Habertürk 05.04.2011

İkizler burcu aylık yorumu (Nisan 2011)

Astrolog İrem Su bu ay ikizlere, popülerliklerinin yüksek olacağını ve karşı cins üzerindeki etkilerinin artacağını söylüyor.

İKİZLER

İkizler burcu aylık yorumu (Nisan 2011)

İkizler Burcu-Nisan Ayı Genel Değerlendirmesi

2 Nisan tarihinde Mars Koç burcunda seyrine başladığında Merkür geri harekette olduğu için tabii ki temkinli hareket etmek yararlıdır. Ancak Mars bu devrede size güçlü bir enerji getirir. İnsan hedefini mutlaka gerçekleştirmekten yanadır. Fakat dediğim gibi acil kararlardan ve hareketlerden kaçınmak son derece önemlidir. 20 Nisan tarihinde Güneş Boğa burcunda seyrine başladığında maddi ve manevi konular üzerinde temkinli hareket etmek, güvenliğinizin risk altına girmesinin önüne geçer. Ertesi gün başlayan Venüs Koç burcu seyri, ilişkilerde kendinizden yana düşünmenizi ve sosyal hayatta aktif bir rol üstlenmekten yana olduğunuzu gösterir. Popülerliğiniz oldukça yüksektir ve karşı cins üzerinde etkinliğiniz gözle görülür derecede artar. 23 Nisan Merkür düz seyre geçtiğinde planlarınız üzerinde ateşli konuşmalar yapabilir, bunları hayata geçirmek için fazlasıyla ateşli davranabilirsiniz. Nisan ayındaki transit geçişler açısından en önemli tarihler 3-11-18-23-27 olarak öne çıkıyor. Bu tarihlerde acil ve geri dönülmesi zor veya daha sonra düşündüğünüzde pişmanlık uyandıracak kararlar almaktan mutlaka uzak durmakta fayda var.

Nisan Ayı Astrolojik Takvimi

2 Nisan Mars Koç burcuna girişi 07:51

3 Nisan Koç burcunda YENİAY 17:32

9 Nisan Pluto Geri Hareket Başlangıcı 11:51

18 Nisan Terazi-Koç burç aksı üzerinde DOLUNAY 05:44

20 Nisan Güneş Boğa burcuna girişi 13:17

21 Nisan Venüs Koç burcuna girişi 07:06

23 Nisan Merkür düz seyrine geçişi 13:04- Koç burcunda

AŞK VE İLİŞKİLER

27 Mart-21 Nisan tarihleri arasında etkili olacak Venüs-Balık burcu geçişini hem genel yansımaları hem de dikkat edilmesi gereken yönleriyle ele almak istiyorum. Aşk evinizin yöneticisi Venüs öncelikle hem iş hem de duygu dünyanızla alakalı konularda sizi rahatsız eden durumları geride bırakma isteğinizin göstergesi olarak önem taşıyor. Yani hayatın zorlu yanlarından ziyade, farklı ve güzel yanlarını hissetmek, moralinizi bir şekilde yükseltmek, maddi açıdan refaha ulaşmak arzusu bu tarihlerde oldukça yoğun. Zaten yeteri kadar dış dünyanın zorluklarıyla mücadele ederken aşk konusunda kendinizi kurban durumunda hissetmek istemezsiniz. Özellikle kafanızın içinde iş hayatınızla ilgili meseleler öylesine etkili ki bu tarihler arasında çelişkili davranışlar göstermeniz mümkün. Kimi zaman sanki herşey yolundaymış gibi özverili davranarak ilişkinizin tüm sorumluluklarını almaya hazır, bazen de sadece ortama ayak uydurmak adına rol yapabilirsiniz. Çekiciliğiniz karşı cins üzerinde gayet etkili olmasına rağmen, iç dünyanızda hangi yönde karar vermeniz gerektiğini bilemez halde olabilirsiniz veya içinde bulunduğunuz şartlara göre kendinizi ayarlamaya çalışabilirsiniz.

Aslında hiçbir şey kafanızın içinde tam belirlenmiş gibi değildir. Bu etki altında bazen, yaşadığınız ilişki veya partnerinizin sizi yönlendirmesine veya yönetmesine bile izin vermeniz mümkündür. Aslında her şeyin farkındasınızdır fakat olaylara müdahale etmek yerine izlemeyi tercih edebilirsiniz. Bu durum biraz bulanık durumların yarattığı bir psikolojik haldir. Bir yandan iletişimsel olarak beklemede kalıp iş durumunuzla ilgili düşünürken, aşk konusunda aktif ve kararlı hareket etmeniz pek mümkün olmayabilir. Venüs Balık burcu seyri gördüğünüz gibi, sizler için yavaşlama ve bir o kadar da bağımlılıklarınız çerçevesi içinde hareket edeceğiniz zaman anlamı taşıyor. Bu enerji altında yapılması gereken her şeyden önce gerçekçi hareket etmek ve ne olursa olsun mantığınızın sesini dinlemektir. Kendinizi en iyi siz bilirsiniz. O nedenle sizin çevrenizde oluşan durumlar karşısında öncelikle kendi iç dünyanızdaki sorgulamaları iyi yapmanız lazım. Ben ne yönde ilerlemeliyim ve hangi durum benim için çok daha mantıklı. Bunun hesabını iyi yapmalı, Venüs Balık burcu seyrinin yaratacağı fantezi dünyası içinde kaybolmak yerine gerçekçi davranmaya özen göstermelisiniz. Venüsün bu geçişinde dikkatli olunması gereken tarih 18 Nisandaki Dolunaydır. Dolunayın gerçekleşmesinden sonra saat 12: 02 de Venüs-Kuzey Ay Düğümü ile zorlayıcı bir görünüm yapacaktır. Bu görünüm, özellikle eşleşim haritasında Ay düğümü ve Venüs açıları zorlayıcı olan çiftlerde, ilişkinin geleceğiyle ilgili oldukça dikkat edilmesi gereken bir etkidir. Bu durumda bilinçli hareket etmeniz, hedefleriniz konusunda birbirinizle konuşmanız, el birliğinde bulunmanız eğer ilişki çoktandır problemli ise çatışmalardan uzak durmanız son derece önemlidir. Unutmayalım ki, Merkür ve Satürn geri hareketi devam etmekte. Bu tarihte vereceğiniz yanlış ve aceleci bir karar daha sonra problem oluşturabilir. Lütfen sakin olunuz.

YENİAY KOÇ BURCUNDA

Sevgili İkizler 3 Nisan saat 17:32 itibariyle Koç burcunda oluşacak Yeniay arkadaşlık ve dostluk ilişkileriniz, sizinle aynı hedefi paylaşan kişilerle olan yakın temasınız, size geri planda yardım eden insanlarınız, sosyal ilişkileriniz, idealleriniz, beklentileriniz ve projeleriniz, hayattaki öncelikleriniz sözgelimi para, aile, aşk, iş, eğitimle alakalı konularda acele karar vermemek, gözden geçirmelerde bulunmayı gerektiriyor. Bunun nedeni, yöneticiniz Merkürün geri hareketi ve Mars-Uranüs kavuşumudur. Nelere dikkat etmeliyiz. Beraberce gözden geçirelim. Hedeflerinizi gerçekleştirmek için sosyal ilişkilerimize özen göstermeliyiz. Yani sizinle aynı hedefi paylaşan kişilerle irtibatınızı güçlü tutmalısınız.

Bencil düşünmeden, birlik ve beraberlik ruhu içinde hareket etmelisiniz. Beklentilerinizin neler olduğunu bir kez daha gözden geçirmelisiniz. Yeni planlamalarda bulunmadan önce enine boyuna düşünmelisiniz. Geleceğiniz için bir amaç belirlemeli ve bu amacı gerçekleştirmek neler yapılması gerekiyor bunları ele almalısınız. Aşk hayatınızla ilgili mevzularda öncelikle arkadaşlığı merkez alarak, karşınızdaki kişinin sizin yaşamınızdaki önemini gerçekçi bir şekilde düşünmelisiniz. Her şey ne kadar zor gibi dursa da, yılgınlık göstermemeye gayret etmelisiniz. Çünkü hayatta imkansız diye bir şey yoktur. Yeter ki kendimizden şüphe etmeyelim.

DOLUNAY TERAZİ BURCUNDA

Sevgili İkizler 18 Nisan saat 05:44 itibariyle Terazi burcunda meydana gelecek Dolunay etkisi altında güne adım atıyoruz. Günümüz sadece bu oluşumla sınırlı değil. Saat 12:02 Venüs-Kuzey Ay Düğümü mücadeleci görünüm ardından saat 19:02 de Mars-Satürn karşıtlığını hesaba katarsak bize düşen sakin ve aklı başında hareket etmek. Çevrenizdeki insanların da bu enerjilerden etkilenebileceği gerçeğini göz ardı etmemeliyiz. Yoksa her şeyin sadece bize karşı olduğunu düşünürüz ki, bu kesinlikle yanlıştır. Bu Dolunay genel olarak ileriye yönelik olarak düşündüğünüz hedeflerinizi yaratıcı ve keşfedici yanlarınızı ortaya koyarak ifade etmeniz anlamına gelse de, yöneticiniz geri hareketini sürdürdüğü için, sosyal hayatın içinde bireysel kimliğiniz ve duruşunuzla kendinizi ispat etmeye çalışırken, aşk hayatınızla ilgili meselelerde bencil düşünmek yanlış olur. Yani siz kendi kafanızın içinde herhangi bir konuda karar alırken, eğer hayatınızda bir kişi varsa onunla bütünlük oluşturmanız son derece önemli. Yine bu oluşum altında, aşk hayatınızla ilgili meselelerde dengeyi iyi korumanız şart. Yani her ne kadar başkalarının gözünde popüler biri olsanız da, yaşadığınız ilişkide egonuzu geriye çekerek düşünmeniz şart.

Özgür olmak, özgür hareket etmek düşüncesiyle hayatınızı geçirirken, eğer çocuğunuz varsa onun sorumluluğunuz göz ardı edemeyeceğini bilmeniz gerekiyor. Yani özgürlüğünüzün sınırlarını iyi çizmeniz lazım. Başka insanların sizi sevmesi, ilgi göstermesi ve pohpohlamasını gerektiğini düşünerek, gelir geçer aşklar yaşamak yerine, bir ilişkiyi sağlıklı nasıl yürütmeniz gerektiğini muhakkak düşünmeniz gerekiyor. Özgürleştiren ve sınır tanımayan özelliklerinizi sürekli vurgulamaya çalışırken, partnerinizin bundan rahatsızlık duyabileceğini hesap etmeniz son derece önemli. Yaşamınızı sadece dış dünyada aktif olacak şekilde planlamaya çalışırken, yeri geldiğinde sadece kendi kalıplarınız içinde yaşamak zorunda kalabileceğinizi hesap etmeniz yine son derece önemli. Olayları sadece kendi bakış açınızla ele alarak, ben haklıyım, benim dediğim doğru demek yerine, başkalarının da görüşlerini almanız ve sormanız gerektiğini muhakkak öğrenmeniz gerekiyor. İşte bütün bu noktalara dikkat etmeniz halinde bugünkü Dolunay size arzuladığınız bir aşkı armağan edebilir.

21 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Venüs etkisini hem genel etkileri hem de bu ay içinde dikkat edilmesi gereken yönleriyle ele alacağım. Öncelikle Venüs Koç burcu seyir zamanları, sosyal hayatın renklenmesi ve duyguların ateşli ifadesi anlamına geliyor. Siz İkizler bu dönemde gayet net ve açık bir şekilde kendinizi ifade edebilir, talepkar davranabilir, liderlik gücünüzü ortaya koyarak karşı cins üzerinde ve diğer kişilerle olan ilişkinizde ön planda olmaya çalışabilirsiniz. Bu nedenle bu seyir altında oldukça girişken ve hevesli olmanız doğaldır. Bu heveslilik devam eden ilişkiniz açısından veya yeni başlayacak beraberliğiniz konusunda da sizi destekleyicidir. İlişkisi olanlar için bu enerjinin anlamı, partnerinizle olan paylaşımınızda öncelikle kendi arzularınızı ön plana alma taraflısı davranacağınızı söylemek mümkündür. Benim tavsiyem ise, ortaklaşa hareket ederek ama ateşli doğanızı da tavırlarınızla da partnerinizi sıkıca kavramanızdır. Yani birbirinizden farklı yönlerinizin bilincinde fakat hedefleriniz konusunda aynı yolda ilerleyecek kadar mantıklı davranmak gayet yararlıdır. Bu seyir, bir çift olarak beraberce yaşamınızı sürdürürken arkadaşlık yönünüzü de iyi beslemeniz gerektiğini göstermektedir. Unutmayınız ki, gerek siz ve gerekse partneriniz aslında bir ekipsiniz. Birbirinize sırt vererek, ideallerinizi bu enerji altında gerçekleştirebilir, ileriye doğru adımlar atabilirsiniz. Burada bencil düşünmemek ve birbirinize destek vermeniz son derece önemlidir. Ben bu enerjinin ilişkinizi daha geniş bir çevrede, gayet tutkulu bir şekilde yaşamanız ve diğer insanların size baktıklarında ne kadar uygun bir çift demelerini sağlayıcı olabileceği kanaatindeyim.

İlişkisi olmayanlar açısından bu enerjini anlamı ise, hayatınıza girecek yeni bir kişinin varlığını gösterdiği gibi, sizin sosyal hayatın içinde oldukça dikkat çekici bir kişi olmanızı da sağlayabilir. Yani talipler çoğalır desek yeridir. Bu dönemde en önemli arzunuz, kafaca uyuşabileceğiniz, sizinle aynı zevkleri paylaşan bir kişinin varlığıdır. Birlikte gezebileceğiniz, aktivitelerde bulunacağınız, hatta aynı grubun içinde yer alabileceğiniz bir insan oldukça dikkatinizi çekebilir. Sıradışı kişiler, bulunduğu ortama renk katan insanlar gözünüzden asla kaçmaz. Özellikle liderlik özelliklerine sahip, arkadaşça paylaşmaktan hoşlanan ve yeri geldiğinde açık ve net bir dille duygularını dile getirebilen bir insana hayır demeniz mümkün değildir. Siz bu enerji altında, güçlü ve dürtüsel davranışlarda bulunabilir ve kendinizden emin halinizle dış ortamlarda dikkat çekebilirsiniz. Bayan İkizler bu enerji altında feminist doğalarına uygun tavırlar gösterebilirler. Yani ben kendi başıma da ayakta durabilecek kadar güçlüyüm imajı kimi zaman ön plandadır. Bu haliniz ise karşı cins üzerinde inanılmaz bir çekim hissi uyandırabilir. Bilirsiniz güçlü kadınları ele geçirmek erkekler için inanılmaz bir haz duygusudur. Bay İkizler ise bu dönemde bilgisi, tecrübesi ve karizmatik duruşuyla her zaman olduğu gibi ilgiyi üzerine çeker. Bir de bu duruma Venüs Koç burcunun tutkulu titreşimleri eklenince, bu sürecin ne denli aktif ve çarpıcı olduğunu tahmin edebilirsiniz.

Şimdi gelelim dikkatli olunması gereken tarihlere. 23 ve 27 Nisan tarihlerinde Venüs sırasıyla Uranüs ve Pluto ile zorlayıcı bir görünüm oluşturacak. Bu görünümler hakkında size köşemizdeki günlük yorumlarda geniş bir açıklamada bulunacağım. Ancak şunu söylemeliyim ki, ister flört türü kısa beraberlikler yaşayın isterseniz evli olun hiç fark etmez. Bu iki görünüm ilişkilerdeki maddi ve manevi paylaşımlar, cinsellik, nafaka veya çocukla alakalı konulardaki değişimlerin, yeniliklerin dikkatlice gözden geçirilmesi ve ani kararlardan kaçınılması gerektiğinin işaretidir. Bilinçli davranılırsa bu iki tarih ve bu süreç gayet verimli bir şekilde değerlendirebilir, değişimler sağlam temelli olarak yerine oturtulabilir.

İŞ VE KARİYER

21 Mart-20 Nisan tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Güneşi öncelikle genel etkileri ve ardından Nisan ayında dikkat edilmesi gereken tarih aralıkları şeklinde değerlendirmekte fayda var. Güneş Koç burcunda baharın çiçeklerinin dallarda tomurcuklanması misali, sizin de kendiniz adına yeni hedefler belirleyeceğiniz zamandır. Bunları gerçekleştirmek için hedeflerinizin peşinden gidebilecek gücü bu dönemde bulabilirsiniz. Koç burcu zamanları tabiatın uyanışı ve hayatın canlanması demektir. Bu enerji altında İkizler aktivite gücünü açığa çıkararak mücadeleci kimliğini ön plana alarak hırsla başarıya odaklanabilir. Böylece Mart ayının üçüncü haftasına doğru hem moraliniz hem de fiziksel gücünüz yerine gelmeye başlar. Bu dönemde projelerinizi peşinde aktif bir şekilde gerçekleştirme isteğiniz yüksek olabilir. Enerjiniz öylesine yükselir ki, amaçlarınız için insanlarla bağlantı kurmanız, liderlik gücünüzü ve iletişim becerinizi ortaya koymanız artık daha kolaydır. Sabırsızlık görülebilir. Bunun farkında olursanız ona göre kendinizi ayarlayabilirsiniz. Direkt ve kendinizden emin davranışlarınızla bu enerjiden yararlanarak, geleceğe yönelik hedeflerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal gruplarla temas edebilir, dostluk ilişkilerinizi güçlendirebilir, girişimlerde bulunabilir ve sizinle ortak amaçlarda olan kişilerle bir araya gelebilirsiniz. Şimdi gelelim dikkat edilmesi gereken yönlerine. 3 Nisan tarihindeki Yeniay bildiğiniz gibi Koç burcunda gerçekleşecek. Ancak bu seneki yeniay, Mars-Uranüs kavuşumuyla örtüştüğü için doğal olarak üzerinde iyi düşünülmemiş kararlarınızı uygulama anlamında veya ekip halindeki çalışmalarda fevri hareketlerden kaçınmakta fayda vardır.

27 Mart-21 Nisan tarihleri arasında kariyer evinizde ilerlemesini sürdürecek Venüs Balık burcu geçişinde, bir yandan yöneticiniz Merkürün geri hareketi diğer taraftan 18 Nisan tarihinde Kuzey Ay düğümü ile yapacağı görünüm nedeniyle, bilinçli hareket etmeniz ve iş ilişkilerinde özellikle ortaklık konularında gerçekçi olmanız gerekiyor. Peki bu enerji altında nasıl hareket edilmeli onu bir inceleyelim. Herşeyden önce aşırı duyarlı davranmamak gerekiyor. Hayalci olmamak gerçeklerin farkında hareket etmek lazım. Kurban durumuna düşmemek için, ne fazla ödün verici ne de boş verici davranmamalı. Herşeyden önce bulunduğunuz alandaki karmaşık durumlar karşısında olayları iyi analiz etmeniz gerekiyor. Yani durumlar karmaşıksa çözüm bulmaya, düzgün seyirde ise, işlerinizi sağlamlaştırmayı, belirsizlikler varsa beklemede kalmaya devam etmeniz gerekiyor. Ani kararlar almamak, gerçekçi olmak gerekiyor. Kimsenin ve hiçbir şeyin etkisi altında kalmadan, doğru ve düzgün bir şekilde işlerinizi yapmayı sürdürmek en mantıklı yol gözüküyor. Ayrıca bu dönemde, iş yaşamınızla alakalı her konuda kendi istekleriniz ile diğer kişilerin sizden beklentileri arasındaki kesin çizgiyi dengelemeniz lazım. Bunu yapmadığınız takdirde yolunuzu ve amaçlarınızı şaşırabilirsiniz.

Venüs Balık burcu süreci gayet olumlu bir enerji gibi dursa da, bu yaşam alanında dikkat edilmezse problem oluşturabilir. Çünkü iş hayatı mücadeleyi, kontrollü olmayı, sabırlı davranmayı ama bir o kadar da girişimci olmayı gerektirmektedir. İkizler için sıcakkanlılığın her zaman bir dozu vardır. Olumsuz bir durumla karşılaştığınızda gereksiz bir öfkeyi içinizde depolayabilirsiniz. Ne böyle yaparak kendinizi gerginleştirin ne de çevrenizdeki insanların yaptıkları haksızlık karşısında susun. Olayları büyütmeden sıcağı sıcağına ılımlı bir şekilde çözmeye çalışmanız hem size rahatlık hissi verin hem de karşınızdaki insanın bir daha böyle bir duruma kalkışmamasına neden olur. İşte o zaman balık sürecindeki enerji olumlu yönde kullanılmış olur. Yine bu etki altında o meşhur hızlılığınız biraz düşebilir. Ayrıca lütfen çevrenizdeki yabancı insanlara dikkat ediniz tanımadığınız insanlarla iş yaparken veya bir konuda anlaşmaya varırken öncelikle yanılmamak, aldanmamak için herşeyi kontrol etmeyi unutmayın. Mesleği sanatkarlık, müzisyenlik, roman yazarlığı olanlar için bu süreç hakikaten olumludur. Ruhsal psikoloji, eğitimci, güzelleştirici, hayal gücüne dayalı işler yapan kişiler için de bu dönem olumlu geçebilir. Bu süreçte yine dikkat edilecek bir başka konu, beraber iş yaptığınız kişilerin sizin iyi niyetinizden yararlanmalarına izin vermemek, çıkarlarınızı iyi korumaktır. Çünkü bu etki altında kişi farkında bile olmadan kurban durumuna düşebilir. Hayalcilik bu dönemde artabilir, sonu olmayan projelere kalkışabilir veya güvenli olduğunu sandığınız bazı konularda yanılabilirsiniz. Size verilen sözlerin yerine getirilmediği durumlarda haklarınızı kimseye çiğnetmemek için gözünüzü açmalısınız. Geçmekte olduğunuz sürecin kendi özelliği nedeniyle bir şey mutluluk verirken, istismar edilmeniz de mümkündür. Yaratıcı düşünmeye çalışın. Özellikle işinizle ilgili konularda Venüs gezegeninin Balık burcu seyrinin bu yönde düşünülmesi halinde gayet iyi bir dönem olarak geçirileceğini bilin.

Merkür Geri Hareketi

Sevgili İkizler, 30 Mart(saat 23:48)-23 Nisan (saat 13:04 ) arasında Koç burcunda geri hareketini sürdürecek olan Merkür, Arkadaşlık ilişkileriniz (paylaşımlar), tanıdığınız tüm kişiler, aynı amacı paylaştığınız insanlar, grup faaliyetleriniz, size yardımcı olanlar(geri planda), siyasi amaçlarınız, birlik ve beraberlik duygunuz, sosyal ilişkileriniz, insancıl davranışlarınız, ihtiraslarınız, projeleriniz, toplumsal hareketleriniz, modern görüşleriniz, öncelikleriniz, kendinizi yönlendirme gücünüz, stratejik ortaklıklarınız, arzularınız, geleceğe dönük beklentileriniz ve bu yöndeki çalışmalarınız, liderlik kabiliyetiniz, organizasyonlar, özgürlük duygunuz, tanıtım çalışmaları, toplumsal hizmetlerimiz, sosyal girişimleriniz, karşı cinsle olan arkadaşlık ilişkiniz(arkadaşlıkla başlayan ilişkiler), yenilikler yapma isteğimiz, işvereninizin mali durumu, üvey çocuklarınız, güven ve rahatlık duyduğunuz ortamlar, temyiz davalarınız, acentelar, aracı kurumlar ile ilgili konularda etkilidir.

Bu konularda, Merkürün gölgeli günleri(başlama tarihinden bir hafta öncesi) 23 Mart tarihinden itibaren planlarınız, projeleriniz, önünüze çıkabilecek teklif ve durumları gözden geçirmeli, eksiklerinizi tamamlamalısınız. Uygulamak istediklerinizi geri hareketin gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 30 Nisan tarihinden itibaren yürürlüğe koyabilirsiniz.

Eğer 30 Mart öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş işleriniz varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur.

Geri Hareket Süresince Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yukarıda sıralanan konularla ilgili önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve verilen süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. Bu her ne olursa olsun herhangi bir konu için de geçerli olabilir. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Ama dediğim gibi herşey kılıkırk yaracak derecede merkez altına alınmalı ve incelenmelidir. Bunun dışında yaşamınızla ilgili önemli konularda, örneğin bir ilişki, iş veya her ne ise, Eski bir mevzuyla alakalı düşünmek, geri dönüş yapmak ve yeni karar vermek adına geri hareket dönemleri oldukça faydalıdır. Çünkü herşeyi daha net ve açık bir şekilde görebilir.

Ayrıca: Yukarıda sıralan konularda ve geleceğinizi yakından ilgilendiren meselelerde yeni bir girişimde bulunmamak gerekir. Diyelim ki bulundunuz, Merkür geri hareketinin bitiminden sonra bu başlanan girişimde aksamalar ve gecikmeler ayrıca yanlışlıkların ortaya çıkması mümkündür.Yine aynı şekilde, yeni bir işe adım atmak, birdenbire karşınıza çıkacak bir teklifi kabul etmek veya yeni bir teklifte bulunmak, ev kiralamak, satın almak veya başka bir şehre yerleşmek gibi her türlü yenilikte bulunmak aynı şekilde sonradan ummadığınız tersliklerle karşılaşmak ve beklentilerinizin umduğunuz gibi olmaması anlamı taşır. Yapılması muhakkak olan işlerinizle alakalı konularda son derece dikkatli davranarak, analiz ederek, araştırarak, soruşturarak, kesinlikle bilgi sahibi olmayı önemseyerek gündelik tüm işlerinizi yapabilirsiniz. Her türlü kayıp,terslik, gecikme, sistem dışı durumlar, eksilmeler, gözden kaçırmalar, dikkatinizden kaçmalar konusunda temkinli olmalı, önceden tedbirler almalı, işi şansa bırakmamalısınız.

Geri Hareket Süresince Bahsi Geçen Konularda:

-İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
-Yalnız başımıza kalmak hoşunuza gider, sohbet etmekten, gereksiz yere konuşmaktan hoşlanmazsınız.
-Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar
-Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
-Gündelik zorunluluklarınıza kimi zaman ara verip, gönlünüzce bir şeyler yapabilme gücü bulursunuz.
-Daha önce verilen bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.

Son Söz: Merkürün geri hareketi esnasında herşeye yeniden bir bakış açısı altında incelemek yararlı olacaktır. Yukarıda belirtilen konularda yapmak istediklerinizi, yeniden ele alarak düşünmeniz, değerlendirmeniz ve eksikleri tamamlamanız son derece faydalıdır.

Her geri hareket eksiklerin tamamlanması, yenilikler için gözden geçirilmesi anlamında faydalıdır. Zorluklardan uzak bir dönem geçirmeniz dileğimle,

Son Söz:

Merkürün geri hareketi esnasında herşeye yeniden bir bakış açısı altında incelemek yararlı olacaktır. Yukarıda belirtilen konularda yapmak istediklerinizi, yeniden ele alarak düşünmeniz, değerlendirmeniz ve eksikleri tamamlamanız son derece faydalıdır.

2 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda ilerlemesini sürdürecek iş evinizin yöneticisi Mars etkisini diğer enerjileri olduğu gibi öncelikle genel etkileri ardından dikkat edilmesi gereken tarihleriyle ele alacağım. İş evinizin yöneticisi Mars gezegeni, ileriye yönelik hedefleriniz, girişimleriniz, plan ve projeleri gerçekleştirmeniz yönünde olumlu bir enerjidir. Kelimenin tam anlamıyla bir savaşçı gibi davranabilirsiniz. Burada önemli olan hedefinizin farkında olmak ve sizi ileriye götürecek sistemin içinde yer almaktır. Yani kendinizi hangi alanda göstermek istiyorsanız, o alanın içindeki kişilerle ilişkilerinizi güçlü tutmak lazım. Subjektif bakış açısı içinde tartışmacı bir kimlik sergilemek veya kavgacı tarzda hareket etmek sakıncalı olabilir. Kendinizi göstermek istiyorsanız, girişim ruhunuzu canlandırmalı fakat ekip halinde ilerlemek gerektiğinin de bilincinde olmalısınız. Ayrıca bu tarihler arasında çevrenizdeki rakiplerinizi geçebilmenin yolu, işinize ve amacınıza ne kadar sarıldığınıza yani odaklandığınıza ve bilinçli düşündüğünüze bağlıdır. Bulunduğunuz ortamda veya genel olarak süreci olumlu geçirmenin yolu, sabırsızlıktan uzak durmak, dışa karşı ılımlı bir kişi profili çizmektir. Bütünün içindeki yerinizin farkında olursanız, karşınıza çıkabilecek engellere rağmen nasıl yol almanız gerektiğini bilirsiniz. Bunu başarmanın yolu ise, varacağınız hedefin farkında olmaktır.

İkizler merak ve oldukça girişken yapısıyla, Mars gezegeninin bu güçlü etkisini, eğer dağılmadan kullanabilirse, hakikaten süreci olumlu geçirebilir. Projeleriniz ve hedefleriniz için kimlerle temas etmeniz gerektiğini biliniz. İşte burada parlak zekanız rehberinizdir. Bunu kullanmayı biliniz. Dağılmamanızı öneriyorum. Yani odaklanma gücünüzü asla devreden çıkarmayın. Dünyayı ben yarattım havasında olmayın. Dirsek temaslarında bulunun. Amacınıza gidecek yolun üstünde size gerekli olan kişilerle bir arada olmaya çalışın. Gerisi kolay. Şimdi gelelim dikkatli olunması gereken tarihlere. Mars Koç burcunda ilerlerken, 3-11-18 Nisan tarihlerinde sırasıyla Uranüs, Pluto ve Satürn ile zorlayıcı görünümler oluşturacak. Bu durumda, hedeflerinizi gerçekleştirme anlamında bilinçli gözden geçirmelerde bulunmadan ani kararlar vermemek, isyankar ve bencil hareketlerde bulunmamak, zaman faktörünü göz ardı etmemek gerekiyor. Değişimleri bulunduğunuz koşulları iyice inceleyerek yapmanızda yarar var.

NEPTÜN BALIK BURCUNDA

2011 yılının Nisan-Ağustos döneminde kısa bir süreliğine etkili olacak Neptün Balık burcu seyri 4 Nisan tarihinde başlıyor. Özellikle toplumla birebir alakalı meslek erbapları için biçilmiş bir kaftan enerjidir. Bu enerjiyi olumlu manada değerlendirmenin yolu sizin ne yönde ilerlemek istediğinizi kafanızın içinde oturtmanız, yani kendiniz için bir ideal bir vizyon yaratmış olmanızdır. Büyük düşünün ancak bunun dibi boş olmasın. Kendinize güvenin ancak bu kibir halini almasın. Bir hayal belirleyin. Benim şu konularda yeteneğim var ve ben bu yeteneklerimi uygulayacağım ve hayata geçireceğim deyin. Kendinizle çelişkiye düşmeyin. İnişli çıkışlı bir grafik izlemeyin. Amacınızdan emin olun ve güvenle ilerleyin. Hangi konuda ilerlemek istiyorsanız bu konuda eksikleriniz var mı, bu yola çıktığınızda engellerle karşılaşsanız bile hiç etkilenmeden ilerlemeye devam edebilir misiniz? bu soruyu kendinize mutlaka sorun. Boş ümitlerin, düşlerin peşinden hayatınızı perişan etmeyin. Hayal kırıklığı yaşadığınızda bunun nedenini dışarılarda, kaderinizde aramayın. Seçiminizi yaparken dağılmayın. İşte o zaman Neptün sayesinde hayalinizin bile ötesinde bir dünya kurabilirsiniz. Ağustos-Kasım 2011 arasında Neptün tekrar Kova burcuna dönecek. Bu durum biraz önce sözünü ettiğim mesleki konularda ilerlemek istediğiniz yönü belirlemenizde yardımcınızdır. Geri hareket döneminde hayaller çok fazla önde olur. Aman dikkat. Gerçekçi bir şekilde kendinizi aldatmadan bir yön belirleyin.

23 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında geri hareketi sona erip Koç burcunda düz olarak seyrine devam edecek yönetici gezegeniniz Merkür sosyal ilişkileriniz, arkadaşlarınızla olan bağınız, hedeflerinizi gerçek hayatta uygulamaya çalışmanız ve kendinizi daha geniş bir çerçeveye tanıtımınızı kolaylaştırıcıdır. Hızlı düşüncelerinizi, çarpıcı fikirlerinizi çevrenizdeki insanlarla paylaşabilir, onlara liderlik yapabilir veya ortak çalışmalarda bizzat görev alabilirsiniz. Yalnız çok hızlı bir zihinsel akış sağladığından ayrıntılar gözden kaçabilir, dikkatli olursanız herhangi bir sorun çıkmayacaktır. Herşeyi kontrol etmekte bu güçlü enerjiyi mantıklı bir şekilde dozunda kullanmakta fayda var.

PARA KONULARI

PLUTO GERİ HAREKETİ-9 Nisan/16 Eylül

Parasal konularda özellikle eş veya iş ortağınızdan elde ettiğiniz gelirlerle ilgili konularda son üç senedir etkili olan Pluto, Oğlak burcunda geri hareketine başlıyor. Bu geri hareket 11 Nisan tarihinde Koç burcunda ilerleyen Mars ve 27 Nisan tarihinde Venüs ile zorlayıcı bir görünüm oluşturacak. Bu görünümlerin her ikisi de hem ilişki hem de hedefleriniz konusunda yaşanabilecek krizlerin işareti olarak önem taşımakta. Hedeflerinizi gerçekleştirme anlamında dış desteklere ve güce olan ihtiyacınız anlamına gelmekte. Genel olarak bu görü astrolojik yapısı gereği gayet yavaş ilerleyen ve etkisini uzun yıllara yayarak kişinin yaşamında önemli hale gelen bir kuvvettir. Bu enerji dikkatli kullanılmadığı takdirde oldukça zorlu, tam tersi durumda ise olumlu gelişmelere sebep olabilecek kadar etkili olabilen bir astrolojik fenomendir. Siz İkizler kimi aylar ve yıllarda çevrenizdeki insanlara çeşitli baskılar uygulayarak kendi doğrularınızı kabul ettirmeye çalışarak maddi ve manevi anlamda güçlenmeye çalışabilirsiniz.

Pluto cinsellik ve istek gücü, hırs, aktivite ve irade gücü anlamında en önemli kuvvet olduğundan kendinizi bu olgularla bezenmiş ve bu güçle donatılmış hissederek insanları kontrolünüz altına almaya çalışarak eylemlerde bulunmanızı sağlayabilir. Fakat dikkat ederseniz sert bir güç olduğundan, eğer doğru bir şekilde kullanılmazsa olumlu sonuçlar yaşamanız imkansızdır. Bu dönemde mistik konularla yakından ilgilenmek, hayatın gizemleri üzerine düşünmek, maddi dünyada ayakta kalmaya çalışmak için para ve güç sahibi olmak, ortak işler veya eş kanalıyla toplum içinde bir yer edinmek, cinsel açıdan yüksek dürtülerinizi doyurma taraflısı olmak gibi etkiler de sunabilir.

Pluto bu yaşam alanında gayet etkili olduğundan eğer kafanızın içindeki hedefleri doğru yönlendirebilir, ideallerinizi gerçekleştirmek adına sorumlu bir şekilde davranabilir, sabırlı olursanız yavaş ve emin adımlarla hayatınızı son derece olumlu bir şekilde yönlendirebilir, yüksek kazançları hem de hiç yorulmadan elde edebilir, kendinizi yeniden doğmuş gibi hissedebilirsiniz.

Nisan Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 2-3-4-7-8-9-12-13-16-17-24-25-26-29-30

Zayıf Enerjili Günler : 1-14-15-20-21-27-28

Aşkta En Şanslı Günler : 16-17

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 10-11

Yeniay: 7-8-9

(Ay gezegeninin İkizler burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay : 20-21

(Ay gezegeninin Yay burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

NİSAN ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER