Habertürk 01.02.2011

İkizler burcu aylık yorumu (Şubat 2011)

Astrolog İrem Su, Şubat ayında ikizlere, hatalardan ders alarak ilişki ve para konularında ciddi düşünmeyi öneriyor.

İkizler Burcu-Şubat Ayı Genel Değerlendirmesi

İkizler burcu aylık yorumu (Şubat 2011)

4 Şubat tarihinde başlayan Merkür ve Venüs Oğlak burcu seyirleri, ilişki ve para konularında ciddi düşünmenin işaretidir. Verdiğiniz sözleri tutmanız gayet değerlidir. Özellikle geçmiş hatalardan ders alarak kararlarınızı vermeye çalışınız. Başkalarını yönlendirmek isterken, onların buna seyirci kalacaklarını sanmayınız. 19-21-23 Şubat tarihlerinde Balık burcunda oluşan gezegen kümeleşmesi, bütünlük duygusu içinde hareket etmenin, uyumlu davranmanın, kolayca sinirlenmemenin özellikle iş hayatınızla ilgili konularda işinize yaramasını sağlar. Kabullenici olmak sizi bilgeleştirir. Şartlara göre çabucak yön değiştirme görülebilir. İzlenimci olmanız size yarar sağlayabilir.

Şubat ayı Gezegen Etkinlikleri

3 Şubat Kova Burcunda Yeniay 04:31
4 şubat Merkür kova burcuna girişi 00:19
4 şubat Venüs oğlak burcuna girişi 07:58
8 Şubat Chiron Balık burcuna girişi 21:57
13 Şubat Kuzey Ay Düğümü Yay burcunda
18 Şubat Dolunay Aslan burcunda 10:36
19 şubat Güneş balık burcuna girişi 02:25
21 Şubat Merkür Balık burcuna girişi 22:53
23 şubat mars balık burcuna girişi 03:06

AŞK VE İLİŞKİLER

16 Ocak-23 Şubat Mars ve 20 Ocak-19 Şubat Güneş-Kova burcu seyirleri, yeni deneyimlere açık, keşifçi, başka insanlarla birlikte olarak kendinizi geliştirici, amaçlarınız adına ortak hareket edecek kadar akıllı bir süreç yaşayabilirsiniz. Delidolu, kimi zaman sağı solu belli olmayan tutumunuzla, hatta kimi zaman uzlaşmaz hallerinizle dış ortamlarda dikkatlerden kaçmanız pek mümkün değil. Öğrenmeye ve yeniliklere bu denli aç olduğunuz bu dönemde özellikle ilişkisi olmayan İkizlerin yeni arkadaşlıklar kurmak için kimi zaman seyahat, kimi zamansa iletişim yollarını denemeleri mümkün. Günümüz internet çağı. Bu tarih aralığında yeni insanlarla tanışmak yeni deneyimler kazanmak gayet kolay. Jüpiter-Koç burcu geçişinin 22 Ocakta başlayan öncü enerjisini de hesaba kattığımızda Ocak-Şubat aylarının hem aktivite hem kendinizi ifade hem de cesaretlilik anlamında gayet olumlu geçeceğini söylemek mümkündür. Sıra dışı ve özel arkadaşlıklar, bağımsızlık, girişim ve yenilikler, değişimler gayet etkili gözüküyor. Kova burcu geçiş zamanlarını, eskinin yeniye, geçmişin geleceğe dönüşmesi adına önemli görmüşümdür. Beraberliği olanlar yeni bir döneme, ilişkisi olmayanlar yeni bir aşka, sorunları olanlar yeniden ilişkilerini ele almaya hep bu zamanlarda daha gönüllü davranmışlardır. Evet bu tarih aralığı İkizlerin doğasına uygun gayet hızlı değişimlerin işareti olarak olumludur. İçinizdeki özgürlük ışığı ve yeni yapılacak değişimler, aşk hayatınızla ilgili olarak yeni bir soluklanma anlamına gelmektedir.

22 Ocak-4 Haziran tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Jüpiter, genişletici, bilgilendirici, iyimserlik yaratıcı, inancı güçlendiricidir. Aktivite, cesaretlilik, kimi zaman abartılı bir coşkunluk, yenilik anlamındaki her türlü işe balıklama dalma arzusu bu enerjinin etkili ilerleyişi sırasında sıkça yaşanabilir. Şanslı bir süreç olarak dikkat çekicidir. İnsanın ümidini, isteklerini gerçekleştirme yönünde besleyici olan Jüpiter Koç burcu sürecinde arkadaşlıklar ön plana geliyor. Duygusal olmaktan ziyade dostane yaklaşımlar içinde sürdürülecek ve aynı hedefe yürümek üzere el ele verilecek bu kişiler sayesinde yeniliklerde bulunmak mümkün gözüküyor. Jüpiter Koç burcu etkisi altında sosyal organizasyonlar, grup faaliyetleri dikkat çekici görünüyor. Özellikle bir araya gelinerek bir grup oluşturma anlamında faaliyetler hakikaten yüksek faydalar elde etmenizi sağlayabilir. Yeniliklere hevesli ve aç haliniz ufkunuzun genişlemesine, cesaretinizin artmasına neden olabilir.Cesaret iyidir tabii ki. Ancak plansız şekilde apar topar yapılırsa sonuçta yanıltıcı olabilir. Biz attığımız adımı iyi hesap edelim, dostumuzu iyi tanıyalım, iş yapacağımız kişileri iyi seçelim ve herşeyden önemlisi ne yapacağımıza doğru düzgün karar verelim başarı zaten kendiliğinden gelir. Ayrıca bir önemli nokta. Ciddi ilişkiler evinizin yöneticisi Jüpiter olduğundan Koç burcu seyrinde sosyal hayatta fazlasıyla dikkat çekici hale gelebilirsiniz. Bu çekicilik kısa süreli yeni aşklar yaşatabilir. Bu dönemde eğer ilişkinizde problemler varsa, şimdiden taraflar olarak konuşmakta fayda var. Bu durum eşinizin sosyal faaliyetlere katılımının da göstergesidir. Bu alanda birbirinize karşı yeri geldiğinde arkadaşça yanaşmanızda, ortak aktivitelerde bulunmanızda yarar görüyorum. Yani evlendik oldu bitti demekten ziyade, elele yürümeyi, ilişkinizi geliştirip büyütmeyi mutlaka denemelisiniz. Uranüs bilinciniz genişleteceği için doğal olarak özellikle evli olanlar güç birliğinde bulunmayı, zamana göre ilişkilerini geliştirmeyi denemeleri oldukça faydalı. Evli olmayanlar ise bu süreçte kısa süreli arkadaşlıklar yaşayabilirler veya arkadaşlık ilişkisinden doğan ilişkiler gündeme gelebilir.

26 Ocak-13 Haziran tarihleri arasında aşk evinizde geri hareketini sürdürecek Satürn ilişki konusunda dikkatli hareket etmek, seçimlerinizi yaparken akıllıca davranmak, dengeli hareket etmek şarttır. Satürn geri hareketinde aşk hakkındaki düşünceleriniz içe yönelmeye başlayacağından, birlikte olduğunuz kişi ile aranızdaki paylaşımın niteliği ve süresi önemli hale gelir. Artık eskisi gibi olayları yüzeysel şekilde değil, daha derinlemesine ve ciddi manada ele alabilirsiniz. Değişimde bulunmak, alışkanlıklarınızdan kolay kolay vazgeçmek mümkün değildir. Ben bu sürecin, aşk hayatınızla ilgili konularda sizi fazlasıyla olgunlaştıracağını düşünüyorum. Kimi zaman kendinizi savunmak ihtiyacı duyarken çoğu zaman savunmasız kalarak önünüzdeki gerçeği kabul etmek zorunda kalabilirsiniz. Bu etki altındayken geçmişin gözden geçirilerek değerlendirilmesi mümkündür. Daha önce yaşanan ilişkiler, şu anki durum ciddi manada ele alınır. Dürüstlük ve açıklık hareket etmek gayet yararlıdır. Yeni bir aşk ilişkisinin kökleşmesi zaman alır. Maceracı düşünmekten ziyade geleceğe dönük hareket etme isteği ön planda olabilir.

Satürn Geri Hareket Sürecinde Tüm Burçlar olarak:

Kendinizden kuşku duymamalısınız.
Kendinizi eleştirip, küçük görmemelisiniz.
Olumsuz düşünerek vakit kaybetmek yerine, akıllı hareket ederek eksiklerinizi tamamlamalısınız.
Yeteneklerinizi hafife almayınız.
Otorite konumunda bulunan kişilerle ilişkilerinizde dikkatli olunuz, iyi geçinmeye çalışınız. --Bazen köprüyü geçene kadar sabırlı olmak
lazım, yani söz gümüşse sukut altın diyerek sorumluluklarımızı düzgün bir biçimde yerine getirmeliyiz.
Kendimizi ne aşırı derecede savunalım ne de pes ederek geri çekilelim.
Yalnızlığımızı sevelim, ancak hayattan uzaklaşmayalım.

Satürn Geri Hareket Sürecinin Olumlu Yönleri:

İçe yönelmeler görülebilir. Yani dışarı hayattan kendinizi uzaklaştırıp, önünüzdeki gerçeğe odaklanabilirsiniz. Bu sayede neler yapmanız gerektiğini ve gerekmediğini tespit etmeniz kolaylaşır.

Değişime direnebilirsiniz. Bu olumsuz bir durum değildir. Kişi bazı konularda yeterli bilgi ve tecrübeye sahip değilse kendini geliştirme fırsatı bulabilir.

Kendinizi kontrol altında tutabilir ve hatta kendinizle olan savaşınızda galip gelebilirsiniz.

Kendi kendini motive edebilirsiniz. Azimli olmayı öğrenirsiniz. Bu duruma kaç kişi olumsuz diyebilir ki.

Bazen molalar iyidir. Uzun yolculukları düşünün, durup ihtiyaçlarımızı karşılıyor ve yola devam etmiyor muyuz? O zaman gelin bu molada neyimiz eksik ve neleri tamamlamamız gerekiyor diye bir düşünelim. Beklemede kalarak kendimize şöyle bir gerçekçi açıdan bakalım. Geri hareketten sonraki döneme(Satürn Terazi) güçlenmiş olarak adım atalım.

Bazen küçük hataları görmezden geliriz, atlarız. Daha sonra bunlarla gereğinden çok uğraşmak zorunda kalırız. İşte Satürn geri hareketi size bu küçük hataları görmenizi ve düzeltmek için çaba sarfetmenizi sağlıyor. Sizce bu olumsuz bir durum olabilir mi?

Sistemler kolaylıkla bozulabilir bazen. Tamir etmek gerekir. İşte Satürn geri hareketi size tamirat için gerekli olan zamanı tanır.

Satürn geri hareketinde insan zorluklarla baş etmesini sağlayan muazzam bir içsel güce sahip olur. İşte bu sayede insan düştüğünde kalkmayı öğrenir, bir yeri acıdığında kendini korumayı, canı yandığında bağırmayı. Satürn geri hareketi ona kalkmayı, hakkı olan için savaşmayı, sesini duyurmayı, açlığına çare bulmayı, kendine inanmayı öğretir. Şimdi hala olumsuz bir zaman diyebilir miyiz dostlarım.

4 Şubat-2 Mart tarihleri arasında Oğlak burcunda ilerleyecek aşk evinizin yöneticisi Venüs partnerinizle aranızdaki en mahrem paylaşımlardan tutun da ortaklaşa verilmesi, hareket edilmesi gereken konulara kadar her şeyin ele alınması, gözden geçirilmesi ve bu alandaki belirsizliklerin, sorunların dengeye kavuşturulması, çözümlenmesi adına önem taşımaktadır. Ayrıca Venüsü dispozite eden Satürnün 26 Ocakta başlayan geri hareketi bize şunu söylemektedir. –Sen şimdi aşka bakış açını, ilişkini, cinsel hayatını, mantık dışı duygularını, birbirinizle olan maddi ve manevi paylaşımlarınızı tekrar gözden geçir. Eksik olan ne varsa bunları düzenlemek için her şeyden evvel gerçekçi ol. Evet dostlarım, Venüsün geçtiği alan ve Satürn tarafından dispozite edilecek olması kimi İkizler için çocuklarıyla alakalı veya çocuk konusunun da önemini ortaya koymakta. Aşkın meyvesi olan çocuk konusunda bu dönemde tabii ki eşinizle beraber kesinlikle oturup düşünmelisiniz. İster çocuğunuz olsun ister sahip olmayı isteyin. Öncelikle dikkat etmeniz gereken konu, maddi ve manevi anlamda durumunuzu gözden geçirmektir. Ardından geri hareketin bitiminde Haziran ayında bebek için doğru kararı verebilirsiniz.
İlişkisinde sorun olanlar Venüs Oğlak burcu geçişinde bilinçli olarak gözden geçirmelerde bulunmaları lazım. Madem ki Satürn geri hareketi aşk evinizde gerçekleşiyor. O zaman özellikle bu konuda ciddi manada düşünmek gerekiyor. Ekim 2010 tarihinden bu yana yaşananların tekrar önümüze geleceği bu dönemde geçmişin sorgulanması belki rahatsız edici olabilir. Ancak her geri hareket onarım süreci olduğuna göre, sizin de problemlerinizi bilinçli bir şekilde ele almanız ve yaşadığınız ilişkideki aksayan noktaları düzenlemeniz lazım. Burada önemli olan sağlam ve düzgün bir beraberlik için yüzleşmede bulunmaktır. Yani her iki tarafın da, eksiklerini ego saplantısı yapmadan önlerine koyarak düzeltmeye çalışmaları gayet doğru bir davranış. Sözgelimi geri hareket, daha önce ayrılmış veya aralarına husumet girmiş çiftler açısından da önem taşıyor. Venüs-Oğlak burcu seyrinde tekrar bir araya gelerek ilişkinizle alakalı konularda gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz. Peki uzun ömürlü olabilir mi? Eşleşim haritasında Satürn-Venüs arasında olumlu bir etkileşim varsa mantıklı bir şekilde oturup konuşabilirsiniz. Tabii ki burada ilişkinin niteliği son derece önemli. Eğer sevgi varsa, iki kişi de bir araya gelmeye istekli ise bu geri hareket toparlayıcı olabilir. Ne de olsa Venüs sizin öz yöneticiniz. Ancak çoktan bitmişse, her iki kişi de artık devamından yana değilse sözgelimi evlilerse nafaka veya parasal taksimle ilgili konuşabilirler. Dilerim ki, Terazi burcunda gerçekleşen bu ikinci geri hareket, problemlerinizi çözüme kavuşturmanızda sizlere olanak tanısın. Çünkü bana göre her geri hareket bir uyarıdır. Uyarıyı görmek, ciddiye almak gerekir. Bunu başaranlar tabii ki faydalar elde edeceklerdir. Bu yüzden Satürnden korkmanıza gerek yok. Satürn temel demektir, kuvvet demektir. Temeli sağlam olmayan hiçbir şey baki kalamaz.

Ayrıca bu süreçte ilişkisi olmayanların yeni bir ilişkiye başlamadan önce, acil kararlar almamaları, paylaşımın kalitesini belirlemeli, ileriye yönelik olur mu, olmaz mı sorusuna cevap bulmaya çalışmalıdırlar. Bir de unutmayalım ki, Jüpiter sosyal ilişkiler evinizde seyrettiğine göre yeni arkadaşlıklar, tanışmalar yönünde şansınız artıyor. Yani illaki tek kişiye bağımlı kalmak yerine bazılarınız deneyimsel olmayı tercih edebilirler. Hatta kimileriniz aniden bir aşk evliliği bile yapabilirsiniz. Fakat bu aşk evliliğinin eğer temeli sağlam çizilmezse, geri hareket sonrası sıkıntı çekilmesi mümkündür. Şansınızın olması tabii ki güzel bir şey. Ancak her zaman söylerim, doğru manada değerlendirilmemiş şans neye yarar ki? Ne olursa olsun, sadakat olgusuna önem vermelisiniz. Bu süreçte eskilerin deyimiyle sevgi-saygı ve güven üçlüsünün bir ilişkide mutlaka ele alınması gerekiyor. Eğer siz birbirinize destek veren, ortaklaşa hareket edebilen bir çift iseniz, tabii ki bu süreçte sorun çıkması pek mümkün değildir. Ancak tam tersi durum söz konusu ise, paylaşımlarda maddi ve manevi yönde adaletsizlik varsa mutlaka ele alınması gerekiyor.

Kıskançlık kimi zaman karşı cinsle alakalı bazen de mesleki veya toplumsal konumunuzun farklılığı nedeniyle oluşabilir. Biriniz siyah derken öbürü beyaz diye tutturabilir. Birinizin verdiği karara öbürü karşı çıkabilir. Bu durumda partneriniz ilişki hakkındaki düşüncelerini tekrar gözden geçirebilir. Duygusal bağımlılığını yapılandırmaya ve belli bir çerçeve içinde hareket etmeye çalışabilir. Yani eskisi kadar verici ve cömert davranmayabilir. Bu durumda aranızdaki her türlü alışverişin dengeye kavuşturulması gerekecektir. Bunun için şapkalarını öne konularak düşünülmesi lazımdır. Biz gerçekten neleri bölüşüyor, hangi konularda ayrılıyor veya hangi meselelerde çatışıyoruz. Bu soruların doğru manada cevaplanması için yüzeysel tarzda düşünmek ve bencil hareket etmek kesinlikle yanlıştır. Keseri sürekli kendi tarafınıza yontan birisiyseniz bu enerji altında, eşinizin size karşı gardını alacağı kesindir. Hadi bakalım buraya kadar, biraz da al ver gülüm şeklinde ilerleyelim diyebilir. Bu sizi rahatsız etmesin. Çünkü sonuçta aynı hayatı paylaştığınıza göre sizin de taşların altına elinizi sokmanız gerekebilir. Çünkü bu devrede vereceğiniz bir karar veya atacağınız yanlış bir adım geri hareketin bitimi olan Haziran sonrası tekrar önünüze gelebilir. Benim tavsiyem, aşk anlamında öncelikle sorumluluklarınızın bilincinde olmanız, birbirinizi duygusal açıdan beslemeniz, desteklemeniz, sorunlarınızı olgun ve hoşgörülü bir şekilde çözmeye çalışmanızdır.

KUZEY DÜĞÜM YAY BURCUNDA

Sevgili İkizler 13 Şubat 2011-8 Eylül 2012 tarihleri arasında Yay-İkizler burç aksı üzerinde devam edecek düğüm geçişleri, her konuda ön planda olma arzunuzu yükseltir. Doğal olarak bir ortaklık ilişkisinde veya partnerinizle olan paylaşımınızda öncelikli olarak kendinizi merkez almanızı sağlar. Bu durumda bir başkasının fikrine veya sizden farklı düşüncelerine sabır göstermeniz pek kolay değildir. Ancak bu durum tabii ki sorun yaratabilir. Hatta böyle bir etki altında kişi, partnerine karşı uyumluymuş gibi davransa da, bunun nedeni onu kendi amaçlarına göre etkilemek istemesi şeklinde gelişebilir. Kimi zaman eşi veya sevgilisi için güzel sözler sarfeder, onun bulunmaz biri olduğunu dile getirir ancak –şu kusurları var bence değişmeli diyerek onu kendi istediği kıvama getirmeye çalışır. Ancak işin tuhaf yanı, eşinin değişmeye ve onu dinlemeye isteği yoktur. Aslında burada yapılması gereken, her iki tarafın da ilişkileri hakkında dürüstçe konuşarak ortak bir nokta oluşturmalarıdır. İşte bu sayede bu düğüm aksında sorunlar çözüme kavuşabilir. Ancak güney düğüm burcunuzda ilerleyeceği için, sizin dinlemekten ziyade kendi düşüncelerinizi ortaya koymaya çalışmanız mümkündür. Bu geçişte eğer yeni bir ilişki başlamışsa veya başladığında, partnerinizle en başta nazik bir biçimde konuşmanız, kendi yanlışlarınızı veya doğrularınızı ifade etmeniz yerinde olur. Ben evlenmeyi düşünenlerin özellikle bunları fazlasıyla önemsemelerinden yanayım. Açık sözlü olmaktan kastım, karşınızdaki insanın sinirlendirmeniz ve ağzınıza geleni konuşmanız demek değildir. Sadece gerçeği birbirinize en doğal haliyle aktarmanız şeklinde yapılmalıdır.

Not: 13 Şubat 2011-8 Eylül 2012 tarihleri arasında Yay-İkizler burç aksı üzerinde etkili olacak Kuzey ve Güney Ay düğümü geçişleri tüm burçların, farklı yaşam alanlarındaki davranış biçimlerini, kültürel ve sosyal durumunu belli eden gelişim noktalarıdır. Birbirinden 180 derece mesafede konumlanan düğümler aslında birbirini tamamlayıcı nitelikte olup, geçiş yaptıkları burç ve yaşam evine göre anlam kazanırlar. Yukarıdaki paragrafta, Yay burcunda seyrini sürdürecek Kuzey düğüm ve hemen karşıtında İkizler burcunda seyir halinde olacak Güney düğümün burcunuz üzerindeki yansıması yer almaktadır.

İŞ VE KARİYER

16 Ocak-23 Şubat tarihleri arasında etkili olacak Mars Kova burcu seyrinin yansımaları devam ediyor. İş hayatınızla ilgili konularda benzersiz ve orijinal yollar denemeniz, ilgilendiğiniz konularda zekanızı ortaya koyarak akıllı adımlar atabilmeniz, keşifçilik yönünüzü ortaya koymanız gayet kolay. Yani sıradan bir kişi olmadığınızı davranışlarınızla birlikte çalışacağınız veya çalışmayı düşündüğünüz insanlara ifade edebilirsiniz. Ayrıca son derece önemli bir konunun altını çizmek isterim. Bu tarihlerde iş sorunu olanlar veya yeni bir iş düşünenlerin üzerinde dikkatle durmaları gereken bir konu dağılmadan, kararsızlıktan uzak durarak yetenekleriniz çerçevesi içinde bir seçim yapmak ve bu seçimi yaparken, henüz yolun başında olduğunuzu, iş hayatının inceliklerini, zorluklarını öğreneceğinizi, kısaca pratik kazanacağınızı düşünerek hareket etmektir. Bu dönemde başladığınız iş ileriki iş yaşamınız açısından pişmenizi sağlayabilir. O nedenle maaş konusundan ziyade, işi öğrenmeye bakmanız daha faydalıdır.

Kimileriniz için bu enerjinin anlamı, özellikle yüksek okulu bitirmiş kişilerin belli bir staj dönemini işaret ediyor olabilir. Yani belli bir dönem, okuduğunuz alanla ilgili yeni teknolojileri kullanmayı deneyimlemek adına geçirdiğiniz süreci işaret ediyor olabilir. Sizin gibi yeni mezun olmuş arkadaşlarınızla tanışarak hem kültürel paylaşımlarda bulunabilir hem de mesleki yönden geçireceğiniz bu staj döneminden sonra iş hayatına atılabilirsiniz. Çoktan meslek sahibi olmuş ve konusunda uzman olan kişiler için bu dönemin anlamı, bilimsel gelişmeleri takip etmek amacıyla bir müddetliğine diğer kişilere eğitmenlik verdikleri, yaşam koçluğu üstlendikleri, rehberlik yaptıkları süreci temsil ediyor olabilir. Özelliği mesleği doktorluk olanlar için bu sürecin acil durumlarda hastalara uygulanacak yeni yöntemler hakkında bilgilenme süreci olarak görebiliriz. Bu sürecin anlamı genel olarak, işinizde ileri seviyelere gelmek için bir müddetliğine geçirilen bir eğitim olarak görebiliriz.
Kimileriniz bu dönemde karizmatik veya çekici görünümünüzle bulunduğunuz ortamlarda kolaylıkla dikkatleri üzerinize toplayabilirsiniz. Kolayca uyum sağlayan, fakat belli bir mesafe duygusunu da koruyan tavırlarınızla ister iş isterse özel yaşamınızda adınızdan kolaylıkla söz ettirebilirsiniz. Daima temas kurmaya, ilham almaya ve aktif olmaya ihtiyaç duyarsınız. Yenilikçi bakış açınız başka insanların sizlerden etkilenmelerini ve fikirlerinizi, hedeflerinizi desteklemelerini sağlar. Arkadaşlık kapasiteniz bir çok konuda onlardan destek görmenizi veya el ele yürüyerek amaçlarınızı gerçekleştirmenize yardımcı olabilir.

Şunu biliniz ki, Mars, Merkür ve Güneş Kova burcu seyirlerinin Şubat ayında Jüpiterle yapacakları görünümün size hem mesleki konularda yükseliş hem de ufkunuzu genişletme anlamında yardımcı olacağını söyleyebilirim. Hedeflerinizin peşine düşmekten çekinmeyin. Siz kendinizin ve yeteneklerinizin farkında olursanız başarı sizinle olur. Evet belki Satürn geri hareketi nedeniyle geçmiş konular yine kafanızı kurcalayabilir. Ancak Kova burcunda geçiş yapan gezegen etkinlikleri moralinizin yükselişi anlamına geleceğinden Şubat ayında çok büyük bir sorunla karşılaşacağınızı düşünmüyorum. Yeter ki kendinizden emin olun.

YENİAY KOVA BURCUNDA

Sevgili İkizler 3 Şubat saat 04:31 itibariyle Kova burcunda oluşacak Yeniay ufkunuzu genişleteceğiniz, kendi felsefenizi oluşturacağınız, hedeflerinizin peşinde koşabilecek gücü yüreğinizde bulabileceğiniz son derece değerli bir kuvvettir. Bu kuvvet sayesinde eğitim hayatınızla ilgili değişimler yaşayabileceğiniz gibi, yabancı ülkelerle alakalı işlerinizde de başarıyı yakalayabilir, yeteneklerinizi ortaya koyabilecek yeni oluşumların içinde yer alabilirsiniz. Öncelikle yapılması gereken, farklılıklarınızı ortaya koymak, kimseye boyun eğmeden hayatınıza yeni bir yön çizebilmektir.

İkizler burcu mensupları, daima yollarda, keşifte ve iletişimde başarılı olmasını bilen, kendini ifade edebilen kişilerdir. Jüpiter-Koç burcu geçişini de hesaba katarsak, yaşamınızla ilgili kararlarınızı tek başınıza almak isteyişiniz gayet doğaldır. Fikirlerinizi insanlara sunmaktan çekinmeyiniz. Ne kadar uçarı ve tuhaf bulunsa da, yenilikleri uygulamaktan taviz vermeyiniz. Lütfen kararlı olunuz, geçmişin gölgeleri altında kaybolmak yerine, yeniye yer açarak kendinizi geliştiriniz. Yüksek hedeflerin peşinde koşmaktan çekinmeyiniz. Çünkü cesaret başarmanın yarısıdır. Yüreğinizin derinliklerindeki gücü açığa çıkarmanız halinde başaramayacağınız hiçbir şey yoktur. Yeter ki siz kendinize inanınız.

4 Şubat-21 Şubat tarihleri arasında Kova burcunda ilerleyecek yöneticiniz Merkür, keşif ve hızlılık açısından, ayrıca beklenmeyen yolculuklar yaparak, sosyal ve organize faaliyetlere katılarak, mesleki ihtisas konularında yeteneklerinizi ortaya koyabileceğiniz aktivitelerde bulunmanız açısından gayet olumludur. Yani koşuşturma içinde olacağınızı söyleyebiliriz. İletişimsel açıdan ne kadar hızlı bir şekilde kendinizi ifade edebilirseniz, o denli ileri hamlelerde bulunmanız mümkün. Sizlere önerim bu dönemde benim dediğim, düşündüğüm doğru demenizden ziyade, kapıları çalarak, inancınızı içinizde güçlü tutarak ilerlemenizdir. Özgür yaklaşımlarınızı kafanızın içindeki hedefleri gerçekleştirmek adına yönlendirdiğiniz zaman başaramayacağınız hiçbir iş olamaz. Kaldı ki, 22 Ocak tarihinde etkili olmaya başlayan Jüpiter-Koç burcu geçişi hem ileriye yönelik hedefler belirlemenizde hem de bu hedefleri gerçekleştirmenizde yardımcınızdır. Ayrıca Şubat ayında burcunuzla uyumlu görünüm yapacak Güneş-Merkür-Mars gezegenlerinin Kova burcu geçişlerini de hesaba katarsak, Jüpiterin ateşleyici ve aktif olmaya sevkeden enerjisinin Şubat ayı boyunca sizi, amaçlarınız, sosyal hayatınız, gruplarla olan temasınız, halkla ilişkiler alanındaki popülerliğiniz anlamında kuvvetli bir şekilde destekleyeceğini söyleyebiliriz.

DOLUNAY ASLAN BURCUNDA

Sevgili İkizler, 18 Şubat saat 10:36 itibariyle Aslan-Kova burç düzleminde oluşacak Dolunay hepimiz için sakin ve dikkatli olunması gereken gün anlamı taşıyor. Sizlere olan yansımasını beraberce inceleyim. Gün boyu iletişim konusunda aktif ve kendinizi güçlü bir şekilde ifade etme arzunuz yoğundur. Çevrenizde gelişen olaylara karşı dürtüsel tepkilerde bulunabilir, hakimiyeti elinizde tutmaktan hoşlanabilirsiniz. Fikirlerinizi öylesine güçlü ifade edersiniz ki, bir başka kişinin size karşı gelmesi veya bir şey kabul ettirmesi mümkün değildir. Eğitim hayatı, iş girişimleri, yolculuklar, her türlü görüşmede lider olma arzunuz yoğundur. Bu yoğunluk ister istemez coşkun tepkilerde bulunmanıza, düşünmeden hareket etmenize neden olabilir.

Sizi böylesine itekleyen enerjiniz karşıt görüşler konusunda tepkisel davranmanıza, farklı fikirlere tahammül göstermemenize, toplumsal yasalara, kurallara karşı gelmenize, düşüncelerinizi aşırı önemsemenize yol açabilir. Hayata fırsatçı gözlerle bakabilir, kimi zaman katı bir bakış açısıyla kararlar alabilir, kimi zaman da sırf özgür hareket edebilmek adına yanlış girişimlerde bulunabilirsiniz. Oysaki bugün oluşumlar dikkat etmenizi, bir karar vermeden önce enine boyuna düşünmenizi, hayalci davranmamanızı gerektirmektedir. Yani kendinize ne kadar güvenirseniz güvenin ağzınızdan çıkan sözlere dikkat etmeniz, adım atmadan önce iyi gözlemde bulunmanız lazımdır.

19 Şubat-21 Mart tarihleri arasında Balık burcunda seyrini sürdürecek Güneş, özverili çalışmanın göstergesi ve daha iyi imkanlara sahip olmak için, öncelikle egonuzun geri planda kalması, iş hayatınızla ilgili her türlü çabayı ve mücadeleyi göstermekten çekinmemeniz gerektiğinin simgesi olarak son derece önemlidir. Bilirsiniz İkizler sabırsız ve kendi bildiğinin doğru olduğunu düşünen çabuk sonuca ulaşmak isteyen bir burçtur. Böyle bir enerji altında ise kararsızlık, kolay etkilenme, değişken ön planda olacağından, adım attığınız yeni işinizde veya devam eden mesleki pozisyonunuzda çabucak dağılma, benim burada ne işim var tarzı düşünme, başkalarından çok şey bekleme ve görmediğinde içine kapanma hatta işi terk etme gibi durumlar oluşabilir. Oysaki iş hayatı yeri geldiğinde fazlasıyla yetenekleriniz olsa dahi, susmanızı ve otorite konumunda bulunan kişilerle iyi bir diyalog içinde olmanızı gerektiricidir. Bazı durumlar zorlayıcı olabilir. Ancak sebat eder, hedeflerinizin bilincinde olarak ilerlemeyi kabul ederseniz her türlü güçlüğün üstesinden gelebilirsiniz. Size düşen o parlak zekanızla gerçeklerin bilincinde olarak mantıklı düşünmektir.

Kendinizi işinize, amacınıza, projelerinize kilitlemeli, bir yandan eksikleriniz varsa bunları tamamlamalısınız. Ne kendinizi ne de çevrenizdeki kişileri yargılamadan canınızı dişinize takarak ilerlemeye çalışınız. İçgüdüsel ve pasif tavırlar göstermeyiniz. Güven duygunuzu ön planda tutunuz. İnandığınız bu yolda ilerlerken bastığınız adımların farkında olmayı unutmayınız. Balık burcundaki Güneş genel anlamda sınırları aşmak ve kendi kimliğinizi yeniden oluşturmak üzere iç dünyanıza yönelmeniz anlamı taşır. Sizin gibi iletişim yönünden etkili olan burç mensupları için bu dönem mesleki konularda kendi farklılığınızı ortaya koymak amacıyla hareket etmek anlamı taşıyabilir. Sessiz ve sakin bir şekilde çalışmak, esnek düşünmeye devam etmek, ruhsal olarak hassasiyet göstermek gibi ilginç durumlar yaşanabilir. Çevrenizdeki insanları anlamaya çalışmak gerekebilir. Hedefinize erişmek için hem kendi değerlerinizi önemsemeli hem de işiniz açısından daha mantıklı düşünmeye çalışmalısınız. Bu sizi hem gerilimden koruduğu gibi, inandıklarınızı diğerlerine kabul ettirmeniz yönünde daha ılımlı bir havanın esmesini sağlayabilir. Eğer mesleğiniz yaratıcılık gerektiren bir sanatsal eğilim taşıyorsa bu süreçte sadece belirli bir kesime değil, daha büyük çerçeveye hizmet etmeniz mümkündür. Bunun tam tersi tamamen maddi dünyanın gerçekleri üzerine kuruluysa o zaman da dağılmadan hedefinize kitlenmeniz yerinde olacaktır. Kendi isteklerinizi öne sürerken, karşınızdaki kişilerin de nasıl anlayabileceğini düşünerek açıklamanız gerekecektir. Bu sayede planlarınızı hayata geçirirken insanlar size daha fazla yardımcı olabilirler. Bu gerek çalışma hayatında gerekse iş arıyor bile olsanız işinize yarayabilir. Ayrıca ailenizle ve toplumsal hayatınızı yakından ilgilendiren konularda da size etkinlik kazandırabilir.

21 Şubat-9 Mart tarihleri arasında mesleki konularda etkili olacak Merkür-Balık burcu seyri, hayalleri güçlendirici ve fakat gerçekleştirmek isterken kolayca etki altında kalmanız nedeniyle dikkatli olunması gereken bir süreçtir. Hedeflediğiniz konularda öncelikle zihninizi toparlamanız, dağılmamanız önemlidir. İşinizde sezgileriniz size rehber olabilir, fakat şairane bir havanız olduğu için, söyledikleriniz veya ifade etmeye çalıştıklarınız birileri tarafından fazla hayalci ve tuhaf karşılanabilir. Siz bir sanatçı iseniz, fikirlerinizi bu şekilde açıklamanız tabi ki beğeniyle karşılanır fakat bir iş adamıysanız ve önemli bir projeniz varsa, insanlara otoriter bir şekilde bunu anlatmanız ve inandırmanız gerekiyorsa böyle bir şairane anlatım tarzı komik olarak değerlendirebilir. Yani mesleki faaliyet alanınıza göre hareket etmek lazımdır. Örneğin bilimsel ve teknik alanda çalışanlar için gerçekler son derece önemlidir. Bunu hayali bir şekilde anlatmanız sakil durabilir. Ne yapmak gerekiyor. Tabi ki insanları yanıltıcı tarzda değil, inandırıcı tarzda konuşmaya çalışmalısınız. Ayrıca gerçekçi ve dürüst bir şekilde ifadelendirmelisiniz. Bunlar çok önemli.

23 Şubat-2 Nisan tarihleri arasında Balık burcunda ilerlemesini sürdürecek Mars etkisini önce genel yansımalarıyla ele alacağım daha sonra Jüpiterin dispozitörlüğü çerçevesindeki etkisinden söz edeceğim. Her İkizler burcu mensubunun aynı olayları yaşaması mümkün olmadığına göre, olasılıkları gözden geçirmek lazım. Genel olarak bu seyir, İkizler burcu mensuplarının dayanıklılık gücünü azaltıcı bir enerji olarak dikkat çekicidir. Yani kendisine güvenen ve girişimci olan bazı İkizler, bu enerji altında motivasyon sıkıntısı çekebilirler. Duygusal kontrol zayıfladığı için kendini ortaya koymakta zorlananlarınız olabilir. Burada dikkat edilecek husus, içinde bulunduğunuz durumu gözden geçirmektir. Hedefleriniz nedir? Hangi yolları izlemektesiniz, şu anki mevcut sorunlarınızın sebepleri neler olabilir veya ne yaparsanız kendinizi daha başarılı bir şekilde ifade etmeniz kolay olur. Yani içinde bulunduğunuz şartların bilincinde olmalı, yılmadan, amacınızdan şaşmadan kararlılıkla ilerlemelisiniz. Dışarıdan hiç kimsenin moralinizi bozmasına izin vermemek, yavaşlayan aktif gücünüzü zorlamadan görevlerinizi de aksatmadan yolunuzda devam etmek son derece önemli. Hani bazen köprüyü geçene kadar deriz ya. Aynen öyle. Azimli olmalı, enerjinizi boşa tüketmemeli, çaresizliğinizden kimsenin yararlanmasına izin vermemelisiniz. Şimdi gelelim Jüpiterin dispozitörlüğünün faydalarına. Evet yukarıda izah ettiğim gibi Mars-Balık burcu seyri bazılarınız için zorlayıcı gibi dursa da, Jüpiter ikinci yönetici olarak bu seyri dispozite edeceği için, doğal olarak bu süreci aktif bir şekilde değerlendirmeniz mümkün. Benim sizlere tavsiyem, sosyal hayatın içinde yer almanız ve kesinlikle dağılmadan, moralinizi bozmadan çevrenizi geniş tutarak hedeflerinizin peşinden gitmeniz. Kaldı ki, Jüpiter bu konuda size yardımcı. O zaman arkanızdaki gücün varlığını kabul ederseniz geçtiğimiz yıllara göre Mars-Balık burcu geçiş dönemi gayet olumlu bir şekilde değerlendireceğinizi düşünüyorum.

PARA KONULARI

4 Şubat-2 Mart tarihleri arasında ortak kazançlar(iş-eş), sigorta gelirleri, bankalarla alakalı krediler gibi konularda etkili olacak Venüs-Oğlak burcu seyri maddi konularda gayet dikkatli, temkinli ve ciddi şekilde düşünmeyi gerektiriyor. Bu temkinlik aslında parasal işbirliği içinde olduğunuz insanların düşüncelerine önem vermenizden kaynaklanabilir. Yani tepkide bulunursam maddi açıdan yararıma olmaz diye düşünebilirsiniz. Ayrıca bu süreçte parasal açıdan gelir geçer tarzda düşünmek yerine, uzun süreli hatta belki de bir ömür boyu rahatlayacak şekilde düzenlemelerde bulunmak için öncelikle Ekim 2010 tarihinden bu yana yaşananları şöyle bir ele almak lazım. O süreçte verdiğiniz kararları, durumları iyice bir tartmak gerekiyor. Venüsü dispozite eden Satürnün geri harekette olduğunu unutmayalım. Bu demektir ki ister istemez son birkaç ayda yaşadığınız dersleri unutmamak gerekiyor. Hani insanın geleceğini garantiye alarak dış dünyanın karmaşası ve krizlerinden etkilenmeme arzusu vardır ya, işte bu enerji bu hissiyatı güçlendirici bir etki yaratabilir. Aslında bu bir yerde gayet iyi. Bu devrede kimileriniz çocuk, bazılarınız aşk bir kısmınız ise özel durumlar nedeniyle kenara birkaç kuruş atarak ilerisini düşünmeniz iyi olur. Yani rahat bir yaşam sürmek ve gereksinimlerimizi karşılamak istiyorsak tutumlu olmak en doğrusu.

Venüs-Oğlak döneminde, başkalarıyla olan tüm maddi ve manevi paylaşımlarınızda sorumluluk duygunuzu ön planda tutarak hareket etmeniz gerektiğini biliniz. Kendi başınıza olmadığınızı, sizin veya size ihtiyaç duyan kişilerle işbirliği halinde olmanız gerektiğini bilmelisiniz. Bu süreçte yaşamınızı olumlu anlamda yönlendirebilmeniz için her şeyden önce dikkatli olmanız ve adımlarınızı bilinçli bir şekilde atmanız gerekebilir. Zor şartlar altında iseniz, dışarıdan kaynak bulmak amacıyla, kredi başvurusunda bulunurken, kredili harcamalarınızla ilgili her konuda veya borç isterken, dikkatli olmanız, ölçüp biçmeniz, iyice hesap etmeniz faydalıdır. Ani kararlardan uzak durmak kesinlikle şart. İçinde bulunduğunuz duruma göre davranmanız yararlıdır. Bu dönem içinde ortaklık ilişkisinde bulunduğunuz insanlarla olan maddi paylaşımlarınızda ciddiyet, sağlamlık ve güvenlik olgusunu ön planda tutmanız faydalı olabilir. Maddi güvencenizle ilgili en ufak bir noktayı dahi önemsemeniz sizi olabilecek zor durumlardan koruyabilir. Finansal konularda sizi daha temkinli olmaya yöneltecek bu enerjinin desteğiyle bugüne dek yaptığınız yanlışların farkına varabilir, bundan sonrası adına çok daha kontrollü bir şekilde hareket etmeyi öğrenebilirsiniz.

Kova burcunda sosyal ilişkiler evinizde toplanan ve size güç katacak enerjileri boşa harcamayın. İnsanlarla iyi geçinmeye ve kafanızın içindekileri ve yeteneklerinizi uygun alanlarda ifade ediniz. Ortaklarınızla iş ilişkinizi iyi düzenleyin. Bu size maddi açıdan rahatlık getirebilir. Jüpiterin abartılı etkisi altında kalmayın. İşinizle alakalı konulardaki gelişmeler bu devrede ön planda olduğundan açık fikirli ve gelişmelere karşı geniş bir bakış açısıyla hareket ettiğiniz zaman, bağlantı kuracağınız kişiler sizi gayet can kulağıyla dinleyebilirler. Sizinle aynı amacı paylaşan kişilerle ortak çalışmalarda bulunarak veya bizzat işinizin tanıtımı ve pazarlaması yoluyla gelirler elde etmeniz mümkün.

Şubat Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 2-3-7-8-12-13-16-17-20-21
Zayıf Enerjili Günler: 4-5-6-18-19-24-25
Aşkta En Şanslı Günler: 20-21
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 14-15
Yeniay: 12-13
(Ay gezegeninin İkizler burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay: 24-25
(Ay gezegeninin Yay burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)
Şubat ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle.

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER