Habertürk 01.09.2011

Koç burcu aylık yorumu (Eylül 2011)

Astrolog İrem Su bu ay koçlara, iş ortaklığı ve ilişki konularında olumlu gelişmeler yaşayacaklarını söylüyor.

KOÇ

Koç burcu aylık yorumu (Eylül 2011)

Koç Burcu-Eylül Ayı Genel Değerlendirmesi

9 Eylül Merkür-Başak burcu seyri iş hayatınız, günlük yaşamınızla konular üzerinde dikkatlice düşünmenizi sağlayıcıdır. 15 Eylül Venüs Terazi burcu seyri, iş ortaklığı ve ilişkilerde yılın olumlu zamanı. Evlilik için en uygun zaman, evli olanlar için huzurlu bir dönem. Aşkın ciddiyete dönüşmesi mümkün. 19 Eylül itibariyle aşkta kendinizi gösterme hevesliliğinizin yükselişi. Çocuklarınız varsa eğer onlarla alakalı yoğunluk artabilir. 23 Eylül Güneş Terazi burcu seyri ilişki hayatınızı ilgilendiren konularda partnerinizle ortak düşünmenin gerektiğini gösteriyor. 26 Eylül sonrası partnerinizle olan sözel bağlantıda tarafsız düşünmeye ve ilkeli konuşmaya dikkat etmelisiniz.

Eylül Ayı Astrolojik Takvimi

9 Eylül Merkür Başak burcuna girişi 08:58
15 Eylül Venüs Terazi burcuna girişi 05:40
16 Eylül Pluto düz seyrine geçişi 21:24
19 Eylül Mars Aslan burcuna girişi 04:51
23 Eylül Güneş Terazi burcuna girişi 12:05
26 Eylül Merkür Terazi burcuna girişi 00:09

AŞK VE İLİŞKİLER

19 Eylül tarihine kadar yöneticiniz Mars, Yengeç burcunda seyrine devam edecek. Sizi ve ailenizi ilgilendiren her konuda değerlerinizi korumak, sahiplenmek, kollamaktan yana olduğunuzu söyleyebiliriz. Çünkü bunu yapmadığınız zaman kendinizi güvende hissetmeniz kolay olmaz. Eviniz, aileniz ve gönül dünyanızla ilgili meseleleri tabii ki hassasiyetle ele alabilirsiniz. Çünkü bunların her biri sizin mahremiyetinizdir. Deyim yerindeyse kol kırılır yen içinde kalır diyerek, sınırlarınıza kimsenin dayanmasına pek müsaade etmezsiniz. Bu tarihe kadar, eğer ailenizle yaşayan genç bir kişi iseniz büyükleriniz ev içi görevlerinizi size hatırlatabilir. Anne ve Baba iseniz yavrularınızla ilgili meseleleri gözden geçirebilirsiniz. Birbirinize karşı sevgi dolu daha hassas davranmanız, birbirinizin öneminin farkında olarak hareket etmeniz gerekecektir. Geçtiğimiz Ağustos ayında Merkürün geri hareketi nedeniyle her burç gibi siz de epeyce zorlanmış olmalısınız. Kimileriniz kendine yeni bir dünya kurmak ve bu baskılardan kurtulmak ihtiyacı duydunuz, kimileriniz bunu yapamadı sağlığıyla uğraştı, bazılarınız ise kendini akışa bıraktı. Peki bu enerjiyi nasıl olumlu yönde kullanabiliriz? Öncelikle eğer bazı şeyler umduğunuz gibi gitmiyorsa hayata havlu atmayacağız. Ne aşırı alınganlık göstereceğiz ne de güvensiz bir kişi gibi sessiz kalacağız. Ortada sorun varsa bu sorunun derinliklerine inerek nasıl bir çözüm buluruz onun üzerinde duracağız. Elinizde olmayan bir takım nedenlerle sağlığınız başta olmak üzere duygusal yönden kendinizi pek rahat hissetmediğiniz bir süreçten geçiyorsanız benim tavsiyem özellikle 12 Eylül ve civarı günlerde kendinize daha fazla dikkat etmeniz, boş yere her şeyi dert etmemenizdir. Biliyorum kolay değil ama stres altında kalarak kendinizi üzmekten daha iyidir diye düşünüyorum. İşte bu noktada inanç-sabır ve tevükkül içinde olmak inanın ki sizi koruyucu bir kalkandır.

23 Ağustos-23 Eylül tarihleri arasında Başak burcunda ilerlemesini sürdürecek aşk evinizin yöneticisi Güneş, sağlıklı bir ilişkinin nasıl yaşanması gerektiği hususunda bizi bilinçli davranmaya sevkettiricidir. Geçtiğimiz Ay, Merkür geri hareketi nedeniyle Güneşin olumlu ışığından yararlanmamız pek kolay olmadı. Ancak 9 Eylül tarihinde Merkürün Başak burcunda seyrine başlaması ve Güneşi dispozite etmesiyle rahat bir nefes almamız mümkün oluyor. Genel anlamıyla Güneş-Başak burcu sürecinde bir insan, neyin içinde yer alıyorum, neler istediğim gibi gitmiyor veya neler yapmam gerekiyor sorularına cevap bulmak ister. Rahatına fazlasıyla düşkün bir Koç bile olsanız bu dönemde, yaşadığınız ilişki, çalışma hayatınızla ilgili konularda ince eleyip sık dokuyabilirsiniz.

Kimi insan vardır. Sabah uyandığında mutludur, gülümser ve hayata sıkıca sarılarak işine gücüne bakar. Sevdiği yanındadır, huzuru yerindedir. Kimi insanlar ise bir takım nedenlerle sevdiklerinden uzakta bir yaşam sürüyor olabilirler. Bütün bunlar iş verimliliğinizi, hayata olan bakış açınızı tümüyle etkiler. Hele bir de genel olarak huzurunuz yerinde değilse, sizden randıman beklemek zordur. Burada önemli olan ilişkinizle alakalı konularda durumunuzun ne yönde olduğunu tespit etmektir. Özellikle mutlu ve huzurlu birlikteliği olanlar için sorun pek yoktur. Her iki kişi de mantığı ve duygularını nerde ve nasıl kullanacağını bildiğinden ilişkide bir sorun olsa dahi onu çerçeve içine alarak kolaylıkla çözebilirler. Sorunlu ilişkisi olanlar ise en başta da belirttiğim gibi 9 Eylül tarihinden sonra olumlu bir şekilde beraberliklerini düzenleyebilirler.

15 Eylül-9 Ekim tarihleri arasında, yöneticisi olduğu Terazi burcunda seyrini sürdürecek Venüs, genel olarak tüm burçlar açısından faydalı bir enerjidir. Bu süreçte sizin hayata bakış açınız ve ilişkiye verdiğiniz önem ile, partnerinizin sevgi alış verişi arasında güçlü bir bağ duygusu oluşabilir. Aranızdaki sorunları, uzlaşı içinde çözmeye çalışmanız halinde her türlü güçlüğün üstesinden gelmeniz mümkündür. Taraflar olarak aşkınızı doyasıya yaşamak için işbirliği yapmanız kesinlikle şarttır. Bu dönemde partnerinizin size karşı daha ilgili ve paylaşmaya açık bir tutum izlemesi doğaldır. Hatta ilişkisini düzene koyabilmek için daha verici olduğunu gözlemleyebilirsiniz. Buradaki düşüncesi, mutlu ve huzurlu bir beraberlik yaşamak adınadır. Siz de aynı şekilde yöneldiğiniz takdirde bu dönemi olumlu geçirmeniz mümkündür.

İlişkisi olmayan Koçlar ise bu süreçte karşılarına çıkan uyumlu, nazik ve stil sahibi biriyle güzel bir aşka yelken açabilirler. Bu ilişkinin temelinin güçlü olması için en başında her iki kişinin de birbirine karşı açık ve dürüst yaklaşımlar içinde olması kesinlikle şarttır.

İlişkisinde sorunla olan çiftler bu süreçte, paylaşım, güven ve sadakatin sorgulanması, geleceğinizle ilgili dönüşüm ve yenilenme anlamındaki durumunuzun gözden geçirilmesi mutlaka şarttır. İlişkiniz veya geleceğiniz, cinsel paylaşımlarınız anlamındaki durumunuzu lütfen bir daha ele alınız. Eğer zemin kaygansa, temel atmak ne kadar zorsa, ilişkiyi sürdürmek ve pürüzleri gidermek de o denli zordur. Şapkaları öne koyma vaktidir. Saplantılı, takıntılı illa benim dediğim olacak şeklinde bir restleşmenin hiç kimseye faydası yoktur. Birbiriniz için ne anlam ifade ettiğinizi lütfen düşünün. Çünkü bu son derece önemli. Bazı çiftler görüyoruz. Anlaşmaları imkansız ancak yürütmekte ısrar ediyorlar, bazılarına bakıyoruz, ilişki bir taraf için bitmiş ancak diğer taraf görmezlikten geliyor, kimileri başka bir ilişkide mutlu ancak iki dağ arasında gidip geliyor. Hayata nasıl bakarsak, hayat bize onu sunar. O zaman gelin biz de olan bitene tarafsız bir gözle bakalım. Bu sayede el ele vermemiz mümkün olabilir. 17 Eylül tarihini oldukça önemsiyorum. İlişkinizi ilgilendiren konularda veya yeni başlayan ilişkilerde ani kopuşlara neden olabilecek durumlara karşı bilinçli olmakta fayda var.

19 Eylül-11 Kasım tarihleri arasında Aslan burcunda ilerlemesi devam edecek yöneticiniz Mars, benzetme yerindeyse egonuzu parlatan, cilalayan ve tutkuları körükleyen bir enerjidir. İlişkisi olmayanlar açısından gerek yeni bir aşka yelken açma gerekse kendinizi güçlü bir şekilde ifade edebilmeniz açısından etkili bir dönemin işaretçisidir. Bu süreçte karşı cinsin dikkatini fazlasıyla çekeceğinizi söyleyebiliriz. Bir yandan ilişki evinizdeki Venüs ve Güneş, diğer yandan aşk evinizdeki Mars, isteklerinizi elde etmeniz adına tüm şartların emrinize amade olduğunu göstermekte. İlişkisi sorunlu olanlar açısından bu dönemin anlamı, beraberliğin niteliği, aranızdaki sevgi birliğinin gücüne göre değişim gösterebilir. Temeli sağlam bir ilişkiniz varsa, bu enerji erotizmi canlandırıcı ve çiftlerin cinsel yaşamını güçlendirici bir etki olarak gayet olumlu. Tabi ki Koç tarafı ipleri elinde tutmak isterken, karşı tarafın anlayışlı olması gerekiyor. Birbirini seven çiftler için bu zor olmasa gerek. 23 Eylül tarihi ani başlayan bir ilişkinin göstergesi olması muhtemeldir veya sorunlu bir ilişki birden bire düzelebilir. Oldukça sürpriz dolu bir gün olarak dikkat çekiyor.

23 Eylül-23 Ekim tarihleri arasında, Terazi burcunda seyrini sürdürecek Güneş, kendi isteklerimizle, partnerimizin beklentileri arasındaki farklılığın doğal karşılanması ve el birliği içinde hareket edilmesi gereken dönemin işaretidir. İlişkisi mutlu olanlar bu süreçte ortaklaşa hareket etmekten fazlasıyla zevk alırlar. Yani o ve siz, ilişkinizle alakalı her konuda huzurunuzu herşeyin üzerinde tutabilirsiniz. Birbirinize karşı uyumlu davranır, ilişkinize dışardan gelebilecek herhangi bir durum için elbirliğinde bulunabilirsiniz. İlişkisi olmayanlar açısından bu enerjinin anlamı, karşınıza kibar, kendisiyle barışık bir kişinin çıkması anlamına gelir ki, bu kişi sizinle ayrı görüşte olsa dahi, gayet zarif ve çekici biridir. İlişkisinde sorun olanlar açısından bu durum biraz daha dikkatli olmayı gerektiricidir. Eğer birbirinize karşı duyduğunuz aşk devam ediyorsa, böyle bir seyir altında yapılması gereken herşeyden önce ortaklaşa hareket etmeye çalışmaktır. Yani birlik ve beraberlik duygusu içinde her sorunun üstesinden gelmeniz mümkündür. Diyelim ki, sevginiz çoktan bitmiş ve neredeyse ayrılma safhasındasınız. Bu durumda partnerinizin üzerinizde hakimiyet kurmaya kalkışması ve bunu da gayet nazik bir biçimde yapması mümkündür. Tek yönlü ayrıcalıklar veya özel haklar isteyebilir, olayları kendi lehine değerlendirmeye kalkışabilir. 15 Eylül sonrası Venüs-Terazi burcunda seyrine başladığında yukarıda bahsi geçen zorlu noktalar kendiliğinden hallolabilir. Ancak benim bu seyirde dikkatli olmanızı istediğim iki tarih var. 26 ve 28 Eylül. Birbirinizin bakış açısı ve yaşamsal hedeflerinin uyuşmayışı veya taraflar olarak birbiriniz üzerindeki güç denemeleri veyahut da iş sorunlarının yarattığı stres nedeniyle bazı beklenmedik sıkıntılar yaşanabilir. Bunları günlük yorum köşemizde her zaman olduğu gibi geniş bir şekilde izah edeceğim.

25 Eylül-13 Ekim tarihleri arasında, Terazi burcunda ve ilişki evinizde seyrine başlayacak Merkür, konuşarak, tarafsız düşünerek ve mantıklı davranarak bütün sorunlarınızın üstesinden gelebilmenizi sağlayıcıdır. Merkür iletişimle birebir alakalı bir gezegendir. Bu tarihler arasında, fikir alışverişlerimizde, kendi düşüncelerimizle partnerinizin düşünceleri arasında dengeyi yakalamaya çalışmamız gerekir. İletişimde ılımlı ve politik davranmamız gereken bu dönemde, geri hareket zamanında gözden geçirdiklerimizi, ilişkimiz adına düşündüklerimizi ortaya koyabilir, oturup konuşabilir, bir karara varabiliriz. Karşıt fikirleri algılama zamanı olan bu dönemde adil olmak, hak yememek, kim haklı kim haksız diye düşünmeden gerçekçi şekilde düşünmek şarttır. Bu süreç ilişkisi sağlam temelli olan Koçlar, kafalarının içindeki planladıkları durumu partnerleriyle paylaşabilir, ne düşündüğünü öğrenmeye çalışabilirler. Hatta evlilik kararı genelde böyle bir dönemde mantıklı bir şekilde konuşularak sonuca bağlanabilir. Sorunları olan çiftler ise bu dönemde öncelikle birbirlerini dinlemeyi bilmeli, yaptığınız konuşmalarda partnerinizin size karşı olduğunu düşünmek yerine, nasıl orta bir nokta bulunur bunu tespit etmektir. Bir Koç genelde kendine yönelik düşünmeyi tercih ettiğinden eğer bu dönemde partnerinize yeteri kadar söz hakkı tanımazsanız, anlaşmanız tabi ki mümkün olmaz. Bu etki altında benim fikrim diye ısrar etmektense söylenenleri ve olanları olduğu gibi tarafsız bir şekilde görmeye çalışırsanız hem boşuna ortam gerilmez hem de çok daha mantıklı bir şekilde durumlar ele alınır. Böylece aranızda sağlıklı bir iletişim kurulmuş olur. Dikkatli olunması gereken tarihler: 27-28 Eylül olarak öne çıkıyor.

YENİAY TERAZİ BURCUNDA-27 Eylül

Saat 14:10 itibariyle Terazi burcunda oluşan Yeniay, ciddi ilişkiniz veya evliliğiniz, her türlü ortaklık ilişkiniz, hukuk davalarınız, yasal kontratlarınız ve her türlü anlaşmalarla ilgili yaşam alanınızı etkileyecektir. Yeniay enerjisi adı üstünde tazelenmek ve yeni başlangıçlar anlamı taşır. Öncelikle, şu an ciddi beraberliği olmayan koçlar için bu yeni bir ilişkinin müjdecisidir. Tabii ki, bencil hareket etmeden, karşınızdakiyle gönül birliği kurmaya istekli bir şekilde, her şeyi baştan konuşarak, birbirinizin farklılıklarına saygı göstererek temeli atılabilirse hakikaten güzel bir ilişkinin başlangıcı olur. İlişkisinde sorun olmayanlar için, aşklarını yeniden tazeleme ve evlilik kararı anlamı taşıyabilir. Beraberliğinde uzun bir süredir problem yaşayanlar ise, yeniay enerjisinden yararlanarak, gerek kendileri gerekse ilişkileri adına, nasıl olumlu adımlar atabilirler, sorunlarla nasıl baş edebilirler ve daha güzel bir yarın için neler yapabilirler bunu düşünmelidirler. Birbirinize karşı sürekli kusur bulucu tarzda yaklaşmak yerine, biz olgusunu göz ardı etmeden hareket edebilirseniz, bu enerji size olumlu anlamda destekleyicidir.

İŞ VE KARİYER

YENİAY BAŞAK BURCUNDA-29 Ağustos

29 Ağustos saat 06:04 itibariyle Başak burcunda oluşacak Yeniayın sizler açısından iki yönde tesiri olmaktadır. Birincisi: Dispozitör gücü Merkür aşk evinizde seyrini sürdürmekte. Geri hareket bittiğine göre bu sizler açısından gayet olumludur. İkincisi: 9 Eylül sonrası iş hayatınızla ilgili konulardaki olumlu gelişmeleri müjdeliyor.

Şimdi bu ön bilgiden sonra sizleri Yeniayın tesirleri hakkında bilgilendirebilirim. Yeniay öncelikle aşk hayatınızla ilgili konularda kendinize uygun kişiyi belirlemenizde ve kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmenizde 9 Eylül tarihine kadar destek çıkıyor. Ayrıca yaşadığınız ilişkinin sizin yaşamınızdaki önemini detaylı bir şekilde gözden geçirmenizi sağlıyor.

İş yaşamındaki başarının ve verimli çalışmanın ancak ve ancak yaratıcılığınızı, yeteneklerinizi ortaya koyabildiğiniz bir alanda çalışmakla mümkün olacağını söylüyor. Sağlığın ne kadar önemli olduğunu, bunu göz ardı etmeniz halinde huzurlu bir yaşam sürmenin zor olacağını anlamanızı sağlıyor. 9 Eylül sonrası iş hayatınızla ilgili yeni gelişmelerin sizi fazlasıyla mutlu edebileceğini söyleyebilirim. Ustalaşmanız, bir işi düzgün ve sistemli bir şekilde yapabilmeniz için artık yolunuz açık. Bu tarih sonrası Yeniayın devam edecek tesiri sayesinde iş temponuz yükselişe geçeceğinden, kendini gayet kuvvetli bir şekilde ifade edebilirsiniz. Pürüzleri akıllı bir gözlemde bulunarak giderebilirsiniz. Kendinizi adadığınız işinizden azami ölçüde randıman sağlayabilirsiniz. Yeni iş görüşmelerinde bulunabilirsiniz. Fiziksel sağlığınızı tehdit eden durumlar için yapılacak tedaviler başarılı sonuçlar verebilir. Günlük hayatınızı düzene koyabilirsiniz. Zihinsel ve bedensel açıdan rahatlayabilirsiniz. Yeni işlerinizi uygulamaya koyabilirsiniz. Kendinize uygun, anlamlı işlerle uğraşabilirsiniz.

22 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasında Başak burcunda ilerlemesini sürdürecek Venüs, 9 Eylül tarihinden itibaren Merkür tarafından güçlendirilmeye başlayacağı için geçtiğimiz Ağustos ayına göre Venüsün enerjisini olumlu şekilde yararlanabilirsiniz. İş hayatınızla ilgili tamamlanması gerekenleri, düşündüğünüz ve planladığınız girişimleri düzene koyabilmek için öncelikle etrafınızdaki insanlarla olan bağlantınızdan başlamak üzere, ılımlı bir alışverişte bulunmak gayet faydalıdır. Burada dikkat edeceğiniz husus, yaşamınızı daha huzurlu ve verimli geçirebilmek adına neler yapılabilir, neler olabilir ve siz patron konumunda olan kişilerle veya birlikte çalıştığınız kişilerle nasıl bir ortak nokta üzerinde nasıl buluşabilirsiniz bunlara açıklık getirmektir. Sürekli olarak birlikte çalıştığınız insanları eleştirmek, kusur bulmaya çalışmak veya gereksiz alınganlıklar yapmak yersizdir.

Ayrıca bu dönem iş arayan bir kişi iseniz sevimliliğiniz, insanlarla olan diyalogunuz son derece önemli. Karşınıza çıkan fırsatlar maddi açıdan doyumlu gibi gözükse de yine de dikkatli düşünmek, araştırmak gerekiyor. İş ilişkilerinde aşırı gururlu davranmak yanlış olabileceği gibi, bencillik yapmak, işe uymamak, plansız ve düzensiz çalışmak, çatışmak, iş koşullarınızda yapılabilecek düzenlemelerde fikirlerinizi isyankar bir tarzda dile getirmek de bir o kadar olumsuzdur. Venüs Başak burcunda düşük bir enerjidir. Bu yüzden de maddi konularda sorunlarınız varsa özellikle kendinizi denetlemeniz sabırsız davranmanız mümkündür. Oysaki yapılması gereken, doğal yapınıza uygun olmasa da temkinli hareket etmektir. 6 Eylül tarihi gayet önemli. Geleceğinizi ilgilendiren konularda kararlarınızı verirken lütfen bilinçli düşünmeye gayret ediniz. 11 Eylül tarihini ise olumlu buluyorum.

23 Ağustos-23 Eylül tarihleri arasında çalışma hayatınızla ilgili konularda etkili olacak Güneş gezegeninin Başak burcu seyri, gündelik iş hayatınızın yoğun temposunda yapılacak bir düzenleme ve yeni bir katılımın göstergesi olabileceği gibi, kimileriniz için iş hayatınızla ilgili bir stajyer dönemi, yeni bir işe girme ve deneyim yoluyla özgüven kazanma anlamına da gelebilir. Tabii ki yapılması gereken ayrıntıların üzerinde durmak, ılımlı yaklaşımlar içinde etrafınızdaki diğer insanlarla bağlantı kurmaktır. Güneş-Başak burcu seyri, dispozitörü Merkürün geri hareketinin bitişi ve düz olarak yoluna devam edişini fırsat bilerek, gözden geçirdiklerinizi 9-25 Eylül tarihileri arasında yürürlüğe koymanız anlamına da gelmektedir. İş hayatınız başta olmak üzere uğraştığınız, hizmet verdiğiniz her alanda belirli bir düzen içinde, sistemli ve pratik hareket etmeniz gayet önemli. İhtiyaçlarınızın temini için daha özverili çalışmanız gereken bu süreçte sağlığınıza dikkat etmenizde oldukça faydalıdır. Bu dönem kendi performansınızı ölçmeniz bakımından önemlidir. Fiziksel canlılığınız, verimli iş gücünüz üzerinde etkili olan bu enerji altında, tüm ayrıntıları, sorunları veya kendiniz adına gerekli olanları kısaca her şeyi daha iyi tespit etme olanağı bulursunuz. Usta konumundaki kişilerin bilgilerinden yararlanabileceğiniz gibi, işinizde ehil hale gelebilmek için belirli bir eğitim programından da geçebilirsiniz.

9 Eylül-25 Eylül tarihleri arasında geri hareketinin bitiminin ardından Başak burcunda düz olarak seyrine devam eden Merkür, çalışma hayatınızla ilgili mevzularda fikirlerinizi zenginleştirici olduğu gibi, işlerinizi organize edebilme gücünüzü de yükselticidir. Bu sayede verimli bir şekilde çalışmanız mümkündür. İş ilişkilerinde mantıklı davranmanız son derece önemlidir. Çünkü bu sayede sakin fakat son derece akıllı bir şekilde ilerlemeniz mümkündür. Yani sinirlilikten, illa ben diyerek düşünmekten ziyade, bu enerjinin size sağlayacağı akıl gücü sayesinde gayet verimli bir dönem geçirebilirsiniz. Ayrıca Merkürün geri hareketinde planlamaya başladığınız, gözden geçirdiğiniz işleri yürürlüğe koyabilirsiniz. Özellikle halkla ilişkiler, konuşmaya dayanan meslekler, part-time işler, el ile yapılan çalışmalar açısından da bu dönem etkileyicidir. Konuşabilme rahatlığınız ve doğaçlama kapasitenizin artışı satış ve pazarlama işlerinde size oldukça fayda getirebilir.

Gerekli ile gereksizi, faydalı ile faydasızı birbirinden akıllı bir şekilde ayırabileceğiniz bu dönemde işlerinizi yaparken zaman kaybetme diye bir sorununuz olmaz. Etkili planlama gücünüz, işlerinizi organize edebilmeniz açısından da destekleyicidir. Belirli bir sistemle ilerlenildiği için doğal olarak işler sekteye uğramaz. Koçlar genelde aktif kişilerdir fakat çabucak sıkılırlar. Oysaki Merkür Başak burcu süreçlerinde bu ortadan kalkar. Kişi hangi yönde ilerlemesi gerektiğinin bilincindedir. Zihinsel açıdan kendini, düzgün şekilde çalışmaya adapte edebilir. Bu enerji altında tek dikkat edilmesi gereken nokta detayların üzerinde fazla durmamak ve kendinizden emin olmaktır. Eğer herhangi bir konunun doğruluğundan eminseniz, hakikaten sonuç olarak olumlu ise, acaba sorusunun kafanızda oluşmasına izin vermemelisiniz. Aksayan noktaların gözlem altına alınacağı, saptanan aksaklıkların bilinçli bir şekilde çözüme kavuşturabileceği bu tarihler arasında aktif gücünüzü de hesaba katarsak, birçok güçlüğün ortadan kalkacağını ve sistemin kusursuz bir şekilde işleyeceğini söylemek mümkündür. Özellikle işsizlik veya genel olarak iş hayatında problemi olan kişiler, Merkür gezegeninin Başak burcu seyir aralıklarında, tembellikten oldukça uzaklaşacaklarından, özen, dikkat ve sabır gerektiren işler, sorumluluk duygusu, insanlara hizmet konularında harekete geçebilirler. Kendinizi yargılamadan, geçmişte yaşananların başarısızlıklarıyla nedeniyle kısıtlanmadan, doğru bir şekilde yönlendirebilir, akıllı planlamalarda bulunursanız önünüz son derece açık, başarılı olmanız gayet kolaydır. Armudun sapı üzümün çöpü demek yerine, kılı kırk yarmadan yeteneklerinizi sergilemeye, kendinizi ifade etmeye çalışmalı, Merkürün sizden yana olan güçlü enerjisini arkanızda bir destek olarak hissetmelisiniz. Kendinize içsel olarak bakınız, göreceksiniz ki çaresiz değilsiniz. Zekanızı, iletişim yeteneğinizi açığa çıkarmaya bakın. Her müessese veya her işveren sizin gibi becerikli yeri geldiğinde kurnaz, aktif bir kişiyi tercih eder. Yapmanız gereken kendinizi göstermek olmalıdır. Bu tarihler arasında birden fazla işi bir arada yapmak, konuşarak, yazışarak kendinizi ifade etmek gayet kolaydır. İş zekanız gerek çevrenizde gerekse işlerinizi yaparken size rehberdir. Titizlik ve dikkat gerektiren işlerde zihniniz mükemmele yakın çalışır. Mükemmel sağduyunuz, zihinsel ve özel yeteneklerinizin ortaya çıkmasını, iletişim gücünüz kendinizi ifade etmenizi, ateşli yapınız kafanızdakileri hayata geçirmenizde yardımcınızdır.

19 Eylül-11 Kasım tarihleri arasında Aslan burcunda ilerleyecek yöneticiniz Mars, sanat dallarında, sportif faaliyetlerde ve kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmeniz, savunmanız, ortaya koymanız gereken her konuda destekçinizdir. Ancak burada dikkat etmeniz gereken nokta, belli bir planlamanın yapılması ve bilinçli bir şekilde ilerlenilmesi. Yoksa bu gücün kum taneleri gibi elinizden kayıp gitmesi gayet kolay. Eğer amaç kariyer yapmak ve mesleki açıdan zirveye çıkmaksa, oyunu kuralına göre oynamak ve akıllıca planlamalarda bulunmak gerekiyor. Yani işinizi ya tam yapacaksınız veyahut bana bu yeter diyerek elinizdekilerle yetineceksiniz. Elle yapılan işler, sözle anlatılan çalışmalar, hareketlilik başkalarının dikkatini kolayca çekmenizi sağlıyor. Yerine getiremeyeceğinizin işler için kimseye söz vermemenizi tavsiye ediyorum. Yani ben şunu yaparım, bunu yaparım demek yerine şunları yapabilecek gücüm ve kendime güvenim var demek çok daha yararlıdır.

25 Eylül-13 Ekim tarihleri arasında Terazi burcunda ilerleyecek iş evinizin yöneticisi Merkür, herhangi bir sıkıntı veya sorununuzu ılımlı ve nazik bir şekilde, hak gözeterek başkalarıyla konuşarak halledebilmenin işaretçisidir. Bu süreci olumlu manada kullanmanın yolu, ben diye düşünmekten uzak durmakla olur. Yani dönemin sırrı, birleşmeci, bütünleşmeci düşünceden geçmektedir. Eğer böyle hareket ederseniz çalışma hayatınızla ilgili mevzularda bakın ne gibi faydalar elde edebilirsiniz bir inceleyelim. Olumlu planlamalarda bulunabilirsiniz. Projeler hazırlayabilir, zekice ve yaratıcı çalışmalara ortağınızla birlikte girişebilirsiniz. Başkalarına danışmaktan asla çekinmeyin. İş hayatınızla ilgili mevzularda iplerin, birlikte çalıştığınız kişi ve kişilerde olduğunu unutmayın. Başarılı olmak, düşüncelerinizi açıklığa ve aydınlığa kavuşturabilmek için bu kişilerle iyi geçinmeniz gerektiğini unutmayın. Merkür Terazi burcunda adil ve eşitçi düşünmenin zamanıdır. Karşı tarafın fikirlerine kulak verdiğiniz zaman, onun hangi konularda ne düşündüğünü anlamanız mümkün olur. Kendinizle ilgili özel bir durum söz konusu ise, olur ya ortak iş yaptığınız kişilerle aranızda sorunlar varsa, zekici hareket etmek son derece önemli. Neden? Böylelikle durumları iyi değerlendirebilirsiniz. Çok yakın olduğunuz kişilerle ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkları da karşı tarafla konuşmanın kolay olduğu bugün, hangi konuda sıkıntınız varsa bunları ılımlı bir şekilde halledebilirsiniz. Önyargılı davranmayın. Fikir alışverişlerinde bulunmayı ihmal etmeyin. Bu süreçte iş ortamınızda bazı tatsız konuşmalar gündeme gelebilir. Bunlar oldukça ilginçtir. Fakat sorun çıkarması enderdir. Sadece bazı noktalarda anlaşmazlıklar vardır. İşte bunları gidermenin yolu, uyumlu ve adil davranmakla giderilir.

PARA KONULARI

3 Ağustos-19 Eylül tarihleri arasında etkili olacak Mars-Yengeç burcu seyri, gerek aileniz gerekse evinizle ilgili meseleleri halletmek amacıyla parasal kaynak arayışınızın göstergesidir. Kimileriniz yeni bir yere taşınmak, bazılarınız evle alakalı bir sigorta, miras veya hisseli alacaklarınızla ilgili konularda mücadele edebilirsiniz. Bazılarınız ortaklarıyla olan parasal sorunlarla baş ederken, bazılarınız nafaka sorununu halletmek için mücadele verebilir. Eşinizin parasal alacakları veya borçları da yine bu dönemde uğraşacağınız meseleler arasında yer alabilir. Her ne şekilde olursa olsun bir mücadele evin içinde aile ve yuvayı ilgilendiren konularda, borçlarınızla alakalı veya kredilerle ilgili konularda yoğunlaşabilir. Yalnız burada dikkat etmeniz gereken konu hakkınızı ararken gerilimden olabildiğince uzak durmak veya borçlarınız söz konusu olduğunda en yakınlarınızla aranızdaki iletişimi koparmadan birbirinize destek olarak bu dönemi atlatmaktır. Bu enerji sizin işinizden elde ettiğiniz gelirden ziyade, başkalarıyla paylaşım içinde olduğunuz finansal konularla direkt alakalıdır. 19-23 Eylül arası beklenmedik yerlerden sürpriz paralar elinize geçebilir.

22 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasında Başak burcunda ilerlemesini sürdürecek kazanç evinizin yöneticisi Venüs seyri genel olarak, doğrular, yanlışlar, olması gerekenler konusunda fazla didikleyici ve eleştirel davranılması anlamına gelebilir. Oysaki parasal kazanımlarınız, çıkarlarınız açısından akıllı olmak zorundasınız. İş hayatınızla ilgili tamamlanması gerekenleri, düşündüğünüz ve planladığınız girişimleri düzene koyabilmek için öncelikle etrafınızdaki insanlarla olan bağlantınızdan başlamak üzere, ılımlı bir alışverişte bulunmalısınız. Burada dikkat etmeniz gereken konu, yaşamınızı daha huzurlu ve verimli geçirebilmek adına neler yapılabilir, neler olabilir ve siz patron konumunda olan kişilerle veya birlikte çalıştığınız kişilerle nasıl bir ortak nokta üzerinde anlaşabilirsiniz ve bu anlaşma maddi açıdan sizi nasıl rahatlatabilir, bunların düşünülmesi gerekmektedir. Sürekli olarak birlikte çalıştığınız insanları eleştirmek, kusur bulmaya çalışmak veya gereksiz alınganlıklar yapmak yersiz olabilir.

Ayrıca bu dönem iş arayan bir kişi iseniz, sevimliliğiniz, insanlarla olan diyalogunuz son derece önemli. Karşınıza çıkan fırsatlar maddi açıdan doyumlu gibi gözükse de yine de dikkatli düşünmek, araştırmak gerekiyor. İş ilişkilerinde aşırı gururlu davranmak yanlış olabileceği gibi, bencillik yapmak, işe uymamak, plansız ve düzensiz çalışmak, çatışmak, iş koşullarınızda yapılabilecek düzenlemelerde fikirlerinizi isyankar bir tarzda dile getirmek de bir o kadar olumsuzdur. Venüs Başak burcunda düşük bir enerjidir. Bu yüzden de maddi konularda sorunlarınız varsa özellikle kendinizi denetlemeniz sabırsız davranmanız mümkündür. Oysaki yapılması gereken, doğal yapınıza uygun olmasa da temkinli hareket etmektir. 9 Eylül itibariyle Venüsü güçlendirecek olan Merkür sayesinde yukarıdaki olumsuz noktalar üzerinde bilinçli düşünülmesi daha kolaydır. Umarım tüm Koçlar bu etkiden faydalı bir şekilde istifade edebilirler. Dikkatli olunması gereken tarih 6 Eylüldür. Bu tarihteki yansımaları günlük yorumunuzda geniş bir şekilde işleyeceğim.

JÜPİTER GERİ HAREKETİ

30 Ağustos-26 Aralık tarihleri arasında geri hareketini sürdürecek olan Jüpiter etkisi altında, maddi ve manevi değerlerinize sahip çıkmalı, yarınlarımızı düşünerek abartılı harcamalardan uzak durmalısınız. Bu dönemde parasal kazancınızda artışlar görülebilir. Ancak kişi bu artışları öylesine iyimser bir şekilde ele alır ki, sanki hep böyle devam edecekmiş gibi bol keseden harcamaya başlar. Oysaki tam tersine, şimdi dikkatli olma zamanıdır. Planlı ve programlı bir şekilde hareket etmekte fayda vardır. Bütçenizi ekonomik bir şekilde düzenlemeniz yerinde olur. Jüpiter geri hareketi süresince, sizin için maddi ve manevi konularda nelerin önemli ve değerli olduğunu iyice saptamanız yararlıdır. Ailemize, ilişkilerimize özel önem vermeli, huzurlu ve güvenli bir yaşam için sahip olduklarımızın kıymetini bilmeliyiz.

15 Eylül-9 Ekim tarihleri arasında Terazi burcunda seyrini sürdürecek kazanç evinizin yöneticisi Venüs parasal konularda işbirliğinin önemini gösteriyor. Özellikle partnerinizle olan paylaşımınız, ortaklarınızla olan irtibatınız size faydalar getirici olabilir. Çünkü Venüs bu alanda son derece olumludur. Burada size düşen, bencil hareket etmekten ziyade, karşınızdaki kişinin de isteklerini göz önüne almanızdır. Akıllı bir şekilde hareket ederseniz, beklemeyi bilirseniz bu maddi ve manevi açıdan olumlu şekilde geri yansıyabilir. Kimileriniz için bu dönemin anlamı, birlikte olduğunuz kişiyi etkilemek amacıyla parasal harcamalarda bulunmanız anlamındadır. Girdiğiniz ortamlarda kendinizi güçlü bir yansıtabilmek için bu şart olabilir. Lakin sınırları aşmadan makul seviyelerde olmasına dikkat etmelisiniz. Sosyal hayatınızın canlanması sonucu sisteme ayak uydurmak için yenilikler yapmaya kalkışabilirsiniz. Doğal olarak bunun karşılığında parasal yönden zor durumda kalma riskiniz olabilir. Kimileriniz için anlamı ise, gelir durumunuzu yakından ilgilendiren yasal bir düzenlemenin mali gücünüz üzerindeki etkisini gösterebilir. Burada dikkat edilecek nokta hakkaniyet içinde bunun gerçekleştirilmesidir. Bu ister bir iş sözleşmesi olsun isterseniz eşiniz, ortaklarınızla yapılacak bir anlaşma olsun, karşılıklı diyalog ve sevgi birliği içinde davranmak faydalıdır. Bazılarınız için iş sözleşmesinin yenilenmesi anlamına gelebilir.

Eylül Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 4-5-8-9-13-14-18-19-23-24

Zayıf Enerjili Günler: 6-7-20-21-22-27-28

Aşkta En Şanslı Günler: 23-24

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 15-16-17

Yeniay: 13-14

(Ay gezegeninin Koç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 27-28

(Ay gezegeninin Terazi burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Eylül ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması, bereket ve mutluluk dileklerimle,

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER