Mynet 01.11.2011

Koç burcu aylık yorumu (Kasım 2011)

Kasım ayında sizi neler bekliyor, burcunuza göre hayatınızda neler olacak, işte aylık burç yorumunuz..

Koç Burcu-Kasım Ayı Genel Değerlendirmesi

Koç burcu aylık yorumu (Kasım 2011)

2 Kasım sonrası Merkür Yay burcunda seyrine başladığında ani seyahatler gündeme gelir. Eğitim, iş alanında hızlanmalar görülebilir. Ancak dikkatiniz çabucak dağılabilir. Yabancı dilinizi geliştirme anlamında kısa seyirli kurslara katılabilirsiniz. Bilgilenmek, araştırmak hoşunuza gidebilir. Bazı sorunları çözüme kavuşturmak için partnerinizle seyahate çıkabilirsiniz. Yeni biriyle karşılaşabilirsiniz, ilginizi çeker ancak bağlanmaktan kaçınabilirsiniz. Güzel bir teklifi değerlendirmek için görüşmelerde bulunabilirsiniz. 11 Kasım sonrası estetik veya herhangi bir sebeple küçük bir operasyon gündeme gelebilir. Birlikte çalıştığınız insanlarla aranızda bazı sorunlar oluşabilir. 24 Kasım sonrası ani yolculuklardan sakınılmalıdır. Eğitim hayatında olanların dersleri üzerine eğilmeleri faydalıdır. 26 Kasım itibariyle iş ilişkilerinde ciddiyet zamanıdır. Toplumsal huzur ve uyumdan yana düşünmek, temkinli şekilde ilişkide bulunmak yararlıdır.

Kasım Ayı Astrolojik Takvimi

2 Kasım Merkür Yay Burcuna Girişi 18:54
2 Kasım Venüs Yay Burcuna Girişi 10:51
9 Kasım Neptün Düz Seyrine Geçişi 20:54
11 Kasım Mars Başak Burcuna Girişi 06:15
11 Kasım Chiron Düz Seyrine Geçişi 01:14
22 Kasım Güneş Yay Burcuna Girişi 18:08
24 Kasım Merkür Geri Hareket Başlangıcı 09:19-Yay Burcunda
25 Kasım Parçalı Güneş Tutulması 08:20-Yay Burcunda
26 Kasım Venüs Oğlak Burcuna Girişi 14:36

AŞK VE İLİŞKİLER

11 Kasım tarihine kadar aşk hayatınızla ilgili yaşam evinizde etkili olacak Mars-Aslan burcu seyrinin öncelikle genel yansımalarını her zaman olduğu gibi hatırlayalım ve ardından Kasım ayındaki önemli görünümlerine mercek tutalım. Mars, yöneticiniz olması sebebiyle tabii ki her seyri sizler için önem taşır. Böyle bir süreçte, hedefinize varmak ve onu elde etmek için ne olursa olsun kendinizi mutlaka ortaya koymak istersiniz. İçinizdeki niyetiniz her ne ise, onu dışa aksettirecek şekilde yaratıcı çıkış yolları bulmaya çalışırsınız. Özgüven duygunuz fazlasıyla ön plandadır. Sizin için, en önemli husus takdir edilmek ve yaptıklarınızın beğenilerek gücünüzün kabul edilmesidir. Mars-Aslan burcunda ilerlerken bir Koç ne olursa olsun risk almaktan çekinmez. Çünkü kendisini gösterebilmesi için bu şarttır. Önünüze engel çıksa dahi çeşitli manevralarla bunu alt etmeye, başarılı olmaya kararlısınızdır. Mars-Aslan burcu geçişinin Kasım ayındaki geçişinde 7 Kasım tarihi önem taşıyor. Bu tarihte Mars ve Neptün karşı karşıya geliyor. Kişi böyle bir etki altında hayallerine, ideallerine, tercihlerine uygun bir aşk yaşamak ister. Hayal kırıklığı yaşamaktan hoşlanmaz. Sevdiği kişiyle hem arkadaşlık etmek ister hem de aşkla kendinden geçmek. Ancak burada dikkat edilmesi gereken abartılı düşünmemek, gerçekleri göz ardı etmemektir.

23 Ekim-22 Kasım tarihleri arasında Akrep burcunda ilerleyecek Güneş, kişisel olarak paylaşım, özveri ve başkalarıyla olan bütünleşme konularının odak noktanızı oluşturmaya başlaması ve ancak bu sayede gelişmenin sağlanabileceğinin göstergesi gibidir. Yani bireysel olarak büyümek, ilerlemek için tek başına hareket etmekten ziyade, karşımızdaki kişinin sesine kulak vermeniz gerekiyor. Güneş-Akrep burcu seyrinde her şeyin altı didiklenir ve hakimiyeti sağlamak için en fazla üzerinde durulan nokta değerlerin paylaşımı ve cinselliktir. Akrep burcunda ilerleyen Güneş, Mars yönetiminde olduğu için, istekleriniz konusunda diretmeniz anlamına gelebilir. Bu enerjiyi dengeli ve dikkatli bir şekilde kullanmak gerekiyor. 22 Kasım tarihine kadar devam edecek bu seyir ilişkinizle alakalı konularda aksayan, sorun yaratan ve bütünleşmenize engel olan noktaların arındırılması ve gerekirse bunların devre dışı bırakılması adına iyileştirici bir etki yaratabilir. Güneş-Akrep burcu seyir geçişinin Kasım ayındaki etkili tarihi 20 Kasım olarak öne çıkıyor. Bu tarihte Güneş-Neptün zorlu bir görünüm yapacak. Bu durumda kişi kendine göre aşkı yorumlamak, özel biri olmak isteğiyle hareket eder. Eğer kafasının ve yüreğinin içinde kuşkular varsa doğal olarak egosunu öne çıkararak hayal kırıklığı yaratan meseleler üzerine müdahalede bulunmak ister. Tutunduğu dalı kırılan insan nasıl başka bir yere tutunmak için çaba sarfederse, bu görünümün etkisi altında olan kişi de, her durumu kendi lehine çevirmek için olayları manipüle edebilir. Oysaki yapılması gereken, ilişkisine direkt olarak bakmak, yaşanılanları mantıklı bir şekilde değerlendirmek olmalıdır. Yoksa kendi kendinizi kandırmış olursunuz.

2 Kasım-26 Kasım tarihleri arasında etkili olacak Venüs-Yay burcu geçişini her yıl olduğu gibi yine önce genel etkileri bakımından inceleyeceğim ardından Kasım ayındaki görünümlerine mercek tutarak sizleri bilgilendireceğim. Venüs-Yay burcu seyir süreçleri, siz Koçların, farklı ufuklara açılma arzunuzun bir göstergesi, dünya görüşünüze göre hayatınızı şekillendirme isteğinizin belirtecidir. Kendinizi olduğunuz gibi ifade etmekten hoşlanacağınız bu dönemde iyimser ve neşeli, bağımsız ve çok yönlü bir sevgi alış verişini benimseyebilirsiniz. Bilirsiniz Koçlar, doğum haritalarında aksi bir işaret olmadıkça, hayatın güzel yanlarının tadını çıkarmaktan yanadırlar. Ancak konumuz ilişki olduğu için doğal olarak bu dönemde biraz daha paylaşımcı davranmakta fayda vardır. Süreci ilişkisi sağlam temele dayalı çiftler açısından incelediğimizde, bir arada olmanın tadını çıkaracağınız, hayatın güzel ve zevkli yanlarını paylaşacağınız bir dönem geçireceğinizi söylemek mümkündür. Birlikte çıkılan yolculuklar sayesinde değişik ve ilginç insanlarla tanışabilir, çevrenizi genişletebilirsiniz. İster bireysel isterse beraber faaliyetlerde bulunabilir, hobilerinizle ilgilenebilirsiniz. Birbirinize karşı son derece dürüst ve açık hatta gayet rahat davranabilirsiniz. Dostlarınızla bir arada olmaktan keyif duyabilirsiniz. Zihin maneviyat ve yürek bütünlüğü içinde hareket edebilirsiniz.

İlişkisinde sorun olanlar açısından bu dönem, problemlerin kaynağına inerek bunları çözüme kavuşturmak anlamında pek etkili değildir. Çünkü böyle enerjiler altında hayatın güzelliklerini paylaşmak dururken sorunlardan söz etmek veya çözümlemeye çalışmak kişiye zor gelebilir. Biriniz konuyu açsa diğeriniz kapamaya çalışabilir. Aslında ortada kötü bir niyet yoktur. Ancak sürecin kendi içindeki coşkunluğu bu tarz tepkilere neden olmaktadır. Diyelim ki, bir çift olarak uzun süredir zorlu bir dönem geçiriyorsunuz. Siz veya sevgiliniz bu ilişkiyi kafanızın içinde çoktan bitirmiş durumdasınız. Ancak bir türlü bu ayrılığın adını koymuyorsunuz. Bir taraf düzelir diye bekliyor diğeri işine geldiği gibi yaşıyor. Eğer bu tanımlamaya örnek bir durumdaysanız, bu dönemin deneyimsel, özgürlükçü, yeni insanlar tanıma arzusu veren etkisi altında, işine geldiği gibi yaşamaktan yana olan taraf bir başkasıyla kısa süreli bir macera yaşayabilir. Bu aslında ilişkinizi bitirip yeni bir beraberlik yaşama isteğiniz değil, sadece biraz kafanızı boşaltmak ve ilişkinin problemlerinden uzak durmak adına yaptığınız bir eylem olabilir.

İlişkisi olmayanlar açısından Venüs gezegeninin Yay burcu seyirleri herşeyden önce bir Koç için keyifli bir dönemin işaretidir. Yolculuklara çıkılabilir, internet ortamında değişik insanlarla tanışılabilir, yeni ortamlara girilebilir, çevreniz genişleyebilir, her anlamda pozitif bir dönem geçirilebilir. Bu dönemde yaratıcı yönleriniz açığa çıkar, hayatı güzel yanlarıyla görebilme gücünüz yükselir. Şen şakrak, neşeli, umut dolu, cömert, risk alabilen, meraklı yanlarınız açığa çıkmıştır. Çevrenizdeki insanlar üzerinizdeki bu güçlü yansımanın gayet iyi farkındadırlar. İşte bu yansıma doğal olarak karşı cinsin dikkatini çekmenizi kolaylaştırıcıdır. Ancak Yay burcu dönemi her ne kadar olumlu gibi dursa da, dediğim dedik halleriniz yine ön plandadır. Yani huylu huyundan vazgeçmez misali, yeni bir aşka yelken açsanız da sonuçta tüm iplerin sizin elinizde olmasını istersiniz. Ancak bunu sert bir şekilde ifade etmezseniz, küçük bir çocuk gibi, ben böyle istiyorum, böyle olmalı, bana ne işine gelirse gibi cümleler kurabilirsiniz. Yay döneminde yaşanan aşkların özünde, birlikte eğlenmek, arkadaşlık etmek, hayatın güzelliklerini birlikte keşfetmek gibi olgular en başta yer alır. Sırılsıklam bir aşk yaşanması ihtimali düşüktür. Çünkü özgürlüğünüzü koruma arzunuz oldukça yüksektir.

Şimdi gelelim etkili tarihlere 3-14-22-25 Kasım bu anlamda öne çıkıyor. 3 Kasım tarihindeki Venüs-Chiron arasındaki zorlu görünüm özellikle ilişkisinde problemleri olanlar açısından önemli. Neden? Çünkü bu görünüm bir ayrılığı işaret edebilecek astrolojik bir yansımadır. Eğer her ikinizin ortak uyum haritanızda problemler varsa, doğal olarak bu görünüm o problemleri tetikleyebilir. Kişi aynı gün etkili olacak Venüs-Uranüs olumlu görünümüyle birden bire sürpriz bir karar verebilir. Yoluna gidebilir veya her iki kişi bir anda kopabilir ve ani bir karar vererek hoşça kal diyebilir. Oysaki benim tavsiyem 14 Kasım tarihindeki Venüs-Kuzey düğüm kavuşumunu beklemek ve durumu gözlemlemektir. İşte o gün bu beraberlik bitti mi yoksa devam mı edilmeli sorusuna gerçekçi bir şekilde karar verilebilir. 22 ve 25 Kasım tarihleri ise romantik paylaşımlar ve sorunların giderilmesi, yaraların sarılması anlamında düşleri besleyici bir etki yaratabilir. Kasım ayı ilişki anlamında hakikaten baş döndürücü ve kafa karıştırıcı, kimi zaman kopartıcı bazen de birleştirici bir ay olarak gözüküyor. Ben derim ki, aklı başında düşünmenin son derece önemli olduğu bir aydasınız. 26 Kasım tarihine kadar ben derim ki, aklı başında düşünün. Tabii ki son karar yine size ait dostlarım.

22 Kasım-22 Aralık tarihleri arasında Yay burcunda ilerlemesini sürdürecek olan Güneş etkisinden önce genel anlamıyla söz edeceğim ardından Kasım ayındaki etkili görünümleri hakkında sizleri bilgilendirmeye çalışacağım. Güneş-Yay burcu seyir günleri, siz Koçların, farklı ufuklara açılma arzunuzun bir göstergesi, dünya görüşünüze göre hayatınızı şekillendirme isteğinizin belirtecidir. Kendinizi olduğunuz gibi ifade etmekten hoşlanacağınız bu dönemde iyimser ve neşeli, bağımsız ve çok yönlü bir sevgi alış verişini benimseyebilirsiniz. Bilirsiniz Koçlar, doğum haritalarında aksi bir işaret olmadıkça, hayatın güzel yanlarının tadını çıkarmaktan yanadırlar. Ancak konumuz ilişki olduğu için doğal olarak bu dönemde biraz daha paylaşımcı davranmakta fayda vardır. Süreci ilişkisi sağlam temele dayalı çiftler açısından incelediğimizde, bir arada olmanın tadını çıkaracağınız, hayatın güzel ve zevkli yanlarını paylaşacağınız bir dönem geçireceğinizi söylemek mümkündür. Birlikte çıkılan yolculuklar sayesinde değişik ve ilginç insanlarla tanışabilir, çevrenizi genişletebilirsiniz. İster bireysel isterse beraber faaliyetlerde bulunabilir, hobilerinizle ilgilenebilirsiniz. Birbirinize karşı son derece dürüst ve açık hatta gayet rahat davranabilirsiniz. Dostlarınızla bir arada olmaktan keyif duyabilirsiniz. Şimdi gelelim önemli görünümlere. 23 Kasım tarihinde Güneş-Chiron zorlayıcı ve aynı gün Güneş-Uranüs olumlu görünümünü deneyimleyeceğiz. Bunlar birbirinden oldukça farklı yansımalardır. Güneş-Chiron arasındaki görünüm yeni bir tanışmanın, yaklaşmanın, etkilenmenin işaretçisidir. Kişi bu dönemde Güneş Yay burcunda ilerlediği için maceracı düşünebilir, aşkla sarmaş dolaş olabilir. Ancak tedbiri elden bırakmamalı, kime aşık olduğunu, nasıl biriyle aşk yaşadığını iyi bilmelidir. Kişisel egonuzun tavan yaptığı bu dönemde ileride üzülmemek yaralanmamak istiyorsanız birlikte olduğunuz kişinin iyi tanıyın derim. Aynı gün yaşanan Güneş-Uranüs görünümü, sürpriz bir beraberliğin, özgürce yaşanan bir aşkın işaretçisidir. Kişi dilediği gibi hareket etmek ister. Ancak biraz önce değindiğim gibi tedbirli olmayı da bilmek lazımdır.

İlişkisinde sorun olanlar açısından bu dönem, problemlerin kaynağına inerek bunları çözüme kavuşturmak anlamında pek etkili değildir. Çünkü böyle enerjiler altında hayatın güzelliklerini paylaşmak dururken sorunlardan söz etmek veya çözümlemeye çalışmak kişiye zor gelebilir. Biriniz konuyu açsa diğeriniz kapamaya çalışabilir. Aslında ortada kötü bir niyet yoktur. Ancak sürecin kendi içindeki coşkunluğu bu tarz tepkilere neden olmaktadır. Diyelim ki, bir çift olarak uzun süredir zorlu bir dönem geçiriyorsunuz. Siz veya sevgiliniz bu ilişkiyi kafanızın içinde çoktan bitirmiş durumdasınız. Ancak bir türlü bu ayrılığın adını koymuyorsunuz. Bir taraf düzelir diye bekliyor diğeri işine geldiği gibi yaşıyor. Eğer bu tanımlamaya örnek bir durumdaysanız, bu dönemin deneyimsel, özgürlükçü, yeni insanlar tanıma arzusu veren etkisi altında, işine geldiği gibi yaşamaktan yana olan taraf bir başkasıyla kısa süreli bir macera yaşayabilir. Bu aslında ilişkinizi bitirip yeni bir beraberlik yaşama isteğiniz değil, sadece biraz kafanızı boşaltmak ve ilişkinin problemlerinden uzak durmak adına yaptığınız bir eylem olabilir. Kasım ayı, ilişkisi sorunlu çiftler açısından özellikle 23 Kasım tarihi öne çıkıyor. Bu tarihte iki görünüm oldukça etkili. Birincisi Güneş-Chiron arasındaki zorlu görünüm. Bu etki altında, kişi beraberliğiyle ilgili mevzularda fevri davranmaya, ne olacaksa olsun ben yoluma giderim tarzı davranmaya açıktır. Yaralarını sarmak, olanı biteni unutmak ister. İç derinliklerinde yaşanan geçmiş sorunlar onu dürtükler ve artık bunları unutmak istemektedir. Aynı gün Güneş-Uranüsle olumlu bir görünüm yaptığı için değişim arzusu fazlasıyla yoğundur. İşte tam bu noktada eğer birlikte olduğu kişiye bir bağımlılık duyuyorsa veya o kişi hayatında kalmak istiyorsa kafası oldukça karışabilir. Çünkü bir yandan yeni bir sayfa açmak istiyordur diğer taraftan bir türlü ilişkisinden kopamıyordur. Böyle bir durumda yapılması gereken öncelikle sakin ve mantıklı bir şekilde olayları gözden geçirmek ve geçmişte yaşanılanları mercek altına alarak, bir daha aynı olayların tekrar etmemesi için akıllıca hareket etmektir.

26 Kasım-20 Aralık tarihleri arasında etkili olacak Venüs-Oğlak burcu seyri altında, ilişkinizin toplum içindeki yeri, konumu, ciddiyeti, taşıdığı misyonu değerlendirmeniz ve sorumluluklarınız konusunda daha ciddi hareket etmeniz şarttır. Duygular ciddileşir, ilişkideki saygınlık baş köşeye oturtulur. Yani ilişkinin önemi her iki kişi içinde ne anlam ifade etmektedir sorusuna cevap aranır. Özellikle evli veya uzun süredir bir arada olan çiftlerin aralarındaki ilişkinin niteliğine göre gözden geçirmelerde bulunmaları faydalıdır. Aranızda sorun yaratan maddiyat, sorumluluk, saygınlık, toplumsal durumunuz, beraberliğin sağlamlığı gibi konular ciddi bir biçimde ele alınmalıdır. Eğer aranızda problemler varsa doğal olarak bunların belli bir sıkıntı yaratacağı açıktır. Çünkü amaçlarınız birbirinizden ayrı ise sonuçta izleyeceğiniz yol da farklı olacaktır. İşte bu gibi durumlarda eğer eski sorunlar oturulup güzelce konuşulursa ve ilişkinin düzgün bir şekilde sürdürülmesi adına her iki taraf da kendince önlemler alabilirse tabii ki gayet olumludur.

İŞ VE KARİYER

19 Eylül-11 Kasım tarihleri arasında Aslan burcunda ilerleyecek yöneticiniz Mars, sanat dallarında, sportif faaliyetlerde, kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmeniz, dışa karşı savunmanız ve ortaya koymanız gereken her konuda destekçinizdir. Ancak burada dikkat etmeniz gereken nokta, belli bir planlamanın yapılması ve bilinçli bir şekilde ilerlenilmesi. Yoksa bu gücün kum taneleri gibi elinizden kayıp gitmesi gayet kolay. Eğer amaç kariyer yapmak ve mesleki açıdan zirveye çıkmaksa, oyunu kuralına göre oynamak ve akıllıca planlamalarda bulunmak gerekiyor. Yani işinizi ya tam yapacaksınız veyahut bana bu yeter diyerek elinizdekilerle yetineceksiniz. Elle yapılan işler, sözle anlatılan çalışmalar, hareketlilik başkalarının dikkatini kolayca çekmenizi sağlıyor. Yerine getiremeyeceğinizin işler için kimseye söz vermemenizi tavsiye ediyorum. Yani ben şunu yaparım, bunu yaparım demek yerine şunları yapabilecek gücüm ve kendime güvenim var demek çok daha yararlıdır.

2 Kasım-23 Kasım tarihleri arasında Yay burcunda ilerleyecek iş evinizin yöneticisi Merkür genel anlamıyla incelersek, sizden farklı düşünen kişilerle her türlü iletişiminiz anlamında hoşgörülü hareket etmenin işaretidir. Merkür bu alanda her türlü konuda öğrenme hevesliliği verir. Kişi uzakları keşfetmek, yenilikleri takip etmek ve bu yenilikleri işinde kullanmak taraftarıdır. Ayrıca kendini geliştirme anlamında belli bir süre yabancı dil öğrenme, staj süresi geçirme, hem çalışıp hem akademik anlamda kariyerine ağırlık verme, ileride daha sağlam bir iş bulmak için eksikleri tamamlama şeklinde dönemi değerlendirebilir. Satış pazarlama veya bir ürünün tanıtımı anlamında girişimlerde bulunma yine bu sürecin etkileri arasında yer alır. Bir işte ustalaşmak için işyerinizin sizi bir müddetliğine bir başka şehir veya ülkeye göndermesi veya sizin bu yönde bir talepte bulunmanız mümkündür. Kültürel fikir alışverişleri, gizli bir görev için bir süreliğine geriye çekilerek çalışmak, önemli bir sanatsal proje için gözlerden uzak kalmam, bir takım araştırmalar yapmak yararlıdır. Bu ay bildiğiniz gibi 24 Kasım tarihinde Merkür geri hareketi başlayacak. Gölgeli günlerini de hesaba katarsak takvimler 17 Kasım tarihini gösterdiği zaman temkinli olmakta yarar var. Onun için önemli ve acil işlerinizi, girişimlerinizi bu tarihe kadar yerine getirirseniz iyi olur. Merkür-yay burcu geçişimde 3 ve 15 Kasım tarihleri gayet önemli. 3 Kasım iki yönlü bir etkidir. Aynı gün Merkür hem Chiron ile zorlu görünüm yapıyor hem de Uranüsle olumlu bir etkileşimi var. Demek oluyor ki, düşündüğünüz yenilikleri uygulama anlamında belli bir engelle karşılaşabilirsiniz. Sözgelimi kafanıza bir şeye takılıdır veya siz nasıl bir karar vermeniz gerektiğini tam olarak bilmiyorsunuzdur. Merkür-Uranüs olumlu etkisi sizi aktif edebilir. Ancak Uranüs geri harekette olduğu için bilinçli düşünmekte yarar vardır. Burada önemli olan sizin ne istediğiniz ve düşündüğünüzden ziyade, sizin için hangi seçeneğin daha doğru olacağının tespitidir.

11 Kasım-23 Ocak 2012 tarihleri arasında Başak burcunda geçiş yapacak yöneticiniz Mars etkisine önce genel anlamıyla bir odaklanalım. Ardından Kasım ayındaki etkili görünümlerinden söz edelim. Bu tarihler arasında genel anlamıyla iş hayatınızın gündelik temposu içindeki tüm görevleri yerine getirirken sizden konum olarak usta olan kişilerle iyi geçinmeye çalışmalı, yeri geldiğinde onlara danışmalı, fikirlerini sormalı ve geçirdikleri tecrübelerden yararlanmalısınız. Bir koç bildiğiniz gibi bunu yapmaktan hoşlanmayacaktır. Oysaki bu enerjiler altında buna muhakkak gönüllü olması gerekmektedir. İkincisi, özverili, disiplinli ve sorumluluklarınıza sahip çıkan tarzda çalışmanız gerekecektir. Bir Koç doğaldır ki, böylesi bir durumda isyana yatkın olabilir. O her şeyi kendi bildiği şekilde yapmak isteyecektir. Fakat bu enerji altında bu problemlere yol açabilir. Birlikte çalıştığınız insanlarla ılımlı, hoşgörülü bir şekilde anlaşmaya çalışmalısınız. Çünkü iş şartlarında yaşanabilecek huzursuzluk böyle bir enerjiyle birleşti mi, kişinin sağlığını bozucu bir etki yaratabilir. Sağlık ve hijyeninize dikkat etmeniz lazımdır. Çalıştığınız ortamlardaki düzen, intizam veya gündelik aktiviteniz esnasında kullandığınız her türlü alet ve ekipmanın yeteri kadar temiz olup olmadığı bu süreçte önemlidir. Ayrıca sağlık kontrollerinizi ihmal etmemeli, beslenme düzeninize dikkat etmeli. Temiz olmayan, sağlık kurallarına dikkat edilmeyen ortamlardaki yiyecekleri tüketmemelisiniz.

İş ortamınızdaki düzen kendi isteğinize göre olmadığında agresif tepkiler göstermemeli, en azından bu süreçte olabildiğince doğal akışa ayak uydurmaya çalışmalısınız. Kurallara uymanız gayet önemli olacağından, sizin fikirlerinize veya isteklerinize göre insanları veya düzeni sorgulamanız, değiştirmeye kalkmanız mümkün olmayabilir. Bir haksızlıkla karşılaştığınızda veya size uymayan bir durum oluştuğunda olabildiğince olgun bir şekilde davranmaya çalışmalı gerekirse ılımlı bir anlaşma ortamı yaratarak konuşmaya çalışmalısınız. Arzu ettiğiniz gelişmeler oluşmadığında, belirsizlikler ve kaos gibi durumlarla karşılaştığınızda siz görevinizi ne olursa olsun yapmaya çalışmalı, çatışmalardan uzak durmak için gayret göstermelisiniz. Bu süreçte detaylar ön planda olabilir ve bu düzenli çalışmanızı gerektirebilir. Konudan konuya, işten işe atlamamalı, belirli bir plan çerçevesi içinde hareket etmeye özen göstermelisiniz. Mars-Başak burcu geçişinin en etkili tarihleri 12-17-23 Kasım olarak önem taşıyor. 12 Kasım Mars-Chiron karşıt etkisi altında, iş hayatınızla ilgili konularda, çalışma ortamınız, iş ilişkileriniz anlamında aşırı yoğunluk, ince eleyip sık dokumalar, mükemmellik için ter dökmeler, işinizdeki sorunlar ve özellikle sağlık nedeniyle dikkatli olmakta fayda vardır. Bastırılmış enerji, istediğiniz gibi gelişmeyen durumlar canınızı sıkabilir. Çok çalışan, kendinize dikkat etmeyen birisiyseniz bu karşıtlık etkisi altında bir müddet dinlenmeniz, toparlanmanız gerekebilir. Ne olursa olsun sizin canınız ve sağlığınız her şeyden önemlidir. Bunu lütfen unutmayınız. 17-23 Kasım tarihlerindeki Mars-Jüpiter ve Mars-Pluto olumlu görünümleri olumludur. Kazancınızla ilgili konularda görüşmelerde bulunabilir, isteklerinizi öne sürebilirsiniz. Ancak Jüpiter geri hareketini sürdürdüğü için aklı başında konuşmakta, tercihlerinizi yapmakta fayda vardır. Güçlü olmak ve kariyer anlamında ilerlemek istiyorsanız dikkat edeceğiniz en önemli husus, sistemli, planlı ve bir şekilde çalışmaktır.

YAY BURCUNDA MERKÜR GERİ HAREKETİ-24 Kasım-14 Aralık

Hangi Konularda Etkili:

Uzun seyahatleriniz (iş, eğitim, özel), yabancı bir ülkeye yerleşim (evlilik, iş, eğitim ), yüksek eğitiminiz, akademik eğitiminiz, ahlaki görüşünüz, yabancı kültürlere duyduğunuz merak, din ve inancınızla alakalı tüm konular, fanatik görüşleriniz, gelenek ve göreneklere verdiğiniz önem, bilgelik yolundaki inanışlarınız, ithalat ve ihracatla ilgili meseleler, yasalarla alakalı görüşleriniz, medya, yayın faaliyetleri, yargı konuları, araştırma ve keşifleriniz, maceralarınız, gönül ilişkiniz, eşinizin akrabalarıyla olan ilişkiniz (kardeşleri, yeğenleri), taraftarlık (spor v.b), yabancı dil öğrenmek, felsefi görüşleriniz, ihtisaslaşma ile ilgili durumlarınız, dini kurumlar, yayıncılık, denizaşırı ülkeler, içinizdeki tanrı görüşünüz, kendi içinize yolculuk (ben kimim, nerden geldim nereye gidiyorum soruların cevaplarını arama), egzotik yerler, sezgisel olarak algılama gücünüz, yabancılarla tanışmak (maceralar, evlilik), prensiplerinizle alakalı konularda 24 Kasım tarihinden başlamak üzere, her şeyi yeniden gözden geçirmeli, planlarınızı, projelerinizi ve tüm işlerinizi kontrol etmelisiniz.

Merkür Geri Hareket süresince nelere dikkat edilmelidir?

- Belirtilen tarihler arasında yeni bir karar alınmamalı, dikkatli olmalı.
- İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
- Hedeflerinizi gözden geçirmeli, acele kararlar almamalı.
- Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
- Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
- İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
- Geri hareketten çok önce karar verilmiş konular
- Yukarıdaki konularda çok önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve karar vermek için süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Uygulayabilirsiniz.
- İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
- Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
- Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
- Daha önce verilmiş bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.
- Bütün bu durumlar gözden geçirildikten sonra yukarıda maddeler halinde sıralanan alanlardaki planlarınızı gölgeli günler dahil olmak üzere 21 Aralık sonrası yürürlüğe koyabilirsiniz.

Gölgeli Günler: Tedbirli olmak açısından geri hareketin başlangıç tarihinin bir hafta öncesi ve sonrası önem taşır. 17 Kasım itibariyle dikkatli olunmalı ve 21 Aralık sonrası planlarınızı yürürlüğe koymalısınız. Bu tarihler geri hareketin gölgeli günleri olarak bilinmekte ve etki alanı içinde olduğu düşünülmektedir.

PARA KONULARI

BOĞA BURCUNDA DOLUNAY-10 Kasım saat 22:16

10 Kasım saat 22:16 itibariyle Boğa-Akrep burç aksı üzerinde oluşacak Dolunay etkisi altında öncelikle dikkat etmemiz gereken en önemli konu paranıza sahip çıkmak, kişisel değerlerinizi korumak ve kollamaktır. Maddi ve manevi güvenliğinize önem göstermeniz gayet faydalıdır. Ne olursa olsun bugünlerde paranızı bilmediğiniz alanlarda değerlendirmeye kalkışmamalı, mütevazi bir şekilde yaşamaya özen göstermelisiniz. Kazanç ve kayıp hesabınızı iyi yapmalı, harcamalarınızı dikkatli hazırlanmış bir bütçe içinde ayarlamalısınız. Kişisel sağlığınız da sizin en önemli değerinizdir. Daha çok para kazanmak ve daha refah yaşamak uğruna kendinizden geçercesine çalışarak onu riske atmayınız. Paranızı yönlendirirken, yarınlarınızı düşünerek hareket etmeli, gözünüzün görmediği, bilginizin olmadığı konularda dikkatli olmaya çalışmalısınız. Bu noktalara dikkat etmeniz halinde, dışarıdan kaynak bulma telaşına düşmez, ödemelerinizde sorun yaşamazsınız. Dolunayın Boğa burcunda olması doğal olarak dispozitör güç Venüsün geçişini önemsememiz gerektiğini gösteriyor. Venüs Yay burcunda ilerlediği için fazla iyimser düşünebilir, bol keseden para harcayabiliriz. Oysaki tam tersine geleceğimizi düşünerek dikkatli harcamalarda bulunmak lazım. Karşınıza iş veya yatırım anlamında fırsatlar çıktığında bunların ne kadar doğru olduğunu araştırmanızda fayda var. 14 Kasım tarihinde Venüs-Ay düğümleriyle kavuşum yapacak. Bu görünüm, ilerisini düşünerek hareket etmek gerektiğini gösteriyor. İşte bu noktalara dikkat edersek, Dolunayı çok daha olumlu yönde değerlendirmemiz mümkün olur.

26 Kasım-20 Aralık tarihleri arasında Oğlak burcunda ilerleyecek para evinizin yöneticisi Venüs bütçenizin sınırları çerçevesinde hareket etmenin, sorumluluklarınızın farkında olarak avucunuzdaki parayı idareli kullanmanın önemini göstermektedir. Bu süreçte, seçimlerinizi doğru bir biçimde yapmanız, karşınıza çıkabilecek engellerin üstesinden gelebilmek için güven duygunuzu ayakta tutmanız lazım. Artık bir yetişkin olduğunuzun bilincinde hareket etmek mutlaka gerekiyor. Maddi konularda verimli ve etkili olabilmek için öncelikle köklerinizin sağlam olması yani işinizin garantili olması şarttır. Hedefiniz doğru gittiğin yol düzgünse hiç kimseye hesap vermezsiniz. İç dünyanızla uyum içinde olduğunuz zaman hem eviniz sınırları içinde hem de mesleki konularda gerek eski gerekse bugününüzle alakalı daha bilinçli gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz. Özellikle 24 Kasım sonrası Merkürün geri hareketine başlayacağını düşünürsek, tedbiri de elden bırakmamakta yarar görüyorum.

Kasım Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler :6-7-8-11-12-13-16-17-18-25-26-29-30
Zayıf Enerjili Günler :1-14-15-21-22-27-28
Aşkta En Şanslı Günler : 16-17-18
Parasal Açıdan Şanslı Günler : 9-10
Yeniay : 6-7-8
(Ay gezegeninin Koç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay : 21-22
(Ay gezegeninin Terazi burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Kasım ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması, bereket ve mutluluk dileklerimle,

iremSU
Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER