Habertürk 02.05.2011

Koç burcu aylık yorumu (Mayıs 2011)

Astrolog İrem Su bu ay koçlara, maddi hırsın ön planda olacağını söylüyor. Detaylar için tıklayınız.

Koç Burcu-Mayıs Ayı Genel Değerlendirmesi

Koç burcu aylık yorumu (Mayıs 2011)

11 Mayıs tarihinde Mars Boğa burcunda ilerlemeye başladığında, maddi konularda aklınıza koyduğunuz hiçbir engel olmadan elde etmek istersiniz. Yapınız gereği kimi zaman cömert bazen oldukça cimri davranabilirsiniz. Maddi hırs ön plandadır. 16 Mayıs Venüs ve Merkür gezegenleri Boğa burcunda ilerlemeye başladığında, sanatla alakalı konulardan para kazanabilirsiniz. Zevkli giyinmekten hoşlanır, güzel ortamlarda bulunmayı tercih edersiniz. Elinize bir miktar para geçebilir. Parasal konular üzerinde yoğunlaşabilirsiniz. Konuşmalarınız genel olarak güvence üzerine kuruludur. 21 Mayıs tarihinde Güneş İkizler burcunda ilerlemeye başladığında sosyal çevre içinde kolaylıkla dikkat çekebilirsiniz. Yolculuklar kendinizi iyi hissetmenizi sağlar. Sözel gücünüz oldukça yüksektir.

Mayıs Ayı Astrolojik Takvimi

11 Mayıs Mars Boğa burcuna girişi 10:03
16 Mayıs Venüs Boğa burcuna girişi 01:12
16 Mayıs Merkür Boğa burcuna girişi 02:18
21 Mayıs Güneş İkizler burcuna girişi 12:21

AŞK VE İLİŞKİLER

2 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında yöneticiniz Mars, burcunuzda seyrine başladığında, 21 Nisan sonrası Venüs de burcunuzda ilerlediği için, doğal olarak aşk hayatınızla ilgili konularda cinsellik ve tutku çok daha fazla ön planda olmaya başlar. Yani, tensel arzularınızın sizi yönlendirmesi mümkündür. Bu tarih itibariyle başlayan ilişkilerin özünde erotizm ön plandadır. Özellikle ilişkisi olmayanlar kısa seyirli ve cinsel ağırlıklı beraberlikler yaşamaktan zevk alabilirler. İlişkisinde sorun olanlar, yöneticinizin bu güçlü desteğiyle, partnerinizle cinsel yönden paylaşımlarda bulunarak, problemlerinizi, ilişkinizin niteliğine göre çözme imkanı bulabilirsiniz. Çünkü bazen taraflar fikirsel olarak çatışsalar bile, birbirlerine duydukları tutku, sorunların aşılmasında kolaylaştırıcı olmaktadır. Mars Koç burcunda daima yenilikten yanadır. Yani isterseniz bu enerjiyi üç şekilde kullanabilirsiniz. Birincisi ilişkinizi gözden geçirerek yeni düzenlemelerde bulunursunuz. İkincisi bunu yapmak yerine tam tersine yeni bir ilişkiye başlamayı tercih edebilirsiniz. Üçüncüsü haklılığınız konusunda inatçı davranır ve kendi bildiğiniz şekilde hareket etmeyi sürdürürsünüz. Nasıl değerlendireceğiniz tabii ki öncelikle kişisel haritanızdaki etkilere, partnerinizle aranızdaki uyuma ve beraberliğinizin sağlam temelli olup olmadığına göre değişecektir. Benim önerim ise, sakin ve mantıklı şekilde düşünmeniz, kibirli, bencil ve sabırsız davranmamanızdır. Mars-Koç burcu geçişi esnasında en etkili tarih, 1 Mayıs olarak gözüküyor. Mars Jüpiterle kavuşum yapıyor. Bu enerji istekleriniz doğrultusunda hareket etmenin, özgürlüğünüzü ön planda tutmanız, ateşli ve aktif bir şekilde hareket etmenin işaretçisi olarak öne çıkıyor. Doğal olarak kişi coşkulu, hevesli ve kendinden emin olduğu için, cinsellik konusundaki isteklilik artabilir. Ayrıca bu enerji yeni tanışmalar açısından da etkileyicidir. Ancak unutmayalım ki, 1 Mayıs tarihinde Venüs-Satürn ile karşıtlık oluşturacak. Bu nedenle temeli sağlam olmayan ilişkilerde kopuşlar meydana gelebilir. Bu nedenle maceraya atılmadan önce iyi düşünmek lazım.

20 Nisan-20 Mayıs tarihleri arasında Boğa burcunda ilerlemesini sürdürecek aşk evinizin yöneticisi Güneş, maddi ve manevi değerlerimiz üzerinde uzun vadeli düşünme ve sağlam adımlar atmaya özen gösterme süreci olarak değer taşır. Genel olarak rahat tavırlı biri olarak bilinen Koçlar, aşk evlerinin yönetici gezegeni Güneş sayesinde kimliksel özelliklerini ilişkilerinde baskın şekilde ifade edebilen, kendine güvenli kişilerdir. Ancak işin ilginç tarafı, aşk ciddileşmeye başladığında yani ileri aşamalara geldiğinde Koçla birlikte olan kişinin dengeyi koruması ve anlayışlı olması şarttır. Aksi takdirde Koç ilişkisini noktalamakta gecikmeyecektir. Aşk evinin yöneticisi Güneş 20 Mayıs tarihine kadar Boğa burcunda ilerleyeceğinden Koçlar bu dönemde, doğal bir içgüdüyle durdukları yeri bilmek, güvende olmak isteyebilirler. Aşk olgusu da bunlardan biridir. Bu süreçte Koçlar, nefes aldığı bu dünyadaki yerini anlamak, hayatın konforlu yanlarının tadına varmak, hissetmek ve algılamak ister. Tensel zevkler öylesine tutkulu yaşanır ki, kimi zaman aşkta aşırı taleplerde bulunmanız bile mümkündür. Bu aşk bana ne kazandırıyor, ne kaybettiriyor, bu aşk sayesinde sahip olabileceğin neler var diye düşünmeniz mümkündür. İster devam eden bir ilişkiniz olsun ister yeni başlasın veya problemli bir dönem geçiriyor olun farketmez. Bu süreçte kendinizi aşkla beslemek, büyütmek, verimli kılmak ve güçlenmek isteyebilirsiniz. Güneşin Boğa burcundaki ilerleyişi esnasında diğer gezegenlerle zorlayıcı veya süsleyici bir enerji alışverişi yok. Yukarıda sözünü ettiğim tarzda bir akış söz konusu. Bu da gösteriyor ki, kişisel anlamda huzur ve sakinlik içinde bir süreç geçirebiliriz.

21 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında burcunuzda ilerlemeye başlayacak Venüsü genel ve dikkat edilmesi gereken yönleriyle ele alalım. Bu enerji aşkta çiçek açacağınız bir dönem olarak gayet aktif geçmeye adaydır. Venüs Koç burcu süreçleri diğer burçlar üzerinde zorlu bir enerji sunmasına rağmen, sizler için gayet keyifli bir dönem anlamı taşımaktadır. Bu enerjinin sizler için anlamı öncelikle hayata yaklaşım tarzındaki açık sözlülük başta olmak üzere aşkta liderlik yapmak ve isteklerinizi elde etmek yönündedir. Bir Koç her zaman belirttiğim gibi dilediğini yapmak, uzanıp almak niyetindedir. Onun için beklemek, sabretmek veya uzun süre sürdürmek gibi kavramlar doğası gereği zordur. O nedenle istediğini istediği anda ele geçirmek ister. İşte bu tarihler arasında da sosyal hayatın içinde birebir girişkenlik enerjisiyle donatılacak Venüs kendinizi ilişkinizle alakalı olduğu gibi çevrenizle olan her temasınızda da güçlü bir şekilde yansıtma kuvvetini bulmanız adına destekleyecektir. Güzelliklere karşı hevesli olacağınız bu süreçte yoğun tutkulu tavırlar göstererek biraz da sert bir şekilde karşı cins üzerindeki hakimiyetinizi kurmaya başlayabilirsiniz.

Son derece açık, dürüst ve yalın bir şekilde davranacağınız için, karşınızdaki kişinin sizin bu rahat hallerinizi ve güvenli duruşunuzu beğenmemesi mümkün olmayabilir. Fakat bu transit oldukça kısa süreli olduğundan başladığınız bir ilişkinin uzun ömürlü olması için herşeyden önce sabır gösterilmesi gerekecektir. Sizin ise duracak zamanınız pek yok gibidir. Bu dönemde eğer hali hazırda bir ilişkiniz varsa ve uzun yıllardır devam ediyorsa, oldukça renkli, birbirinizle tutku dolu bir zaman geçirmeniz mümkündür. Dürtüsel isteklerinizi sosyal çekiliğinizle birleştirerek hem sevdiğiniz üzerinde etkili olmaya devam edebilir hem de başka gözleri üzerinizde hissedebilirsiniz. Çünkü bu dönem Venüs gezegeninin cinselliğe dönük ve tatmin üstüne kurulu olan titreşimleri bir radar işlevi görebilir. Siz arzularsanız sizi elde ederseniz siz isterseniz ve siz elde edebilirsiniz. Bunu yaparken de kimseye hesap vermek zorunluluğu duymazsınız. Bu süreç erkek Koçlarda çapkınlığın üst seviyeye çıkması Bayan Koçlarda ise çekiciliğin artması nedeniyle oldukça renkli geçebilir. Venüs gezegeni siz Koçların ciddi ilişkiler yaşam evinizin yöneticisi olduğundan, partnerinizle olan ilişkiniz açısından çok daha anlamlıdır. Siz bu dönemde kendi isteklerinizle pek meşgul olacağınız için sorunlarla uğraşmak yerine beraberliğin keyifli durumlarıyla çok daha meşgul olabilirsiniz. Bu durumda partnerinizin ses çıkarması veya sizi eleştirmeye kalkması sizin açınızdan kaçış için bir bahane anlamına gelebilir.

Etrafınızdaki seçeneklerin artması sonucu pek naz niyazla uğraşmak gibi bir niyetiniz yoktur. Açıkçası birlikte olduğunuz kişinin oldukça anlayışlı davranması gerekecektir. Genel anlamda Venüs burcunuzdan geçtiği sürelerde erotizm gücünüz oldukça yüksektir. Mars denetimindeki Venüs tutkularını doyurmaktan yana olduğu için, duygusal olmaktan ziyade baştan çıkarmak ve etki altına alarak doyuma ulaşmaktan yanadır. Bu durum doğal olarak bağ kurmak konusunda pek istekli olmadığınızın göstergesidir. Tanı ve tat, dokun ve kaç tarzı durumlar ön plandadır ve bu sizin bu süreçteki eğilimlerinizin de genel adıdır. Bu süreçte dikkatli olunması gereken en önemli husus birbirinize karşı özenli, ilgili ve sevgi dolu davranmak ve karşılıklı olarak dengenin sağlanması adına gönüllü olmak gerekebilir. Çünkü sizin ilişki kurma tarzınızla onun kimliği arasındaki farklılık bu süreçte daha yoğun bir şekilde belirlenebilir.

Mayıs ayında Venüs geçişi bakımından önemli tarihlere baktığımda ilk gözüme çarpan, 1 Mayıs tarihindeki Venüs-Satürn arasındaki karşıtlıktır. Geri hareketini sürdürmekte olan Satürn, ilişkideki dengelerin yerli yerine oturtulması gerektiğinin göstergesi. Eğer karşıtlar arasında işbirliği yapılmazsa, yani her iki kişi de bu ilişki için sen ve ben demek yerine BİZ olmayı başaramazsa, buna istekli olmazsa bir de eşleşim haritalarınızda Venüs ve Satürn arasında problem varsa, bu karşıtlık oldukça zorlayıcı sonuçlara sebebiyet verebilir. Venüs Koç burcunda sabırsızlık verir. Kişi ilişkisinde kendinden yana düşünmeyi ve buna göre ilişki kurmayı ister. Satürn geri hareketi ise, geçmiş sorunları tekrar öne çıkarıcıdır. Ben bu karşıtlıkta dikkatli olunması gerektiği kanaatindeyim.

11 Mayıs tarihindeki Venüs-Jüpiter kavuşumu ise heyecan verici ve oldukça coşkulu bir enerjinin sizi sarıp sarmalaması anlamına geliyor. İnsan böyle bir etki altında, ilişki konusunda deneyimsel düşünebilir. 12 yıl sonra Jüpiterin burcunuzdaki etkinliği ve bir yandan da Venüsün aynı nokta üzerinden geçişi gayet olumlu. Ancak unutmayalım ki, ciddi ilişki evinizde bulunan Satürn hala kafanızı karıştırmakta. Bu durumda kişi nasıl hareket etmeli? Bir yandan yeniliklere açık bir yüreklilikle aşkı kucaklamak, kendine yepyeni bir sayfa açmak isteyen birey, diğer yandan beraberlikte yaşanan sorunlar ve bir türlü yerli yerine oturmayan şartlar. Ancak unutmayalım ki, Satürn Terazi burcunda oldukça güçlü. Burada şu soruyu kendinize sormalısınız. Bu ilişki benim için ne denli önemli, karşımdaki kişiyi gerçekten seviyor muyum? Eğer cevabınız evet ise, evrensel enerjilerin size verdiği güçle beraberliğinizi yeniden kurtarabilirsiniz. Yok eğer hayır diyorsanız, ben yine de iyi düşünmeniz öneririm. Çünkü Satürn bu alanda Ekim 2012 tarihine kadar seyrini sürdürecek. Bilinçli olmakta, kendinizi ve hayatınızı, ilişkinizi gerçekçi bir şekilde gözden geçirmekte fayda var.

16 Mayıs-9 Haziran tarihleri arasında güçlü bir konumda olduğu Boğa burcunda seyrine başlayan partner evinizin yöneticisi Venüs, beraberlik konusunda ciddiyet ve sağlamlık içinde düşünülmesi gerektiğinin göstergesidir. Sahip olduğunuz değerlerinize gerek maddi ve gerekse manevi anlamda önem vermeye yani yaşadığınız ilişkinin veya içinde bulunduğunuz durumun ne anlama geldiğini sorgulamaya çalışınız. Venüs Boğada yönetici olduğundan zaten ister istemez yaşadığınız beraberliğin hayatınızdaki önemini sorgulama gereği duyacağınız için bu coşkunluk belli bir dengede kalabilir diye düşünüyorum. Tabii ki doğum haritanızdaki enerjiler bunun ne derece doğru şekilde yapılacağının göstergesidir. Venüs Boğa burcu etkisi altında, temeli sağlam olan ilişkiler açısından sorun olmadığı gibi aksine birbirinize daha fazla kenetlenmeniz, ileriye yönelik neler yapmak istediğinizi belirlemeniz, eksiklerinizi tamamlamaya çalışmanız kolaydır. Ancak sorunlu bir aşk yaşıyorsanız, iki misli tedbirli olmak ve gerçekleri göz önüne alarak düşünmek lazım. Karşılıklı olarak konuşmalı, aksayan durumlar mercek altına alınmalı ve neler yapılması gerektiği saptanmalıdır. Fakat bunu yaparken ani ve dürtüsel hareket etmemek gerekiyor. Çünkü henüz tam olarak bir adım atmak mümkün değil. Ayrıca kendinizi ve fikirlerinizi ilişki içinde, inatçı bir şekilde kabul ettirmeye çalışmak yanlış olabilir. Karşınızdaki kişinin kimlik özelliklerine kendiniz kadar saygı göstermeli veya ilişkinizin sorunlarını bahane ederek birbirinizi kırmamanız lazım. Yani her iki kişinin sakin bir şekilde değerlendirmelerde bulunması lazım.

Venüsün Boğa burcunda Mayıs ayındaki ilerleyişinde diğer gezegenlerle yapacağı görünümler tabii ki çok önemli. 16-20-21-23 Mayıs bu anlamda etkili gözüküyor. 16 Mayıs Venüs-Neptün arasındaki güzel akış, ilişkide hem romantizmi doruğa çıkarıyor hem de bağlılığı güçlendiriyor. Özellikle platonik ve yasak ilişkisi olanlar açısından bu tarih gayet hoş gözüküyor. Duygular gayet yoğun. 20 Mayıs Venüs-Chiron arasındaki görünüm gayet olumlu. Bu görünüm hem ilişkideki sorunları hem de geçmişte yaşanan problemlerin yarattığı acıları tedavi edici. Deyim yerindeyse bir merhem gibi düşünebiliriz. 21 Mayıs Venüs-Pluto arasındaki olumlu enerji, ilişkinin temellerini kuvvetlendirici bir yansıma. Ayrıca cinsel anlamda tutkuları yoğunlaştırıcı. 23 Mayıs Venüs-Mars Boğa burcunda kavuşum yapıyor. Böylece ilişkide sahiplenme ve değer duygusu öne çıkıyor. Sağlam ve güvenli bir yaşam sürmek istediğiniz için, doğal olarak beraberliğinizin ne kadar güçlü olduğunu bilmek isteyebilirsiniz.

21 Mayıs-21 Haziran tarihleri arasında İkizler burcunda ilerleyecek Güneş, kısa süreli birliktelikler yani flört türü ilişkiler üzerinde etkili olup, karşı cinsle arkadaşça, zeki, konuşkan, çok yönlü, meraklı, sezgili ve oldukça mantıklı bir şekilde irtibatta bulunacağınızı söyleyebiliriz. Birlikte olduğunuz veya yeni tanışacağınız kişiyi tüm yönleriyle incelemek, böylece merak duygunuzu tatmin etmek istersiniz. Kısaca partnerinizi her yönüyle algılamak ve tanımak arzusu bu tarihler arasında belirliğin bir şekilde artabilir. Yeni tanışmalarda önem verdiğiniz bir diğer husus, karşınızdaki kişinin hayata bakış açısı, kültür düzeyi ve nelerden zevk aldığıdır. Eğer bütün bunlar sizin kafanızın içindeki kriterlere uyuyorsa o zaman paylaşımda bulunmak size fazlasıyla zevk verebilir. Anlaşmak bu zaman dilimi içinde gayet önemli diyebiliriz. Ve herşeyden önemlisi arkadaşlık etmek. Kısa yolculuklar yine bu tarihler arasında fazlasıyla görülebilir. Bu yolculuklarda yeni insanlarla tanışmak size keyif katabilir. Yeni düşünceleri ve fikirleri öğrenip bunları dağarcığınıza katmak, daha sonra başkalarıyla paylaşmak onların bu konularda ne düşündüğünü öğrenmek zevkli olabilir.

Ben bu dönemin sizlere apayrı heyecanlar katabileceğini düşünüyorum. Bir Koç zaten bulunduğu ortamlarda daima sevilen, neşeli bulunan, hareketli yapısıyla ilgi uyandıran kişilerdir. O nedenle aşk evinizin bu tarihlerde epeyce canlanacağını söylemek mümkündür. Davranışlarınız bakımından zekanız apaçık meydandadır. Sizinle konuşmak, ilişkiniz varsa partneriniz, yoksa yeni tanışacağınız kişi için fevkalade hoştur. Çünkü öylesine ateşli ve öylesine öncü davranırsınız ki, hani üzerinizde şeytan tüyü var desek inanın doğrudur. Yalnız yorumun başında da söylediğim gibi, bu enerji aşk ve kısa dönem ilişkiler açısından etkiliydi. Onun için beraberliklerin çabuk başlaması bitmesi gayet mümkündür. Bu süreçte önemli olan hareketliliktir. Tekdüze bir ilişki veya ağır seyreden bir aşk size hoş gelmez. Çünkü sürekli bir şeylerle meşgulsünüzdür, hatta enerjinizi kimi zaman sırf bu yüzden kolayca harcayabilirsiniz. Ne kadar çok insanla temasa geçerseniz, ne kadar çok kişiyi tanırsanız o denli mutlu olmanız mümkündür. O yüzden ben bu sürecin uzun ömürlü bir aşk için yeterli olacağını düşünmüyorum. Olsa olsa yaz aşkları dediğimiz türden birliktelikler yaşanabilir. Bu geçişin Mayıs ayında etkili olan tarihleri 22-25-27 Mayıs olarak dikkat çekiyor. Özelikle 22 ve 27 Mayısta hayal kırıklığı yaşamamak ve üzülmemek için ilişkinizi ve birlikte olduğunuz kişiyi iyi gözlemlemekte fayda var.

İŞ VE KARİYER

2 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında, burcunuzda ilerlemesini sürdürecek yöneticiniz Mars etkisini genel olarak incelediğimizde keşif, isteklerinizi saptama ve bu isteklerin peşinden gidebilmeniz konularında sizleri destekleyici son derece önemli bir kuvvet olduğunu söylemek mümkündür. Merkür geri hareketi bittiği için, mücadelenizi sürdürme ve isteklerinizi elde etmek anlamında enerjiniz şimdi daha güçlü. Yukarıdaki tarihler arasında, kendinizi öne sürme gücünüz davranışlarınızdaki netlik ve kararlılık öylesine hakimdir ki, dışarıdan size müdahalede bulunulması mümkün olmadığı gibi, durdurmak da neredeyse imkansızdır. Amaçlarınızı gerçekleştirmek için var gücünüzle öne atılabilir, meydan okumalarda bulunabilir, cüretkar ve rekabetçi bir tarzda hareket edebilirsiniz. Bu gücü daha olumlu yönde kullanabilmeniz adına size tavsiyem, kafanızın içindekileri belli bir amaç doğrultusunda derleyip toparlamanız ve bu amaca yönelik bilinçli düzenlemelerde bulunmanızdır. Bilirsiniz bir söz vardır. Kontrolsüz güç, güç değildir diye. O zaman yapılması gereken, gücü mantıklı bir şekilde kullanmaktır. Bunun yolu ise, gerçekçi düşünmek ve fevri hareketlerden kaçınmakla olur. Mars-Koç burcu seyrinin Mayıs ayındaki en etkili tarihi 1 Mayıs olarak gözüküyor. Bu tarihte, Jüpiterle kavuşum yapan Mars oldukça kuvvetli ve itekleyici bir enerji. Ancak benim tavsiyem sistemli-planlı ve sorumluluk duygunuzu ihmal etmeden ve gayet bilinçli bir şekilde ilerlemenizdir. Yani bu güçlü enerji, olur olmaz şekilde kararlar almanıza sebep olmasın. Siz akıllıca ilerler ve önünüzü iyi görürseniz hiçbir sorun çıkmaz. Aynı gün Venüs-Satürn arasında bir karşıtlık oluşacak. Temeli sağlam olmayan veya bir türlü çözüm bulunmayan sorunlar ayağınızın altında zincir gibi dururken, apansız vereceğiniz bir yeni kararın kökleşmesi kolay olmayabilir. Bu olasılığı göz önüne alarak ayarlamada bulunursanız hem kalıcı olur hem pişmanlık yaratmaz.

23 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında geri hareketi bitip, burcunuz üzerinde düz olarak seyrine devam eden Merkür, hem geri hareket döneminde gözden geçirdiklerinizi uygulama hem de gerek sözel ve gerekse zihinsel anlamda, açık ve direkt olarak düşünmekten yana olacağınızın işaretçisidir. Ayrıca büyük bir heveslilikle, kararlı ve kendinizden emin bir şekilde fikirlerinizi öne sürebilmenizi sağlar. Bu enerjinin desteği altında, neyi isteyip neyi istemediğinizi saptayabilir ve müdahalede bulunabilirsiniz. Olayları kimi zaman abartılı bir şekilde ele almanız mümkün olduğundan çevrenizle olan iletişiminizde dikkatli ve yerinde görüş alışverişlerde bulunursanız büyük bir sorun çıkmayacaktır. Yine bu etki altında, bağımsız düşünme ön plandadır. Yani kimsenin etkisi altında kalmadan bildiğiniz şekilde işlerinizi yapmak. Tabii ki bireysel girişimlerde bu gayet faydalıdır. Fakat konu çalışma hayatı olunca, siz de takdir edersiniz ki paylaşımda bulunmak ve ekip halinde düşünmek lazımdır. Yani burada dikkat edeceğimiz husus, enerjinin olumlu yönlerini iş hayatınızla alakalı konularda girişim ve başarı adına kullanmak, zararlı olabilecek yönlerinin de farkında olarak ilişkilerinizde dikkatli olmak. Bu enerji sayesinde, dış dünyada kendinizi ve fikirlerinizi güçlü bir şekilde ifade ederek olumlu kararlar alabilir, ilerleme kaydedebilirsiniz veya tam tersine insanlarla çatışarak, işbirliğinden uzak sadece kendinize dönük yaşayabilir, sabırsızlık göstererek, tartışmaya her an hazır bir insan haline gelebilirsiniz. Astroloji, enerjilerimizi doğru yer, doğru zaman kavramı içinde değerlendirmemiz anlamına geliyorsa, o zaman size önerim bu süreci bilinçli bir şekilde geçirmenizdir. Bu geçişin Mayıs ayındaki en etkili görünümü 11 Mayıs tarihindeki Merkür-Jüpiter kavuşumudur. Geleceğini düşünen bireyin en iyisini ümit etmesi ve büyük fikirlerini uygulama arzusunun göstergesidir. Hızlı düşünme ve yine aynı hızla uygulama konusunda enerjiniz oldukça yüksektir. Yeni gelişmeler sizi heyecanlandırabilir.

16 Mayıs-2 Haziran arasında, Boğa burcunda ilerleyecek iş evinizin yöneticisi Merkür değerlerinize fazlasıyla sahip çıkışınız, maddi yönden güvencenizi ön planda tutmanız anlamındadır. Bu tarihler arasında, düşünme ve konuşma tarzınız oldukça ölçülü ve biçimlidir veya böyle olmak sizin için faydalıdır. Çünkü agresif yaklaşımlar veya çevrenizle aranızda oluşabilecek inatlaşmalar sorunlara neden olabilir. Bu enerji, sabırlı bir dinleyici olmanın yararını göstermektedir. Bilirim sizler herhangi bir haksızlıkta pek susmaz, adaletsizliğe gelemezsiniz. Bunu yapan en yakınınız olsa da, lafınızı hiç esirgemez, olaya hemence el koyarsınız. Fakat ne olursa olsun bu tarihler arasında böyle davranmaktan mümkün olduğu kadar kaçınmak gerekiyor. Tedbirli olmak, sakince düşünmek, mantıklı ve iyi bir analizde bulunmak, hatta gerekirse üç maymun oyununda olduğu gibi, bilmiyorum, görmüyorum, duymadım demek huzurunuz açısından gayet faydalıdır. Belki tümüyle haklı olan sizsinizdir lakin insanları değiştirmek ne yazık ki elimizde değil. O zaman size düşen, ortamı germeden, akışa ayak uydurmak. Ayrıca iş problemlerinizi tek bir bakış açısı altında ele almak yerine, etraflıca gözden geçirmeye çalışmak. Çünkü bunun tam tersi durum stres ve sağlık sorunu olur. İfade tarzınız rahat hatta gevşek olmalı, karar verirken temkinli ve düşünürken de akıllıca hareket etmeye özen göstermelisiniz. Merkürün Boğa burcundaki ilerleyişinde Mayıs ayında yapacağı en etkili görünümler 16-19-20 Mayıs olarak göze çarpıyor. 16 Mayıs Merkür-Neptün arasındaki olumlu enerji akışı, yaratıcı düşünme ve gerçeklerin idealize edilmesi şeklinde bir yansıma yaratır. Ancak ne kadar olumlu olursa olsun bilinçli düşünmeyi ihmal etmemenizi tavsiye ediyorum. 19 Mayıs Merkür-Chiron arasındaki hoş görünüm, inançla sıkıntılarınızın üstesinden gelebileceğinizin işareti. 20 Mayıs Merkür-Pluto arasındaki olumlu görünüm hem iş hem iletişim anlamında gücünüzü yükseltici bir etki yaratıyor. Ciddi düşünüp, ciddi konuşabilirsiniz. Derinden derine para ve iktidara sahip olma arzunuz büyüyebilir.

PARA KONULARI

21 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında burcunuzda ilerlemesini sürdürecek para evinizin yöneticisi Venüsün seyri, girişimcilik gücünüzün ön plana gelmesi anlamı taşıdığından, para kazanma konusunda itekleyici bir faktör olarak etkili gözüküyor. Ancak bu enerjinin bir de dikkat edilmesi gereken bir özelliği var. Harcamalar. Evet, farkında olmadan bütçenizin sınırlarını aşabileceğinizden söz ediyorum. Çünkü bu enerji diğer konularda olduğu gibi maddi açıdan da özgürce hareket etmek arzusu içinde, kendinize sınır koymakta zorlandığınıza çoğu kere şahit oluyoruz. Koç astrolojik olarak zodyaktaki afacan çocuksu yanlarımızın simgesidir. Doğum haritasında Koç burcu hangi yaşam alanında konumlanmışsa orada özgürlük var demektir. Siz bir Koç olarak doğal yapınız gereği zaten kısıtlanmaktan pek hoşlanmazsınız. Eliniz açıktır. Dostunuza, can bildiğiniz insanlara, sevdiklerinize maddi ve manevi anlamda destek olursunuz. Ancak dikkat ederseniz ne zaman sıkışsanız yanınızda çok az insan bulursunuz. O nedenle ben para evinizin yöneticisi Venüsün burcunuzda ilerleyeceği bu süreci, kazancınızı arttırmak amaçlı faaliyetlerde bulunmanız, ancak savurganlıktan uzak bir şekilde geçirmeniz şeklinde değerlendirmenizi tavsiye ediyorum. Venüsün yukarıdaki tarihler arasındaki geçişinde en önemli görünümleri sıralayacak olursak, 1 ve 11 Mayısı söyleyebiliriz. 1 Mayıs Venüs-Satürn arasındaki karşıtlıkta çok dikkatli olmak lazım. Ortaklarınız veya eş kaynaklı gelirler konusunda keskin hareketlerden kaçınmakta fayda var. Çünkü Satürn geri hareket dönemindeyiz. Burada önemli husus, içinde bulunduğunuz duruma göre bilinçli davranmak. 11 Mayıs tarihinde Venüs-Jüpiter kavuşumunda maddi kazancınızla alakalı konularda girişimci davranmanız gayet kolay. Gelir kaynaklarınızı bizzat çoğaltma anlamında kuvvetli bir enerji. Ancak farkında bile olmadan fazla para harcamanıza neden olabilir. Dikkatli olmakta fayda var.

BOĞA BURCUNDA YENİAY

Sevgili Koçlar 3 Mayıs saat 09:51 itibariyle Boğa burcunda meydana gelecek Yeniay, finansal konularda sakin ve dingin bir şekilde hareket etmenizi sağlayıcı olduğu gibi, sabırlı ve kararlı bir kişi profili çizmenizi de destekleyicidir. Hani şu Koç burcunun kendine has cesur tavrı vardır ya, Boğa burcundaki yeniay sayesinde Koçlar mantıklı, sağlamcı, maddesel dünyaya önem veren, tutumlu bir kişiye dönüşürler. Çünkü amacınız geleceğe güvenle bakmaktır.

Bu nedenle ister istemez dikkatli hareket eder ve yaş tahtaya ayak basmamaya, paranıza sahip çıkmaya başlarsınız. Çünkü anlarısınız ki, hayatın keyifli güzel yanlarının tadını çıkarmak için para son derece önemli bir güç. Bu gücü elde etmenin yolu ise, ancak ve ancak güvenli adımlar atmakla mümkün. Ben Boğa burcunda oluşacak bu yeniay döneminde serinkanlı hareket edeceğinizi, tutarlı bir kişi gibi kazancınızı risk altına almayacağınızı, sahip olduğunuz değerleri koruyacağınızı, karşınıza çıkacak fırsatları değerlendirirken mantıklı davranacağınızı düşünüyorum. Özellikle iş veya özel ortaklıklarda, ilişkinizle alakalı mevzularda dengeli hareket etmekte, huzur ve güven için birbirinize karşı ılımlı davranmakta fayda var.

11 Mayıs-21 Haziran tarihleri arasında kazanç evinizde seyrini sürdürecek Mars, parasal konular üzerinde amaçlarınızı ve hedeflerinizi gözden geçirme, kaynaklarınızı endişeden uzak verimli bir şekilde değerlendirme anlamında etkilidir. Bu seyrin başlamasından beş gün sonra Venüsün güçlü olduğu Boğa burcunda ilerlemeye başlamasıyla eş veya iş ortağınızla alakalı konularda daha dikkatli ancak bir o kadar da olumlu gelişmeler yaşanabilir. Bu enerji maddecilik ve kişinin kendi değerini sahip olduklarıyla ölçmesi şeklinde bir yansıma yaratabilir. Risk en aza indirgenir. Başarısız girişimlerin önüne geçilmesinin yolu, kişinin ne yapmak istediğini bilmesiyle mümkündür. Mars gezegeninin Boğa burcundaki ilerleyişi esnasında üç tarih gayet önemlidir. 12 Mayıs Mars-Neptün olumlu etkisi altında, kişi maddi konularda hayallerine uygun şekilde hareket etmekten, hedefler belirlemekten hoşlanır. Ancak sistem dışı olabilecek gelişmeler olasılık dahilinde mutlaka göz önüne alınmalıdır. 18 Mayıs tarihinde Mars-Chiron arasındaki olumlu görünüm, kişinin her türlü riskten uzak bir şekilde bir an önce sorunlarını giderme çabasının işaretidir. Daha dikkatli hareket edildiğinde bu görünüm bir takım sorunları gidermenizde size yardımcı olabilir. 20 Mayıs tarihinde Mars-Pluto arasındaki görünüm, para konusunda güce olan ihtiyacınızın simgesi olarak önemlidir. Kişi böyle bir etki altında arsa, ev veya uzun vadede gelir getirecek alanlara yatırım yapmayı tercih edebilir. İş tercihlerinde ise güven ve para olgusu son derece önem taşır.

AKREP BURCUNDA DOLUNAY

Sevgili Koçlar 17 Mayıs saat 14:09 itibariyle Boğa burcunda ilerlemekte olan Güneş ile Akrep burcunda seyrini sürdüren Ay gezegeni gökyüzünde 180 derecelik bir açıyla karşı karşıya gelecekler. Dolunay, astrolojik anlamı itibariyle her ay farklı bir burçta bizleri duygularımız ve isteklerimiz konusunda uyarıcı gayet önemli bir gökyüzü oluşumudur. Bugün oluşacak Dolunay bağlılık(Akrep) ve arzularımız(Boğa) arasındaki köprüde durarak durumumuzu yakından görmeyi ve bu iki duygu arasındaki ayrımı yapabilmemiz için bize baskıda bulunur. Bir Koç için Akrep burcunda oluşan Dolunayın anlamı, en yoğun şekilde parasal konular üzerinde etkili olacağından bir Koç bu alanda güçlü bir sahiplenme ve manevi anlamda kendini rahatta hissetmek ister.

Ancak bu rahatlığın içinde asıl arzusu kendi ayaklarının üzerinde duracak şekilde yaşamaktır. Fakat gelin görün ki, Ay gezegeni onu başkalarına bağımlı hale getirmektedir. İşte bu durum Dolunayın güçlü ışığı altında sıkıntı duymasına yol açar. Yani bir yandan kazanayım, kazandığımı elimde tutayım diyen kişi diğer yandan kendini güvende hissetmek için başkalarına bağımlı hale gelir. İçgüdüsel olarak doyuma ulaşmak için dışarıdan desteklenmeyi bekler. Burada yapılması gereken dengeli bir şekilde hareket etmektir. Yani canla başla çalışılmalı, bireysel anlamda çaba sarfedilerek kazanç elde edilmeli, diğer taraftan gerekiyorsa başkalarından destek istenilmelidir. Maddi ve manevi konularda güvencesiz yalnız başıma ortalarda kalırım gibi bir duyguya saplanılmamalıdır. İnsan güçlü bir varlıktır. Yeri geldiğinde kendini toparlayarak ekmeğini taştan çıkarabilecek hale gelir.

16 Mayıs-9 Haziran tarihleri arasında Boğa burcunda ilerleyecek Venüs gezegeni, maddi konularda gayet olumlu bir enerji olup, eş veya ortaklarınız kaynaklı gelirlerin de göstergesidir. Özellikle güvenilir ve kararlı bir kişi olmanın bilinci içinde hareket etmeniz halinde, kısa süreli de olsa, son derece yararlı sonuçlar alabileceğiniz bu dönemde, bir yandan güven içinde yaşamak isterken, diğer yandan çıkarlarınızı korumak adına akıllıca hareket etmeniz gerekiyor. Yani tedbirli, sabırlı ve planlı olmalısınız. Üretim kanalıyla para sahibi olmak bu enerjinin etkisi altında gayet mümkün. Eğer birikiminiz yoksa bu süreçte kendinizi güvensiz hissetmeniz gayet normaldir. Bu nedenle kendinize ve etrafınıza yüklenmek yerine, eş, ortak veya kişisel kazanç elde ettiğiniz kişilerle sıkı işbirliğinizi sürdürmelisiniz. Kimseye muhtaç olmadan ayakta durabilmek için, farklı kaynaklar yaratmayı bilmeli ve bunları kullanıma sokmalısınız. Ne kadar çok para kazanırsak kazanalım, günümüz dünyasında ne yazık ki yeterli gelmiyor. İhtiyaçlarımız bitmiyor, hele tek başına mücadele ediyorsak işimiz daha da zorlaşıyor. İşte bu süreçteki gerek Venüs ve ardından Mars gezegeninin Boğa burcundaki seyri sizler açısından bana göre gayet etkili bir enerji. Yararlanmak için, öncelikle gelir elde edebileceğiniz konularda iyi araştırmalar yapmak, elinizdekini paranızı uzun vadeli gelir getirici veya geleceğinizi güvence altına alıcı alanlara yatırmak riskten uzak durmak gerekir. Giyim, kuşamınıza gereğinden fazla para harcamamak, borç almamak veya kimseye vermemek lazımdır. Ve her şeyden önemlisi sabırlı olmak, çıkarlarınızı korumak. İşte bu dönemi faydalı geçirmenin yolları bunlar. Ben bu sürecin ne zamandır sıkışık olduğunuz konularda sizi destekleyici olacağını düşünüyorum. Özellikle işbirliği veya ilişki içinde olduğunuz kişilerden destek görmeniz gayet mümkün. Venüs-Boğa burcu geçişindeki en önemli tarihler 16,20,21 ve 23 Mayıs. Genel olarak olumlu etkilenmelerin olduğu bu tarihlerde parasal konularda hem yatırım hem de kazanç anlamında faydalı bir akış söz konusu. Şimdiden planlarınızı yapmakta fayda var.


Mayıs Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 1-5-6-9-10-11-18-19-22-23-27-28

Zayıf Enerjili Günler: 7-8-14-15-20-21

Aşkta En Şanslı Günler: 9-10-11

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 2-3-4-29-30-31

Yeniay: 1-27-28

(Ay gezegeninin Koç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 14-15

(Ay gezegeninin Terazi burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Mayıs ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması, bereket ve mutluluk dileklerimle,

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER