Mynet 01.12.2011

Kova burcu aylık yorumu (Aralık 2011)

Aralık ayında sizi neler bekliyor, burcunuza göre hayatınızda neler olacak, işte aylık burç yorumunuz..

Kova Burcu-Aralık Ayı Genel Değerlendirmesi

Kova burcu aylık yorumu (Aralık 2011)

10 Aralık tarihinde İkizler burcunda oluşacak Ay Tutulması, aşk hayatınız, çocuklar, ilişkiniz, iş ortaklığınız ve kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmeniz gereken alanlarda etkilidir. Burcunuzla uyumlu görünüm yapan bu tutulmanın yansımaları, 14 Aralık tarihinde Merkür düz seyre geçtiğinde hissedilmeye başlar. O nedenle bu tarihe kadar bastığımız yeri iyi bilmemiz faydalı olur. Önyargılı düşünmemek, iyice anlamadan dinlemeden kararlar vermemek lazım. 14 Aralık sonrası Merkür düz seyre geçtiğinde, derinlemesine düşünerek hedeflerinizi gerçekleştirme anlamında hız kazanabilirsiniz. Hayata hoşgörülü bakmanın yaşamı olanca gücünüzle sevmenin ne kadar güçlü bir sinerji yarattığını biliniz. Geri hareket esnasında gözden geçirdiklerinizi bu tarih itibariyle uygulamaya koymanız mümkündür. 20 Aralık tarihinde Venüs burcunuzda seyrine başladığında hem içsel manada güçlenecek hem de arkadaşça paylaşımların, yeni bir şeyler ortaya koymanın, ilişkinizdeki sorunları çözebilmenin tadına varabilirsiniz. Grup aktivitelerinde ön sıralarda yer alabilir, kendi yolunuzu kendiniz seçme özgürlüğüne kavuşabilirsiniz. 22 Aralık tarihinde Güneş Oğlak burcunda seyrine başladığında iş konumunuz gereği çalışmalarınızı düzenleme, yarım kalan işleri bitirme ve beraberliğinizle ilgili meseleler üzerinde sorumluluk sahibi bir birey olarak durabilme gücü kazanırsınız.

Aralık Ayı Astrolojik Takvimi

10 Aralık Ay Tutulması 16:33-İkizler Burcunda
10 Aralık Uranüs Düz Seyrine Geçişi 09:04
14 Aralık Merkür Düz Seyrine Geçişi 03:43
20 Aralık Venüs Kova Burcuna Girişi 20:26
22 Aralık Güneş Oğlak Burcuna Girişi 07:30
26 Aralık Jüpiter Düz Seyrine Geçişi 00:08

AŞK VE İLİŞKİLER

26 Kasım-20 Aralık tarihleri arasında etkili olacak Venüs-Oğlak burcu seyri, ilişkinizle ilgili konularda geri plana çekilerek son derece ciddi bir şekilde durumunuzu gözden geçirmeniz anlamı taşıyabilir. Bu dönemde oldukça hassas duygular altında olacağınız için, hayata bakış açınızda kimi zaman kuruntulu kimi zaman karamsarlık kimi zamansa gerçeklerden uzaklaşma isteği görülebilir. Normal zamanlarda gayet mantıklı hareket eden bir kişi olmanıza ve özgürlük kavramına değer vermenize rağmen, 14 Aralık tarihine kadar garip bir sessizlik ve bir şeyleri iyi gitmeyeceğini düşünmeye devam edersiniz. Benim tavsiyem mantığınızı devrede tutmanız, yanlışlarınızı ve eksiklerinizi olgun bir bakış açısı altında değerlendirmenizdir. Bu dönem bir arınma, temizlik ve bir anlamda yeniye yer açmak şeklinde görülürse, emin olunuz ki her türlü sıkıntının üstesinden gelebilirsiniz. Hani bir laf vardır. Sel gider kum kalır diye. İşte Venüs Oğlak burcu geçişi, sağlam olanların tespiti ve kalıcı olanların anlaşılması anlamında etkilidir. İnancınız bu kısa sürecek dönemde ayakta tutmalı, meditasyon, dua, zikir ve çeşitli rahatlama teknikleriyle uğraşarak kendinizi güçlü tutmaya çalışmalısınız. Yanlışlarınızı savunmaya kalkmak yerine, durumunuzu gerçekçi bir şekilde gözden geçirmek çok daha yararlıdır. Böylece hem yuvanızla ilgili konularda hem de ilişkinizle alakalı meselelerde çok daha yerinde ve mantıklı tespitlerde bulunabilirsiniz.

Venüs-Oğlak burcu geçişinin etkili tarihleri: 1-5-18 Aralık öne çıkıyor. 1 Aralık içsel dayanıklılığın yükselişidir. Her ne kadar zorlu bir alanda gerçekleşiyor olsa da, kişi yenilik konusunda, hayatını ilgilendiren meselelerde gücünü kaybetmek istemeyecektir. 5 Aralık tarihindeki enerjiler, ilişkinizin cinsellik ve paylaşımlar anlamında titizlikle ele alınmasını gerektiriyor. Kişi mükemmellik ve sağlamlık peşinde. 18 Aralık bazı Kovaların eşleşim haritalarındaki Venüs ve Satürn problemlerini tetikleyebilir. Burada dikkatli olmak, gerçekçi düşünmek ancak baskılar nedeniyle yanlış kararlar almamak lazım.

20 Aralık-13 Ocak 2012 tarihleri arasında burcunuzda ilerlemesini sürdürecek Venüs, sizler açısından ilişki konusunda gayet olumlu bir etkidir. Yeniye yer açabilmek adına, eskilerin devre dışı kalması veya ilişkinizde yaşadığınız sorunların gözden geçirilerek bundan sonrası adına yeni bir sayfa açılması bu süreçte mümkündür. Burada söz konusu olan, yaşanmış ve bitmiş durumları deşelememek ve önünüzdeki yeni yol için harekete geçmektir. Bu süreçte bağımsızlık olgunuz ön planda yer alacağı için, tüm sınırlamalar ve dayatmalardan uzak durmaya çalışmanız doğaldır. Yasaklar kurallar içinde yaşamak yerine, kendinize yeni bir dünya kurarak, ilerlemek çok daha mantıklıdır. Sizin düşünceniz, tarafsız bir şekilde herşeyi gözlemlemek, kimi zaman duygularınızı gizlemek kimi zaman sempatik bir şekilde ifade etmeye çalışmaktır. Eğer durmuş oturmuş bir ilişkiniz varsa bu süreçte başkalarıyla temasta bulunsanız dahi, bu bir ihanet anlamına gelmez. Fakat eski yaşanmışlıklar hatırına bazı kişileri arayıp sormanız, hatta kimi zaman bir araya gelerek geçmişten söz etmeniz mümkündür. İlişkisi olmayanlar ise bu dönemde aşkta şanslı olacakları için, karşı cins üzerinde zaten etkili olmaları kolaydır. Bu etki ise, yeni tanışmalara ve yeniden anlaşmalara vesile olabilir. Burcunuzun en özgür kişilerinde ise, bu enerji, yeni insanlara, deneyimlere açık olma zamanı anlamındadır. Bu etki sizin fiziksel görünümünüz açısından da destekleyicidir. Bu dönemde A dan Z ye kendinize daha fazla dikkat edebilir, gözlerin üzerinizde olmasından zevk duyabilirsiniz. Yine bu uzun seyirde dostça paylaşımlarda bulunmak, kimi zaman yeni bir aşkın doğmasını sağlayabilir. Aslına bakacak olursak, ilişkiniz olsun veya olmasın, bu dönemde sizin gönlünüzü fethetmenin yolu öncelikle kafanıza hitap edebilmektir. Zihinsel anlamda, karşınızdaki kişiyle bağ kurabiliyorsanız, onu çekici bulmanız ve bunun devam etmesi halinde ilişkiye dönüşmesi mümkündür.

Venüs-Kova burcu geçişinin etkili tarihleri: 21 ve 31 Aralık öne çıkıyor. 31 Aralık tarihini sizler açısından gayet olumlu buluyorum. Hem kendinizi toparlama, hem ışığınızın yükselişi hem de ileriye yönelik olarak yeni gelişmelerin heveslendirici olacağını düşünüyorum. Bu tarihi sizler açısından gelişime anlamında yararlı görmekteyim.

İKİZLER BURCUNDA AY TUTULMASI

10 Aralık saat 16:36 itibariyle İkizler burcunda oluşacak Ay Tutulması, aşk hayatınız, varsa çocuklarınız, sanatsal faaliyetleriniz, borsa ve şans oyunları kısaca hayatın zevkli ve eğlenceli yanlarıyla ilgili yaşam evinizde oluşmaktadır. Ay Tutulmaları genel olarak duygular üzerinde etkili olduğundan aşkta yaşanabilecek hayal kırıklıkların işareti olarak önemsenmelidir. Çocuklarınızın sağlığı ve genel olarak çocuk sahibi olma konusunda yaşanabilecek zorlukların da işaretidir. İlişkinizde iletişimsel problemler Aralık sonuna doğru yavaş yavaş düzelmeye başlayabilir. Bazı tatsızlıkları dönemin gereği olarak zor da olsa ılımlı karşılayınız. Eski bir ilişki tamamen sona erebilir ve artık önünüzde yeni bir sayfa açılır. Yaşanan düş kırıklığı kimi hassas kişilerde büyük problemlere sebep olabilir. Ayrılık, böyle bir zamanda gerçekleşirse kişi üzerinde oldukça zorlayıcıdır. Mantıklı düşünmek ve önünüzde açılan yeni yola uyum sağlamak lazımdır. Eğer doğum haritanızda bu yaşam alanında zorlayıcı bir enerji etkinliği varsa daha da dikkatli olmak gerekir. Bu tutulma esnasında sıra dışı hobiler, faaliyetler gündeme gelebilir. 14 Aralık tarihine kadar Tutulmanın dispozitörü Merkürün geri hareketinin devam etmesi sebebiyle ben biraz beklemenizi öneriyorum. Lütfen acil kararlardan kaçınınız. Bazılarınız bu Tutulma esnasında sürpriz bir aşk yaşayabilirsiniz. Ancak bunun kökleşmesi hususunda lütfen bilinçli düşününüz. Borsa, şans oyunları gibi spekülatif konulardan kaçınılmalıdır. Eğlencenin dozunu iyi ayarlamak lazımdır. Çok iyi giden bir ilişkide dahi sorunlar yaşanabilir.

14 Aralık-8 Ocak 2012 tarihleri arasında Yay burcunda düz olarak seyrine devam edecek Merkür etkisi altında kendiniz gibi sıra dışı ve orijinal insanlarla bir araya gelmeye çalışabilir, aşk konusunda etkili bir dönem geçirebilirsiniz. Yalnız size tavsiyem, abartıya kaçmamak, bağlantıda bulunacağınız insanları iyi gözlemlemektir. Çünkü iyi niyetin dozu bu süreçte artabilir. Bu ise gereğinden fazla dağılmanız anlamına gelebilir. Arkadaşlık merkezli aşk ilişkileri yaşanabilir veya partnerinizle arkadaş olmaya daha fazla önem verebilirsiniz. Sevgili kabul etmeniz için, sevgi vermenin gerekli olduğunu düşüneceğiniz bu dönemde kimi anlarda kendi ihtiyaçlarınızı daha fazla önemsemeniz de mümkündür. Yine bu etki altında, bir arkadaşınız size oldukça destek verebilir, hatta seyahate birlikte çıkabilirsiniz. Malum önümüz bayram olduğu için böyle bir olasılık görülebilir. Cinsellik konusunda ise, eğer sevildiğinizi hissetmiyorsanız ilişki yaşamınız da zordur. Arzu edilen olmanız, size inanılmaz bir haz verebilir. Ebeveynlerinizin üzerinizde yaratacağı baskı karşısında sabırlı olmalı ve ilişkilerinizi yeniden gözden geçirerek ayarlamalar yapmalısınız. Kimileriniz ise, ebeveynlerinin içinde bulundukları özel durum nedeniyle ilgilenmek zorunda kalacaklarından şimdiden hazırlıklı olmalısınız. Genç kızlar babaları, genç erkekler anneleri ile olan ilişkilerini yeniden ele almalı, yetişkinler eşleriyle ilgili iş konularında destek vermeyi ihmal etmemelidirler. Merkür-Yay burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihi 26 Aralık. Bu tarihte sosyal ilişkiler, arkadaşlıklar kurma, popülerliğinizin yükselişi yönünde enerjiniz gayet olumlu gözükmektedir.

İŞ VE KARİYER

11 Kasım-23 Ocak 2012 tarihleri arasında Başak burcunda seyrini sürdürecek kariyer evinizin yöneticisi Mars, mesleki konularda işbirliğinin önemini gösteriyor. İşinizde ustalaşmak adına her şeyden önce detaylı ve mantıklı düşünmeniz, başkalarıyla uyum içinde çalışmanız menfaatiniz icabıdır. Yeteneklerinizi tespit etmek, hatalarınızı ve eksiklerinizi saptamak, işinizde gelişebilmek için bir öğrenci gibi herşeyi baştan öğrenmek sizi yıldırmasın. Belirli bir kurs veya eğitimden geçmeniz gerekebilir. Sırf kendiniz adına değil, herkesin yararına olacak şekilde hareket etmeniz son derece önemlidir. Yaşamınızla ilgili bir dönüşümde bulunabilmeniz için, takıntılardan, saplantılı fikirlerden ve düşüncelerden uzak durmanız bu dönemde çok önemli. Neye ihtiyacınız olduğunun veya sizin açınızdan en önemli konunun ne olduğunun saptanması, girişimlerinizde size ışık olacağından bunu es geçmemeniz gerekiyor. İş hayatınızda başarılı olmanızın bir başka önemli kıstası ise, başkalarıyla iyi ilişkilerde bulunmak, üzerinizde denetim uygulayabilecek kişilerle çatışmadan ve amacınızdan uzaklaşmadan gerekli düzenlemeleri yapmaktır. Hani bir söz vardır. Köprüyü geçene kadar diye. Aynen öyle. Bu dönem sabırlı olmak, akıllı davranmak, kendinizi ifade etmek, kısacası akıllı olmak gerekiyor. Duygusal ve ruhsal anlamda güven içinde olmanın yolu, hayatı biraz akışına bırakmak. Bir şeyler umduğunuz gibi gitmediğinde, kuşku ve endişe içinde yaşamı kendinize zehir etmemek. Evet bir yavaşlama olmasını doğal sayalım. Çünkü 14 Aralık tarihine kadar Mars-Başak burcunun dispozitör gücü Merkürün geri hareketi devam ettiği için, tüm burçlar olarak geriye dönük bir şekilde olayları, bundan sonrasını ve şimdiki durumu incelemeye devam ediniz. Şartlar ister istemez bilinçli ve tedbirli düşünmemize neden olacağı için, bu durumu sırf kendiniz açısından değil, diğer insanların da bir geçiş dönemi yaşadıkları bilinciyle ele alırsanız bence kendinize yüklenmemiş olursunuz. Mars-Başak burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihleri: 2-5-12 Aralık olarak öne çıkıyor.

22 Kasım-22 Aralık tarihleri arasında Yay burcunda ilerlemesini sürdürecek Güneş genel anlamıyla sosyal ilişkilerin düzenlenmesi, aşk hayatınızın gözden geçirilmesi, yaşamın güzelliklerinin hissedilmesi ve başkalarıyla ortak finansal ve manevi paylaşımların test edilmesi yönünde kuvvetli bir yansımadır. Bu yılki geçiş, Merkürün 14 Aralık tarihine kadar Yay burcunda devam edecek geri hareketi ve 26 Aralık tarihine kadar Jüpiterin gerilemesi nedeniyle doğal olarak Aralık ayı ortalarına kadar görülebilecek yavaşlamaları çoğu zaman, daha iyiye ulaşmak adına olumlu görüyorum. Bazen insan durup şöyle içinde bulunduğu durumu gözden geçirmeli. Benim amacım nedir, neler beni mutlu hissettiriyor, neler bana engel çıkarıyor, aşkta aradığım nedir, paranın gücü benim için ne anlama geliyor, ortaklaşa yaşamın niteliği ne olmalıdır diye düşünmekte yarar var. Bu yönüyle ele almak aslında bilinçli hareket etmeyi öğrenmemizi sağlayabilir. Sizi huzursuz eden eskiyle alakalı olan tüm olumsuz deneyimleri şimdi mercek altına alınız.

Neler hissettiniz, neler sizi yoruyor, geri planda nelere susmak zorundasınız tekrar düşününüz. Yenilik anlamında harekete geçme ve projelerinizi öne sürme anlamında yavaşlamalar oluştuğunda bunu gözünüzde büyütmeyiniz. Tam tersine durumu daha net görebilmek ve gideceğiniz yönü tespit etmek adına bir mola olarak görünüz. Parasal paylaşımlarınız, nafaka sorunlarınız, yasal davalarınız, aşk hayatınız, miras ve hisseli paralarınız, iş veya evlilik yoluyla elde edilmiş mallarınız, sürüncemede kalmış alacak ve borçlarınız anlamında tedbiri elden bırakmayınız. Çocuklarınızın eğitim hayatı, kendilerini güçlü bir şekilde ifade edebilmeleri yönünde onları destekleyiniz. Arkadaş ilişkilerinizdeki paylaşım ve geri dönüşleri tekrar mercek altına alınız. Sosyal ilişkilerde ve paylaşımlarda sözcükleri iyi seçiniz, dağılmayınız ve insanlara güvenmeden önce zaman ilkesini göz önüne alınız. Güneş-Yay burcu geçişinin etkili tarihleri: 2-4-6-19-20 Aralık olarak önem arzediyor. 6 Aralık tarihindeki gelişmeler hedefinizi belirleme, sosyal ilişkileriniz yönünde bir ilerlemenin işaretçisi. Ancak bu ilerleme için Jüpiterin geri hareketini beklemekte yarar vardır. Bu tarih ise 26 Aralık ve sonrasıdır.

YAY BURCUNDA MERKÜR GERİ HAREKETİ-24 Kasım-14 Aralık

Hangi Konularda Etkili:

Arkadaşlık ilişkileriniz (paylaşımlar), tanıdığınız tüm kişiler, aynı amacı paylaştığınız insanlar, grup faaliyetleriniz, size yardımcı olanlar (geri planda), siyasi amaçlarınız, birlik ve beraberlik duygunuz, sosyal ilişkileriniz, insancıl davranışlarınız, ihtiraslarınız, projeleriniz, toplumsal hareketleriniz, modern görüşleriniz, öncelikleriniz, kendinizi yönlendirme gücünüz, stratejik ortaklıklarınız, arzularınız, geleceğe dönük beklentileriniz ve bu yöndeki çalışmalarınız, liderlik kabiliyetiniz, organizasyonlar, özgürlük duygunuz, tanıtım çalışmaları, toplumsal hizmetlerimiz, sosyal girişimleriniz, karşı cinsle olan arkadaşlık ilişkiniz (arkadaşlıkla başlayan ilişkiler), yenilikler yapma isteğimiz, işvereninizin mali durumu, üvey çocuklarınız, güven ve rahatlık duyduğunuz ortamlar, temyiz davalarınız, acenteler, aracı kurumlar ile ilgili konular.

Merkür Geri Hareket süresince Neler Dikkat Edilmelidir?

- Belirtilen tarihler arasında yeni bir karar alınmamalı, dikkatli olmalı.

- İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.

- Hedeflerinizi gözden geçirmeli, acele kararlar almamalı.

- Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.

- Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.

- İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.

- Geri hareketten çok önce karar verilmiş konular

- Yukarıdaki konularda çok önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve karar vermek için süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Uygulayabilirsiniz.

- İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.

- Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.

- Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.

- Daha önce verilmiş bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.

- Bütün bu durumlar gözden geçirildikten sonra yukarıda maddeler halinde sıralanan alanlardaki planlarınızı gölgeli günler dahil olmak üzere 21 Aralık sonrası yürürlüğe koyabilirsiniz.

Gölgeli Günler: Tedbirli olmak açısından geri hareketin başlangıç tarihinin bir hafta öncesi ve sonrası önem taşır. 17 Kasım itibariyle dikkatli olunmalı ve 21 Aralık sonrası planlarınızı yürürlüğe koymalısınız. Bu tarihler geri hareketin gölgeli günleri olarak bilinmekte ve etki alanı içinde olduğu düşünülmektedir.

URANÜS GERİ HAREKETİ BİTİYOR

10 Aralık tarihinde geri hareketini bitirip düz olarak seyrine devam edecek yöneticiniz Uranüsün size sağlayacağı güce yabancı değilsiniz. Çünkü o sizin öz yöneticiniz. Bu nedenle siz daima değişim, yenilenme ve özgürlük aşığı kişilersiniz. Sürüye baş kaldırmaya açık olan Kovalar, şimdi Uranüsün ateşli enerjisi sayesinde gündelik yaşamlarında, yakınlarıyla olan ilişkilerinde her zamankine oranla çok daha serbest olmayı, birilerine uymak yerine, kendilerine göre hayatlarını şekillendirmeyi başarabilecekler. Çevrenizde meydana gelen değişimler size yenilik anlamında rehberlik edebilir. Artık bir noktada sabit bir şekilde kalmak yerine her an hareket halinde olmayı, iletişim gücünüzden yararlanarak hızlı bağlantılarda bulunmayı öğrenebilirsiniz. Teknolojinin tüm nimetlerinden işinizde yararlanabilirsiniz. Eğitim hayatını sürdürenler hızlı ve aktif bir şekilde öğrenebilirler. Özellikle klasik eğitim sistemleri içinde rahat etmediğiniz daha modern teknolojilerden yararlanarak bilgi sahibi olmayı isteyebilirsiniz. Ben, Kova burcu evlatlarınıza eğer olanağınız varsa özel bir eğitim aldırmanızı öneriyorum. Bu çocuklar çok hızlı bir şekilde öğrenmeye açıklar ancak denetlenmeye gelemiyorlar. Bu dönemde doğan Kova burcu çocuklarının muhteşem bir zekaya sahip, küçük yaşlarda okumayı söken, yabancı dil, yenilik ve gelişim konusunda fazlasıyla istekli olacaklarını düşünüyorum. Eğitim sektöründe çalışan kişilerin de aynı şekilde yeni teknikleri öğrenmeye ve bilgilerini genişletmeye ihtiyaçları var. Yetiştireceğiniz çocukların çok zeki olduklarını biliniz. Ayrıca bu dönemde özel okullarda görev almayı tercih edeceğinizi düşünebiliriz. Haberleşme, elektrik elektronik, bilgisayar, internet olmazsa olmazlar arasına giriyor. Bazılarınız bir takım nedenler yüzünden eğitiminize ara vermiş iseniz, bu dönemde tekrar okula başlamanız mümkün. İnternet yoluyla eğitim yaygınlaşabilir. Fikir, zeka ve düşünce kapasitesinin artışı sayesinde çevrenizdeki olaylara bakış açınız değişebilir. Bilgiyi yerinde ve deneyerek öğrenme, ilginç alanlarda eğitim görme dönemi başlıyor diyebiliriz. İş hayatında olanlar artık masa başı, dokuz altı iş yerine hareketli ve özgür olabilecekleri görevleri tercih edebilirler. Kısaca Uranüsün hayatınıza getireceği yeniliklere, hıza ve aktivitelere şimdiden kendinizi hazırlasanız iyi olur kanaatindeyim.

14 Aralık-8 Ocak 2012 tarihleri arasında Yay burcunda düz olarak seyrine devam edecek Merkür, sosyal hayatın canlanması, sizinle ortak iş birliğinde bulunacak arkadaşlarınızla temasınız açısından etkili olacak bu süreçte, sevdiklerinize karşı son derece cömert davranabilirsiniz. Yabancı kültürler, diller, egzotik yerler fazlasıyla ilginizi çekebilir. Yeni insanlarla tanışabilir, bilgi ve tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz. Kimileriniz bu etki altında, yabancı ülke bağlantılı bir grubun içinde yer alabilir veya herkesin yararına olacak, sosyal aktivitelere katılabilirsiniz. Politika, medya, yayıncılığın her alanında faaliyet gösterebilir, kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmeye çalışabilirsiniz. Örneğin kimileriniz bu dönemde havayollarıyla alakalı bir meslek sahibi olabilir, değişik insanlarla bir arada olabilirsiniz. Yolculuklar bu dönemin etkili faaliyetleri arasındadır. Enerjinizin yüksek olacağı bu süreçte çocukları olan burç mensupları onlarla yakından ilgilenebilirler. Merkür-Yay burcu geçişini yöneten Jüpiterin 26 Aralık tarihinde geri hareketinin bitişiyle yukarıdaki konularda şansınız yükselmeye başlar.

YENİAY OĞLAK BURCUNDA

24 Aralık saat 20:07 itibariyle Oğlak burcunda meydana gelecek Yeniay, duygu ve düşüncelerinizi, özellikle iş hayatınız ve toplumsal aktivitelerinizde başarılı olmak adına odaklamanız halinde hem dayanma gücü hem de başarılı olma hırsı vericidir. Bu gücü arkanıza alarak eksiklerinizi tamamlayabilir, geçmişin üzerinizde bıraktığı her türlü izlerden kendinizi kurtarabilirsiniz. Kendinizi yeniden keşif yani farkındalığınız yükselişi anlamında da etkisi görülebilir. Bu keşfediş sayesinde hayatınızda oluşan çıkmazları veya sorunları daha iyi algılamanız yönünde sizi destekler. Ancak hasıraltı edilmiş problemler veya görmezden gelinen bazı durumlar kendini hatırlatabilir. Bu hatırlatmalar aslında düzeltilmesi için size evrenin gönderdiği uyarılardır. Daha dikkatli hareket etmenizi ve daha bilinçli davranmanızı sağlar. Bu uyarılar sayesinde kendinize çeki düzen vermeniz kolaylaşır. İş sorunlarınız varsa, daha düzenli ve disiplinli çalışmaya, ilişkinizde sıkıntılar varsa bunları bilinçli bir şekilde gözden geçirmeye, mali problemleriniz için yeni iş olanakları yaratmaya, daha uygun seçimlerde bulunarak hayatınızı düzene koymaya başlarsınız. Umursamadığınız ne görmezden geldiğiniz ne varsa şimdi bunları daha ciddi manada ele almaya başlarsınız. Sağlığınıza daha fazla özen gösterebilirsiniz. İşlemeyen, sağlam olmayan ve rutinleşen sağlık problemlerinizi giderme anlamında girişimde bulunabilirsiniz.

PARA KONULARI

11 Kasım-23 Ocak 2012 tarihleri arasında etkili olacak Mars-Başak burcu seyri başkaları (eş, iş ortaklığı)kaynaklı, banka ve benzeri kuruluşlardan elde ettiğiniz gelirler, yabancı şirketlerle olan parasal işleriniz, miras, vergi, sigorta mevzularında, ölüm, vasiyet, dulluk maaşı, yabancı ülke bağlantılı para transferleri, veraset davaları, borçlarınız, iflas işlemleriniz, nafaka davalarınız gibi geniş bir yelpazeye yayılan alanlardan elde edilecek gelirlerle ilgili yaşanabilecek belirsizliklerde öncelikle sabırlı olmanız gerektiğinin işaretidir. Ek kazançlar konusunda, şu an için bir sorun yokmuş gibi görünse de, içten içe huzursuzluk yaşamanız mümkündür. Sanki işler ters gidecekmiş gibi düşünmenize neden olabilir. Bir de önemli husus, Mars gezegeninin dispozitörü olan Merkürün 14 Aralık tarihine kadar devam edecek geri hareketi nedeniyle özellikle hedef anlamında kafanızın içinde belirlediğiniz değişimleri tam olarak yerli yerine oturtmak ve gelir elde etmek geri hareket döneminde kolay olmayabilir. İş görüşmelerinde özellikle maddiyatla alakalı konularda arzu ettiğiniz sonuçları alabilmek için beklemek durumunda kalabilirsiniz. Eğer yeni bir projeniz varsa, bu proje için para desteğine ihtiyaç duyuyorsanız bunların halledilmesi 14 Aralık sonrası yavaş yavaş gerçekleşmeye başlar. 7 Aralık tarihinde para evinizin yöneticisi olan Jüpiterin, Chironla yapacağı fırsat verici görünüm hoş duruyor. Ancak Jüpiterin geri hareketini sürdürüyor oluşu, bu tarihteki gelişmelerin çiçek açması için 26 Aralık tarihini beklememiz gerektiğini gösteriyor.

22 Aralık-20 Ocak tarihleri arasında Oğlak burcunda seyrini sürdürecek olan Güneş yaşamınızı ilgilendiren her konuda, geriye çekilerek yani dış ortamlarda sessiz kalarak, gözden geçirmelerde bulunacağınız tarih aralığıdır. Özellikle ciddi ilişkiniz, iş ortaklığınız, sözleşmeleriniz konularında önünüzde duran içsel ve dışsal engellemelerle mücadele edebilmek için, her şeyden önce yapmanız gereken kararlı hareket etmek ve sabırlı olmaktır. Bilirsiniz sizler hızlı, beklenmedik, sıra dışı ve yenilikçi düşünebilen, bu şekilde yaşamaktan hoşlanan kişilersinizdir. Oysaki bu dönemde ciddi, yavaş, geleneksel düşünce tarzı çerçevesi içinde hareket etmeniz gayet önemlidir. Kimileriniz ilişkisi, bazılarınız iş ortaklığı gibi nedenlerle, elinizde olmayan bazı durumlarla karşılaşabilir, geri plana çekilerek bazı durumları yeniden ele alarak net bir tespitte bulunmaya çalışabilirsiniz. Bu enerji altında istikrardan yoksunluk ve korkularınıza dayalı tepkiler vermeniz mümkündür. Bu durumun ana sebebi, henüz önünüzü tam olarak görmeyişinizden kaynaklanmaktadır. Tanınmak ve itibar elde etmek adına var gücünüzle kendinizi ifade etmeye çalışırken bunu tam anlamıyla yapabilmeniz güç olabilir. Fakat bu durumda yılgınlık göstermek yerine, öncelikle içinde bulunduğunuz durumu hakikatler ışığında ele alarak eksikleriniz nedir bunları saptamanız çok daha önemlidir. Güneş-Oğlak burcu geçişinin etkili tarihleri: 22-23-29 Aralık öne çıkıyor.

Aralık Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 1-4-5-9-10-11-18-19-22-23-27-28-31
Zayıf Enerjili Günler: 6-7-8-14-15-20-21
Aşkta En Şanslı Günler: 9-10-11
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 29-30
Yeniay: 1-27-28
(Ay gezegeninin Kova burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay: 14-15
(Ay gezegeninin Aslan burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Aralık ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER