Mynet 05.04.2012

Kova burcu aylık yorumu (Nisan 2012)

Nisan ayında sizi neler bekliyor, burcunuza göre hayatınızda neler olacak, işte aylık burç yorumunuz..

AŞK VE İLİŞKİLER

Kova burcu aylık yorumu (Nisan 2012)

19 Nisan tarihine kadar Koç burcunda etkili olacak ilişki evinizin yöneticisi Güneş geçişinin en önemli görünümü 15 Nisanda gerçekleşiyor. Bu görünüm o kadar önemli ki, ilişki hakkında bir karar verebilmek için sanki evrensel enerjiler bizi testten geçiriyor. Partnerinizle olan her türlü irtibatta, tek önemli olgu iletişim. Çünkü aranızdaki görüş farklılıklarının bir sorun yaratmaması için, hem bugüne dek olanları bir gözden geçirmek lazım hem de bundan sonrası adına aklı başında düşünmek gerekiyor. Sizin bu tarihe kadar hiç kimseye olmadığı gibi, partnerinize de karşı illaki kendinizi beğendirmek gibi bir ihtiyacınız yok. Ben neysem oyum diyebilecek kadar cesur olduğunuzu söyleyebilirim. Ancak onun da aynı şekilde kendine güven duyduğunu biliniz. Eğer ilişkinizde bir haksızlık, elinize batan bir diken varsa, susmayacağınız gayet açık. Ancak bunun ayarını öyle bir yapınız ki, sizin ne kadar zeki bir insan olduğunuzu anlasın. Ayrıca isteklerinizi, fikirlerinizi kolaylıkla dile getirebilir, kimi zaman sözlerinizi bir silah gibi kullanarak partneriniz ve çevreniz üzerinde etkili olmaya çalışabilirsiniz. Aktif kimlikte insanlarla irtibatta bulunmak hoşunuza gidebilir, özellikle genç ruhlu veya genç yaşta kişilerle daha iyi anlaşabilirsiniz. 15 Nisan tarihinde Güneş-Satürn arasındaki karşıtlık, ilişkinizdeki dengelerin yerli yerine oturtulması, sizi rahatsız eden konuların görüşülmesi yararlı olur. Bu karşıtlık iletişim evlerinizde etkili olacağından aranızdaki alışverişin mutlaka mercek altına alınması gerekecektir. Bunu yapınız ki, bu tarihte ve Ağustos ayında sağlam temelli bir beraberlik kurabilmeniz mümkün olsun.

3 Nisan-15 Mayıs tarihleri arasında İkizler burcunda ilerleyecek Venüs geçişini ben görünümlerin etkili olacağı günleri merkez alarak size izah etmek istiyorum. Böylece ajandanıza dip notlar alarak faydalanabilirsiniz. 6 Nisan tarihinde Dolunay yaşayacağız. Bu Dolunay ve o gün Venüs-Neptün arasında zorlu bir görünüm oluşacak. Bu nedenle her şeyden önce ben sahip olduğunuz değerlerinizi, bu ilişkinin aranızdaki niteliğini, nelerin sizi rahatsız ettiğini şöyle bir düşünmenizi istiyorum. Bazen fedakarlıklar olmadık durumlar içine bizi sokar, kimi zaman da bizi görmek istediğimiz şekilde hayatı ele alırız. Ancak iyi biliyorsunuz ki, gerçekler net ve tartışmasız bir şekilde kendini gösterir. Bu seyir genel olarak aşk hayatını renklendirici, aktif hale getirici, yeni tanışmaları sağlayıcı olsa da, ben bir enerjinin arkasına bakmayı asla ihmal etmem. Kaldı ki, benim öngörüm 6 Nisanda dikkatli olmayı elden bırakma, hakikatler ışığında yol almalısın diyor. 8 Nisan tarihinde özellikle cinsel paylaşımlar ve maddi-manevi anlamda ilişkinizde önem arzeden hususlarda eskiye dönük bir şekilde düşünmekte yarar var. Geçtiğimiz aylar boyunca eğer bir sorun aranızda yaşanmışsa, şimdi bunlar yeniden düzenlenmek üzere karşınıza gelir. Ancak bu sefer sizi durdurmaz. Bilakis akıllıca analizde bulunmanızda yardımcı olur. 9 Nisan tarihini ben olumlu buluyorum. Yöneticinizle güzel bir görünüm yapan Venüs, iletişim ve ilişki anlamında sürpriz güzelliklere vesile olacaktır. 12 ve 13 Nisan çok önemli. Eğer temeli gerçekten sorunlu bir ilişkiniz varsa ve siz birbirinizi hakikaten seviyorsanız lütfen geçmişi deşmeyiniz. Çünkü bu tarihlerdeki enerjiler hepimizi zorlayıcıdır. Sakin olan, aklı başında hareket eden, hakikatler ışığında yol alanlar bu kriz günlerini kolaylıkla atlatırlar.

17 Nisan-9 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Merkür, konuşma ve davranışlarınızla kendinizi dış dünyada ifade edişinizde açık ve son derece doğal tavırlar içinde irtibat kurabilmeniz kolaylaşacak. İsteklerinizi dış dünyada ifade edişinizde güçlenme, ele geçirme isteğinizde yükselme ve sözlerinizi bir silah gibi kullanarak etkili olmak gayet kolay olacaktır. Ayrıca bu süreçte genç insanlarla iletişiminiz gerçekten çok etkili olabilir. Aktif kimlikte insanlarla irtibatta bulunmak hoşunuza gidecektir. Büyük bir enerji ve heveslilik içinde olacağınız bu dönemde, dürüstçe iletişim ön planda olabilir. Bilirsiniz Kovalar için özgürlük kavramı ve hızlılık son derece önemlidir. İşte sizler açısından harika bir dönem. Bazı burçlar bu enerjiyle pek baş edemeyebilirler fakat siz gayet olumlu anlamda kullanabilecek kişilersiniz. Fikirlerinizi, kendinizi ifade etmenizin önünde engel bırakmayan bu enerjiyi ben yine de, dikkatli olarak belirli dozlarda kullanmanızı öneriyorum. Sinirlilik, sürekli sizin gibi düşünülmesini bekleme şeklinde uygularsanız doğaldır ki olumsuz durumlara yol açabilirsiniz. Bu süreçte görüşlerinizi ani dürtülerle ortaya koymanız mümkündür. Karşı cinsle veya yakınlarınızla iletişimde bulunurken canınızı sıkan bir durum olduğunda hemence tepki vermeniz mümkündür. Düşüncelerinizi açıklarken, bu böyle olmalı, ben böyle olmasını istiyorum tarzından çok ben böyle düşünüyorum sen de istersen uygulayabiliriz şeklinde kullanırsanız gayet olumlu olacaktır. Bu tarihler arasında heyecanlı ve maceraperest duygular yoğunlaşabilir, karar vermeniz çabuk ve hızlıdır. Keyfi düşünceler hakimdir ve ön yargılı davranışlar da bir o kadar kolayca sergilenebilir. Bir tek dikkat edeceğiniz tarih, 25 Nisan. Belli bir kontrol kurma arzusu kimi zaman gereksiz yere tartışmalara yol açabilir. Lütfen o gün sakin olalım. Gereksiz meselelerin sorun yaratmasına izin vermeyelim. Konuşmalarımıza dikkat edelim. Aynı şekilde karşımızdaki kişi de açık ve net bir şekilde hareket etmeyi bilsin. Tabii ki böyle olmasını arzuluyoruz.

19 Nisan-20 Mayıs tarihler arasında etkili olacak Güneş-Boğa burcu seyri, dış dünyanın şartları ile kendi içsel duygularınız arasındaki o ince ve derin çizgiyi fark edebilmeniz açısından son derece önemlidir. Sizin gibi özgürlük aşığı, değişim ve yenilenme taraflısı, sıradışı zevklerin özel insanları için kurallar, yasalar, görevler ve baskılar hayatta hiçbir şekilde katlanamayacağınız olgulardır. Siz özgür dünyanın son derece zeki ve farklı kişilerisiniz. Sizin baskılar altında çökmemeniz ve yeni dünyalar keşfedebilmeniz için gönlünüzden geldiği gibi yaşamanız, kendinizi ifade etmeniz, sosyal ilişkilerde bulunmanız gereklidir. Siz bir gruba can veren, siz bir insanı kendiyle yüzleştiren, kimi zaman yoran kimi zaman çıldırtan fakat asla teslim olmayan ender kişilersiniz. Kimseye verilecek sözünüz olmadığı gibi kimsenin de sizden sıradan davranışlarda bulunmanızı, sıradan bir hayatın içinde çaba sarfetmenizi kısaca her zaman rastlanılan kişilerden olmanızı istemeye hakkı yoktur. İşte bütün bu saydığım her bir olgu, Güneşin Boğa burcu sürecinde, birileri, hayatın bizzat kendisi yaşanılan bazı durumların yansıması şeklinde sizi çerçeve içine almaya, hapsetmeye çalışabilir. Herkes bir ucundan sorumluluk yükleyebilir, evinizdeki şartlar sizi kısıtlayabilir, yapmak istedikleriniz zamanında gerçekleşmeyebilir. 22-24-28-29 Nisan tarihleri bu geçişte önemlidir. Ben bu görünümleri hem ideallerinizi tekrar ele almanız hem yeni hedefleri akıllıca incelemelerde bulunarak belirlemeniz hem de iç dünyanızda arınmanız, tazelenmeniz, farklı bir bakış açısıyla hayata yaklaşmanızda olumlu buluyorum. Bu dört tarihin maddi-iş-ruhsal-cinsel meseleler üzerinde etkili olacağını, sağlam düşünen insanın sağlam kararlar verebileceğini göstermesi bakımından olumludur. İnatlaşmalara, restleşmelere, gerek kalmadan sakin ve özgüvenli bir şekilde ilerleyiniz. Gerisi mutlaka gelecektir.

YENİAY BOĞA BURCUNDA - 21 Nisan saat 10:18

Sevgili Kovalar, 21 Nisan saat 10:18 itibariyle Boğa burcunda oluşacak Yeniay ve aynı gün Ay-Mars ve Ay-Neptün arasındaki olumlu değişime hazır olmak ve orijinal olan tüm yeteneklerinizi, güzelliklerinizi öne sürmeniz için sizleri itekleyici bir enerjidir. Maddi ve manevi anlamda güçlenerek, yuvanız sınırları içinde yeniliklerde bulunmanız adına da teşvik edici olan bu enerji sayesinde, geçmişte yaşananları bir yana koyarak, kendinizi toparlayabilir, yeni bir düzende hayatınızı sürdürmeye başlayabilirsiniz. Astrolojik açıdan tazelenme, güçlenme anlamına gelen Yeniay süreçlerinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kendinize inanmak ve güvenmektir.

Eğer siz ne yapmanız gerektiğini kafanızın içinde tam olarak oturtur ve bunları gerçekleştireceğinize dair inancınızı güçlü tutarsanız, hem vakit kaybetmemiş olursunuz hem de karşınıza çıkan engellerle daha kolay başedebilirsiniz. Yavaş yavaş artık geçmişi bir kenara koyarak, ailevi ilişkilerinizden duygu dünyanıza kadar neyi değiştirmek niyetinde iseniz o yönde düşünmeye çalışınız. Maddi ve manevi anlamda güçlenmenin yolunun ancak böyle sağlanabileceğini biliniz. Özgür hareket etmek için, özgür kararlar almanız gerektiğini biliniz. Kimsenin yönlendirmesiyle değil, bizzat kendi istekleriniz doğrultusunda kararlar vermeye çalışınız. Bu yönde hareket ettiğiniz zaman hem iş hem aile yaşamınızın düzene gireceğini unutmayınız.

İŞ VE KARİYER

19 Nisan tarihine kadar Koç burcunda ilerleyecek Güneş, 15 Nisan tarihinde Satürn ile karşı karşıya geliyor. Terazi burcunda ilerleyen Satürn son kez Güneş ile böyle bir açı oluşturacak. Bir daha ancak 29 yıl sonra böyle bir karşıtlığı yaşayacağız. Nelere dikkat edilmesi lazım birlikte inceleyelim. Yüksek eğitimle alakalı konuların, akademik kariyerinizle ilgili meselelerin ciddi biçimde gözden geçirilerek nasıl bir seçimde bulunacağınızı saptamanız lazım. Eğer sizin amacınız daha geniş bir kitleye ulaşmaksa, o zaman bilgilenmeye, tecrübe sahibi olmaya, insanlarla bağlantınızı güçlü tutmaya, çalışıp emek sarfederek kendinizi ifade etmeye çalışmalısınız. Eğer amacınız yurtdışında yaşamak ve şu anki mevcut çevrenizden uzaklaşmaksa o zaman şartları mutlaka gözden geçiriniz. Bu yerleşim sizin için uygun mu değil mi bu sorunun cevabını vermek için akıllı olmak şart. İlişkilerde iletişimin önemini vurgulayan bu karşıtlık, sizin bakış açınızla diğerlerinin düşündükleri arasındaki çizgiyi dengeli bir şekilde kurabilmenizde önem taşıyıcıdır. Dünyaya kendinizi ispat etmek istiyorsanız, bunun yolu önce kendinizi geliştirmekten geçiyor. Eğitimde hangi alanı seçeceksiniz, iş hayatında nasıl bir yol izlemek istiyorsunuz, nerede daha mutlu olabilirsiniz bunların kararı size ait. Sadece tek önemli unsur, kendinizle çelişkiye düşmemek. Bunu yaptığınız takdirde 15 Ağustos tarihinde Mars-Satürn kavuşumunda sizin için gerçekten önemli olan ilerlemeyi kaydetmiş olursunuz.

DOLUNAY TERAZİ BURCUNDA-6 Nisan saat 22:19

Sevgili Kovalar 6 Nisan saat 22:19 itibariyle Terazi-Koç burç aksı üzerinde meydana gelecek Dolunay ve aynı gün Venüs-Neptün, Ay-Pluto arasındaki gerilimli görünüm, tabii ki dikkatli olmamız, tedbiri elden bırakmamamız, acele kararlar vermememiz şeklinde özetlenebilir. Yenilik arzumu şu aralar oldukça yüksek. Bir şeyler yapmak, dilediğiniz gibi yaşamınızı kurgulamak istiyorsunuz. Ancak şartlar hangi amaç üzerinde ilerlemek istiyorsanız o amaç adına ilişkilerinize dikkat etmenin önemini vurguluyor. Sözgelimi eğitim hayatınız veya mesleki kariyerinizle alakalı her konu, yurtdışı ve yabancılarla olan temasınız, yolculuklar ve araştırma konularınız, sizi ileriye götürebilecek ve geniş bir dünya görüşüyle hareket etmenizi sağlayacak her aktivitede uzlaşı ve politik hareket etmekte fayda var.
Çevrenizle temasınızı yüksek tutmanız, ağzınızdan çıkan söze dikkat etmeniz, mümkünse önünüzü göremediğiniz yollara sapmamanız gerekiyor. İşinizde uzmanlaşmaya, eğitim hayatınızla ilgili konulara önem vermeniz lazım. Hedefinizin farkında olduğunuzda dışarıdan size baskı uygulansa, önünüze engelle çıksa veya beklemede kalmanız gerekse dahi moralinizi bozmaz, akıllı ve kendinden emin durabilirsiniz. Güçlü insanlarla bağlantınızı sürdürün. Bilgilenmeye devam ediniz. Araştırınız ve sizin için neyin doğru olup olmadığını anlamaya çalışınız. Özellikle parasal konularda, aşk hayatınızla ilgili meselelerde daha dikkatli hareket etmeye özen gösteriniz.

PARA KONULARI

4 Nisan-17 Nisan tarihleri arasında Balık burcunda düz olarak ilerleyecek Merkür etkisi altında, düşünceleriniz ve iletişim şeklinizde duyarlılık ön planda olmaya devam ediyor. Maddi konular üzerinde dağılmadan iyice düşünmekte yarar var. Derinlemesine düşünür fakat dışarıdan gelen sert etkiler karşısında kolayca kırılabilirsiniz. Bireysel hareket etmekten hoşlanan bir kişi olduğunuz için, sizi esir alan veya bağımlı hale getiren, önünüzde set oluşturan her şey aklınızın kıvrımları arasında önem taşımaya başlar. Sezgileriniz oldukça güçlüdür. Ancak bunların sesine kulak verme taraftarı değilsinizdir. Siz görünen ve ortada olana önem verirsiniz. Özgürlüğünüz ve vizyonunuz sizin kıymetlidir. Bunlara gelebilecek en ufak bir zarar karşısında sürüye boyun eğeceğinizi düşünürsünüz. Bu yüzden hem bir yandan derinlemesine düşünmek hem de bireysel isteklerinizi ifade ederek elde etme arzusu duyarsınız. Fakat bu süreçte son derece dikkatli olmanız gerekir. Bazı durumlarda tembellik, kendinizi beceriksiz bulma bazı anlarda ise kaygısızlık ve dalgınlık içinde kendinizi bulabilirsiniz. Çalışma konusunda güçlü bir arzunuz yoktur. Sabır ve sorumluluktan uzaksınızdır. Genelde iletişim kurmaktan ziyade kendi içinize gömülmeyi ve kimseyle irtibatta bulunmamayı tercih edebilirsiniz. Duygularınız öyle yoğundur ki, fakat bunların gerçek dünyayla savaşmakta bir işinize yaramayacağınızı bilirsiniz. Sizin gibi bağımsızlığına düşkün birinin yapması gereken en öncelikle bu enerjinin yaratabileceği yansımalar karşısında kendini hazırlaması ve ideallerinin peşinde koşmak için daha tutarlı hareket etmesidir. Teslimiyetçilik kimi zaman iyidir ancak hayatın kontrolünü tümüyle elden bırakmanız anlamına gelmez. Hayal etmek başarmanın yarısı ise, sizlerin bu süreçte yaratıcı özelliklerinizi, fikirlerinizi kafanızın içindeki tasarımları dile getirmeniz gayet olumludur.

12 Nisan tarihinde kazanç-yenilik-yurtdışı faaliyetleri-akademik kariyer-tayin-terfi-yerleşim anlamındaki meseleler üzerinde belirsizlik yaratan noktaları tekrar gündemimize taşıyacak bir Merkür-Satürn görünümü oluşacak. Bu görünüm bu konuların gözden geçirilmesi ve ilerlemek adına neler yapabiliriz şeklinde düşünmemizi sağlayacak. Merkür-Balık burcu düz seyri, geçtiğimiz 26 Şubat-2 Mart tarihleri arasında yani geri hareket döneminde karşılaştığımız, düşündüğümüz, adım attığımız veya atamadığımız her ne varsa tekrar önümüze getirecektir. Böylece ne yapmamız gerektiğini daha akıllıca ele alabiliriz. Fırsatları değerlendirme anlamında tabii ki bilinçli düşünmekte yarar var.

14 Nisan 2012 tarihine kadar devam edecek Mars geri hareketi özellikle maddiyatla alakalı ilişkiniz olan kişi, kuruluş veya konularla ilgili işlerinizi dikkatli bir şekilde gözden geçirmeye devam ediniz. Geri hareket süresince kimseye kefil olmayınız. İster iş ortağınız, ister eşiniz ister kardeşlerinizle ilgili parasal meselelerde yaşanabilecek krizlere karşı şimdiden tedarikli olmanızda yarar var. Cinsel hayatınızı ilgilendiren veya engelleyen şartlarla baş etmeniz gerekebilir. Eşiniz veya partnerinizden kaynaklanan ve sağlığınızı ilgilendiren konular üzerinde son derece dikkatli olunuz. Hijyeninize ve korunmaya önem veriniz. Bilmediğiniz kişilerle ilişkiye girmeyiniz. Sağlığınıza özen gösteriniz. Ben derim ki 14 Nisan tarihine kadar temkinli olmayı elden bırakmayalım. Kime ne verdiğimizi, ne alacağımızı, nereden zarar ve yarar elde edebileceğimizi bilelim. İyi niyetin veya gözümüzü bir şeylerin boyamasına müsaade etmeyelim. Mars düz seyre geçtiğinde yavaş yavaş hızımız artacak ve önümüzü görebilmemiz mümkün hale gelecek.

14 Nisan-3 Temmuz tarihleri arasında Başak burcunda düz olarak seyrine devam edecek Mars, geçtiğimiz geri hareket dönemine göre yatırım, alacak,borç, vergi, hukuk, miras, sigorta gelirleri gibi konular üzerinde düşündüklerimizi veya karşılaştığımız durumları şöyle bir ele almanızı sağladığı gibi, yürürlüğe koymamız gereken konuları aklı başında bir şekilde analiz etmemizde yardımcıdır. Düzenleyici Merkür-Koç burcunda seyrine başladığında Mars dönemini akıllıca kullanmamızda bize yardımcı olacaktır. 17 Nisan tarihi sonrası girişimlerde bulunmak, çevre ilişkilerinde başarılı olmak, çıkarlarımızın farkına vararak bunların üzerine giderek hakkımız olanı elde etmek kolay. Size bu bonusu, Merkür-Koç seyri yaşatacaktır. Demek oluyor ki, bir geçiş hakkında karar vermek için onun arkasındaki güçlere bakmamız mutlaka gerekiyor. Yoksa bu eksik bir yorum olur ve genel olmaktan öteye gitmez.

2012 Nisan Ayı Astrolojik Takvimi

3 Nisan Venüs İkizler burcuna girişi
4 Nisan Merkür düz seyrine geçişi
10 Nisan Pluto geri hareket başlangıcı
14 Nisan Mars düz seyrine geçişi
17 Nisan Merkür Koç burcuna girişi
19 Nisan Güneş Boğa burcuna girişi

Pozitif Enerjili Günler: 6-10-14-15-19-20-24-25
Zayıf Enerjili Günler: 2-8-21-22-29-30
Aşkta En Şanslı Günler: 24-25
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 16-17
Yeniay: 14-15-16
(Ay-Kova burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay: 1-2-3-28-29-30
(Ay-Aslan burcu geçişi, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Nisan ayının sizlere her konuda şans, mutluluk, huzur, bereket ve güzellikler getirmesi dileğimle,

iremSU
Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER