Habertürk 02.02.2011

Kova burcu aylık yorumu (Şubat 2011)

Astrolog İrem Su, Şubat ayında kovalara, aile ilişkilerini sağlamlaştıracaklarını ve dış görünüşleri ile göze çarpacaklarını söylüyor.

Kova Burcu-Şubat Ayı Genel Değerlendirmesi

Kova burcu aylık yorumu (Şubat 2011)

4 Şubat tarihinde iletişim gezegeni Merkür burcunuzda ilerlemeye başladığında, başkalarıyla ortaklık ilişkilerinizi maddi ve manevi anlamda gözden geçirebilirsiniz. Ayrıca aşk hayatınız, varsa çocuklarınızla ilgili mevzular üzerinde alternatif çıkış yolları keşfedebilirsiniz. Mantıklı düşünceleriniz ve hiç kimseye benzemeyen görüşleriniz size doğru bir çıkış bulmanızda yardımcıdır. Aynı gün başlayan Venüs Oğlak burcu seyri, yuvanızı, aile ilişkilerinizi sağlamlaştırma ve köklendirme anlamında destekçinizdir. 19-21-23 Şubat tarihinde Güneş Merkür ve Mars Balık burcunda seyretmeye başladığında, maddi ve manevi sahip olduğunuz değerleriniz konusunda hassas düşünebilirsiniz. Burada şöyle bir yol izlemeniz yararlı olabilir. Şartlar ne olursa olsun, esnek düşünmek, inancınızı korumak ve kendinize güvenmek. Parasal konularda bu dönemde gerçekçi düşündüğünüzde karşınıza çıkabilecek teklifleri hem olumlu yönde değerlendirebilir hem de neler yapmak istediğinizi akıllı bir şekilde saptayabilirsiniz. Bu enerji bereketlendiricidir. Ancak siz hesabınızı bilmeden hareket ederseniz disiplinsiz davranmanız sonucu harcamalarınız artabilir.

Şubat ayı Gezegen Etkinlikleri

3 Şubat Kova Burcunda Yeniay 04:31
4 şubat Merkür kova burcuna girişi 00:19
4 şubat Venüs oğlak burcuna girişi 07:58
8 Şubat Chiron Balık burcuna girişi 21:57
13 Şubat Kuzey Ay Düğümü Yay burcunda
18 Şubat Dolunay Aslan burcunda 10:36
19 şubat Güneş balık burcuna girişi 02:25
21 Şubat Merkür Balık burcuna girişi 22:53
23 şubat mars balık burcuna girişi 03:06

AŞK VE İLİŞKİLER

16 Ocak-23 Şubat tarihleri arasında burcunuzda ilerleyecek Mars doğal olarak kendinizi, dış dünyada gerek eylemlerinizle ve gerekse sıra dışı verdiğiniz kararlarla olumlu bir şekilde göstermenizi sağlayacaktır. Bu dönemde giyim tarzınızdan eğilimlerinize kadar her şeyde sıra dışı ve orijinal oluşunuz göze çarpar. Sizi yakından tanıyan veya tanımayan herkes özel biri olduğunuzun farkına kolaylıkla varabilir. Huzursuzluk veya yalnızlık duygusu çekmeden etrafınızdaki insanlarla iyi ilişkiler kurabilirsiniz. Her yeni uygulamanın ilk öncüsü olacağınız bu dönemde sizi taklit eden birçok kişi çıkabilir. Onlara görüntünüz ve davranışlarınızla örnek olmak hoşunuza gider. Zihninizdeki büyük düşüncelerinizi istediğiniz şekilde uygulayacak ve yeni girişimlerde bulunabilirsiniz. Özgür ruhunuzla istediğiniz her şeye kavuşmak adına girişimlerde bulunabilirsiniz. Kendine olan inancınız bu dönemde mükemmel derecede artabilir. Yeni bir değişime giderek saç şeklinizi veya rengi değiştirebilir, giyiminizde daha çarpıcı renkleri tercih edebilirsiniz. Yaşamınızda yenilikler adına girişimlerde bulunma enerjinizin yüksekliği size farklı ortamlarda bulunmak fırsatı tanıyabilir. Bu dönemde karşı cinsi kolaylıkla etkileyecek bir görüntüye sahip olursunuz. İlişkinizle alakalı yeni kararlar alabilir ve uygulayabilirsiniz. İlişkisi olmayanlar bu dönemde sıra dışı bir kişiyle tanışabilir ve onun yoğun ilgisi karşısında keyifli bir dönem geçirebilirler.

20 Ocak-19 Şubat tarihleri arasında burcunuzda ilerleyecek Güneş, kişisel meseleleriniz için yoğun bir enerji ve zaman harcamanız anlamındadır. Bu insanları umursamamanız anlamına gelmez. Sadece kendi isteklerinizi daha fazla düşünürsünüz. Bir ışık gibi parlama ve kim olduğunuzu fark ettirme arzunuz yoğundur. Liderlik etmek veya yönetici pozisyonunda bulunmak size mutluluk verir. Kendinize olan güveniniz yükselir ve özgür olmak istersiniz Yaşamınız üzerindeki hakimiyet duygunuz fazlasıyla yoğundur. Ancak bütün bunları gerçekleştirirken güç arayışında olmaktan ve diktatörce davranmaktan sakınmalısınız. Başka insanlara da kendilerini ispatlamak için zaman tanımalısınız. Bu dönemde, ilgi odağı olma arzunuz güçlüdür. Davranışlarınız diğer insanlar tarafından üstün olduğunuzu düşündürür. Kendi kişiliğinizi ifade etme, kabul ettirme benliğinizin ana teması haline gelebilir. Kimi zaman oldukça sıcak ve cömert, bazen de mesafe koyarak farklılığınızı göstermek isteyebilirsiniz. Kendi hayatınızı biçimlendirme ve daima yeni hedeflere yönelmeye istekli olabilirsiniz. Kendinizi doğal olarak çok beğenir ve herkesin dikkatini çekmeye çalışabilirsiniz. Ben merkezci bir hale gelebilir güçlü iradenizle olayları yönlendirebilirsiniz. Bu süreçte yeteneklerinizi istediğiniz bir alanda gösterme fırsatı yakalarsınız. Jüpiterin 22 Ocakta burcunuzla uyumlu görünümü zaten başlı başına sizin için bir şans dönemi anlamı taşıyacağından geçen yıla oranla kendinizi bu yıl çok daha rahat hissedeceğinizi söyleyebilirim.

4 Şubat-2 Mart tarihleri arasında Oğlak burcunda ilerlemeye başlayacak Venüs, ilişkinizle ilgili konularda geri plana çekilerek son derece ciddi bir şekilde durumunuzu gözden geçirmeniz anlamı taşıyabilir. Bu dönemde oldukça hassas duygular altında olacağınız için, hayata bakış açınızda kimi zaman kuruntulu kimi zaman karamsarlık kimi zamansa gerçeklerden uzaklaşma isteği görülebilir. Normal zamanlarda gayet mantıklı hareket eden bir kişi olmanıza ve özgürlük kavramına değer vermenize rağmen, Venüsü dispozite eden Satürn gezegeninin geri hareketi nedeniyle garip bir sessizlik ve bir şeyleri iyi gitmeyeceğine dair bir inanç geliştirebilirsiniz hatta kendinizi dış dünyadan soyutlamaya çalışabilirsiniz. Ancak bu ay, burcunuz üzerinde toplanacak olumlu enerjileri unutmayalım. Bu enerjilerden yararlanmanın yolu, kendinize yüklenmemeniz, mantığınızı devrede tutmanız, yanlışlarınızı ve eksiklerinizi olgun bir bakış açısı altında değerlendirmenizdir. Bu dönem bir arınma, temizlik ve bir anlamda yeniye yer açmak şeklinde görülürse, emin olunuz ki her türlü sıkıntının üstesinden gelebilirsiniz. Hani bir laf vardır. Sel gider kum kalır diye. İşte Venüs Oğlak burcu geçişi, sağlam olanların tespiti ve kalıcı olanların anlaşılması anlamında etkilidir. İnancınız bu kısa sürecek dönemde ayakta tutmalı, meditasyon, dua, zikir ve çeşitli rahatlama teknikleriyle uğraşarak kendinizi güçlü tutmaya çalışmalısınız. Yanlışlarınızı savunmaya kalkmak yerine, durumunuzu gerçekçi bir şekilde gözden geçirmek çok daha yararlıdır. Böylece hem yuvanızla ilgili konularda hem de ilişkinizle alakalı meselelerde çok daha yerinde ve mantıklı tespitlerde bulunabilirsiniz.

KUZEY DÜĞÜM YAY BURCUNDA

Sevgili Kovalar 13 Şubat 2011-8 Eylül 2012 tarihleri arasında Yay-İkizler burç aksı üzerinde etkili olacak Ay düğümü geçişleri, başta ileriye yönelik amaçlarınız adına bilgi sahibi olmanız ve bu bilgileri diğer insanlarla aktivitede bulunarak paylaşımınız anlamında zengin bir süreçtir. Kişi bu devrede dünyadaki yerini, dostluklarını, hedeflerini sentezlemek ister. Gerçekleri araştırmak için bilginin peşine düşer. Resmin küçücük parçalarından ziyade bütününü idrak etmekten yanadır. Bir filozof gibi etrafına ışık saçarak gerçeğin peşinden koşulması gerektiğini düşünür. Ancak şu var ki, bildikleri konusunda kimi zaman abartıya kaçabilir. O nedenle kendini mutlaka gözden geçirmeli, kibirlilikten uzak durmalıdır. Neyi ne kadar doğru şekilde bildiğini sorgulamalı, eksiklerini tamamlamaya çalışmalıdır. Kuzey düğümün diğer ucu olan Güney Düğüm bu devrede İkizler burcunda ve aşk evinde yol alacaktır. İnsanı tanımak, deneyimlemekten yana hareket edeceği için, aşk konusunda rahat ve yüzeysel tavırlar içine girebilir. Bağlanmak zor gelebilir, aşkı içinden geldiği gibi yaşamaktan zevk alabilir. Kuzey düğüm sayesinde genişleyen çevresine rağmen, tek bir kişiyle aşk yaşamaktansa çoğul beraberliklere sıcak bakabilir. Güney düğüm Satürn karakterinde olduğu için kişinin sorumlulukları konusunda kimi zaman zorlanması mümkündür. Oysaki Kuzey ve Güney düğümün dengeli bir şekilde kullanılması gerekir. Yani insan hem büyüyen çevresine ışık olurken, diğer taraftan aşk konusunda istikrarlı hareket etmeyi başarmalıdır. Bu süreçte Kuzey düğüm sık sık yapılan yolculukların, keşif gezilerinin, değişik insanlarla tanışmanın işaretidir. Bu insanlarla ortaklaşa bilgi alışverişinde bulunmaya çalışılması, ben bilirim demek yerine öğrenmeliyim düsturu içinde hareket edilmesi son derece yararlıdır. Kısaca özetlenirse Kuzey ve Güney düğüm, kişinin kendini, dünyayı, insanları yani tüm hayatı gerçekçi bir bakış açısıyla deneyimlemeyi öğrenmesi ve farkındalık geliştirmesi anlamında etkili olacaktır.

Not: 13 Şubat 2011-8 Eylül 2012 tarihleri arasında Yay-İkizler burç aksı üzerinde etkili olacak Kuzey ve Güney Ay düğümü geçişleri tüm burçların, farklı yaşam alanlarındaki davranış biçimlerini, kültürel ve sosyal durumunu belli eden gelişim noktalarıdır. Birbirinden 180 derece mesafede konumlanan düğümler aslında birbirini tamamlayıcı nitelikte olup, geçiş yaptıkları burç ve yaşam evine göre anlam kazanırlar. Yukarıdaki paragrafta, Yay burcunda seyrini sürdürecek Kuzey düğüm ve hemen karşıtında İkizler burcunda seyir halinde olacak Güney düğümün burcunuz üzerindeki yansıması yer almaktadır.

DOLUNAY ASLAN BURCUNDA

Sevgili Kovalar 18 Şubat saat 10:36 itibariyle Aslan burcunda meydana gelecek Dolunay, ciddi ilişkiniz veya evliliğiniz, iş ortaklığınız, yasal davalarınız, sözleşme yenilenme konularında kendinizi gayet güçlü bir şekilde ifade etme arzunuzun işaretidir. İlişkisinde sorun olanlar, uzun zamandır ayrı yaşayanlar veya bir türlü aralarındaki problemi atlatamayan Kovaların bu oluşum altında ilişkilerini bitirme kararı alabilirler. Bu güçlü oluşum farkında bile olmadan sizi öyle bir noktaya getirir ki, artık bir arada durabilmeniz zorlaşabilir. Tabii ki her zaman olduğu gibi ben, temkinli hareket etmeniz taraftarıyım. Biz sakin ve ılımlı davranalım da, sonuç iyi olursa ne ala.

Şimdi bu enerji altında kendinizi öylesine ateşli bir şekilde ifade edersiniz ki, partneriniz üzerinde hakim olma arzunuz fazlasıyla yoğunlaşır. Bu yoğunlaşma sonucunda hayatınızın tüm iplerini ele alarak benim isteklerim önemli, işine gelirse, benim dediğim olacak tarzı yaklaşımlarda bulanabilirsiniz. Bu ani hareketler ise karşı taraf üzerinde şok edicidir. İlişkisi olmayanlar açısından bu iki oluşumun etkisi ise yenileyicidir. Yani hayatınıza ani olarak birisi girebilir. Hangi durumda olursanız olun, tetikleyici özelliği olan bu oluşumların size beklenmedik kararlar aldırmasına izin vermeyin. Önce durumları iyice gözden geçirin. İçinde bulunduğunuz şartları belirleyin.

İŞ VE KARİYER

16 Ocak-23 Şubat tarihleri arasında burcunuzda ilerleyecek Mars doğal olarak kendinizi, dış dünyada gerek eylemlerinizle ve gerekse sıradışı verdiğiniz kararlarla olumlu bir şekilde göstermenizi sağlayacaktır. Bu dönemde giyim tarzınızdan eğilimlerinize kadar her şeyde sıra dışı ve orijinal oluşunuz göze çarpar. Sizi yakından tanıyan veya tanımayan herkes özel biri olduğunuzun farkına kolaylıkla varabilir. Huzursuzluk veya yalnızlık duygusu çekmeden etrafınızdaki insanlarla iyi ilişkiler kurabilirsiniz. Her yeni uygulamanın ilk öncüsü olacağınız bu dönemde sizi taklit eden birçok kişi çıkabilir. Onlara görüntünüz ve davranışlarınızla örnek olmak hoşunuza gider. Zihninizdeki büyük düşüncelerinizi istediğiniz şekilde uygulayacak ve yeni girişimlerde bulunabilirsiniz. Özgür ruhunuzla istediğiniz her şeye kavuşmak adına girişimlerde bulunabilirsiniz. Kendine olan inancınız bu dönemde mükemmel derecede artabilir. Yeni bir değişime giderek saç şeklinizi veya rengi değiştirebilir, giyiminizde daha çarpıcı renkleri tercih edebilirsiniz. Yaşamınızda yenilikler adına girişimlerde bulunma enerjinizin yüksekliği size farklı ortamlarda bulunmak fırsatı tanıyabilir. Bu dönemde karşı cinsi kolaylıkla etkileyecek bir görüntüye sahip olursunuz. İlişkinizle alakalı yeni kararlar alabilir ve uygulayabilirsiniz. İlişkisi olmayanlar bu dönemde sıra dışı bir kişiyle tanışabilir ve onun yoğun ilgisi karşısında keyifli bir dönem geçirebilirler.

22 Ocak-4 Haziran 2011 tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Jüpiter, haberleşme, yolculuklar, iletişim, eğitim hayatı, bilgilenme, yabancı dil öğrenimiyle ilgili yaşamınız üzerinde etkili olabilecek hızlı gelişmeler olarak göze çarpıyor. Kendinizi oldukça güçlü bir şekilde ifade etmenizi sağlayan Jüpiter, hem bugüne dek edindiğiniz bilgileri ortaya koyabilmeniz hem de diğer insanların sizden faydalanmaları adına önemli. Söz gelimi yüksekokulu bitirmiş öğretmenlik yapmayı düşünenler için önümüzdeki yıllar teknolojiye dayalı eğitimin, yeni uygulanacak sistemlerin işareti olarak değerli. Jüpiter bir başka şehre yerleşimin veya iş hayatınızla ilgili yeni bir tayinin simgesi olabilir. Koç burcunda ilerleyen Jüpiter cesaretin ve kendinizi göstermenin simgesidir. İnsan böyle bir enerji altında artık eskiye bağımlı olmaktan ve kurallarla çevrili bir hayat sürmekten fazlasıyla uzak kalabilir. Çevresini değiştirmeye, daha aktif olacağı bir yaşama merhaba diyebilir. Fikirlerini çeşitli platformlarda açıkça dile getirebilir, çevresindeki insanları etkileme gücüne sahip olabilir. İnternet dünyası, yazı, konuşma, aktif fiziksel gücünü sergileyebileceği alanlarda boy gösterebilir. Turizm, keşif, spor, güce dayalı meslekler öne çıkabilir. Yeniden eğitim hayatına dönebilir, mesleğini icra etmeye karar verebilir veya yetenekli olduğu alanda özel dersler verebilir. Hobiler edinebilir. Gezmeyi sevdiği için maceralar yaşayabilir. İlginç yerler keşfetmekten hoşlanabilir. Hızlı problem çözebilir. Hem seyahat edeceği hem de bilgisini sergileyebileceği mesleklere ilgi duyabilir. Ancak doğum haritanızdaki etkiler nispetinde bu değişimlerin sizin açınızdan önemini anlayabiliriz. O nedenle, lütfen karşınıza çıkan fırsatları ani bir kararla değerlendirmeden önce çok iyi düşünmenin yararlı olacağı kanaatindeyim.

26 Ocak-13 Haziran tarihleri arasında yılın ilk bölümünde geri hareket yapacak Satürn birazdan düz seyirle ilgili paragrafta bahsedeceğim konular üzerinde yavaşlatıcı bir etki yaratsa da, eksiklerinizi tamamlamanız ve yaşamınızın temelini olumlu yönde atabilmeniz anlamında onarıcı bir zamandır. Unutmayınız ki, Satürn sizin ikinci yöneticinizdir. Ondan çekinmenize veya ismini duyduğunuzda ürkmenize gerek yok. Sadece geri hareket süresince bilinçsiz hareket etmeyiniz. Amaçlarınızın farkında olarak tarafsız, adil ve gerçekçi bir bakış açısı içinde kararlarınızı gözden geçirseniz Satürn düz seyre geçtiğinde bunları uygulamanız gayet kolay olur. 13 Haziran-7 Şubat tarihleri arasında düz olarak Terazi burcunda ilerlemesine devam edecek Satürn başta yüksek eğitim konularında etkili bir dönem olup, gerek ülkenizde veya gerekse yurtdışında akademik eğitim almanız, uzmanlaşmanız açısından son derece olumludur. Dünya görüşünüzde değişimler yaratacak bu seyir, kendiniz dışındaki insanlarla ortaklaşa hareket edebilmeniz anlamına gelir. Bu dönemde eşit haklar çerçevesinde ilişkiler kurabilmenin, uyum ve güzellikleri paylaşabilmenin yolu, öncelikle kendi kimliğinize sahip çıkmak olduğu kadar, diğer kişilerin de isteklerini ciddiye almakla mümkündür. Yani artık ben değil biz olmak olgusu ön plandadır. Satürn gezegeninin bu destekleyici enerjisi altında bütün bunlar gayet kolaylıkla başarılabilir. Eşitlik olgusu bu sürecin en etkili sırrıdır. Bunu başarabildiğiniz oranda gelişip büyüyebilirsiniz.

Özgürlük kavramının temsilcileri olarak, bu enerji altında yabancılarla ilişkileriniz artabilir. Başka bir ülkede kendinizi her alanda ifade etmeye, göstermeye çalışabilirsiniz. Yabancı uyruklu veya yabancı ülkede yaşayan biriyle evlilik yapabilirsiniz. Akılcı ve kararlı şekilde planlarınızı yaptığınız zaman başarılı olmanız mümkündür. Sorumluluk konusu bu dönemde bir başka faktör olarak ön plana çıkmaktadır. Yani sadece kendiniz adına değil, birlikte olduğunuz kişi veya kişiler adına da düşünmek, hareket etmek durumundasınız. Bu süreçte otorite konumunda bulunan kişilerden, eşinizden, ailenizden destek görmeniz kolaydır. Bu destek hem finansal açıdan hem de ilerisi adına bir temel atabilmenizi sağlayan önemli bir kuvvettir. Yurtdışında yaşayanlar bu süreçte evlilik veya başka yollarla orada oturma müsadesi alabilir, hayatlarını sürdürebilirler. Ahlaki, dini, yaşamsal bakış açınızda değişimler meydana gelebilir. Farklı görüşte olan kişilerle ortak işler yapabilir, mesleki ve özel hayatınızda yeni sorumluluklarla karşılaşabilirsiniz. Başkalarıyla olan iyi ilişkileriniz sayesinde mesleki alanda uzmanlaşabilirsiniz.

Satürn Geri Hareket Sürecinde Tüm Burçlar olarak:

Kendinizden kuşku duymamalısınız.
Kendinizi eleştirip, küçük görmemelisiniz.
Olumsuz düşünerek vakit kaybetmek yerine, akıllı hareket ederek eksiklerinizi tamamlamalısınız.
Yeteneklerinizi hafife almayınız.
Otorite konumunda bulunan kişilerle ilişkilerinizde dikkatli olunuz, iyi geçinmeye çalışınız. --Bazen köprüyü geçene kadar sabırlı olmak lazım, yani söz gümüşse sukut altın diyerek sorumluluklarımızı düzgün bir biçimde yerine getirmeliyiz.
Kendimizi ne aşırı derecede savunalım ne de pes ederek geri çekilelim.
Yalnızlığımızı sevelim, ancak hayattan uzaklaşmayalım.

Satürn Geri Hareket Sürecinin Olumlu Yönleri:

İçe yönelmeler görülebilir. Yani dışarı hayattan kendinizi uzaklaştırıp, önünüzdeki gerçeğe odaklanabilirsiniz. Bu sayede neler yapmanız gerektiğini ve gerekmediğini tespit etmeniz kolaylaşır.

Değişime direnebilirsiniz. Bu olumsuz bir durum değildir. Kişi bazı konularda yeterli bilgi ve tecrübeye sahip değilse kendini geliştirme fırsatı bulabilir.

Kendinizi kontrol altında tutabilir ve hatta kendinizle olan savaşınızda galip gelebilirsiniz.

Kendi kendini motive edebilirsiniz. Azimli olmayı öğrenirsiniz. Bu duruma kaç kişi olumsuz diyebilir ki.

Bazen molalar iyidir. Uzun yolculukları düşünün, durup ihtiyaçlarımızı karşılıyor ve yola devam etmiyor muyuz? O zaman gelin bu molada neyimiz eksik ve neleri tamamlamamız gerekiyor diye bir düşünelim. Beklemede kalarak kendimize şöyle bir gerçekçi açıdan bakalım. Geri hareketten sonraki döneme(Satürn Terazi) güçlenmiş olarak adım atalım.

Bazen küçük hataları görmezden geliriz, atlarız. Daha sonra bunlarla gereğinden çok uğraşmak zorunda kalırız. İşte Satürn geri hareketi size bu küçük hataları görmenizi ve düzeltmek için çaba sarfetmenizi sağlıyor. Sizce bu olumsuz bir durum olabilir mi?

Sistemler kolaylıkla bozulabilir bazen. Tamir etmek gerekir. İşte Satürn geri hareketi size tamirat için gerekli olan zamanı tanır.

Satürn geri hareketinde insan zorluklarla baş etmesini sağlayan muazzam bir içsel güce sahip olur. İşte bu sayede insan düştüğünde kalkmayı öğrenir, bir yeri acıdığında kendini korumayı, canı yandığında bağırmayı. Satürn geri hareketi ona kalkmayı, hakkı olan için savaşmayı, sesini duyurmayı, açlığına çare bulmayı, kendine inanmayı öğretir. Şimdi hala olumsuz bir zaman diyebilir miyiz dostlarım.

YENİAY KOVA BURCUNDA

Sevgili Kovalar 3 Şubat saat 04:31 itibariyle burcunuzda oluşacak Yeniay bireyliğinizi dış dünyada ifade edebilmeniz, girişimlerde bulunmanız, çevrenizdeki insanlara ben buradayım diyebilecek kadar kendinize güvenmeniz anlamında destekleyici bir joker kart anlamına gelmektedir. Bu kartı doğru yerlerde ve doğru zamanda değerlendirmeniz için Yeniay size yol göstericidir. Gerçekçi bir yön belirlemeniz halinde, aşamayacağınız engel ve üstesinden gelemeyeceğiniz hiç bir zorluk yoktur. Yeter ki siz kendinize inanınız, güveniniz ve kararlı olunuz. Bu oluşum altında dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri de öz değer duygunuzdur. Siz kendinize ne kadar özen gösterir ve önemserseniz, bilginizi, tecrübelerinizi kendinizden emin ve güçlü bir şekilde ifade edebilirseniz, o denli başarılı olabilir, yeni adımlar atabilirsiniz. İhtiyaçlarınızın farkında olmanız cesaretle öne atılmanızda sizi itekleyici olan son derece önemli bir husustur. Böylelikle isteklerinizi elde edebilirsiniz.

Geleneksel kalıplar içinde düşünmek yerine, özgür ve çağa uygun gelişmelerin ışığında ilerlemeyi kabul ederseniz, hem liderlik gücünüzü açığa çıkarmış olursunuz hem de geçmişin üzerinizde yarattığı korkulardan, yüklerden kurtulursunuz. Bir Kova için özgürlüğü ve bireyliği son derece önemlidir. Yeri geldiğinde ekip halinde ilerleyebildiği gibi, yeri geldiğinde kendi ayaklarının üstünde de durmasını bilir. Çünkü o sıradışıdır, buluşçudur. Burcunuzda oluşan Yeniay, yaratıcılık, tasarım, icat etme ve keşif konularında destekleyici olup, bulunduğunuz alanda en üst pozisyona çıkabilmeniz, daha iyi şartlarda yaşamanız anlamında da yardımcınızdır. Şimdi yapılması gereken, çevrenizle sıkı bağlar içinde olmak, gerçekçi bir rota belirlemek ve bu rota üzerinde kararlılıkla yürümektir. Kaldı ki 22 Ocak tarihinde Koç burcunda ilerlemeye başlayan Jüpiter geçişini de hesaba katarsak geçtiğimiz yıla göre bu Yeniay çok daha olumlu gelişmeler yaşamanızı sağlayıcıdır.

4 Şubat-21 Şubat tarihleri arasında burcunuz üzerinde etkili olacak Merkür, orijinal fikirlerinizi özgür bir biçimde dışa karşı sunabilmeniz ve yenilikçi tarzda düşünmeniz anlamında etkilidir. Görüntünüzdeki çekicilik, sözlerinizdeki güç, sizi başkalarının gözünde zeki, sıra dış bir kişi olarak gösterebilir. Sorunlarınızı öylesine kendinizden emin bir şekilde ifade edersiniz ki, sizin gibi düşünmeyen kişileri dahi kolayca kendi yönünüze çekebilirsiniz. Arkadaşlarınızla ilişkileriniz yine bu dönemde sözel olarak güçlenir. İnsanları belli bir görüş çatısı altında bir araya toplayabilir, ortak amaçlarınız için işbirliğinde bulunabilirsiniz. Dünya görüşünüz çağa uygun şekilde ayarlı olduğu için, rutinleşmiş, kemikleşmiş görüşlerden uzak durursunuz. Rasyonel mantık ön plandadır. Hümanist düşünce şeklinizle topluma faydalı ve kendinizi başarılı kılacak şekilde konuşmalar yapabilirsiniz. İyi düşünülmüş bir hareket tarzınız vardır ve soğukkanlı davranışlarınızla en karmaşık şeylerin bile üstesinden gelebilirsiniz. Aklınızla verdiğiniz her kararı uygulayabilirsiniz. Sözgelimi bu ay sizi rahatsız edebilecek Venüs-Oğlak burcu enerjisinin ne anlama geldiğini ve neler yapmanız gerektiğini mantıklı bir şekilde ele alarak yaşamınıza çeki düzen verebilirsiniz.

21 Şubat-9 Mart tarihleri arasında Balık burcunda ilerleyecek Merkür etkisi altında, düşünceleriniz ve iletişim şeklinizde duyarlılık ön plandadır. Maddi konular son derece önemli hale gelir. Derinlemesine düşünür fakat dışarıdan gelen sert etkiler karşısında kolayca kırılabilirsiniz. Bireysel hareket etmekten hoşlanan bir kişi olduğunuz için, sizi esir alan veya bağımlı hale getiren, önünüzde set oluşturan her şey aklınızın kıvrımları arasında önem taşımaya başlar. Sezgileriniz oldukça güçlüdür. Ancak bunların sesine kulak verme taraftarı değilsinizdir. Siz görünen ve ortada olana önem verirsiniz. Özgürlüğünüz ve vizyonunuz sizin kıymetlidir. Bunlara gelebilecek en ufak bir zarar karşısında sürüye boyun eğeceğinizi düşünürsünüz. Bu yüzden hem bir yandan derinlemesine düşünmek hem de bireysel isteklerinizi ifade ederek elde etme arzusu duyarsınız. Fakat bu süreçte son derece dikkatli olmanız gerekir. Bazı durumlarda tembellik, kendinizi beceriksiz bulma bazı anlarda ise kaygısızlık ve dalgınlık içinde kendinizi bulabilirsiniz. Çalışma konusunda güçlü bir arzunuz yoktur. Sabır ve sorumluluktan uzaksınızdır. Genelde iletişim kurmaktan ziyade kendi içinize gömülmeyi ve kimseyle irtibatta bulunmamayı tercih edebilirsiniz. Duygularınız öyle yoğundur ki, fakat bunların gerçek dünyayla savaşmakta bir işinize yaramayacağınızı bilirsiniz. Sizin gibi bağımsızlığına düşkün birinin yapması gereken en öncelikle bu enerjinin yaratabileceği yansımalar karşısında kendini hazırlaması ve ideallerinin peşinde koşmak için daha tutarlı hareket etmesidir. Teslimiyetçilik kimi zaman iyidir ancak hayatın kontrolünü tümüyle elden bırakmanız anlamına gelmez. Hayal etmek başarmanın yarısı ise, sizlerin bu süreçte yaratıcı özelliklerinizi, fikirlerinizi kafanızın içindeki tasarımları dile getirmeniz gayet olumludur.

23 Şubat-2 Nisan tarihleri arasındaki Balık burcunda seyredecek Mars, iş hayatınızla alakalı konularda gerçekçi düşünmeniz gerektiğinin göstergesidir. Çünkü bu seyir altında kimi zaman hayaller gerçekleri görmenize engel olabilir. Oysaki bir Kovanın yapması gereken ne olursa olsun ileri adımlar atmaya çalışmak ve kendini geliştirmektir. Çünkü bu sayede büyüyebilir, farklılıklarını ortaya koyabilir ve diğerlerine kabul ettirebilir. Bu tarihler arasında iş girişimlerinizde veya işinizle alakalı her konuda mücadele gücünüz, dayanıklılığınız düşük olacağından kendinize olan güven duygunuzu muhakkak ayakta tutmanız lazımdır. Bu son derece önemli. motivasyon eksikliğinin yarattığı, herşeyi oluruna bırakma hali, genel bir isteksizlik haliyle başedebilmenin yolu ise, sizi enerjik kılabilecek ve hırsınızı ayağa kaldırabilecek şekilde dengenizi ayarlamanız. Bu nasıl olur? İdeallerinizi hatırlayarak, gereksinimlerinizin farkında olarak ve gerçekçi düşünerek. İş yaşamı mücadele alanı gibidir. Herkes birbirini geçmek, kimi zaman ayağını kaydırarak yerinizi almak, arkanızdan konuşup yüzünüze gülerek hareket edebilen olumsuz insanlarla dolu olabilir. Sizin bir geri adım adımınız, bir başka insanın umudu haline gelebilir. O nedenle dikkatli olmakta, dikkat dağınıklığından uzak durmakta fayda var. Benim çalışma hayatınızla ilgili size son tavsiyem ne durumda olursanız olun Şubat ayı boyunca ilişkilerinizi güçlü tutmak, sahip olduğunuz değerleri çoğaltmak adına hareket etmek, önünüzdeki engeller ne olursa olsun pes etmemek ve mücadelenizi sürdürmektir. Yeni kararlar alma durumundaysanız geri hareketini sürdürmekte olan Satürn gezegenin eskiyi hatırlatıcı tarafını göz ardı etmeyiniz. Beklenmedik tepkilerde bulunmamak, iletişiminizi çevrenizdekilerle ılımlı tutmak ve mümkünse şu anki görevinize devam etmek, eğer uzun zamandır işsizseniz geri harekette araştırmalarınızı sürdürmek, yapacaklarınızı kararlaştırmak, başvurularınızı yapmaktır. Satürn geri hareketi dünyanın sonu değil. Bilakis geçmiş konuları veya problemleri ele alarak çözümlemek anlamında epeyce etkili olabilir.

PARA KONULARI

20 Ocak-19 Şubat tarihleri arasında burcunuzda ilerleyecek Güneş, kişisel meseleleriniz için yoğun bir enerji ve zaman harcamanız anlamındadır. Bu insanları umursamamanız anlamına gelmez. Sadece kendi isteklerinizi daha fazla düşünürsünüz. Bir ışık gibi parlama ve kim olduğunuzu fark ettirme arzunuz yoğundur. Liderlik etmek veya yönetici pozisyonunda bulunmak size mutluluk verir. Kendinize olan güveniniz yükselir ve özgür olmak istersiniz Yaşamınız üzerindeki hakimiyet duygunuz fazlasıyla yoğundur. Ancak bütün bunları gerçekleştirirken güç arayışında olmaktan ve diktatörce davranmaktan sakınmalısınız. Başka insanlara da kendilerini ispatlamak için zaman tanımalısınız. Bu dönemde, ilgi odağı olma arzunuz güçlüdür. Davranışlarınız diğer insanlar tarafından üstün olduğunuzu düşündürür. Kendi kişiliğinizi ifade etme, kabul ettirme benliğinizin ana teması haline gelebilir. Kimi zaman oldukça sıcak ve cömert, bazen de mesafe koyarak farklılığınızı göstermek isteyebilirsiniz. Kendi hayatınızı biçimlendirme ve daima yeni hedeflere yönelmeye istekli olabilirsiniz. Kendinizi doğal olarak çok beğenir ve herkesin dikkatini çekmeye çalışabilirsiniz. Ben merkezci bir hale gelebilir güçlü iradenizle olayları yönlendirebilirsiniz. Bu süreçte yeteneklerinizi istediğiniz bir alanda gösterme fırsatı yakalarsınız. Jüpiterin 22 Ocakta burcunuzla uyumlu görünümü zaten başlı başına sizin için bir şans dönemi anlamı taşıyacağından geçen yıla oranla kendinizi bu yıl çok daha rahat hissedeceğinizi söyleyebilirim.

22 Ocak tarihinde Koç burcunda ilerlemeye başlayacak kazanç evinizin yöneticisi Jüpiter hızlı ve gayet aktif girişimlerin işareti olarak önem taşıyor. İletişim, haberleşme, etrafınızla olan temas, iş girişimleri, cesaretlilik anlamında size faydalar getirmesi mümkün olduğu gibi, Mart ayına kadar maddi gelirinizi çoğaltma anlamında da destekleyici olacağını düşünüyorum. Beni sadece düşündüren Uranüsün Koç burcu seyridir. Evet belki oldukça hızlı değişimleri tetikler. Ancak bu enerji dalgalanmaların da işareti olabilir. Kaldı ki el ele yürüyen Jüpiter ve Uranüsü içinizden geldiği gibi plansız bir şekilde hareket etme ve düşünme şeklinde kullanırsanız, para geldiği gibi gider. Onun için lütfen bütçeniz konusunda biraz daha dikkatli olunuz. Yöneticiniz Uranüsü öyle akıllıca değerlendirin ki, hem yeteneklerinizden yararlanarak maddi güce kavuşun hem de bastığınız yeri bilerek ilerleyin.

19 Şubat-21 Mart tarihleri arasında, maddi kazanımlar evinizde Balık burcunda ilerlemesini sürdürecek Güneş, maddi ve manevi değerlerinizle ilgili, gerçekçi bir planlamada bulunmanız, harcamalarınız konusunda dikkatli olmanız, ani kararlar vermek yerine, içinde bulunduğunuz şartların farkında olmanız gerektiğini gösteriyor. Hedeflerinizin ne olduğunu ve ne yapmak istediğinizi iyice belirlediğiniz zaman hem cesaretinizi ayakta tutabilirsiniz hem de paranıza sahip çıkarsınız. Eğer önünüze sunulan güzellikler, amaçlarınız için size köprü olacaksa karşıya geçmenizde bir sakınca yoktur. Fakat tam tersi güzel gibi görünüp ileride yolunuzu şaşırmanıza ve en baştaki idealinizden vazgeçmenize neden olacaksa lütfen dikkatli olunuz. Bu enerji garip bir şekilde sınırsızlık hissi verebilir. Herşeyi halledeceğinize dair bir inanç geliştirebilir. Oysaki şöyle bir araştırdığınızda aslında böyle olmadığını anlamanız mümkündür. Sanki dünyaya bir pembe tülün ardından bakıyor gibisinizdir. Ruhsal yönden farklı bir dünyadaymışsınız gibi, gerçeklerden uzaklaşıp herşeyi oluruna bırakabilirsiniz. Böyle bir durumun şimdiden bilincinde olarak dikkat etmenizi, risk almanızı sağlayacak gerilimlerden uzak durmanızı, parasal konularda dikkatli olmanızı öneriyorum.

23 Şubat-2 Nisan tarihleri arasında Balık burcunda ilerleyecek Mars, parasal kazanımlarınız, maddi güvenliğinizle ilgili gerçekçi yaklaşımlar içinde olmanın önemini gösteriyor. Kazanımlarınız konusunda kendinize güvenli olmanız mutlaka şart. Bu enerji altında kimi zaman hayali bir takım planların içinde yer almak mümkün. Yani gerçekçi olmayan bir yolla kazanımlar elde etmeye çalışmak veya para evinizin yöneticisi Jüpiterin ateşleyici Koç burcunda ilerleyişi nedeniyle düşünmeden kararlar almak, hatta her şey yolundaymış gibi davranmak. Oysaki yeteneklerinizi hayata geçirebilecek alanlarda cesaretli olabilirseniz bunun size geri dönüşümü olumlu olabilir. Burada düşünülmesi gereken, sizin için en gerekli şeyin ne olduğunu iyice tespit etmek, maddi ve manevi değerlerinizi riske atmadan akıllıca seçimlerde bulunmaktır. Yani şapkaları önümüze koyma zamanı. Bugüne dek neler yaptık, neler yapmalıyız, ideallerimiz ne, bundan sonrası adına ne gibi girişimlerde bulunmalıyız. Bunların üzerinde durup düşünmemiz gerekiyor.

Şubat Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 2-3-7-8-16-17-20-21-24-25
Zayıf Enerjili Günler: 9-10-1-16-17-22-23
Aşkta En Şanslı Günler: 12-13
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 4-5-6
Yeniay: 24-25
(Ay gezegeninin Kova burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay: 12-13
(Ay gezegeninin Aslan burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)
Şubat ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle.

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER