@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 30.04.2014

Mayıs 2014'ün astrolojik olarak önemli tarihleri

Boğa’lar, Akrep’ler, Kova’lar ve Aslan’lar için kadersel öneme sahip bir aydayız. Astroloji Uzmanı Asude Argun bu ay gelişmeleri yakından takip etmemizi ve hayatımızda önemli olaylar gelişiyorsa basite almamamızı tavsiye ediyor.

Mayıs ayına 29 Nisan’daki Güneş Tutulması ile başladık. O yüzden kadersel temaların yaşanacağı bir ay bizi bekliyor. Daha önce, pek çok yazımda belirtiğim gibi, kişisel haritanızın gökyüzüyle bağlantısına göre bu dönemleri okumak en doğru olacak. Genel olarak baktığımızda, Boğa’lar, Akrep’ler, Kova’lar ve Aslan’lar için önemli bir dönemdeyiz. Ay içindeki gelişmeleri yakından takip etmenizi, hayatınızda önemli olaylar oluyorsa, basite almamanızı tavsiye ederim.

Mayıs 2014'ün astrolojik olarak önemli tarihleri

Mayıs ayının önemli tarihleri:
3 Mayıs: İlişkileri anlatan Venüs, rahat etmediği burç olan Koç’a geçiyor. 29 Mayıs tarihte rahat ettiği Boğa burcuna geçene kadar, ilişkilerinizde sorunla karşılaşabilirsiniz. Daha hızlı, aktif rol almak istediğinizden farkında olmadan, değer verdiğiniz insanları kırabilirsiniz. Eğer ısrar ederseniz egoist damgasını bile yiyebilirsiniz. En iyisi sakinliğinizi korumak olacak. Güneş’in Venüs yönetiminde olduğu Boğa burcu günlerinden geçtiğimizi düşünürsek, Boğa’nın sakinliği sağlamak kolay olmayacağa benzer. Eleştirilere açık olmalı, çuvaldızını yakınlarda bulundurmalısınız.

7 Mayıs: İlkdördün yaşanacağı bu günlerde önem verdiğiniz kişilerle ilişkilerinize dikkat etmelisiniz. Yeniay’da başlayan, kadersel olaylar ilk ipuçlarını göstermeye başlayacak. 14 Mayıs’ta Dolunay’a gitmeden önce, kendinizi düzeltmek, olayları düzenlemek için bu süreci iyi değerlendirmelisiniz. Gelen eleştirileri erken uyarı olarak okursanız, Dolunay’ın gerginliğinden kurtulabilirsiniz. Yoksa “seni uyarmıştım” diyen kişilerle karşılaşabilirsiniz.

8 Mayıs: Mars, Venüs karşıtlığı yaşanırken, ilişki sorunlarına çözüm bulabilirsiniz. Burada fırsat olarak ortaya çıkan astrolojik etki, Venüs’ün Mars’ın yönettiği burçta, Mars’ın da Venüs’ün yönettiği burçta bulunması olacak. Klasik astrolojide, karşılıklı ağırlama (mutual reception) dediğimiz bu pozisyonu avantaja çevirmek için duyarlı olmalısınız.

10 Mayıs: Bilinci anlatan Güneş’in, sorumluluk gezegeni Satürn’le karşılıklı olması, olaylar karşısında çaba göstermeniz gerektiğini söylüyor. Zorluklardan kaçmadan, endişeden uzak hareket etmelisiniz. Gerekirse başınızı öne eğip, alkış beklemeden çalışmalısınız. O zaman başarıyı yakalamak için sınav verdiğinizi fark edeceksiniz. Bugünler umutsuzluk değil, disiplin günleri…

12 Mayıs: İlişki gezegeni Venüs’ün yenilmez Pluto ile girdiği kare açıya dikkat etmek gerekir. Güç savaşlarından kaçınmalısınız. İlerleyen günlerde, 16 ve 18 Mayıs’ta Venüs sıradışı Uranüs’le birleşip, genişleten Jüpiter’e kare açı yapacak. Bu da astrolojik olarak t-kare dediğimiz gergin açı kalıbını oluşturacak. Ay başında basit şeylerle başlayan ilişki sorunları ilerleyip, hızlı sıçramalarla farklı yönde gelişebilir. 20 Mayıs’ta Güneş Boğa burcunu terk edene kadar, Boğa’yı yöneten Venüs gökyüzünün hakimi olacak. İlişkilere, değerlere, maddi konulara, paraya, ekonomiye, güzel şeylere bu ay daha özen göstermeliyiz. Vermeden almak mümkün değil; önce karşımızdakine değer vermeli, hakkını istemeden teslim etmeliyiz.

14 Mayıs: Gökyüzünde Dolunay gerçekleştiği sırada her şey ortaya çıkar. Geceyi aydınlatan Ay, olayları da büyütür, aydınlatır. Yeniay’da neler ektiysek ve Dolunay’da neyle suladıysak şimdi hasadı öyle beklemeliyiz. Güneş Tutulması’yla birleşen bu ayın etkilerini daha kadersel olarak görmelisiniz. Kaderin bize sunduğu yeni senaryoyu anlamak için sakin olmak ve şartların oturmasını beklemek gerekiyor. Böyle durumlarda hızlı davranan, avantaj kazanamaz. Akrep burcunda yaşanan Dolunay, maddi ve manevi konuların derinlerine inmeniz gerektiğini söylüyor. Tavsiyem daha tutarlı, ekonomik ve paylaşımcı olmanız. İnat etmenin hiçbir yararını göremezsiniz.

20 Mayıs: 1 Mart’tan beri geri harekette olan savaşçı Mars, bugünde itibaren düzgün hareketine başlıyor. Mars rahat etmediği Terazi burcunda da olduğu için oldukça zor zamanlardan geçtik. Gereksiz yere öfkelenmiş, sinirlenmiş olabilirsiniz. İlişkilerde daha kırıcı olmuş ya da kırılmış olabilirsiniz. 7 Aralık’tan beri dengeyi anlatan Terazi burcunda olan Mars, sorun çıkarıp dengemizi zorladı. Aslında kişisel gelişim için böyle zamanlar gerekir. Bugünden itibaren düzelmesi avantaj olacak. Ancak 26 Temmuz’da Terazi burcunu terk edip, Akrep’e geçip güçleneceği günlere kadar tahammüllü olmak gerekir. Ayrıca Mars’ın Terazi’deki bu yolculuğu, gökyüzünde Uranüs, Pluto arasındaki gergin kareyi, zaman zaman daha gergin T-kare pozisyonuna getirdiği için daha sinir bozucu oluyor. Geçtiğimiz Aralık, Nisan’da ortaya çıkan bu T-kare, gelecek Haziran ayında da tekrarlayacak. Yani savaş baltalarımızı geri çeksek de, henüz ortadan kaldırmadık. Kişisel, toplumsal her türlü terörden, saldırıdan, yıkıcı olaydan sakınmak gerekir.

21 Mayıs: Bugünden itibaren Güneş İkizler burcuna geçiyor. Daha hızlı, hareketli, bilgi dolu 30 günlük bir süreç başlıyor. Öğrenmek, anlamak, anlatmak, eğitim için hareket edebilirsiniz. Yeni bilgilerle dolabilir, fikir alışverişlerine başlayabilirsiniz. Bugünden itibaren Ay’ın son dördün fazına geçmesi de ayın bitmekte olduğunu söylüyor. Elde kalan işlerinizi toparlamak için avantaj kazanacaksınız. Özellikle sonuç odaklı hareket etmenizi öneririm.

24 Mayıs: Ayın en güzel günleri sona kalmış; bugün gerçekleşek genişleten Jüpiter ile sorumluluk veren Satürn arasındaki üçgeni olumlu kullanmak için hazırlık yapmalısınız. Çaba göstererek ilerlediğinizde desteğin geldiğini göreceksiniz. Şansı yaratmak için çalışmalı, disipline olmalısınız. O zaman engelleri aşmakta zorlanmayıp, hatta kişisel haritanızda uygunsa, kalıcı başarı kazanabilirsiniz.

28 Mayıs: Takvim olarak ayın son günlerinde gelsek de, bugün gökyüzünde Yeniay doğuyor. Yeniay İkizler burcunda olacağı için, hızlı bir Haziran ayı bizi bekliyor. Seyahatler, eğitimler, toplantılar üstüste gelmeye başlayabilir. Ancak Haziran ayı içinde, İkizler burcunun ve bu ayın yöneticisi olan Merkür’ün geri harekete geçeceğini bilmelisiniz. 7 Haziran ile 1 Temmuz arasında iletişim kazalarına hazırlıklı olmalı, elektonik aletlerinizi yedeklemelisiniz. Önemli anlaşma, sözleşmeleri imzalamadan önce iyi düşünmelisiniz.

Her zaman olduğu gibi astroloji takvimini kullananlar zamanı, krizlere değil, fırsata çevirirler. Astroloji rüzgarını karşınıza değil, arkanıza almanız dileklerimle…

Ayrıca Mayıs 2014 aylık burç yorumları'nı okumak için tıklayın.

Astroloji Uzmanı Asude Argun
www.facebook.com/AstrolojiUzmaniAsudeArgun


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER