Mynet 01.12.2011

Oğlak burcu aylık yorumu (Aralık 2011)

Aralık ayında sizi neler bekliyor, burcunuza göre hayatınızda neler olacak, işte aylık burç yorumunuz..

Oğlak Burcu-Aralık Ayı Genel Değerlendirmesi

Oğlak burcu aylık yorumu (Aralık 2011)

10 Aralık tarihinde İkizler burcunda oluşacak Ay Tutulması, çalışma evinizde oluşacağından son derece yoğun işlerin göstergesidir. Birden fazla iş önünüze yığılabilir. Çabucak bitirme arzunuz sağlığınızı zorlayabilir lütfen dikkatli olunuz. Ay tutulmalarında duygusal hassasiyet oldukça yoğundur. Kişiyi değişken düşünmeye sevkeder, zihinsel konularda yorgunluklar yapabilir, sabırsızlık, özgürlüğünüzün kısıtlanması rahatsız edicidir. Stres ister istemez gölge gibi sizi izler. Gerginliklerden uzak durmak zordur ancak imkansız değildir. Ne yapılmalı? Öncelikle dış dünyanın karmaşası ve yoğunluğuna rağmen işlerinizi düzene koymalı, kimsenin kafanızı karıştırmasına müsaade etmemelisiniz. Unutmayalım ki, iş evinizin yöneticisi Merkür geri hareketini hala sürdürmekte. O nedenle 14 Aralık tarihine kadar ekstra işler almayınız, elinizdekileri bitiriniz. 14 Aralık tarihinde geri hareket sona erdiğinde bütün bu işleriniz yavaş yavaş yoluna girecektir. Sakin olmanızda fayda var. 20 Aralık tarihinde Venüs Kova burcunda seyrine başladığında iş hayatınızın maddiyatla ilgili kısmında otoriteler görüşmeleriniz başlar. Alternatif bazı çözüm yolları bulabilir, kendinize işinize adayarak daha çok kazanmak adına amacınıza kitleyebilirsiniz. 22 Aralık tarihinde Güneş Oğlak burcunda seyrine başladığında hem başkalarıyla olan her türlü alışverişiniz hem de kendinizi ciddi anlamda dış dünyada göstermeniz olumlu yönde kolaylaşır.

Aralık Ayı Astrolojik Takvimi

10 Aralık Ay Tutulması 16:33-İkizler Burcunda
10 Aralık Uranüs Düz Seyrine Geçişi 09:04
14 Aralık Merkür Düz Seyrine Geçişi 03:43
20 Aralık Venüs Kova Burcuna Girişi 20:26
22 Aralık Güneş Oğlak Burcuna Girişi 07:30
26 Aralık Jüpiter Düz Seyrine Geçişi 00:08

AŞK VE İLİŞKİLER

26 Kasım-20 Aralık tarihleri arasında burcunuz üzerinde seyrini sürdürecek olan Venüs duyguların aşırı ciddileşmesi anlamına gelse de, bu durum sizler için gayet doğaldır. Çünkü sizler yaşadığınız ilişkide güvence, sorumluluk ve ciddiyet arayan bir burcun insanısınız. Doğal olarak bu seyir, dış dünyadaki imajınız, ilişkinize bakış açınızın sorumluluk olgusu çerçevesi içinde ilerleyeceğinin simgesidir. İlişkide aradığınız en önemli olgu saygınlıktır. Genelde bu süreçte, duygularınızı kontrol etmeniz ve yönlendirmeniz mümkündür. Bazılarınız için bu süreç, beraberliğin daha ciddiyete dönüştürülmesi adına hareket edeceğinizin göstergesi olabilir. Venüs Oğlak burcu sürecinde beraberlikte belli bir hedef belirlenebilir ve bu hedef doğrultusunda hareket edilmeye çalışılabilir. Aşk bu dönemde son derece ciddiye alındığından, ilişkisi olmayan Oğlaklar flört konusunda çekimser düşünebilir veya oldukça tedbirli davranabilirler. Güven, sorumluluk ve saygı bu sürecin kilit olguları sayılarak fazlasıyla önemsenebilir. Ayrıca bu etki altında karşınıza çıkabilecek yeni bir kişinin sizinle arasında yaş farklılığı olması mümkündür veya siz, aranızda yaş farkı olan birisiyle beraberseniz, bu dönemde partnerinizin size karşı çok daha ilgili olduğunu farkedebilirsiniz. Bu enerjinin duyguların aşırı ciddileşmesi anlamına geleceğinden söz etmiştik. Bunun dozunu iyi ayarlamak gerekebilir. Unutmayalım ki, bu geçiş başlamadan iki gün önce Merkür geri harekete geçmiş olacak. Onun için lütfen tedbirli olunuz. Bilirsiniz Oğlaklar için güven olgusu herşeyden önemlidir. Karşılarındaki insanı ister istemez denetlemeye ve yönetmeye kalkabilirler. Bu durumun sebebi, ilişkilerinin bozulmaması ve güven olgusunun ön planda olması tutulma isteğindendir. Yalnız bunun aşırısı karşınızdaki kişiyi bunaltmak olacağından, özellikle hakimiyetin yoğun olacağı bu enerji altında, bunu sert bir şekilde uygulamaya kalkmamalı siz de kendi payınıza ılımlı davranmaya çalışmalısınız. Venüs-Oğlak burcu geçişinin etkili tarihleri: 1-5-18 Aralık öne çıkıyor.1 Aralık tarihindeki enerjiler güçlendiricidir. Dönüşümün yavaş yavaş sizler üzerinde etkili olduğunu göstermektedir. Güç ve kontrol arzunuzu belli sınırlar içinde tutmanız halinde kazanan siz olursunuz. Unutmayalım ki, iş evinizin yöneticisi Merkür geri hareketini hala sürdürmekte. 5 Aralık iş konularında titizlik ve mükemmelliğe olan meylinizin yükselişidir. 18 Aralık tarihi işverenlerinizle olan ilişkiniz ve genel olarak kariyer konularında ciddiyet ve sorumluluğunun farkında olan Oğlaklar için gayet umutlandırıcıdır.

URANÜS GERİ HAREKETİ SONA ERİYOR

10 Aralık tarihinde geri hareketi bitip düz olarak seyrine devam edecek Uranüs, evinizi, ailenizi, akrabalarınızı içine alan yeni bir oluşumun simgesidir. Yenilenmenizi, eski düzeninizden ayrılarak kendinize yeni bir düzen kurmanızı sağlayacak Uranüs gezegeninin etkisi çarpıcı ve oldukça sıra dışı olabilir. Eğer aileniz yaşamınızla ilgili konularda baskın karakter yolunda iseler, artık bu duruma rest çekerek özgürlüğünüzü ilan edebilirsiniz. Beklenmedik durumlar nedeniyle yuvanızdan ayrılmanız mümkün olduğu gibi, ailenizde bulunan bir kişi de evden ayrılabilir. Bütün bu karmaşık görünen durumlar önünüzde açılan yeni bir sayfanın işaretçisidir. Önemli olan bunların ardındaki gerçeğin farkında olmak ve kendinizi yuvanız ve ailenizle ilgili konularda yaşanabilecek gelişmelere hazırlamaktır. Ancak o zaman bu enerjiyi olumlu şekilde kullanmanız mümkün olur. Nehrin tersine yüzmek yerine, akışa ayak uydurmak size farklı bir dünyanın veya kişisel gelişimin kapılarını açabilir. Kalıplaşmış düşünceye ve illa benim düzenim demeye kalkışırsanız, bu düzenle ilgili yaşanabilecek değişimlerde fazlasıyla zorlanabilirsiniz. Çünkü yapınızın temeli yenilenmektedir. Eskiyen düzenin yerine yenisinin gelebilmesi için gelişimlerin sizin için ne anlam ifade ettiğini ve buna göre neler yapılması gerektiğini iyi gözlemlemeniz lazım. Sırasıyla Uranüs doğum Güneş derecenizle görünüm oluşturdukça (yani doğum haritanızda Güneşin konumuna tam olarak 90 derece mesafe yaptığında) eviniz ve aile yaşamınızda değişimler kendisini hissettirmeye başlar. Bu bazen oldukça stresli gelişmelere neden olsa da, gayet canlı ve hareketli bir değişimin işaretidir. Sizi yenilenmeye teşvik eder.

20 Aralık-13 Ocak 2012 tarihleri arasında Kova burcunda ilerlemesini sürdürecek aşk evinizin yöneticisi Venüs, her yıl olduğu gibi yine bizleri desteğiyle sıra dışı düşünmeye ve kabuğumuzdan çıkmaya teşvik ediyor. Birlikte olduğunuz kişiyle aranızdaki arkadaşça paylaşımın işareti olarak son derece etkilidir. Burada önemli olan sadece duygusal anlamda değil, maddi değerler konusunda da birbirinize vereceğiniz destektir. İlişkisi sağlam temellere dayalı çiftler açısından bu enerji bir çok olasılığı içinde barındıran güçlü bir etkidir. Şimdi biz olabilecek yansımaları birlikte gözden geçirelim. Örneğin birlikte aktivitelerde bulunduğunuz, hayatın keyifli yanlarının tadına vardığınız partnerinizle yaşadığınız aşkı çoğaltmak, üretmek adına ortak hareket etmenizdir. Bu dönemde partnerinizin size olan maddi desteği, bir başka yansıma olarak kimi Oğlaklarda ortaya çıkabilir. Kimilerinizde bu enerjinin anlamı, duygusallıktan ziyade, arkadaşlık olgusu içinde paylaşımda bulunmanız ve kafaca anlaşmayı daha fazla tercih etmenizdir. Aslında birbirinize karşı fazlasıyla tutkulusunuzdur ama bu durumu sözle ifade etmekten ziyade, size verdiği destekle algılarsınız. Kimi Oğlaklarda ise, sizin partnerinize olan maddi desteğinizin göstergesi olabilir. Aslında bu süreçte aşkı ifade edişiniz ve aşktan anladığınız, öncelikle birbirinizin güçlüklerinde yanında olmak şeklindedir. İlişkisi olmayanlar için bu enerjinin anlamı, sosyal hayatın içinde birebir arkadaşlık ilişkisinde bulunduğunuz bir kişinin ilginizi çekebilecek oluşudur. Ortak ilgi alanlarınız veya birlikte yaptığınız faaliyetler size hem maddi hem de daha fazla yakınlaşmanızda etki eden bir olgu olabilir. Venüs-Kova burcu geçişinin etkili tarihleri: 21 ve 31 Aralık öne çıkıyor. 21 Aralıkta maddi konularda sabırlı olmayı sürdürünüz. Ancak biliniz ki, yeniliklerin ayak sesi kapınızı çalmaktadır. Ancak Jüpiterin geri hareketinin bitimini beklemekte yarar görüyorum. 31 Aralık tarihinde ise, lütfen inancınızı, kendinize olan güven duygunuzu ayakta tutunuz. Çünkü bunu yapabilenler ileriye adım atacak olan Oğlaklardır.

YENİAY OĞLAK BURCUNDA

24 Aralık tarihi saat 20:07 itibariyle burcunuz üzerinde meydana gelecek Yeniay, siz Oğlakların hedefleriniz adına harekete geçme vaktinizin geldiğini işaret ediyor. Yeniay enerjisi canlılık ve adı üstünde yenilenme demektir. Burcunuzda oluşması ise, sizler açısından yeni bir adım, yeni bir girişim ve kararlılık içinde hareket etmek, amaçlarınız adına güç elde etmek anlamındadır. Bu gücün en fazla yoğunlaşacağı alan ise, mesleki kariyerinizdir. İşsiz olanlar için umut, sorunu olanlar için çözüm, sıkıntısı olanlar için yol gösterici bu enerjinin sizler açısından gayet olumlu olacağını söyleyebiliriz. Kimliğinizi dış dünyada ifade edebilmeniz, gerçekçi bir biçimde kendini gözden geçirebilmeniz, isteklerinizi keşfetmeniz ve bunları net bir şekilde ortaya koyabilmeniz açısından değerlidir. Bir yandan toplum içindeki konumunuzu sağlamlaştırmaya çalışırken, diğer yandan yuvanız sınırları içinde kalıcı değişimlerde bulunabilirsiniz. Sorumluluklar bir Oğlak için yaşam boyu ön plandadır. Şimdi bir yandan yeni sorumluluklar üstlenmeye hazır olacaksınız diğer yandan kendinizle gurur duymayı öğreneceksiniz. Ancak bu sayede ilişkilerinizde yeni bir sayfanın açılması mümkün. Karşınıza çıkacak yeni fırsatları görmezden gelmeyiniz. Bunlar sizin gerçeğinizdir. Geriye değil önünüzdeki gerçeğe kitlenin dostlarım. Böylece tutulmayı doğru manada değerlendirmiş olursunuz.

İŞ VE KARİYER

11 Kasım-23 Ocak 2012 tarihleri arasında Başak burcunda ilerlemesini sürdürecek Mars etkisinden söz etmeden önce önemli bir hatırlatmada bulunayım. Mars geçişini dispozite eden (güçlendirer) Merkür, 14 Aralık tarihine kadar geri hareketini sürdüreceği için, temkinli olmak, acil kararlar vermemek, seçimlerinizi yaparken enine boyuna düşünmekte yarar var. Bir de abartmamak, kendinizi kaf dağında görmemek lazım. Evet gelelim Mars-Başak burcu sürecinin genel yansımalarına. Bu enerji, kendinizi geliştirme, mesleki ihtisas, bilgilenme, uzmanlık ve kariyer hayatınıza hazırlanma ile alakalı yaşam evinde ilerlediği için doğal olarak kimlik duygunuzu dış dünyada ispat edebilmenizi, bugüne dek edindiğiniz bilgi ve tecrübelerinizi gösterebilmenizi ve yeni bir dünya kurabilmenizi gerektirici çalışmaların işareti olarak önem taşımakta. Mars Başak süreçlerinde hedefinize ulaşmanın sırrı, pratik hareket etmek ve düzenli tertipli çalışmaktan geçer. Ancak karamsarlık, şüphe, kuruntu, hayata kötümser bir bakış, nasılsa beni bulmaz böyle güzellikler diyerek düşünmek son derece sakıncalıdır. Ayrıca sizinle aynı görüşte olmayan iş ve özel hayatınızdaki insanlarla çatışmak, görüş ayrılıklarına düşmek, onlar üzerinde eleştirel davranmak yanlıştır. Madem ki bir amacınız var. İleride rahat etmek, bunca yıllık çabalarınızın karşılığını almak, meslek hayatınızda bir yerlere gelmek istiyorsunuz, o zaman düzenli çalışmaya devam diyorum. Mars-Başak burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihleri: 2-5-12 Aralık olarak öne çıkıyor.

22 Aralık tarihine kadar etkili olacak Güneş-Yay burcu seyir süresince içsel anlamda kendinizi ve yaşamınızı gözden geçirdiğinizi, sizi ilgilendiren meseleler üzerine odaklandığınız, bilgi sahibi olmaya çalıştığınızı söylemek mümkündür. Güneşin bu pozisyonu sizler açısından geçmişin tüm kirliliklerinden ve olumsuzluklarından kurtulmak, inancınızı yükseltmek anlamında faydalıdır. Sezgilerin yükseleceği bu süreçte, şu ana kadar kaybettiğiniz ve kazandığınız ne varsa bunları bilinçli bir şekilde ele alabilirsiniz. Dispozitör güç Jüpiter Boğa burcunda 26 Aralık ve Merkür 14 Aralık tarihine kadar geri harekette oldukları için aşk hayatı, maddi ve manevi değerleriniz gibi konular üzerinde belli bir yavaşlama söz konusudur. Bunu doğal karşılayınız. Olumsuz düşünmeyiniz. Bu süreçteki durgunluk sizi yıldırmasın.

Bazen insanın kendiyle baş başa kalması farkındalık kazanması, güçlenmesi ve toparlanması anlamında gayet faydalıdır. Aralık sonuna doğru, sağlığınızdan tutun da iş hayatınıza, varsa çocuklarınıza, planlarınıza kadar kadar her konuda moraliniz düzelmeye başlar. Bazı şeyleri önceden sezebildiğinizi fark edebilir kendinizdeki bu ruhsal gücün karşısında, hayatın size sunacağı fırsatları şimdiden öngörebilirsiniz. İçinizi ferah tutun. Olumlu gelişmeleri yaşamak adına bilge insanların yaptığı gibi sakin ve sabırlı bir şekilde kendinizi dinlendirin, arındırın, temizleyin. Aileniz ve kendi sağlığınıza lütfen özen gösterin. Yenilikler ve bilgilenme anlamında gerçeklerin ışığı altında ilerleyin ve dağılmamaya özen gösterin. Hayatınızı doğru bir temel üzerine oturtmak için, bu geri hareketlerin hakikaten faydalı olacağını bilin. Gelişmeler yavaş olsa da, bu süreçte kazandığınız zengin iç görü ve farkındalığınızın yükselişi inanın ki çok işinize yarayabilir. Güneş-Yay burcu geçişinin etkili tarihleri: 2-4-6-19-20 Aralık olarak önem arzediyor.

YAY BURCUNDA MERKÜR GERİ HAREKETİ-24 Kasım-14 Aralık

Hangi Konularda Etkili:

Gizli ilişkiniz, bastırılmış öfkeleriniz, seçimleriniz, geçmişe ait deneyimleriniz, bilinçaltınızdaki tüm meseleler, dünyadan uzaklaşma isteğimiz (inziva), kaçışlarınız, kaçamaklarınız, gizli işleriniz, gizli düşmanlarınız, yüzleşmekten kaçındığınız konular, rüyalar, geçmiş hayatınızla ilgili tecrübeler, edebiyatla ilgili çalışmalar (roman, şiir, senaryo), kaçışlarınız (televizyon izlemek, alkol, ilaç bağımlılığı, uyuşturucu, sürekli bilgisayar başında olma hali, sürekli uyumak gibi), meditasyon, iyileşme ve tedavi yeteneğiniz, yüksek bilinci, istekleriniz ve zorunluluklarınız, yaşamdaki yönünüzü etkileyen güdüleriniz, fizikötesi deneyimleriniz (mistizm, ibadet, zikir ve arınmak için yapılan tüm eylemler), şefkat ve merhametiniz, gizlilik içinde yaptığınız iyilikleriniz, hapishane, hastane ile ilgili durumlar, gizli görüşmeleriniz, ruhsal sınır ve sınırsızlıklarınız, sırlarınız kısaca kendinizi yeniden gözden geçirmeniz ve kurtulmak için çaba sarf ettiğiniz konular.

Merkür Geri Hareket süresince Neler Dikkat Edilmelidir?

- Belirtilen tarihler arasında yeni bir karar alınmamalı, dikkatli olmalı.

- İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.

- Hedeflerinizi gözden geçirmeli, acele kararlar almamalı.

- Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.

- Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.

- İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.

- Geri hareketten çok önce karar verilmiş konular

- Yukarıdaki konularda çok önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve karar vermek için süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Uygulayabilirsiniz.

- İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.

- Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.

- Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.

- Daha önce verilmiş bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.

- Bütün bu durumlar gözden geçirildikten sonra yukarıda maddeler halinde sıralanan alanlardaki planlarınızı gölgeli günler dahil olmak üzere 21 Aralık sonrası yürürlüğe koyabilirsiniz.

Gölgeli Günler: Tedbirli olmak açısından geri hareketin başlangıç tarihinin bir hafta öncesi ve sonrası önem taşır. 17 Kasım itibariyle dikkatli olunmalı ve 21 Aralık sonrası planlarınızı yürürlüğe koymalısınız. Bu tarihler geri hareketin gölgeli günleri olarak bilinmekte ve etki alanı içinde olduğu düşünülmektedir.

22 Kasım-22 Aralık tarihleri arasında Yay burcunda ilerleyecek Güneş, duygusal ve ruhsal anlamda geriye çekilerek yaşamınızla ilgili konulara odaklanabilir ve bundan sonrası adına girişimde bulunacağınız mevzularda, büyük bir içsel güç ve hoş bir huzur duygusu olanağı yakalayabilirsiniz. Güneşin Yay burcundaki bu geçişi, hem sezgilerinizin yükselmesine hem de geçmişin tüm kirliliklerinden ve olumsuzluklarından kurtulmak adına çok önemli bir etkidir. Sezgi gücünüz hiç olmadığı kadar artacağı için, hayatın şu ana kadar size kaybettirdikleri konusunda mükemmel bir olgun görüş sahibi olabilirsiniz. Her yıl Güneş bu burçta ilerlerken, tüm burçlar için yeni bir şans ve genişleme imkanı demektir. Bu da gösteriyor ki, biz insanoğlu için, her sene Yay burcu seyirleri altında, içsel ve dışsal anlamda anlamda kendimizi yeniden keşfetmek mümkün. Tabi ki siz Oğlaklar bu dönemdeki geri çekilişi kafanızın içinde yanlış algılayabilirsiniz. Bu dönemin 14 günlük kısmı Merkür geri hareketine de rastladığı için, ileriye yönelik mükemmel adımlar atmanız için hem gözden geçirme hem de içsel manada yüzleşme yapmanız yerinde olur. Bu etki altında öyle şeyler yaşarsınız ki, bu dönem bittiğinde sağlığınızdan tutun da, tüm yaşamınıza kadar net bir görüş sahibi olabilirsiniz. Bazı şeyleri önceden sezebildiğinizi fark edebilir kendinizdeki bu ruhsal gücün karşısında, hayatın size sunacağı fırsatları şimdiden öngörebilirsiniz. İçinizi ferah tutun. Olumlu gelişmeleri yaşamak adına bilge insanların yaptığı gibi sakin ve sabırlı bir şekilde kendinizi dinlendirin, arındırın, temizleyin. Bunun faydasını yakın bir zamanda almaya başlayacağınızı size şimdiden haber vermek istiyorum. Güneş-Yay burcu geçişinin etkili tarihleri: 2-4-6-19-20 Aralık olarak önem arzediyor. Jüpiterin 26 Aralık tarihinde geri hareketinin bitişiyle yukarıdaki konularda olumlu gelişmeler görülmeye başlıyor. Ha gayret dostlarım.

İKİZLER BURCUNDA AY TUTULMASI

10 Aralık saat 16:36 itibariyle İkizler burcunda Ay Tutulması, dispozitör güç Merkürün geri hareketi nedeniyle aksaklıklara ve birazdan belirteceğim problemlere yol açabilir. Ancak bütün bunlar geri hareketin gölgeli günlerinin bitimi ve ay sonundan itibaren düzelmeye başlar. O nedenle aksamaları ve oluşabilecek zorlu durumları gözünüzde büyütmeyiniz. Öncelikle sağlığınızla ilgili konular başta olmak üzere, iş koşullarınız, birlikte çalıştığınız insanlarla olan ilişkiniz, zorunluluklarınız ve rutin hayatınızla ilgili her konuda tepkili davranmayınız, sabırsız olmayınız. Şimdi bu konuları biraz daha açalım. Söz gelimi iş ortamınızda meydana gelen bir değişim ileriye yönelik olarak planlarınızı yürürlüğe koyma anlamında zaman faktörünü önemli hale getirir. Çalışma alanınız ve yeteneklerinizi geliştirmiş olduğunuz mevzularda arzu ettiğiniz gelişmeler için beklemeniz gerekebilir. Rutin işlere, düzene ve başkaları tarafından verilen görevlere isyan etmeniz mümkündür. İşinizden bıkabilir, ani bir kararla ayrılmayı bile düşünebilirsiniz. İş başvurularında yetersiz bulunabilir, staj veya kurs gibi bir programa dahil edebilirsiniz. Ustalarınız eğitmeleriniz tarafından uyarılabilirsiniz. Yoğunluk nedeniyle işlerinizde aksamalar meydana gelebilir. İletişimsel olarak etrafınızdaki insanlarla anlaşmazlıklar yaşayabilirsiniz. İş arkadaşınız birdenbire istifa edebilir, bütün yükü siz çekmek zorunda kalabilirsiniz. Evcil hayvanınız rahatsızlanabilir. Eski bir sağlık probleminiz tekrarlayabilir. Bütün bunlara rağmen inancınızı güçlü tutup, gelişen durumlara göre tedbirli olursanız, bu durumların düzeleceğini düşünürseniz gerginlik yaşamazsınız.

14 Aralık-8 Ocak 2012 tarihleri arasında düz seyirle Yay burcunda seyrine devam edecek Merkür, çalışma koşullarınızın, iş ortamınızın ve iş ilişkilerinizin gözden geçirilmesi anlamında etkili bir dönemdir. Oğlaklar zirveye endeksli, sorumluluk sahibi kişiler oldukları için kimi zaman durmayı, dinlenmeyi bilmezler. Hatta yorulduklarının bile farkına varmazlar. Oysaki yaşanılan sağlık problemlerinin astrolojik açıdan anlamı, yüklenen enerjinin boşaltılamaması nedeniyledir. Yani siz dinlenme boşluklarınızı ihmal etmemelisiniz. Tek başına çalışmayı, fakat bilginizi, tecrübelerinizi hayata geçirmekten de hoşlanacağınız bu enerji altında, dağılmamak için verilerinizi kaydetmeyi unutmayınız. Araştırma alanları bu dönemde ilginizi çekebilir. Mesleğinizle alakalı bilgiler toplayabilirsiniz ve bu bilgileri iletişimle alakalı alanlarda yazı ve sözle açıklamaya çalışabilirsiniz. Felsefe ve inanç konularında da etkili olan bu dönem, tutkuyla kendinizi ifade edebilmenizde gayet etkilidir. Düşüncelerinizde genellikle fazla iyimserlik göze çarpabilir. Fikirlerinizi fanatik bir şekilde sunabilirsiniz. Gizli ilimler ilginizi çekebilir. Uzak ülkeler, yabancı kültürlerle yakından ilgilenebilirsiniz. Metafizik konuları da yine ilgi alanlarınız arasında yer alabilir. Ben bu dönemin siz Oğlaklar için, yaşamınızla alakalı her şeyi şöyle bir gözlemleyerek, arınmanız adına etkili olacağını düşünmekteyim. Bu süreçte geri planda, sahne arkasında yoğun bir iletişim trafiği söz konusu olabilir. Ancak bu genel olarak gizlidir ve dışa pek sezdirilmez. Merkür-Yay burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihi 26 Aralık. Bu tarihte ruhsal olarak kendinizi güçlü hissedebilir ve arındığınızı, yeniye yer açmak için gücünüzü topladığınızı hissedebilirsiniz.

22 Aralık-20 Ocak tarihleri arasında burcunuzda ilerlemeye başlayacak Güneş, gerek iş gerekse özel yaşamınızla alakalı konularda kendinizi güçlü bir şekilde göstermeniz, ne istediğinizi tam olarak saptamanız, kendinizle alakalı daha gerçekçi bir bakış açısı altında hareket etmeniz anlamında son derece değerlidir. Bu enerji tüm Oğlaklar için hangi konuda olursa olsun farketmez, fiziksel açıdan yılın en olumlu zamanı olarak dikkat çekicidir. Ciddiyet, olgun bir ifade gücü, bir yıl daha büyümenin sağladığı bilgelik ön plandadır. Adımlarınızı daha dikkatli atmanız gerektiğinin bilinci içinde girişimlerde bulunursanız, güvencenizi riske atabilecek hareketlerden uzak durabilirseniz, bu zaman dilimini gayet iyi ve olumlu bir şekilde geçirebilirsiniz. Bu etki altında güçlü yeteneklerinizi veya başkalarıyla olan her türlü irtibatınızı dış dünyada ifade etme ihtiyacınız yüksek olabilir. Ayrıca yine bu enerji altında çekiciliğiniz oldukça yüksektir. Fakat bu çekiciliğin özel yansımalarını her zamanki gibi sadece sevdiğiniz kişiyle paylaşma arzunuz daha fazla ön plana çıkabilir. Toplum içindeki yerinizi şekillendirmeniz ve kökleştirmeniz adına da etkili olacak bu enerji, statünüzün yükselmesi için, daha fazla çalışmanız daha fazla sorumluluk yüklenmeniz anlamına gelmektedir. Bir yıl sonra aynı noktaya gelen Güneş, doğal olarak bir yıllık emeğinizin hakkını almak ve bundan sonraki bir yıllık planlamayı yapabilmeniz konularında da etkilidir. Sizlere sorumluluklarınıza sahip çıkın demenin gereksiz olduğunu biliyoruz. Fakat yine de disiplinli çalışmaya, yeteneklerinizi hayata geçirmeye istekli olmalı, sosyal yaşamınızı ihmal etmemeli, dış dünyayla bağlantılı şekilde hayatınızı düzene koymalısınız. Şimdiden hepinizin doğum gününü kutluyor, yaşam yolunuzda başarılı, huzurlu ve sevgi dolu nice yıllar diliyorum. Güneş-Oğlak burcu geçişinin etkili tarihleri: 22-23-29 Aralık olarak öne çıkıyor. Özellikle 29 Aralık tarihini gayet olumlu buluyorum. Pluto olan kavuşum siz Oğlaklar için gücün yükselişi anlamında gayet önemli bir milattır.

PARA KONULARI

22 Kasım-22 Aralık tarihleri arasında Yay burcunda ilerlemesini sürdürecek başkaları kaynaklı gelir evinizin yöneticisi Güneş seyri maddi açıdan duygusal ve ruhsal anlamda –herşey iyi olacak görüş açısı içinde düşünmeye çalışmanın göstergesi olarak dikkat çekiyor. Kişi, büyük bir gücün varlığına inanmak ve ona güvenmek istiyor. Ancak Jüpiterin Boğa burcundaki geri hareketi ve Merkürün Yay burcundaki geri hareketi hesaba katarsak ben derim ki, ay sonuna kadar öyle abartılı hareket etmeyiniz. Ne yapmayı düşünüyorsanız o konularda geri planda akıllıca düşününüz. Ortak paralar veya dış destekli gelir elde etme anlamındaki girişimleriniz ay sonuna doğru yavaş yavaş düzelir. Lütfen olumsuz düşünmeyiniz. Güneş-Yay burcu geçişinin etkili tarihleri: 2-4-6-19-20 Aralık olarak önem arzediyor. 26 Aralık tarihinde Jüpiterin geri hareketinin bitimiyle maddi ve manevi açıdan önünüzü görebilmeniz kolaylaşıyor. Umarım bu tarih, her Oğlak için arzu ettiği gelişmeleri getirsin.

20 Aralık-13 Ocak 2012 tarihleri arasında Kova burcunda yani kazanç evinizde ilerleyecek Venüs, sınırlamalardan uzak, gönlünüzce harcamalarda bulunmak isteği yaratabilir. Ancak ne olursa olsun Oğlaklar doğum haritalarında aksi bir tesir olmadıkça bütçelerinin sınırına pek taşmazlar. Ancak böyle düşünmeyenlerin dikkatli olmaları gerekebilir. İletişim, teknoloji, gruplarla birebir temas, ruhsal danışmanlık, astroloji, mistik öğretiler, buluşlar, modern sanatlar, ilginç meslekler, elektrik elektronik, arkadaşlarla yapılan faaliyetler veya ortaklıklar, toplum hizmetleri gibi alanlardan para kazanmak olasıdır. Bu dönemde yeteneklerinizi hayata geçirerek maddi açıdan güçlenmeyi kendinize hedef edinmeniz lazım. İş sorunları olan Oğlakların özellikle ekip halindeki çalışmalar içinde yer almaları, otorite konumunda bulunan kişilerle ılımlı şekilde anlaşmaları ve herşeyden önemlisi yenilikçi düşünmeleri gerekiyor. Değerlerinize sahip çıkarak ve sizin gibi idealleri olan diğer kişilere ulaşarak ortaklaşa hareket etmek gayet akıllıca. Bunu yapmanız halinde parasal yönden rahatlayabilirsiniz. Birlik bilinci içinde hareket ederek, yatırımlarınızı iyi bir yönde kanalize etmeyi başarmalısınız. Sadece kendiniz adına değil, herkesin yararlanabileceği şekilde düşünmeli, gerçekçi planlar yapmalısınız. Bu enerji size özgü olan yeteneklerinizi ifade edebilmeniz kendinizi tanıtabilmeniz açısından gayet etkilidir. Maddi konular, kariyeriniz mevzularında oldukça sıra dışı gelişmeler yaşanabilir. İş yaptığınız insanlar ne düşüncede olursa olsunlar siz uyumlu davranmaya devam ediniz. Kötümser düşünmek yerine her güzel günün bir umut taşıdığını yüreğinizde hissedebilirseniz başarılı olmamanız için bir neden yoktur. Venüs enerjisi sizi sosyal yönden birçok insanla irtibat kurmanız ve bu yolla para kazanmanız açısından destekleyicidir. Venüs-Kova burcu geçişinin etkili tarihleri: 21 ve 31 Aralık öne çıkıyor. 31 Aralık parasal konularda bütçenizi düzenleme anlamında umutlandırıcıdır. Böylece son aylarda yaşanan mali problemler aydınlığa kavuşmaya başlar.

Aralık Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler:2-3-6-7-8-16-17-20-21-24-25-26-29-30
Zayıf Enerjili Günler:4-5-12-13-18-19-31
Aşkta En Şanslı Günler: 16-17
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 1-27-28
Yeniay: 24-25-26
(Ay gezegeninin Oğlak burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay: 12-13
(Ay gezegeninin Yengeç burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Aralık ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER