Habertürk 05.04.2011

Oğlak burcu aylık yorumu (Nisan 2011)

Astrolog İrem Su bu ay oğlaklara, yaşadıkları ilişkinin özü, süresi, niteliği ve karşılarındaki kişinin hayatlarındaki yerini iyi belirlemelerini öneriyor.

OĞLAK

Oğlak burcu aylık yorumu (Nisan 2011)

Oğlak Burcu-NİSAN Ayı Genel Değerlendirmesi

Merkür geri hareketi devam ederken 2 Nisan tarihinde yöneticisi olduğu Koç burcunda seyrine başlayan Mars gezegeninin hızlandırıcı etkisine dur demek pek kolay olmaz. Neden? Çünkü Merkürü dispozite eden Mars mücadele gücünün simgesi olan Koç burcunun yönetici gezegenidir. Bu durumda eviniz, aileniz ve başlangıçlarda bulunmayı düşündüğünüz konularda bir an önce sonuç almak istersiniz. Ancak ne var ki, Merkür geri hareketini sürdürmektedir. Bu yüzden de sabırlı olmak lazımdır. Ancak tabii ki söylemesi kolay yapması zor derler ya aynen öyle. Bu baskı doğal olarak iş hayatınız, ev sınırlarınız içinde sert konuşmalara agresif hareketlere, anlaşmazlıklara hatta kimi zaman kazalara sebebiyet verebilir. Ancak bütün bu durumlar 23 Nisan sonrası yavaş yavaş yoluna girer ve kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmeye başlarsınız. Onun için özel-iş-ailevi konularda sabırlı olmanızı tavsiye ederim. Nisan ayındaki transit geçişler açısından en önemli tarihler 3-11-18-23-27 olarak öne çıkıyor. Bu tarihlerde acil ve geri dönülmesi zor veya daha sonra düşündüğünüzde pişmanlık uyandıracak kararlar almaktan mutlaka uzak durmakta fayda var.

Nisan Ayı Astrolojik Takvimi

2 Nisan Mars Koç burcuna girişi 07:51

3 Nisan Koç burcunda YENİAY 17:32

9 Nisan Pluto Geri Hareket Başlangıcı 11:51

18 Nisan Terazi-Koç burç aksı üzerinde DOLUNAY 05:44

20 Nisan Güneş Boğa burcuna girişi 13:17

21 Nisan Venüs Koç burcuna girişi 07:06

23 Nisan Merkür düz seyrine geçişi 13:04- Koç burcunda

AŞK VE İLİŞKİLER

21 Mart-20 Nisan tarihleri arasında devam edecek edecek Güneş-Koç burcu seyri, Oğlaklar açısından mücadeleci bir yansımadır. Bu süreçte partnerinin yuvadaki huzuru, güvenliği ve bütünlüğü sağlaması, sorumluluklarını yerine getirmesi ve anlayışlı olması gerekecektir. Peki partner buna yanaşacak durumda mı ? zor gibi. İyi de bu durumda tartışmak ve huzuru bozmak mı gerekiyor. Hayır. O zaman yapılması gereken yaşadığınız ilişkinin özü, süresi, niteliği ve karşınızdaki kişinin sizin yaşamınızdaki yerini iyi belirlemeniz lazım. Özellikle 4 Nisan tarihinde yaşanacak Güneş-Satürn karşıtlığında yuvanız sınırları içinde daha dikkatli olunuz. Eğer bu noktaya gelene kadar türlü badirelerden geçmiş, bir temel oluşturmuş ve yüreğinizdeki sevgiyle yol almış iseniz elbirliğiyle bu süreci gayet güzel bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Bunun tam tersi durumda, kendi yapısı gereği zaten pasif biri ise, o zaman kızmaya hakkınız yok. Zaten en başından beri kişiliği bu diyerek olgunlukla karşılamak gerekiyor. Aslında süreci nasıl geçireceğiniz, tamamen aranızdaki paylaşımın niteliğine bağlı olarak şekillenecektir. Kimi çiftlerde sorun bile yaratmaz, bazılarında çatışmalar yaşanabilir, bir kısmında tek taraflı anlayışla geçiştirilir. Ancak çoktan beri sorunlu olanlar ve artık beraberliklerini devam ettirmek istemeyenlerin her şeyi tekrar bir gözden geçirmeleri faydalıdır. Birbiriniz için ne anlam ifade ettiğinizi iyi bilmek ve ona göre davranmak gerekir. Bu tespitin doğru şekilde yapılması için tabii ki gerçekçi ve tarafsız bir şekilde düşünmek gerekiyor.

MERKÜR GERİ HAREKETİ

Sevgili Oğlaklar, 30 Mart(saat 23:48)-23 Nisan (saat 13:04 ) arasında Koç burcunda geri hareketini sürdürecek olan Merkür, eviniz veya ev yaşamınızla alakalı her türlü konu(satın alma, kiralama, taşınma, birlikte yaşama), aile, toplum, anne - baba konumundaki kişilerle olan ilişkileriniz ve birbirinize olan tutumunuz, derin duygularınız, bilinçaltı, gayrimenkul, çiftlik, maden, toprakla ilgili her şey, anayurdunuz, duygusal güvenliğinizle alakalı meseleler, ruhsal bağlılıklarınız, anneliğiniz , korunma ve sahip olunma ihtiyacınız ve hayatımızda temel teşkil edecek konularda etkilidir.

Bu konularda, Merkürün gölgeli günleri(başlama tarihinden bir hafta öncesi) 23 Mart tarihinden itibaren planlarınız, projeleriniz, önünüze çıkabilecek teklif ve durumları gözden geçirmeli, eksiklerinizi tamamlamalısınız. Uygulamak istediklerinizi geri hareketin gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 30 Nisan tarihinden itibaren yürürlüğe koyabilirsiniz.

Eğer 30 Mart öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş işleriniz varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur.

Geri Hareket Süresince Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yukarıda sıralanan konularla ilgili önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve verilen süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. Bu her ne olursa olsun herhangi bir konu için de geçerli olabilir. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Ama dediğim gibi herşey kılıkırk yaracak derecede merkez altına alınmalı ve incelenmelidir. Bunun dışında yaşamınızla ilgili önemli konularda, örneğin bir ilişki, iş veya her ne ise, Eski bir mevzuyla alakalı düşünmek, geri dönüş yapmak ve yeni karar vermek adına geri hareket dönemleri oldukça faydalıdır. Çünkü herşeyi daha net ve açık bir şekilde görebilir.

Ayrıca: Yukarıda sıralan konularda ve geleceğinizi yakından ilgilendiren meselelerde yeni bir girişimde bulunmamak gerekir. Diyelim ki bulundunuz, Merkür geri hareketinin bitiminden sonra bu başlanan girişimde aksamalar ve gecikmeler ayrıca yanlışlıkların ortaya çıkması mümkündür.Yine aynı şekilde, yeni bir işe adım atmak, birdenbire karşınıza çıkacak bir teklifi kabul etmek veya yeni bir teklifte bulunmak, ev kiralamak, satın almak veya başka bir şehre yerleşmek gibi her türlü yenilikte bulunmak aynı şekilde sonradan ummadığınız tersliklerle karşılaşmak ve beklentilerinizin umduğunuz gibi olmaması anlamı taşır. Yapılması muhakkak olan işlerinizle alakalı konularda son derece dikkatli davranarak, analiz ederek, araştırarak, soruşturarak, kesinlikle bilgi sahibi olmayı önemseyerek gündelik tüm işlerinizi yapabilirsiniz. Her türlü kayıp,terslik, gecikme, sistem dışı durumlar, eksilmeler, gözden kaçırmalar, dikkatinizden kaçmalar konusunda temkinli olmalı, önceden tedbirler almalı, işi şansa bırakmamalısınız.

Geri Hareket Süresince Bahsi Geçen Konularda:

-İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
-Yalnız başımıza kalmak hoşunuza gider, sohbet etmekten, gereksiz yere konuşmaktan hoşlanmazsınız.
-Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar
-Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
-Gündelik zorunluluklarınıza kimi zaman ara verip, gönlünüzce bir şeyler yapabilme gücü bulursunuz.
-Daha önce verilen bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.

Son Söz: Merkürün geri hareketi esnasında herşeye yeniden bir bakış açısı altında incelemek yararlı olacaktır. Yukarıda belirtilen konularda yapmak istediklerinizi, yeniden ele alarak düşünmeniz, değerlendirmeniz ve eksikleri tamamlamanız son derece faydalıdır.

Her geri hareket eksiklerin tamamlanması, yenilikler için gözden geçirilmesi anlamında faydalıdır. Zorluklardan uzak bir dönem geçirmeniz dileğimle,

YENİAY KOÇ BURCUNDA

Sevgili Oğlaklar saat 3 Nisan saat 17:32 itibariyle Koç burcunda meydana gelecek Yeniay, bir yandan Merkürün geri hareketi diğer taraftan Mars-Uranüs kavuşumu nedeniyle sabırsız ve taşkın hareketlere, düşünmeye neden olabileceğinden dikkatli olmamızı gerektiren noktalar içeriyor. Yeniay hangi konularda etkili ve nelere özen göstermek lazım birlikte ele alalım. Yuvamız, yani içinde nefes aldığımız, dış dünyanın zorlukları karşısında sığındığımız yerleşim alamızla ilgili tüm konularda düşündüğümüz yenilikleri uygulamadan önce akıllı bir şekilde hesap kitap yapmak gerekiyor. Ailevi ilişkilerimiz son derece önemli. İster büyüklerimiz(anne-babamız) ister kardeşlerimiz, evladımız, eşimiz, değer verdiğimiz insanlarla aramızdaki sorunları sevgi birliği içinde çözmek, huzur içinde yaşamanın sırrıdır. İşte bu sırra ermek için anlayışlı, sabırlı hoşgörülü davranmaya çalışmalıyız. Emlak ve mülk alım, satım, kiralama işlerimiz, yeni bir eve taşınma arzumuz son günlerde yükselmiş olabilir. Bu durumda ani kararlar vermemek, araştırmak ve bütçemizi gözden geçirmek lazım. Bilinçaltımızdaki arzularımız, çocukluktan bu yana yüreğimizde birikenler, bastırdıklarımız kimi zaman olaylarla tetiklenir ve yüzeye çıkar. Sabırsızlık, aşırı reaksiyon göstermek tabii ki insana dair ruh halleridir. Ancak gerek iş gerekse özel dünyamızda Yeniayın oluştuğu saatlerde akıllı ve mantıklı şekilde hareket etmek gayet faydalıdır.

Yuvamız sınırları içindeki yerimiz, önemimiz ve yuvamızdaki şartların tekrar düzene oturtulması, iş-ev arası sorumluluklarımızın tekrar gözden geçirilmesi, aile birliğinin tekrar düzene kavuşturulması adına yapılacak görüşmeler son derece yararlıdır. Yaşamınızdaki sorumluluklar eğer kendinizi unutmanıza neden oluyorsa, bunları bir düzene koyarak kendinize yeniden sahip çıkabilirsiniz. Aile büyüklerinizin yuvanız üzerindeki etkileri ve bunların tekrar düzenlenmesi, evinizle alakalı sorumlulukların uygun bir plan içinde yeniden tasarlanması Yeniayı gayet olumlu bir şekilde değerlendirmenizde yarar sağlayabilir.

NEPTÜN BALIK BURCUNDA-4 Nisan

Nisan-Ağustos döneminde Balık burcunda ilerleyecek Neptün burcunuzla uyumlu görünüm yapacak hoş bir etki. Sezgi gücü veren, ideallerinizin peşinden koşmanızı sağlayan, hayallerinizi gerçeğe dönüştürmenizde size destek verecek Neptünün asıl gücünü 2012 sonrası çok daha iyi hissedebilirsiniz. Bu kısa sürelik ön prova bile emin olunuz ki siz Oğlaklar için rahatlatıcı, moral duygunuzu yükseltici ve sizi ipek bir tülün sarmalaması gibi ruhunuzu okşayıcıdır. İletişim anlamında insanlarla paylaşımda bulunurken, şefkat duygunuz ve empatiniz oldukça gelişir. İnsanları rahatlatabilir onların kendilerini iyi hissetmelerini sağlayabilirsiniz. Düşünceleriniz zihninizde öylesine güzel akar ki, yükselen moral duygunuzla sorunlarınızı kolaylıkla çözüme kavuşturabilirsiniz. Bu kısa yansıma ağzımıza bir bal parmak bal çalsa da ben keyfini sürmenizi tavsiye ediyorum. Ağustos-Kasım döneminde ise Neptün tekrar Kova burcuna geri dönecek. Bu dönemde maddi konularda bilinçli hareket etmenizde fayda var.

İŞ VE KARİYER

27 Mart-21 Nisan tarihleri arasında Balık burcunda ilerlemesini sürdürecek kariyer evinizin yöneticisi Venüs etkisini öncelikle genel yansımaları ve ardından dikkat edilmesi gereken yönleriyle sizlere izah etmeye çalışacağım. Venüs bu yıl itibariyle dispozitörü Neptün tarafından güçlü bir şekilde uyarılmaya başlayacak. Böylece siz Oğlaklar yakın çevre, eğitim hayatı, medya yayın faaliyetleri, mistik konular, sevgi, şefkat hisleriyle hayatı kucaklayabilir hale geliyorsunuz. Yani çevrenizdeki insanlara şifa oluyor, onların da sizin gerçek değerinizi anlamaya başladıklarını hissediyorsunuz. Venüs-Balık burcunda astrolojik olarak yücelme gücü kazanır. Hayatın lezzeti, güzellikleri, başarısı ve mutluluğunu hissetmemiz adına etkili olan, bizleri tüm insanlarla kaynaştırmak adına enerjiler sunan Venüs, inancınızı yükselttiği gibi, size huzur ve ılımlılık tarzında bir enerji sunar. Bu sayede moral gücünüz ve kendinize olan güveniniz artar. Bir oğlak için hayat çoğu zaman meşakkatli geçer, çetindir ve sınavlarla doludur. Çünkü o bu zodyakın en üst bölümünde yer alır ve tüm burçlara bilgeliğiyle örnek olur. Sabır en büyük ibadet olduğuna göre, Oğlaklar da sabır ve zamanın efendisi olarak her türlü güçlüğün üstesinden gelebilirler. Yeter ki, karamsar düşünmesinler. Bardağın boş değil dolu tarafını görmeye çalışmak, kendine güven duymak veya kendinden şüphe etmemek bütün felsefelerin özünde gizli bir sırdır. Eğer siz olmasaydınız, belki de temel atmak, sağlamlaştırmak ve sabretmek gibi olguları burçlar olarak öğrenmemiz mümkün olmazdı.

O zaman neden korku duyasınız ki? Merhamet duygunuzun yükselmesi, içinizdeki inancın büyümesi sonucu kendinizi dış dünyada yeteneklerinizle gösterebilir, olumlu duygularınızla kendinizi rahatlatabilirsiniz. Sinema, sahne sanatları, iletişim, haberleşme, yolculuklar kanalıyla değişik insanlarla tanışabilir, farklı yönlerinizle kendi vizyonunuzu güçlendirebilirsiniz. Zihinsel açıdan kendinizi dinlendirebilir, becerilerinizi geliştirebilir, hayatı daha farklı bir şekilde hissedebilirsiniz. Ruhunuzdaki güzellikleri insanlarla paylaşabilir, aslında ne kadar duygusal bir insan olduğunuzu gösterebilir, bunu yazıya, söze dökerek sunabilirsiniz. İlham gücünüzün artışı, sezgilerinizin yükselmesi sanatsal konularda da sizi destekleyebilir. Kısa yolculuklar yaparak, egzotik yerler keşfedebilir, hafta sonları deniz kenarında dinlenebilir, tüm stresinizi ve kışın ağırlığını üzerinizden atabilirsiniz. Şimdi gelelim bu geçişte dikkat etmemiz gereken tarihe. 18 Nisan saat 12:02 de Venüs-Kuzey Ay düğümü zorlu etkisini deneyimlerken, aynı gün oluşan Dolunayı değerlendirirken şu noktalara önem vermek gerekiyor. Ben nasıl bir çevrede yaşamak ve kendimi hangi konularda geliştirmek istiyorum. Bu soruya cevap verirken öncelikle hayatınızın iplerini elinizde tutmak için gerçekçi hareket etmeniz gerektiğini unutmayın. Sakın ola ki, insanlar sizi sevsin veya sizi takdir etsinler diye kendinizden fedakarlık etmeyin. Ayrıca kişisel gelişiminiz açısından ne gibi eksikleriniz var bunları tek tek gözden geçirin. Ne kadar sakin ve ne kadar kendinize malik olursanız bu tarihi gayet olumlu bir şekilde geçirirsiniz.

2 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında yöneticisi olduğu Koç burcunda seyrine başlayacak Mars etkisini önce genel yansımalarıyla ele alacağım. Ardından dikkat edilmesi gerekenler konusunda sizi bilgilendireceğim. Yuva, ailevi ilişkiler, geleceğiniz, iş-ev arası yoğunluğunuz, ortaya koymak istedikleriniz gibi geniş bir yelpazede etkili olacak Mars, yöneticisi olduğu bir burçta ilerlediği için doğal olarak sizi aktif ve hırslı kılabilir. Güvenliğini sağlamak için ister istemez kişi kendi alanını savunmak ister. Nisan ayında bu alanda hem Merkür geri hareketi hem de Yeniay etkisi söz konusu. Genel olarak zaten bu ay her burcun bilinçli, mantıklı ve fevri davranmaması gerekiyor. Deyim yerindeyse bu ay hepimize düşen aklı başında hareket etmek. Aile huzuru için ve birlik beraberliğinizin bozulmaması için el birliği içinde birbirinize özlük haklarına saygı duyacak şekilde düzenlemelerde bulunursanız tabii ki dönem çok daha rahat geçebilir. Sözgelimi genç bir insansanız özgür olmak ve dilediğiniz şekilde yaşamınızı sürdürmekten yanasınızdır. Eğer bu konuda büyükleriniz tarafından fazla disiplin altında yetiştiriliyorsanız bu süreçte ev içindeki ilişkilerde sorunlar yaşanması doğaldır. Bu dürtü sizi ister istemez baskılar karşısında isyana sürükleyebilir. Bu durumda yapılması gereken ne olursa olsun sakin ve ılımlı bir şekilde hareket etmek, bağları koparmak yerine birleştirici düşünmeye çalışmaktır. Agresif hareketler, ego saplantıları, olumsuz diyaloglar sizleri birbirinizden uzaklaştırıcı ve gerilime sevkedicidir. Merkür gezegeninin geri hareketini de hesaba katarsak bu süreçte acil kararlar almamalı, temkinli olmaya çalışmalı, düşündüğünüz yenilikleri, Nisan sonuna kadar gözden geçirmelisiniz.

Ayrıca aranızdaki sorunlar için önce kendinizi daha sonra aile bireylerinizi gerçekçi bir şekilde gözlemlemeli, sizi huzursuz eden noktaları tespit etmelisiniz. Daha sonra bunları ailenizle paylaşır, düzeltmeye çalışırsınız. Aile hayatı düzgün yürüyen ve birbirine oldukça bağlı olan kişiler ise bu dönemde yapmayı düşündükleri yenilikler için fikirlerini ortaya koyabilir, üzerlerine düşen sorumlulukları belirleyebilir, eksiklerini gözden geçirerek tamamlamaya çalışabilirler. Aile yaşamında problemi olan çiftler açısından da zorlu olan bu süreçte, ev içinde belli bir yoğunluk, koşuşturma söz konusu olabilir. Normal düzeninizden bazı nedenler yüzünden uzaklaşmanız mümkündür. Kendi isteklerinizi gerçekleştirme arzunuz yoğun olmasına rağmen içinde bulunduğunuz şartlara uymak zorunda oluşunuz sizi gerginleştirebilir.

Ev içinde herkes kendi bildiği şekilde hareket etmeye kalkıştığı için, düzen ortadan kalkabilir. Bir tür hayatta kalma savaşı veriliyor gibidir. Daha önceden yaşanan ve hala sürmekte olan problemler nedeniyle öfkeli tavırlar göstermeniz mümkündür. Çünkü kişisel derinliklerinizde biriken geçmişin izleri, bu enerjiler altında açığa çıkmaya hazır gibidir. Aile yaşamınızda aktif ve rekabetçi tarzda bir iletişim söz konusu olabilir. İş, para, sağlık nedeniyle dışarıdaki dünyada verdiğiniz mücadeleyi, ev sınırları içinde boşaltmaya çalışmanız mümkündür. Oysaki yapılması gereken bu dönemi sakin ve ılımlı bir şekilde geçirmeye çalışmak, ani ve dürtüsel hareket etmemek, kararlar vermemektir. Yaşanan sorunlar ne olursa olsun ılımlı davranmaya, problemlerinizi olabildiğince sevgi birliği içinde çözmeye çalışınız. Bu dönemin dikkat edilmesi gereken tarihleri 3-11-18 Nisan olarak öne çıkıyor. 3 Nisanda Mars-Uranüsle kavuşum yapıyor. Bu durum aile ve iç güvenliğiniz konusunda özellikle parasal anlamdaki değişimin işareti. Bu değişim sizi hem iş dünyasında hem de ev alanı içinde yeni kararlar almaya sürükleyebilir. Daha fazla özgürlük ihtiyacı duyabilirsiniz. Ancak bu iki güçlü enerjiyi doğru bir biçimde kullanmak için, acele hareket edilmemesi şarttır. 11 Nisan günü Mars-Pluto zorlayıcı görünümü altında güç ve iktidar tutkunuz yükselir. Her şeyi siyah veya beyaz şeklinde yorumlayabilirsiniz. Dışarıdan sanki sizi bir şeyler baskı altında tutuyormuş gibi gelebilir. 18 Nisan tarihinde Mars-Satürn arasındaki karşıtlık Dolunaya rastladığı için özellikle otoritelerle(eş-patron-aile) aranızda belli bir çatışma oluşabilir. Aslında bu çatışma sakin ve aklı başında kullanılırsa güce dönüşebilir. İş hayatı-ev arasındaki sorumluluklar arasında kalmanız söz konusudur. Böyle bir durumda hayatınızı dengeli bir sistem üzerinde oturtabilirseniz, hem görevlerinizi yerine getirirsiniz hem de yuvanızda ilişkilerinizde huzur bulursunuz. Benim buradaki görüşüm, bu üç enerjinin size yeni bir değişimi getirmesidir. Ancak bu değişim yavaş ve akıllıca yönlendirilirse olumlu sonuçlanabilir.

DOLUNAY TERAZİ BURCUNDA

Sevgili Oğlaklar 18 Nisan tarihinde saat 05:44 de Terazi burcunda oluşacak Dolunay dikkatli, tedbirli ve aceleci kararlardan, hareketlerden uzak durmamız gerektiğini gösteriyor. Güne şöyle bir baktığımızda saat 12:02 Venüs-Kuzey Ay Düğümü saat 19:02 Mars-Satürn karşıtlık etkisi durdurucu ve doğal olarak gerginlik uyandırıcı etkiler olarak öne çıkıyor. Özellikle kariyer hayatınızla ilgili konularda dengeli ve etrafınızdaki insanlarla gayet güçlü bir işbirliği içinde olmanın faydası büyüktür. Dolunay, ekilenlerin, verilen emeklerin karşılığını alma zamanlarıdır. Ancak bu Dolunay beklememizi, sabırlı olmamızı, her şeyi enine boyuna düşünmemizi gösteriyor. Hayatın üzerine gitmek, insanlarla takışmak özellikle ailevi konularda tartışmak sakıncalı olabilir. Kariyer evinizdeki Satürn geri hareketi otoritelerle ilişkilerinizin önemini gösteriyor. Dış dünyanın kendi içindeki kuralları ister istemez üzerimizde etkili olabilir. Karşınıza çıkabilecek tekliflerin Merkür geri hareketi bitene kadar gözden geçirilmesi şart. Birileri sizin ne kadar çok çalıştığınız veya emek sarfettiğinize bakmayabilir. Bunları doğal karşılamak ancak kendinize olan güveninizi de ayakta tutmanız lazım. Aslında bu Dolunay benim kanaatimce sizleri test ediyor. Eğer diyor kendinden eminsen, geleceğinle alakalı konularda şüpheye düşmez, zorluklarla karşılaşsan da yılmazsın. O zaman bir ağaç gibi fırtınada yıkılmamak için yeri geldiğinde dallarını eğmeyi bil. Bu senin kökünü sağlam tutacak ve sonrasında ayakta durmanı sağlayacak.

23 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda düz olarak yoluna devam edecek çalışma evinizin yöneticisi Merkür, iş alanındaki kişilerle veya işinizle alakalı konularda bağımsız düşünce ve özgür ifade gücünüz yükselebilir. Üzerinizde denetim uygulanmasından hoşlanmadığınız için kimi zaman oldukça sert sözler, tartışmalar veya anlaşmazlıklar oluşması mümkündür. Çünkü zihniniz oldukça hızlı çalışır ve kimi zaman gerilimlerin sebebi de budur. Oysaki bir Oğlak daima düşünerek, planlayarak, ölçüp tartarak hareket etmeyi sever. Fakat bu etki altında işine karışılmasından veya yönlendirilmekten hoşlanmadığı için tepki gösterebilir. Bu durumda sorunlar yaşanması ihtimal dahilindedir. Çalışma hayatının günlük temposunda fazlasıyla yoğunluk oluşabilir. Hatta bu yoğunluk ev sınırları içinde sürekli çalışmaya, bu yüzden gerilim altında kalmaya neden olabilir. Kimi Oğlaklarda ise bu durum daha ciddi boyutlara ulaşabilir. İş hayatınızdaki yoğunluk, sağlık sorunları veya ev alanı içinde gergin tepkilerde bulunmanıza yol açabilir. Doğum haritasında, iş evi zorlu enerjiler altında olanlar için bu durum, işten uzaklaştırma veya bizzat sizin ayrılmanız, ihtar almanız gibi benzeri durumlara yol açabilir. Halbuki bu enerjiyi olumlu anlamda kullanmanın yolu özellikle iş çevrenizdeki insanlarla sakin ve ılımlı şekilde anlaşmaya çalışmak, iş girişimleriniz için araştırmalarda bulunmak, fikirlerinizi, planlarınızı girişimci davranarak çevrenizdeki insanlarla paylaşmak, bizzat iş girişimlerinde bulunmak, yetkili kişilerle görüşmeye çalışmak. Bu tarihler arasında yaratıcı gücünüzü ifade edebileceğiniz şekilde girişimlerde bulunmanız, geri hareket döneminde karşınıza çıkan önerileri değerlendirmeniz ve eski halledilmemiş meseleleri tekrar ele alarak çözüme kavuşturmanız mümkün olabilir. Yeter ki gerilimli davranmayın, sakin kendinizden emin bir şekilde iletişimde bulunmayı bilin. O zaman halledemeyeceğiniz bir problem kalmaz.

PARA KONULARI

21 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda seyrini sürdürecek Venüs etkisini hem genel hem de Nisan ayı içinde dikkat edilmesi gereken tarihler şeklinde ele alacağım. Koç burcu geçişleri her ne kadar gerilimli gibi duruyorsa da, siz Oğlaklar için atak olmanızı sağlayıcı bir destek gücüdür. Siz bu tarihler arasında hayatın güzellikleri ve keyifli yanlarından yararlanmak için çok çalışmanız, girişimci olmanız gerektiğini anlayabilirsiniz. Bu enerjiyi bu anlamda kullandığınız zaman hırslı çalışmanız, işinizde başarılı olmak adına özellikle çaba sarfetmeniz kolaylaşabilir. Oğlaklar her şeyi çerçevelemekten yana oldukları için, Venüsün Koç burcu sürecinde kendilerini sınırlamak zorunda kalmadan enerjik bir şekilde öne fırlayabilirler. Bu şekilde kullanırsanız bu zorlu enerjiyi güce dönüştürmüş olursunuz. Yalnız Venüs-Koç burcu geçişinde iki tarih gayet önemli. 23 Nisanda Venüs parasal kazanç evinizin yöneticisi Uranüs ile kavuşum yapacak ve 27 Nisan Venüs-Pluto dönüşüm ve yenilenme anlamındaki girişimlerinizde sizi daha fazla mücadeleye sevk eden bir görünüm oluşturacak. Bunlar gösteriyor ki, rekabet kızışabilir, daha fazla başarılı olmak için diğer kişilerle yarışmanız, ancak yenilikler konusunda dikkatli hareket etmeniz, gözden geçirmelerde bulunmanız, kısaca bilinçli davranmanız lazım. Agresif davranmak yerine, sıcak ve samimi ilişkiler kurabilir, girişimci olursanız bu iki zorlu görünümün size zarar vermesini önlemiş olursunuz.

Ev alanınız içinde de agresif tepkilere neden olabilecek bu enerji, sözünüzün dinlenmesinden hoşlanma, birlikte yaşadığınız kişi veya kişilere karşı baskın bir rol oynama durumu görülebilir. Ayrıca evinizle alakalı değişim ve yenilenme konularında yapılacak tamiratları gösterebilir. Evin güzelleşmesi adına olan bu çalışmalar, ev alanı içindeki yoğunluğu göstermektedir. Kimileriniz için yeni bir yere taşınmak veya yeni bir ev satın almak yoluyla olan değişimi de gösterebilir. Genel anlamda sert bir enerjidir fakat doğru yere yönlendirilmesi halinde hakikaten girişimcilik, liderlik ve öncülük özelliklerinizi ortaya çıkartabilir.

NİSAN Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 1-5-6-14-15-18-19-22-23-27-28

Zayıf Enerjili Günler: 10-11-16-17-29-30

Aşkta En Şanslı Günler: 14-15

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 24-25-26

Yeniay: 22-23

(Ay gezegeninin Oğlak burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 10-11

(Ay gezegeninin Yengeç burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

NİSAN ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Habertürk Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER