Mynet 03.12.2012

Terazi burcu aylık burç yorumları (Aralık 2012)

Aralık ayında sizi neler bekliyor, burcunuza göre hayatınızda neler olacak, işte aylık burç yorumunuz.

AŞK VE İLİŞKİLER

Terazi burcu aylık burç yorumları (Aralık 2012)
21 Aralık saat 13.12 olana dek Yay burcunda ilerleyecek Güneş sürecini sizlere önce genel etkileriyle ve ardından bu yıl ki önemi anlamında izah etmeye çalışacağım. Güneş-Yay burcu seyirleri, eğitimden iş hayatına kadar geniş bir alanda kişinin yapmak istediği yenilikleri uygulama arzusunu işaret eder. Kendini adadığı yolunda imkansızı başarmaya kararlı olan Teraziler, hem çevrelerindeki insanlarla hem de iş birliğinde bulunacakları kişilerle iletişime geçerek yeni bir adım atmak isterler. Bu adım hayatın akışını anlamlandırmanızı sağlar. Geçmişi çoğu zaman yargılıyor olsanız da, bundan sonrasında güzel bir sayfa açarak bütün acı tecrübeleri unutacağınızı hissedersiniz. Bu pozitif düşünme zamanıdır. Kişi kendince doğruları ve yanlışları ele alarak artık önüne bakmak ister. Bazı Teraziler bu dönemde yeni bir çevreye taşınmak-eğitim anlamında karar vermek-yeni bir iş için kolları sıvamak-yakın akrabalarıyla temasa geçmek gibi kararlar alabilirler. Ancak bu kararların ne zaman alınması gerektiği Güneşin o yıl ki geçişinin etkilerine bağlıdır. Şimdi onları görelim.

3 Aralık tarihine kadar, öncelikle mali konuların şöyle akıllıca bir gözden geçirilmesi gerekiyor. Düşünülen yenilikler için durumunuz nasıl? Fazla açılmadan, borç harç altına girmeden iyice düşününüz. Bütçenizin sınırlarını, gelir gider anlamında çizmekte yarar var. Problemlerinizi derinlikli olarak ele almalı, bu tarihe kadar mali konular üzerinde ciddi kararlar vermekten kaçınmalısınız. Konuşun, araştırın, soruşturun. 3-11 Aralık tarihinde en azından durumunuzu daha iyi anlamış olursunuz. Şuraya şunu veririm, buraya bunu eklerim, böylece şu işimi halledebilirim diyecek duruma gelirsiniz. 11-21 Aralık tarihlerinde hızınız bir hayli yükselir. Yolculuklara çıkabilir, düşündüğünüz yenilikleri uygulamak için harekete geçebilirsiniz. Demek oluyor ki, bu yıl ki Güneş-yay burcu son dispozitör Merkürün bir hayli etkisi altında. O zaman bize düşen, verdiğim tarihlere göre kendinizi gözden geçirerek hareket etmenizdir. Güneş-Yay burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihleri: 3, 4, 6, 13, 20.

16 Aralık saat 06.38-9 Ocak 2013 saat 06.11 tarihleri arasında Yay burcunda ilerleyecek Venüs, bir değişimin derinden derine düşünüldüğünü, ancak bunu nasıl ve hangi yolla yapacağınıza karar verme anlamında etkili olabilir. Sadece bununla kalmıyor. İletişimsel olarak bir hayli koşuşturma var. Önceden başlanmış ama henüz bitirilmemiş işler de bu arada epeyce yoğun. Ancak benim üzerinde durduğum nokta, siz ne yaptığınızın veya neye karar verdiğinizin farkında olarak mı hayatınızı düzenliyorsunuz. Eğer bir yeni çevre düşünüyorsanız veya bir başka şehir, ülkeye yerleşmek gibi, bunun üzerinde iyice düşündünüz mü? Sözgelimi, bir anda boşanmaya karar vermek, evlenmeyi düşünmek, işe girmek, işten ayrılmak, işin şeklini değiştirmek, tümüyle hayatınızı yenilemek. Bütün bunlar bana hiç sürpriz gelmiyor. Aralık ayı, sanki acelemiz varmış gibi, bizi bir yerlere doğru gitmeye, değişime hazırlıyor. Hazırlamanın yanı sıra coşturuyor diyelim. Ama ben bu coşkunluğun mutlaka sağlam bir çerçeve içine oturtulması ve akıllıca yapılmasından yanayım. Jüpiter henüz geri hareketini bitirmedi. Düşündüğümüz şeyler daha sonra pişmanlık uyandırmasın. Tabii ki doğum haritanızdaki etkiler çerçevesinde belki de bu değişimin zamanı geldi ama ya gelmediyse veya hiç yapılmaması gerekiyorsa. İşte onun lütfen bir daha gözden geçiriniz. Hayati konularda kararlar aceleye gelmez. Sağlamcı olun. Sağlığınıza lütfen dikkat edin. Hayallerinizi gerçeklik sınırları içinde ele alın. Olmayacak düşlere kapılmayın. Ben olumsuz olur demiyorum. Demem de. Bu sizin hayatınız. Ben gökyüzündeki etkiler çerçevesinde tedbirli, akıllı, ileriyi görecek şekilde, ciddi manada durumları ele almanızı tavsiye ediyorum.Venüs-Yay burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihi: 16, 19, 20, 23 Aralık.

İŞ VE KARİYER

26 Aralık tarihine kadar güçlü olduğu Oğlak burcunda ilerleyecek Mars, eviniz, ailenizle olan ilişkiniz, iş-ev arası yaşamınız, yuvanızla alakalı konularda ciddiyet ve sorumluluk çerçevesi içinde hareket etmenizi sağlar. Doğru ve dürüst bir şekilde, amacınızın farkında olarak disiplinli davranmanız halinde her şey yoluna girecektir. Mars Oğlak burcunda gayet güçlü bir enerjidir. Bu enerjinin desteğiyle doğru kararlar verebilir, prensiplerinize uygun düzenlemeler yapabilirsiniz. Ev satın alma, kiralama, ev içinde çalışma, düzenleme, onarım gibi işler için planlamada bulunabilirsiniz. Bu süreç, dış dünyadaki mücadeleniz, özel hayatınızda sizi bir hayli düşündürür. Kendinizce durumunuzu ele alarak, neler eksik veya neler sağlam ve yolunda gitmiyor tespit ediniz. İçinize kapanmayınız. Karamsar düşünmeyiniz. Sadece zamanı iyi kollayınız. Bu dönemi, doğru anlamda kullanmak tamamen sizin hayata bakışınızla alakalıdır. Siz ne yaptığınızı bilen, hedefini belirlemiş, aklı başında bir insansanız emin olunuz ki, Mars-Oğlak etkisi, size doğru yolu, doğru hedefi bulmanızda yardımcıdır. Şöyle bir oturun, ne yapmak istediğinizi kafanızın içinde bir organize edin ve ona göre bir plan yapın. Acele etmeden sakince yolunuzda su gibi akın. Mars-Oğlak burcu geçişinin önemli görünüm tarihleri: 17, 23, 25, 27 Kasım.

11 Aralık saat 03.40-31 Aralık saat 16.03 tarihleri arasında Yay burcunda ilerleyecek Merkür yansımalarını, görünümleri çerçevesinde gözden geçirdiğimde, iletişim-bilgilenme-yolculuklar-çevre değişimi-evlilik-uzun süreli ilişki-sağlık ve düzenlemeler konusunda değişim arzunuzun bir hayli yoğun olduğunu söylemek mümkün. Ancak bu değişimlerin tümü, son derece bilinçli bir şekilde gözden geçirilmeli. Aceleye getirilmemeli. Çünkü hayati bir karar söz konusu ise ve gerçekten yaşamınızı değiştiren bir gelişmeyi içerecekse, maceracı düşünmek sakıncalı olabilir. Sözgelimi, sizi çok etkileyen biriyle karşılaşmanız evliliği düşünmeniz mümkün olduğu gibi, uzun süreli bir ilişkinin, evliliğin sona erdirilmesi de mümkündür. Öncelikle bu ay, sanki acelemiz varmış gibi davranabiliriz. Bir yerlerle yetişiyormuşuz gibi, sanki artık yolun sonuna gelmişiz de, bir engelden atlamak istiyormuşuz gibiyiz. Yenilik ve değişimler öylesine hızlı anlamda ele alınıp, değerlendirilir ki, eğer üzerinde bir planlama ve uzun süredir bir muhasebede bulunulmamışsa sonucu da pek sağlam olmayabilir. Onun için, lütfen enine boyuna düşününüz. Bir maceraya, bilinmeze, nasılsa halledilir diye aşırı iyimserlikle bir yola girmeyiniz. Çevre, ülke ve yer değişimleri, ister eğitim, ister ihtisaslaşma, ister farklı bir nedenle yapılmak istensin, mutlaka uzun vadeli olacak şekilde ele alınması gerekiyor. Ben ayrıca, yeteneklerinizin mutlaka bir alanda ustalaşmak şeklinde hem diğer insanlara yardımcı olmanız hem de ideallerinize ulaşmanız anlamında ele alınmasından yanayım. Bunun için eğitim almanız ve kendinizi geliştirmeniz gerekiyorsa, mutlaka deneyiniz. Çünkü oturmakla gelişme sağlanamaz. Aksine sağlığınızı bozabilir. Merkür-Yay burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihi: 11, 14, 15, 17 Aralık.

21 Aralık saat 13.12-19 Ocak 2013 saat 23.52 arasında Oğlak burcunda seyrini sürdürecek Güneş, ailevi değerlerin bir hayli önemsendiği ve sorumluluk duygusu içinde hareket edildiği zamanlardır. Problemlerin üstesinden gelebilmenin yolu, kişinin kendine olan saygısına bağlı olup, ailesine duyduğu sevgiyle de iç içedir. Eğer bu enerji süreci başladığında aranızda problemler varsa, bunların saygı, sevgi ve güven içinde halledilmesinde yarar var. Yoksa, yarattığınız buz dağlarının ardında birbirinizi görmeniz zor olur. Bu süreç aile birliğinin kurulması veya kurulmuş birliğinin sürekliliğinin sağlanması yönünde de kıymet taşır. Ev alanında onarım faaliyetleri, inşa süresi, yapının güvenliği bilhassa önemlidir. Buna göre aksaklıklar tamir edilmeye çalışılır. Güneş astrolojik olarak kişinin parlaklığı, sıcaklığı, kendisini ifade gücüdür. Sağlıkla birebir alakalıdır. İşte bu dönemde sizlerin de sağlığınıza özen göstermeniz, ev alanı içinde huzur olgusunu bizzat temin etmeye çalışmanız yararlı olur. Karmaşık, herkesin birbirinden ayrı havalarda olduğu bir evde mutlu olmak kolay değildir. Sizler bu süreçte ileriye yönelik hedeflerinizi bilhassa aileniz ve yuvanızla alakalı konularda belirlemek için iş hayatınıza bilhassa önem vermelisiniz. Çalışmıyor, emekliye ayrılmış biriyseniz, o zaman da kendinize zaman ayırmayı, dinlenmeyi, hobiler edinmeyi, eski dostlarınızla, arkadaşlarınızla bir araya gelmeyi denemelisiniz. Dostlarınızı evinizde ağırlayabilir, onlarla eskileri yadedebilirsiniz. Genç yaşta iseniz, aile büyüklerinizin üzerinizdeki baskıları sizi bu dönemde bir hayli yorabilir. Sıkıntılarınızı uygun bir dille ifade etmenizde yarar var. Bu dönem bir ev almak, geleceğinizle ilgili yatırım hususlarında düşünmek anlamında da etkilidir. Ancak risk altına girmemek de fayda vardır. Güneş-Oğlak burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihleri: 22, 26, 27, 28, 30 Aralık.

PARA KONULARI

11 Aralık(saat 03.40) tarihine kadar Akrep burcunda düz seyrini sürdürecek Merkür, parasal konular üzerinde derinlikli düşünmenin işaretçisi. Bundan önceki geri hareket döneminde (14-27 Kasım) gözden geçirdiğimiz ve alım-satım, yatırım, ticaret, mal mülk edinme gibi işleri tekrar bir ele alarak yürürlüğe konabilir. Ancak ben derim ki, piyasanın durumuna bir bakın ve gelecek vaat ediyor mu bir araştırın. Bu süreçte her sene olduğu gibi, maddi ve manevi değerlerinizle ilgili derinlemesine düşünebilir, yeteneklerinizi belli bir alanda değerlendirerek parasal açıdan güçlenmek isteyebilirsiniz. Sizi zor durumda bırakan insanları veya durumları affetmekte zorlanabilirsiniz. Bu yüzden de öyle kolay kolay kimseye güvenmezsiniz. Disiplinli olmanın gerektiği bir zamandır. Ancak şunu da belirteyim ki, hayatınızın tam merkezine parayı oturtmayınız. Kazanmasını bildiğiniz gibi, yeri geldiğinde yemesini de bilmek lazım. Kimileri bu süreçte, parasal durumunu iyi veya kötü olsun gizleme gereği duyar. Bu karakterinize göre değişse de, ser verip sır vermemek, Merkür-Akrep burcu seyrinin daima özünde vardır. Genel olarak durgun bir dönemdir. Ancak geri hareket döneminde alınmış bilinçli kararlar için, bu düz seyir bir hayli işinize yarar. Miras, hisseli paralar ve ortaklık kazançları, eşinizin mali durumuyla bu devrede yakından ilgilenmeniz mümkündür. Aralık ayında etkili tarih: 7 Aralık.

16 Aralık saat 06.38 olana dek, yöneticiniz Venüs, Akrep burcunda seyrini sürdürecek. Ben önce, bu geçişin genel etkilerinden bahsedeceğim. Ardından ikinci paragrafta bu süreyi derinlikli olarak ele alacağım. Venüs astrolojik olarak bir başkasıyla olan sevgi alışverişinin işaretçisi olduğu gibi popülerliğimizi ve hayatın lezzetli yanlarını hissedebilme gücümüzün de belirtecidir. Akrep burcunda ilerlediği süreçte, kişi için maddi konular özellikle önemli hale gelir. Çünkü kazanmak ve asla kaybetmek istemeyen birey, bir hayli tutkulu ve çıkarlarını düşünerek hareket edebilir. Para bir güç olgusu olarak görüldüğü için, ilişkilerde en çok bu noktaya önem verilir. İş veya özel ilişkinizde menfaat çatışmalarının yaşanması veya mecburen çıkarlarınızı düşünmek zorunda kalmanız mümkündür. Bu geçiş süreçlerinde, kişi hem geleceğini garanti altına almak hem de hayata tutunmak için bir hayli hırslı davranabilir. Bunun dozu kaçmamalıdır. Çünkü bazı kişiler sizi paraya fazla tamah eden bir kişi olarak görebilirler.

Şimdi birlikte Venüs-Akrep burcu geçişinin bu süreçteki etkilerini derinlikli gözden geçirelim. Öncelikle evli olanlar veya birbirlerine destek çıkan çiftlerin zor durumda kalmamak için bütçelerine dikkat etmelerinde yarar var. İş ortaklarının kendi aralarındaki finansal konuları ele almaları iyi olur. Ne kazanılıyor ve nasıl pay ediliyor? Eğer hisseli bir para veya mal taksimi yapılacaksa, yapacağınız kişilerle bir araya gelinerek konuşulması gerekiyor. Eğer bir mirasın pay edilmesi söz konusu ise veya boşanma durumunuz varsa hissenize düşen miktarla ilgili hukuki durumların mutlaka gözetilmesi gerekiyor. Diyelim ki, evinizden çıkartılıyorsunuz veya başka bir yere taşınacaksınız. O zaman mali duruma bakmakta yarar var veya ev almayı düşünüyorsunuz, uzun bir borcun altına gireyim diyorsunuz. Benim tavsiyem ödemelere dikkat ediniz. Bölüşümlerde, ailevi konularda, başkalarıyla ortak her türlü ilişkinizde ve parasal mevzularda Aralık ortasına kadar önemli gelişmeler söz konusu. Venüs-Akrep burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihleri: 7, 11 Aralık.

2012 Aralık Ayı Astrolojik Takvimi

11 Aralık Merkür Yay burcuna girişi

13 Aralık Uranüs düz seyrine geçişi

16 Aralık Venüs Yay burcuna girişi

21 Aralık Güneş Oğlak burcuna girişi

26 Aralık Mars Kova burcuna girişi

31 Aralık Merkür Oğlak burcuna girişi

Pozitif Enerjili Günler: 3-4-8-9-12-13-16-17-25-26-27-30-31

Zayıf Enerjili Günler: 1-2-14-15-20-21-22-28-29

Aşkta En Şanslı Günler: 16-17

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 10-11

Yeniay: 7-8-9

(Ay-Terazi burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 20-21-22

(Ay-Koç burcu geçişi, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

iremSU
Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER