Mynet 01.12.2011

Terazi burcu aylık yorumu (Aralık 2011)

Aralık ayında sizi neler bekliyor, burcunuza göre hayatınızda neler olacak, işte aylık burç yorumunuz..

Terazi Burcu-Aralık Ayı Genel Değerlendirmesi

Terazi burcu aylık yorumu (Aralık 2011)

10 Aralık tarihinde İkizler burcunda oluşacak Ay Tutulması, bilinçaltınızda özellikle daha fazla bilgi edinme, yolculuklar yapma, bir konu üzerinde hızlı düşünme ve hızlı kararlar verme anlamına gelir. Ancak unutmayalım ki, dispozitör güç Merkür abartılı Yay burcunda hala geri hareketini sürdürmekte. O nedenle güdüsel kararlardan, spontan tepkilerden uzak durmak lazım. Ancak şu var ki bu tutulma, öğrenme hevesinizi hakikaten yükselticidir. Bu sayede bir çok konuda kendinizi geliştirmeniz mümkündür. 14 Aralık tarihinde yay burcunda düz seyre geçecek Merkür eğitim, iş, yakın çevre, bilgilenme, girişim ve zihinsel konularda hızlı şekilde düşünmeniz anlamındadır. Ancak unutmayalım ki, Yay burcunda Merkür düşük bir enerjidir. Öyle incelemeden soruşturmadan kararlar almamak faydalıdır. 20 Aralık tarihinde Venüs Kova burcunda seyrine başladığında, arkadaşlıktan doğan paylaşımlar özel yakınlıklara dönüşebilir. Ancak uzun sürmesi için zaman gerekir. 22 Aralık Güneş Oğlak burcunda seyrine başladığında sorumluluklarınız gereği ailenizle ve iş hayatınızla ilgili konularda ciddi bir şekilde planlamaya gidilmelidir.

Aralık Ayı Astrolojik Takvimi

10 Aralık Ay Tutulması 16:33-İkizler Burcunda
10 Aralık Uranüs Düz Seyrine Geçişi 09:04
14 Aralık Merkür Düz Seyrine Geçişi 03:43
20 Aralık Venüs Kova Burcuna Girişi 20:26
22 Aralık Güneş Oğlak Burcuna Girişi 07:30
26 Aralık Jüpiter Düz Seyrine Geçişi 00:08

AŞK VE İLİŞKİLER

YAY BURCUNDA MERKÜR GERİ HAREKETİ-24 Kasım-14 Aralık
Hangi Konularda Etkili:

Yakın çevrenizle olan her türlü iletişiminiz, haberleşme (posta, gazete, yazım, internet, telefon yoluyla konuşma ve yazışmalar), öğrenme ve öğretmeyle alakalı her türlü eğitim faaliyetiniz (öğrenme yeteneğiniz), kısa yolculuklar, komşularınız, kardeşlerinizle olan ilişkiler, nakliye, ev satın alma, kiralama, taşınma, ifade gücünüz, iş yapma kapasiteniz, tüm fikirleriniz, ticaret, satış işlemleriniz, günlük temaslarınız ve deneyimleriniz, kültürel yetenekleriniz, rapor veya belgeleriniz, çevrenizdeki dedikodular, yayımcılıkla ilgili faaliyetleriniz, konuşma şekliniz, bilgi toplama ve paylaşımlarınızla ilgili konular.

Merkür Geri Hareket süresince Neler Dikkat Edilmelidir?

- Belirtilen tarihler arasında yeni bir karar alınmamalı, dikkatli olmalı.

- İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.

- Hedeflerinizi gözden geçirmeli, acele kararlar almamalı.

- Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.

- Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.

- İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.

- Geri hareketten çok önce karar verilmiş konular

- Yukarıdaki konularda çok önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve karar vermek için süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Uygulayabilirsiniz.

- İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.

- Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.

- Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.

- Daha önce verilmiş bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.

- Bütün bu durumlar gözden geçirildikten sonra yukarıda maddeler halinde sıralanan alanlardaki planlarınızı gölgeli günler dahil olmak üzere 21 Aralık sonrası yürürlüğe koyabilirsiniz.

Gölgeli Günler: Tedbirli olmak açısından geri hareketin başlangıç tarihinin bir hafta öncesi ve sonrası önem taşır. 17 Kasım itibariyle dikkatli olunmalı ve 21 Aralık sonrası planlarınızı yürürlüğe koymalısınız. Bu tarihler geri hareketin gölgeli günleri olarak bilinmekte ve etki alanı içinde olduğu düşünülmektedir.

URANÜS GERİ HAREKETİ BİTİYOR

10 Aralık tarihi itibariyle geri hareketi sona eren aşk evinizin yöneticisi Uranüs düz seyirle yoluna devam etmekte. Uranüs son iki yıldır ilişki konularında etkili olup son derece önemlidir. Evli olanlar açısından duruma bakarsak eğer sorunları olan ve bir türlü çözümlenmemiş meselelerle yola devam edilen bir beraberlikse Uranüs Koç enerjisinin sabırsız yansıması ve bireysel hareketi nedeniyle işiniz epeyce zor demektir. Her ne kadar sabırla bir şekilde yürütülmüş bugünlere gelinmiş olsa da, bu transit beraberlik ilgili yaşam evinizde etkili olmaya başladığında etkisi hemen hissedilir. Yaşanan gelişmeler ister istemez kişiyi değişime sürükleyebilir. Partnerinizin özgürlük ihtiyacı veya sizin ilişkideki düzensizlikler nedeniyle kendinizi rahat hissetmemeniz mümkündür. Kararsız, hükmedici, aklına eseni yapan partner nedeniyle siz de ister istemez kişisel olarak değişime ayak uydurmak zorunda kalabilirsiniz. Diğer yandan evlilik evinizde etkisi hissedilecek Uranüs nedeniyle eş kaynaklı krizler gündeme gelebilir. Düzgün ve sağlıklı bir evlilik yaşamı için her iki tarafın da kendi içinde bilinçli bir yüzleşmede bulunması lazım. Yapı olarak hassas bir kişi iseniz, istikrarsız bir ilişkide bunalmanız kolaydır. Karşı tarafın talepleri, siz bağlantıyı ayakta tutmaya ve birleştirmeye çalıştıkça onun özgür tavırlar sergilemesi can sıkıcıdır. Ben Terazilerin önümüzdeki yıllarda ilişkiye bakış açıları konusunda kendi içlerinde bir değerlendirme yapmaları taraftarıyım. Yani rutin ve düzenli bir beraberlik yaşamaktan yana iseniz biliniz ki bu düşünceniz tam anlamıyla gerçekleşmeyebilir. Karşınıza çıkan kişiler oldukça serbest, rahat, özgürlük yanlısı kişiler olabilir. Bir şeyler hatırına yürütülen evliliklerde krizlerin ardı arkası kesilmeyebilir. Doğum haritalarınızdaki etkiler nispetinde aynı durumlar sizin için de geçerli olabilir. Evlilik konusunda çekimser kalabilir, bağlanmaktan korkabilirsiniz. Dediğim gibi önümüzdeki yıllarda bu enerjiden sık sık söz edeceğiz.

20 Aralık-13 Ocak 2012 tarihleri arasında Kova burcunda seyrini sürdürecek yöneticiniz Venüs, üzerinizdeki ağırlıklardan bir parça olsun kurtularak bireylik duygumuzu güçlü bir şekilde ifade etmemiz anlamındadır. Sosyal hayatınız artık hızlı bir şekilde canlanıyor, dostlarımızla bir araya gelerek, problemleri belli bir süreliğine rafa kaldırıyoruz. Bu dönemin rahatlatıcı olacağını söyleyebilirim. Hatta sürpriz bir aşkın yüreğinizi hızlı bir şekilde çarpması yakındır diyerek sizleri gülümsetmek isterim. Çünkü beklenmedik sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. Aşk bir anda kapıdan içeri girer ve siz gelen misafiri davet etmeye hazırsınızdır. Her zaman özel bir insan olmak ihtiyacı duyan sizler için bu süreç bir armağan gibidir. Hayattan çalınmış güzel bir zaman, bir mola diyebiliriz buna.

Bu dönemde çevrenizdeki yeniliklere kayıtsız kalmazsınız. İlişkide arkadaşlık olgusunu ön planda tutarak ve kendi bireyliğinizden taviz vermeden, bir başka insanın kimliğine de saygı duyarak süreci geçirebilirsiniz. Yani, sen sensin ama ben de benim, ancak ilişkimiz de önemli. O zaman sen de ben de biraz daha esnek düşünebiliriz. İlişkisi yeni başlayanlar için bu süreç çok daha zengindir. İki kişi de kendi gerçeğini rahatlıkla ifade edebilir. Duygulardan ziyade zihinsel uyum ve özgürlük kavramı, kafaca anlaşmak merkez alınır. Aşk, para, manevi değerleriniz konusunda eskisinden daha çok ideallerinize sahip çıkabilirsiniz. Fazla duygusal davranmak yerine yine mantığınızı ön plana alarak hareket etmeniz halinde bu dönemde gayet başarılı bir şekilde ilerleyebilir, ilişkinizin tadını çıkarabilirsiniz. İster devam eden ilişkinizde ister sorunlarınızda veya ayrılmış olun farketmez. İçiniz kıpır kıpırdır. Kendinize olan güven duygunuz tamdır. Ancak bu güven duygusunun tam olarak hissedilmesi için, sevilmeniz, değer görmeniz, ortaklaşa hareket etmeniz, ilişkinizde sorunlar varsa bu dönemde birbirinizi sık boğaz etmeden paylaşımda bulunarak çözmeye çalışmanız lazımdır. Bu dönemin bir armağan olduğunu söylemiştim. Ancak bu armağan, bir hediye çeki gibidir. Sizi keyiflendirir, heyecanlandırır, istediğiniz gibi kullanırsınız ve biter. Bunun bilincinde olarak bu dönemi geçirmenizi öneriyorum. Venüs-Kova burcu geçişinin etkili tarihleri: 21 ve 31 Aralık öne çıkıyor.

YENİAY OĞLAK BURCUNDA

24 Aralık tarihinde saat 20:07 itibariyle Oğlak burcunda oluşacak Yeniay, sizler açısından tazelik, ferahlık anlamında olup, yaşadığınız ortam, ailevi ilişkileriniz ve güvencenizle alakalı konularda birçok şeyin yapılandırılması, eski konuların gözden geçirilerek düzenlenmesi anlamına gelebilir. Duygu ve düşüncelerinizin aynı paralelde olacağı bu etkiler altında aileniz veya kendi geleceğiniz adına hedef belirlemeli, hayatınızın otoritesini ele alarak bu hedefe doğru yol almalısınız. Siz Teraziler hava grubunun öncü kişileri olarak, kimsenin etkisi altında kalmadan kararlar alabilme gücüne sahipsiniz. Tek sorununuz başkalarıyla uyum içinde yaşayabilmek adına kendi isteklerinizden vazgeçmeniz yüzünden oluşmaktadır. İşte şimdi yeniay enerjisi bir yıl sonra size duygusal hayatınız ve geleceğinizi yapılandırmak adına destek sunmaktadır. Neden bundan yararlanmayasınız ki?

İŞ VE KARİYER

22 Kasım-22 Aralık tarihleri arasında devam edecek Güneş-Yay burcu geçişi bu yıl hem Merkür hem de devam etmekte olan Jüpiter geri hareket dönemine denk geldiği için ay sonuna kadar tüm burçların gerekli alan ve konularda temkinli, akıllı gözden geçirmelerde bulunmasını gerektiriyor. Siz Teraziler için, yakın çevrenizle olan her türlü iletişiminiz, kısa yolculuklar, birebir görüşmeler ve haberleşme konularında enine boyuna düşünmemiz faydalıdır. Ayrıca duygusal ve ruhsal anlamda bir takım özel konular veya meselelerin dağınık bir halde ele alınması mümkündür. İşte bu dağılma, gerçek ve net bir karar almanın, meseleyi doğru ve sağlıklı bir şekilde çerçevelemenin önüne geçicidir. Böyle bir durumda dış dünya ile anlaşmak pek kolay değildir. Geriye çekilir, kişi kendine bir duvar örer ve oraya kimsenin yanaşmasından hoşlanmaz. Bunun nedeni kendini koruma arzusudur. Eğitim hayatında olan burç mensupları bu dönem içinde derslerinde başarılı olabilmek için çalışmalarına önem vermeli, sistemli bir şekilde dersleriyle ilgilenmelidirler. İş hayatında olanlar ise, her türlü görüşmede bilgi birikimlerini güvenle sergilemelidirler. Yakın çevrenizi oluşturan komşular, kardeşlerinizle ilişkiniz anlamında üzerinde durulması gereken en önemli nokta başkalarının bizden farklı olan düşüncelerine saygı göstermek. Bizim beyaz dediğimize başkası siyah diyebilir. Bunda gücenecek, bozulacak bir durum yok. Güneş Yay burcu sürecinde insanlar kendi bildiklerini kibirli ve fanatik tarzda ifade edebilirler. Aynı durum bizim için de geçerli. Peki ne yapılmalı? Gerçek bilgiye ulaşmak için araştırmalı, okumalı öğrenilmelidir. Karşınıza çıkabilecek teklifleri, etraflıca incelemeden balıklama atlanılmamalı. Gizli ve saklı olan düşüncelerimiz, eylemlerimiz anlamında her şeyi bir kez daha gözden geçirmeliyiz. Böylece Aralık sonuna doğru işlerimiz kolaylaşabilir ve biz daha sağlıklı bir şekilde kendimizi ifade edebilir, anlaşılabiliriz.

Ayrıca bu süreçte yolculuklar gerek iş ve gerekse özel amaçlı gündeminizde yer alabilir. Yeni insanlarla tanışmak, irtibatta bulunmak, bir araya gelmek mümkündür. Kendinize sınır koymadan, kimsenin de sizi yönlendirmesine izin vermeden hareket etmek istersiniz. Hayatı iyimser bir şekilde ele alabilir, kendinizi geliştirmek amaçlı girişimlerde bulunabilirsiniz. Ancak bu girişimlerin kökleşmesi için sabırlı olmakta yarar vardır. Özgürlük düşüncesi yine bu dönemde yükselişe geçer. Ancak bunun sınırlarını iyi bilmek lazımdır. Kime ve neye karşı özgürlük bunu çok iyi algılamamız gerekir. Bazen yanlışı savunur insan bilmeden kimi zaman da doğruyu didikler durur. Unutmayalım ki, bizim hayata nasıl bir gözle baktığımız çok önemli. Çünkü tüm geri bildirimler bu bakışa göre şekillenmekte. O zaman gelin biz de bu günlerde bilinçli bir şekilde düşünmeye bakalım. Güneş-Oğlak burcu geçişinin etkili tarihleri: 22-23-29 Aralık. Bu tarihlerin içinde olumlu olan 29 Aralık tarihidir. İş konularında artık ciddi bir şekilde düşünmeniz, kararlar almanız mümkündür. Diğer iki tarihte maddi ve yenilik anlamındaki kararlarınızı gözden geçirebilirsiniz. 23 Aralık mücadeleci bir gün olarak gözüküyor. Ancak yenilikleri uygulama anlamında cesaretiniz yükseliyor.

26 Kasım-20 Aralık tarihleri arasında etkili olacak Venüs-Oğlak burcu seyri merkürün 14 Aralık tarihine kadar devam edecek geri hareketi nedeniyle, aileniz, yuvanız ve ebeveynlerinizle olan ilişkinize özelikle dikkat etmeniz gerektiğini gösteriyor. Bu dönemde sizin için bu konular o denli önemlidir ki, bu alanda en ufak bir sorun veya anlaşmazlıkta gerilim yüklenirsiniz. Evli iseniz eşiniz, ailenizle yaşıyorsanız anne ve babanız kısaca sizin için önem taşıyan kişilerle olan bağınızı güçlü bir şekilde devam ettirmeye çalışmanız yerinde olacaktır. Bu dönemde eskiyle alakalı sorumluluklarınız veya yeni yaşamınızla ilgili problemlerinizle baş etmek durumunda kalabilir, eviniz içindeki zorunluluklarınızı yerine getirirken disiplinli olmanız gerekebilir. Kimileriniz evi ile işi arasında oldukça sıkıntılı günler geçirebilir, hatta neredeyse birinden birini tercih etmesini gerektirecek durumlar yaşayabilirler. Bu enerji altında eğer iyi bir planlama yapar ve mücadele verdiğiniz alanlarla ilgili iyi bir organizede bulunursanız hem işinizde hem de evinizde huzur bulmanız mümkündür. Yine bu süreçte aile büyüklerinizin evinizde yaşaması veya evinizle alakalı konularda düzenleyici rol oynaması görülebilecek etkiler arasında yer alır. Oldukça yoğun bir temponuz varsa ve bir de çocuk sahibi iseniz bir büyüğünüzün desteğine ihtiyaç duyabilirsiniz. Fakat kimi kişiler bu durum nedeniyle oldukça zorlanabilirler. Sakin olmak, mantıklı düşünmek gerekebilir. Böyle yapmanız halinde ilişkilerinizde sorun yaşanmaz ve siz huzurlu bir şekilde kafanızın içindekileri gerçekleştirebilirsiniz. Eşinizle veya birlikte olduğunuz kişiyle aynı evi paylaşmak nasıl ortak bir sorumluluk duygusu altında hareket etmeyi gerektiriyorsa, yaşamınızın zorlukları karşısında birbirinize destek olmanız da o kadar önemlidir. Dargınlıklar, küslüklerin son bulması adına herkes kendi payına düşeni yapmalı ve barış yanlısı davranmalıdır.

Oğlak burcunda ilerleyen Venüs etkisi tabii ki her Terazi için doğum haritalarındaki etkiler gereği farklılık arzeder. Sonuçta hepimizin yaşam stili, inandıkları, değer yargıları birbirinden değişiklik arzediyor. Ancak şu var ki, Venüs Oğlak burcu süreci genel olarak sorumluluk olgusu içinde hareket edilmesi gerektiğinin simgesidir. Venüs bu burçta güçsüz konumda olduğundan bir de Merkür geri hareket dönemine denk geldiğinden dolayı, hayatınızdaki gelişmeleri izlemek, ayrıca ani karar değişikliklerinde bulunmamak lazımdır. Zaman faktörü çok önemli. Bazı Teraziler Venüs Oğlak burcu seyirlerinde evinizde dinlenmeyi veya yoğunluk nedeniyle bazı çalışmaları evde tamamlamayı düşünebilirsiniz. Bir sürecin bir başka anlamı ise, otorite konumunda bulunan patron, işveren ve farklı görevleri olan söz sahibi kişilerin, üzerinizde oluşturabileceği baskılardır. Bu baskı ve ağırlık doğal olarak kimi Teraziler için rahatsız edici olabilir. Yorumları okuyan yaş grubumuz gereği, iş hayatıyla alakalı konulardan söz ederken, genç yaştaki kardeşlerimiz için bu durum, aile ve okul yaşamlarının göstergesi olarak ele alınmalıdır. Bu açıdan baktığımızda baskılı bu dönemin okulda eğitmenleriniz, ailenizde ebeveynleriniz tarafından oluşturulacağını söylemek mümkün. Ancak ben her zaman şunu söylerim. Olayları değerlendirme biçimimiz, yaşanabilecek gelişmelerin göstergesidir. Onun için lütfen sakin olunuz ve bu süreci eksiklerinizi tamamlama, düzenleme anlamında geçirmeye çalışınız. Venüs-Oğlak burcu geçişinin etkili tarihleri: 1-5-18 Aralık öne çıkıyor. 18 Aralık tarihinde dengelerin yerli yerine oturtulması adına, hem dış dünyadaki girişimler hem de ev sınırları, yeni yerleşim konuları, aile büyükleriyle olan temaslar oldukça yoğundur. Sakin ve tedbirli olmakta, hoşgörülü düşünmekte yarar görüyorum.

İKİZLER BURCUNDA AY TUTULMASI

10 Aralık saat 16:36 itibariyle İkizler burcunda oluşacak Ay Tutulması özellikle yüksek eğitim başta olmak üzere, yolculuk, ticaret, medya dünyası, bilimsel çalışmalar, adli davalarınız, tüm hukuki konular, yayıncılık, medya, iletişim inancınızla alakalı meselelerde beklenmedik bazı gelişmelerin yaşanması mümkündür. Girişimde bulunduğunuz işlerin sonuca bağlanması Merkür geri hareketi ve gölgeli günlerinin bitiminin ardından mümkündür. Bu etki altında, çatışma, gerilim, gecikme, yanlış anlaşılmalar oluşması mümkündür. Bazı yasal sorunlar ummadığınız şekilde gelişebilir veya girişimde bulunduğunuz konular şu an beklemede kalmanızı gerektirebilir. Tutulmanın 15 gün öncesi ve sonrasında dikkatli olmak şarttır. Başka bir şehre yerleşim, yeni iş alanları araştırmak, iletişimler, görüşmeler konusunda lütfen akıllı hareket etmeye çalışınız.

14 Aralık-8 Ocak 2012 tarihleri arasında Yay burcunda düz olarak seyrine devam edecek Merkür, yazarlık, öğretmenlik ve iletişimle alakalı meslek sahipleri için etkili bir dönemdir. Düşüncelerinizi, bilgilerinizi ve görüşlerinizi açığa vurmanız gayet kolaylaşacağından çevrenizdeki insanlarla güçlü temaslarda bulunabilirsiniz. Hatta bu bilgileri yazıya dökmeniz veya bir yere kaydetmeniz mümkündür. Neden kaydedin diyorum, çünkü Merkür Yay burcunda dağınıklığa yol açabileceğinden topladığınız verileri unutabilirsiniz. Seyahat konuları bu dönemin güçlü enerjileri altında fazlasıyla yoğunlaşabilir. Özellikle bu dönem Kurban Bayramı tatiline denk geleceğinden uzun veya kısa yolculuklar gündeminizde olabilir. Uzak ülkeler hakkında bilgi sahibi olmayı arzulayabilir, gezdiğiniz yerlerin videolarını veya fotoğraflarını çekmek hoşunuza gidebilir.

Yabancılarla temasınız ve yakın çevrenizle olan iletişiminiz bu dönemde oldukça yoğundur. Yine bu sürecin bir başka özelliği ise, içsel düşüncelerinizi dış dünyaya iletme ihtiyacınızın yoğunlaşmasıdır. Kendinizi güçlü bir şekilde ifade etme arzunuz geri planda çalışmalarda bulunmanızı gerektirebilir. Örneğin mesleğiniz yazarlık ise bu dönem sizin için biçilmiş kaftan gibidir. Duyarlı yanlarınızı, derin iç dünyanızı çevrenizdeki insanlarla iletişimde bulunurken ön planda tutabilirsiniz. Eğer mesleğiniz psikolojiyle ilgili ise, bu dönemde hastalarınızla yakından bağlantı kurmanız mümkündür. Özgür bir şekilde iletişimde bulunma gücünüzün yükseldiği bu süreçte gizli işlerle uğraşmanız da mümkündür. Fakat bu konuda lütfen özellikle dikkatli olunuz. Etrafınızda bulunan ve size karşı pek dost olmayan kişiler, sırlarınızı ortaya dökebilirler. Merkür-Yay burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihi 26 Aralık. Bu tarihte yenilik anlamındaki işleri yoluna koymanız, doğru kararlar vererek yolunuzda ilerlemeniz mümkündür.

22 Aralık-20 Ocak 2011 tarihleri arasında Oğlak burcunda ilerleyecek Güneş, tüm burçların kendi nitelikleri çerçevesinde ve ayrı alanlarda, yaşamsal olarak kendilerini ortaya koyma gücü olarak gayet önemli bir göstergedir. Güneş her ay zodyakta farklı bir burçta ilerlerken, doğum haritamızda da, belli bir yaşam alanıyla alakalı konularda bizi kendimizi ifade etmemiz adına teşvik etmektedir. Güneş şimdi Oğlak burcunda ilerleyeceği için doğal olarak tüm burçlar sorumluluk ve ciddi bakış çerçevesi içinde hareket etmeye çalışacak ve daha disiplinli olmak adına kendinize çeki düzen vermeniz gerekecektir. Tabii ki hava grubu burçlar bu konuda bazı zorlanmalar yaşasalar da, mantıklı bakış açısı içinde hareket etmeleri halinde gayet güçlü bir dönem geçirebilirler.

Siz Teraziler, ailevi konularda geleceğinizle alakalı olarak sorumluluklarınıza sahip çıkmalı, duygu dünyanızla ilgili olarak da yeniden bazı durumları yapılandırmaya çalışmalısınız. Bunu yaparken dışarıdan destek görmeniz belki mümkün olmayabilir. Bu durumda pes etmek, kendinizi bir kenara atılmış veya tam tersine her şeyle uğraşmak zorunda kalan biri gibi hissetmeniz de mümkündür. Psikolojik açıdan çökkünlük ve korku gibi çekingenlik yaratan hisler duymanız halinde, kendinizi asla bırakmayınız. Aksine daha güçlü, çok daha kendinizden emin, geleceğinizi şekillendirmek adına kararlar almanız gerektiği bilinciyle hareket ediniz. Belki bir aile büyüğünüzle ilgilenmek zorunda kalabilirsiniz veya iş sorununuz yüzünden maddi açıdan sıkıntılı bir zaman geçirebilirsiniz veyahut mesleki açıdan sorumluluklarınız o denli yoğundur ki, evinize ayıracak zamanı bulmakta zorluk çekebilirsiniz. Yaşı ufak olanlarınız, aileleri tarafından sorumlulukları hatırlatılarak baskı altına alınırken, bazılarınız eşiniz nedeniyle huzursuzluk yaşayabilirsiniz. Durum ne olursa olsun bir Terazi bütün bunların altından kalkabilecek kadar mantıklıdır. Yine bu süreç esnasında ev satın almayı ve başka bir eve taşınmayı düşünenlerin, ödemeler konusunda mesleki gelirinize göre hareket etmeniz yararlıdır. Güneş-Oğlak burcu geçişinin etkili tarihleri: 22-23-29 Aralık. Bu tarihlerin tümü bir değişimin, yenilenmenin, yenilikleri hayatınızda uygulama arzunuzun işaretleri olarak öne çıkıyor. 29 Aralık hem mesleki hem de toplumsal konumunuzda gücün işaretçisi olarak son derece kıymetli.

PARA KONULARI

11 Kasım-23 Ocak 2012 tarihleri arasında Başak burcunda düz olarak seyrini sürdürecek kazanç evinizin yöneticisi Mars, dispozitör güç Merkürün 14 Aralık tarihine kadar devam edecek geri hareketi nedeniyle temkinli olmamızı, bilinçli düşünmemizi gerektiriyor. Harcama alışkanlıklarınızı özellikle gözden geçiriniz. Bütçenize göre ayarlamalarda bulunmanız bu dönemde son derece önemli. Kimileriniz için bu dönem sağlık harcamaları gösterdiği gibi, bazı borçlar nedeniyle belirli bir sınır çerçevesi içinde hareket etmenin de göstergesi olabilir. İş hayatınızla alakalı yapılacak değerlendirmeleri bekliyor olabilirsiniz veya şu anki iş sorunlarınız nedeniyle belirli bir bütçe içinde hareket etmek zorunda kalıyorsunuzdur. Yaşamınızda tek kişi mücadele veren kişilerdenseniz bu süreçte zorluk çekmeniz mümkündür. Beklediğiniz iş zammı birkaç ay sonraya ertelenebilir bütün bunları göz önüne alarak hareket etmeniz faydalıdır. Sizin elinizde olmayan ve mecburen uymak zorunda olduğunuz durumlar kısıtlı bir bütçe anlamına gelebilir. Gizli bir mesele nedeniyle yüksek faizle bir borcun altına girdiyseniz bu dönemde alacaklılar konusunda sıkıntı yaşanabilir. Durumunuzun ciddiyetinin farkında olarak , eğer ferahlık bulayım diye böyle bir şey düşünüyorsunuz sakın buna kalkışmayın. Çünkü bu dönem böyle işler açısından gayet sakıncalı. Ev veya ailenizle alakalı giderler konusu da bu ay önemli.

Belki kimileriniz taşınmayı düşünüyor kimileriniz ise geleceğini düşünerek yatırımda bulunmayı istiyor olabilir. Bu süreçte bu konularda piyasayı iyi kolaçan etmek çok önemli. Bazı garip insanlara dikkat etmek lazım. Çok masum görünen insanlar veya uygun bir ödemeyle önünüze gelen tekliflere çok fazla dikkat ediniz. Kira artışı söz konusu olanların da, yıllık tefe tüfe artışına göre sözleşmelerini yenilemelerini öneriyorum. Kimileriniz için özellikle bayan burç mensupları boşanma nedeniyle tek başlarına mücadele vermeye başlamış olabilirler. Bu durumda nafaka davaları veya dul olmaları nedeniyle devletin bağladığı dulluk maaşı gibi sorunlar için hukuksal haklarını gözden geçirmeleri gerekebilir. Kısaca bu dönemde finansal konularda idareli olmak, gereksiz harcamalardan uzak durmak, hesabınızı iyi yapmak ve dikkatli olmak son derece önemli. Bu enerji altında kimseye borç vermeyiniz, yüksek borçların altına girmeyiniz, iş yaşamınızda uyumlu olmaya çalışınız, sağlam bir iş bulmadan işinizden ayrılmayınız, elinizdeki paranızı düzgün ve gerekli yerlerde kullanınız. Ayrıntılara özel önem veriniz. Uzman kişilerle görüşünüz. Mars-Başak burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihleri: 2-5-12 Aralık olarak öne çıkıyor.

26 Kasım-20 Aralık Oğlak burcunda seyrini sürdürecek Venüsün maddi konulardaki etkisi sadece ve sadece başkalarından elde ettiğiniz gelirlerle alakalıdır. Yani sizin birebir iş yaparak kazandığınız paralarla alakalı değildir. 14 Aralık tarihine kadar yuvanız sınırları içindeki giderler veya evle alakalı ödemeler, taşınma, kiralama veya satın alma gibi durumların yarattığı masraflar, eskiye ait borçlar gibi konular gibi durumlar tekrar önünüze gelebilir. Ve en çok bu konular üzerinde zorlanmanız mümkündür. Tabii ki hepimiz evli barklı değiliz. Henüz yaşı genç olup, aileleriyle yaşayan kardeşlerimiz var. Onların da bu dönemde masrafları konusunda ebeveynlerine yardımcı olmaları şarttır. Toprakla alakalı her türlü yatırım konusunda ise, yani ileride oturacağınız alan veya yatırımlarınızı bir ev alarak değerlendirme konusunda bir adım atılacaksa somut ve belirli bir çizgi üzerinde düşünülmesi, gelirinize göre geri ödemelerin tanzim edilmesi gerekecektir. Yani risk altına girmemek bu dönemde son derece önemli. Bankalarla alakalı kredi veya elden borç alma gibi mevzularda dikkatli olmanızı öneriyorum.

20 Aralık-13 Ocak 2012 tarihleri arasında Kova burcunda ilerleyecek kaynaklar evinizin yöneticisi Venüs, rahatlatıcı bir etki olarak göze çarpıyor. Böylece, en azından dışarıdan destek bularak rahatlayabilirsiniz. Ayrıca bu enerji sayesinde, kendi gelirinizle alakalı mevzular yoluna girene kadar, orijinal yeteneklerinizi hayata geçirebilirsiniz. Sözgelimi özellikle ev yaşamını sürdüren Teraziler, zevk aldıkları yollarla para kazanabilirler. Hoşunuza giden bir hobi veya önemli bir yeteneğiniz size artı gelir sağlayabilir. Hatta bunu bulunduğunuz bir grubun içinde sergileme yoluyla veya diğer insanlara bizzat kendiniz de sunarak gelir elde etmeniz mümkündür. Bu öyle akıllıca yapılmalı ki, size artı değerler kazandırabilsin. Projeler bu enerjinin altında yaratıcı bir biçimde hayata sunularak gelire dönüşebilir. Eşiniz veya ailenizin desteğini üzerinizde hissedebilirsiniz. Kendi işinizle alakalı bir artış veya bir ikramiye benzeri kazanç elde edebilirsiniz. Hangi yollarla olursa olsun bu kavuşumun enerjisi sizler açısından bir bonus anlamı taşıyabilir. Venüs-Kova burcu geçişinin etkili tarihleri: 21 ve 31 Aralık öne çıkıyor. 31 Aralık tarihini hem gelişim hem yeni kararlar anlamında gayet olumlu buluyorum.

Aralık Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 1-9-10-11-14-15-18-19-22-23-27-28
Zayıf Enerjili Günler: 4-5-12-13-24-25-26-31
Aşkta En Şanslı Günler: 1-27-28
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 20-21
Yeniay: 18-19
(Ay gezegeninin Terazi burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay: 4-5-31
(Ay gezegeninin Koç burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Aralık ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER