Habertürk 01.09.2011

Terazi burcu aylık yorumu (Eylül 2011)

Astrolog İrem Su bu ay terazilere, güzellik/yakışıklılık ve ışıkları ile göz kamaştıracaklarını söylüyor.

TERAZİ

Terazi burcu aylık yorumu (Eylül 2011)

Terazi Burcu-Eylül Ayı Genel Değerlendirmesi

9 Eylül tarihinde düz olarak Başak burcunda yoluna devam edecek Merkür, geri planda işlerinizi düzenleme, çalışmalarınızı sürdürme ve genel olarak sağlık konularında yapılacak tetkiklerin işaretidir. Ancak bunların sonuçları, 26 Eylül Merkür Terazi burcunda seyrine başladığında alınabilir. 15 Eylül tarihi sizler açısından gayet olumlu bir enerjidir. İlişkilerde denge, huzur ve uyum duygusu yükselir. Estetik, güzellik, bakım, giyim, makyaj, hayatın renkli yanlarının keyfine varma zamanıdır. Güzelliğiniz ve yakışıklılığınız dış dünyada ilgi uyandırmanızı sağlayıcıdır. 19 Eylül Mars Aslan burcunda seyrine başladığında hoşunuza giden hangi konuda olursa olsun mücadelenizi sürdürebilir ve ışığınızla göz kamaştırabilirsiniz. Ancak inatçı ve gösterişçi tarzda hareket etmemelisiniz. 23-26 Eylül Güneş ve Merkürün burcunuzdaki seyahatleri, Venüs hakkında yazdıklarımı iki misli yükselticidir.

Eylül Ayı Astrolojik Takvimi

9 Eylül Merkür Başak burcuna girişi 08:58
15 Eylül Venüs Terazi burcuna girişi 05:40
16 Eylül Pluto düz seyrine geçişi 21:24
19 Eylül Mars Aslan burcuna girişi 04:51
23 Eylül Güneş Terazi burcuna girişi 12:05
26 Eylül Merkür Terazi burcuna girişi 00:09

AŞK VE İLİŞKİLER

22 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasında Başak burcunda ilerlemesini sürdürecek Venüs ciddi ilişki yaşayan Terazilerin ilişkilerini gözden geçirmeleri anlamında kıymetlidir. Doğanıza pek uygun olmayan bu enerji, Merkürün 9 Eylül sonrası Başak burcunda ilerlemesiyle, gayet akıllı bir şekilde ilişkinizi gözden geçirmenizde yardımcınızdır. Beraberliğin verimli bir şekilde yaşanması, sorunların gerek sağlığınızı gerekse genel hayatınızı olumsuz yönde etkilemesinin önüne geçmek için, gerçeklerin farkında olmak, ilişkide aksayan noktaları saptamak, analiz etmek ve gerekirse iç dünyanızda bu sorunları belli şekilde çerçeveleyerek nasıl daha huzurlu bir dönem geçirilir veya nasıl daha olumlu bir ilişki yaşanır bunu tespit etmeniz 9 Eylül sonrası kolaylaşır.

Bilirsiniz Teraziler hem siyahı hem de beyazı aynı anda fark edebildiği için hangisinin tercih edilmesi konusunda kimi zaman zorluklar yaşarlar. İşte Venüs Başak süresince böyle gelgitler yaşanması doğaldır. Ancak Satürn-Güneş-Merkür burcunuz üzerinde ilerleyeceği için, tarafsız bir şekilde ilişkinizi gözden geçirebilirsiniz. Sevgi birliği içinde sorunlar çözüme kavuşur. Taraflar bir araya gelerek bundan sonrası adına bir yol çizebilirler. Yeter ki, insan ne yaptığını bilsin ve yüreği kafasıyla uyum içinde olsun. Gerisi inanın kolay. Bir ilişkiden ne beklediğinizi, partnerinizle aranızdaki farklılıkları mutlaka ele alınız. Olayları geriye dönüşle tekrar gözden geçiriniz. Ne fazla iyimser ve sorunlarınızın üstünü örtücü davranın ne de fazla inceleyici, sert, taviz vermez bir şekilde davranın. Sakin ve mantıklı olun bu inanın yeterli.

23 Ağustos-23 Eylül tarihleri arasında Başak burcunda ilerleyecek Güneş dispozitör güç Merkürün 9 Eylül sonrası yönettiği Başakta ilerlemesi sebebiyle geçtiğimiz aya göre sizin yardımcınızdır. Çalışan kesim, iş hayatıyla ilgili yoğunluğu sistemli çalışarak, işlerini düzene koyarak, yarım kalan işlerini tamamlayarak verimli şekilde bu enerjiyi kullanabilirler. Genel anlamıyla sürece baktığımızda, düşüncelerinizi ince elenip sıkça sorgulandığınız için, ikilemler altında ne yönde ve nasıl davranmanız gerektiğini kimi zaman bilemeyebilirsiniz. Oysaki bu dönemi daha iyi geçirebilmenin yolu öncelikle gerçeklerin ışığında hareket etmektir. İlişki tüm detaylarıyla ve bugüne dek yaşananlarla bir çerçeve içine alınarak iyice analiz edilmelidir. Partnerinizle uyumunuz, onun içinde bulunduğu durum, sizin istekleriniz, onun verebilecekleri. Eğer bütün bunlar dengeye oturmayacak kadar birbirinden kopuksa durum vahimdir. O zaman yapılması gereken geri hareket boyunca ani tepkilerde bulunmamak, gerginliği iyice körüklememek sakin bir şekilde strateji belirlemektir. Bu strateji sahte bir uyum maskesi takmanıza neden olabilir.

15 Eylül tarihine kadar burcunuz üzerinde etkili olmayı sürdürecek Venüs, yılın en güzel enerjilerinden biri olarak sizleri selamlamakta. Bir çok Terazi için romantik ve oldukça önemli, epeyce ciddi bir ilişkinin göstergesi diyebiliriz. Partnerinizle her türlü konuda anlaşabilmek için, nazik davranmaya özen göstermeniz gerekiyor. İsteklerinizi ifade ederken bencil davranmamalı ve ayrıca gerçekçi bir şekilde ilişkinizi gözden geçirmeli, kendinize olan öz saygınızı ön planda tutacak şekilde hareket etmeye çalışmalısınız. Şunu unutmayalım ki, kendisine saygı, sevgi ve güveni olmayan bir kişinin beraberlikte mutluluk bulması nasıl zorsa, beraberliğine özen göstermeyen bir kişinin de ilişkide aradığı doyumu yakalaması o denli zordur. Yine bu enerji altında mücadele gücünüzün en önemli noktasını, beraberliğinizi düzene koyma ve güzelleştirme isteği oluşturabilir. Yani bugüne dek ne yaşandıysa yaşandı bundan sonrasında güçlü ve huzurlu bir beraberlik yaşayayım düşüncesi hakim olabilir. Bu istek ise doğal olarak mutlu ve doyumlu bir ilişkinin yaşanabilmesi açısından yapılacak ayarlamaların ilk startı anlamına gelebilir.

23 Eylül-23 Ekim tarihleri arasında burcunuz üzerinde etkili olacak Güneş, hem dış dünyada kendinizi güçlü bir şekilde ifade edebilmeniz hem de ilişkinizle alakalı konularda dengenizi yeniden sağlayabilmeniz anlamında etkilidir. Bir yıl sonra Güneşin aynı noktaya teması, tüm Terazilerin bir yaş daha olgunlaşmaları anlamına gelmektedir. Bu süreçte içinizden geldiği gibi kendinizi ifade etmek isteğiniz yoğundur. Bu enerji altında uzlaşmaya açık olmak başlıca kriterdir. Etrafınızdaki dünyayla olduğu gibi, ilişkinizle alakalı konularda da dengenin sağlanması gerekliliği ön plana çıkacaktır. Kaldı ki sizin gibi toplumla birebir alakalı sosyal kişiler için bu durum çok daha önemlidir. Yine bu tarihlerde fiziksel açıdan gayet canlı ve etkileyici, girişimde bulunmaya hevesli olabilirsiniz. Güneşin size destek olacağı bu bir aylık zamanda ise, bunları uygulayabilir, arzu ettiğiniz her şeyi hayata geçirebilirsiniz. Karşılaşacağınız zorluklarla baş edebilmeniz ve amaçlarınızı gerçekleştirmeniz için tabi ki kararlılık son derece önemlidir. Bu yüzden de bu enerji altında yapılması gereken öncelikle hedeflerinizi kafanızın içinde belirlemeniz ve bunları dış dünyada ifade etmenizdir.

Güneş Astrolojide kişinin benlik duygusu, kendini güçlü bir şekilde ifade etme dürtüsü ve isteklerini elde etmek arzusuyla birebir alakalı olduğu için ego ön planda olmak zorundadır. Çünkü Güneş benlik duygumuzdur. Oysaki Güneş Terazi burcunda ilerlediği zamanlarda, diğer kişilerle bağlantı kurma arzusu ve paylaşma duygusu daha fazla önemsendiği için, biz olabilmek adına, isteklerinizden ve hatta kimliğinden vazgeçerek, diğer insanla bütünleşmeyi tercih edebilirsiniz. İnsanlar tarafından onaylanmak için, uyumu sağlamaya çalışan ve bunu da korumak adına bilhassa özveride bulunan bir kişi kendi gerçeğini nasıl yaratabilir ki. Ayrıca bu özveri gösterilmeye devam edildikçe, hedeflerinize ve arzularınıza tam olarak ulaşmanız mümkün olabilir mi? bu soruların cevaplarını iyi düşünmek lazım. İşte tam bu noktada ne olursa olsun, hem kendi gerçeğinizi yaratmalı hem de ilişkinizdeki paylaşımı dengeli bir şekilde sağlamalısınız. Bunun yolu ise, birbirinizin kimliklerine değer vermek, eşit hak ve özgürlük içinde paylaşımda bulunmaya çalışmaktır.

YENİAY TERAZİ BURCUNDA-27 Eylül

27 Eylül Saat 14:10 itibariyle burcunuz üzerinde oluşacak Yeniay, dış dünyada kendinizi ifade ettiğiniz her alanda, davranışlarınız açısından daha net ve daha kararlı olmanız için sizi yüreklendiricidir. Hayatın kendi içindeki döngüsü sürüp giderken, istekleriniz tabi ki önemlidir. Ama bu istekleri gerçekleştirmek için her şeyden evvel, cesaret ve girişim hırsı gereklidir. Kararsız olmak, bir türlü ne yapacağınızı tam olarak bilmemek, rahat ve huzurunuz kaçmasın diye aynı noktada takılıp kalmak kesinlikle yanlıştır. Kendinizi yeniden keşfetmeli, kontrol duygunuzu belirli bir sınırda tutmayı bilmeli, amaçlarınızın farkında olmalısınız. Siz bir birey olarak toplum içinde belirli bir yere sahipsiniz. Kendinize olduğu kadar başkalarına karşı da sorumluluklarınız bulunmakta. Kimi zaman sonunu kestirmeden yaşadığınız ilişkiler veya aldığınız kararlar başınıza sorun olmakta ise, o zaman bunları bu taze enerji altında tekrar gözden geçiriniz. Kendinizi ortaya koyarken, özgüven eksikliği sonucu bir ileri bir geri hareketlerde bulunmamaya özen göstermelisiniz. Canlılıktan yoksun bir imaj çizmemeli, başkalarının iradesine saplanıp kalan bir yaşam sürmemelisiniz. Kendinize bir yön çizmeli ve o yön üzerinde sadakat dolu ilişkiler kurmalı, ne kendinizin yaşamı ne de başkalarının yaşamları üzerinde soru işaretleri barındırmamalısınız. Bu taze enerjiler altında yeni bir ilişkiye adım atabilir veya eski ilişkinizle alakalı yeniden düşünme fırsatı bulabilirsiniz.

İŞ VE KARİYER

3 Ağustos-19 Eylül tarihleri arasında kariyer evinizde ilerlemesini sürdürecek Mars, mesleki konularda öncelikle içinde bulunduğunuz durumun farkında olarak düşünmeniz ve bağımlılık duyduğunuz konular üzerinde kendinizi gözden geçirmeniz anlamındadır. Bağımlılık derken, hani sorunlar karşısında çoğu zaman çatışmaya düşmek yerine başka insanların görüşlerine uyum sağlamaya çalışırsınız ya, işte ondan bahsediyorum. Böyle bir enerji altında Mars gibi savaşçı bir gezegen dolaylı hareket etmenize, hayalci davranmanıza, isteklerinizin peşinden gitmek yerine, kendinize eziyet etmenize neden olabilir. Herşeyden önce, duygusal düşünmeyiniz. Çünkü böyle bir düşünce şekli, yaşadığınız sıkıntıları kimi zaman abartılı kimi zaman da boş verici tarzda ele almanız demektir. Bu ise gelişiminize vurduğunuz büyük bir darbedir. Sanki herşey sizin aleyhinizeymiş ve artık bir umudunuz kalmamış gibi pes etmek sizin gibi Venüsün özel çocuklarına yakışır mı? Dış etkenler ne kadar üzerimize gelse de, eğer biz bastığımız yerin farkındaysak kimsenin bize zararı dokunmaz. Neler yaşamış olursak olalım, önemli olan her zaman ileriye adım atabilecek şekilde akıllı olmaktır. Hayatımızı başkalarının iki dudağı arasından çıkacak kelimelere hapsedemeyiz. Kapıları direkt olarak çalmayı, bugüne dek öğrendiklerimizi ifade etmeyi mutlaka bilmemiz gerekiyor.

YENİAY BAŞAK BURCUNDA-29 Ağustos

29 Ağustos saat 06:04 itibariyle Başak burcunda oluşacak Yeniay sizler açısından iki alanda etkilidir. Birincisi: İç dünyanızda, sağlığınız başta olmak üzere, kendinizi güçlü bir şekilde dışa yansıtmanızın önünde duran engelleri kolayca aşabilecek şekilde durumunuzu gözden geçirebilirsiniz. İkincisi: Yükselen güven duygunuzla hedefinize nasıl ulaşabileceğinizi saptayabilirsiniz. Merkürün geri hareketinin bitmiş olması ve bugünkü Yeniayı dispozite etmesi gayet faydalı. Ben yeniayı iki tarih aralığı şeklinde yorumlayacağım.

9 Eylül tarihine kadar kendinizi güçlü bir şekilde dışa yansıtmanızı sağlayacak donanıma sahipsiniz. Bu sayede, ne yapmak istiyorsanız o konuda ve alanda diğer kişilerle bir araya gelebilir, konuşabilirsiniz. Başkaları üzerinde gayet etkili olabilir, güçlü izleniminiz sayesinde iş girişimlerinizde başarılı olabilirsiniz. Eğer uygulamak istediğiniz projeleriniz varsa, 3-9 Eylül tarihinde yürürlüğe koyunuz. Eğer bu tarihlerde hazır değilse o zaman 15 Eylül tarihini bekleyiniz.

9 Eylül sonrası Yeniayı dispozite eden ve geri hareketi sona ererek düz olarak seyrine devam eden Merkür, arka planda işlerin yoluna koyulması anlamında sizi destekleyicidir. Her durumu mantıklı bir şekilde ele alarak, hangi noktalarda pürüz yaşanıyor bunları kolayca tespit edebilirsiniz. Sağlığınızla ilgili meselelerde kontrollerinizi yaptırabilirsiniz. Sanatsal konularda yeni çalışmalara başlayabilir, görüşmelerde bulunabilirsiniz. Geri planda ayıklanacak, düzenlenecek işlerinizi halledebilirsiniz. İş hayatınızla ilgili konular üzerinde araştırmalar yapabilir, hangi işte daha başarılı olacağınızı saptayabilirsiniz. Eğitim-iş-yurtdışıyla alakalı konular üzerinde daha akıllı bir şekilde düşünebilir, doğru bir sonuç için sakince durumunuzu gözden geçirebilirsiniz.

25 Eylül-13 Ekim tarihleri arasında burcunuzda ilerleyecek Merkür, düşüncelerinizi, planlarınızı, kafanızın içindekileri insanlara gösterme vaktinizdir. Fikir alışverişlerinde bulunarak, projelerinizi hayata geçirebilir, politik iletişim gücünüzü devreye sokarak olumlu ilişkiler ağı kurabilirsiniz. Bu süreçte insanların sizi bilgi birikiminizle tanımasını sağlayın. Uzun süredir üstünde düşündüğünüz konularda hiçbir yanılgıya düşmeden girişimde bulunun. Sözel ifadenizi güçlendirin konuşmalarınızda tutukluk yapmadan, söyleyeceğinizi net olarak belirtin. Başka kişilerinin görüşlerine değer vermeye çalışın ama bu, huzurunuz kaçmasın diye yanlışa bile göz yummak şeklinde olmasın, gerektiği yerde gereken tavrı gösterebilirsiniz. Fakat bu tavır, davranışlarla belli etmek yerine, bilginizle ders vermek anlamında olursa fazlasıyla etkili olacaktır. İkili ilişkiler bakımından da, karşınızdaki insana söz hakkı vermeyi, adil kararlar almayı ihmal etmeyiniz. Karşıt görüşleri değerlendirmeyi kesinlikle unutmayınız.

PARA KONULARI

3 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasında sadece kariyerinizle ilgili değil, para evinizin yöneticisi olması sebebiyle maddi konularda da Mars-Yengeç burcu seyri önem taşımakta. Mali konularda iş durumunuzun ne kadar önemli olduğunun göstergesidir. Yani sıkışık durumda olan bütçenizin feraha ulaşması için doğal olarak uzun soluklu bir iyileştirmeye ihtiyaç vardır. Yukarıdaki paragrafta da değindiğim gibi, bu durum sizi aşan bir şeyse, yani otorite konumunda bulunan kişiler maaş artışı konusunda herhangi bir gelişmeye açık değillerse, doğal olarak sabırlı olmanız ve idareli yaşamaya çalışmanız gerekmektedir. Çünkü bu süreçte gereksiz çıkışlarda bulunur veya elinizdekilerle idare etmeyip yanlış kararlar alırsanız, bunun acısını tabi ki çekecek kişi sizsiniz.

Yaşınız ve konumunuz ne olursa olsun. Mars-Yengeç burcu seyir zamanlarında, maddi konularda duygusal düşünmek, ruh halinizden kaynaklanan ani kararlar vermek veya dikkatsiz davranmak gayet kolaydır. İnsan farkında bile olmadan aile, patron veya ülkenin genel şartları nedeniyle kendini baskı altında hissedebilir. Benim önerim sabırlı olmayı sürdürmeniz, şartlarınıza göre yaşamaya çalışmanızdır.

JÜPİTER GERİ HAREKETİ

Sevgili Teraziler 30 Ağustos-26 Aralık tarihleri arasında geri hareketini sürdürecek olan Jüpiter ortaklarınız, eşiniz veya başka kişi-kurumlar vasıtasıyla elde edilen gelirler konusunda gayet dikkatli olmanız, bilinçli hareket etmeniz gerektiğini gösteriyor. Bankalardan alınacak kredilerin, bütçeniz çerçevesinde düzenlenmesi gerekir. Bazen insan daha fazla kazanacağını düşünerek plansız bir borç yükünün altına girebilir veya birileriyle ortak paylaşım içindedir. Ancak bu kişi veya kişilerle arasında sorun çıkabilir. Bu ihtimali göz önüne alarak lütfen bilinçli şekilde hareket etmeye özen gösteriniz.Kişi iş ortağıyla yolunu ayırmak isteyebilir ve tek başına işini sürdürmek isteyebilir. Böyle bir durumda bunun için sermaye durumunuz yeterli mi veya bir borç altına girerek yalnız yola devam etmek için gücünüz var mı sorularına bilinçli bir şekilde cevap aramak lazım. Olumlu bir bütçe çerçevesinde hareket etmekte fayda var. Kendinizi dev aynasında görmeyiniz. Kaynaklarınızı çarçur etmeyiniz. Ayrıca gerek özel hayatınızdaki veya gerekse ortaklık yaptığınız kişilerle olan bağınızı tekrar bir kontrolden geçiriniz.

19 Eylül-11 Kasım tarihleri arasında Aslan burcunda ilerleyecek Mars, sosyal ilişkilerdeki liderlik gücünüzün yükselişe geçeceği bu dönemde, cesaret ve girişimin gayet ön planda olduğunu görüyoruz. Artık herkese ne kadar yetenekli biri olduğunuzu gösterme zamanınızdır. Arkadaş çevreniz sizi destekleyecek en önemli kuvvet olacaktır. Gelecek planlarınızda dostlarınız kanalıyla girişimlerde bulunabilir, yenilikler yapabilir, yeteneklerinizi hayata geçirebilecek fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Ekip halinde yapılan işlerde ön planda yer alabilir ve bildiklerinizi uygulayarak hem başkalarının hem de kendinizin fayda görmesini sağlayabilirsiniz. Gerçekçi ve belirli bir hedefin üstüne gitme tutkunuz yoğun olacağı için bu tarihler arasında, kendinizi tanıtmak, topluluklar içinde yer almak gayet kolaydır. İşte bu kolaylık size maddi getiriler sağlayabilir. Kafanızın içindeki bazı projeleri önemli kişilerle bir araya gelerek paylaşabilir onların desteğini alarak parasal anlamda güç kazanmanız da yine bu dönemin hediyesidir. Sanatsal alanda sponsorlar aracılığıyla maddi getiri elde ederek, yapmak istediğinizi hayata geçirebilir, sizinle aynı doğrultuda düşünen kişileri organize ederek düşündüklerinizi uygulayabilirsiniz.

Eylül Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 4-5-8-9-18-19-23-24-27-28

Zayıf Enerjili Günler: 6-7-13-14-20-21-22

Aşkta En Şanslı Günler: 8-9

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 29-30

Yeniay: 27-28

(Ay gezegeninin Terazi burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 13-14

(Ay gezegeninin Koç burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Eylül ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER