Mynet 03.12.2012

Yay burcu aylık burç yorumları (Aralık 2012)

Aralık ayında sizi neler bekliyor, burcunuza göre hayatınızda neler olacak, işte aylık burç yorumunuz.

AŞK VE İLİŞKİLER

Yay burcu aylık burç yorumları (Aralık 2012)

11 Aralık(saat 03.40) olana dek, Akrep burcunda düz seyirle ilerleyecek Merkür, geri hareket döneminde olduğu gibi, ilişkiniz ve mesleki konularda derinlikli düşünmeye davet ediyor. Değişen bir şey yok gibi gelebilir. Çünkü geçiş yaptığı alan, bu meselelerin henüz sizin için yerli yerine oturmadığını gösteriyor. Sözgelimi bir plan ve proje üzerinde Aralık ortasına kadar çalışmanız gerekiyordur. Bu nedenle zihinsel olarak tümüyle bu konu üzerine eğilebilirsiniz veyahut İlişkinizle alakalı bir mesele olabilir. Bazı durumlar sizi rahatsız ediyordur. Bunlar üzerinde düşünmeye devam edersiniz. Genel olarak Merkür-Akrep burcu süreçlerinde, kişi kendiyle şöyle bir yüzleşmede bulunur. Eğer geniş biraz daha rahat olmazsa, kendi kendinizi zorlamış olursunuz. Ve emin olun çevrenizdekilerden ziyade kendiniz yorulursunuz. Beslenmeniz, uyku düzeniniz çok önemli. Evet işiniz gücünüz veya probleminiz olabilir. Fakat siz yine de kendinize dikkat ediniz. Düzenli yemeğinizi yiyin, molalar vermeyi, rahatlamayı unutmayın. Ben bu dönemde çok keskin, olumsuz, dünyanı sonuymuş gibi kararlar vermenizden yana değilim. Aşırıya kaçmamak lazım. Geri hareket döneminde yeteri kadar yoruldunuz ve düşündünüz. Şimdi sakin aklı başında bir şekilde olan bitene bakın. Meditasyon yapın, müzik dinleyin, kitap okuyun, kısa yürüyüşlere çıkın. Eğer kendinizi iyi hissetmiyorsunuz bir psikologla görüşün. Her insan bazen çıkış yolu bulmakta zorlanır. Bunu büyütmemeliyiz. Destek almak hepimize gerekir çoğu zaman. 11 Aralık sonrası zihinsel anlamda daha olumlu, canlı ve aktif düşünmeye başlarsınız. Aralık ayında etkili tarih: 7 Aralık.

16 Aralık saat 06.38 olana dek Akrep burcunda ilerleyecek Venüsü önce genel astrolojik erçevede ele alacağım. Ardından ikinci paragrafta bu süreçteki etkilerini derinlikli bir şekilde gözden geçireceğim. Akrepte ilerleyen Venüs zamanları, kişinin yaratım sürecinin işaretçisidir. Buradaki yaratımdan kastım, kişinin kendisiyle ilişkili olan her durumu özelleştirmesi, dikkate değer hale getirmesi, her zamankinden farklı bir yol izlemesi ve hayatını özgün bir şekilde oluşturmasıdır. Bu oluşturmada, bazen kendisiyle çatışacak bazen başkalarıyla yarışacak ama sonunda kendi kendini özel bir forma sokmuş olacaktır. Bunu yapabilmek kolay değildir. Bazen geçmişte yaşanılanlar ele alınır, ele batan dikenler ayıklanır. Bazen iyi ki varım diyebilmek için günlerce sancı çekilir. Ama sonunda kişi kendiyle ve hayatla buluşur.

Şimdi bu tarihler arasındaki Venüs-Akrep geçişini derinlikli bir şekilde inceleyelim. Öncelikle amacınızın farkında olmak önemli. Sizin bir hedefiniz varsa, bu hedefe ulaşabilmek için psikolojik açıdan kendinizi bir hazırlamanız lazım. Belki bir iş üstündesiniz veya önemli bir kişiyle ilişkiniz var. O zaman oturup bu iş veya ilişkiyi ele alınız. Eğer birileriyle iş yapacaksanız veya bir çalışma ortaya koyacaksanız kulis faaliyetlerini önemseyiniz. Çalışmalarınızı geri planda gizlilik içinde sürdürünüz. Maddi konularda biraz daha dikkatli olunuz. Ve kazanmak için, akıllıca tercihlerde bulunmanın önemini biliniz. Çalışma saatlerinizi, uyku ve dinlenme molalarınıza dikkat ediniz. Ne iş hayatının ne de bir ilişkinin düzensiz bir hayat sürerek verimli bir şekilde ilerlemesinin mümkün olmadığını biliniz.

Venüs-Akrep burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihleri: 7, 11 Aralık.

16 Aralık saat 06.38- 9 Ocak 2013 saat 06.11 tarihleri arasında burcunuzda ilerleyecek Venüs süresince ilişkileriniz, yenilik anlamındaki kararlarınız, aile hayatınız, idealleriniz ve aşk yaşamınızla ilgili konularda bir hayli aktif dönemdir. Gökyüzündeki enerjiler her birimizi değişimde bulunmak için adeta itekliyor. Ancak bize de akıllıca düşünmek ve yapmayı düşündüklerimizi yarar-zarar hesabı yaparak incelemek kalıyor. Çünkü aklı olan varlık, insandır. O zaman gelin bu enerjinin derinliklerine birlikte bakalım. Öncelikle aşk hayatınızda sürpriz gelişmelerin sizi bir hayli coşkulandırması, gelişmelerin sizi canlandırması, özgür seçimlerde bulunmanızı sağlayıcı bir tarafı var. Eğer siz kısa süreli ilişkilere meyilli bir Yay iseniz, alın size güzel bir enerji. Ancak ben ciddiyet isterim, evlenip bir yuva kurmak dileğindeyim diyorsanız, o zaman karşınıza çıkan kişiye, içinde bulunduğunuz duruma gerçekçi gözlerle bakmayı ihmal etmeyin derim. Ani bir evlilik teklifi mi aldınız veya uzun zamandır bir aradasınız, evlenmeye mi karar verdiniz. O zaman bir daha düşünün ve ileride sorun yaşatabilecek kişisel farklılıklarınızı gözden geçirin. Bu süreçte bazı Yaylar bir ev alımı, ofis açma, yeni bir yere taşınma gibi aktivitelere yatkın olurlar. Bu yenilikleri uygulamaya dönük girişimlerde bile bulunabilir. Ancak ben derim ki, şartlarınıza göre, durumunuza göre, gelirinize göre hareket edin. İÇ dünyanızda hayal kırıklığı yaratabilecek, sizi rahatsız edebilecek ani ve aşırı hareketlerden, düşüncelerden kaçının. Bir sevgili geri dönebilir, biri hayatınıza girebilir veya biriyle aynı evi paylaşmak isteyebilirsiniz. Yine hakikatler ışığında bunlara bakalım. Sorunlu bir ilişkiniz mi var. Bir türlü kopamıyor ancak bu birlikteliğin adını da koyamıyor musunuz? O zaman Aralık ayı boyunca ilişkinizi şöyle geriye dönüp, yaşananları bir daha gözden geçirerek inceleyin. Bu sıra dışı bir ilişki mi, böyle yaşandığında daha mı güzel. Bunları mutlaka gözden geçirin. Ayrılık veya tekrar geri dönme gibi hayati kararlarınızı mercek altına alın. Olur ve olmazlarını hesap edin. Gerçekleri merkez alın. Çocuk sahibi olma konusunu, ilişkinizin niteliği çerçevesinde ele alın. Kendinize ve partnerinize güvenmiyorsanız, ancak çocuk sahibi olmak istiyorsanız o zaman bu çocuğun sorumluluğunu tek başınıza veya böyle bir ilişkide yüklenebilecek misiniz? bu sorunun cevabını gerçekçi bir şekilde verin. Venüs-Yay burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihi: 16, 19, 20, 23 Aralık.

İŞ VE KARİYER

21 Aralık saat 13.12 olana dek burcunuz üzerinde ilerleyecek Güneş, genel anlamıyla enerjinizin yükselişe geçtiği, aktif girişimlerde bulunmaya istekli, negatif düşüncelerden sıyrılma zamanı anlamına gelir. Yaylar bu dönemde kişisel anlamda cesur kararlar almaya dönüktürler. Sağlık anlamında kendilerini daha güçlü hissederler. Sorunları çözmeye isteklidirler ve derinlemesine düşünmeyi de ihmal etmezler. Ancak genelde sık sık fikir değiştirdikleri de olur. Sizler için Güneşin burcunuzda ilerlediği zaman dilimlerinde keşif, yenilikler, bilgilenmek, gezmek, dünyayı tanımak olguları bir hayli kıymetlidir. Yeni bir yaşa girecek olan Yaylar, geçmiş deneyimlerinin üstünüzdeki etkilerinin bilincinde bilgece hareket edebilirler. Kendilerini savunurlar, ancak olaylara tarafsız bakmakta zorlanırlar. Fiziksel açıdan değişimde bulunma arzusu bu zamanda bir hayli yoğundur. Sabırsızlık bazen haddinden fazla artabilir.

Gelelim bu yıl ki, Güneş-Yay burcu geçişini biraz daha derinlikli incelemeye. 3 Aralık tarihine kadar açıkça söylemek gerekirse bir hayli düşünceliyiz. Hatta bazen inatçı, şüpheci bile olabiliriz. Ancak bütün bunlar kendi içimizde yaptığımız değerlendirmeler ve geçmişin şöyle bir gözden geçirilmesi nedeniyledir. Dışarıda aktif biri gibi dursak da, aslında içten içe bir çok meseleyi dert edinebiliriz. Zihinsel anlamda bizi sürekli irdelemeye yönelten enerjiler, dış dünyada girişimci olmamızın önüne geçebilir. Bütün bunlar 3-11 Aralık tarihleri arasında biraz azalır gibi olsa da, yine de etkili olmaya devam eder. 11-21 Aralık tarihleri arasında Ekim sonundan bu yana olan yavaşlamaları bitirir. Kendimizi gayet canlı bir şekilde ifade edebilir. Güneşin tüm ışıklarıyla bizi sarıp sarmaladığını hissetmeye başlarız. Demek oluyor ki, 11 Aralık tarihine kadar Güneş-Yay burcu geçişinin aktif enerjisinden yararlanmak pek kolay olmayacak. Güneş-Yay burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihleri: 3, 4, 6, 13, 20.

11 Aralık saat 03.40-31 Aralık saat 16.03 tarihleri arasında burcunuzda ilerleyecek Merkür etkisini, Aralık ayındaki görünümleri çerçevesinde ele alacağım. Böylece yorumun sonunda verdiğim tarihlerin yansımalarını da, bir özet şeklinde sunmuş olacağım. Öncelikle şunu en başından belirteyim ki, Aralık ayında dört önemli konu üzerinde bir hayli düşünmemiz ve dikkatli olmamız lazım. Bizim ilişkimizdeki arzularımız, isteklerimiz ve aşka bakış açımız, hayatı ele alış biçimimiz hangi temel üzerine oturuyor. Biz uzun süreli bir ilişki mi, yoksa evlenmek niyetinde miyiz? Şu aralar bir beraberliğimiz var mı ve biz bu beraberlikte mutlu muyuz? Eğer gerçekten mutluysak ve el ele bir hayatı kurmaya istekliysek sorun yok. Ancak taraflardan biri bu konuda isteksizse veyahut evliliğimizi bitirmek niyetindeysek o zaman bir daha düşünelim. Diyelim ki ilişkimiz yok. Bu ayki enerjiler, size ay ortasında sürpriz bir aşkı getirebilir veya siz bir ilişki yaşamak adına bir hayli istekli olursunuz. Böyle bir durum oluştuğunda karşınıza çıkan kişiyi iyice gözlem altına alın. Bu kişiyle aşk mı yaşanır, ciddi bir ilişki mi? bu soruların cevabını doğru biçimde verebilmek için bilinçli düşünmemizde yarar var. İş ortaklığı veya iş sözleşmesi yenilenme durumu söz konusuysa, taraflar olarak oturup her şeyi iyice konuşun. Ailevi, eviniz, çocuklarınız, çocuk sahibi olma, sanatsal faaliyetler, çalışmalarınızla ilgili konulardaki ideallerinizi mutlaka belirleyiniz. Tembellikten, dağılmaktan, aşırılıktan kaçınınız. Böylece yaşamınızla ilgili her türlü değişim ve yenilenmeleri bilinçli yönden ele alırsak, hem yanılmamış hem de doğru biçimde yerine oturtmuş oluruz. Merkür-Yay burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihi: 11, 14, 15, 17 Aralık.

PARA KONULARI

26 Aralık tarihine kadar Oğlak burcunda ilerleyecek Mars, işinizden elde ettiğiniz gelirinizle ilgili gayet ciddi bir şekilde düşündüğünüz bir süreçtir. Eğer şu anda çalıştığınız yerde düşük bir ücretle çalışıyorsanız bu durum sizi bir hayli rahatsız ettiği için, bir an önce buna çözüm bulmak istersiniz. Mars Oğlakta gayet temkinli, sabırlı ve planlı davranılmasını sağlar. Ne olursa olsun enine boyuna duruma bakarsınız. Her ne kadar bir Yay sabırsız diye bilinse de, para eviniz Satürn yönetiminde olduğundan siz aslında paranın hayatınızdaki öneminin gayet iyi farkındasınızdır. Hayatın güzelliklerini yaşamayı seversiniz ancak iş paraya geldiğinde, para olmadan özgürce hareket edemeyeceğinizi bilirsiniz. Ben Mars Oğlak burcu seyrinde yeni bir iş araştırmanızı tavsiye ederim. Ancak bu sırada Merkür zorlu bir alanda geri hareketini sürdürdüğünden akıllıca hareket etmenizde yarar görüyorum. Risk almanızı da istemiyorum. Aralık ortasına sakin olun. Ondan sonrasında hem Venüs hem Merkür burcunuzda ilerleyecek. O zamanki şartlara göre harekete geçersiniz. Mars oğlak burcu süresince tutumlu davranın. Hatta olanağınız varsa, bir miktar kenarınıza koyun. Alım satım yapmayın. Beklemede kalın. Mars-Oğlak burcu geçişinin önemli görünüm tarihleri: 17, 23, 25, 27 Kasım.

21 Aralık saat 13.12-19 Ocak 2013 saat 23.52 arasında Oğlak burcunda seyrini sürdürecek Güneş astrolojik açıdan bu sürecin, maddi ve manevi anlamda kendimizi garantiye alma isteğimizin yüksek olduğu bir dönemdir. Çalışanlar, maaş artışlarıyla ilgili otoritelerin vereceği kararları beklerler veya konumları gereği görüşmelerde bulunabilirler. Eğer artışlar uygun oranda değilse rahatsızlık duyabiliriz ancak işimizden ayrılmak veya risk altına girerek, sırf bu nedenle işten ayrılmak istemeyiz. Ancak ne kazanacağımızı da bilmek isteriz. Eh bu da gayet doğaldır. Bu süreçte iş sorunu olanların, ekmeğini mutlaka kazanmak zorunda olanların iş arayışlarını yetenekleri çerçevesinde sürdürmelerinde yarar var. Çünkü zaman, her burç mensubu için çalışmanın, disiplinin, kariyer hayatının, toplum içindeki yerimizin önemsenmesi vaktidir. O zaman bu enerjiden bu türden bir girişim için faydalanabiliriz. Sürecin kendi içindeki bir başka özelliği, insanın hem işini hem işinden elde ettiği gelire göre, hayata bakış açısını belirlemesidir. İşiniz varsa, eh bütçenizde bir sorun yoksa kendinizi gayet huzurlu ve güvende hissedersiniz. Tam tersi bir durumda ise, bir hayli karamsar, maddeci, üç kuruşun bile hesabını yapan kişi haline gelirsiniz. Allahtan ki, Oğlak burcu süreçlerinde abartı yoktur. O yüzden bu haliniz vehim sonuçlar doğurmaz ama bir hayli rahatsız eder. Genel olarak yönetici veya lider pozisyonundaki işleri tercih edeceğiniz bu dönemde, isminizi duyurmak ve mali açıdan kuvvetli bir konumda bulunmak sizin için bir hayli önemli hale gelir. Ancak Yaylar denetim altına alınmaktan pek hoşlanmazlar. Onun için, bu süreçte kendi işini kurmak ve büyütmek isteyen Yaylara sıklıkla rastlarız. Yaylar genelde eli açık kişilerdir. Güneş-Oğlak burcu süreçlerinde ise, tam tersine verimli hale getirmek. Onun içindir ki, parayı tutmak ve gereksiz harcamalardan uzak durma anlamında sizin için faydalı diyebiliriz. Güneş-Oğlak burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihleri: 22, 26, 27, 28, 30 Aralık

2012 Aralık Ayı Astrolojik Takvimi

11 Aralık Merkür Yay burcuna girişi

13 Aralık Uranüs düz seyrine geçişi

16 Aralık Venüs Yay burcuna girişi

21 Aralık Güneş Oğlak burcuna girişi

26 Aralık Mars Kova burcuna girişi

31 Aralık Merkür Oğlak burcuna girişi

Pozitif Enerjili Günler: 3-4-8-9-12-13-16-17-20-21-22-30-31

Zayıf Enerjili Günler: 6-7-18-19-25-26-27

Aşkta En Şanslı Günler: 20-21-22

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 14-15

Yeniay: 12-13

(Ay-Yay burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay : 25-26-27

(Ay-İkizler burcu geçişi, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

iremSU
Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER