Mynet 01.11.2012

Yay burcu aylık burç yorumları (Kasım 2012)

Kasım ayında sizi neler bekliyor, burcunuza göre hayatınızda neler olacak, işte aylık burç yorumunuz.

AŞK VE İLİŞKİLER

Yay burcu aylık burç yorumları (Kasım 2012)

17 Kasım tarihine kadar burcunuz üzerinde seyrini sürdürecek Mars, aşk ve ilişkilerinizle alakalı yaşam evinizin yöneticisi olduğundan son derece önemlidir. Kendinizi dış dünyada ifade ediş biçiminiz, gayet coşkulu ve inançlı, aşka aşık bir kişi profilindedir. Hayatın keyfini çıkarmak hem de kendinizi olduğunuz gibi ifade etmekten yanasınızdır. Siz bu tarihler arasında sadece yaşadığınız ilişki ve kişiyle alakalı değil, tüm insanlığı kucaklıyor gibisinizdir. Ufkunuzu genişletme arzunuz ve dünyayı kucaklamaya hazır tavırlarınızla, dış dünyada herkesin ilgisini çekebilirsiniz. Basit ve sıradan bir kişiyle yetinmeniz mümkün değildir. Size göre aşk hayatın lezzetidir ve bu aşk dışarıdaki dünyanın gözleri önünde yaşanmalıdır. Olumlu düşünmeye çalışırken, aslında bu tarihler arasında aşkta fetih arzunuz fazlasıyla yoğundur. Eğer ilişkinizde sorunlar varsa, kimi zaman aşkınız için her türlü mücadeleye hazırsınızdır. Sizin istekleriniz olmalıdır ve karşınızdaki insanın sizin düşüncelerinizi değiştirmesi mümkün olamaz. Karşı cins üzerinde bu dönemde oldukça etkilisinizdir ve gözlerin size doğru çevrildiğini hissedebilirsiniz. Ancak diğer burçlara da belirttiğim gibi, Jüpiter 4 Ekim, Merkür 7 Kasım tarihinde geri harekete başladı. Bu iki geri hareketi göz önüne alınca, tabii ki dikkatli olmamızda yarar var. Mars 17 Kasım tarihine kadar önemli bir görünüm yapmayacak. Bu paragrafta ele alınan konularda etkili olacaktır.

21 Kasım tarihine kadar Akrep burcunda ilerleyecek Güneş, duygusal anlamda dışa karşı kendinizi örtme, gizlenme, göstermek istememe şeklinde bir yansımaya sebep olabilir. Bu göstermeme durumu aslında biraz da kendinizi toparlamak şöyle bir kafanızı dinlemek, sizi rahatsız eden meseleleri tekrar gözden geçirmek şeklinde faydalıdır. Ancak her Yay burcu böyle hissetmeyebilir. Hayata bakış açınız, bugüne dek yaşadığınız deneyimler, içinde bulunduğunuz şartlar veya karakter yapınız gereği süreci zorlu geçirmeniz de mümkündür. Öncelikle durumu tam anlamıyla kavrarsak, bu enerjiyi nasıl doğru manada kullanabileceğimizi de biliriz. Böylece hassasiyet taşıyan kişiler de süreci olumlu şekilde ve iç huzuruyla geçirebilirler. Ne gibi yansımalar olur birlikte gözden geçirelim. Zorlayıcı yanlarından önce bahsedeyim. Biraz önce bahsettiğim gibi, bazı kişilerle aranıza mesafe girebilir. Onları görmek, onlarla konuşmak, dertleşmek, paylaşımda bulunmak istemezsiniz. Kafanız karışıktır. Sapla samanı birbirinden doğru şekilde ayıramadığınız için gergin ve içten içe öfkelisinizdir. Bazı kişiler canınızı sıkabilir veya şartlar gereği işleriniz umduğunuz gibi gitmediği için her şeye kızabilirsiniz. Sizi üzen insanlara karşı iyi niyetli düşünmeniz kolay olmayabilir. Sağlığınız bundan etkilenebilir. Gelelim bu dönemin faydalarına. Bir proje üzerinde veya belirlediğiniz bir hedefle ilgili çalışmalara başlayabilirsiniz. Bir işi öğrenmek, gelişmek için geriye çekilerek planlamada bulunabilirsiniz. Mesleğinizle ilgili araştırmalar yapabilirsiniz. Eğer birileri canınızı sıkıyorsa bir müddet ayrı durabilirsiniz. Böylece sinirlenmemiş olursunuz. Eğer çalışıyorsanız işlerinize daha fazla zaman ayırabilirsiniz. Geliştirici, huzur verici ve sakinleştirici kitaplar okuyabilirsiniz. Şimdi tercih sizin dostlarım. Hangi anlamda kullanmak istiyorsanız bu dönemi, bu bilgiler ışığında değerlendirebilirsiniz.

Güneş-Akrep burcu geçişinin önemli görünüm tarihleri: 14, 17 Kasım.

MERKÜR AKREP BURCUNDA DÜZ SEYİR VE ETKİLERİ

27 Kasım(saat 00.47)-11 Aralık(saat 03.40) tarihleri arasında, Akrep burcunda düz seyirle ilerleyecek Merkür, geri hareket döneminde olduğu gibi, ilişkiniz ve mesleki konularda derinlikli düşünmeye davet ediyor. Değişen bir şey yok gibi gelebilir. Çünkü geçiş yaptığı alan, bu meselelerin henüz sizin için yerli yerine oturmadığını gösteriyor. Sözgelimi bir plan ve proje üzerinde Aralık ortasına kadar çalışmanız gerekiyordur. Bu nedenle zihinsel olarak tümüyle bu konu üzerine eğilebilirsiniz veyahut İlişkinizle alakalı bir mesele olabilir. Bazı durumlar sizi rahatsız ediyordur. Bunlar üzerinde düşünmeye devam edersiniz. Genel olarak Merkür-Akrep burcu süreçlerinde, kişi kendiyle şöyle bir yüzleşmede bulunur. Eğer geniş biraz daha rahat olmazsa, kendi kendinizi zorlamış olursunuz. Ve emin olun çevrenizdekilerden ziyade kendiniz yorulursunuz. Beslenmeniz, uyku düzeniniz çok önemli. Evet işiniz gücünüz veya probleminiz olabilir. Fakat siz yine de kendinize dikkat ediniz. Düzenli yemeğinizi yiyin, molalar vermeyi, rahatlamayı unutmayın. Ben bu dönemde çok keskin, olumsuz, dünyanı sonuymuş gibi kararlar vermenizden yana değilim. Aşırıya kaçmamak lazım. Geri hareket döneminde yeteri kadar yoruldunuz ve düşündünüz. Şimdi sakin aklı başında bir şekilde olan bitene bakın. Meditasyon yapın, müzik dinleyin, kitap okuyun, kısa yürüyüşlere çıkın. Eğer kendinizi iyi hissetmiyorsunuz bir psikologla görüşün. Her insan bazen çıkış yolu bulmakta zorlanır. Bunu büyütmemeliyiz. Destek almak hepimize gerekir çoğu zaman. 11 Aralık sonrası zihinsel anlamda daha olumlu, canlı ve aktif düşünmeye başlarsınız.

Merkür-Akrep düz seyrinin Kasım sonuna kadar önemli bir görünümü yok.

Aralık ayında etkili tarih: 7 Aralık

İŞ VE KARİYER

28 Ekim saat 1.04 - 22 Kasım saat 03.20 tarihleri arasında Terazi burcunda seyrine başlayacak Venüs, sosyal ilişkiler açısından renkli bir dönemin işaretçisidir. Yeni arkadaşlıklar, sanatsal çalışmalar hızlı aşklar bu dönemin ilgi çeken yansımaları olup hoş zamanlar geçirmenizde destekleyicidir. Minnettarlık duygusunun özellikle dostlarınızla olan temasınızda ön planda olacağı bu dönemde, size destek olanlar ve sizin destek olduğunuz kişiler vasıtasıyla yeteneklerinizi sergileyebileceğiniz ortamlarda, elit insanlarla tanışabilir, hedefleriniz açısından ivme kazanabilirsiniz. Bu süreçte işbirliğine hazırsınızdır. Belli bir amaç etrafında diğer kişilerle temasa geçebilir, sempati ve ilgi uyandıracak çalışmalarda bulunabilirsiniz. Çevrenizle aranızdaki tüm sürtüşmelerin bu dönemde azalmaya başlaması sizin için oldukça önemlidir. Her türlü konuda güzellikleri hissetme duygunuz yükselir. Moral duygunuz üzerinde de etkili olacak bu enerji sayesinde inancınızın yükseldiğini, özgüveninizin arttığını ve her zamanki gibi neşeli, iyimser ve pozitif etkiler altında etrafınızla bölüşüm içinde olduğunuzu hissedebilirsiniz. Bütün bunlar hayatın ne kadar anlamlı ve yaşanabilir bir olgu olduğu yönünde sizi besleyebilir.

Venüs-Terazi burcu seyrinin önemli görünüm tarihleri: 2, 3, 9 Kasım. 2 Kasım tarihindeki Venüs-Uranüs karşıtlığı, Uranüs geri hareketi nedeniyle şöyle özgür şekilde kararlar almanızın, hareket etmenizin önüne geçiyor. Bu durumda ideallerimizi gerçekleştirmek için dikkatli olmakta yarar var. Bu işinize gelmiyor biliyorum. Fakat ne var ki, şu andaki şartlar altında tek başına ilerlemeniz pek kolay değil. Sizler özgür ruhlu insanlarsınız. Bunu kabul ediyorum. Üzerinizde kimsenin denetimi, baskısı olsun istemezsiniz. Peki bu durumda işbirliği nasıl olacak? Oyunu kuralına göre oynayarak ve bastığınız yerin bilincinde olarak bunu sağlayabilirsiniz. Daha önceki yanlışlardan ders alınmalı ve bundan sonra daha dikkatli bir şekilde ilerlenilmelidir. Bir anda verilen kararlar daha sonra pişmanlık uyandırabilir. Ayrıca çocuk sahibi olmayı düşünenler mutlaka kontrollerini yaptırmaları gerekecek. Bir çocuğun sorumluluğunun veya çocuklarınız varsa onların sorumluluğunu üstlenmenin ne kadar önemli olduğunu anlamanız gerekiyor. Arkadaşlık ilişkilerinde de adil ve paylaşımcı davranmanız, güçlü insanlarla işbirliğinde bulunmanız lazım. Amacınız ne yönde ise, kendinizi de o yönde ifade edecek şekilde dengeli hareket etmelisiniz. Bu karşıtlık bazı kişilerin yeni ve oldukça hızlı-sürpriz bir ilişkiye başlamalarını sağlayabilir. Birbirinizin iyi tanımaya çalışınız.

29 Ekim-7 Kasım tarihleri arasında kısa süreliğine burcunuz üzerinde ilerleyecek Merkür, bu yıl geri hareketle örtüşeceği için, 1-7 Kasım tarihleri arasındaki gölgeli günlerde dikkatli olmak lazım. Ben iki tarih aralığında bu seyri ele alacağım. Öncelikle 29 Ekim-1 Kasım arasında, yenilik anlamındaki işlerimizi bu dört günlük süre içinde uygulayabiliriz. Baktık gecikeceğiz o zaman beklemede kalalım. Sağlığımızı ilgilendiren kontrollerimizi bu dönemde yaptıralım. Fiziki anlamda bir değişim düşünüyorsak bu kısa sürede uygulayabiliriz. Merkür, geri hareketi olmasa da, sizin burcunuzda her zaman dikkatli olunmayı gerektirir. Yöneticisi olduğu İkizler burcunun karşıtında ilerlediği için bir Yay, genel olarak hızlı düşünür ancak kolayca sıkılır. Sizler bu dört günlük süreçte, eğer yeni bir teklifle karşılaşırsanız yine de gözden geçiriniz. Araştırdığınız, soruşturduğunuz işleri uygulayın. Merkür ilişki evinizin yöneticisi olduğu bu kısa süre içinde evlilik veya ayrılık gibi karar verecekseniz, öncelikle iyi düşündünüz mü, gerçekten bu kararı vermenizde bir sakınca var mı, fazla mı aceleci davranıyorsunuz lütfen iyice düşünün. 1-7 Kasım arasında gölgeli günlerin etkisi altındayız. Bu bir haftalık süreçte bu paragrafta ele aldığım konularda yeni bir adım atılacaksa beklemede kalınız. Ani kararlardan kaçınınız.

YAY BURCUNDA MERKÜR GERİ HAREKET ve ETKİLERİ

7 Kasım(saat 01.04)-14 Kasım(saat 09.42) tarihleri arasında Yay burcunda gerileyecek Merkür: Eğitim, iş, evlilik, özel hayat, mesleki konularda düşünülen yenilik anlamındaki girişimler, haberleşme ve seyahat yoluyla yapılmak istenen ticari ve özel görüşmeler, yanlış anlaşılmalar, iletişimde abartı, maceralar, hayalcilik, risk altına girme, sınırları zorlama arzusu, hedef belirleme, çocuklarla alakalı konular, sağlıkla alakalı konularda etkilidir.

DİKKAT

Yorumunuzda söz edilen konularda: Yeni bir karar almamalı, dikkatli olmalısınız. Hedeflerinizi gözden geçirmelisiniz. Durumunuzu risk altına almayınız. Burcunuzun yorumunda belirtilen alanlarda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız halinde ani kararlar vermemelisiniz ve karar değişikliğinde bulunmamalısınız, bilinçli davranmalısınız. Abartılı düşünmemeli, sabırsız olmamalısınız. Yukarıdaki konularda çok önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve karar vermek için süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. O zaman yapmanız gereken dikkatli incelemek, analiz etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket etmekte yarar var. Rutin işlerinizi, hayatınızı, görevlerinizi yapmanızda sakınca yok. Bu süreçte, her meseleyi kendi içinizde ele alarak, durumunuzu gözden geçirebilirsiniz. Daha önce verilmiş bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.

AKREP BURCUNDA YENİ AY saat 00.08 ve TAM GÜNEŞ TUTULMASI saat 00.12

Sevgili Yaylar 14 Kasım saat 00.08 itibariyle Akrep burcunda oluşan Yeniay ve ardından saat 00.12 de meydana gelecek TAM GÜNEŞ TUTULMASI, ruhsal dünyanızla birebir alakalıdır. Hayata sımsıkı tutunmanız, biçim ile değil özünüzle buluşmanız, yaşam sevincinizi büyütmeniz, ideallerinizi oluşturmanız, sizi baskı altına alan her şeyi gözden geçirerek arınmanız, huzur bulmanız için bir uyarıdır. Uyarı diyorum çünkü kimi Yaylar için bu durum, fizik olarak özgürlüğü kısıtlayıcı gibi dursa da, aslında asıl özgürlüğün insanın kendi içinde oluştuğunu anlaması halidir. Tutulmanın gerçekleştiği günkü gökyüzü pozisyonlarına baktığımızda ailevi meselelerden yuvanıza kadar, tamamen özel hayatınızla ilgili konularda kendinizi hayal kırıklığına uğramış, gergin ve yalnız hissedebilirsiniz. Ancak bu yalnızlık biraz da sizin seçimleriniz ve kendinizle alakalı olabilir. Yaşadığınız koşullar, bugüne dek geçirdiğiniz deneyimler artık sizi yormuş olmalı. O zaman gelin bu Tutulma ile şöyle bir kendinize bakın. Öyle bakın ki, dürüstçe cevaplar verin şu sorulara. Ben ne istiyorum, neleri kendime yük ediyorum, neler beni yoruyor, neleri artık geride bırakmam gerekiyor. İşte bu Tutulma bütün bunların cevabını olması gerektiği şekilde vermeniz için yepyeni bir başlangıcı, bir sayfayı işaret ediyor. Gerek Güneş gerekse Ay tutulmaları ruhsal arınma, iş ve sağlık konularında etkili olacak. Siz arındıkça, siz kendinizle buluştukça hafifleyeceksiniz ve yolunuzu emin adımlarla çizebilecek hale geleceksiniz. En az altı ay, bir yıllık süreç ve ritüellerle uğraşmak, spritüel çalışmalar, çevre, çalışma hayatı, sağlık konularında sizi büyütücü ve rehberlik edicidir. Bir nehrin denize ulaşması halidir. Kolay değildir ama su yolunda akmayı bilir.

PARA KONULARI

AKREP BURCUNDA MERKÜR GERİ HAREKET ve ETKİLERİ

14 Kasım (saat 09.42)-27 Kasım(saat 00.47) tarihleri arasında Akrep burcunda gerileyecek Merkür dönemi içsel yüzleşmeler için harika bir dönemdir. Sakın şaşırmayın. Geri dönemdeyiz nasıl harika oluyor demeyin. Evet ruhsal anlamda bundan iyi zaman olmaz. İnsan bazen bir şeyleri durup gözlemlemek, bastığı yeri anlamak, kendinin farkına varmak ve olan bitenin ardındaki gerçekleri görmek ister. Kendiyle baş başa kalan kişi, zihinsel anlamda artan algılama gücüyle olayları ele alır. Sözgelimi ilişkide sorunlarınız varsa, aranızda belli bir kopukluk söz konusu ise, bu zamanda oturup bir düşününüz. Sizi bu hale getiren mesele nedir. Siz ne düşünüyorsunuz, o ne diyor. Bunları mercek altına alınız. Eğer önceden bir mesele üzerinde karar verdiyseniz ancak uygulamaya dökmediyseniz beklemede kalın. 27 Kasım sonrası bir daha tetkik edersiniz. Özellikle 11 Aralıkta Merkür burcunuzda ilerlemeye başlayacak. Olmazsa o zaman yürürlüğe koyarsınız. Geri hareket süresince gizli saklı işlerden kaçınınız. Sözgelimi sevgilinizi izlemek, ona ait bilgileri öğrenmeye çalışmak. Bunlar özelse, özel kalmalıdır. Ancak şunu yapabilirsiniz. Size olan davranışları ve ilişkinize bakış açısı nedir. Bunun üzerinde saptamalarda bulunun. Geri hareket sonrası bunlar üzerinde konuşursunuz. Bu dönem bir planın, projenin yürürlüğe konması için uygun değildir. Ancak eksiklerin tamamlanması anlamında olumludur. eğer bir şeyler canınızı sıkıyor, sizi stres altına alıyorsa geri hareket döneminde bir psikologla görüşebilir, içinizi boşaltabilirsiniz. Gizli bilgilerinizi, kıymetli evraklarınızı güvende saklayınız. Birilerinin sözlerini kafanıza takıp kendinizi üzmeyin. Güvenmediğiniz insanlara sırrınızı vermeyin. Sağlık kontrollerinizi ihmal etmeyin.

17 Kasım-26 Aralık tarihleri arasında Oğlak burcunda ilerleyecek Mars, işinizden elde ettiğiniz gelirinizle ilgili gayet ciddi bir şekilde düşündüğünüz bir süreçtir. Eğer şu anda çalıştığınız yerde düşük bir ücretle çalışıyorsanız bu durum sizi bir hayli rahatsız ettiği için, bir an önce buna çözüm bulmak istersiniz. Mars Oğlakta gayet temkinli, sabırlı ve planlı davranılmasını sağlar. Ne olursa olsun enine boyuna duruma bakarsınız. Her ne kadar bir Yay sabırsız diye bilinse de, para eviniz Satürn yönetiminde olduğundan siz aslında paranın hayatınızdaki öneminin gayet iyi farkındasınızdır. Hayatın güzelliklerini yaşamayı seversiniz ancak iş paraya geldiğinde, para olmadan özgürce hareket edemeyeceğinizi bilirsiniz. Ben Mars Oğlak burcu seyrinde yeni bir iş araştırmanızı tavsiye ederim. Ancak bu sırada Merkür zorlu bir alanda geri hareketini sürdürdüğünden akıllıca hareket etmenizde yarar görüyorum. Risk almanızı da istemiyorum. Aralık ortasına sakin olun. Ondan sonrasında hem Venüs hem Merkür burcunuzda ilerleyecek. O zamanki şartlara göre harekete geçersiniz. Mars oğlak burcu süresince tutumlu davranın. Hatta olanağınız varsa, bir miktar kenarınıza koyun. Alım satım yapmayın. Beklemede kalın. Mars-Oğlak burcu geçişinin önemli görünüm tarihleri: 17, 23, 25, 27 Kasım.

2012 Kasım Ayı Astrolojik Takvimi

7 Kasım Merkür geri hareket başlangıcı

11 Kasım Neptün düz seyrine geçişi

14 Kasım Tam Güneş Tutulması

14 Kasım Merkür Akrep burcuna girişi

14 Kasım Chiron düz seyrine geçişi

17 Kasım Mars Oğlak burcuna girişi

21 Kasım Güneş Yay burcuna girişi

22 Kasım Venüs Akrep burcuna girişi

27 Kasım Merkür düz seyrine geçişi

28 Kasım Halkalı Ay Tutulması

Pozitif Enerjili Günler: 6-7-11-15-19-23-24

Zayıf Enerjili Günler: 1-2-8-9-21-22-28-29

Aşkta En Şanslı Günler: 23-24

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 17

Yeniay: 14-15-16

(Ay-Yay burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 1-2-3-28-29-30

(Ay-İkizler burcu geçişi, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

iremSU
Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER