Habertürk 02.05.2011

Yay burcu aylık yorumu (Mayıs 2011)

Astrolog İrem Su bu ay yaylara, ellerindekileri koruma ve partnerlerini inceleme ihtiyacının aya damgasını vuracağını söylüyor. Detaylar için tıklayınız.

YAY

Yay burcu aylık yorumu (Mayıs 2011)

Yay Burcu-Mayıs Ayı Genel Değerlendirmesi

Merkür geri hareketinin bitmesi, Mayıs ayına kendinizden emin bir şekilde başlamanızı sağlıyor. Boğa burcunda toplaşan gezegen etkinliği Mayıs ayının tüm burçlar için sakin ve dingin bir şekilde geçirilmesi arzusunun simgesi olup, huzurlu bir yaşam sürme, geleceğimizi garanti alma, maddi ve manevi konular üzerinde düşünme anlamında etkileyicidir. Aslına bakacak olursak Haziran öncesi bu dinginliğe ihtiyacımız var. Huzur arayışındayız. Özellikle bu enerjiler altında, iş yerinde veya bulunduğunuz ortamda daha önceden az çok tanıdığınız bir kişiyle aranızda özel bir yakınlaşma meydana gelebilir. Ancak şu var ki, bu enerjiler çok fazla hızlı hareket etmemiz anlamına gelmez. Hassas, sabırlı ve kararlı yanlarımız öne çıkar. Değişimi her zaman sıcak karşılayan Yaylar bu dönemde ayaklarını sağlam olarak yere basmak isterler. Maddi konular gayet önemlidir. Kişi hayatın konforlu yanlarının tadına varmak ister. İşte bunun için para oldukça önemli bir araçtır. Sahip olma arzusu hücrelerimize kadar işler. Geleceğe güvenle bakma ihtiyacı, elimizdekileri koruma içgüdüsü ve birlikte olduğunuz insanı inceleme ihtiyacı Mayıs ayına damgasını vurur.

Mayıs Ayı Astrolojik Takvimi

11 Mayıs Mars Boğa burcuna girişi 10:03
16 Mayıs Venüs Boğa burcuna girişi 01:12
16 Mayıs Merkür Boğa Burcuna girişi 02:18
21 Mayıs Güneş İkizler burcuna girişi 12:21

AŞK VE İLİŞKİLER

2 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda seyrini sürdürecek Mars, Aşk hayatı düzgün seyirde giden çiftler açısından durumu ele aldığımızda, bireysel istekleriniz ön planda olsa da, birbirinize karşı sevgi ve tutku dolu davranmanızın mümkün olduğu bu enerji altında, cinsellik ve erotizm duygunuz oldukça yüksektir. Sevgilinizle her türlü paylaşımdan zevk alabilir, ilginç ve sıra dışı bir zaman dilimi geçirebilirsiniz. Yaratıcı uğraşılarınız ve hobilerinizi birlikte paylaşmanın tadına varabilir, hayatın zevkli ve eğlenceli yanlarının tadını çıkarabilirsiniz. Dengeli bir paylaşımın beraberlikte ne kadar önemli olduğunu bildiğiniz için, bireysel arzularınızı ortak bir noktada buluşabilmek adına düzenleyebilir, merhamet, ilgi ve sadakat içinde bir dönem geçirebilirsiniz. Yani ilişkisi sağlam bir temel üzerinde inşa edilmiş ve birbirinin değerini çoktan anlamış ve oturtmuş çiftler zorlu transitler yaşadıkları halde, birbirlerinden kopmadan hayatlarını sürdürebiliyorlar. Bu enerjilerin onları etkilememesinin en önemli nedeni, sevgi, saygı ve güven birliği içinde hareket etmeleri ve bencil tavırlardan uzak durmalarıdır.

İlişkisi olmayanlar açısından bu dönemi ele aldığımızda, aşk hayatınızla ilgili konularda hareketli bir süreç geçireceğinizi söylemek mümkündür. Enerjiler sayesinde tutkularınız oldukça ateşli, fethetme arzunuz yüksek, aşkta galip gelme isteğiniz yoğun bir dönem sizi bekliyor demek doğrudur. Cinsel hayatınızı renklendirecek bu enerjiler altında, gelir geçer tarzda ilişkiler yaşamak gayet kolaydır. Aktif ve spontan tavırlarınız karşı cins üzerinde fazlasıyla etkili olabilir. Ateşli ve hevesli oluşunuz bu dönemi hızlı bir şekilde geçirmenizi sağlayıcıdır. Egonuz ön plandadır. Bu durumda taviz vermek yerine, kendinizi gayet açık ve net bir biçimde ifade etmeyi tercih edebilirsiniz. Yani karşınızdaki kişinin sizden beklentisi nasıl varsa, siz de aynı beklentilerinizi ortaya koyarak elde etmekten yana davranabilirsiniz. Bu süreçte aşk, kendinizi ifade biçiminiz olarak ön plandadır. Sorunlardan uzak durmak, yaşamı güzellikleri içinde özümsemek için aşkın kollarında kendinizden geçmeye hazırsınızdır. Kimi zaman aceleci ve hiç düşünmeden, bazen bilinçli ve mantıklı, çoğu zaman da gelir geçer ve çabuk bir şekilde unutabileceğiniz ilişkiler yaşamanız mümkündür. Zaten böyle bir etki altında başlayan aşk oldukça kuvvetli bir ihtiras gücüyle örülüdür. Elde etmek isteğinin altında yatan en önemli olgu, karşınızdaki kişiyi cezbetmek ve kendinize bağlamaktır.

İlişkisinde sorun olanlar açısından bu dönemi incelersek, öncelikle şunu söylemeliyim ki ilişkinizdeki sorunları gerçekçi bir şekilde ele alarak çözümlemeniz, yapmanız gereken en faydalı davranıştır. Mars gezegeninin Koç burcu seyri altında, ilişkilerde yaşanan en önemli sorun, tarafların egolarını ön planda tutmaları ve bundan fedakarlıkta bulunmamalarıdır. Oysaki yapılması gereken, ortak hareket etmeye çalışmak ve biz olgusu içinde sorunları ele almaktır. Ancak böyle bir bakış açısı altında bu süreç olumlu geçirilebilir. 1 Mayıs tarihindeki Mars-Jüpiter kavuşumu etkili gözüküyor. Ancak aynı gün aşk evinizdeki Venüs ile Satürn karşı karşıya geliyor. Biri, aktif hale getirici ve aşkla coşmanızı, aşkı yüreğinizin içinde ateşli bir şekilde ele almanızı sağlayıcı, diğeri –iyi düşün, hedeflerini gözden geçir, aşkla kendinden geçmeye hazırlanırken gerçekçi düşünmeyi ihmal etme diyor. İkisi de birbirinden apayrı hareketler. Bu iki durumu alttaki Venüs-Koç etkisinde uzunca açıkladım.

21 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Venüs, macera ve aktif aşk hayatınızı renklendirecek bu enerji yeniden doğma gibi bir duygudur. Haz duygunuz, yenilenme gücünüz gayet ön planda olup, kendinizi doğal, içgüdüsel ve tazeliklerle dolu hissedebilirsiniz. Baharın sanki yüreğinizin içinde açtığı bir dönemdir. Anlık tepkilerinizle o denli coşkulu ve neşeli haliniz vardır ki, sizinle birlikte olan kişinin mutsuz ve keyifsiz olması her zamanki gibi mümkün değildir. Yalnız bu enerjinin etkisi altında dikkat etmeniz gereken konu, yaşanan aşkların uzun sürmesi için temelinin çok güçlü olması gerektiğini göstermektedir. 1 Mayıs tarihinde Venüs-Satürn ile bir karşıtlık oluşturacak. Bu karşıtlık bir yandan hevesle sadece kendiniz adına öne atılmanızı sağlayıcı diğer taraftan görev, sorumluluk, denge, güven, ciddiyet olguları içinde hayatınızı gözden geçirmeniz için üzerinizde baskı oluşturucu. Arkadaşlık, dostluk ilişkileri, çeşitli gruplarla temasınız, özgürlüğünüz, hedeflerinizi gerçekleştirmek amacıyla diğer insanlarla bir araya gelişiniz ve ortaklaşa iş konularında ekip halinde çalışabilmeniz yönünde dengeli hareket etmek durumundasınız. Burada önemli olan ben diye düşünmek yerine başkalarıyla iyi ilişkiler içinde olarak hedefinize daha kolay bir şekilde ulaşmak. Yani akıllıca hareket etmek en güzeli. Böyle düşünürseniz hem aşk hayatınızda hem de amaçlarınız yolunda huzurlu bir şekilde ilerleyebilirsiniz. Sosyal ilişkilerinize mutlaka önem veriniz. Egonuza yenilmeyiniz. Başkalarıyla işbirliğine açık olunuz. Gerek özel gerekse iş ilişkilerinde dengeli paylaşımlarda bulunmaya gayret gösteriniz. Değişime açık olunuz fakat bunu yaparken planlarınızı gerçekçilik olgusu çerçevesinde düzenleyiniz. Bu sürecin bir diğer yansıması da, eşinizle ortak iş yapmanız, evleneceğiniz kişiyle grup faaliyetleri esnasında tanışmanız, eğer evliyseniz aranızdaki paylaşımı güçlendirmeniz şeklindedir.

21 Mayıs-21 Haziran tarihleri arasında İkizler burcunda seyrini sürdürecek Güneş, partnerinizle aranızdaki paylaşımın güçlü şekilde sürdürülmesinde, ortaklaşa hareket edilmesinde, huzur ve güvenliğin sağlanmasında, en önemli koşulun, sevgi, saygı ve güven üçlüsünü muhafaza etmek olduğunu bilmemiz gerekiyor. Her iki taraf da, kendisini gözden geçirmeli, ilişkiniz adına gereklilikleri mutlaka saptamalısınız. Bu süreçte partnerinizin egosu ön planda olacağından buna sabır göstermeniz oldukça zordur. Ayrıca sizin de kendinize göre istekleriniz vardır. Ve bunlar karşılanmadığı için doğal olarak keyfiniz kaçabilir. Yalnız şunu unutmayalım ki, astrolojik olarak karşıt burcumuzdan geçen her transit etkisi, eşimizle aramızdaki kutuplaşmanın, karşı karşıya gelmenin göstergesi olduğu gibi, birbirimize ayna tutmuş gibi aksimizi gördüğümüz dönem anlamına da gelebilir. Yani ektiklerimize karşılık biçtiklerimiz, verdiklerimize karşılık aldıklarımız. Bu şekilde sürecek olan bu seyir esnasında eğer ilişkinizde mutluysanız, aranızda herhangi büyük bir sorun yoksa, sevginiz uzun yıllara dayanıyorsa, kısaca birbirinizle bir bütün oluşturduğunuzu düşünüyorsanız, bu dönemi gayet olumlu geçirebilirsiniz. Onun gözlerinde kendinizi görmek, her paylaşımınızda sanki ilk gün gibi zevk almak mümkündür. Onun sizden farklı kimlik yapısı, hayata bakış açınız ayrı olsa da, bu dönemdeki enerjilerin ilişkinizi bozması gibi bir durum söz konusu olmaz. Böylece dönemi gayet mutlu geçirebilirsiniz.

İlişkisinde sorun olanlar açısından bu dönemde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, biraz önce sözünü ettiğim, farklılıklar olgusuna saygı göstermektir. Sizin gibi düşünmesini beklemek yerine, onu olduğu haliyle kabul etmek ve sevmek aslında son derece büyük bir olgunluk ister. Aralarında sevgi bulunan çiftler için bunu sağlamak gayet kolaydır. Çünkü enerjiler oldukça güçlüdür. Kişi, otomatik olarak partnerini her haliyle kabul eder. Problemli çiftlerde yani temeli güçlü olmayan ilişkilerde ise bu durum çatışma konusudur. Niye böyle söyledin, neden böyle yaptın. Niye böyle yapmıyorsun gibi. Yani her cümlede birbirinizi yaralamak veya değiştirmeye kalkmak gibi. Oysaki bu enerjiler altında yapılması gereken sevgi birliğinin iki kişilik bir ittifak olduğu bilinciyle hareket etmek, saygı-sevgi-güven üçlüsünü hiçbir şeyin bozmasına izin vermemek. İşte bunu sağlamanın yolu ise, hatalarınızı birbirinize açık yüreklilikle söyleyip yeri geldiğinde özür dilemeyi bilmek veya bu hataları birbirinize üstünlük sağlamak için bir silah gibi kullanmak yerine, bilakis ilişkinize bir daha zarar vermemesi için, elbirliğiyle yok etmeye çalışmaktır. İşte o zaman bu dönemi gayet olumlu bir şekilde değerlendirebilirsiniz.

İlişkisi yeni başlayacaklar açısından bu dönemin anlamı, karşınıza çıkacak kişinin değişken karakter yapısında olması, oldukça neşeli, aktif, adeta afacan bir çocuğa benzemesi anlamına gelebilir. Bu kişi öylesine özeldir ki, çok yönlülüğüyle sizi fazlasıyla etkileyebilir. Planlamalardan kaçınan, farklı davranışlara sahip, merak duygusu yoğun ve oldukça konuşkan bu kişiyle uzun soluklu bir ilişki yaşamak doğal olarak pek mümkün değildir. Her konuda bilgisi vardır fakat sizin gibi derinlikli değil yüzeysel düşünmeye çalışan bir kişidir. Oldukça eğlencelidir, girdiği ortamlarda merkez haline gelebilir. Sizi eğlendirir, coşturur, aynı sizin gibi maceracı ve yeniliklere açık biridir. Deneysel doğası, aslında size uygundur. O da sizin gibi hayatın güzel yanlarının tadına varmak isteyen biridir. Sürekli bir şeyler anlatır, gizli bir fantezi dünyası vardır. Aranızdaki benzerlikler veya benzeşmeyen yanlara rağmen birlikte olduğunuzda çok şey paylaşabilir, bu arkadaşlıktan keyif alabilirsiniz. İşte Sevgili Yaylar, bu tarihler arasında yeni karşılaşmalarda karşılaşabileceğiniz yeni insan, bu özelliklerinin tümüne veya bir kaçına sahip olabilir.

Bu dönemde karşınıza çıkan kişinin bakış açısında ise, bu derinlik pek yoktur. O sıkıntıya gelemediği gibi, hayatı fazla ciddiye almaktan yana değildir. Siz ideallerinizi gerçekleştirmek için bağımsızlığı tercih ederken, o sadece daldan dala koşmak niyetinde olan gelgeç gönüllü biri olabilir. Merak ve hayret duygusu yoğun olmasına rağmen öğrendiklerini belli bir plan dahilinde uygulamaya koyamadığı için, onu her alanda faaliyette görmek mümkündür. Sevilmekten, ilgi görmekten hoşlanan bu afacan çocuk başınızı döndürebilir dersek daha doğru bir tanımlamada bulunmuş oluruz. Aynı anda, iki şey birden düşünen veya iki yönlü hareket eden bu kişiyi takip etmeniz neredeyse imkansızdır. Bu tanımlamaların tümü veya birkaçı, bu dönemde karşınıza çıkabilecek yeni kişinin profiline benzer. İlişkide sözel ve yazı yoluyla iletişim ön plandadır

İŞ VE KARİYER

YENİAY BOĞA BURCUNDA

Sevgili Yaylar 3 Mayıs tarihinde saat 09:51 itibariyle Boğa burcunda meydana gelecek Yeniay, önümüzdeki 15 gün boyunca siz Yay burcu mensuplarının, yetenekleriniz doğrultusunda gündelik iş hayatınızı bir düzene koymanızı, abartılı hareket etmemenizi, zihin ve beden uyumunuzu muhafazaya çalışmanızı, benliğinizi bütünlemek için uğraşmanızı, macera hevesiniz uğruna gelir geçer işlerle uğraşmamanızı ve her şeyden önemlisi sağlık konusunda vurdumduymazlık göstermemenizi sağlayacak deneyimler yaşatabilir.

Gündelik temponuz içinde, sorumluluklarınızla başa çıkabilmek adına çaba sarfetmeniz gereken bir dönemin de göstergesidir. Dokunabildiğiniz ve gerçekleştirebilecek olduklarınızın peşinden gitmeniz gereken bu dönemde, bir yandan detaylarla ilgilenirken diğer yandan geleceğiniz adına planlamalarda bulunmanız son derece önemlidir. Bu sürecin sizin gibi özgürlük duygusu içinde hareket etmekten, kendi gerçeğini yaratmaktan yana olan burç mensupları için kolay geçmeyeceği aşikardır. Amacınız herşeyden önce kendi gerçeğinizi yaratmak ve bu gerçek doğrultusunda özgürce hareket etmektir. Fakat bu enerjiler altında bu pek mümkün değildir. Bilakis yerleşik düşünmeli, toplum içindeki yerinizin bilincinde olmalı, ona göre hareket etmelisiniz.

11 Mayıs-21 Haziran tarihleri arasında Boğa burcunda ilerlemesi devam edecek Mars, emniyet olgusunun ön planda olduğu, yenilikte bulunmak yerine, olanı verimli hale getirme çabası içinde hareket edeceğiniz bu dönemde, risk almak yerine, elinizdeki korumak ihtiyacı daha yoğundur. Döneme pozitif açıdan bakarsak, size olan en önemli faydası, dağılmanızın önüne geçmesi böylece işlerinizi yaparken zaman kazandırması, ayrıca hedefleriniz konusunda kararlılık vermesi şeklinde özetlenebilir. Bu dönemde kendinize güvenmek ve inanmak isteğiniz yoğundur. Sevecen ve sabırlı tavırlarınızla özellikle çevrenizdekilerle olan iletişiminiz güçlüdür. Fakat tek arzunuz takdir edilmek, prensiplerinize karşı çıkılmaması ve liderliğiniz kabul edilmesidir. Bu olmadığı takdirde üzülmeniz mümkündür. Genel olarak bütün bu enerjiler altında benim öngörüm, dönemin gayet olumlu geçeceği yönündedir. Planladıklarınızı uygulamak için fırsat tanınması, ayrıca size daha geniş bir zaman tanınması halinde başarılı çalışmalarda bulunmanız mümkündür. Sanatsal konulardaki çalışmalar, parayla birebir alakalı meslekler, hizmet olgusu, moda ve güzellik endüstrisi, artistik kabiliyetleriniz bu dönemde yoğunlukla ön plandadır. Hırslı ve tutkulu bir şekilde çalışmanız halinde tüm ince işleri başarılı bir şekilde halledebilir, ustalarınızın dikkatini çekebilirsiniz. Mars-Boğa geçişinin en etkili ve olumlu tarihleri, 12, 18, 20, 23 Mayıs olarak öne çıkıyor.

16 Mayıs-9 Haziran tarihleri arasında Boğa burcunda ilerleyecek Merkür, anlamsız uğraşılarla vakit kaybetmemek veya tekdüze ve monoton bir iş hayatı içinde kendinizi hırpalamamak, aşırı iyimserlik göstererek detayları gözden kaçırmamak gerekiyor. Sağlığınızı risk altına alacak alışkanlıklarınızı dizginlemeli, nasılsa geçer diyerek rutin hale gelen rahatsızlıklarınızı önemsemeyi bilmelisiniz. Bu enerjiden yükseleni Yay olanlar da etkileneceklerdir. Ayrıca iş hayatınızın gündelik temposu içinde bulunduğunuz ortamı güzelleştirme, maddi ve manevi olarak geleceğinizi garanti altına alma konularında da destekleyicidir. Çalışma evinizde etkili olacak gezegen etkinlikleri, sabırlı, üretken ve kararlı bir şekilde ilerlemenizi sağlayıcıdır. Güvenilir, soğukkanlı ve sakin bir şekilde hareket etmeniz, ayrıca sabırlı ve dağılmadan çalışmanız halinde başarılı bir dönem geçirebilirsiniz. Bu dönemde görevlerinizi uygulamacı bir stilde yürütürseniz bunun sonucunda ustalaşmanız ve bulunduğunuz konumda kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmeniz mümkündür. Pratik şekilde kararlarınızı verirken dikkatli, görevinizin farkında ve güvenliğinizi düşünerek kararlar almanız yerinde olur. Bu süreçte, doğanız gereği olan hareketlilik pek görülmeyebilir. Yani daha sakin ve ağırkanlı bir profil çizebilirsiniz.

Yenilikte bulunmaktan ziyade, bulunduğunuz konumu sağlamlaştırmak adına hareket edeceğiniz bu enerji altında, radikal kararlardan uzak durabilirsiniz. Bütün isteğiniz, sağlam ve emin bir şekilde ilerlemek, maddi açıdan sizi rahatlatacak bir iş güvenliğine kavuşmaktır. Çalışkan ve sistematik bir şekilde hareket edeceğiniz bu tarihler arasında, herhangi bir görüş ve fikir, ayrıca teklif karşısında, denenmiş ve aşina olduğunuz bir ortamda kalmayı tercih edebilirsiniz. Fakat gelen teklifin kafanızın içini karıştırması da mümkündür. Bu enerjiler huzur ve sağlamlık arayışınızın yükselişi anlamına geldiğinden, iş hayatınızla ilgili konularda kendi doğanızın tersine kökleşmekten yana düşünebilirsiniz. Bunun bir sebebi de, artık belli bir temel üzerine hayatınızı inşa etmek ve düzenli bir iş-gelir sahibi olmak düşüncenizde yatabilir. Yine bu süreçte kazanımlarınız konusu önemli hale gelebilir. Yani çalıştığınız karşılığını almak, sosyal haklarınızı korumak, çalışma koşullarınızda biraz daha yavaş hareket ederek kendinizi yormamaya çalışmak gibi bir dürtüye sahip olabilirsiniz. Ayrıca bu dönem işinizle ilgili konularda sakince işlerinizi yapmak isteğinizin de simgesi gibidir.

Şu ana kadar yazdıklarımız gösteriyor ki, siz Yaylar için dağınıklığın önüne geçen, daha sakin ve sabırlı bir şekilde çalışacağınız bir dönem olabilir. Aslında bir yanıyla gayet iyi olabilir. Böylece çabuk sıkılmak, aynı yerde uzun süre kalamamak, özgür çalışmak isteğiyle çoğu zaman yaşadığınız iş sorunları bu tarihler arasında belli bir düzene girebilir. Çünkü bu enerji altında hayaller, ütopik fikirler, çabuk ve ani kararlar verme gibi durumlar yaşanmayabilir. Sizin isteğiniz hedeflerinizi gerçekleştirmek ve belli bir alana odaklanarak kendinizi ispat etmek olabilir. Yay gibi keşiften yana ve değişimi seven burç mensuplarının bu kısa seyirli fakat oldukça etkileyici bu dönemde geçici bir süre olsa da, sakin fakat bir o kadar olumlu bir zaman geçireceğinizi düşünüyorum. Tabii ki Satürn geri hareketini hesaba katarak. Temkin, sistemli olmayı mutlaka bileceğiz.

16 Mayıs-9 Haziran tarihleri arasında Boğa burcunda ilerleyecek Venüs, iş hayatınızla alakalı konulardaki çalışma ve verimlilik gücünüzün yeniden gözden geçirilmesi ve belirli bir düzen için hareket edilmesi anlamı taşıyacağını söylemek mümkündür. Hayatın gerçekleri genel olarak insana sorumluluk ve ciddiyet içinde davranması adına bazı zamanlar oldukça fazla baskı uygulayabilir. Venüs Boğa zamanları da aynı böyle bir etkinin yoğun olarak hissedildiği fakat baskı yerine kısa süreli bu dönem için, payınıza düşenleri yerine getirmek adına sorumluluk alacağınız bir dönem anlamı taşıyabilir. Kalıcı değerler elde edebilmek için tekelci ve sahiplenici davranmalı, prensiplerinizden ödün vermeden, kendi sınırlarınızı çizerek görevlerinizi yerine getirmelisiniz. Çevrenizdeki insanlarla ve birlikte çalıştığınız kişilerle gayet uyumlu, barış yanlısı bir şekilde ilişkide bulunmanız gerekebilir. İşinizin maddi ve manevi açıdan sizi tatmin edebilmesi için her şeyden önce sahiplenme olgunuzu güçlendirmek ve sorumluluklarınızın bilincinde olmak en doğru harekettir.

İşte siz bu süreçte kısa süreliğine bile olsa bu bütün bunları ayarlamak veya bu yönde hareket etmek adına deneyimler yaşayabilirsiniz. Bir yay için bütün bunlar ne kadar zor olsa da, hayatın bir ders olduğu gerçeğini göz ardı edemeyiz. Bu dönemin ilginç bir etkisi de iş yerinde yaşanacak kısa süreli bir aşkın göstergesi olabilir. Eğer doğum haritanızda bu yönde bir enerji etkinliği varsa, bu dönemde bu durum açığa çıkarak sizin için yeni bir deneyim anlamı taşıyabilir.

DOLUNAY AKREP BURCUNDA

Sevgili Akrepler 17 Mayıs saat 14:09 itibariyle burcunuz üzerinde meydana gelecek Dolunay bir projektör ışığı gibi istekleriniz ile duygularınız arasındaki köprüyü aydınlatmaktadır. Bir yandan huzur arayışınız, sakin ve dingin bir şekilde yaşamınızı sürdürmek isteyen bilinçli yanınız diğer yanda kaybetme korkusu içinde her şeyi kontrol isteyen bilinçaltınız arasındaki bu savaş oldukça zorlayıcıdır. Alışkanlıklar, sahip olma duygunuz, küçük şeylerden mutlu olmayı bilen yanınız bir türlü doymak bilmeyen ihtiraslarınıza, bağımlılıklarınıza yeniliyor gibidir. Her insanın kendi dünyasında, iyi ve kötü, doğru ve yanlış kavramları savaş halindedir.

Ancak biz insanoğlu bu çelişkiye rağmen, hayatımızı sağlıklı bir şekilde sürdürebiliriz. Fakat bazen öyle durumlar olur ki, mücadele gücümüz zayıflar. Sözgelimi karşı cinsle aramızda yaşanan sorunlar veya farklılıklar bu gücün zayıflamasındaki en önemli etkenlerden biridir. Benim değerlerime karşılık senin verdiklerin, senin inandıklarına karşılık benim arzularım arasındaki bu savaşta yenik düşmemek için yapılması gereken, içimizdeki iyi ve kötü kavramını veyahut duygularımızla bilinçaltımızda yaşanan fırtınaları mantıklı bir şekilde ortaya koymak ve bunlarla yüzleşecek kadar cesur olmaktır. Ancak bu sayede sorunlar, karmaşalar ortadan kalkabilir.

16 Mayıs tarihine kadar devam edecek olan Merkür-Koç burcu seyir etkinliğinde altında kendinizi daha güçlü bir şekilde ifade edebilirsiniz. Burcunuzla genel olarak uyumlu olan bu etki altında, özellikle üstünde durmanız gereken en önemli nokta, hedeflerinizin farkında olmak ve buna göre kendinizi sözel açıdan güçlü bir şekilde ifade etmeye çalışmak. Çünkü bu enerjiyi doğru manada kullanabilirseniz hem işinizle alakalı konularda ileri adımlar atabilirsiniz hem de sizin cesaretinizden faydalanacak insanlara destek verebilirsiniz. Benim önerim, girişimlerde bulunmayı(iş sorununuz varsa)ihmal etmeyin, yaratıcı düşünmeye çalışın. Bu tarihler arasında zekanızı ve yaratıcı gücünüzü açığa çıkaracak şekilde hareket ederseniz, iyi bir dille kendinizi ortaya koyabilirseniz planlarınızı yürürlüğe koymanız mümkün olur. Bir iş teklifi alırsanız öncelikle, herşeyi ben bilirim havasına girmeyin. Mütevazi fakat kendinden emin bir duruşunuz olsun. Eğer çalışan bir kişiyseniz yine bu dönemde iletişim konusunda yeri geldiğinde dinlemeyi ve etrafınızdaki insanların söyledikleriyle kendi düşündüklerini karşılaştırarak hareket etmeyi de ihmal etmeyin. Çünkü akıl akıldan üstündür derler.

PARA KONULARI

Para evinizin yöneticisi olan Satürn bildiğiniz gibi 4 Haziran tarihine kadar geri hareketini sürdürecek. Hedeflerinizin ne olduğunu bir kez daha düşünmeli, kendinize nasıl bir yön çizerseniz maddi ve manevi değerlerinizi çoğaltabilirsiniz bunu belirlemeye başlamalısınız. Bu son derece önemli. Kendi kazanma yeteneğinizi keşfetmeli, sahip olduğunuz değerlerinizi yani inancınızı ayakta tutmalı, doyumsuz ve aç gözlü davranmak yerine mütevazi bir şekilde yaşamanın önemini kavramaya çalışmalısınız. Para kazanmak tabii ki gerekli ama hayat sadece maddiyata bağlı bir durum değil. Kazandıklarınızı gönül huzuru içinde sağlıklı bir şekilde tüketmek için içsel anlamda doygun olmanız gerekiyor. Yoksa tatminsizlik daha çok istemeye, daha çok istemek daha fazla hırsa ve sonunda hırs sizi hasta etmeye kadar götürebilir. Sakin, özgüvenli, inançlı bir şekilde yol alınız. Bırakın yavaş olsun ama öz olsun. Çünkü sadelikte inanılmaz güzellikler yatar. Aşırı hırs ise insanı köreltir. Gerektiği dozda olmayan, sınırı aşan herşey bir gün kendi doğal ölçüsüne dönmeye mahkumdur. Kaldı ki bir Yay daima inanç doludur. O zaman bu dönemi en iyi şekilde değerlendirecek burç insanları sizlersiniz.

Bu dönemde hangi konularda ne gibi yeteneklere sahipsiniz onların altını bir kez daha çizerek, bu yetenekle nasıl para kazanabilirsiniz bunu belirleyin. Belki de kendi çapınızda evinizin içinde yaptığınız bir hobiyi geliştirerek sonbahara kadar hazırlanır sonra da bunu girişimde bulunarak sergileyebilirsiniz. İşinizle alakalı konularda yetersiz kaldığınız noktalar varsa bu süreçte bunları gözden geçirerek nasıl daha güçlü pozisyona gelebilirsiniz bunu araştırabilirsiniz. Savurgan bir insansanız kazandıklarınızı elinizde tutmayı, bunları uygun alanlarda küçük yatırımlarla büyütmeyi öğrenebilirsiniz. Daha sonra size yüksek oranda gelir getirebilecek bazı yatırım alanları ve iş fırsatlarını bu geri hareket süresince araştırabilirsiniz. Daha iyi bir iş girişimde bulunmak için şimdiden kendinizi tanıtıcı faaliyetler için incelemeler yapmaya başlayabilirsiniz. İyi bir iş bulmak için değişik insanlarla tanışabilir, geri harekette dostluklarınızı geliştirebilir ve bu sürenin sonunda bu insanlarla olan irtibatınız sayesinde daha önemli bir kadroda görev alabilirsiniz. Bütçenizi kontrol etmeyi, gücünüz nispetinde harcama yapmayı öğrenebilir ve bunu uygulamak için iradenizi güçlendirebilirsiniz. Karşınıza çıkabilecek fırsatları değerlendirmeden önce bu konuda ne kadar tecrübelisiniz bunu düşünebilirsiniz. Umarım bu dönemi en iyi şekilde değerlendirecek ve bundan sonrası adına huzurlu bir parasal kazanca sahip olacaksınız.

Mayıs Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 1-9-10-11-14-15-18-19-22-23-27-28

Zayıf Enerjili Günler: 5-6-12-13-24-25-26

Aşkta En Şanslı Günler : 1-27-28

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 20-21

Yeniay: 18-19

(Ay gezegeninin Yay burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 5-6

(Ay gezegeninin İkizler burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Mayıs ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER