Mynet 01.05.2012

Yay burcu aylık yorumu (Mayıs 2012)

Mayıs ayında sizi neler bekliyor, burcunuza göre hayatınızda neler olacak, işte aylık burç yorumunuz..

AŞK VE İLİŞKİLER

Yay burcu aylık yorumu (Mayıs 2012)

9 Mayıs tarihine kadar Koç burcunda ilerleyecek Merkür aşk hayatınızla ilgili konular üzerinde hızlı gelişmeleri işaret etmekte. Merkür-Koç burcu geçişinin bu ay içindeki etkili görünümleri: 4 ve 6 Mayıs olarak öne çıkıyor. 4 Mayıs tarihindeki enerji gayet olumlu. Partner evinizde bulunan Venüs ile olumlu görünüm yapan Merkür, coşkulu bir aşkı, haberleşmeyi, aranızdaki iletişimi güçlendiriyor. İki taraf da, birbiriyle bağlantı halinde olmaktan gayet memnun olabilir. 6 Mayıs tarihinde sert bir Dolunay yaşayacağız ve aynı gün Merkür-Satürn arasında yaşanan karşıtlık, özellikle geri planda kuşku ve endişelerin bizi rahatsız edebileceğini gösteriyor. Böyle bir durum hedeflerimizi, aşkta beklentilerimizi mutlaka bilinçli bir şekilde gözden geçirelim. Hayata kuruntulu ve saplantılı tarafından bakmak, her şeyi denetlemek yerine, akışa göre kendimizi ayarlamakta yarar görüyorum.

15 Mayıs tarihine kadar İkizler burcunda ilerleyecek Venüs ilişkisi sağlam temellere oturmuş çiftler açısından gayet olumludur. Bir elmanın yarısı misali bütünleştirici, partnerinizle bilgi alışverişinde bulunmanızı sağlayıcı, arkadaşlık olgusu içinde hareket etmenizi destekleyici, böylece dönemi gayet hoş bir şekilde geçirmenizi müjdeleyicidir. Bu süreçte dağınık olan parçalar yerine oturur, böylece ilişkinizdeki sağlamlık ve güvenlik olgusu kökleştirilir. Kimi zaman ciddi meseleler ele alınır, kimi zaman hayata esprili şekilde bakılır. Sonuçta, birbirinin kişisel özelliklerinin bilincinde olan bu çift, ortak bir noktada buluşmayı başarabilirler. İlişkisinde sorun olanlar açısından dönemin anlamı tabi ki dikkat edilmesi gereken noktalarıyla ele alınmalıdır. Hani bir söz vardır. Zıt kutuplar birbirini çeker, aynı olanlar iter diye. İşte Venüs gezegeninin İkizler burcu seyri, doğru manada kullanıldığında, birbirinize doğru yönelmenize, tam tersi durumda ise, birbirinizden uzaklaşmanıza neden olur. Çünkü karşıt burcunuzda oluşan tüm enerji hareketleri bir tahterevalliye benzer. Bir uçta siz varsınızdır, diğerinde partneriniz. İlişkiniz ortak sorumluluğunuzdur. Yani bu ilişkide inişler ve çıkışlar olması doğaldır. Siz gergin olduğunuzda o mantıklı yaklaşımlarla sizi sakinleştirirse, O, duygusallaştığında siz destek olursanız sorunlar ortadan kalkar.

Venüs-İkizler burcu geçişinin bu ay içindeki etkili görünümü: 4 Mayıs. Bu tarih yeni bir tanışmanın işaretçisi. Gayet hızlı bir gelişmeyi işaret ediyor. Ancak ben derim ki, 15 Mayıs tarihinde Venüs geri harekete başladığında bu kişiyi iyice gözlemleyin, tanımaya çalışın. Bu alanda bir tutulma yaşayacağız. Aktif bir enerji akışı söz konusu. Onun için acele etmeyelim, zaman faktörünü önemseyelim.

15 Mayıs-27 Haziran İkizler burcunda Venüs Geri Hareketi:

Evli olanlar veya uzun süredir birlikte olan çiftlerin ilişkileri konusunda mutlaka gerçekçi düşünmeleri gereken bu geri hareket süresince bilinçli hareket etmek gerekiyor. Evlenmeye veya boşanmaya karar vermek ve bunu ani bir şekilde uygulamaya dökmek daha sonra pürüzlerle uğraşmanıza sebep olabilir. İş ortaklarınızla aranızdaki iletişim problemleri nedeniyle güçlüklerle karşılaşabilirsiniz. İster iş ister duygusal ilişkilerinizi mutlaka gerçekçi bir şekilde gözden geçirmelisiniz. Ne kadar sadıksınız ve hedefleriniz aynı mı değil mi? Bir ilişkiden beklentiniz neler gibi sorulara cevap vermek için dürüst yüzleşmelerde bulunmalısınız. Evlenmek, iş ortaklığı kurmak, yeni bir sözleşmeye imza atmak bu dönemde kesinlikle önermediğim hususlardır.

20 Mayıs-21 Haziran tarihleri arasında İkizler burcunda seyrini sürdürecek Güneş, eğer ilişkinizde mutluysanız, aranızda herhangi büyük bir sorun yoksa, sevginiz uzun yıllara dayanıyorsa, kısaca birbirinizle bir bütün oluşturduğunuzu düşünüyorsanız, bu dönemi gayet olumlu geçirebilirsiniz. Onun gözlerinde kendinizi görmek, her paylaşımınızda sanki ilk gün gibi zevk almak mümkündür. İlişkisinde sorun olanlar açısından bu dönemde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, sizin gibi davranmasını beklemek yerine, aranızdaki farklılığın zenginliğini keşfetmektir. Aralarında sevgi bulunan çiftler için bunu sağlamak gayet kolaydır. Çünkü enerjiler oldukça güçlüdür. Kişi, otomatik olarak partnerini her haliyle kabul eder. Problemli çiftlerde yani temeli güçlü olmayan ilişkilerde ise bu durum çatışma konusudur. Niye böyle söyledin, neden böyle yaptın gibi. Yani her cümlede birbirinizi yaralamak veya değiştirmeye kalkmak gibi. Oysaki bu enerjiler altında yapılması gereken sevgi birliğinin iki kişilik bir ittifak olduğu bilinciyle hareket etmek, saygı-sevgi-güven üçlüsünü hiçbir şeyin bozmasına izin vermemek. İşte bunu sağlamanın yolu ise, hatalarınızı birbirinize açık yüreklilikle söyleyip yeri geldiğinde özür dilemeyi bilmek veya bu hataları birbirinize üstünlük sağlamak için bir silah gibi kullanmak yerine, bilakis ilişkinize bir daha zarar vermemesi için, elbirliğiyle yok etmeye çalışmaktır. İşte o zaman bu dönemi gayet olumlu bir şekilde değerlendirebilirsiniz.

Güneş-İkizler burcu geçişinin bu ay içindeki etkili görünümleri: 23-26-27-28-30 Mayıs tarihlerinde gerçekleşiyor. 23, 26 ve 30 Mayıs tarihlerinde sert etkiler söz konusu. Hayal kırıklığı yaşamamıza, beklentilerimize uymayan şartlar veya durumlar nedeniyle partnerimizle aramızda çatışmalar yaşanmasına sebep olabilir. Eğer eşleşim haritanızda Güneş, düğümler, Chiron arasında problemli görünümler söz konusu ise, bu tarihlerde çok dikkatli olmak gerekiyor. Farklı görüşleriniz, yaşam biçiminiz, yetişme şartlarınız nedeniyle bir arada olmanız, yaşamanız, anlaşmanız güç olabilir. Soğukkanlı bir şekilde konuşmayı denemelisiniz. 27 Mayıs tarihinde partnerinizle, sorun yaratan meseleleri birlikte ele almakta yarar görüyorum.

İKİZLER BURCUNDA YENİAY (Saat 02:47) VE PARÇALI GÜNEŞ TUTULMASI (02:53)

21 Mayıs tarihindeki bu tutulma ister evlilik ister iş ilişkisi isterse paylaşım anlamındaki ortaklıkların değişimi anlamındadır. Bir nedenle kopuşlar yaşanması mümkündür. Sağlığınız veya verimsiz çalışmanız, bir iş sözleşmesinin fesih edilmesi veya yeniden üzerinde düşünülerek değiştirilmesi anlamında önem taşır. Bir ani evlilik veya bir ani boşanma söz konusu olabilir. Burada tavsiyem ne olursa olsun güvenlik, sadakat, dürüstlük ilkesi çerçevesinde durumunuzu gözden geçirmektir. Ani ve keskin kararlar verilecek bir dönem değildir.

24 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında yöneticisi olduğu İkizler burcunda ilerleyecek Merkür aranızdaki iletişimin önemini vurgulamakta. Bunun güçlü bir şekilde sağlanması, ortaklaşa hareket edilmesi için gayet bilinçli olmak gerekiyor. Dinlemeyi bilmek lazım. Sadece konuştuklarımızı duyarsak, karşı tarafın ne dediğini anlamamız kolay değil. Burada en önemli görev sizlere düşüyor. Tabii ki, bu süreçte partnerinizin egosu ön planda olacağından kimi zaman sabır göstermeniz zor olabilir. Ayrıca sizin de kendinize göre istekleriniz vardır. Ve bunlar karşılanmadığı için doğal olarak keyfiniz kaçabilir. Yalnız şunu unutmayalım ki, astrolojik olarak karşıt burcumuzdan geçen her transit etkisi, eşimizle aramızdaki kutuplaşmanın, karşı karşıya gelmenin göstergesidir. Sanki birbirimize ayna tutmuş gibiyizdir. O yüzden konuşmalarımıza dikkat etmek ve ortak bir noktada buluşmak için aklımızı kullanmamız şart.

Merkür-İkizler burcu geçişinin bu ay içindeki etkili görünümleri: 26-28 Mayıs. Bu iki tarih ilişkilerde özellikle ideallerin, beklentilerin ve mevcut durumun gözden geçirilmesinde tansiyonu yükseltici bir etki yaratabilir. 28 Mayıs tarihinde sürpriz bir tanışma, ilişkiye farklı bir açıdan bakılması mümkün. Ancak iç dünyamızda ne kadar tatmin oluyoruz, kendimizi gerçekten doyuma ulaşmış görüyor muyuz? Bu soruların cevabını iyi düşünerek vermek gerekiyor.

İŞ VE KARİYER

3 Temmuz tarihine kadar Başak burcunda seyrini sürdürecek Mars, gökyüzündeki gezegenlerle, Mayıs ayında 3 önemli görünüm yapacak. 5 Mayıs tarihinde özellikle mesleki konularda ileriye yönelik düşündüğümüzde kendimizi pek rahat hissetmemiz mümkün olmayabilir. Yoğunluk ve iş konularında hala yerli yerine oturmamış meseleler düşündürücüdür. Yapılan düzenlemeler yetersiz olabilir veya iş başvurularında arzu ettiğimiz kriterler, bizim beklentilerimize uymayabilir. 16 Mayıs tarihinde parasal açıdan güvende olma arzumuz yükselir. Yani ne kadar çalışıyorsak, bunun karşılığını almak isteriz. Gelişmeler yavaş olduğu için sabırsız davranabiliriz. Eğer işe yeni başlamışsak, adaptasyon süremiz uzayabilir. Ancak şu var ki, sabırlı olmamız gerekir. 17 Mayıs tarihinde beklentilerimize uymayan şartlar, zayıf olduğumuz konular (ailevi veya duygusal) üzerinde bizi bir hayli sıkabilir.

20 Mayıs tarihine kadar Boğa burcunda ilerleyecek Güneş, 13 Mayıs tarihinde yöneticiniz Jüpiter, kariyer ve ortaklık evinizin yöneticisi olan Merkür ile kavuşum yapacak. Bu kavuşum çalışma hayatınızla ilgili alanda gerçekleşecek. Bu gösteriyor ki, kişi bu tarihte iş hayatındaki düzenlemelerin kendisine hem maddi yönde kazanç getirmesini bekliyor hem de birlikte çalıştığı insanlarla uyum ve huzurlu bir paylaşımdan yana. Tabii ki bu durumda, mevcut şartlara bir bakmak lazım. Gerçekten güvende misiniz, ortam çalışma koşullarına uygun mu, düzenlenmesi gereken durumlar söz konusu mu? Yani bilinçli bir şekilde yarınlarımız adına düşünmeliyiz. Bu olumlu bir kavuşum ancak sağlık ve iş koşullarının mutlaka sağlam bir çerçeve içine alınması lazımdır. Çünkü güvende olmayan kişi, verimli çalışamaz. Kaldı ki, 6 Mayıs tarihindeki Dolunay esnasında yaşanan Merkür-Satürn karşıtlığı, parasal meselelerin mutlaka dengeye oturtulması yönünde uyarıcıdır.

9 Mayıs-24 Mayıs tarihleri arasında Boğa burcunda ilerleyecek Merkür çalışma hayatınızı ilgilendiren konularda yapılacak düzenlemeler veya bizzat sizin işinizle ilgili aksaklıkları gidermeniz gayet faydalı olur. Verimli çalışabilmek için bu mutlaka şarttır. Bulunduğunuz ortamda benzetme yerindeyse etliye sütlüye karışmadan işinizi yapınız. Çevrenizdekiler üzerinde istikrarlı ve uyumlu bir kişi izlenimi yaratmanız menfaatiniz gereği iyi olur. Böylece insanlar sizi ciddiye alabilirler. Bunlar özgür Yaylar için zor olsa da, sizin derinlemesine düşünen kişiler olduğunuzu biliyoruz. Birkaç şeye mutlaka dikkat etmek gerekiyor. İnatlaşmamak ve sadece kendi bildiğinizin doğru olduğunu düşünmemek. Kararlarınızı dikkatlice veriniz. Acele etmeyiniz.

Merkür-Boğa burcu geçişinin bu ay içindeki etkili görünümleri: 11-13-14-22 Mayıs. 11 Mayıs tarihinde iş hayatınız hakkında ideallerinize uygun bir ortamda çalışıp çalışmadığınızı, sabır gösterdiğiniz halde, iyi niyetinizin birileri tarafından kullanılması, ev ile iş arasında rutinleşen hayatın sağlığınız açısından rahatsız edici yönleri üzerinde düşünebilirsiniz. 13 Mayıs hem güvenli bir çalışma hayatınız olsun istersiniz hem de kariyer hedefinize varmak. Buna göre neler yapabileceğinizi düşünürsünüz. Yoğunluk, düzenlemeler, aksaklıklarda sabırlı olmaya çalışırsınız. 14 Mayıs maddi anlamdaki kazancınızla, iş koşullarınız arasındaki farkı tespit ederek neler yapabileceğiniz hususunda düşünürsünüz. Siz artık kalıcı ve güçlenmenizi sağlayıcı bir iş arzu etmektesiniz. 22 Mayıs tarihinde Merkür-Jüpiter kavuşumu rahatlatıcı yönde yapılacak görüşmelerin işaretidir. Bunlar umduğunuz şekilde gelişmesi halinde canla başla işinize sarılırsınız. 24 Mayıs tarihinde Merkür İkizler burcunda ilerlemeye başladığında akıllı bir şekilde ortaklık ilişkilerinizi ve sözleşme şartlarını, iş akdi konularını, iş yaptığınız insanlarla olan bağlantılarınızı akıllı bir şekilde ele alarak çözümler bulmaya çalışırsınız.

PARA KONULARI

9 Mayıs tarihine kadar Koç burcunda ilerleyecek Merkür etkisi altında, özellikle üstünde durmanız gereken en önemli nokta, hedeflerinizin farkında olmak ve buna göre kendinizi sözel açıdan güçlü bir şekilde ifade etmeye çalışmak. Çünkü bu enerjiyi doğru manada kullanabilirseniz hem işinizle alakalı konularda ileri adımlar atabilirsiniz hem de sizin cesaretinizden faydalanacak insanlara destek verebilirsiniz. Benim önerim, girişimlerde bulunmayı (iş sorununuz varsa) ihmal etmeyin, yaratıcı düşünmeye çalışın. Bu tarihler arasında zekanızı ve yaratıcı gücünüzü açığa çıkaracak şekilde hareket ederseniz, iyi bir dille kendinizi ortaya koyabilirseniz planlarınızı yürürlüğe koymanız mümkün olur. Bir iş teklifi alırsanız öncelikle, her şeyi ben bilirim havasına girmeyin. Mütevazı fakat kendinden emin bir duruşunuz olsun. Eğer çalışan bir kişiyseniz yine bu dönemde iletişim konusunda yeri geldiğinde dinlemeyi ve etrafınızdaki insanların söyledikleriyle kendi düşündüklerini karşılaştırarak hareket etmeyi de ihmal etmeyin.

DOLUNAY AKREP BURCUNDA - Saat 06:35

Sevgili Yaylar 6 Mayıs saat 06:35 itibariyle Akrep burcunda oluşacak Dolunay ve aynı gün Merkür ve Satürn arasında etkili olacak karşıtlık, son derece önemlidir. Sizler açısından anlamı, gündelik iş hayatınızla ilgili konularda huzur ve güvenliğe verdiğiniz öneme karşılık, duygusal konularda yaşanan ve sizi yıpratan küçük oyunların, gizli düşmanlık ve kıskançlıkların yarattığı karmaşanın sinir bozucu hale gelmesidir. Ayrıca parasal alışverişlerde yaşanabilecek sorunlara karşı dikkatli olmak gerekiyor. Elinizden geldiğince çalışıp çabaladığınız halde karşılaştığınız durumlar, beklenmedik krizler veya çıkarları için sizi kullanan insanlar nedeniyle zarara uğradığınızın farkındasınızdır. İşte bütün bunları fark etmek Dolunayın ışığı altında öylesine zorlayıcıdır ki, bunu ancak yaşayan bilir. Doğaldır ki, bu durum karşısında korkular yüzeye çıkar. Tatmin olmayan ruhunuz, bazı insanları affetmeyi bilmez. Bazen de kendi kendinize yarattığınız sıkıntılar sizi rahatsız eder. Dışarıdan değil, içeriden kuşatılmaya çalışılan bir kale gibi yavaş yavaş kendinize zulmedersiniz. Oysaki bugünkü Dolunayın ışığı altında her şeye dikkatlice bakılmalı ve düzeltilmesi gerekenler üzerinde düşünülmelidir. Sürekli kendinizi dinlemek, olmayan şeyleri kafanıza takmak yerine serinkanlı ve mantıklı bir şekilde güvenliğinizi sağlama almak için çaba sarf edilmelidir.

2012 Mayıs Ayı Astrolojik Takvimi

9 Mayıs Merkür Boğa burcunda
15 Mayıs Venüs geri hareket başlangıcı
20 Mayıs Güneş İkizler burcuna girişi
21 Mayıs Halkalı Güneş Tutulması
24 Mayıs Merkür İkizler burcuna girişi

Pozitif Enerjili Günler: 3-4-7-8-11-12-16-17-26-27-31
Zayıf Enerjili Günler: 1-2-14-15-21-22-28-29
Aşkta En Şanslı Günler: 16-17
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 9-10
Yeniay: 7-8-9
(Ay-Yay burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay: 21-22-23
(Ay-İkizler burcu geçişi, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Mayıs ayınız huzurlu, bereketli ve mutlu geçsin. Her şey gönlünüzce olsun.

iremSU
Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER