Habertürk 02.02.2011

Yay burcu aylık yorumu (Şubat 2011)

Astrolog İrem Su, Şubat ayında yaylara, arzu ettikleri yenilikleri gerçekleştirme fırsatı bulabileceklerini müjdeliyor.

Yay Burcu-Şubat Ayı Genel Değerlendirmesi

Yay burcu aylık yorumu (Şubat 2011)

4 Şubat tarihinde Venüs Oğlak burcunda ilerlemeye başladığında ilişkilerinizde en çok üzerinde duracağınız husus, ne kadar güvendeyim sorusunu kendinize sormaktır. Çünkü hem maddi hem de manevi anlamda geleceğinizi garanti altına almanızın şart olduğunu ve prensiplerinizden taviz vermemeniz gerektiğini anlıyorsunuz. Eğer kafanızın içinde bir şey yerine oturmuyorsa hakkınızı istemekten çekinmeyin ancak karşı taraf size olumlu yönde geliyorsa siz de bir parça esnek düşünmeyi ihmal etmeyin.

19-21-23 Şubat tarihlerinde sırasıyla Güneş, Mars ve Merkür Balık burcunda ilerlemeye başladığında, kendi dünyanızda ve sizi ilgilendiren her türlü meselede, özellikle ailevi ve duygusal konularda sübjektif düşünmeye çalışabilirsiniz. Ancak inancınız gayet yüksektir. Yani öyle bir değişim olacaktır ki, siz arzu ettiğiniz yenilikleri gerçekleştirme fırsatı bulabileceksinizdir. İşte bu düşünce tarzı olumlu gibi durabilir. Fakat ben yine de hakkınızı korumanızdan yanayım. Yani fedakarlığınızın sınırlarını belli bir sınırda tutmanız iyi olur. Bu dönemde ev içinde huzur, sevgi ve şefkat en çok arzuladığınız olgular arasında yer alır.

Şubat ayı Gezegen Etkinlikleri

3 Şubat Kova Burcunda Yeniay 04:31
4 şubat Merkür kova burcuna girişi 00:19
4 şubat Venüs oğlak burcuna girişi 07:58
8 Şubat Chiron Balık burcuna girişi 21:57
13 Şubat Kuzey Ay Düğümü Yay burcunda
18 Şubat Dolunay Aslan burcunda 10:36
19 şubat Güneş balık burcuna girişi 02:25
21 Şubat Merkür Balık burcuna girişi 22:53
23 şubat mars balık burcuna girişi 03:06

Aşk ve İlişkiler

16 Ocak-23 Şubat tarihleri arasında Kova burcunda ilerleyecek Mars yakın çevrenizle iletişim kurmanız için son derece olumlu bir etki sunacaktır. Bu dönemde, düşünce ve ifade şeklinizde sıradanlık yerine son derece özgür olacağınız ve her zamanki kendinizi rahatlıkla ifade edeceğiniz ortamlarda bulunacaksınız. Etrafınızdaki olan bitenleri kendi özgür anlayışınızla değerlendirecek, orijinal düşünce tarzınızı insanlara kabul ettireceksiniz. Problemlerinizi genel anlamda gerçekçi bir şekilde ele almanız ve bu doğrultuda çözmeniz mümkün olacaktır. Karşınıza çıkacak engelleri kolayca aşabilecek güçte olacaksınız. İki konu arasındaki bağlantıyı kolayca kurabilmenizi sağlayan hızlı düşünme ve güçlü bir konuşma yeteneğine sahip olacaksınız. Ama bu durum diğer kişilerle aranızda kıskançlıklar doğurabilir. Bu dönemde, kardeşleriniz ve komşularınızla da ilişkileriniz daha pozitif etkiler altında ve sıra dışı bir şekilde gerçekleşecektir. Eğer onlarla sorununuz varsa, bu süreçte beklenmedik şekilde düzene girecektir. Yolculuklara aniden çıkabilir ve gayet faydalı gelişmeler yaşayabilirsiniz. Ansızın seyahatlere çıkabilirsiniz. Genel olarak iletişim tarzınızda özgürlük en önemli olgu haline gelir ve hiç kimsenin sizin üzerinizde hakimiyet kurması veya sizi yönlendirmesi mümkün olmaz.

22 Ocak-4 Haziran tarihleri arasında Koç burcunda ilerlemeye başlayacak Jüpiter gezegeni, aşk hayatınız, varsa çocuklarınız, hayatın renkli ve eğlenceli yanları ve de macera hevesinin artışı anlamına geliyor. Kişinin aşk konusundaki rahat ve özgür tavırlarının belirteci. Zaten kendine yönelik hareket etmek isteyen Yaylar için bu iki enerji biçilmiş kaftan gibi dursa da açıkçası dozu iyi ayarlanmadığında aşkta abartılı ve gelir geçer tarzda ilişkiler yaşanmasına da neden olabilir. O yüzden dikkatli olmayı da ihmal etmeyelim. Jüpiterin geçtiği yaşam evi, sanatsal konulardan tutun da, sportif faaliyetlere kadar, aşk ve flört ilişkilerinden sosyalleşme, eğlence hayatı da dahil olmak üzere, yaşamın zevkli yanlarının tadını çıkartmanızı sağlayan bir niteliğe sahip. Durum böyle olunca Yaylar açısından ben her iki enerjinin de hızlı bir yaşam ve çabucak parlayıp sönen aşklar yaşanmasına sebep olacağı kanaatindeyim. İnsan eğer iradesine sahipse, nerde ne yapması ve nerede durması gerektiğini biliyorsa tabii ki sorun yok. Ya tam tersi bir durumda ne olur derseniz? Yaşadıkça görmek yerine ben bu enerjileri olumlu şekilde kullanmanın çok daha iyi olacağını söyleyebilirim. Koç burcunda ilerleyen Jüpiter, cesaretin simgesi olarak kişinin katılımcılık, ele geçirme, arzularını elde etme, sosyal hayatta liderliğini kabul ettirme konularında destekçi bir enerji. Kendinizi ifade gücünün yükseldiği bu enerji sayesinde çocukların astrolojik göstergesi olan Jüpiter size anne-baba olma yolunda bir istek verebilir. Ancak özgürlüğüne oldukça düşkün Yayların buna nasıl karar vereceklerini az çok tahmin etmek mümkün. Çünkü Uranüs Mart ayında bu alanda ilerlemeye başladığında eğer özgür yaşamaktan yana bir kişiyseniz çocuk gibi büyük bir sorumluluğun altına girmek istemeyebilirsiniz. Ayrıca Jüpiter bu alanda 6 ay kalacak. Eğer gerçekten bir çocuk sahibi olmayı düşünüyorsanız ve buna hazırsanız elinizi çabuk tutsanız iyi olur.

4 Şubat-21 Şubat tarihleri arasında Kova burcunda ilerlemesini sürdürecek Merkür sosyal ilişkilerinizi canlandırıcı, grup halinde çalışmaları teşvik edici, hedeflerinizin peşinde gidebilmenizi sağlayıcı bir yansımadır ve oldukça kuvvetlidir. Yeni insanlarla tanışma, işinizi tanıtma, sıra dışı yöntemler geliştirme ve bunları uygulamaya dökme konusunda enerjiniz oldukça yüksektir. Gerek organize işler gerekse ekip halinde yapılan işlerde yaratıcı yeteneklerinizi yeni bir bakış açısı çerçevesinde ortaya koyabilirsiniz. Özellikle sosyal hayatın içinde yer almaya olan istekliliğiniz, herkesin gözleri önünde olmanız anlamı taşıyacağından doğal olarak karşı cins üzerinde fazlasıyla etkili olursunuz. Bu dönemi ciddi ilişkiniz veya evliliğiniz açısından ele aldığımızı düşünelim. Sözgelimi sorunları olan bir çiftseniz, arkadaşça paylaşımı merkez alarak, ortak ilgi alanları yaratarak ve birbirinizin bakış açısına saygı göstererek süreci gayet iyi değerlendirebilir, ilişkinizi yeniden canlandırabilirsiniz. Kova burcunda ilerleyen Merkür, yenilikçi düşünmenin ve özgürce fikirlerinizi açıklamanın işareti olduğu için, sürecin sizler açısından gayet hoş geçeceğini söylemek mümkündür. Bu dönemde, Yaylar ilişkide bulunacakları kişinin kafa dengi birisi olmasına son derece önem verirler. Birlikte hobilerini paylaşmak, aynı amaç için bir araya gelmekten zevk duyarlar. Ancak Venüs bu sıralarda Oğlak burcunda olduğu için bazen mesafeli davranmanız, duygusal takılmamanız mümkündür. Ancak böyle oluşunuz bile, bazı kişilerin size karşı daha fazla ilgi duymasını sağlayabilir. Eğer duygusal bir eşiniz varsa belki sorun oluşturabilir. Siz de arada tatsızlık oluşmaması için kendi payınıza dikkat ederseniz problem çıkmadan bu dönemi hoş bir şekilde geçirebilirsiniz.

19 Şubat-21 Mart tarihleri arasında etkili olacak, Güneş- Balık burcu seyri ilişkiler konusunda genel anlamıyla önem taşıyor. Güneş bildiğiniz gibi kendinizi ifade gücünüz ve bilinçli istekleriniz kişisel canlılığınız anlamına geliyor. Bu tarihler arasında, başta büyükleriniz olmak üzere, özel ilişkiniz, evinizle alakalı tüm gelişmeleri, belirli bir yaşta iseniz yaşlılığınızı geçirmeyi düşündüğünüz yeri, içsel emniyet duygunuzu kısaca toplumsal hayatın neresinde yer aldığınızı belirlemeniz ve güvenliğinizi ele almanız gerektiğini iyi düşünmeniz ve saptamalarda bulunmanız lazım. Balık burcunda ilerleyen Güneş, değişkenlik yaratıcı ve sınırsızlık özlemi duymamıza neden olacağından, yaşamınızı ilgilendiren konularda gerçeklerin ışığı altında hareket etmek, karar vermek durumundasınız. Dışarıdan gayet hoş gelse de, eğer kararlarınızın sonuçlarını kestiremiyorsanız dikkatli olmanız gerekir. Aslında mantıklı düşündüğünüzde ve sağduyulu davrandığınızda bunların gerçekle pek ilgisi yoktur. O yüzden lütfen akıntıya uyarak yol almayınız. Hayalleri gerçeğe dönüştürmek her zaman güzeldir. Ama bu hayallerin yaşadığınız dünya veya içinde yer aldığınız koşullarla uygunluğu yoksa, o zaman hamlede bulunmayınız. En başından bu yana ne amaçladıysanız, hedef olarak neyi koyduysanız buna uygun şartlar karşınıza çıkarsa değerlendiriniz. Peşinden gittiğiniz kişi veya durumlar sizi bilinmeze sürüklüyorsa iradenize sahip çıkarak yine amacınız olan yolda ilerleyiniz.

23 Şubat-2 Nisan tarihleri arasında Balık burcunda seyredecek Mars, aile içi ilişkiler ve özel hayatınızla ilgili konularda etkilidir. Bilinçaltınızda veya kişisel derinliklerinizde kendi mahremiyetinize verdiğiniz önem daha belirgin bir şekilde ortaya çıkar. Olumsuz hiçbir şeye tahammülünüz yoktur. Kimi zaman bu yüzden değişken tavırlar sergileyebilirsiniz. Ev alanı içindeki huzurunuzu kimsenin bozmasını istemezsiniz. Özellikle bayan Yaylar baba veya eşlerinden kendilerine karşı daha anlayışlı davranmalarını beklerler. Bu hassasiyet getirici enerji Yay gibi fiziksel enerjisi yüksek, pozitif düşünen kişiler için zorlayıcı olabilir. Ancak ben Marsı dispozite eden Jüpiterin Koç burcunda ilerlemeye başlamasıyla bu yıl Mars-Balık burcu enerjisini daha verimli ve olumlu yönde değerlendireceğinizi düşünüyorum. Tabii ki bu, biraz da sizin hayata bakış açınız ve kendinize güveninizle birebir alakalıdır. Eğer hayata tutunmayı ve ne olursa olsun her türlü zorlukla mücadele edebileceğinizi düşünüyorsanız, bu enerjinin sizi etkilemesine fırsat tanımazsınız. Yuvanızı dışarıdan gelebilecek tehditlere karşı cesaretle koruyabilir, hoş romantik paylaşımlarla dönemi gayet huzurlu bir şekilde geçirebilirsiniz.

İŞ VE KARİYER

26 Ocak-13 Haziran tarihleri arasında Satürn geri harekette olacaktır. Bu süreçte girişimler gözden geçirilir, ani karar ve yeniliklerden uzak durulur, elinizdeki işlere odaklanarak eksikler tamamlanır. Ayrıca planlamalarda bulunabilir fakat uygulama aşamasında durup düşünmek artı ve eksileri iyice hesap etmek yararlıdır. Böylece geri hareketin bitiminde adım atacağınız konularda başarılı olmanız kolaylaşır. Bu süreçte iç hesaplaşmalar fazlalaşır. Uyumlu ve ılımlı paylaşımlarda bulunmak güçlendiricidir. Geri hareket süresince ileriye yönelik hedeflerinizi, plan ve projelerinizi yeniden gözden geçirebilir, aksaklık yaratan noktaları düzeltmeye çalışabilirsiniz. Uzun süredir incelediğiniz ve sizin açınızdan gayet olumlu olacağına kanaat getirdiğiniz işleri, mali getirilerini göz önüne alarak düşünmeniz faydalıdır. Yalnız dikkat etmeniz gereken konu, aklınızda olmayan, birdenbire karşınıza çıkan iş teklifi veya önerilerini olumlu gözükse dahi, hemen kabul etmemek, girişimde bulunmamaktır. Yeni bir planı uygulamak, değerlendirmek daha sonra pişman olacağınız durumlara yol açabilir.

Maddi, zihinsel, duygusal anlamda güvence sağlayan işler üzerinde özellikle bu tarihe kadar yavaşlamalar meydana gelebilir. Kendi değerinizi sahip olduklarınızla eş tutabilir, eğer durumunuz iyi değilse, başarısız olduğunuzu düşünebilirsiniz. Oysaki güven duygunuzu yitirmemeniz ve moralinizi yüksek tutmanız lazımdır. Bu tarihe kadar dikkat edilmesi gereken bir başka konu, iş ilişkilerinizdir. Çalışma arkadaşlarınızla ve otoritelerle olan paylaşımınızı ılımlı bir şekilde sürdürmeli, iş ortaklığı veya işinizle alakalı mevzularda mali yönden risk altına girmenize neden olabilecek kararlar vermemelisiniz.

Satürn Geri Hareket Sürecinde Tüm Burçlar olarak:

Kendinizden kuşku duymamalısınız.
Kendinizi eleştirip, küçük görmemelisiniz.
Olumsuz düşünerek vakit kaybetmek yerine, akıllı hareket ederek eksiklerinizi tamamlamalısınız.
Yeteneklerinizi hafife almayınız.
Otorite konumunda bulunan kişilerle ilişkilerinizde dikkatli olunuz, iyi geçinmeye çalışınız. --Bazen köprüyü geçene kadar sabırlı olmak
lazım, yani söz gümüşse sukut altın diyerek sorumluluklarımızı düzgün bir biçimde yerine getirmeliyiz.
Kendimizi ne aşırı derecede savunalım ne de pes ederek geri çekilelim.
Yalnızlığımızı sevelim, ancak hayattan uzaklaşmayalım.

Satürn Geri Hareket Sürecinin Olumlu Yönleri:

İçe yönelmeler görülebilir. Yani dışarı hayattan kendinizi uzaklaştırıp, önünüzdeki gerçeğe odaklanabilirsiniz. Bu sayede neler yapmanız gerektiğini ve gerekmediğini tespit etmeniz kolaylaşır.

Değişime direnebilirsiniz. Bu olumsuz bir durum değildir. Kişi bazı konularda yeterli bilgi ve tecrübeye sahip değilse kendini geliştirme fırsatı bulabilir.

Kendinizi kontrol altında tutabilir ve hatta kendinizle olan savaşınızda galip gelebilirsiniz.

Kendi kendini motive edebilirsiniz. Azimli olmayı öğrenirsiniz. Bu duruma kaç kişi olumsuz diyebilir ki.

Bazen molalar iyidir. Uzun yolculukları düşünün, durup ihtiyaçlarımızı karşılıyor ve yola devam etmiyor muyuz? O zaman gelin bu molada neyimiz eksik ve neleri tamamlamamız gerekiyor diye bir düşünelim. Beklemede kalarak kendimize şöyle bir gerçekçi açıdan bakalım. Geri hareketten sonraki döneme(Satürn Terazi) güçlenmiş olarak adım atalım.

Bazen küçük hataları görmezden geliriz, atlarız. Daha sonra bunlarla gereğinden çok uğraşmak zorunda kalırız. İşte Satürn geri hareketi size bu küçük hataları görmenizi ve düzeltmek için çaba sarfetmenizi sağlıyor. Sizce bu olumsuz bir durum olabilir mi?

Sistemler kolaylıkla bozulabilir bazen. Tamir etmek gerekir. İşte Satürn geri hareketi size tamirat için gerekli olan zamanı tanır.

Satürn geri hareketinde insan zorluklarla baş etmesini sağlayan muazzam bir içsel güce sahip olur. İşte bu sayede insan düştüğünde kalkmayı öğrenir, bir yeri acıdığında kendini korumayı, canı yandığında bağırmayı. Satürn geri hareketi ona kalkmayı, hakkı olan için savaşmayı, sesini duyurmayı, açlığına çare bulmayı, kendine inanmayı öğretir. Şimdi hala olumsuz bir zaman diyebilir miyiz dostlarım.

YENİAY KOVA BURCUNDA

Sevgili Yaylar 3 Şubat saat 04:31 itibariyle Kova burcunda oluşacak Yeniay başta eğitim hayatınız olmak üzere, her türlü haberleşme, yolculuk( rutin seyahatleriniz) yakın çevrenizle temasınız, ticari veya özel girişimleriniz, bilgilenmek amacıyla yapılan tüm faaliyetleriniz konusunda destekleyici bir kuvvettir. Sizler bu etki sayesinde yaşamınızla alakalı olarak gerçekleştirmeyi düşündüğünüz faaliyetlerinizi, projelerinizi yürürlüğe koyabilecek fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Öncelikle yapmanız gereken, sıra dışı gelişmeleri tetikleyici bu büyük gücü arkanızda hissederek, yeni bir yön ve hedef tayin etmektir. Sizler genelde aynı anda birden fazla işle uğraşmaya çalışan aktif kişilersiniz. Fakat çoğu zaman sırf bu nedenle odaklanma sorunlarıyla karşılaşırsanız. Bundan sonrasında özellikle bu konuya azami önem vererek, işin niteliğine göre, ya ekip halinde çalışmayı kabul etmeli veyahut kendi sisteminizi kurmalısınız. Yani stratejinizi iyi belirlemelisiniz.

Bu sayede hem geniş bir bilgi sahibi olur, hem de liderlik gücünüzü açığa çıkarabilirsiniz. Medya faaliyetleri, basın, yayın konularında da etkili olacak bu enerji sesinizi kitlelere duyurmanız açısından da destekleyicidir. Konuşma ve yazma yoluyla diğer insanlara ulaşmanız, faaliyetlerinizi duyurmanız, kendinizi daha geniş bir çevrede ifade etmenizi sağlayıcı olduğundan sizler açısından son derece olumlu bir gelişmedir. Yeni insanlarla tanışmanızı, bilginizi onlarla paylaşmanızı destekleyicidir. Yeniayı olumlu anlamda değerlendirmeniz için size tavsiyem eskiyi geride bırakmanız ve yaşamınızda yeniye yer açarak ilerlemenizdir. Kendinizi ne denli iyi ifade edebilirseniz mucizelerin de sizi bulması o denli çabuk gerçekleşebilir. Bu nedenle değişime ayak uydurunuz ve gerçekçi saptamalarda bulununuz.

KUZEY DÜĞÜM YAY BURCUNDA

Sevgili Yaylar 13 Şubat 2011-8 Eylül 2012 tarihleri arasında Yay-İkizler burç aksı üzerinde etkili olacak Ay düğümü geçişleri, kişisel açıdan ruhunuzun gelişim yolundaki yükseliş aşamasını işaret etmektedir. Gizli yeteneklerinizin ve becerilerinizin yoğunlaşması, bilincinizde meydana gelen aydınlanmalar, daha önceden geliştirilmemiş özelliklerinizin farkına varma gibi alanlarda etkilidir. Ancak karşıt burçta ilerleyen Güney Ay düğümü doğal olarak ilişkinizle alakalı konularda daha dikkatli hareket etmeniz gerektiğini gösterir. İş ortaklığı konularında da durum böyledir. Sürekli olarak kendi haklılığınızdan dem vurmak, kimi zaman partnerinizle aranıza duvar örnek, sizden farklı düşünen bir insana tahammülsüzlük göstermek gibi durumlar yaşanabilir. Halbuki yapılması gereken dengeyi iyi muhafaza etmeye çalışmaktır. Bu devrede yaşanabilecek bir diğer gelişim ilişki konusunda geçmişe özlem duyma, takıntılı ve yüzeysel hareketlerde bulunma ve gerginliktir. Doğal olarak bu durum beraberliğinizde sorunlara yol açabilir. İletişim konusunda dikkatli davranılırsa ve her iki taraf da birbirinin özlük haklarına saygı gösterirse problemler büyümeden çözüme kavuşabilir. Ay düğümleri ruhun gelişim aşaması dediğimize göre kişinin ruhsal tekamülü için doğal olarak geliştirmesi(Kuzey düğüm) ve geride bırakması(Güney düğüm) gereken davranış biçimleri vardır. Kaldı ki, Kuzey düğüm burcunuzda ilerlediğine göre, sizin gelişim yolundaki sınavınız çok daha önem arzetmektedir. Artık ilişki konusunda yüzeysel seçimlerde bulunmak yerine, mantığınızı devrede tutmanız mutlaka şarttır. Şimdi siz Kuzey düğümün burcunuzda ilerlemeye başlamasıyla bir yaş olgunlaşıyor ve Yay burcu olmanın özelliklerini yeniden test ediyorsunuz. Kendinize güvenmeyi, sezgilerinize kulak vermeyi, büyümeyi ve gelişmeyi deneyimlemektesiniz. Zihniniz yeni fikirlerle dolmaya başladığında gelişip serpildiğinizi fark edebilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz gereken konu, dağılmamak. Siz kendinizi geliştirdikçe, doğru tercihlerde bulunacak ve bundan sonra ilişkilerinizde daha mutlu olduğunuzu hissedeceksiniz.

Not: 13 Şubat 2011-8 Eylül 2012 tarihleri arasında Yay-İkizler burç aksı üzerinde etkili olacak Kuzey ve Güney Ay düğümü geçişleri tüm burçların, farklı yaşam alanlarındaki davranış biçimlerini, kültürel ve sosyal durumunu belli eden gelişim noktalarıdır. Birbirinden 180 derece mesafede konumlanan düğümler aslında birbirini tamamlayıcı nitelikte olup, geçiş yaptıkları burç ve yaşam evine göre anlam kazanırlar. Yukarıdaki paragrafta, Yay burcunda seyrini sürdürecek Kuzey düğüm ve hemen karşıtında İkizler burcunda seyir halinde olacak Güney düğümün burcunuz üzerindeki yansıması yer almaktadır.

DOLUNAY ASLAN BURCUNDA

Sevgili Yaylar 18 Şubat saat 10:36 itibariyle, Aslan-Kova burç düzlemi üzerinde oluşacak Dolunay başta yüksek eğitim hayatınız olmak üzere, dini inancınız, hukuk ve yasalarla alakalı sorunlarınız, yabancı ülkelerle bağlantılı işleriniz, meslek hayatınız, hayata bakış açınızı belirleyecek konularda son derece aktif bir şekilde kendinizi ifade etmenizi sağlayıcıdır. Sesinizi daha geniş alanlarda duyurabilmenizi, hedef olarak belirlediğiniz zirveye çıkabilmenizi destekleyicidir. Keşif ve araştırma arzunuzu yoğunlaştıran bu etki altında yeni kararlar alarak yaşamınıza yön vermeye çalışabilirsiniz. Bu güçlü ifade arzunuz sizi öylesine itekleyici bir titreşim yaratır ki, iletişim, eğitim, haberleşme, girişim ve yakın çevrenizle alakalı konularda da ani kararlar almaya kalkışabilirsiniz.
Öylesine hararetli ve öylesine ateşlisinizdir ki, üzerinizde kimsenin hakimiyet kurması ve sizi yönlendirmesi mümkün değildir. Tabii ki bu ruh hali bir Yay burcu mensubu için olağandır. Fakat bu Dolunayın Mars ve Neptünle açısal görünümü nedeniyle hedeflerimiz konusunda hayal kırıklığı yaşamamak için bilinçli olmamız gerektiğini göstermektedir. Benim tavsiyem, güçlü enerjinizi hangi alanda ve nasıl yönlendirmenin daha doğru olacağına iyice düşünerek karar vermenizdir. Siz bu coşkuyla ani kararlar alırsınız fakat bir zaman sonra bazı olaylar umduğunuz gibi gelişmeyebilir. Sakin olmakta fayda var. Tabi ki cesaretli olun, araştırın, soruşturun, kararlı davranın ama hayati bir değişimde aceleci hareket etmeyin, şartları iyice gözden geçirin.

21 Şubat-9 Mart tarihleri arasında Balık burcunda ilerlemesini sürdürecek kariyer evinizin yöneticisi Merkür gezegeninin seyri önemli gözüküyor. Bu etki altında, iş hayatınızla alakalı konuların eviniz alanı içinde görüşülmesi, tarafsız ve gerçekçi bir şekilde ele alınması mutlaka lazım. Yani iş güvenceniz varsa, doğal olarak evinizdeki huzur da o denli yüksek demektir. Kimileriniz bu dönemde iş yaşamınızla alakalı konularda hayalci bir bakış açısı içinde olabilirsiniz. Durduğunuz nokta ve geleceğinizle alakalı olarak elinizde somut bir şey olmamasına rağmen, varmış gibi hareket etmek sakınca doğurabilir. Ayrıca işin eve taşınması ve ev sınırları içinde sürdürülmesi veya evden yürütülmesi de olabilecek yansımalar arasındadır. Kimileriniz bu nedenle kendinizi kurban gibi hissedebilirsiniz. Sürekli çalışmak zorunda olmanız ve evinizde dahi dinlenememeniz sizi rahatsız edebilir. Hatta sırf bu yüzden bazılarınız ara sıra da olsa işten izin almak ihtiyacı duyabilirsiniz. Yani vaktinizi evin sınırları içinde geçirmeniz mümkün olabilir. Böyle durumlarda cesaretinizden sakın bir şey kaybetmeyin. Beklemede kalırken iş başvurusunda bulunmayı ihmal etmeyin ve girişimcilikten vazgeçmeyin. Her ne kadar etkili bir enerji olmasa da siz yine de araştırmaktan geri durmayın. Bilirsiniz Yaylar genelde kendi bildiklerini uygulamaktan hoşlanan kişilerdir. Kim ne derse desin, kendi bildiklerinin en doğrusu olduğunu düşünürler. Hatta bu konuda oldukça abartılı davranabilirler. Oysaki zaman bu tarz ilerlemek yerine, yeri geldiğinde esnek düşünmenin zamanı. Yani karşınıza çıkabilecek teklif veya sizin bizzat girişimlerinizde, ülkenin içinde bulunduğu durumu ve gereksinimlerinizi düşünerek hareket etmeniz faydalıdır. Bu seyirde önemli olan öncelikle zihninizi arındırmak ve yeteneklerinizi hayata geçirebileceğiniz bir iş sahibi olmaktır. Eğer işinizde ilerlemek istiyorsanız yine aynı sözlerim geçerlidir. Ayrıca kendinizi unuturcasına çalışmak da, tabi ki sakıncalıdır. Özellikle haritasında toprak burçlarında(Oğlak, Başak, Boğa)etkinliği olan kişiler bu tarihler arasında kimliklerini iş hayatında göstermek için var güçleriyle mücadele edebilir, bu enerjinin hayalleri güçlendiren yanını, ideallerini hayata geçirmek üzere kullanabilirler. Benim bu dönemde size tavsiyem, içinde bulunduğunuz değişken koşulların farkında olmak ve bilinçli bir şekilde hedefinize kilitlenmektir.

Para Konuları

4 Şubat-21 Şubat tarihleri arasında finansal kazanım evinizde Oğlak burcunda ilerlemeye başlayacak Venüs parasal konular üzerinde dikkatlice hesaplamaların yapılması gereken zamanı işaret ediyor. Kısaca özetlersek bu seyir altında ilişkili olduğumuz en önemli mevzu paradır diyebiliriz. Sahip olduğunuz maddi ve manevi değerlerinizi gözden geçirebilir, içinde bulunduğunuz durumu net bir şekilde saptayarak eksiklerinizi tamamlamaya çalışabilirsiniz. Oğlak burcunda ciddiyet ve sorumluluk duyguları altında hareket etmenizi sağlayacak Venüs gezegeni bu süreçte harcamalarınızda daha dikkatli olmanızı sağladığı gibi, kariyer hayatınızla ilgili konularda da sabırlı olmanın işaretidir. Eğer bir gezegeni dispozite eden güç, geri harekette ise, o zaman geçmişe ait sorunların önümüze gelerek çözüme kavuşturulacağını gösterir. Bu çözümde şansınızın sizden yana olması için, sakin ve aklı başında hareket etmek tabii ki yararlıdır. Bu dönemde iş ilişkisinde olduğunuz insanlarla uyumlu, huzurlu bir şekilde anlaşma yolları aramalı, özellikle otorite konumundaki kişilerle iyi geçinmeye çalışmalısınız.

Ortak iş yaptığınız insanlarla geleceğe ait yeni kararlar alabilir veya birlikte iş yapmayı düşündüğünüz insanların mevki sahibi ve sözünün eri kişiler olmasını tercih edebilirsiniz. Bu dönemde sizden yaşça büyük kişilerin desteğini görebilir onların tecrübelerinden yararlanmaya çalışabilirsiniz. Genelde parasal konular gündeminizi işgal edeceğinden sorunlarınızla baş etmek adına her şeyden önce disiplinli bir şekilde hareket etmeniz gerekecektir. İyimser düşünmeye çalışan bir burç mensubu olduğunuz için sevdikleriniz ve kendi ihtiyaçlarınız için para harcamaktan çekinmezsiniz. Fakat benim tavsiyem hesabınızı iyi bilmenizdir. Venüs Oğlak burcunda genel olarak kısıtlı bir para akışı anlamına gelse de, bazı Yaylar bu süreçte geçmiş alacaklarını tahsil edebilir, maddi destek görebilirler.Bir diğer önemli konu şudur. Venüsü dispozite eden Satürn gezegeni 26 Ocak tarihinde geri harekete başladı. Bunu da hesaba katarsak, size tavsiyem mutlaka parasal harcamalarınızı düzene sokmanızdır. Yani maceraperest davranma devrinde değiliz. Elinize geçen her kuruşu dikkatli ve ekonomik bir şekilde dengeli kullanınız. Bir Yay burcu olarak, bu tür kısıtlama ve disiplinden her ne kadar hoşlanmasanız da, dikkatli olmakta fayda var. Kova burcunda ilerleyen gezegenlerin size sağlayacağı popülerlik ve motivasyon gücünden yararlanarak, ak akçe kara gün içindir atasözüme uygun şekilde bütçenizi tasarlayınız. Yok, ben özgürüm, dilediğim gibi yaşarım, harcarım, gezerim diyorsanız bunun sonuçlarına da katlanmak durumundasınız. Ancak ben de sizi enerjilerinizi olumlu yönde kullanmanız için uyarmak durumundayım.

21 Şubat-9 Mart tarihleri arasında Balık burcunda seyredecek olan Merkür gezegeninin seyri süresince, finansal konularda gerçekçi düşünmek ve hareket etmek son derece önemli. Hassasiyetiniz bu zaman diliminde yoğun olabilir. Yani tam anlamıyla gelir durumunuz istikrara kavuşmadığı için, dışarıdan söylenen bir söz bile sizi kırmaya yetebilir. Bu cümlelerim özellikle maddi sıkıntısı olanlar içindir. Çalışan kesimde bulunan Yaylar ise bu tarihler arasında, aileleriyle olan ilişkileri, paylaşımları konusunda daha verici ve cömert davranmaları söz konusu olabilir. Onlarla ortak kararlar alarak geleceklerini garanti altına almak için yuva sahibi olmayı düşünebilirler. Fakat bunun için öncelikle gelir durumunuzu çok iyi saptamanız gerekir. Yani tam anlamıyla bir düzen söz konusu değilse, böyle bir borcun altına girmek sakıncalı olabilir. Yine bu tarihler arasında paranızı çarçur etmemeye çalışın. Kendi kazancı özellikle yeterli olmayan kişilerin eşleri veya dışarıdan elde edecekleri gelirleri dikkatli bir şekilde harcamaları lazımdır. Ayrıca 23 Şubat tarihinde yuva evinizde seyrine başlayacak Mars gezegeninin etkisini ve kazanç evinin yöneticisi Satürn gezegeninin 26 Ocakta başlayan geri hareketini hesaba katarsak, bütçeniz konusunda dikkatli olmanız, Ekim ayından bu yana aldığınız kararları gözden geçirmeniz şart.

Şubat Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 2-3-7-8-16-17-20-21-24-25
Zayıf Enerjili Günler: 4-5-6-12-13-18-19
Aşkta En Şanslı Günler: 7-8
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 1-26-27-28
Yeniay: 24-25
(Ay gezegeninin Yay burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay: 12-13
(Ay gezegeninin İkizler burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)
Şubat ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle.

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER