mynet 06.04.2010

Yengeç burcu aylık yorumu (Nisan)

17 Nisan akşamı geri hareketi başlayacak Merkür gezegeninin etkisini göz önüne alarak acele kararlar vermeyin.

Sevgili Okurlarım, Nisan ayının sizlere huzur, mutluluk, şans ve güzellikler getirmesini dileyerek yorumunuza başlamak istiyorum.


Aslında hepimiz bu dünyanın sınırları içinde birlikte yol alıyoruz. Acılarımızla, mutluluklarımızla ilerlemeye çalışırken çoğu zaman desteğe ihtiyaç duyuyoruz. İşte bu desteklerden biri de Astrolojinin güçlü rehberliği olabilir. Lütfen aylık yorumunuzu çok dikkatli bir şekilde gözden geçiriniz. Çünkü her ayrıntının ileride işinize yaraması mümkündür. 17 Nisan akşamı geri hareketi başlayacak Merkür gezegeninin etkisini göz önüne alarak şimdiden bilinçli gözden geçirmelerde bulunmalı, acele kararlar verilmemelidir. Evrensel enerjiler Nisan ayında bizleri uyarıcı, bundan sonraki yolumuzu çizebilmemiz adına kılavuzumuz olabilir. Bastığımız yeri, varmak istediğimiz hedefi ve bunun adına yapılması gerekenleri tespit edebilmek için şimdi beraberce burcunuzun yorumlarını gözden geçirelim.

Herşey umduğunuzdan daha güzel olsun.

Sevgilerimle,
iremSU

Aşk ve İlişkiler

Aşk evinizin yöneticilerinden Mars gezegeninin etkisinden sürekli bahsediyorum. Çünkü geçtiğimiz Ekim 2009 yılından bu yana Aslan burcunda transitini sürdürmekte. İleri-geri devinimi derken 6 Haziran 2010 tarihine kadar bu enerjiyi ciddiye almak durumundayız. Tabii ki diğer gezegenlerle yaptığı görünümlere göre bazı aylarda bizi zorlayacak, bazı aylarda baskısıyla rahatsız edecek. Bir Yengeç için aşk hayatıyla ilgili konular söz konusu oldu mu, ilişkilerle alakalı yaşam evlerinin yöneticisi olan Mars ve Satürn gezegenlerinin transitlerine özel önem veririm. Bu nedenle Mars gezegeninin Nisan ayında yapacağı yansımaları, bu ayki transit gezegenlerle oluşturacağı görünümlere göre tahlil edeceğim. Mars gezegeni bu ay Boğa burcunda ilerleyen Güneş, Venüs ve geri hareket yapacak olan Merkürle zorlayıcı bir görünüm yapıyor. Neptünle yaptığı karşıtlık ise aylardır devam ediyor. Bütün bunların anlamı nedir.

Güneşle yapacağı görünüm, aşk hayatınızla ilgili mevzularda kişisel olarak kazanma arzunuzun göstergesi.Çünkü aşkta başarılı ve mutlu olduğunuz takdirde hayata seyirci kalmaktan ziyade katılımcı olacağınızın farkındasınız. Aşk büyük bir kuvvet bunu kimse inkar etmez. Ancak yaşadığımız veya yaşayacağımız ilişkinin kalitesi ve birlikte olduğumuz insanın bizimle aynı frekansta olması gerekiyor. Tam tersi bir durum keyifsizlik verebilir. Şöyle bir baktığımızda böyle bir enerji altında ne olabilir. İsteklerinizi zorla almak istemenize yol açabilir. Bu öyle bir duygudur ki, kendinize ait olanı bir yandan korursunuz diğer yandan elinizden almamaları için her türlü şekilde değerlerinizi savunursunuz. Eğer kafanızın içinde çizdiğiniz, şekillendirdiğiniz bir aşk yaşıyorsanız tabii ki bu enerji altında tutkulu bir dönem geçirir, cinselliğin üst boyutlarında birlikte dolaşmanın, kendinizi karşınızdaki insana ifade edebilmenin ve kimliğinizi ona ifade etmenin hazzını yaşarsınız. Diyelim ki sorunlu bir beraberliğiniz var. O zaman tümüyle kendinizi korumaktan yana olursunuz. Haklısınız tabii ki. İşte Nisan ayında Güneş ve Mars arasındaki bu görünüm cesaretinizi, cüretkarlığınızı ve aşkta liderliğinizi göstermek ve kabul ettirmekten yana olacağınızın simgesidir. Bu hangi tarihe kadar devam eder derseniz 17 Nisan akşamı Merkür geri hareketi başlayana dek.

31 Mart-24 Nisan tarihlerinde Boğa burcunda ilerleyecek Venüs gezegeni, Aslan burcunda transitini aylardır süren Marsla zorlayıcı bir görünüm oluşturuyor. Bu durum Nisan ayında ne gibi yansımalar yaşatır şimdi ona bakalım. En başta iç dünyanızda güvenliğinize ve güvencenize vereceğiniz önemin göstergesidir. Kişi kendini huzurlu ve geleceğini parlak bilmek ister. İşte bu Venüs hayatın kaliteli yanlarının tadını çıkarma arzunuzu yükselteceğinden kişi, aşk konusunda rekabete açıktır. İster parasal isterse ilişki anlamında olsun cazibesini, sıcaklığını, değerlerini, kişisel çekiciliğini karşı cins üzerinde göstermek, ifade etmek ister. Mars ise Aslan burcunda ve kazanım evinizde ilerlediğinden doğal olarak güç ihtiyacı olduğundan fazladır. Bütün bunları toparladığımızda görürüz ki, Venüs ve Mars arasındaki bu mücadeleci görünüm tutkuların yoğunlaşması demektir. Ancak bu tutkunun bir şartı vardır, o şart ise, aşkta zirveye ulaşmak ve aşkla büyümektir. Eğer yaşamınızda düzgün bir ilişkiniz varsa, Venüs ve Mars Nisan ayı boyunca yoğun cinsellik ve kazanç sağlamaya işarettir. Sorunlu bir ilişkiniz varsa, iki kişi de birbirinden kopamadığı gibi, kimi anlarda cinselliğin zirvelerinde delice dolaştıklarını kimi zamansa cinselliği bir silah gibi birbirlerine yönelttiklerini söyleyebiliriz.

Merkürle olan görünümü anlamı nedir. Merkür 17 Nisan akşamı geri hareketine başlayacağı için doğal olarak geçmiş olayların gündeme gelmesi ve kişinin hem maddi hem de duygusal konularda gözden geçirmelerde bulunması demektir. Bu gözden geçirmede güvenlik yine ön plandadır. Ancak sözcükler susmuş sadece zihinsel olarak düşünmek kalmıştır. Çünkü Merkür Boğada çok fazla konuşkanlık getirmez. Demek oluyor ki bu tarihe kadar aşk konusunda iki yönlü düşünebilirsiniz. Ne kadar güvendeyim, bu aşk bana ne kazandırır veya ne kaybettirir, yaşadığım ilişkinin bana olan zararları ve faydaları nedir, hangi konularda konuşamıyoruz veya konuşmayı başaramıyoruz. İşte bütün bunların inceden inceye tahlil edileceği zaman Merkürün geri harekette olacağı 17 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasıdır. Bu geri hareket tabii ki önemli ve burcunuzla olumlu görünüm yapacağı için akıllıca kullanılırsa lehinize olabilir. Ancak tek bir uyarıda bulunayım. Sizi bilinçli düşünmekten uzak tutacak Mars gezegeninin Aslan burcu etkisi olabilir. Eğer sakin olabilir, esnek düşünebilirseniz, ileriye yönelik düşünüp günübirlik sıkıntıların esiri olmazsanız geri harekette bir çok şeyin yüzeye çıkmasıyla sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

Neptünle oluşacak zorlayıcı enerjinin anlamı nedir? Öncelikle aşk hayatınızla ilgili konularda yanlış anlaşılmaların işareti olduğu gibi, yaşadığınız veya yaşanması muhtemel hayal kırıklıklarına karşı dikkatli olmanız gerektiğinin göstergesidir. Her insanın hayalini süsleyen bir yuva ve aşk özlemi vardır. Bu gayet doğal bir istektir. Ancak yukarıda ve şimdi izah etmeye çalıştığım bu enerjiler altında size ait olan herşey üzerinde yoğun bir baskının oluşabileceğini, bu baskıyla başa çıkmak, ezilmemek için çabalayacağınızı söylemem mümkündür. İşte bu çabalama Merkür geri hareket döneminde tamamıyla içinize yönelerek hem geçmişi hem şimdi durumunuzu hem de geleceğinizi düşünmenize yol açabilir. Bu arada yani geri hareket döneminde özellikle geçmiş arkadaşlıklar, ilişki, hedefler, yaşananlar tekrar önünüze gelebilir. Söz gelimi evli iseniz eşiniz klasik senaryolarla karşınıza çıkar, kimi zaman sertleşir bazen ezilmişi oynayabilir. Evli değil uzun süreli bir ilişki yaşıyorsanız aynı şekilde partneriniz güç denemelerinde bulunabilir, türlü oyunlarla sizi baştan çıkarmaya çalışabilir. Yeni bir ilişki yaşıyorsanız son derece dikkatli olmanız gerekebilir. Çünkü karşınızdaki kişiyle ilgili henüz herşey aydınlık değildir. Geçmişte yaşanan bir ilişki tekrar karşınıza çıkarsa hemen karar vermemek, yaşanılanları unutmadan hareket etmek gerekir.

Çok Önemli: Gelelim aşk hayatınızla ilgili son derece önemli bir enerjiye. Ciddi ilişki evinizin yöneticisi Satürn gezegeninin geri hareketle tekrar beraberlik evinize dönmesinden söz edeceğim. Bildiğiniz gibi Satürn son 2,5 yıldır ciddi ilişki evinizin yöneticisi olarak Başak burcunda yani yuva evinizde yer almaktaydı. Bunun işareti özellikle evli olanlar için yaşanan sıkıntıların, yapılacak düzenlemelerin veya bir türlü aşılamayan engellerin simgesi olmuştu. Aylar önce geçtiği Terazi burcunda biraz olsun bizi rahatlatır gibi oldu. Ancak bu geçici bir durumdu. Belki çoğunuz tamam artık hayatıma yeni bir yön veririm diye düşündünüz, kimileriniz ise olayların üstünü sıvazlayarak yeni kararlar almaya kalkıştınız. Fakat her aylık yorumunuzda Nisan-Temmuz döneminin öneminde söz etmiştim. İşte şimdi geldik bu ayların başlangıcına. 7 Nisan tarihinde Satürn geri hareketle tekrar yuva evinize ve yani Başak burcuna dönüyor. Bu durumda Başak burcunda önce yapacağı geri hareket 7 Nisan-29 Mayıs ardından düz olarak 30 Mayıs-22 Temmuzda yapacağı seyir bu yılın en önemli dönemi. Ancak bu dönemin sonunda önümüzü tam olarak görebileceğiz.

Kaldı ki geri hareketin ilk tarih aralığında eski mevzuların tümüyle önünüze gelmesi ve tümüyle gözden geçirilerek artık ne yapılması gerektiğinin saptanması lazım. Satürn bu geri hareketi yaparken Uranüsle ay sonunda bir karşıtlık oluşturacak. Bu hepsinden daha önemli. Bu karşıtlıkta ilişkinizde kurban mısınız, köle misiniz yoksa yeni hayatınızın efendisi misiniz bunları tam olarak görebilirsiniz. Yapılması gereken bu dönemde Marsın hareketini de göz önüne alırsak tamamen kendi efendiniz olmayı başarmanızdır. Şefkat bazen zehirli bir içecektir. Bunu sakın unutmayın. Lütfen öncelikle gerçekçi olunuz. Yaşadığınız ilişki alışkanlık mı, bağımlılık mı, sizin için ne kadar gerekli, bundan sonrasında neler yaşanabilir sorularına cevap bulmaya çalışmak için bu tarihler arasında gözden geçirmelerde bulunun. 7 Nisan-29 Mayıs arasını iyi analiz edebilirseniz, Temmuz sonrası sizin için doğru bir sonuç ortaya çıkar. Eğer kuramazsanız biliniz ki işiniz oldukça zor.


İş ve Kariyer

10 Mart-6 Haziran tarihleri arasında kazanım evinizde yer alan Mars gezegeninin etkisinden bir önceki aşk bölümünde söz etmiştik. Mars, aynı zamanda kariyer evimizin de yöneticisi olduğu için doğal olarak işle ilgili mevzularda da etkili bir gezegen. Mars gezegeninin gerek Neptün ve gerekse diğer gezegenlerle yapacağı görünüm iş yaşamında Haziran ayına kadar esnek düşünmekte fayda olduğunu gösteriyor. 17 Nisan tarihindeki Merkür gezegeninin geri hareketini de düşünürsek ne kadar aktif, girişimcilik içerse de, otorite konumundaki kişilerle ilişkilerinizi çok iyi kurgulamanız gerekiyor. Çalışma hayatı tabii ki kolay değil. Hele ki böyle enerjiler altında kişi ister istemez maddi açıdan rahat olmak ve daha fazla kazanmak için yeni seçimlerde bulunmaya hevesli olabilir. Fakat temeli güçlü olmayan istekler sorunlara yol açabilir. Kaldı ki bir Yengeç alışkanlıklarına düşkündür. Şimdi burada öncelikle şunu iyi tespit etmek lazım. İşinizden memnun musunuz? gelir durumunuz yeterli mi? sorunlarınız var mı? Eğer bunlara evet diyorsanız o zaman Merkür gezegeninin geri hareket süresinde yani 17 Nisan-11 Mayıs arası adamakıllı bir düşünün. Önünüzde duran gerçeğe odaklanın. Diyelim ki yeni bir atılımda bulunmak istiyorsunuz. Hatta daha önceden incelediğiniz ve hiçbir sorun olmayan birkaç projeniz var. Bunları gölgeli günleri de göz önüne alırsak 10 Nisana kadar yürürlüğe koyabilirsiniz. Fakat söz gelimi hiçbir planınız yok ancak bu ay yeni bir atılımda bulunmaya karar verdiniz. O zaman sabırlı olun ve beklemede kalın.

Neden beklemede kalın diyorum. Çünkü Merkür gezegeninin geri hareketi bu türden incelemeler için gayet faydalı. Ayrıca unutmayalım ki, Mars gezegeninin ileriye yönelik hedefler evinizde transitini sürdürmekte olan Güneş ve Venüs gezegeniyle de görünümü var. Bu görünümler maddi açıdan işinizi sağlam kazığa oturtmadan hareket etmenin yanlış olduğunu gösteriyor. Bekleyelim görelim politikası gütmek en iyi çare. Ancak bu pes edip oturmanız anlamına gelmiyor. Astrolojik olarak gerilimli enerjiler kişiyi motive edici ve harekete geçiricidir. Bu açıdan faydalı gibi durabilir. Fakat iletişim, iş yapma ve girişim evinizde geri hareketine başlayacak Satürn henüz durumların yerine oturmadığının göstergesi. Mars astrolojide prensipleri simgeler. Bir şeyleri yapmak için bilinçli uyarılar verip onu yapmaya sevk eder. Neptünle yapacağı zorlayıcı görünüm yaşamınızla ilgili konularda izleyeceğiniz yolla ilgili yön duygunuzu zayıflatır ve kişinin ileriyi görmesini bulanıklaştırır.

Ancak Mars Haziran ayında Aslan burcundan ayrıldığında Neptünün de etkisinden kurtulmuş demektir. İşte o zaman gerçeği net olarak görebilirsiniz. Şimdi gelelim Merkür geri hareketinin yansımalarını geniş açıdan incelemeye 17 Nisan (akşam) -11 Mayıs tarihleri arasında ise Boğa burcunda devam edecek geri hareket boyunca, arkadaşlık ilişkileriniz (paylaşımlar), tanıdığınız tüm kişiler, aynı amacı paylaştığınız insanlar, grup faaliyetleriniz, size yardımcı olanlar (geri planda), siyasi amaçlarınız, birlik ve beraberlik duygunuz, sosyal ilişkileriniz, insancıl davranışlarınız, ihtiraslarınız, projeleriniz, toplumsal hareketleriniz, modern görüşleriniz, öncelikleriniz, kendinizi yönlendirme gücünüz, stratejik ortaklıklarınız, arzularınız, geleceğe dönük beklentileriniz ve bu yöndeki çalışmalarınız, liderlik kabiliyetiniz, organizasyonlar, özgürlük duygunuz, tanıtım çalışmaları, toplumsal hizmetlerimiz, sosyal girişimleriniz, karşı cinsle olan arkadaşlık ilişkiniz (arkadaşlıkla başlayan ilişkiler), yenilikler yapma isteğimiz, işvereninizin mali durumu, üvey çocuklarınız, güven ve rahatlık duyduğunuz ortamlar, temyiz davalarınız, acentelar, aracı kurumlar ile ilgili konularda, Merkürün gölgeli günleri (başlama tarihinden bir hafta öncesi) 10 Nisan tarihinden başlamak üzere, herşeyi yeniden gözden geçirmeli, planlarınızı, projeleriniz konularda, düşünmeye devam etmeli, gözden geçirmeyi sürdürmeli ve geri hareketin gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 18 Mayıs 2010 tarihinden itibaren düşündüklerinizi yürürlüğe sokmalısınız. 10 Nisan öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş konular varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur.

Geri Hareket Süresince Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yukarıda sıralanan konularla ilgili önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve verilen süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. Bu her ne olursa olsun herhangi bir konu için de geçerli olabilir. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Ama dediğim gibi herşey kılıkırk yaracak derecede merkez altına alınmalı ve incelenmelidir. Bunun dışında yaşamınızla ilgili önemli konularda, örneğin bir ilişki, iş veya her ne ise, Eski bir mevzuyla alakalı düşünmek, geri dönüş yapmak ve yeni karar vermek adına geri hareket dönemleri oldukça faydalıdır. Çünkü herşeyi daha net ve açık bir şekilde görebilir.

Ayrıca: Yukarıda sıralan konularda ve geleceğinizi yakından ilgilendiren meselelerde yeni bir girişimde bulunmamak gerekir. Diyelim ki bulundunuz, Merkür geri hareketinin bitiminden sonra bu başlanan girişimde aksamalar ve gecikmeler ayrıca yanlışlıkların ortaya çıkması mümkündür.

Yine aynı şekilde, yeni bir işe adım atmak, birdenbire karşınıza çıkacak bir teklifi kabul etmek veya yeni bir teklifte bulunmak, ev kiralamak, satın almak veya başka bir şehre yerleşmek gibi her türlü yenilikte bulunmak aynı şekilde sonradan ummadığınız tersliklerle karşılaşmak ve beklentilerinizin umduğunuz gibi olmaması anlamı taşır.

Yapılması muhakkak olan işlerinizle alakalı konularda son derece dikkatli davranarak, analiz ederek, araştırarak, soruşturarak, kesinlikle bilgi sahibi olmayı önemseyerek gündelik tüm işlerinizi yapabilirsiniz. Her türlü kayıp,terslik, gecikme, sistem dışı durumlar, eksilmeler, gözden kaçırmalar, dikkatinizden kaçmalar konusunda temkinli olmalı, önceden tedbirler almalı, işi şansa bırakmamalısınız.

Geri Hareket Süresince Bahsi Geçen Konularda

İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
Yalnız başımıza kalmak hoşunuza gider, sohbet etmekten, gereksiz yere konuşmaktan hoşlanmazsınız.
Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar
Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
Gündelik zorunluluklarınıza kimi zaman ara verip, gönlünüzce bir şeyler yapabilme gücü bulursunuz.
Daha önce verilen bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.

Son Söz
Merkürün geri hareketi esnasında herşeye yeniden bir bakış açısı altında incelemek yararlı olacaktır. Yukarıda belirtilen konularda yapmak istediklerinizi, yeniden ele alarak düşünmeniz, değerlendirmeniz ve eksikleri tamamlamanız son derece faydalıdır.

Para Konuları


Parasal konularda, Güneş gezegeninin Koç burcu seyri geçtiğimiz ay olduğu gibi Nisan ayında da her ne kadar rahatlatıcı ve aktif edici bir enerji olursa olsun, şu ana yazılanları göz önüne alırsak çok fazla işimize yarar demek zor. Özellikle Nisan ayının ilk haftası Venüs, Güneş ve Merkür destekleyici gibi dursa da, 17 Nisan akşamı başlayacak geri hareket ve ortak paralar (eş, iş ortağı veya dışardan edinilen gelirler) evinizin yöneticisi Uranüs gezegeninin Satürnle yapacağı karşıtlık görünümü, yine para evinizde transitini sürdürmekte olan Mars gezegeninin Neptünle olan görünümünü düşünürsek maddi konularda başkalarının baskıları, sorunlarla karşılaşmak, eskiyle alakalı maddi borçlar veya ortak paralar üzerinde diğer tarafın bize yaşatabileceği hayal kırıklıklarını es geçmemiz gerekiyor.

Ben Nisan yorumlarınızı yazarken sizin de gördüğünüz gibi uzun tutmak zorunda kaldım. Aslında özetle bu işin içinden çıkmak daha kolay olurdu. Ancak şu var ki, sizlerden gelen mailler detaylı yorumları zevkle okuduğunuzu gösteriyor. Belki okumak zor oluyor olabilir. Ancak enerjiler ister istemez siz de takdir edersiniz ki beni de yazarken düşündürüyor. Şimdi gördüğünüz gibi maddi mevzularda da temkinli olmamızı gerektiren bir ay bizi bekliyor. Geçtiğimiz ay bu konuda enerjiler biraz daha enerjikti. Mars ve Güneş arasındaki fırsat getirici, en azından aktif olmanızı sağlayıcı durumlar söz konusuydu. Ancak bu ay hem paramıza sahip çıkacağız hem düşünmeden hareket etmeyeceğiz, başkalarıyla ortak olan paralarımız varsa çıkarımızın zedelenmemesini istiyorsak akıllı hareket edeceğiz, tasarrufa önem vereceğiz. En azından Haziran ayına kadar dikkatli ve sabırlı olacağız.

Nisan Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler :1-2-10-11-12-15-16-19-20-21-24-25-28-29

Zayıf Enerjili Günler :5-6-7-13-14-26-27

Parasal Açıdan Kısmetli Günler :22-23

Aşkta Şanslı Günler :25-26

Yeniay : 17-18
(Ay gezegeninin Yengeç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay Takviminiz :2-3-4-30-31
(Ay gezegeninin Oğlak burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Not: Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa ona göre de okumanız gerekmektedir. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız. Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız, Astroloğa Sorun köşesinden bana ulaşarak gerekli bilgilerinizi bildiriniz. Yoğunluk dolayısıyla oluşan gecikmeler olursa lütfen beni bağışlayınız.

Mutlu, başarılı, şanslı, huzurlu ve bereket dolu bir Nisan ayı geçirmeniz dileğimle,


iremSU
Mynet Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER