› 
 › 
Junoastrology.com 26.09.2016

Yeniay ile ilişkilerde savaş-barış!

Genel olarak ilişkilerde gerilimin yüksek olacağı bir döneme giriyoruz. Juno Yıldız Gözlemcisi 1 Ekim 2016'da Terazi burcundaki Yeniay'ın etkilerini yazdı.

1 Ekim 2016 tarihinde, İstanbul’a göre saat 03:12 itibariyle, Yeniay adını verdiğimiz Güneş&AY kavuşumu tam halini alacak.

Yeniay ile ilişkilerde savaş-barış!
Genel olarak tüm dünyada gerilimin yüksek, düşmanlık hislerinin fazla, uzlaşmak yerine çatışma eğiliminin güçlü olduğu bir dönemden geçiyoruz.

Terazi ve Venüs etkisi altında gerçekleşen ancak sert açılar alan bu Yeniay’ın da barış-savaş, uzlaşma-ayrışma ikilemleri konusunda ayırt edici bir geçişe vesile olması muhtemel! Uluslararası bir barış veya işbirliği çabasının, beklenmedik bir askeri çatışma yüzünden sekteye uğraması ya da düzeni ve barışı sağlama tanımı altında askeri bir işbirliğine gidilmesi beklenebilir. Askeri kamplaşmaların daha keskin bir hal alması, tarafların netlik kazanması da söz konusu olabilir. Bu gelişmelerin Mezopotamya bölgesini ilgilendirmesi de ihtimal dahilinde zira bu bölge Venüs tarafından yönetilir.

Bireysel düzlemde ise, kendimizi gerçekleştirmeyi, değerimizi bilmeyi ve bildirmeyi, hakkımıza sahip çıkmayı, özlemlerimizin – özellikle de ihmal edilmiş ve ertelenmiş arzuların – peşine düşmeyi isteyeceğimiz bir zaman dilimi…

Hesap sormak, aldıklarımızla yetinmemek, haksızlıkla karşılaştığımız ya da engellendiğimiz durumları aşmak için, kendimizi her zamankinden daha arzulu hissedebiliriz. Talepkar olmak, yani bu imkanların bize sunulmasını istemek ihtimalimiz yüksek… O zaman umduklarımızı bulamadığımız noktada kendi yolumuzu seçmek ya da umduğumuz desteği sağlayacak işbirliklerine ve ilişkilere yönelmek gibi alternatiflerimiz olduğunu fark etmemiz lazım.

Değerli olduğumuzu hissetmek için, sıklıkla yaptığımız üzere aşk ilişkilerinden medet ummamız mümkün. Tutkularımızın sesi diğer bütün seslerden daha yüksek olabilir! Hayatta bulmayı istediğimiz her şeyi – maddi ya da manevi – ayaklarımızın dibine sereceğini düşündüğümüz bir aşka yelken açmak, ya da yürümekte olan ilişkimizin eksiklerini yoğun olarak hissedip, daha talepkar olmak gibi bir ihtiyaç duyabiliriz.

Bir seçeneğimiz de üretken olmak! Nasıl hayata geçireceğimizi bir türlü bilemediğimiz, kendimizi tıkanmış, engelli hissettiğimiz projeler, sanatsal ya da bir şekilde yaratıcı girişimler, hatta belki de çocuk sahibi olma arzumuz konusunda, neden verimsiz olduğumuzu fark edebilir ve bu konularda bizi geliştirecek, destekleyecek, anlaşmalar yapmak, işbirlikleri kurmak, danışmanlıklar almak isteyebiliriz.

Bizi üretkenlik konusunda desteklemeyen işbirliklerini, anlaşmaları veya stratejik birliktelikleri sona erdirebiliriz. Elbette bizim üzerimize düşeni yapmadığımız işbirliklerinde de uyarılar almak, hatta devre dışı kalmak gibi uygulamalarla da karşılaşabiliriz. Dolayısıyla yalnız talepkar olmak değil, üzerimize düşenlerin hakkını vermekle ilgili de düşünmemiz ve çaba göstermemiz gereken bir dönem…

Bolluk, birlikle mümkündür. Etrafımızda olanların, bizden etkilenen veya bizim etkilendiğimiz çevrenin hayrına olmayan adımlar atarak, uzun vadeli bir saygınlık ve refah elde edemeyiz. Aynı şekilde bizim saygınlık ve refahımızı desteklemeyen bir çevrede, uzun süre var olamayız. Alışveriş dengesini ve bütünlük hissini ayakta tutabilmek, varlığın ön koşullarından biridir. Bu denge bozulunca, huzur, güven, adalet ve refah tehlikeye girer.

Verdiklerimizle değerli olmak ve aldığımız karşılıklar ile değerli hissetmek, doğamızda var. Ancak doğamızdaki bu denklem, bizi saygın olmak için öz saygımızı yitirecek işler yapmak ya da bizim çıkarımıza olduğu müddetçe, başkalarının değerlerine ve ihtiyaçlarına saygı göstermeden yaşamak gibi uç noktalara da savurabilir.

Ve hayat her zaman uç noktaları törpüleyip, bizi dengeye çeker.

İlişkilerimizde talepkarlık, vericilik, üretkenlik, bütünlük temalarını sorgulayacağımız bu süreçte kendimize şu soruları sormamız iyi olabilir;
  • Hayattan ne bekliyorum?
  • Bu beklentileri yerine getirecek gücüm ve isteğim var mı? Cevabım hayır ise, neden böyle düşünüyorum? Bu konuda ne yapabilirim?
  • Hayatımı planlarken, hangi ilişkilerimi kullanıyor, hangi ilişkileri besliyor, hangilerinin beni beslemesini umuyorum?
  • Yakın ilişkilerim, hayat ve iş ortaklıklarım, üretkenliğimi ve hayat planlarımı destekliyor mu?
  • Eğer beklentilerim ve bu beklentilerle bağlantılı olan ilişkilerimin durumu arasında belirgin bir fark var ise, ne yapmalıyım?
  • Uzlaşmak-çatışmak, vermek-almak konusunda kendimi dengeli hissediyor muyum? Bu dengenin kaybolduğunu fark ediyorsam, bu konuda ne yapabilirim?
  • Neyi göze almadığım için, ilişkilerimi sürdürüyor, ya da ilişkilerimi sürdürmek için neyi feda ediyorum?
  • İlişkilerimde karşımdakilerden fazla fedakarlık bekliyor, fazla alıcı davranıyor ya da hep üstün gelen taraf olmayı istiyor olabilir miyim? Bu bendeki hangi eksikliği kapatıyor? Beni saldırgan bir biçimde talepkar hale getiren temel güdülerimi çözümlemek ve verimli bir mecraya yöneltmek için ne yapabilirim?
  • Kendimi değerli hissediyor muyum?
  • Öz değer hissim ürettiklerimin anlamlı olmasına mı bağlı, dışarıdan aldığım sevgi, ilgi ve onaya mı? Üretken olmak yerine tüketici olmayı neden tercih ediyorum? Bu bendeki hangi boşluğu dolduruyor ya da hangi güdüye denk düşüyor?
  • Bir ilişkiyi neden istiyorum? Beni destekleyip besleyeceğinden ve dengeli bir bağ kuracağımızdan emin olduğum için mi, yoksa sadece elde edebileceğimi görmek için mi?

İlişkiler önemlidir! Zira insan varlığını anlamlandırmak için başka insanlarla bağ kurmak, onlar için değerli olmak ve eksiklerini onların katkısıyla bütünlemek ister. Ancak bizi asıl tam, bütün ve değerli kılan özümüzle olan bağımızdır! Bu göbek bağı bizi hayatta tutar, bize anlam verir, bizi maddi ve manevi olarak besler. O bağın yerini hiç bir insan ilişkisi dolduramaz…

Özü ile güçlü bir bağı olan insan, diğer ilişkilerinde de dengeli, verimli, ılımlı, adil, gerektiği kadar yakın ya da mesafeli, ve kendine saygısını yitirmeden uzlaşmaya açık olabilir.

Yeniay’ın hepimize sevgi, barış ve huzur getirmesi dileğiyle...

junoastrology.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER