› 
 › 
Junoastrology.com 11.09.2015

13 Eylül'de Başak Burcu'nda Yeniay ve Güneş Tutulması'nın etkileri

Fırsatları değerlendirmenin tam zamanı! Juno Yıldız Gözlemcisi, Başak Burcu'ndaki Yeniay ve Güneş Tutulması'nın etkilerini yazdı.

13 Eylül 2015 günü, İstanbul'a göre 09:42 itibariyle, Yeniay adını verdiğimiz Güneş&Ay kavuşumu ve Güneş Tutulması meydana gelecek. 

13 Eylül Başak Burcu'nda Yeniay ve Güneş tutulmasının etkileri

Zarar görmeye ya da kullanılmaya açık olduğumuz, kurban psikolojisine düştüğümüz, kırılgan, alıngan, ve hırçın olduğumuz bir devreden geçiyoruz. Belli bir yöne gitmek için yoğun duygusal baskılara maruz kalabilir, sevdiklerimizi ve kendimizi korumak için taraf seçmek zorunda bırakılabiliriz.

Tüm iletişimlerimizde uzlaşma noktalarını aramaktan ziyade, farklılıkları ve bundan doğan sakıncaları vurgulamak eğiliminde olabiliriz. Zira kendimizi kabul ettirmek ve daha fazla yok sayılıp incitilmemek gibi bir arzumuz var.
 

Bu Yeniay'da sorgulayıcı olun!

Parmağımıza ve kalbimize batan dikenleri karşımızdakinin gözüne sokmak için kıvranıyoruz.
Görünürde bir adalet arayışı ve hatta üstünlük ve hak iddiası var. Ama işin içinde adaletin terazisini bozan detaylar, oluruna bırakılmış gidişatlar, sorulmamış hesaplar, işimize öyle geldiği için yürütülen işbirlikleri de var.

Görüntüyü kurtarmak için azametli ve ödünsüz görünmeye çalışıyor olabiliriz. Ama arka planda kendimizi güçsüz hissediyoruz ve işlerin bu hale gelmesine bizim de katkıda bulunduğumuz gibi bir gerçek var.

Elbette hep yapan değiliz. Bazen de maruz kalan olabiliriz;
Karşımıza azametli, cüretkar görünen birtakım insanlar çıkıp bizden hesap sorabilir, bizi ezmeye çalışabilir ya da kendi duruşlarını bize satmaya kalkabilir, bizden itaat, hizmet ve destek talep edebilirler. Ama onların söylediklerinde de, gözden kaçırmamamız gereken açıklar, atlamamak gereken detaylar var!

Kısacası bu Yeniay’da kendi taleplerimizi ve duruşumuzu da, karşımızdakilerin iddia ve isteklerini de, aynı titizlikle incelemeliyiz. Odağımız incelemek, görmek, bilmek değil de, kabahati hep başkasında bulmak, kendi kaygılarımızı gidermek ve bir şekilde güvende kalmak olursa, çiklet kaybolacak. Asıl anlamamız gerekeni anlamayacak, asıl söylenmesi gereken şeyi asla söylemeyeceğiz.

Kural ve düzene uygun göründüğü ya da onay ve alkış alan bu olduğu için bizden beklenenleri yapmak yerine, dikkatli, sorgulayıcı ve ince düşünceli olmamız şart! Duruş sahibi olmak çok önemli evet… Ama görüntüyü kurtararak elde edilen bir duruş değil, gerçek bir onur ve adalet bilinci ile korunan bir duruş olmalı bu.
 

Kararlara dikkat!

Aldığımız kararlara ve uyduğumuz yaptırımlara çok dikkat etmemiz gereken bir zaman! Zira şimdi göz ardı edilen sorunlar, zamanla bir şekilde patlak verecek. Bize sunulan fırsatları, savurulan tehditleri ve dayatılan ortak tutumları cesurca sorgulamamız, anlamlı ya da gerekli görünen davranışların arkasında yatan niyetleri ya da varacakları yeri ince ince düşünmemiz gerekiyor bu Yeniay’da. Yoksa sorgulamadan üzerime düşeni yapayım, bağımsız düşünme ve davranma riskini almayayım, savunmasız düşüp zarar görmeyeyim derken, hatalı, haksız, etkisiz, eli kolu bağlı bir pozisyonda kalabilir, hatta basbayağı harcanabiliriz.

Ayrıntılar önemlidir. İnsanlar ayrıntılar yüzünden birbirlerini anlamaz, ayrı düşer, zora girerler. Ve yine ayrıntılara gösterecekleri dikkatle, beladan korunabilir, yan yana durabilir, fırsatları hatta mucizeleri fark edebilirler. Hayat kontrol edemediğimiz risklerle doludur. Ama tehditten fırsat, sorundan çözüm üretmek için gereken özen ve gayret bizim kontrolümüzdedir.

Rab ışığıyla yolumuzu aydınlatsın… Bize göremediklerimizi görmeyi, düşünemediklerimizi düşünmeyi kolaylaştırsın. Yüreğimizi, yüzümüzü ve emeğimizi O’nun rızasını alacak yönlere döndürsün.

Tarihe bakınca açıkça görülür; paranın musluğunu tutanlar ya da musluğu tutanın eteğini tutanlar, yüzyıllar boyunca insanları birbirine düşürerek kendilerine çıkar sağlamışlardır. Oysa bütün dinler aynı mesajı vaaz eder; Yaratanı sev ve komşunu da yaratandan dolayı kendin gibi sev! Bu emri unutmak hep ama hep zarar verdi bize…

junoastrology.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER