› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 08.11.2016

21. yüzyılın en büyük Süper Ay'ını görmeye hazır mısınız?

14 Kasım'da son 68 yılın en büyük Süper Ay'ı gerçekleşecek. Bu muhteşem gökyüzü olayının detayları Pudra.com'da.

Ekim ayında Süper Ay'ı ya da meteor yağmurunu kaçırdıysanız üzülmeyin, gökyüzünün sizin için harika bir şovu daha var. 14 Kasım’da gökyüzüne bakarsanız, ayın her zamankinden daha büyük ve parlak olduğunu görebilirsiniz. Hatta bilim adamlarının söylediğine göre, son 68 yılda herhangi bir yerden göründüğünden çok daha büyük. Kasım ayında gerçekleşecek bu Süper Ay, 21. yüzyılın şimdiye kadarki en büyük Ay’ı olacak ve 25 Kasım 2034'e kadar bir daha bu şekilde görünmeyecek.

21. yüzyılın en büyük Süper Ay'ı gerçekleşiyor

Güneş, Ay ve Dünya'nın aynı sıra üzerinde olduğu ve Ay’ın Dünya’ya en yakın olduğu zaman ortaya çıkan muhteşem görüntüye Süper Ay deniyor. “Dünya'ya en yakın” anlamına gelen "Perigree Moons" olarak da bilinen Süper Ay döneminde, Ay Dünya'ya en uzak olduğu zamana göre yüzde 14 daha büyük ve yüzde 30 daha parlak gözüküyor. Süper Ay çok ender bir gök olayı olmasa da, 14 Kasım'da çok daha özel bir görüntüyle karşılaşacağız.

Süper Ay’ı görmek için bir teleskoba ihtiyacınız yok, özellikle de bu seferki kadar büyük olduğunda. Açık bir alanda çıplak gözle de tüm gece boyunca bu muhteşem gökyüzü olayını izlemeniz mümkün ama bilim adamları en net ve büyük halinin sabaha karşı görüleceğini söylüyor. Elbette ışık kirliliğinin olmadığı doğal bir alanda, şehrin ışıklarının etkisinde kalmadan çok daha net bir Süper Ay görebilirsiniz.

Bu mega Süper Ay'ın ardından, 14 Aralık'ta tekrar bir Süper Ay gerçekleşecek ve beraberinde İkizler Meteor yağmurunu da getirecek. Meteor yağmurunu izlemesi oldukça keyifli olsa da Kasım ayındaki kadar büyük ve parlak bir Ay görmemiz mümkün olmayacak.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER