› 
 › 
Junoastrology.com 01.08.2016

2 Ağustos Aslan Burcunda Yeniay'ın burçlara etkileri

Olumsuz düşüncelere kolayca itilme potansiyelimiz oldukça yüksek. Juno Yıldız Gözlemcisi, 2 Ağustos Aslan Burcunda Yeniay'ın burçlara etkilerini yazdı.

2 Ağustos 2016 gecesi, İstanbul’a göre saat 23:44’de Yeniay adını verdiğimiz Ay & Güneş kavuşumu gerçekleşecek. Yeniay haritasını yorumlarken aşağıdaki bileşenleri dikkate alıyorum;
  • Ay ve Güneş, haritanın 4’üncü evinde ve Aslan Burcu’nun 11 derecesinde yer alıyor.
  • Ay 4’üncü, Güneş ise 5’inci evin yöneticisi.
  • Yeniay, 8’inci  eve yerleşen ve 12’inci evin yöneticisi Neptün’den kare açı alan  Satürn ile üçgen görünümde.
  • Yeniay 7’inci ev çizgisine yerleşen Lilith’den kare açı alıyor.
  • Haritanın Yükseleni 6 derece Boğa.
  • Boğanın yöneticisi Venüs de Aslan Burcu’nda ve 5’inci eve yerleşmiş durumda.
  • Venüs 7’inci evde yerleşen ve Yay Burcuna yeni girmiş olan Mars ile geniş açılı bir kare yapıyor. 12’inci evdeki Uranüs’den ise üçgen açı alıyor.
  • Satürn Antares, Pluto ise Vega sabit yıldızları ile kavuşum halinde. Satürn MC’nin yöneticisi, Pluto da MC ile kavuşum halinde. Ama iki gezegen de retro sürecindeler.
 

Genel yorum ve Burçlara göre etkileri

Sosyal platformda;

Din ve vatan söylemlerinin yükseldiği, korumacı kollamacı tutumların öne çıktığı bir zaman dilimi… Belirsizlik altında doğru ve güvenli olanı yapabilmek için, abartılı bir kontrolcülük de sergilenebilir. Fikir farklılıklarının kolayca çatışmaya dönüşebileceği bir zaman. Her kesimden insan için, manipülasyonlara ve söylentiye dayalı kışkırtmalara temkinle yaklaşmakta fayda var…

2 Ağustos 2016 Aslan Burcunda Yeniay'ın burçlara etkileri
 

Bireysel durumlara gelince;

İklim bir Aslan iklimi evet… Gösteriş, üstten alan tavırlar, olduğumuzdan da daha bir beğenilmeye layık, kaliteli, işbilir, değerli – yani işte biz nasıl biri olmak istiyorsak öyleymişiz gibi görünme arzularımız tavanda.

Ama içimizdeki aslanın bütün ihtiyacı sevilmek ve güvende olmak!

Yeniay, yeni başlangıçlardan ziyade yerimizi güçlendirmek, kendimizi güvende tutmak için alınan önlemlere gebe…

Bizimle aynı fikirde, tutumda, yolda olmayanları ”tehdit” olarak görmek ve her baktığımız insanda bir ”potansiyel rakibin ya da düşmanın varlığını” algılamak eğilimi içindeyiz. Alttan alta risk olma ihtimali varmış gibi duran her şeye ve herkese topyekun savaş açma arzumuz var.  Bu nedenle biraz düşüncesiz çıkışlar yapmaya, kendimizi gövde gösterisine biraz fazla kaptırmaya ve durmak ya da geri çekilmek gereken yeri kaçırmaya da yatkınız!

Etrafımızdaki dost ya da destek bellediğimiz insanlar tarafından kışkırtılma, olumsuz düşüncelere kolayca itilme, birilerinin ayağımıza basma ihtimali konusunda fazla alıngan hale getirilme yani dolduruşa gelme potansiyelimiz de fazlasıyla mevcut!

Görüntüde pek cevval ve cabbar olsak da, lafımızı içimizi tutmaya, geri adım atmaya hiç niyetli gibi görünmesek de, ana kucağı, baba ocağı, yarin sıcağı gibi hoş ve güvenli duran bir ortama her zamankinden çok ihtiyaç duyuyoruz.

Bu nedenle hem sevdiklerimize karşı aşırı bir koruyuculuk, sahiplenme, hatta fazlasıyla yönlendirici ve hükmedici olma eğilimi sergileyebiliriz. Ama aslında biz de ne yaptığımızı tam bilmiyor, sadece alıştığımız veya bize şimdilik güvenli gelen bir tavrı öylesine sürdürüyor olabiliriz.

Öte yandan ne yaptığını biliyormuş ve bize de ne yapmamız gerektiğini gösterebilirmiş gibi duran otorite ve güç figürlerine ihtiyaç duyabilir ve böyle görünen insanlara olduklarından daha büyük bir anlam yüklüyor ya da yersiz bir biat gösteriyor da olabiliriz.

Anlamsızca dolup, yersizce boşalmamak için kendimize şu soruları arada bir sormakta fayda var.
  • Özgüvenim ne durumda? Başkalarına karşı sergilediğim görüntüyü fazla kafaya takıyor ve insanlar tarafından beğenilmeme, kabul edilmeme, onaylanmama gibi kaygılara fazla kapılıyor olabilir miyim?
  • Azımsanmamak, yetersiz bulunmamak adına olduğumdan fazla görünüyor, gösterişi, çabayı, konuşmayı, harcamayı abartıyor olabilir miyim?
  • Tamam biraz bir sinirlendim… Haksız da değilim. Ama fazla dolduruşa gelmek ve atıp tutmakta ileri gitmek ihtimalim de var mı.
  • Güvendiğim ve ayak uydurduğum insanların ne yaptıklarını bildiklerinden ya da niyetlerinden emin miyim? Yoksa ne yapacağımı bilemediğim için böyle kuytu köşe kanat altı durumlara mı kaçıyorum?
  • İnsanları – ya da belki de ilişkilerimi – güvende tutmak için, sevdiğim ve önemsediğim kişiler üzerinde fazla yönlendirici, hükmedici davranma eğilimim olabilir mi?
  • Kendimi korumak adına aşırı savunmacı davranıyor olabilir miyim?

Babamızın ve annemizin de sık sık dediği gibi ”Biz aslında kendimize değil, insanlara güvenmiyoruz.” ve belki de haklıyız ama insanda güven hissini oluşturanın ne olduğunu biliyor muyuz?

Güven, koşullara ve insanlara değil, öze duyulacak bir şeydir. Eğer ne yapmamız gerektiğini bilmiyorsak panik ve kaygı içinde aşırıya kaçmak yerine, biraz içe çekilmek ve kalbimize, ruhumuza, Yaratan’a danışmak en iyi yoldur.

”Ben ne yapmam, nereye kadar gitmem ve nerede durmam gerektiğini göremiyorum! Lütfen bunu en hayırlı vesilelerle sen göster!” demek bazen en iyi duadır. Elbette karşımıza çıkan yol işaretlerini kaygı, burnu büyüklük, kolaycılık gibi nedenlerden görmezden gelmemek kaydıyla!
 

Burç ve Yükselen Burç için yorumlara gelince;

Koç veya Yükselen Koç: Aşk hayatınız, size heyecan ve keyif veren girişimler, yeni projeler hatta bir bebek yapma fikri bile bu aralar sizin için çok temkinle hareket edilmesi gereken bir konu. Kaygılarınızdan dolayı başlamanız gerekenlere girişemiyor, bitirmeniz gerekenlere ise son veremiyor olabilirsiniz. Siz en iyisi bu aralar atmanız gereken adımlarda ful kontrolcü olmak yerine, sadece biraz özenli olun yeter… Zaten akacak kan damarda durmaz!

Boğa veya Yükselen Boğa: Bir düzen kurmanız, bir sistem oturtmanız, kendinizi güvenli ve ayağı yere sağlam basıyor hissedeceğiniz bir zemin bulmanız lazım ama nasıl? Taşınmanız gerekiyorsa, "ben alışkanlıklarıma bağlıyım" diye süründürüp geciktirmeyin ama sizi madden ve fiziksel olarak zorlamayacak bir seçim yapın. Aile düzeniniz ya da özel hayatınızda bir kapı kapanmak zorundaysa, bunu ertelemeyin ama çok da sert çarpmayın. İki laf edilecek zemin bırakın.

İkizler veya Yükselen İkizler: Bitirmeniz ya da bir sınır çekmeniz gereken ilişkiler, ucunu kapatmanız gereken konuşmalar, tamamlamanız gereken yolculuklar var. Bunları sağlıklı ve hakkını vererek yapabilmek için önce bir iç konuşmalarınızı yapın bakalım pusula ne gösterecek. Yoksa ağzınızdan çıktığı gibi konuşacak ve belki de olmayacak bir laf edeceksiniz… Bazı yerlere gitmenizin önü kesiliyorsa da bir durun bekleyin bakalım. Belki daha uygun bir zemin ve zaman vardır.

Yengeç veya Yükselen Yengeç: Maddi güvenlik ihtiyacınızın yüksek olacağı bir süreç… Para kazanma şeklinizle ilgili bir dönemin kapanması, ve yeni planların yapılması, yeni altyapıların kurulması da gerekebilir. Önünüze çıkan fırsatlara hem arzulu hem çekimser yaklaşmanız mümkün. Kendi değerinizi görmek, göstermek, kişiliğinizi ve düşüncelerinizi kabul ettirmek arzunuz da güçlü olacaktır. Bunun için yalnız atıp tutmakla kalmayıp somut adımlar da atsanız daha şahane olur.

Aslan veya Yükselen Aslan: Hayatınızda bir dönüm noktasına daha vardığınızı fark edeceğiniz bir süreç… Kendinizi iyi, güvende, hayatınızı yolunda hissetmek için neler yaptığınızı ve yapmadığınızı kendinize soracaksınız. Olmak istediğiniz insanla, olduğunuz insan arasındaki farkları gözden geçirip yeni başlangıçlar yapmak, ne zamandır cesaret edemediğiniz adımları atmak güdüsünü de duyabilirsiniz. Ama önce itiraflar.

Başak veya Yükselen Başak: Tavan arası temizliği zamanındasınız. Sizi yoran yükleri saptayıp sırtınızı boşa çıkartacak çözümleri üretmek, toparlanmak, temizlik yapmak, taşınmak, bitmesi gereken süreçleri bitirip yenilere yer açmak için şahane bir zaman. Sağlığınızla ilgili ertelediğiniz çözümler varsa onları da gündeminize alın. Ama bütün bunları yapabilmek için önce şunu fark edin; Üstesinden gelemediğiniz her tür kaygı ve alışkanlık sizi tüketiyor!

Terazi veya Yükselen Terazi: Ertelediğiniz adımları atmak, hayatınızda risk gibi gördüğünüz geçişleri nasıl düzene koymanız gerektiğine karar vermek zamanı. Aslında özetle karar zamanı. Tabii ki siz buna bayılmayacak ve biri size ne yapmanız gerektiğini söylesin ya da kimse sizi hazır olmadığınız bir şeye zorlamasın isteyeceksiniz. Ama hiçbir gelişme ufak da olsa bir risk almadan sağlanamaz… Karşınıza çıkan olasılıkları bir şekilde değerlendirin ve yol alın. Hepsi durmaktan iyidir!

Akrep veya Yükselen Akrep: İş hayatınızda bir kapının, bir sürecin kapandığı ve yeni bir altyapı çalışmasının başlayacağı bir zaman.  Siz yerinizi sağlamlaştırmak, güvende olmak istiyorsunuz. Zira sorumluluklarınız artıyor ve kendinizi daha keskin bir çerçeve içine girmiş hissediyorsunuz. Ailenizle ilgili yükümlülükleriniz de artıyor olabilir. Tek uyarım; eski sorunları üreten kafa ile yeni çözümler üretmeye kalkmayın! Yapsam mı yapmasam mı demek yerine, alıştığım ve sorun yaşadığım gibi yapmasam demekte fayda olacak bir zaman.

Yay veya Yükselen Yay: Eğitiminizle, hayat planlarınızla ya da yaşayacağınız yerle, belki de hepsiyle ilgili kararlar alacağınız bir zaman… Bir yön seçmek gerekiyorsa, nereye gideceğinize karar vereceksiniz. Yok çok oyalanıp çok zaman kaybettiyseniz de artık sabitlenmeniz gereken noktaya geri döneceksiniz. Cesur olun ama anlamsızca risk almayın. Sürdürülebilir planlar yaparsanız, sonradan pişmanlık duymazsınız.

Oğlak veya Yükselen Oğlak:  Bitmesi gereken her şeye kesin bir çizgi çekilecek bir dönemdesiniz… Alım satım yapacaksanız tam zamanı! Tamiratlarınızı ertelemeyin. Bir ortaklıktan, ilişkiden yaşadığınız ve alıştığınız bir yerden ayrılacaksanız – şart değil ama – o da olur… Size endişe veren bir kayıp ya da hastalık ihtimali varsa, onunla ilgili de kesin bir çözümün ortaya çıkacağı bir zaman. Ameliyat filan olacaksanız gün bu gün. Korku değil kararlılık zamanı… Bir kapı kapanmadan yeni bir kapı açılmaz unutmayın.

Kova veya Yükselen Kova: İlişkileriniz, iş ve hayat ortaklıklarınız, kontratlarınız ile ilgili bir dönüm noktasındasınız. "Tamam mı devam mı? Devam ise ne şekilde ve hangi koşullar altında?" gibi soruları soracağınız ve kesin bir çizgi çekeceğiniz bir zaman. Ne zamandır bağlanamayan bir iş anlaşmasını sonuçlandırmak, ya da yük olan bir bağı koparmak için de uygun bir süreç. Ama işte kararlılık ve karşılıklı adaleti gözeterek davranmak şart! Ne tüm yükü siz üstlenin… Ne de tüm suçu karşınızdakine yıkın. Sadece artık bir karar verin.

Balık veya Yükselen Balık:  Sağlığınız, yaşama ve çalışma şekliniz, alışkanlıklarınız ile ilgili bir çerçeve koymanız gereken bir zaman. Ev ya da iş mekanınızla ilgili bazı değişiklikler de yapabilirsiniz. Zira gününüzü geçirdiğiniz yeri ve zamanınızı kullanma şeklinizi bir hale yola koymanız şart. Sağlığınız alarm veriyorsa lütfen göz ardı etmeyin ve gerekenleri yapın. Bitirmeniz gereken işleri ya da aşamaları bitirin ve sizi bekleyen sorumlulukları nasıl halledeceğiniz hakkında net bir karara varın.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER