› 
 › 
Junoastrology.com 19.12.2014

22 Aralık'ta, Oğlak Burcu'ndaki Yeniay bizi nasıl etkileyecek?

22 Aralık'ta 2014'ün son Yeniay’ını yaşayacağız. Bu Yeniay'da maddi ve manevi anlamda değerlerimizi, kazançlarımızı, önceliklerimizi elden geçireceğiz. Juno Yıldız Gözlemcisi Yeniay'ın 2015'de bize ne gibi etkileri olacağını yazdı.

22 Aralık 2014 günü, İstanbul itibariyle saat 03:36’da, yılın son Yeniay’ını yaşayacağız. 1 Ocak 2014 günü yine Oğlak’ta yaşanmış bir Yeniay ile başlamıştı bu yıl. Yine Oğlak Burcu’nun 0 derecesinde gerçekleşecek bir Ay-Güneş kavuşumu ile bitecek.

22 Aralık'ta, Oğlak Burcu'ndaki Yeniay bizi nasıl etkileyecek?

Maddi ve manevi anlamda değerlerimizi, kazançlarımızı, önceliklerimizi elden geçireceğimiz, alacak verecek hesaplarına girişeceğimiz, konumumuzu geliştirmek için arzu duyacağımız, statümüzü korumak, değerimizi görünür kılmak, kalıcı kazanımlar elde etmek ya da geçmişte kaybettiklerimizi telafi etmek için uğraşacağımız bir Yeniay olacak. En azından bu konulara kafamızı takıp derin hesaplaşmalar ve yargılanıp/yargılama halleri yaşayacağımız bir Yeniay olacağı kesin. Bu Yeniay'dan burcunuzun nasıl etkileneceğini okumak için 22 Aralık'ta, Oğlak Burcu'ndaki Yeniay'ın burçlara etkisi başlıklı yazıma tıklayın.

Maddi veya manevi kayıplarımızı düşünüp kaygılanmamız, geleceğe dair karamsar bir bakışa saplanıp kalmamız da olası. Zaten "klişeleşmiş anlamıyla kaderciliğe" batmaya bayılır, kaderimizi oluşturanın bizim tercihlerimiz olduğunu ise bir türlü görmek istemeyiz. Hayatın bize hiç de iyi davranmadığını, kötülerin kazandığın ya da iyi niyetimizin anlaşılmadığını düşünmek bir yerden sonra zaman kaybıdır. Geçmiş bize neleri yapamadığımızı, neleri atladığımızı, neleri işimize öyle geldiği için adam sendeciliğe bağladığımızı, neleri çok boyutlu düşünmek yerine anlık rüzgarlara kapılarak adım attığımızı gösteren bir aynadır. Aynaya kızılmaz zira o bize, bizi yansıtır. Gelinen nokta, bizim geçmiş hatalarımızdan almış olmamız gereken dersleri gözümüzün önüne seren ve bundan sonra yapacağımız seçimlerde, şimdi gelinen hali unutmadan davranmak için bizi uyaran bir trafik ışığıdır!

Yeni bir şansa sahip olacağız!
Şimdi bağırıp çağırmak, geçmişe yanmak ya da anlamsız ataklar yapmak yerine izlemek, anlamak, öğrenmek ve iyi düşünülmüş adımlar atmak için yeni bir şansa sahip olacağız. Bu Yeniay sürecinde, hiçbir şeyin göründüğü gibi olmayacağını da baştan söyleyeyim! Acele yargıya varanın sonradan pişman olacağı "oldu bitti"ye gelen hiçbir kararın, sonradan hoşnutluk getirmeyeceği bir süreçten geçiyoruz.

Kalıcı sonuçlar getirecek değerlendirmeler yapılacak bir Yeniay bu... Üzerimizde çevre ya da iktidar baskısını hissedecek ya da biz iktidarı ele geçirip bazı tercihler yapmaya soyunacağız. Her iki durumda da ılımlı ve aklıselim bir şekilde süreci yavaşlatmamızda ve ilk anda doğru ya da kaçınılmaz gibi görüneni "mutlak gerçek" gibi görmemekte fayda var. Zira olanı normal ya da kaçınılmaz görmezsek, bir ışık çakması ile "aslında ne olup bittiğinin adını koymamız" ya da "başka ne gibi alternatiflerimiz olduğunu fark etmemiz" mümkün.

Birilerinin farklı davranmasına ihtiyaç var!
Şayet olaylar bizim kontrolümüz dışında bir akışa girdiyse ve biz mazlum ya da dolaylı olarak etkilenen bir seyirci konumunda kaldıysak, o zaman paniğe kapılmadan izlemek ve güruh psikolojisine girmemek çok önemli! Birilerinin farklı bakmasına, farklı davranmasına her zamankinden çok ihtiyaç var.

Dayatmacı ve kaba tavırlar ile yaratıcı ve ezber bozucu yaklaşımlar arasında amansız bir mücadelenin olduğu zamanlardan geçiyoruz. Geçmişte "parlak ve özgün" görünmüş olan tutum ya da tercihlerin, şimdi işe yaramaması, bir süre için geri püskürtülmesi/baskılanması, değerinin bilinmemesi de mümkün… Böyle bir durum söz konusu ise -yani ışığı görsek de parlatamıyorsak- kendi alanımızda ne yapmamız gerekiyorsa ona odaklanmak ve Mart’ın ortasında (15/16 Mart) Uranüs’ün retro olmadığı süreçte yaşanacak olan son Uranüs Pluto karesinin ve 4 Nisan’daki Ay Tutulması'nın getireceklerine yatırım yapmak yerinde olur. Kısa dönemli ya da oldu bittiye getirilmiş kazanımları değil kalıcı, güvenli, sağlıklı bir gelişmeyi hedefleyen, emektar olmaktan kaçınmadan davranmak gereken bir zamandayız.

Maddi anlaşmalarda dikkatli olun!
Bu Yeniay döneminde yapılacak her türlü mal paylaşımını, hak veya çıkar bölüşümünü, sosyal uzlaşmayı, ticari ya da hukuki sonuçlar getirecek her türlü anlaşmayı hassasiyetle değerlendirmenizi ve tarafların arka plandaki niyet ve beklentilerini iyi incelemenizi öneririm.

Her iki taraf için de uygun gibi görünen bir anlaşmanın sonradan karşı tarafın farklı ajandalarına hizmet ettiğini görebilir ya da böyle bir işbirliği ya da uzlaşmaya gitmenin bize getireceği ek sorun ya da yükümlülükleri iyi değerlendiremeyebiliriz. Elbette birilerini böyle anlaşmalara sürükleyen taraf olmamız da mümkün. Bundan da kaçınmak, "kötü karma" yaratmamak lazım dememe gerek var mı? Hiç anlaşma yapmayın demiyorum! Ama iyi düşünün, araştırın ve içinize sinmeyen konularda geri adım atmamaya, çatışmacı olmak yerine yaratıcı düşünmeye ve karamsarlık kapanına girmemeye, gerekiyorsa süreci beklemeye almaya ve kimseyi kendi çıkarınız için haksız koşullara boyun eğdirmemeye özen gösterin.

Bir Oğlak Yeniay’ı yaşanıyorsa, özünde sabır, emek ve tutarlılık olan her girişimin bir şansı, hak edilerek kazanılmış başarıların bir geleceği, yürümeyen, gitmeyen, dikişi tutmayan hayallerin yıkılmasının ise bir hayrı olduğunu daima hatırlamak gerekir.

Sakin, sabırlı, açık zihinli ve dirayetli olun!

Junoastrology.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER