› 
 › 
Junoastrology.com 21.07.2015

Aslan burcunun özellikleri

Özgüven, şefkat ve adalet duyguları baskın olan Aslanlar... Juno Yıldız Gözlemcisi, Aslan burcunun özelliklerini ve hayata bakış açılarını yazdı.

Aslan, Koç ve Yay ile paylaştığı ateş grubunun, sabit nitelik gösteren üyesidir. "Ateş dediğin ele avuca sığmaz ki… Sabit ateş ne olsun?" diyenlere cevabım "şömine"dir. Nasıl ki, bir odada yanan şömine yaydığı sıcaklık ve rahatlayıp yerine yerleşme arzusu ile herkesi başına toplarsa, Aslan Burcu insanları da, bakışları üzerlerine çekmeyi ve insanları etraflarına toplamayı becerirler.

Aslan burcunun özellikleri

Aslan, tarlalardaki hasadın olgunlaştığı Ağustos ayının çocuğudur. İnsanların, ürettiklerine gururla baktıkları, hayaller kurdukları, kendilerini doygun ve umutlu hissettikleri bir zamanda dünyaya gelmiştir. Bu nedenle, bir Aslan tıpkı olgun başaklarla dolu bir tarla gibi vaatle doludur ve yaydığı enerji, hayata atılmanın eşiğinde, cazibesinin ve gücünün doruğunda bir genç insanın enerjisidir. Aslanlar kaç yaşında olurlarsa olsunlar, hayattan beklentileri azalmaz ve geleceğe dair olumlu duygular beslerler. Bu ruh halini etrafa yansıtan bir ayna gibi davrandıkları için, girdikleri her ortama, yaklaşan bir hasadın heyecan veren rüzgarını getirirler.

Aslan istediklerini elde eder
Aslan’ın erkeksi bir tabiatı vardır. Dolayısıyla Aslan’lar ister ve elde ederler. Elbette gayet ben merkezcidirler. Her şey ama her şey, onlar yüzünden, onlar için, onlarla ilgili, onlardan dolayı, ya da onlara karşı gibidir. Bu arada, herhangi bir insanın ya da durumun onlara karşı olmasına asla tahammül edemediklerini de hemen belirtelim! Yine de sabırsız, istediğini alıp giden ve arkasında kalanların ne yaptığına pek aldırmayan bir Koç kadar başına buyruk ve duyarsızlık boyutunda zorlayıcı değildirler. "Sevmeli – sevdirmeli" prensibi ile davranır, rica eder, tatlı tatlı işmar eder, teşekkür eder ve mutlaka memnun ederler. Aslan’ı iyi ağırlayan ve gönlünün arzusunu veren, eli boş dönmez. Anında olmasa da, bir münasip zamanda, ödülünü alır. Zaten Aslan bu yüzden gönüllerin efendisidir. Aslan’ın yaptığı ve Aslan’la bir arada yapılan her şey gönül vermek, gönül almak, gönül hoşluğu bulmak üzerinedir.

Elbette kolay tatmin olmazlar. Standartları pek yüksek, havaları da pek aristokrattır. Ama Yay’lar kadar kararsız ve bulduğu ile yetinemeyen, bu gün deli divane oldukları bir şeyi yarın sıradan bulan bir tabiatları da yoktur. Hatta habire bir şeylerin peşinde koşmak fikri onların hafif tembel doğalarına biraz aykırı gelir. Onlar, her akıllarına gelenin mümkünse en acil şekilde tıpış tıpış dizlerinin dibine gelmesini tercih ederler. Bunu sonuna kadar hak ettiklerine de pek gönülden inanırlar! Zira bir yandan hayatın onlara sunduğu maddi ve manevi bolluğun keyfini çıkartırken, öbür yandan başkalarının mutluluğu ve doyumuna da etki edecek bir şeyler üretmenin ve yaptıkları her şeyde, girdikleri her yerde, kazandıkları her gönülde kalıcı olmanın peşindedirler.

Gösterişçi oldukları doğrudur. Ağustos ayı gibi vaatkar görünmek kolay mı? Doğalarının onları dürtmesi yüzünden, sahip olduklarını sergilemek ve geçtikleri her yerde ılık bir yel estirmek ve bir iç geçirmesine neden olmak zorunda olduklarını düşünürler!

Aslan burcunun sosyal ilişkileri
Her Aslan aynaya baktığında, kendisini değerli hissetmesini sağlayacak şeyleri; ün, para ve mevkiyi önemser. Ama bunlar onun için sadece birer araçtır ve kaybedilse de yerine konulabilecek şeylerdir. Onlar en çok hayatta olmaya ve manidar bir hayat sürmeye değer verir. Bu yüzden de her günü dolu dolu yaşamak ve akılda kalan işler yapmak isterler. Aslan’ın asıl işi hayatta olmak ve elini attığı her şeye can vermektir. Bunu, oyuna katılan bir çocuk keyfiyle yapar ve onun felsefesine göre "can bedenden çıkmadıkça, oyundan çıkmak olmaz". O son nefesine kadar yaşadığı her güne coşku ve hayatını anlamlı kılmak şevki ile uyanacaktır. Ve bu şevki kaybetmek kadar kendini değersiz hissetmesine neden olabilecek hiçbir şey olamaz.

İnsan ilişkilerinde tam bir manipülatördür! Onun kadar etkili bir biçimde cazibe yapan, gönül çelmeyi böylesi sanat haline getiren bir kişi daha olamaz. Aslan yalnızlığı sevmez. Başrol mümkünse ona ait olmalıdır. Ama sesine ses verecek bir oyun arkadaşı ya da yüreklendirip, değerlendirecek bir seyirci bulamadığı zaman kendini anlamsız ve amaçsız hisseder. Onun daima insanlarla çevrelenmeye ve aldığı tepkilerle çaktırmadan kendine yön verip, dengelenmeye ihtiyacı vardır.

Aslan’ın en büyük becerisi, uygun insanları bulmak ve etrafında tutmaktır. Sosyal ilişkilerinde pratik hatta faydacı bir zihniyet güder ve insanları etki alanının uzantıları olarak görür. Her şeyi ben yapayım diye bir derdi olmadığından, her biri onun için gerekli olan bir şeyi en iyi yapanlardan oluşan bir ekiple ya da kısaca maiyetiyle gezmeye bayılır. Kaz gelecek yerden de tavuk esirgediği görülmemiştir. Hatta ille kanatlı bir şey sunması gerekiyorsa, girizgahı flamingo ile yapıp, herkesi hayrete düşürmesiyle ünlüdür. Aslan kısmının istediği takdirde cömertliği ve tatlı dili sayesinde, açamayacağı kapı, yaptıramayacağı iş kalmaz desek yeridir. Özellikle Venüs’ü ve Merkür’ü iyi konumlanmış bir Aslan için kurduğu ilişki ağları ve tanıdıkları arasında edindiği kredi, bir servet değerindedir. Öte yandan, Venüs'ü ve Merkür'ü olumsuz açılar almış olan Aslan'lar, insanları kendi amaçları için kullanmaya eğilimli olabilirler. Ya da sırf yalnız olmamak için birileri tarafından sürekli kullanılan kişi durumuna düşerler.

İyidirler, hoşturlar ama az bir şey de zordurlar! Sosyal ortamlarda tam bir keyif insanı gibi görünseler de, hayatlarına şekil vermek konusunda katı ve kontrolcü olmaya yatkındırlar. Düzenlerine müdahale edilmesinden hoşlanmazlar ve "Allah Allah ben pamuk gibi insanım" deseler de yaşadıkları ortamda nihai kararı alan kişi olmak konusunda ısrarcı hatta inatçı davrandıkları bilinir.

Aslan burcunun aile ilişkileri
Ailelerine düşkündürler. Soyağaçlarını çıkartmaya, aile tarihlerini öğrenmeye meraklı, aile işlerine burunlarını sokmaya heveslidirler. Yakınlarını kaybetmekten korkar ve özellikle de erken gelen kayıpların getirdiği travmaları çok derin yaşarlar. Genellikle davranış modeli olarak kendi cinslerinden olan ebeveynlerini bir şekilde taklit eder ama karşı cinsten olan ebeveynlerini de diğerinden gizli gizli kıskanırlar. Kardeşleriyle de aralarında her daim örtülü bir rekabet vardır. Kısacası aile ortamı onlar için iktidar mücadelesinin başladığı ilk yerdir. Özel hayatları konusunda hassas davranır, aile onurlarını her şeye rağmen savunur, siyah ya da gri durumları gözlerden uzak tutmayı önemserler. Ailelerinden gelen maddi ve manevi mirası, aile isimlerinin sağladığı statü ve imkanları kendi amaçları için kullanmak ister, ama haritalarında Jüpiter iyi konumlanmadıysa bu kaynakları biraz sorumsuzca tüketebilirler.

Aslan burcunun kariyeri
Özel hayatlarında keyif ehli olsalar da, başarısızlığa tahammülleri olmadığı için iş hayatlarında disiplinli davranırlar. Patronlarına dahi "aslında bu mesleği benim ailem icat etti" der gibi davranmaları mümkündür. Zaten genelde bir şekilde yaptıkları işin patronu ya da en azından çalıştıkları departmanın sorumlusu olmayı becerirler.

Gönüllerini olduğu kadar karınlarını da doyuran işlerde çalışmak ve yaptıkları işin karşılığını somut olarak almak isterler. Bu onlara göre "kıymetlerinin bilindiğinin" göstergesidir. Statü elde etmek konusunda istekli, elde ettiklerini korumak konusunda da kararlı ve çaktırmadan feci halde hırslıdırlar. Üstlendikleri işlere adapte olmaları biraz zaman alabilir ama bir kez kontrolü ele geçirdiler mi, kendi çiftliklerine sahip çıkar gibi, çalıştıkları yere sahip çıkarlar. Biri onlara hükmetmeye ya da yetkilerini ellerinden almaya kalkarsa da, içlerindeki feodal toprak ağası, çiftesini omzuna atmış bir şekilde ortaya çıkar.

Aslanları birçok meslek alanında görmek mümkün. Ama en fazla parladıkları yerler sahne ve kürsüdür. Zira onlar insanın hayattan almak istedikleri tadı, çevrelerinde görmek istedikleri değerleri yansıtmak, insanlığın haline ayna ya da yücelttikleri prototipe örnek olmak üzere buradadırlar. Ünlü olmaya bu kadar yatkın bir burç daha yoktur. Oyuncu; Robert de Niro, Robert Redford, Sean Penn, Antonio Banderas, Melanie Griffith, Dustin Hoffman, Peter O’Toole, Hale Berry. Sahne Sanatçısı; Madonna, Tori Amos, Whitney Houston, Jennifer Lopez, Robert Plant. Yönetmen; Sam Mendes, Bob Thornton, Alfred Hitchcock. Yazar; J.K. Rowling, Emily Bronte, Sir Ian Fleming, Alfred Tennyson, Bernard Shaw, Alexander Dumas, James Baldwin. Modacı; Yves Saint Laurent, Coco Chanel. Endüstri Lideri; Henry Ford, Apple’ın ortağı Steve Vozniak. Devlet Başkanı; Deng Xiao Ping, Haile Selasiye, Fidel Castro, Mussolini, Bill Clinton, Barack Obama, Pricess Ann, Ana Kraliçe Elizabeth, Napaleon Bonapart, Menachem Begin, Simon Bolivar. Başkan Kennedy’nin ve Onasis’in eşi Jacqueline Kennedy Onasis, Astronot George Lwellyn, Psikolog Carl Jung, Tasarım İkonu Andy Warhol, Dini Lider Sri Aurobindo, Kadın Pilot Amalia Erhardt, Okültist Helena Blavatsky Aslan Burcu'nun kendini inkar etmeyen üyeleridir.

Aslan burcunun aşk hayatı
Aslan'ların güven ihtiyacı çok yüksektir. Güneş’i, Ay’ı ve Mars'ı iyi konumlanmış bir Aslan’ın özgüveni, şefkat ve adalet duygusu çok güçlüdür. Bu nedenle de insan ilişkilerinde hem güçlü hem de sevecen davranır. Ama Ay ve Mars zorlandığı evlere girmiş ya da olumsuz açılar almışsa, kendini beğenmiş ve küstah görünmeleri, hoyrat ve patavatsız olmaları mümkündür. Böyle davranan bir Aslan’ın dünyadaki yeri ve kendi varlığının değeri hakkında derin bir güvensizlik duygusu taşıdığından hiç kuşkunuz olmasın.

Sevildiğini ve istendiğini hissetmek Aslan için çok önemlidir. Şefkat görerek ve aidiyet hissi beslenerek gelişen bir Aslan, çocukluk çağlarından itibaren etrafındakilere sahip çıkan ve sorumluluk almaktan mutluluk duyan bir insan olacaktır. Takdir edilmeyen, hak ettiğini düşündüğü önem ve ilgiyi göremeyen bir Aslan ise, yaralı ve dolayısıyla da tehlikeli bir Aslan'dır!

Aslan aşk insanıdır! İnsan onda sahip olma arzusu uyandıran her şeye faaliyet tutkuyla yaklaşır ve mutlaka ama mutlaka istediği sonucu elde edene kadar uğraşır. "Hayır" sözcüğü onların üzerinde caydırıcı değil, tahrik edici bir etki yapar. Zor olanı elde etmeye, ulaşılmaz gibi görüneni başarmaya bayılır ve rekabetten zevk alırlar.

Seks onlar için derinine dalmak istedikleri bir deniz gibidir. Onlara haz veren, akıllarını karıştıran ve kontrol yeteneklerini azaltan, biraz da gizemini koruyan partnerleri çok çekici bulurlar. Dibini göremedikleri ilişkilerin büyüsüne kapıldıkları kadar, kendilerini de teslim etmekte zorlanırlar. Yani bir Aslan'la gönül macerasına girmek, temposu düşmeyen bir oyuna dalmak gibidir.

Evliliklerinde ise kendi ilham ve hedeflerini destekleyen ve bir ebeveyn gibi onları ustaca çekip çeviren ya da güçlü bir yaratıcılık sergileyen ama hayata tutunmak için bir Aslan’ın ateşiyle ısınmaya ihtiyaç duyan kişilere yönelirler. Dinamik ama güvenilir evlilikler kurmak ister, evlendikleri insanla birlikte gelişebildiklerini hissetmek ve ortak amaçlar çerçevesinde davranmaktan mutluluk duyarlar.

Aslan burcunun diğer burçlarla ilişkileri
Aslan'ın her burçla bir alışverişi olur. İkizler ve Kova burçları ihtiyaç duydukları dinamizmi yaşattıkları, Yengeç ve Terazi burçları tamamlanma ve vazgeçilmezlik hissini verdikleri, Yay ve Balık ise çözümlenmesi ve elde tutulması zor hedefler oluşturdukları için Aslan'ların hayatlarına en fazla giren partnerlerdir. Akrep'ler ve Oğlak'lar ile derin yüzleşmeler yaşar, Koç'lar ile rekabet arzularını tatmin eder, Boğa'lar ve Başak'larla karşılıklı çıkara dayalı ortaklıklar kurarlar.

Aslan burcunun zaafları
Aslan yolunu gönlüne göre çizmek konusunda kararlı, inançları ve hedefleri konusunda ödünsüzdür. Bir amaca kilitlendiği zaman savaşçı kişiliği ortaya çıkar. Yoluna çıkan engelleri bir şekilde ortadan kaldırmak için gerekirse yıkıcı yöntemlere başvuracak kadar da hırslıdır. O elde edilmeye değer ve somut bir kazanım sağlayan şeylerin peşinde olacak, umduğunu bulamadığı ya da engellendiği zaman önce yoğun bir hiddet duyacak, umudunu kesince de erişemediği şeyin bir daha adını duymak dahi istemeyecektir. Umudu olmayan Aslan’ın kalbinin mumu da söner.

Aslan burçların altın çocuğudur… Evren onu herkesin sahip olmak istedikleriyle donatmış ve en iyi oyununu çıkartsın diye ortaya salmış gibidir. O her elini attığı işin veliaht prensi ve girdiği her ortamın doğal hakimidir.

Bir durumun "hakimi" olmak denilince, akla ilk gelenler; her istediğine sahip olmak ve herkesi kendi arzularına tabi kılmaktır. Bu "ayrıcalıklı" tabir ettiğimiz insanlara hak görülen bir durumdur ve kişi bu konumu sahip olduğu sıradışı bir yetenek ya da bilgi, başkasında olmayan miktarda para, genetik haklar, eşsiz bir güzellik, karşı konulamayan bir güç gibi özellikleri ile meşru kılmaya çalışır. Yani sahip olduğu bir takım özellikleri, gücünü sınırsızlaştırmak için kullanır. Oysa gerçek hakimiyet, sahiplikten geçmez… Görev bilinci, hizmet ve aidiyetten geçer. Hüküm ve hak sahibi olan kişi, ancak varlığı herkesi memnun edecek ve bereketi herkes için erişilir kılacak şekilde kullanan, bu amaçla da, kendini ortaya koyan, yani kendini bu işe memur eden kişidir. Aslan’ın özünde bu bilgi mevcuttur. Ama bazı Aslan’lar bu hikayenin, sadece "her şeyin merkezinde olmak ve her şeyi hak etmek" kısmını hatırlar, hizmet, aidiyet ve görev kısmını unuturlar. Bu Aslan için aslında varoluş sebebini unutmaktır. Hayat bunu ona acı deneyimlerle hatırlatacaktır.

Aslan’ın iki zaafı vardır; aşırı gurur ve beğenilme ihtiyacı…
Aşırı gurur ya da kibir ile davranan Aslan hatalarını kabul etmekten kaçınır. Bu Aslan için geri dönüşü olmayan yolun başlangıcıdır. Haklı çıkma derdine düştüğü anda kendini kaybeder. Tüm cazibesini ve samimiyetini yitirir. Herkes tarafından beğenilmeyi ve onay almayı istemek ise Aslan’ın Aşil topuğudur. Amacını unutup seyirciye oynayan Aslan, özgün ve doğal olmaktan çıkar. O artık bir kral değil, bir taklitçi ve saray soytarısıdır… Gururu onur anlayışı, beğenilme ihtiyacı ise öz saygı ile yer değiştirmedikçe, Aslan şımarık bir kedi yavrusundan başka bir şey olamayacaktır. Ve bu zaaflarını kullanan her insan, bir Aslan’ı kolayca yönetecektir.

Aslan Burcu vücutta kalbi temsil eder… Kalp, vicdanın, dürüstlüğün, özverinin ve imanın yuvasıdır. Kalbinin efendisi olmayan gönüllere efendilik edemez!

Aslan’ın doğal yüzü olabilecek kadar Aslan bir aktörün Robert Redford’un oynadığı ”THE NATURAL” geçkin sayılabilecek bir yaşta, yeteneğiyle beyzbol sahalarını alt üst eden, bir sporcunun hayatını anlatır. Henüz küçük bir çocukken babasıyla çalışırlarken duyduğu öğüt, sanki bütün Aslan’ların kulağına küpe olmalıdır; "Sen de özel bir yetenek var Roy… Ama bu yetmez! Kendini daima geliştirmelisin… Zira sadece yeteneklerine dayanarak ilerlemeye çalışanlar, mutlaka düşerler."

Kendini her anlamda geliştirmiş ve yüreğinin efendisi olmayı başarmış bir Aslan, aşkın vücut bulmuş hali gibidir. Aşkı hazdan ibaret zannedenler çok yanılır. Aşkın her türlüsü Leyla’dan Mevla’ya emek, sabır, dirayet ve gönüllü hizmet ister.

Junoastrology.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER