› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 02.03.2014

Mars'ın geri hareketi bizi nasıl etkileyecek?

Mars'ın geri hareketi 1 Mart-20 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek. Mars retrosu olarak da anlandırılan bu gerileme sürecinde ne yapmalı, ne yapmamalıyız? Astroloji Uzmanı Asude Argun Pudra.com'da anlatıyor.

Astrolojide, gökyüzündeki hareket bazen ileri, bazen geri yönde gelişir. Bunun sebebi, astrolojinin Dünya merkezli bakış açısıdır. Aslında astronomik olarak bakıldığında bütün gezegenler Güneş etrafında döner. Dünya’dan bakıldığında ise, Güneş’in etrafında dönen gezegen, bazen Güneş’in arkasına, bazen önüne geçer. Göz yanılmasına sebep olan bu durum, astrolojide önem taşır ve gezegenlerin geri hareketleri olarak adlandırılır.

Mars'ın geri hareketi bizi nasıl etkileyecek?

Mars gezegeni her 2 yılda bir kere, ortalama 70 ila 80 gün arasında geri harekette olur. Sırayla tüm gezegenlerde önce ileriye doğru hareket eder, sonra geri döner.

Astrolojik olarak cesareti, gücü, girişimi, savaşçılığı anlatan Mars için geri hareket zor bir durumdur. Doğası gereği her daim öne gitmek isteyen gezegen, geri hareketten en çok zarar görendir.

Bu zamanlarda ileri gitmek için olayları zorlamak hiç de iyi sonuç vermez. Girişim yapmak, güç mücadelesine girmek doğru değildir. Toplumsal olaylarda, özellikle öfkenin arttığını görebilirsiniz. Ancak sizlere daha kişisel bilgiler vermek istiyorum. Toplumu oluşturan bireyler olduğumuza göre, Mars’ı dengelemek için daha kişisel davranmalıyız.


Mars'ın geri hareketinden vücudumuz nasıl etkilenir?


Kişisel enerjiyi ifade eden Mars’ın geri hareketi sırasında enerjiniz azalır ama öfkeniz artar. Fiziksel canlılığınız zayıflar, sağlıkla ilgili sorunlar ortaya çıkabilir. Kan değerleriniz düşer, kaslarınız hassaslaşır. Bedene yüklenerek yapılan spor, bu zamanlar için uygun değildir. Ancak bedenin hareketlerini anlatan Mars’ın, biriken enerjisinin akıtılması için yumuşak aktiviteler yapmanızı tavsiye ederim. Temiz havada yapılan yürüyüşler çok iyi gelebilir.

Bu dönemlerde yiyecek, içeceklerinize de özen göstermeli, bedenin ateşini attıran şeylerden sakınmalısınız. Acılı, baharatlı yemekler, asitli içecekler ve meyvelerden daha az tüketmelisiniz. Bol su içmek, daha sık duş yapmak iyi gelir. Nefes çalışması yapanlar için ateş nefesine ağırlık vermek çok iyi olur.

Mars geri hareketiyle size "Dur ve düşün" der


Yine de öfkenizi yenemiyor, olaylara hızlı tepki veriyorsanız, biraz durup düşünmelisiniz. Neye, neden bu kadar hızlı reaksiyon verdiğinizi anladığınızda, Mars’ın size ne anlatmak istediğini anlayabilirsiniz. Gücünüzü, girişiminizi, enerjinizi neye harcadığınızı gözden geçirmelisiniz. Nerede yanlış yaptığınızı, enerjinizi gereksiz yere nereye harcadığınızı göstermek için, Mars size ayna oluyor. Astroloji olayların neden ve sonuçlarıyla değil, eşzamanlılığıyla ilgilenir. Siz de bu eşzamanlılıktan kişisel olarak anlam çıkarırsınız. Mars, enerjinizi dengelemenizi, yoksa sorunları üstünüze çekeceğinizi anlatıyor. Mars geri hareketteyken savaşılacak şey dışarıda değil, içeridedir…

Bu sene Mars’ın durumuna bakacak olursak Aralık ayından beri hiç de rahat etmediğini Terazi burcundaydı. Terazi’nin kibarlığıyla hareket etmeye çalışan maço Mars için hiç de güzel değil bu durum. Bir de üstüne 1 Mart ile 20 Mayıs 2014 tarihleri arasında Terazi burcunda geri hareket başlayınca, iyilik için atılan adımların kavgaya dönüşebileceğini söyleyebiliriz. Ancak kendinizi dengelediğinizde sorunların üstesinden gelebilirsiniz. Aralık’tan bu yana yaşadığınız sorunların üstesinden gelmeniz gereken bir sürece doğru ilerliyorsunuz.

Özellikle ülkemiz açısından bakarsak, bu geçiş dönemi gergin olaylara sebep olabilir. Toplumsal enerjimizi kontrol etmeliyiz. Ancak şunu özellikle belirtmeliyim: Pek çok yerde yapılan sert yorumları gördüğümde üzülüyorum. Astroloji adına oluşturulan 'korku imparatorluğu'na esir olmamalı, kişisel iradenizi kontrol etmelisiniz. Mars tam da bunu söylüyor size. İçinize dönün ve kendinize bakın... Geçmişte de bu döngülerden geçtiğimizi hiç unutmamak da fayda var.

Astroloji zamanı anlatır, yöneten, yönetmek zorunda olan ise sizsiniz. Geri çekilip, yorgan altına saklanmayı söyleyen yorumlardan uzak durmanızı tavsiye ederim. Kişisel sorumluluk alıp, gereğini yapmaya odaklanmalısınız. Yoksa gökyüzü bir saniye bile durmuyor.

1 Mart – 20 Mayıs 2014 tarihleri arasında 27 derece Terazi burcunda başlayan geri hareket, 9 derece Terazi burcunda sona erecek…
Geçmişteki Mars’ın Terazi burcundaki geri hareketlerini hatırlayıp, hatıralarınızı gözden geçirmeniz size yardımcı olabilir. Burada kişisel düşünmeye çalışmalı, varsa o dönemde yaşadığınız öfke kontrolü sorunlarına bakmalısınız. Yakın geçmişte Mars'ın Terazi burcunda geri harekette olduğu tarihler şöyle:

18 Mart – 4 Haziran 1999 tarihleri arasında 12 derece Akrep burcunda başlayan geri hareket, 24 derece Terazi burcunda bitmiş.

6 Şubat – 27 Mayıs 1997 tarihleri arasında 5 derece Terazi burcunda başlayan geri hareket, 16 derece Başak burcunda bitmiş.

20 Şubat - 11 May 1982 tarihleri arasında 19 derece Terazi burcunda başlayan geri hareket, 0 derece Terazi burcunda bitmiş… Şu anda yaşadığımız, Terazi burcundaki geri harekete en yakın tarih burası.

Mars’ın geri harekette yarattığı korku ve endişeye esir olmamalı, tecrübelerinizin ışığından yararlanmalı, geleceğe umutla bakmalısınız.
Unutmayın ki, yıldızların ışığı sadece karanlık geceleri aydınlatmaz…

Şimdi gelin Mars'ın Terazi burcundaki bu geri hareketinin burçlara etkisi nasıl olacak bakalım:

Mars'ın geri hareketinin burçlara göre etkileri


Yükselen burcunuza göre okumanızı tavsiye ederiz.

Koç burçları ve yükseleni Koç olanlar
(21 Mart - 19 Nisan)
Enerjinizi ortaya koymakta, motive olmakta zorlanabilirsiniz. Aynı zamanda eşinizle ilişkinizde sürtüşmeler gündeme gelebilir. Süre sonuna kadar enerjinizi gereksiz yere harcamamalı, dinlenerek güç toplamalısınız. Anlaşma ve sözleşmelerde sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Evlilik, ortaklık gibi konularda gereksiz yere mücadele yaşayabilirsiniz.

Boğa burçları ve yükseleni Boğa olanlar
(20 Nisan - 20 Mayıs)
Enerjiniz düşük olacağı için motivasyona yönelik adımlar atmamanız yerinde olur. Gücünü harcamamalısınız. Özellikle sağlığınızı korumalısınız. Gündelik hayatta kendinize çok yüklenmeyin. Ateşli, bulaşıcı hastalıklardan korunmak için önem almanızı tavsiye ederim. Ofisinizde iş yaparken güvenlik önemlerini artırmalısınız. Zorunlu haller dışında ameliyat ve operasyonlardan uzak durun.

İkizler burçları ve yükseleni İkizler burçları olanlar
(21 Mayıs - 20 Haziran)
Enerjinizde azalma olacağı için adımlarınızı temkinli atın. Sizi motive eden şeyleri bu süreçte gözden geçirip enerjinizi yeniden düzenlemeniz yerinde olur. Önemli kararlar almak durumunda kaldığınızda şartları iyice kontrol etmelisiniz. Aşk hayatınızda sorun olabilir, sevdiğiniz kişiyi zorlamamanızı tavsiye ederim. Çocuk sahibi olmak isteyenler bu dönemde zorlukla karşılaşabilirler. Sorunları çözmek için adım adım ilerlemelisiniz.

Yengeç burçları ve yükseleni Yengeç olanlar
(21 Haziran - 22 Temmuz)
Bu dönemde dikkat etmeniz gereken konular ailesel gelişmeler. Eviniz, ocağınızla ilgili zor bir enerjinin ortaya çıktığı bu zaman diliminde, sürtüşmeden çekinin. Taşınma, tadilat, tamirat gibi konularda zorlanabilirsiniz. Evde yapacağınız küçük bir değişiklik bile düşündüğünüzden uzun sürebilir, sorunlar ortaya çıkabilir. Enerjinizi boşuna tüketmeyin.

Aslan burçları ve yükseleni Aslan olanlar
(23 Temmuz - 22 Ağustos)
Öfkenizi kontrol etmeniz gereken bir dönemden geçiyorsunuz. Özellikle iletişimle ilgili sorunlar gündeme gelebilir. Kardeşiniz, komşunuz ya da akranlarınızla aranızın açılmasına sebep olacak diyaloglardan sakının. Yanlış anlamalara açık bir süreçtesiniz. Ticari faaliyetlerde bulunuyorsanız yanlış bir imzayla düşündüğünüzden fazla risk alabilirsiniz.

Başak burçları ve yükseleni Başak olanlar
(23 Ağustos - 22 Eylül)
Bu tarihler arasında enerjiniz düşük olabileceği için risk almamalısınız. Özellikle maddi konularda bazı işler ters gidebilir. Kaynaklarınızı kullanma konusunda tutumlu olmanız yararınıza. Bütçenizi dengelemeye çalışın. Maaşınızı, gelirlerinizi daha uygun bir şekilde harcamaya özen gösterin. Tam da tersine gelişen durumlara, artan masraflara karşın önlem almalısınız.

Terazi burçları ve yükseleni Terazi olanlar
(23 Eylül - 22 Ekim)
Bu süre sonuna kadar enerjinizi dengelemekte zorlanabilirsiniz. Gücünüzün eksildiğini, isteksizleştiğinizi görebilirsiniz. Özellikle sağlığınızla ilgilenmenizi tavsiye ederim. Kılık, kıyafet ya da görünüşünüzle ilgili adımlarınızı ertelemeniz yararlı olacak. Zorunlu olmayan her türlü cerahi operasyondan sakının. Dinlenmeye daha fazla önem vermelisiniz. İkili ilişkilerde hızlı çıkış yapmayın.

Akrep burçları ve yükseleni Akrep olanlar
( 23 Ekim - 21 Kasım)
Gücünüzü ortaya koyakta zorlanabilirsiniz. Motive olmakta zorlanabilir, enerjinizi toparlayamayabilirsiniz. Gizli öfke patlamaları yaşamamak için, gücünüzü başkaları için harcamalı, fedakarlık yaparak kullanmalısınız. Gizli, geçmişte kalan konuların açılmasından endişelenmeyin. Aksi takdirde ortaya çıkan endişelerle baş etmeniz zor olabilir. En iyisi geri planda durmaya özen göstermek. Bu arada sağlığınız için yapmanız gerekenleri ihmal etmeyin.

Yay burçları ve yükseleni Yay olanlar
(22 Kasım - 20 Aralık)
Bu tarihler arasında arkadaşlarınızla ilişkilerinizde sorunlar ortaya çıkabilir. Aksaklıkları gidermek için olumlu hareket etseniz de eleştiri alabilirsiniz. Gelecek günleri planlamakta motive olamayabilirsiniz. Enerji gerektiren uğraşları bu tarihlerde yapmamalısınız. Sosyal çevrenizdeki sorunları çözmek için daha barışcıl davranmalı, hızlı ve tepkisel kararlar almamalsınız.

Oğlak burçları ve yükseleni Oğlak olanlar
(21 Aralık - 19 Ocak)
Mayıs sonuna kadar sürecek bu dönemde, işle ilgili konularda enerjinizi ortaya koymakta zorlanabilirsiniz. Üstlerinizle ilişkilerinizde yumuşak olun. Üstünüze yük bindiğini hissettiğiniz zamanlarda kontrolünüzü kaymetmeyin. Dengesizlik yaşayıp, yöneticilerinizle sertleşmemenizi özellikle tavsiye ederim. İşiniz, mesleğiniz açısından sınandığınızı bilerek yol almalı, her şeye tepki vermemelisiniz.

Kova burçları ve yükseleni Kova olanlar
(20 Ocak - 18 Şubat)
Bu dönemde enerjinizde düşüklük hissedebilirsiniz. Kendinizi zorlamamalı, inat etmemelisiniz. Yabancılar ve yurt dışı konularında engelleri aşmak için kendinize zaman tanımalısınız. Hukuksal konularda zorlanabilirsiniz. Yurt dışı, yabancılar, ithalat, ihracat gibi konularda dikkatli olmalısınız. Yüksek öğretimle ilgili konularda inat etmemeli, sorunları farklı bir şekilde çözmeye çalışmalısınız.

Balık burçları ve yükseleni Balık olanlar
(19 Şubat - 20 Mart)
Bu dönemde enerjinizde bariz bir düşme hissedebilirsiniz. Motivasyon gücünüz azalabilir. Bu zaman içinde kendinizi şarj etmek için geriye çekilin. Maddi konulara daha dikkat edin. Özellikle ortaklaşa gelirlerinizde sorunlar olabilir. Atladığınız bir vergi, sigorta, ceza ortaya çıkabilir. Her türlü hırsızlık ve yan kesicilik için önlem almalısınız. Borç, alacak, kredi dengenizi korumaya çalışmalısınız. Ayrıca ameliyat, operasyon gibi konulardan uzak durmanız, gerekli durumlarda olduğundan titiz davranmanızı iyi olur.

www.facebook.com/AstrolojiUzmaniAsudeArgun


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER