› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 12.07.2012

Merkür yine geri gidiyor (15 Temmuz-8 Ağustos)

Zodyak'ın yaramaz delikanlısı yine geri harekete geçiyor: Merkür gezegeni, 15 Temmuz'da Aslan burcunda geri hareketine başlıyor. 8 Ağustos tarihine kadar sürecek bu hareketin bizi nasıl etkileyeceğini Astrofiber.com sitesinin astrologları Pudra.com'a anlatıyor.

Yunan mitolojisinde söz söyleme sanatının ve kıvraklığın, buluşların ve yolculukların tanrısı olan Hermes, Romalıların haberleşme ve ticaret tanrısı olan Mercurius, Zodyak’ın hızlı, zeki ve ele avuca sığmaz delikanlısı Merkür gezegeni, 15 Temmuz 05:15’de Aslan burcunda geri hareketine başlıyor. 8 Ağustos tarihine kadar sürecek bu hareketin günlük yaşantımıza, kararlarımıza, duygusal ve ruhsal hayatımıza kuşkusuz bazı etkileri olacak.

Merkür yine geri gidiyor (15 Temmuz-8 Ağustos)

Astrolojide Merkür gezegeni, zekâmızı, anlama, algılama ve öğrenme kapasitemizi, konuşma becerimizi, ticaretle ilgili konuları, kısa yolculukları, yakın çevremizi, öğrenim hayatımızı ve öğretmenlik unsurlarını, sözel-görsel ve yazılı iletişim konularımız ile gençlerle ilgili pek çok konuyu temsil etmektedir. Haberleşme alanında önemli görevleri olan Merkür’ün temel fonksiyonları arasında bilgiyi oluşturma ve yaymak da bulunur. Merkür gezegeni, İkizler ve Başak burçlarının yönelticisi olup, gezegen sıralamasında güneşe en yakın gezegen konumundadır. Sağlık astrolojisinde, vücutta elleri, kolları, zihinsel becerileri ve akciğerleri temsil eder.

Doğum haritalarında Merkür’ün olumlu etkilerini alan kişiler meraklı, bu nedenle ilgi alanları sık değişime uğrasa da her şeyi bilmek ve öğrenmek isteyen, entelektüel, dinamik ve genç görünümlü, zeki ve pratik, çok okuyan ve çabuk öğrenen kişilerdir. Doğum haritasında olumsuz etkiler barındıran Merkür’ün ise söz konusu konularda elverişsiz şartlar taşıyacağını ifade edebiliriz. Hava elementinde yer alan Merkür, yine doğası gereği, uçucu, sabırsız, ani değişimlere açık olması nedeniyle zaman zaman dengesiz bir imaj çizen, bu dengesizliği nedeniyle de yine zaman zaman güvenilmez olarak algılanan yönler de barındırır. Merkür hızı ve sabırsızlığı nedeniyle sinirsel aktivite de oldukça etkin ve ön plandadır. Merküryen kişiler o kadar zeki ve hızlı kavrama-aktarma yeteneğine sahiptirler ki, bazen ilgi çekmek veya daha bilgili ve entelektüel görünmek adına zaman zaman aktarımlarında abartıya kaçabilirler. Ancak hayalperest olmaktan çok rasyonel, realist ve zekâya inanan kişilerdir.

Astroloji haritasında 3. ve 6. evimizin yöneticisi olan Merkür, günümüzde iletişimin geldiği düzey göz önüne alındığında doğal olarak gündelik hayatımızı etkileyen pek çok unsurun temelinde önemli bir yer tutar. Ayrıca Merkür, reklamcılık, halkla ilişkiler, gazetecilik, öğretmenlik, spikerlik, eleştirmenlik, ticaret ve medya alanlarındaki meslekleri kapsayan geniş bir alanı etkileyen unsurlar barındırır.

Merkür 13 ayda üç kere yaklaşık 21 gün süreyle geri harekette bulunur. Bu dönemlerde, genel olarak iletişimde aksaklıklar, yanlış anlamalar, istenmeyen sözlerin sarf edilmesi, iletişim sistemlerinde arızalar, yolculuklarda ertelenmeler ve aksaklıklar, yapılan planların bozulması muhtemeldir. Bu bakımlardan retro dönemlerinde yeni konulara başlamaktan, sözleşme-anlaşma imzalanmaktan, yeni satın almalarda bulunmaktan çok, mevcut konulara yönelmek ve eldeki işleri tamamlamaya çalışmak daha elverişli koşullar getirecektir. Kişilere özgü doğum haritasında Merkür’ün bulunduğu ev ile ilgili konularda ve yaptığı açılar da göz önünde bulundurulduğunda retro dönemlerindeki olumsuz durumlar özelde kişinin hayatında pek çok konuyu etkileme kapasitesine sahiptir. Doğum haritasında Merkür’ün etkileri kuvvetli olan kişilerin daha dikkatli olmalarını önermekteyiz.

Merkür'ün retro hareketinin Aslan burcunda olması, Aslan burcunun özelliklerini de göz önüne almamızı gerektiriyor. Bu dönemde, keyif veren lüks unsurlardaki fazla tüketime, babamız ve/veya otorite figürleri ile ilgili iletişim konularında tersliklere, yüksek egodan kaynaklanan ani çıkışlarda bulunma potansiyelimize, yaşam enerjimizdeki değişkenlikler dolayısıyla stres ve depresyona açık ruh hallerimize dikkat etmeliyiz. Yine Aslan burcuyla ilgili olarak, liderlik ve yönetimle ilgili sorunlara, yaratıcılık gerektiren konularda ve gösteri dünyasında yaşanacak aksiliklere tanık olabiliriz. İkili ilişkilerimizle yakından ilişkili olan bu durumlar nedeniyle, yakın çevremizdeki kişiler ile iletişimimizde daha hassas ve dikkatli olmamız gerektiğini söyleyebiliriz.

Aslan burcunun yöneticisi Güneş ile Merkür arasında yakın bir ilişki mevcuttur. Güneş’e en yakın gezegen olması nedeniyle Merkür gezegeni; Güneş’ ten en fazla 28 derece uzaklaşabilir. Bu özellik göz önünde bulundurulduğunda Merkür ve Güneş ilişkisi oldukça önem kazanmaktadır. Dolayısıyla 15 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında; İkizler, Başak ve Aslan burçlarının ayrı bir hassasiyete sahip olduklarını söylemek çok yanlış olmayacaktır. Astrolojik doğum haritasında İkizler, Başak ve Aslan burçları ile bunların haritada bulunduğu evlerin konuları kişisel olarak etkili olacaktır.

Çoğunlukla Merkür retrosunun negatif etkileri konuşulmasına rağmen, olumlu etkileri de yok değildir. Örneğin daha önce bitirilmemiş, sonuca bağlanmamış, askıda kalan konuların bitirilmesi için en elverişli dönemdir, hatta bazen retro hareketin oluşmasıyla bu konular hızla sonuçlanıverir. Yazı yazmak, rapor tamamlamak, ödev hazırlamak gibi detaylı, dikkat ve zihinsel kapasite isteyen konularda çalışmak için çok elverişlidir. Ancak yine de bilgisayarınızın çökmesi, yazdıklarınızın kaybolması gibi gelişmelere karşı dikkatli olmakta da fayda bulunmaktadır. Bir önceki retro döneminde başladığınız işlerin sonuçlarını bu dönemde elde etmeniz de çok muhtemeldir. Her ne durumda olursa olsun, Merkür, eğlenceli, neşeli, zeki ve pratik doğası gereği, getireceği olumsuzlukları da aynı beceri ve zekayla çözümleme gücüne sahiptir. Sonuçta tüm astrolojik hareketler hayatımızın inişleri ve çıkışlarını oluşturup, kaderimizi olduğu gibi yaşamamıza olanak tanıdığına göre, olabilecekler konusunda endişelenmek yerine tedbiri elden bırakmadan yaşamı kucaklamalıyız.

Güzel günler ve Merkür’ün tüm olumlu becerisi sizlerle olsun…
www.astrofiber.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER