@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 11.11.2013

11-17 Kasım 2013 haftasının astrolojik yorumu

Ay’ın büyümekte olduğu bir haftadayız ve pazar günü Dolunay var. Ay'la birlikte etrafınızdaki olaylar da büyüyecek. Bunu değişim fırsatı olarak görün. Astroloji Uzmanı Asude Argun'dan haftanın astrolojik ipuçları Pudra.com'da.

Geçen hafta 3 Kasım’da Yeniay’la birlikte Güneş tutulması yaşamıştık. Aynı zamanda Hicri takvimde yeniyıl başladı, ilk ay Muharrem’e girdik. Minik bir hatırlatma; 13 Kasım Çarşamba Aşure günü. Şimdi artık Ay büyürken olaylar da büyüyecek. Pazar günü yaşanacak Dolunay, etkisini birkaç gün öncesi ve sonrası gösterecek. Bu yüzden gerginlikten uzak durmaya çalışmanızı öneririm.

11-17 Kasım 2013 haftasının astrolojik yorumu

11 Kasım 2013 Pazartesi
Haftanın ilk günü Ay, hassas Balık burcunda. Gündelik modumuzu anlatan Ay’ın yaklaşık olarak iki buçuk gün sürecek Balık’taki yolculuğu sırasında daha naif olabilirsiniz. Olaylar karşısında çabuk dağılabilir, odaklanma zorluğu yaşayabilirsiniz.

Ay’ın gün içindeki açıları öne çıkan olayları anlatır. Bugün ilk açı, iletişimci Merkür’le. Henüz istediği hızı kazanamayan Merkür kafa karışıklığına sebep olup, ağzınızdan yanlış sözler çıkmasına sebep olabilir. Ayrıca gün içinde çabuk dağılan Neptün’le de kontak kuracak. Netleşmek gerçekten zor olacağa benziyor. Ardından Ay’ın hayalci Neptün’le kavuşumu, daha da duygusal davranmanıza sebep olabilir. Bugün objektif kararlar vermekte zorlanabilirsiniz. Maddi konularda ve dünyevi gerçeklerde hayal kırıklığı yaşamamak için kesin kararlar almamanızı tavsiye ederim. Ama duygularınıza güvenmelisiniz. Venüs’le sağlanan altmış derecelik açı, duygularınız sayesinde ilişkilerinizi geliştireceğinizi söylüyor. Plüton ile altmış derecelik açı ise önemli destekler alacağınızın habercisi.

Biliyorsunuz Merkür 21 Ekim’de geri hareketine başlamış, ancak 10 Kasım gecesi düzelmişti. Merkür geri gitmesiyle ilgili bilgileri gözden geçirmek isterseniz "Merkür geri giderken neler oluyor?" yazımı okuyabilirsiniz. Bir sonraki geri hareketi 6 Şubat’la 28 Şubat arasında olacak. Bu dönemde yaşadığınız deneyimleri bir kenara not alarak, sonrası için hazırlık yapabilirsiniz.

12 Kasım 2013 2013 Salı
Ay, zodyaktaki yolculuğuna Balık burcunda devam ediyor. İşiniz gereği yaratıcı şeyler yapmanız gerekiyorsa bugünleri çok iyi kullanmalısınız. İlhama açık ve kolayca esinlenebileceğiniz şartlar sizinle birlikte. Duygusal dünyanızın kapıları ardına kadar açık. Aşkı, sevgiyi ve evreni ruhunuzda hissedebilirsiniz. Ancak gerçekçi dünya şartlarına dönmekte zorlanabilirsiniz.

Ay’ın ilk açısı disipline eden Satürn’le. Bugün dünden farklı olarak, sizi gerçek dünyaya döndürecek olaylar gündeme gelebilir. Ayaklarınız yere sağlam basmalı ama sezgilerinize de güvenmelisiniz. Savaşçı Mars’la karşı karşıya gelen Ay, sinirlerinizi gerecek olaylara dikkat çekiyor. Siz büyük resme bakarken, karşınızdaki kişiler küçücük detayları gözünüze sokabilir. Bunun uyarı olduğunu fark ederseniz fırsatı yakalarsınız. Ay’ın şans gezegeni Jüpiter’le kuracağı uyumlu üçgen açı, başarıyı vaat ediyor.

Ayrıca bugün sadece Ay değil, Güneş de şanslı Jüpiter’le üçgen açı içinde olacak. Gökyüzünde su elementi burçlarda oluşan bu büyük üçgeni iyi değerlendirmek gerek. Ruhani isteklerinizin ve dualarınızın kabul olacağına inanmalısınız. Aşure günlerinden geçerken gökyüzünün kapıları size doğru açılmakta. İlahi olan her şeyle bağlantınızı artırmalısınız.

Akşam üstü 16.33’ten başlayarak çarşamba 09.39’a kadar boşlukta kalan Ay, içe yönelmek için fırsatlar doğuracak. Ay büyürken zorlu olaylara rağmen içinize dönüp ışığa yönelmeniz, ruhunuza iyi gelecek ve ardından olayları daha geniş algılamanıza yardımcı olacak.

13 Kasım 2013 Çarşamba
Artık olaylar hızlanıyor. Ay’ın naif Balık burcundan savaşçı Koç burcuna geçişiyle birlikte siz de harekete geçebilirsiniz. Tabii ki etrafınızdaki olaylar da hareketlenecek bunun sonucunda. Önümüzdeki iki buçuk gün boyunca daha cesur, daha dobra ve daha atılgan hareket edebilirsiniz. Yapmak istediğiniz, ne zamandır beklediğiniz işlere yönelip cesurca ilk adımı atabilirsiniz. Büyüyen Ay, düzelen Merkür sizden yana.

14 Kasım 2013 Perşembe
Gözü pek Koç burcunda yoluna devam eden Ay, dünden farklı olarak bugün birçok gezegenle kontak kurmakta ve olayların değişik taraflarını ortaya çıkarmakta.

Ay’ın ilk kontağı, güzel Venüs’le. İlişkilerinizi geliştirmek ve başkalarından destek almak için oldukça uygun bugünü iyi değerlendirmenizi öneririm. Duygularınızı net bir şekilde ifade etmeniz de kolaylaşacak. Ancak fark etmeden kabalaşmamaya özen göstermelisiniz.

Dönüşüm gezegeni Plüton ile sert kare açı, ilişkilerin yeni bir süreceğe gireceğini işaret ediyor olabilir. Zıtlaşmak yerine, paslaşmalısınız. Geliştiren Jüpiter’le bağlantı kuran Ay, olayların sizin tepkilerinize uygun gelişeceğini anlatıyor.

Akşam 22.57’den başlayarak cuma 16.49’a kadar Ay boşlukta olacak. Ay’ın açısız kalacağı bu saatleri değerlendirmek için önerileri Astrolojide 'Ay Boşlukta' ne demek? adlı yazımdan okuyabilirsiniz.

15 Kasım 2013 Cuma
Günün ilk yarısı hareketli geçebilir. Ancak verimliliği konusunda endişem var. Ay boşluktayken yapılan işlerin uzun soluklu olmadığına çok şahit oldum. O yüzden normalde zaman alacak, el oyalayacak işleri ön plana almanızı tavsiye ederim. Mesela kendim bu saatlerde kişisel danışmanlık randevusu vermek yerine, ders notlarımı düzenlemeye ve mail'leri cevaplamaya ayırıyorum. O zaman umduğumdan da verimli gelişmeler ortaya çıkıyor.

Akşama doğru Boğa burcuna giren Ay, hafta sonuna damgasını vuruyor. Boğa’nın sakinliği, ağırkanlılığı ama pratik ve verimli tarafları ortaya çıkacak. Damak tadına da daha düşkün olabilirsiniz. Keyif alacağınız şeylere daha çok yönelmek isteyebilirsiniz. Güvenlik ve sağlamlık ihtiyacınız da artacak. Daha stabil olmak isteyeceksiniz. O yüzden konsantrasyonunuzu bozan olaylara daha fazla tepki verebilirsiniz. Pazar günü yaşanacak Dolunay’a yaklaşırken, daha dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Öfkeyle kalkan zararla oturabilir. Bugün Ay’ın açısı, olayları netleştirmeyen Neptün’le olacağı için daha rahat olmanız mümkün. Ancak sis bulutları dağıldığında olayları yanlış anladığınızı fark edebilirsiniz. Tedbir, böyle zamanlarda iyidir.

İlişki gezegeni Venüs'ün bugün Uranüs'le kare açısı ve Plüton'la kavuşumu dikkat çekiyor. Değer verdiğiniz kişilerle ilgili ani değişiklikler gündeme gelmesi olası. Güç kazanmak istiyorsanız, kutuplaşmamaya özen göstermenizi tavsiye ederim.

16 Kasım 2013 Cumartesi
Dolunay'ın etkisinde olduğumuz hafta sonu Ay’ın önünde birçok açı var. Bu da bir çok olayın, duygu durumunun ortaya çıkacağını haber veriyor. Her ne kadar Ay, sabit Boğa burcunda olsa ve olayların değişmemesini istese de, hareketli günler ortaya çıkacak. Bu durumun gerginlik yaratmaması için tepkisel davranmamanızı öneririm. Boğa’nın sabrını kullanarak, olayları başarıyla yönetebilirsiniz. Direnmeden, sakin adımlar atmanız ve olaylara uyum sağlamanız, sorunları fırsat haline dönüştürecek.

Günün ilk bağlantısı, akıl gezegeni Merkür’le. Karşınızdaki insanlardan farklı bakış açıları edinebilirsiniz. Daha sezgisel düşünmeli, olayların arkasındaki nedenleri anlamaya çalışmalısınız. Böylece daha pratik ve çözüme odaklı hareket edeceksiniz.

Ay’ın Plüton’la üçgen açısı, gelecek desteğin habercisi. Hayaller değil, gerçeklere konsantre olmanız sayesinde daha hızlı ilerleyeceksiniz. Ardından, Plüton yanında yer alan ve değer yaratan Venüs’le uyumlu üçgen açı, ilişkilerin altını çiziyor. İyi şeyler yapmak için iyi insanlarla olmalı, dönüşüme ayak uydurmalısınız. Ay ile zorlu Satürn arasındaki karşıtlık, sorumluluklarınızı hatırlatıyor. Kendinizi daralmış hissedebilirsiniz. Ancak olaylara daha gerçekçi baktığınızda, hiç de korktuğunuz gibi olmadığını göreceksiniz. Anne, annelik gibi ailevi konularda daha çok sorumluluk almanız gerekebilir.

17 Kasım 2013 Pazar
Dolunay günündeyiz… Akşam 17.15’te gerçekleşen Güneş ve Ay karşıtlığı, en azından bir gün önce ve bir gün sonrasında etkili olacak. O yüzden hafta başına kadar olayları daha yakından takip etmeye özen göstermelisiniz. Yeniay bir tutulmayla başladığı için, bu Dolunay’da kadersel olayların ortaya çıkması oldukça muhtemel. Tabii ki bu etkiler, açılımlar ve doğum haritanızın potansiyeline göre olacak.

Gün boyunca olaylara tepkisel yaklaşmamanızı tavsiye ederim. Güneş Akrep burcunda, korkularınızı ve saklı gerçekleri anlatırken, karşısında duran Ay, huzuru korumak isteyen Boğa burcunda. Özellikle maddi konularda ve dünyevi gerçeklerde daha hassas davranabilirsiniz. Kaybetmekten korkup daha maddiyatçı davranabilirsiniz. Ancak tutulmanın Akrep burcunda gerçekleşmesi, korkularla yüzleşme zamanın geldiğini hatırlatmaktaydı. O yüzden Boğa burcunun verdiği kararlılıkla, olayları adım adım değerlendirmeniz yararlı olacak.

Ay’ın savaşçı Mars’la kuracağı üçgen açı, olayların üstüne gitmek için cesaret verecek. Ancak sürtüşmeden kaçınmalısınız. Olayların detaylarına dikkat etmeniz normal olsa da, küçük şeylere takılmamanız iyi olur. Eleştirmek için doğru zamanda değilsiniz, söylemeliyim. Ay’la bereketli Jüpiter arasındaki altmış derecelik açı, attığınız küçük adımların karşılığını hızlı göreceğinizi söylüyor. Siz iyilik, doğruluk ve adalet adına yol aldıkça şans sizden yana olacak. Pazar akşamı 17.15’te boşluğa düşen Ay, pazartesi gece yarısına kadar yaptıklarımızı gözden geçirmek için fırsat veriyor.

Önemli zamanlardan geçtiğinizi bilmeli, ancak korkuları ve endişeleri bir kenara bırakmalısınız. O zaman saklı gerçekleri ve manevi hazineleri fark edip, başarıyı yakalayacaksınız. Gökyüzü size rehberlik etmek için bekliyor.

Unutmayın, yıldızlar sadece karanlık geceleri aydınlatmaz…

Astroloji Uzmanı Asude Argun
www.asudeargun.com
www.facebook.com/AstrolojiUzmaniAsudeArgun
twitter.com/AsudeArgun


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER