Habertürk 11.03.2012

12 Mart haftasına astrolojik bakış

Astrolog Öner Döşer 12 Mart haftasını yorumluyor... Bakalım bu hafta bizi neler bekliyormuş.

Haftaya Merkür gerilemesiyle başlıyoruz. Merkür Koç burcunda gerilemeye başlayacak ve gerilemesini Balık burcunda sürdürecek. Koç burcu yeni işlere girişim cesareti, keşifler ve yeni adımlar atmak demektir. Gölge yönü acelecilik ve düşünmeden yapılan girişimlerdir. Merkür’ün Koç burcunda gerileyeceği 12-23 Mart arasındaki tarihlerde atacağımız adımlarda acelecilikten kaçınmalı, girişeceğimiz işleri birkaç kez gözden geçirmeliyiz. Koç burcu ham ve işlenmemiş enerjinin en yüksek seviyesini temsil ettiğinden, bu enerjimizi içe yönelterek, kişisel gelişimimiz ve kendimizi keşfetmek için kullanabiliriz.

12 Mart haftasına astrolojik bakış

Salı günü kesinleşecek Jüpiter-Plüton yüzyirmiliği (üçgen açı) girişimlerimizde güçlü destekler alabilme, etkinliğimizi ve gücümüzü daha geniş alana yayabilme şansımızı arttırıyor. Bu olumlu ve güçlü etkiler, Çarşamba günü Venüs’ün de katılımıyla daha da etkinleşiyor. Sosyal ve özel ilişkilerde güç ve destek kazanabiliriz. Aynı gün kesinleşecek Venüs-Jüpiter kavuşumu, hafta ortasındaki günlerde şanslı, olumlu etkilerin ağırlık kazanacağını gösteriyor. Venüs ve Jüpiter klasik astrolojide “iyiciller” olarak tanımlanırlar ve kavuşum yapıyor olmaları büyük şans, bolluk ve bereket, zenginlik göstergesi olarak kabul edilir. Bu kavuşumun Venüs’ün yöneticiliğindeki Boğa burcunda olması, bu olumlu etkinin olduğu günlerde atılacak adımların kalıcı sonuçlar getirmesi potansiyelini arttırıyor. Venüs’ün Mars ile de uyumlu açı oluşturacak olması, özel ve sosyal ilişkilerin güçlenmesi bağlamında bir diğer olumlu gösterge. Mars-Jüpiter arasındaki yüzyirmi derecelik uyumlu açı da cesaretimizi ve girişimcilik kabiliyetimizi yerinde ve dozunda ortaya koyabilmemize yardımcı olacak. Mars-Plüton yüzyirmiliği de kendimizi güvenli ve karizmatik bir şekilde ifade edebilme ve ortaya koyabilme şansı veriyor.

Tüm bu dizilimler gökyüzünde Büyük Üçgen açı kalıbı oluşturuyor. Bu Büyük Üçgen toprak elementinde burçlar arasında gerçekleşeceğinden (Boğa, Başak, Oğlak), hafta genelinde girişeceğimiz işlerden olumlu geri dönüşler alabilme şansımız artıyor. Toprak elementindeki Büyük Üçgen pratikliği, parasal ve diğer maddesel şeylerde başarı vaat eder. Bu şartlarda hafta genelinde ticari ve ekonomik konularda girişeceğimiz işlerde başarı elde edebiliriz (Merkür ve Mars gerilemesini de göz önüne almak kaydıyla).

Hafta sonunda geri hareketli Merkür’ün Uranüs ile tekrar kavuşumunun etkilerini belirgin bir şekilde hissedeceğiz. Yaratıcı fikirlere, buluşlara çok açık olacağımız bu günlerde, bu fikir ve görüşlerimizi aceleci bir şekilde ortaya koymak yerine üzerlerinde biraz daha kafa yormamızda, düzenlememizde, ancak ondan sonra ortaya koymamızda fayda var.

Haftanın günlere göre değerlendirmelerine gelince…

Pazartesi günü boyunca Ay Akrep burcunda ilerliyor. Olaylardan daha derin etkileneceğimiz, duygusal alışverişlerimizin ön plana çıkacağı bir gündeyiz. Ülkemiz, ülkemizin gençlerini ilgilendiren konular, borsa ve piyasalarla ilgili konular gündemde daha fazla yer alacak. Merkür Koç burcunda gerilemesine başlıyor. Merkür’ün Koç burcunda gerileyeceği 12-23 Mart arasındaki tarihlerde atacağımız adımlarda acelecilikten kaçınmalı, girişeceğimiz işleri birkaç kez gözden geçirmeliyiz. Akşam saatlerinde etkinleşmeye başlayacak Ay-Güneş arasındaki yüzyirmi derecelik uyumlu açı, kadın-erkek ilişkilerinde, otorite figürleriyle yapılan görüşmeler, iş ve girişimlerde destekleyici etkilerin ağırlık tutacağını gösteriyor. Astrolojide Ay-Güneş arasındaki uyumlu açılar terfi istemek, başkalarının işlerini idare etmek, yeni risklere girişmek, yatırım yapmak ve spekülatif konular, etkin ve önemli kişilerle görüşmek, toplantılar düzenlemek, ilerleme sağlamak için yardım almak açısından uygun görülmüştür. Pek tabii ki henüz geri hareketine başlamış Merkür’ü dikkate almakta, aceleci olmamakta ve iyi plan yapmakta fayda var. 20:30’da Güneş ile açısını kesinleştiren Ay’ın bundan sonrasında herhangi bir açısı kalmadığı için Akrep burcundan çıkana kadar boşlukta ilerlemeye devam edecek.

Salı gününe girerken Ay Henüz Akrep burcunda boşlukta ilerliyor. 08:54 itibariyle Ay Yay burcuna geçiş yapıyor. Duygusal anlamda kendimizi daha coşkun hissedeceğimiz, dış menşeli işler, seyahatler, eğitim ve yayıncılıkla ilgili konularda hızlı gelişme kaydedebileceğimiz bir gündeyiz. Memurlar, çalışanlar, askeriye ve güvenlik güçleriyle ilgili konuların ön plana çıkacağı bir gündeyiz. Ay-Neptün arasındaki dik açının etkisini göstereceği öğle üzeri saatlerde duygusal dengemizi sağlamakta zorlanabiliriz. Bu yüzden önemli kararlarımızı bu saatlere denk getirmesek iyi ederiz. Ay-Neptün arasındaki uyumsuz açılar spekülatif konular, aşkla ilgili konular ve evlilik, kontratlar yapmak, müzikle alakalı, artistik veya ruhsal ve psişik konularla ilgili başlangıçlar yapmak, ameliyatlar ve tedavilere girişmek açısından uygun görülmez. Öğle sonrasındaki saatlerde Ay-Uranüs yüzyirmiliğinin olumlu etkileri devreye giriyor. Ay-Uranüs arasındaki uyumlu açılar idari, politik ve kamusal kişilerle veya geniş büyük yetkilileriyle görüşmek, sosyal ortamlara katılmak, gizemli konularda eğitim almaya başlamak, elektrikle veya havacılıkla ilgili işlere girişmek, icatlar, elektrikle ilgili tedaviye başlamak, değişimler yapmak, alışılmışın dışında, yeni işlere girişmek için uygun görülmüştür. Akşam saatlerinde Ay-Merkür yüzyirmiliğinin yapıcı etkileri belirginleşiyor. İletişimsel konularda daha başarılı olabileceğimiz, kendimizi iyi ifade edebileceğimiz saatlerdeyiz. Merkür gerilemesinin farkında olarak, ticari konularda görüşmeler yapılabilir. Geç saatlerde yakınlaşan Ay-Mars karesinin gergin etkilerine karşı uyanık olmalıyız. Gün boyunca etkin olacak Jüpiter-Plüton yüzyirmiliği (üçgen açı) girişimlerimizde güçlü destekler alabilme, etkinliğimizi ve gücümüzü daha geniş alana yayabilme şansımızı arttırıyor.

Çarşamba günü boyunca Ay Yay burcunda ilerliyor. İyimserlik, genişleme ruhu, kendini güvenli ifade ve yapılan girişimlerin etkilerinin geniş alana yayılabilmesi şansı taşıyan bir gündeyiz. Memurlar, çalışanlar, askeriye ve güvenlik güçleriyle ilgili konuların ön plana çıkabilir. Jüpiter-Plüton üçgenine Venüs’ün de dahil olmasıyla sosyal ve özel ilişkilerde güç ve destek kazanma şansımız artıyor. Bugün kesinleşecek Venüs-Jüpiter kavuşumu, şanslı ve olumlu etkilerin maksimuma varacağını gösteriyor. Venüs ve Jüpiter klasik astrolojide “iyiciller” olarak tanımlanırlar ve kavuşum yapıyor olmaları büyük şans, bolluk ve bereket, zenginlik göstergesi olarak kabul edilir. Bu kavuşumun Venüs’ün yöneticiliğindeki Boğa burcunda olması, bu olumlu etkinin olduğu günlerde atılacak adımların kalıcı sonuçlar getirmesi potansiyelini arttırıyor. Venüs’ün Mars ile de uyumlu açı oluşturacak olması, özel ve sosyal ilişkilerin güçlenmesi bağlamında bir diğer olumlu gösterge. Mars-Jüpiter arasındaki yüzyirmi derecelik uyumlu açı da cesaretimizi ve girişimcilik kabiliyetimizi yerinde ve dozunda ortaya koyabilmemize yardımcı olacak.

Perşembe gününün ilk yarısında Ay Yay burcunda ilerliyor. Sabah saatlerinde kesinleşecek ve gün boyunca etkin olacak Mars-Plüton yüzyirmiliği, kendimizi güvenli ve karizmatik bir şekilde ifade edebilme ve ortaya koyabilme şansı veriyor. Ama dikkatli olmamız gereken saatler var! Ay-Güneş arasındaki dik açının kesinleşeceği gece yarısı saatlerini takip eden erken sabah saatlerinde abartılı duygusal tepkiler vermeye açık olacağız, dikkat! Karşı cinsle veya ebeveynlerimizle ilişkilerimizde de gerginlikler yaşamamak adına daha sakin hareket etmemizde ve ağırdan almamızda fayda var. Biraz daha ilerleyen saatlerde Ay-Satürn altmışlığının duygusal kontrolü sağlamamıza katkıda bulunacak etkileri devreye giriyor. 09:35’te bu açının kesinleşmesinden sonra Ay boşluğa giriyor. 12:24’te Oğlak burcuna geçiş yapacak olan Ay, günün ikinci yarısında girişeceğimiz işlerden somut sonuç elde etme şansımızın daha yüksek olduğunu işaret ediyor. Ay-Neptün altmışlığının etkin olacağı öğle sonrasındaki saatlerde sezgilerimiz, yaratıcı yeteneklerimiz daha aktif olacak. Ay-Neptün arasında uyumlu açı olduğu saatler sosyal ilişkiler, seyahatler, artistik-müzikle alakalı ve psişik aktivitelere girişmek, hastaneleri ziyaret etmek, ilaç tedavisine girişmek, ruhsal ve mistik öğretilere başlamak için uygun görülmüştür. Akşam saatlerinden itibaren ise gergin etkiler devreye giriyor. Ay-Merkür arasındaki dik açının ve hemen ardından Ay-Uranüs arasındaki dik açının etkinleşeceği bu saatlerde girişeceğimiz işlerden beklediğimiz sonuçları almamız zor gözüküyor. Bu uyumsuz açılar, kendimizi ifade etme ve iletişimde zorluk çekme ihtimalimizi güçlendiriyor (özellikle de Merkür geri harekette olduğu için).

Cuma günü boyunca Ay Oğlak burcunda ilerliyor. Gelenekçi ve muhafazakar davranışların, kurallar ve otoritenin öne çıkacağı bir gündeyiz. Ülkemizin ve yöneticilerimizin dışarıdan (yabancılardan) gelecek desteklere açık olacağı, dış platformda bazı netleşmelerin dikkat çekebileceği, somut projelerin ortaya konulabileceği bir gündeyiz. Sabah erken saatlerden itibaren Ay’ın sırasıyla Mars, Plüton Jüpiter ve Venüs ile uyumlu açıları olacak. Bu şartlarda öğle öncesindeki saatlerden itibaren ve gün geneline yayılacak şekilde girişimlerimizde güçlü destekler alabilme, etkinliğimizi ve gücümüzü daha geniş alana yayabilme şansımız yüksek. Özel ve sosyal işlerimizde güçlü destekler alabiliriz. Yani, sosyal alanda aktif olmamızın faydasını görebileceğimiz bir gündeyiz. Ekonomik alanda, temkinli ve mantıklı adımlar atmamız kaydıyla, önemli başarılar elde edebiliriz. Ay’ın da tetiklemesiyle, Venüs, Jüpiter, Mars ve Plüton arasındaki toprak elementinde Büyük Üçgen güzel bir şekilde aktif oluyor. Daha evvelce de belirttiğimiz gibi, toprak elementindeki Büyük Üçgen pratikliği, parasal ve diğer maddesel şeylerde başarı vaat eder. Bu şartlarda hafta genelinde, ama özellikle de bugün yapacağımız ticari ve ekonomik alandaki girişimlerimizden başarılı sonuçlar elde edebiliriz (Merkür ve Mars gerilemesini de göz önüne almak kaydıyla).

Cumartesi günü genelinde Ay Oğlak burcunda ilerliyor. Sorumluluk alabilme ve disiplinli olabilmenin yanı sıra, odaklanabilme kabiliyetimizin de bugün girişeceğimiz işlerde başarı elde etmemizde önemli rol oynayacağı bir gündeyiz. Uluslar arası ilişkilerimiz de dikkat çekecek. Sabah saatlerinden itibaren etkin olacak ve öğle saatlerinde iyice etkinleşecek Ay-Güneş altmışlığı, iş ve özel ilişkilerimizde başarı elde edebileceğimizi, daha hızlı ve rahat ilerleyebileceğimizi gösteriyor. Bu olumlu açının etkin olduğu saatler etkin ve unvanlı kişilerle birlikte işlere girişmek, onlardan yardım istemek, kısa seyahatler, değişimler, yeni arkadaşlıklar, sosyal ilerleme sağlayacak durumlar, edebi veya dini konularla ilgili girişimler için uygun görülmüştür. Öğle sonrasındaki saatlerde ise Ay-Satürn arasındaki dik açının bloke edici ve geciktirici etkileri devreye giriyor ve bu etki akşam saatlerine kadar devam ediyor. Bu açılar hemen her şey için uygunsuz görülmüştür. Özellikle tıbbi girişimler, ilaç tedavisine girmek, seyahat etmek, aşkla ilgili konular, yaşlı ve olgun kişilerle görüşmek açısından uygun değildir. 15:01’de Satürn ile son açısını yaptıktan sonra boşluğa giren Ay, Kova burcuna geçiş yapana kadar Satürn ile gergin açısının etkilerini üzerinde taşıyor olacak. 18:12’de Ay Kova burcuna geçiyor ve Ay-Uranüs hemen ardından Ay-Merkür altmışlık açılarının olumlu etkileri devreye girmeye başlıyor. Sosyal aktiviteler, organizasyonlar düzenlemek, sanatsal aktivitelerde yer almak, izlemek, kolektif işlere girişmek, entelektüel çalışmalarda bulunmak adına harika bir akşamdayız!

Pazar günü boyunca Ay Kova burcunda ilerliyor. Toplumsal ve sosyal konuların, zihinsel uğraşların, entelektüel kapasitenin ve yaratıcılığın öne çıkacağı bir gündeyiz. Ülkemizin ekonomisi, kredi ve borçları, bankacılık, sigorta, emeklilik, SSK gibi temaların tartışılabileceği bir gündeyiz. Sabah erken saatlerde henüz Ay-Uranüs ve Ay-Merkür altmışlık açılarının olumlu etkileri devrede olacak. Zihinsel aktivitelerde yer almak, bir şeyler öğrenmek, farklı ve orijinal fikirlerimizi yakınlarımızla paylaşmak (ama henüz dışarıda ortaya koymamak kaydıyla) açısından güzel etkiler söz konusu. Ay-Jüpiter arasındaki dik açının etkin olacağı öğle saatlerinde duygularımızı abartılı bir ifade ile gösterme, duygusal ilişkilerimizde dengesizlikler yaşama riskimiz mevcut. Bu etkiler akşam saatlerinde Ay-Venüs arasındaki dik açının etkisiyle daha da artıyor. Gün boyunca etkin olacak Merkür-Uranüs kavuşumu, Koç burcunun yeniliklere açık ve yaratıcı yönlerini etkin bir biçimde vurguluyor. Yaratıcı fikirlere, buluşlara çok açık olacağımız bu güzel günde, bu fikir ve görüşlerimizi aceleci bir şekilde ortaya koymak yerine üzerlerinde biraz daha kafa yormamızda, düzenlememizde, ancak ondan sonra ortaya koymamızda fayda var.

Keyifli, huzurlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle…

Öner DÖŞER
Astroloji Uzmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER