Habertürk 14.05.2012

14 Mayıs haftasına astrolojik bakış

Astrolog Öner Döşer 14 Mayıs haftasını yorumluyor... Bakalım bu hafta bizi neler bekliyormuş.

Haftanın ilk yarısında etkin olacak Merkür-Plüton ve Mars-Plüton yüzyirmi derecelik açıları girişeceğimiz işlere enerjimizi, cesaretimizi ve yüreğimizi koyarak hızlı ilerleyebileceğimizi gösteriyor. Merkür-Plüton üçgeni kendimizi etkin bir şekilde ifade imkanı sağlarken, Mars-Plüton üçgeni de gereken azim ve motivasyonu veriyor. Özellikle Pazartesi ve Salı günlerini iyi değerlendirerek anlaşmalar, ticari konular, eğitim ve iletişimsel konularda olumlu sonuçlar, güçlü kişilerden destekler alabiliriz.

14 Mayıs haftasına astrolojik bakış

Hafta sonuna İkizler burcundaki güneş tutulmasının etkileri damga vuracak. 0 derece İkizler burcunda gerçekleşecek güneş tutulması Ankara’ya göre çıkarılmış astroloji haritasında 20 Mayıs’ı 21 Mayıs’a bağlayan gece saatlerine denk gelse de, hafta sonundan itibaren etkilerini gösteriyor olacak. Çok önemli etkileri olduğunu düşündüğüm bu tutulma ile ilgili bilgileri takip eden haftaya bakış yazımda yayınlayacağım. Ayrıca 20 Mayıs Pazar günü 15:00-18:00 saatleri arasında Astroloji Okulu’nda düzenleyeceğim “Yaz Aylarına Astrolojik Bakış” seminerimde bu güneş tutulmasından detaylı bir şekilde bahsedeceğim. Seminerin kapsamı hakkında detaylı bilgiyi kişisel web sitemde yayınlıyoruz.

Haftanın en önemli göksel etkilerinden biri Venüs gerilemesinin başlaması hiç kuşkusuz…

Astrolojide Venüs sosyallik ve ikili ilişkilerin temsilcisidir. Geri hareketlerinde ikili ilişkilerimizde gerileme, aksaklık, engellenme ve zorlanmalar yaşarız. Karşımızdakilere gereken önemi vermeyi ihmal edebiliriz. 15 Mayıs-27 Haziran tarihleri arasında Venüs’ün İkizler burcunda gerileyecek olması ilişkilerimizde yüzeysel kalma, ilişkilerimizi hafife alma eğilimi gösterebileceğimizi işaret ediyor. İkizler burcundaki bu gerilemenin ilişkilerde maymun iştahlılık, ikili onama, iki yüzlülük, yalan dolan gibi eğilimleri tetikleme riski de mevcut pek tabii.

Geleneksel astrolojide Venüs gerilemesi dönemlerinde evlilik adımları atılması önerilmez. Venüs gerilerken estetik ve zarafetle, giyim kuşamla, artistik ve sanatsal işlerle, ev dekorasyonuna girişmek ya da kıymetli takılar alıp satmak işlerini Venüs gerilemesi zamanlarına denk getirmemek isabet olur. Bunu 15 Mayıs-27 Haziran arasındaki tarihler için genelleyebiliriz. Ama özellikle Haziran ayı başlarını vurgulamak yerinde olacaktır. Zira 4 Haziran tarihinde Yay burcunda gerçekleşecek güneş tutulması Venüs ile gergin açısal irtibat sağlıyor. Bu esnada Venüs’ün Mars ile dik açısı da çok etkin olacak (partil kare). Tutulma-Venüs-Mars arasında oluşacak T-kare açı kalıbı özel ve sosyal ilişkilerimiz açısından oldukça çatışmalı etkilerin öne çıkacağını işaret ediyor.

Gerilemesini tamamlamasına yakın tarihlerde, yani Haziran ayı sonlarında Venüs aynı burçta hareket eden Güney Ay Düğümü ile yakınlaşacak. Bu dönemde bazılarımız ilişkilerinde kayıplar yaşarken, bazılarımız ise kadersel eşlerini bulabilirler. Kadersel eşini bulma eğilimi özellikle Venüs’ün çift vücutlu (double bodied) İkizler burcunda gerilemesi sayesinde daha da öne çıkıyor. Venüs’ün İkizler burcunda gerilemesi sürecinde bir yandan ilişkilerde aldanma ve aldatmalar, spekülasyonlar, dedikodular artarken, artan sayıda kişi magazin dergilerine, gazetelere ve paparazilere malzeme olurken, bir yandan da ilişkilerimize geri dönüp bakma, zorunlu bir değerlendirme yapma fırsatı bulacağız. İnsan ilişkilerinin önemini anlayacağız.

Aslında Venüs gerileme dönemlerini geri çekilip ilişkilerimize dışarıdan bakmak, değerlendirme yapmak için değerlendirebiliriz. Bunu sadece aşk ilişkisi olarak değil, insan ilişkileri olarak genelleştirebiliriz. İkizler burcunda gerileyen Venüs’ü olumlu kullanabilir, ilişkilerimizi akılcı ve rasyonel bir şekilde gözden geçirebiliriz. Hatta ilişkimizin nasıl gittiği üzerine partnerimizi karşımıza alıp konuşabilir, mantıklı saptamalar yapıp, bunları düzeltmek üzerine konuşabiliriz. En dikkat edilmesi gereken şey yanlış anlaşılmamak adına sözlere dikkat etmek olacaktır…

Haftanın günlere göre değerlendirmelerine gelince...
Pazartesi günü boyunca Ay Balık burcunda ilerliyor. Şartların değişken akacağı, bizim bu ayak uydurmak sayesinde daha rahat ilerleyebileceğimiz bir gündeyiz. Ülkemizin geleceğini ilgilendiren konular, yöneticilerle ilgili konular ön planda olacak. Sabah saatlerinde etkin olacak Ay-Mars karşıtlığı aceleci ve agresif davranmamızın olumsuz sonuçlarını görebileceğimiz, gergin saatlerde olduğumuzu gösteriyor. Sakarlıklara, kazalara açık olacağımız bu saatlerde dikkatimizi toparlamalı, gerginlik yaratacak durumlardan uzak kalmaya çalışmalıyız. İlerleyen saatlerde etkin olacak Ay-Merkür ve Ay-Plüton altmışlık açıları iyi iletişim, beceriklilik ve esneklik sayesinde başarılı sonuçlar alabileceğimizi gösteriyor. Olumlu etkiler öğle saatlerine doğru artıyor ve gerginlikler geride kalıyor. Gün boyunca etkin olacak Merkür-Plüton yüzyirmiliği kendimizi etkin ve karizmatik bir şekilde ifade edebileceğimiz bir günde olduğumuzu işaret ediyor. Anlaşmalar, ticari konular, seyahatler, eğitim ve iletişimle ilgili konularda harekete geçmek açısından güzel bir gündeyiz. Güçlü ve etkin kişilerden yardım ve destek alabiliriz.

Salı günü boyunca Ay Balık burcunda ilerliyor. Genel anlamda olumlu ve akıcı enerjiler ön plana çıkıyor. Ülkemizin geleceğini ilgilendiren konular, yöneticilerle ilgili konular, açıklamalar dikkat çekebilir. Ay-Jüpiter arasındaki altmış derecelik uyumlu açı girişeceğimiz işlerde olumlu sonuçlar alabileceğimizi gösteriyor. Ay-Jüpiter altmışlığı kararlar vermek, evlilik, hukuki işler, yatırımlar ve spekülatif konular açısından uygun görülmüştür. Bu açının hemen ardından gelecek Ay-Venüs karesi ilişkileri zorlamamak gerektiğini işaret ediyor. Tam da Venüs’ün geri harekete geçerken Ay’dan aldığı bu açı, Venüs gerilemesi sürecinde duygusal ilişkilerde türbülans yaşanacağını gösteriyor. Öğle sonrasındaki saatleri olumlu etkileyecek Ay-Güneş altmışlığı etkin ve unvanlı kişilerle birlikte işlere girişmek, onlardan yardım istemek, kısa seyahatler, değişimler, yeni arkadaşlıklar, sosyal ilerleme sağlayacak durumlar, edebi veya dini konularla ilgili girişimler için uygun saatlerde olduğumuzu göstermekte. 15:00’te Ay boşluğa giriyor ve günün geri kalanında boşlukta ilerliyor. Venüs gerilemesi başlıyor!

Çarşamba 00:46’da Ay Koç burcuna geçiyor. Oldukça aktif ve dinamik bir gündeyiz. Kararlılık ve cesaret ön plana çıkıyor. Acelecilikten ve agresyondan kaçınmak kaydıyla girişimlerimizde başarı elde edebiliriz. Ülkemiz açısından Meclis ile ilgili temalar, ülkenin müttefikleriyle ilgili konular, sosyal ve toplumsal konular vurgu kazanabilir. Öğle sonrasındaki saatler agresif gözüküyor. Ay-Uranüs kavuşumunun ardından gelecek Ay-Plüton karesi şartları zorlama ve agresyon yaratma eğilimimizi tetikliyor. Sakarlıklara, kazalara, tartışmalara çok açık bir gündeyiz, dikkat! Riskli ve tehlikeli işlerden, spekülasyonlardan uzak kalmamızda fayda var. Hızlı hareket etmekle aceleciliği birbirine karıştırmamalıyız. Akşam saatlerinden sonra etkisini göstermeye başlayacak Mars-Plüton üçgeni efor ve enerjimizi etkin bir şekilde kullanmamıza yardım edecek.

Perşembe günü boyunca Ay Koç burcunda ilerliyor. Yenilikler yapma, bir konuya ilk girişen olma arzumuzun körükleneceği bir gündeyiz. Sosyal ve toplumsal konuların vurgu kazanacağı bu günde, ülkemizin geleceğini ilgilendiren konular ön plana çıkabilir, bu konuda gelişmeler kaydedilebilir. Gün genelinde olumlu etkiler ağırlık tutuyor. Öğle öncesinde girişeceğimiz işlerde daha hızlı ilerleme şansımız mevcut. Öğle sonrasındaki saatlerde yakınlaşmakta olan Ay-Venüs altmışlığının olumlu etkileri sayesinde ilişkilerimizi daha iyi dengeleyebileceğiz. Ay-Venüs altmışlığının etkin olduğu zamanlar parasal konular, aşka dair olaylar, evlilik, takılar veya benzeri kıymetli şeyler almak için uygun görülmüştür. Ama pek tabii Venüs gerilemesini hesaba katmalıyız mutlaka! Ay-Satürn karşıtlığının etkilerinin kendini göstermeye başlayacağı gece saatlerinde engellenme, geciktirilme, reddedilme potansiyeli yükseliyor. Yeme içme konusunda ve sağlığımız konusunda dikkatli olmalıyız bu saatlerde. Ay-Satürn karşıtlıkları endişe ve depresyonu tetikleyici etki yarattığından, bunun üstesinden gelebileceğimiz dayanışma ve sosyallik içerisinde yer almamız, yalnız kalmaktan ziyade sosyal olmamız isabetli olabilir. Ay-Satürn karşıtlığı yalnız kalma ve izolasyon eğilimini arttırır.

Cuma gününe girişte, saat 00:45’te Ay boşluğa giriyor ve öğle öncesi saatlerde boşlukta ilerliyor. Bu saatlerde girişeceğimiz işler netlik ve kararlılık kazanmayabilir. 13:04’te Ay’ın Boğa burcuna girmesiyle birlikte netlik kazanmaya başlıyoruz. Boğa burcundaki Ay sadelik, sakinlik ve huzur arayışında olacağımızı, şartları stabilize etmek isteyeceğimizi de gösteriyor. Gün boyunca Ay’ın sadece bir tek açısı var. Bu da aradığımız sakinliği, temposuzluğu, değişmezliği sağlayabileceğimizi gösteriyor aslında. Maddi güvence, riskli ortamdan uzak kalma, beslenme, sahip olduklarından memnuniyet duyma gibi olumlu hissiyatın ağırlık kazanacağı bu günü biraz dinlenmek, kendimize ve isteklerimize vakit ayırmak için değerlendirebiliriz. Özellikle de Ay-Neptün altmışlığının etkin olduğu akşam saatlerini. Ay-Neptün altmışlığı artistik-müzikle alakalı konularla uğraşmak, sanatsal ortamlarda yer almak, ruhsal ve mistik konulara yönelmek için uygun görülür. Bu güzel Cuma akşamını sakin, hafif müzik eşliğinde güzel bir akşam yemeği ile değerlendirmek çok güzel bir fikir gibi gözüküyor!

Cumartesi günü boyunca Ay Boğa burucunda ilerliyor. Sakinlik ve durağanlık temasının yine ön planda olacağı bir gündeyiz. Ülkemiz açısından sosyal güvence temasının konuşulması ve değerlendirilmesi ön planda olabilir. Bir gün öncesindeki gibi Ay’ın çok sayıda açısı yok; sadece iki açısı var. Bu yüzden yine çok aktif olmayan bir gündeyiz. Ay-Plüton ve Ay-Mars üçgenlerinin etkin olacağı sabah saatlerinden itibaren girişeceğimiz işlerde destekleyici etkiler devreye giriyor. İhtiyacımız olan enerjiyi daha rahat bulabileceğimiz bu günde özellikle güç ve efor gerektiren işlerimizi halledebiliriz. Olumlu etkiler akşam saatlerinde de devam ediyor. Pazar gecesini Pazartesiye bağlayan gece gerçekleşecek güneş tutulmasının heyecanını ve değiştirici etkilerini hissetmeye başlıyoruz. İçimiz kıpır kıpır iken, eyleme geçme arzumuz giderek artarken, Boğa burcundaki Ay’ın sakinliğini korumaya devam edeceğiz.

Pazar günü boyunca Ay Boğa burcunda ilerliyor. Gün boyunca Ay’ın açıları olumlu olduğundan, günün ilerleyişi de sakin ve huzurlu olacak demektir. Artık Ay’ın iyice kapanmaya başladığı bir gündeyiz. Bu yüzden bir nevi tamamlama ve yakında harekete geçmek üzere hazırlanma güdüsü hayli fazla. Sabah saatlerinde Ay-Merkür kavuşumu etkinleşiyor. Bu kavuşumu hesap kitap işleriyle uğraşmak, ticari işleri planlamak, bu konuda geleceğe yönelik plan ve projeleri akıl süzgecinden geçirmek için kullanabiliriz. Geleceğimizi garantiye almaya yönelik konuları gözden geçirebiliriz. Bu konuda yakınlarımızla fikir alışverişlerinde bulunabiliriz. Ama harekete geçmek için Pazartesi günü ve sonrasını beklemek isabetli olacaktır. Ay-Jüpiter kavuşumunun etkin olduğu öğle sonrasındaki saatlerde enerji çok olumlu akacak gibi gözüküyor. Sakin ve huzurlu ortamlarda sosyalleşmek için değerlendirebiliriz.

Keyifli, huzurlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle…

Öner Döşer
Astroloji Uzmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER