Habertürk 16.04.2012

16 Nisan haftasına astrolojik bakış

Astrolog Öner Döşer 16 Nisan haftasını yorumluyor... Bakalım bu hafta bizi neler bekliyormuş.

Haftanın ilk yarısında olaylar yeterince vurgu ve kesinlik kazanmayabilir. Ay’ın küçülme fazında olduğumuz için, genellikle elimizdeki işleri tamamlama, yeni işlere girişim hazırlıkları sürecinde olacağımızı söyleyebiliriz. Salı günü Koç burcuna geçecek olan Merkür, hızlı ve aceleci kararlar alma eğiliminde olacağımızı işaret ediyor.

16 Nisan haftasına astrolojik bakış

Hafta sonunda ise Güneş-Neptün altmışlığının sezgiselliği ve hayal gücünü ön plana çıkaran; Merkür-Uranüs kavuşumunun yeni gelişmelere, fikir ve görüşlerin yaratıcı bir şekilde ifade edilmesine ve sıra dışı durumların ön plana çıkmasına yönelik etkileriyle olaylar vurgu kazanacak ve daha hızlı akmaya başlayacak.

21 Nisan Cumartesi günü 1 derece Boğa burcunda yeniay meydana geliyor. Yeniaylar yeni girişim zamanlarını, gelişmelerin başlangıç aşamasını ifade ederler. Yapacağımız girişimlerden daha iyi sonuçlar almak için, en erken Ay’ın Güneş’ten en azından 12 derece uzaklaşacağı, yeniaydan bir gün sonrasını tercih etmemizde fayda var. Yani tam yeniay günü yeni adımlar atmaktan ziyade, Ay’ın büyümeye başlayacağı, yeniayı takip eden günlerde atılacak adımlar daha belirgin sonuçlar getirecektir. Boğa burcu sabit burçlardan biridir. Bu yüzden Boğa’da yeniay sonrasında atılacak adımların sağlam ve kalıcı sonuçlar oluşturmak açısından ideal olduğu söylenir. Artistik ve sanatsal konular, finansal temalar, keyifli ve zevkli iş ve girişimlere yönelik alanlar, topraklarla, ekip biçmeyle, inşa etme ile ilgili konularda adımlar atmak açısından da ideal bir yeniay sürecine girdiğimizi söyleyebiliriz rahatlıkla. Yeniayın Neptün ve Mars ile uyumlu açıda olması, ruhsal ve manevi alanda yaptığımız çalışmaların, pratik alandaki uygulamaları için de uygun bir sürece girdiğimizi gösteriyor. Yeniayın bu uyumlu açıları, egomuzu iyi ayarlayabilmemiz, başkalarına yönelik işlerde özveri ve fedakarlık eğilimimizi öne çıkarmamız sayesinde başkalarına ve topluma hizmet anlamında güzel adımlar atabileceğimizi, cesaretimizi ve eforumuzu insani ve toplumsal alanda önemli girişimler için ortaya koyabilme imkanı veriyor.

Haftanın günlere göre değerlendirmelerine gelince…

Pazartesi günü sabah saatlerinde Ay Kova burcunda ve boşlukta ilerliyor. Ay’ın en son açısı Güneş ile altmışlık olduğundan, özel ve sosyal ilişkilerden yana şanslı olacağımız saatlerdeyiz. 08:38’de Ay Balık burcuna geçiyor. Başkalarıyla duygusal bağların öne çıkacağı bir gündeyiz. Ülkemizin ileri yönelik kararları, idarecileriyle ilgili temalar da dikkat çekecek. Öğle saatlerinde Ay-Neptün kavuşumunun etkisiyle olayların akışını tahmin edebilme yeteneğimiz ve sezgilerimiz güçleniyor. Artistik ve sanatsal konularda hayal gücümüzü daha etkin kullanabilir, ruhsal ve manevi temalara yönelebiliriz. Öğle sonrasındaki saatlerde Ay-Mars karşıtlığı etkinleşiyor ve stresler ağırlık kazanıyor. Yanılma, yanıltılma, yanlış yönlendirilme eğilimimizin ve etrafımızda gelişen koşulların da bu yönde olabileceği düşüncesiyle, önemli karar ve girişimleri bu saatler civarına denk getirmemek isabetli olur. Etkiler akşam saatlerine kadar devam ediyor.

Salı günü boyunca Ay Balık burcunda ilerliyor. Teslimiyet ve kabullenicilik duygusunun, fedakarlık ve özverinin ön plana çıkacağı bir gündeyiz. Ülkemizin geleceğini ilgilendiren temalar ve yöneticileriyle ilgili konular ön planda olacak. Sabaha karşı erken saatlerde Koç burcuna geçiş yapacak olan Merkür, hızlı ve aceleci kararlar alma eğiliminde olacağımızı işaret ediyor. Sabah erken saatlerde Ay-Venüs arasındaki dik açının özel ilişkilerde gerginlik yaratıcı özellikleri vurgu kazanıyor. Bu yüzden duygularımızı ifade ederken aşırıya kaçmamaya, kırıcı olmamaya özen göstermeliyiz. Yeme içme konularında da abartılardan kaçınmamız yerinde olur. Giyim kuşam, bakım, kendimizde yaratacağımız görünüm değişiklikleri gibi konularda da beklediğimizi elde edemeyebiliriz. Öğle saatleri sonrasında ise koşullar daha uyumlu ve dengeli gözüküyor. Yakınlaşan Ay-Jüpiter altmışlığı, takip edeceğimiz işlerde olumlu sonuçlar alabileceğimizi gösteriyor. Bu uyumlu açı kararlar vermek, evlilik, hukuki işler, yatırımlar ve spekülatif konular açısından uygun görülmüştür. 17:35’te Ay boşluğa giriyor ve gece boyunca da boşlukta ilerliyor. Bu saat sonrasında girişeceğimiz işlerde somut ve kalıcı sonuçlar elde edemeyebiliriz.

Çarşamba gününün büyük çoğunluğunda Balık burcunda ve boşlukta ilerleyen Ay 18:59’da Koç burcuna geçiyor. Hem Ay’ın Balık burcunda ve hem de boşlukta ilerliyor olması, gün boyunca belirsizliklere, netlik eksikliğine işaret etmekte. Bu yüzden somut ve kalıcı sonuçlar beklediğimiz işlere girişim açısından pek de uygun bir günde değiliz. Ama bu hiçbir şey yapmayalım anlamına gelmiyor. Ay boşlukta iken bir noktaya gelmesini beklediğimiz, belirginleşme ve kesinlik istediğimiz işler dışındaki olağan işlerimizi devam ettirmemizde herhangi bir sakınca veya olumsuzluk yoktur. Ay’ın Koç burcuna geçişiyle birlikte akşam saatlerinden itibaren belirsizlikler ortadan kalkmaya başlıyor. Koç burcunun kararlılığı ve yönelimi ifade eden atmosferi devreye giriyor. Ay-Merkür kavuşumunun etkin olacağı akşam saatlerini önemli konuşma ve görüşmeler için kullanabiliriz. Ama aceleci, yeterince düşünülmemiş kararlar almaktan kaçınmamız yerinde olur. Yaratıcı fikirler ise bizi çevreliyor olacak.

Perşembe günü boyunca Ay Koç burcunda ilerliyor. Hızlı gelişmelere açık bir gündeyiz. Ülkemizin Meclis’i, müttefikleri ve uluslararası alandaki lobiler ile ilgili konular ön planda olacak. Sabah erken saatlerde etkinleşecek Ay-Uranüs kavuşumu, ani ve beklenmedik gelişmelere açık olacağımızı gösteriyor. Bizi sarsacak etkilerle de karşılaşabiliriz. Öğle saatlerinde Ay-Plüton karesinin duygusal güç çekişmelerine ve kriz durumlarına çekebilecek gergin etkileri devreye giriyor. Astrolojik ifadesiyle Ay’ın Uranüs’ten aldığı ışığı Plüton’a iletecek olduğu öğle saatlerinde çekişme ve gerginlik yaratacak ortamlardan, sakarlık ve kazalara ortam yaratacak durumlardan uzak kalmamız isabetli olur. Akşam saatlerinden sonra ise gerginlikler giderek azalmaya başlıyor. Ay-Venüs altmışlığının etkin olacağı gece saatleri boyunca aşk ve ilişkilerden yana da şanslı olacağız. Artistik ve sanatsal konular, ev dekorasyonu, giyim kuşamla ilgili konulara yönelmek açısından güzel saatlerdeyiz.

Cuma günü boyunca Ay Koç burcunda ilerliyor. Bir gün öncesine nazaran konuların daha yavaş ilerleyeceği ve çok da aktif olmayan bir gündeyiz. Ülkemizin Meclis’i, müttefikleri ve uluslararası alandaki lobiler ile ilgili konular ön planda olacak. Ay’ın gün boyunca açısı yok. Bu da çok aktif ve olaylı bir günde olmayacağımızı gösteriyor. Akşam saatlerinden itibaren ise Ay-Satürn karşıtlığının engelleyici, geciktirici, sabır gerektiren zorlu etkileri devreye giriyor. Yaşlı ve olun kişilerle, devlet veya önemli kurumların başındaki kişilerle görüşmeler yapmak, beklenen sonuçları getirmeyebilir. Klasik astrolojide Ay-Satürn karşıtlıkları her türlü yeni risklere girişmek açısından uygunsuzdur. Yeni çalışanlar almak, mali işler ve yatırımlar, başkalarından yardım istemek, iyilik ve ilerleme beklemek açısından olumsuz görülmüştür. 22:35’te boşluğa girecek olan Ay, gece boyunca boşlukta ilerleyecek.

Cumartesi günü sabah erken saatlerinde henüz Ay Koç burcunda ve boşlukta ilerliyor olacak. 07:06’da Ay Boğa burcuna geçiyor ve şartlar belirginleşmeye başlıyor. 10:18’de Boğa burcunda Ay-Güneş kavuşumu kesinleşiyor ve yeniay meydana geliyor. Yeniaylar yeni girişim zamanlarını, gelişmelerin başlangıç aşamasını ifade ederler. Yapacağımız girişimlerden daha iyi sonuçlar almak için, en erken Ay’ın Güneş’ten en azından 12 derece uzaklaşacağı, yeniaydan bir gün sonrasını tercih etmemizde fayda var. Yani tam yeniay günü yeni adımlar atmaktan ziyade, Ay’ın büyümeye başlayacağı, yeniayı takip eden günlerde atılacak adımlar daha belirgin sonuçlar getirecektir. Boğa burcu sabit burçlardan biridir. Bu yüzden Boğa’da yeniay sonrasında atılacak adımların sağlam ve kalıcı sonuçlar oluşturmak açısından ideal olduğu söylenir. Artistik ve sanatsal konular, finansal temalar, keyifli ve zevkli iş ve girişimlere yönelik alanlar, topraklarla, ekip biçme ile, inşa etme ile ilgili konularda adımlar atmak açısından da ideal bir yeniay sürecine girdiğimizi söyleyebiliriz rahatlıkla. Yeniayın Neptün ve Mars ile uyumlu açıda olması, ruhsal ve manevi alanda yaptığımız çalışmaların, pratik alandaki uygulamaları için de uygun bir sürece girdiğimizi gösteriyor. Gün boyunca ve akşam saatlerinde de olumlu enerjiler aktif olacak. Bunu hayatımızın pek çok alanı ile ilgili olarak düşünebiliriz: özel ve sosyal ilişkiler, iş ve kariyerle ilgili girişimler vs…

Pazar günü boyunca Ay Boğa burucunda ilerliyor. Gün genelinde gerek kişisel gelişim, gerekse özel ve sosyal ilişkilerden yana olumlu etkiler ağırlık kazanıyor. Öğle saatlerinde kesinleşen ama gün boyunca etkin olacak, hatta bir gün öncesinden beri etkin olan Güneş-Neptün altmışlığı, egomuzu iyi ayarlayabilmemiz, başkalarına yönelik işlerde özveri ve fedakarlık eğilimimizi öne çıkarmamız sayesinde başkalarına ve topluma hizmet anlamında güzel adımlar atabileceğimizi gösteriyor. Yine gün boyunca etkili olacak Merkür-Uranüs kavuşumu, yaratıcı fikirlerin ve sıra dışı düşünebilme sayesinde daha evvelce fark edemediğimiz şeylerin farkındalığının devreye girmeye başlayacağının işaretçisi. Tabi ani ve beklenmedik kararlar almaya, özensizce ve düşünülmemiş sözler söylemeye de yatkın olacağımızdan, kırıcı olma ihtimalimiz de artıyor. Akşam saatlerine doğru Ay-Jüpiter kavuşumunun iyimser etkileri ağırlık kazanıyor. Bu kavuşum genel olarak pek çok şey için uygundur. Doktorlarla, avukatlarla, dini kişilerle ve profesyonel kişilerle görüşmek için uygun görülmüştür. Uluslar arası alanda işler yapmak, seyahatlerle ilgili işlere adım atmak açısından da gayet olumlu kabul edilir. 20:11’de Ay boşluğa giriyor ve gece boyunca boşlukta ilerliyor.

Keyifli, huzurlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle…


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER