@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 18.05.2015

18 Mayıs'ta Boğa Burcu’ndaki Yeniay'ın etkileri

Boğa Burcu'nda Yeniay, gözardı ettiğimiz, unutmaya çalıştığımız, kendimizi saklarsak sonuçlarından da sakınabileceğimizi düşündüğümüz olayları yeniden gündeme getirebilir. Juno Yıldız Gözlemcisi, Boğa Burcu'nun Yeniay'dan nasıl etkileneceğimizi yazdı.

18 Mayıs 2015 günü, İstanbul’a göre sabah 07:10 itibariyle, Yeniay adını verdiğimiz Ay-Güneş kavuşumu yaşanacak. Yeniay Günü aynı zamanda İkizler Burcu’ndaki Merkür Retrosunun da başlangıç günü olacak.

18 Mayıs'ta Boğa Burcu’ndaki Yeniay'ın etkileri

Yeniay, Boğa Burcu’nda olduğu için, Boğa’nın temsil ettiği "sahip çıkma, değerli bulduklarına tutunma, değer üretme, alışkanlıklarına tutunma, konfor alanı oluşturma, sabır ve metanet gösterme" gibi ihtiyaçlarımız ön planda olacak.

Yeniay yöneticisi Venüs’ün 2. Evde Yengeç’te olması ve yaptığı açılar nedeniyle;
  • Değerli bulduklarımız için bize bazen de zor gelen fedakarlıkları yapmak,
  • Yolumuza hizmet etmediğini düşündüğümüz şeylerden sevdiğimiz, alıştığımız ya da bağlandığımız için vazgeçmekte zorlanmak,
  • Sahip olduklarımız ile güvenlik bulmayı istemek ama beklentilerimizin karşılanması konusunda şüphede olmak,
  • Emek verdiklerimizden dolayı hayal kırıklıklarına uğramaktan korkmak,
  • Bir işin/durumun/insanın sahip çıkılmaya, aidiyet ve sadakat gösterilmeye değer olup olmadığını bilememek,
gibi deneyimlere, bambaşka bir gözle bakmamız gerekecek.

Bu konuları değerlendirirken kendimizi oldukça kararsız, dağılmış ve kaybolmuş bulabiliriz. Neden mi?
Bu Yeniay’ın temasında 12. Ev hakimiyeti var! 12. Ev, derinlerinde kaybolduğumuz ya da derine attığımız herbir şeydir.
- Kurban psikolojisi, engellenmişlik, gözardı edilme, gözden düşme, çaresizlik, kendini kaybolmuş/yitip gitmiş hissetme, yılgınlık, isteksizlik, enerji hatta sağlık kaybı gibi "dipteyim, sondayım depresyondayım" halleri bu evin spesyalitesidir.
- 12. Ev aynı zamanda bizim bilerek ya da bilmeyerek gözardı ettiğimiz, unutmaya çalıştığımız, kendimizi saklarsak sonuçlarından da sakınabileceğimizi düşündüğümüz, utanç, korku, tembellik gibi nedenlerle yeri yarıp içine girmeyi ve yüzleşmemeyi istediğimiz şeyleri de temsil eder. Yüzleşmek istemediğimiz hatalar, sorunlar, geçmişte kalıp üstü kapatılmış durumlar yeniden önümüze gelebilir. Uykuda olduğumuzu fark ettiysek, uyanmaya cesaret etmemiz, yaşadıklarımıza farklı bir gözle bakıp yeni sonuçlar çıkartmamız gerekir. Eğer uyutan, kaçan, yanıltan bizsek; itiraf, özür, ve telafi adımları atmamız da iyi olabilir.
- Son olarak da, gönüllü teslimiyet, oluruna bırakma ve akışa güven duyma, tefekkür ile huzur bulma, duygusal düğümlerin çözülmesiyle gelen aydınlanma, psikolojik arınma gibi 1zor görünen ama faydalı1 süreçler de 12. Ev’in konusudur.

Gelelim bu işin içinden nasıl çıkacağımıza!
Onu cevabını da bize, Yükselen Yöneticisi Merkür veriyor… Merkür de 12. Evde, retroya girmek üzere ve hem olumlu hem de olumsuz görünen çok sayıda açı alıyor. Mesajına gelince;
Çözüm geçmişte yaptığımız gibi yapmamak!
Hepimiz yanılmış/aldatılmış/yanlış yola yönelmiş olmak ve bu yüzden boşa kürek çekmek konusunda kaygıya düşebilir, nasıl hareket edeceğimizi bulamayabiliriz. Bunun çaresi ne küsmek ne bıkmak ne yok saymak ne de umutsuzluğa gömülmektir.
Korku, kaygı, endişe, umutsuzluk gibi hisler Rab’den değil nefstendir!

Bu tuzağa düşmemek için ne yapalım?
- Karşımıza çıkan hileli hurdalı, yalanlı dolanlı, samimiyetten uzak hallere, özenle saklanmış, bastırılmış, üstü örtülmüş ama artık düşünülmesi ve değerlendirilmesi gereken gerçeklere, sırt dönmeyelim. Bunları cesurca ve dürüstçe ele almaktan korkmayalım. Sırf biz başka türlü olmasını ummuştuk diye, önümüzü tıkayan bir engeli can simidi bilip ona tutunmayalım! Vicdanımızı ve basiretimizi güçlendirmesi, bize yol açıp cesaret vermesi için Rabbe tutunalım.
- Eğer bir süre geri çekilmek, içe dönmek, ara vermek bize iyi gelecekse, bunu kaçmak ya da unutmak için değil, daha iyi anlamak için, duruma bu güne dek aklımıza gelmeyen ya da cesaret edemediğimiz bir gözle bakmak için yapalım!
- Eğer bir konuda sabır, sebat, teslimiyet göstermemiz gerekiyorsa, bunu sonuçta tam istediğimiz şeyi mutlaka elde etmek adına verilen bir ödün olarak görmeyelim. Belirsiz bir süreçte üzerimize düşeni samimiyetle yapalım. Ama sonucu akışa bırakıp, nihayette ortaya çıkan mesajı yüreklice okuyalım!
- Daha önce deneyip başarısız olduğumuz şeyleri, farklı bir tutumla ve içine olumsuz beklentiler karıştırılmamış bir şevkle ele alalım.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER