Habertürk 18.03.2012

19 Mart haftasına astrolojik bakış

Astrolog Öner Döşer 19 Mart haftasını yorumluyor... Bakalım bu hafta bizi neler bekliyormuş.

Oldukça heyecanlı, hareketli ve önemli bir haftaya giriyoruz. 20 Mart Salı günü 07:14’te Güneş Koç burcuna geçiyor ve yeni bir mevsime giriş yapmış oluyoruz. Güneş’in Koç Burcu’nun ilk derecesine girdiği 20-21 Mart günü, ilkbaharın gelişini müjdeleyen Bahar Ekinoksu’nu başlatır. Bugün aynı zamanda yeni bir astrolojik yılın ilk günü olarak yepyeni bir sürecin başlangıcına da işaret etmektedir. 1993’ten bu yana “Uluslararası Astroloji Günü” olarak benimsenmiş olan 21 Mart dünyada çeşitli astroloji organizasyonları tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlanmaktadır.

19 Mart haftasına astrolojik bakış

22 Mart Perşembe günü TS 16:37’de Koç burcunda Ay-Güneş kavuşumu kesinleşiyor, yeniay gerçekleşiyor. Yeniay yenilikler, başlangıçlar anlamına gelir. Yeniay’ın Uranüs ile yakın derecede gerçekleşecek olması, Ay’ın yeniaydan sonra ilk yapacağı hareketin Uranüs ile kavuşum olması, yeniliklere açık olacağımız, farkındalığımızı uyandıran durumların, farklı ve sıra dışı temaların hayatımızda öne çıkacağı, iş ve girişimlerimizin tasarlandığından çok farklı yönlere (pozitif veya negatif) ilerleyebileceğinin işaretçisi. Yani, girişimlerimizin sonuçlarını kestirmemiz zor gözüküyor. Eğer sıra dışılığa ve heyecana açıksak, yeni gelişmeler istiyorsak ve monotonluğu kırmaya gönüllüysek, o zaman sorun yok demektir. Diğer taraftan, yeniayın gerçekleşme anında Merkür’ün de henüz Koç burcunda gerilemekte olduğunu ve yeniay-Uranüs ikilisi ile yakın irtibatta olduğunu da göz önüne almalıyız. Merkür geri harekette iken atacağımız adımları çok iyi hesaplamamız, düşünmeden kararlar almamamızda fayda var. Bazı işlerin ertelenmesi gerekebilir, gecikmeler yaşanabilir.

Genel olarak ele aldığımızda ise, uluslararası alanda askeri temaların dikkat çekeceği, yeni girişimlerin, cesaretli ve gözü kara adımların atılacağı bir sürece giriyoruz! Ortadoğu’da ipler iyice gerilebilir, savaş atmosferi oluşturacak adımlar atılabilir. Ülkemiz açısından da gerilimi tırmandırıcı atmosfer yaratabilecek astrolojik konumlar var. Bu stresli etkilerin yoğun olduğu hareketli haftada, her ne kadar zor da olsa irademizi kullanmalı ve sakinliğimizi korumalı, provokasyonlara, tahriklere kapılmamalı, sevgi ve gönül bağı içerisinde, kavgalardan uzak kalacağımız ortamda kalmayı başarmalıyız.

Öte yandan, yeniayın Uranüs ile birleşiyor ve Plüton ile dik açı yapıyor olması, etkin doğal afetler riskine işaret ediyor (Deprem, tsunami, heyelan, volkan aktivitesi, sel baskınları). Ayrıca dünya genelinde kazalara da açık bir haftada olunduğunu gösteriyor (Maden kazaları, uçak kazaları vs). Yeniayın kavuşum yaptığı Uranüs astrolojide uçaklarla bağdaştırılır ve Plüton da yer altı (madenler, topraklar) ile ilgili sorunlara işaret eder.

Cuma günü Balık burcuna gerileyecek Merkür 4 Nisan’a sürecek gerilemesini kadar bu burçta sürdürecek. Balık burcu ruhsal temalarla ilgilidir ve Merkür’ün bu burçta gerilemede olduğu günlerde içe çekilebilir, kendi iç bilgeliğimizden daha iyi istifade edebiliriz. Ama bu tarihler arasında dünyevi işlerde tekleyebiliriz, dikkat! Merkür hem Balık’ta hem de geri hareketli olunca, zihinsel dağınıklıklar, dalgınlıklar artabilir.

Cumartesi günü Güneş-Uranüs kavuşumu kesinleşiyor. Radikal değişikliklere, kişiliğimizin farklı yönlerini ortaya çıkaracak durumlara, idari becerilerimizi sıra dışı ve yaratıcı bir şekilde ortaya koymaya açık olacağımız orijinal bir haftadayız. Otorite figürleri ve yönetimler açısından ise kontrol edilmesi zor, beklenmedik durumlarla karşılaşabilecekleri, isyankarlık ve karşı çıkış enerjilerin öne çıkacağı, özgürleşme arzusuna kulak vermeleri gereken bir haftadayız.

Haftanın günlere göre detaylı değerlendirmelerine gelince…

Pazartesi günü boyunca Ay Kova burcunda ilerliyor. İnsani konuların, toplumcu hareketlerin, grupça yapılacak iş ve girişimlerin, yardımlaşma temalarının ön plana çıkacağı bir gündeyiz. Ülkemiz açısından alacak verecek konuları, uluslar arası işler, fikirler ve görüşlerle ilgili konular, yüksek eğitim kurumları ile ilgili temalar dikkat çekecek. Entelektüel ve eğitsel temalarda gelişmeler sağlayabilir, yeniliklere, keşif ve icatlara, farklı görüşler ortaya çıkarabilmeye açık olacağız. Gün boyunca Ay’ın sadece Satürn ile yakınlaşan yüzyirmi derecelik uyumlu açısı etkin olacak. Bu olumlu açı, bir şeyleri somutlaştırabileceğimizi, şekillendirebileceğimizi ve akıllıca hareket ederek sonuçlandırabileceğimizi gösteriyor. 22:32’de Ay boşluğa giriyor.

Salı gününe geçişten hemen sonra, 02:06’da Ay Balık burcuna geçiyor. Kabulleniş, esneklik, olayları akışına bırakabilme ve şartlara ayak uydurabilme kabiliyetimiz aktifleşiyor. Bu etkiler, Ay’ın Neptün ile kavuşum yapacağı sabah saatlerinde maksimuma varıyor. Ruhsal konulara yönelmek, çalışmalar yapmak, ilham almak, sanatsal konularda ilerlemek açısından erken sabah saatlerini kullanabiliriz. Sabah 07:14’te Güneş Koç burcuna geçiyor ve yeni bir mevsime giriş yapmış oluyoruz. Güneş’in Koç Burcu’na geçmesi, yenilenme, canlılık, heyecan ve girişimcilik arzularını aktifleştirir. Daha kararlı, eyleme yönelik, cesaretli tavırlar sergilemeye eğilim gösteririz, ama risk olarak da aceleci, düşünmeden, gözü kara girişimlerde bulunmaya çekilebiliriz. Öğle sonrasındaki saatlerden itibaren Ay-Mars karşıtlığı etkinleşiyor, sert ve gerginleştirici etkiler devreye giriyor. Tartışmalara açık olacağımız öğle sonrasında ve akşamüzerine doğru saatler civarında şartları fazla zorlamamakta, gereksiz risk almamakta, tehlikeli ve riskli işlerden uzak kalmakta fayda var. Ay’ın Plüton ve Jüpiter ile uyumlu açılarının aktif olacağı gece saatlerinde ise yapıcı, olumlu etkiler devreye giriyor. Girişeceğimiz işlerde, yapacağımız konuşmalarda güç ve destek alma şansımız artıyor.

Çarşamba günü boyunca Ay Balık burcunda ilerliyor. Ruhsal ve manevi temaların, fedakarlık ve empati duygularının ön plana çıkacağı; ülkemiz açısından, gün boyunca uluslar arası ilişkiler, idari konular ve idarecilerle ilgili temalar, yüksek eğitimle, din ve ilahiyatla ilgili temaların dikkat çekeceği bir gündeyiz. Sabah saatlerinde Ay-Venüs arasında altmış derecelik uyumlu açı etkinleşiyor. Duygusal ilişkiler açısından olumlu gelişmeler yakalayabileceğimiz; insani ilişkilerimizi daha yumuşak ve olumlu idare edebileceğimiz sabah erken saatlerini iyi değerlendirebiliriz. Fakat bu açının ardından 10:39 itibariyle Ay boşluğa gireceğinden, yapacağımız işleri sabah erken saatlere denk getirmek daha isabetli olacak. Çünkü Ay günün geri kalanında Balık burcunda boşlukta ilerleyecek. Yani girişeceğimiz işlerden beklediğimiz sonuçları almamız zorlaşıyor. Netleşme ve somutlaşma ve kesinleşme beklediğimiz işler açısından Ay’ın boşlukta olması tercih edilir bir durum değildir. Zaten Ay’ın artık iyice küçüldüğü bu günde, daha evvelce giriştiğimiz işleri sonuca kavuşturmamız, akışa bırakmamız daha akıllıcadır. Güneş-Merkür kavuşumunun kesinleşeceği bu günde, iletişim ve haberleşme, bilgi alışverişleri, öğrenme, kararları gözden geçirme enerjisi öne çıkacak.

Perşembe gününe başlarken Ay henüz Balık burcunda boşlukta ilerliyor olacak. Bu yüzden sabah saatlerinde girişeceğimiz işlerde netleşme sağlayamayabiliriz. 11.58’de Ay’ın Koç burcuna geçişiyle birlikte olaylar da netleşmeye başlıyor. Açıklık, kararlılık kazanacağımız, eyleme geçme arzumuzun çok artacağı bir gündeyiz. Aceleci karar ve eylemlerden ise kaçınmamız isabetli olur. Zira buna çok eğilimli olacağız. Özellikle de Ay-Merkür kavuşumunun kesinleşeceği öğle saatleri civarında. Bu saatlerde sözlerimize dikkat etmeli, yeni anlaşmalar, sözleşmeler, belgelerle ilgili konularda mümkün mertebe adım atmamayı, biraz daha akşamüzeri saatlerini beklemeyi tercih edebiliriz. 16:37’de Koç burcunda Ay-Güneş kavuşumu kesinleşiyor, yeniay gerçekleşiyor. Yeniay yenilikler, başlangıçlar anlamına gelir. Yeniay’ın Uranüs ile yakın derecede gerçekleşecek olması, Ay’ın yeniaydan sonra ilk yapacağı hareketin Uranüs ile kavuşum olması, yeniliklere açık olacağımız, farkındalığımızı uyandıran durumların, farklı ve sıra dışı temaların hayatımızda öne çıkacağı, iş ve girişimlerimizin tasarlandığından çok farklı yönlere (pozitif veya negatif) ilerleyebileceğinin işaretçisi. Yani, girişimlerimizin sonuçlarını kestirmemiz zor gözüküyor. Yani, girişimlerimizin sonuçlarını kestirmemiz zor gözüküyor. Eğer sıra dışılığa ve heyecana açıksak, yeni gelişmeler istiyorsak ve monotonluğu kırmaya gönüllüysek, o zaman sorun yok demektir. Diğer taraftan, yeniayın gerçekleşme anında Merkür’ün de henüz Koç burcunda gerilemekte olduğunu ve yeniay-Uranüs ikilisi ile yakın irtibatta olduğunu da göz önüne almalıyız. Ay-Uranüs kavuşumunun kesinleşeceği akşam saatlerinde bu etkiler maksimuma varıyor.

Cuma günü boyunca Ay Koç burcunda ilerliyor. Hızlı ve hareketli davranma, karar alma eğilimimiz daha da artıyor. Liderler, öncü kişiler, askeri temaların dikkat çekeceği bu günde, ülkemiz açısından Meclis ve yönetimle ilgili gelişmeler, kararlar, önemli konuşmalar gündemde olacağa benzer. Sabah erken saatlerde kesinleşecek Ay-Plüton kavuşumu, gün boyunca çekişmeli, rekabetçi, riskli ve tehlikeli etkilerin ve kararların öne çıkacağını gösteriyor. Ay-Plüton arasında gergin açı oluştuğu zamanlarda güçlü ve etkin kişilerle görüşmek, somut sonuçlar ortaya çıkması beklenen işlere girişmek, mücadele ve risk gerektiren işlere girişmek, seyahat etmek, ameliyata girmek, hoşgörü ve esneklik gerektiren işlere kalkışmak için uygun görülmez. Ameliyatlar, risk içeren cerrahi durumlar, ekonomik alanda alınacak riskler açısından da benzeri tespiti yapabiliriz.

Cumartesi gününün neredeyse tamamında Ay Koç burcunda ilerliyor. Ataklık, girişim cesareti, yeniyi ortaya çıkarma arzusu daha da artıyor. Güdüsel ve spontane davranmaya açık olacağımız bir gündeyiz. Ülkemizin idarecileri, Meclis, ileri yönelik kararlarla ilgili konular alanları hafta sonu olmasına karşın çok aktif görünüyor. Günün ilk yarısında etkin olan agresyon ve acelecilik, günün ikinci yarısında Ay-Satürn’ün de etkinleşmesiyle nispeten yavaşlıyor. Ama Ay-Satürn karşıtlığının engelleyici, bekleten, geciktiren etkilerini de hissedeceğiz. Ay-Satürn karşıtlıkları her türlü yeni risklere girişmek açısından uygunsuzdur. Yeni çalışanlar almak, mali işler ve yatırımlar, başkalarından yardım istemek, iyilik ve ilerleme beklemek açısından olumsuz görülmüştür. Gün boyunca etkin olan Güneş-Uranüs kavuşumu, akşam saatlerinde kesinleşiyor. Radikal değişikliklere, kişiliğimizin farklı yönlerini ortaya çıkaracak durumlara, idari becerilerimizi sıra dışı ve yaratıcı bir şekilde ortaya koymaya açık olacağımız orijinal bir haftanın en dikkat çekici günlerinden birindeyiz. Otorite figürleri ve yönetimler açısından kontrol edilmesi zor, beklenmedik durumlarla karşılaşabilecekleri, isyankarlık ve karşı çıkış enerjilerin öne çıkacağı, özgürleşme arzusuna kulak vermeleri gereken bir haftanın son günlerindeyiz ve bu etkilerin had safhaya varacağı bir gündeyiz. 20:36’da Ay Boğa burcuna geçiyor. Biraz olsun sakinleşiyoruz! Gecenin ilerleyen saatlerinde daha ziyade yumuşatıcı, keyif ve eğlenceli aktiviteler için güzel bir atmosfer oluşuyor.

Pazar günü boyunca Ay Boğa burcunda ilerliyor. Garantici ve somut sonuçlar elde etmeye yönelik tavır almaya eğilim göstereceğimiz, keyifli ve sakin bir gündeyiz. Haftanın tüm yorgunluğunu çıkarabilir, sevdiklerimizle birlikte sakin bir ortamda günün tadını çıkarabiliriz. Piknik yapmak, yeşil alanlarda vakit geçirmek için harika bir gün! Sabah saatlerinde henüz etkin olacak Ay-Neptün altmışlığı, ruhsal konulara yönelmek, pratik yapmak açısından güzel bir atmosfer sunuyor. Öğle saatlerinde etkinleşecek Ay-Mars üçgeninin olumlu enerjisi, hem kendimizi daha diri ve enerjik hissetmemize olanak sağlıyor, hem de girişimlerimizden beklediğimiz sonuçları alabilmemiz için gerekli eforu ortaya çıkarabilmemizi mümkün kılıyor. Ay-Plüton üçgen açısının etkin olacağı akşam saatlerinde, güç birliği ve duygusal destekleşme içerisinde olacağımız ortamlar yaratabiliriz. Gecenin ilerleyen saatlerinde gökyüzünde Ay’ın yapacağı en iyicil kavuşum olarak kabul edilen Ay-Jüpiter kavuşumu iyice etkinleşiyor. Bu kavuşum çok keyifli b ir akşamda olduğumuzu gösteriyor. Bizler de Boğa burcunda Venüs ve Jüpiter’in yakın derecelerde seyrettiği, Ay-Jüpiter kavuşumunun en etkin olacağı bu güzel geceyi, astroloji camiasından dostlarımız ve öğrencilerimizle birlikte kutlayacağız. Bu yıl ilkini düzenleyeceğimiz Astroloji Balo’muz, umarım bundan sonra da astroloji camiasının bir araya geleceği güzel toplantıların hoş bir başlangıcı olur.

Keyifli, huzurlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle…

Öner DÖŞER
Astroloji Uzmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER