Habertürk 01.04.2012

2 Nisan haftasına astrolojik bakış

Astrolog Öner Döşer 2 Nisan haftasını yorumluyor... Bakalım bu hafta bizi neler bekliyormuş.

Haftanın ilk kısmında özel ve sosyal ilişkilerde nispeten daha olumlu bir atmosfer olacak. 3 Nisan’da direkt hareketine dönmek üzere durağanlaşan Merkür 4 Nisan’da direkt hareketine dönüyor. Geciken, ertelenen projelerimizin hızlanma zamanı gelmeye başlıyor. Merkür direkt hareketine döner dönmez hemen hız kazanmaz, bu biraz zaman alır. Bu yüzden takip eden haftadan itibaren iletişimsel alanda hız kazanma potansiyelimiz daha fazla olacak.

2 Nisan haftasına astrolojik bakış

Venüs 3 Nisan akşam saatlerinde İkizler burcuna geçiyor (18:17). Venüs’ün Boğa burcunda hareket ettiği ve ilişkilerimizin daha sakin seyir izlediği süreç sona ermiş oluyor. Venüs’ün İkizler burcuna geçişiyle birlikte, ilişkilerde iletişim trafiği hızlanıyor, acelecilik ve yüzeysel yaklaşımlar, özgürleşme ihtiyacı ön plana çıkıyor. İlişkilerimizde daha değişken bir profil çizebilir, istikrar ve kalıcılığı korumakta zorlanabiliriz. Ama sosyal ilişkilerde daha hareketlenme yakalayacağımız, daha çok sayıda insanla bir araya geleceğimiz bir süreçte olacağız.

Haftanın ikinci yarısında Venüs’ün stresli açıları etkinleşiyor. Bu yüzden ilişkilerde sıkıntılar görülebilir. Venüs-Neptün arasındaki doksan derecelik dik açının etkisiyle, ilişkilerde beklediğini bulamama, tatminsizlik ve hayal kırıklığı yaşama riskinin yanı sıra, pasif çözülmeler ihtimalini de göz ardı edemeyiz. Karşımızdakilerden beklentilerimizi ne denli makul düzeyde tutabilir ve esnek olursak, bu stresli açının etkin olacağı haftanın ikinci yarısında ilişkilerimizi dengede tutabiliriz. Venüs-Mars arasındaki doksan derecelik stresli açının etkin olacağı hafta sonunda, yine özel ve sosyal ilişkilerimizde çatışma ve gerginlik riskleri ön plana çıkıyor.

Cuma gecesi 22:18’de Terazi burcunda dolunay gerçekleşiyor. Dolunaylar, yeniayda başlayan ama henüz ne olduğu belirsiz olan konuların belirginleşeceği, ortaya çıkacağı zamanlardır. Enerjik, ürün ortaya çıkaran, ama duygusal anlamda gergin dönemlerdir. 22 Mart’ta Koç burcunda gerçekleşen yeniay Uranüs ile birleşmekteydi. Dolayısı ile farkındalığımızı uyandıran, ama bizi biraz da gerginleştiren enerjilerin devreye gireceğini işaret ediyordu. Şimdi bu enerjinin boşalacağı, dışarı yansıyacağı zamanlardayız. Bu bağlamda 6 Nisan Cuma günü civarı duygularımız daha abartı ve taşkınlık içerebilir. Sıra dışı ve beklenmedik durumlar, hızlı ve sürpriz gelişmeler devreye girebilir. Daha önce kendimizde veya çevremizde fark etmediğimiz şeyleri hızlı bir şekilde fark edebilir “evreka” modunda farkındalıklar yaşayabiliriz. Gerek bireysel alanda ve özel ilişkilerde, gerekse sosyal alanda huzursuzluklar da dikkat çekebilir hafta sonunda…

Haftanın günlere göre detaylı değerlendirmelerine gelince…

Pazartesi günü Ay Aslan burcunda ilerliyor. İlişkilerimizde sıcakkanlılık ve açıklığın öne çıkacağı bir gündeyiz. Girişimlerimizde kendimizden emin tavrımız ve cesaretimiz sayesinde başarı elde edebiliriz. Ülkemizin parasal konularla ilgili alanı Ay tarafından transit edildiğinden, iki gün boyunca parasal konular gündemde önemli yer tutacak. Sabah saatlerinde Ay-Güneş arasındaki yüzyirmi derecelik uyumlu açı etkinleşiyor. Karşı cinsle ilişkilerde ve ailevi ilişkilerde olumlu etkiler hakim olacak demektir. Otoriteyi temsil eden etkin kişilerle görüşmek açısından sabah saatleri tercih edilebilir. Bu açının hemen ardından etkinleşecek Ay-Jüpiter dik açısı her ne kadar duygularımızı biraz abartılı bir şekilde ortaya koyma eğilimi getirse de, başarı ve olumlu sonuç ortaya çıkartacak cinsten değil. Biraz itina ve özen sayesinde yaptığımız işleri daha geniş çerçeveye taşıyabilir, eğitim, hukuk, dış ticaret ve seyahatlerle ilgili konularda başarı elde edebiliriz. Yeter ki sınırlarımızı iyi belirleyelim, gereksiz iyimserlik veya aşırı kendine güven yüzünden dikkatimizi kaybetmeyelim. Gün genelinde olumlu etkiler hakim gözüküyor.

Salı gününün büyük çoğunluğunda Ay Aslan burcunda ilerliyor. Otoriteyi temsil eden kişiler, yöneticiler ve idari vasıflarımızla ilgili konuların öne çıkacağı bir gündeyiz. Halkımızın parasal sorunları üzerinden değerlendirmeler veya haberler gündemde yer alabilir. Sabah erken saatlerde etkin olacak Ay-Satürn altmışlığı sayesinde girişimlerimizin somut sonuçlarını elde etmemiz daha mümkün olacak. Yaşlı ve olgun kişilerle, devlet kurumlarından kişilerle görüşmek, toprak ve ekinlerle ilgili konularla uğraşmak adına güzel saatlerdeyiz. Öğle sonrasında Ay-Venüs arasındaki dik açı etkinleşiyor. Özel ve sosyal ilişkilerimizde zorlanabiliriz. Yine de artistik ve sanatsal aktivitelere yönelmek için güzel vakitlerdeyiz. 16:48’de çok kısa bir müddet için boşluğa girecek ola Ay, 16:54te Başak burcuna geçiyor. Bu saatler sonrasında biraz huzursuz ve gergin enerjiler öne çıkmaya başlıyor. Ay-Neptün karşıtlığının etkin olacağı akşam saatlerinde duygusal anlamda karmaşa hissedebiliriz. Ay-Neptün arasında uyumsuz açı olduğu zamanlar seyahatler, spekülatif konular, yeni arkadaşlıklar kurmak, aşkla ilgili konular ve evlilik, kontratlar yapmak, müzikle alakalı, artistik veya ruhsal ve psişik konularla ilgili başlangıçlar yapmak, ameliyatlar ve tedavilere girişmek açısından uygun görülmez. Gecenin ilerleyen saatlerinde Ay-Mars kavuşumunun gergin etkileri de devreye giriyor. Tartışma ve gerginlik yaratacak ortamlardan uzak durmamız gereken bir akşamdayız. Dikkatsizce davranışlar sakarlıklara, kazalara sebep olabilir. Mars ateşli hastalıklarla, yangınlarla da bağdaştırıldığından, bu türde risklere karşı uyanık ve farkında olmamız yerinde olacaktır.

Çarşamba günü boyunca Ay Başak burcunda ilerliyor. Üzerinde çalıştığımız konuların detaylarına titizce odaklanmamız sayesinde başarı elde edebileceğimiz, duygusal anlamda ise huzursuz hissedebileceğimiz bir gündeyiz. Detaylara fazla boğulmaktan kaçınabilir, olaylara bütünsel olarak da bakabilirsek daha isabet ederiz. Sabah saatlerinde etkin olacak Ay-Plüton yüzyirmilik uyumlu açı sayesinde, girişeceğimiz işlerde destek almamız daha mümkün olacak. Öğle saatlerinde Merkür direkt hareketine dönüyor. Geciken, ertelenen projelerimizin hızlanma zamanı gelmeye başlıyor. Merkür direkt hareketine döner dönmez hemen hız kazanmaz, bu biraz zaman alır. Bu yüzden takip eden haftadan itibaren iletişimsel alanda hız kazanma potansiyelimiz daha fazla olacak. Akşamüzeri saatlerinde etkisi belirginleşecek Ay-Jüpiter yüzyirmilik uyumlu açısı, öğle sonrasından itibaren girişeceğimiz işlerden gayet olumlu sonuçlar alabileceğimizi gösteriyor. Bu olumlu açı her türlü yeni risklere girişmek, asil ve etkin kişilerle görüşmek, profesyonel kişilerle görüşmek açısından uygun görülmüştür. Olumlu etkiler akşam saatlerinde de devam ediyor.

Perşembe gününün büyük çoğunluğunda Ay Başak burcunda ilerliyor. Girişeceğimiz işlerin biraz sıkıntılı ilerleyeceği, tam bir sonuca bağlamakta zorlanacağımız bir gündeyiz. Ülkemiz açısından yakın komşularla ilişkilerimizin ve iç güvenlik konularının dikkat çekeceği bir gündeyiz. Sabah saatlerinde etkin olacak Ay-Merkür karşıtlığı, fikirsel alanda hareketliliğe işaret ederken, başkalarına fikirlerimizi kabul ettirmekte zorlanacağımızı gösteriyor. 08:38’de Ay Merkür ile karşıtlığının kesinleştirdikten sonra boşluğa giriyor ve son açısı gergin olduğundan, iletişimsel ve zihinsel agresyonu gün genelinde üzerinde taşıyor. Ay’ın Terazi burcuna giriş yapacağı 18:33’e kadar Ay günün büyük çoğunluğunda boşlukta ilerleyeceğinden, kalıcı ve somut sonuç beklediğimiz işleri 8:38-18:33 arasındaki saatlere denk getirmezsek isabet ederiz. 18:33 sonrasında ise Ay’ın Terazi burcuna geçişiyle birlikte ılımlı ve dengeli sonuçlar elde etmemiz mümkün olacak. Gece saatlerinde etkinleşecek Ay-Venüs üçgeni uyum ve huzurun, denge ve istikrarın hakim olacağını gösteriyor. Aşk ve ilişkilerden yana çok şanslı bir akşamdayız. Ay-Venüs uyumlu açıları aşkla ilgili konular, evlilik, yeni giysiler giymek, eğlenceler için uygun görülmüştür.

Cuma günü boyunca Ay Terazi burcunda ilerliyor. İnsan ilişkilerinin, diplomatik konuların, artistik ev sanatsal konuların yanı sıra, ülkemiz açısından iç güvenlik ve iç huzuru ile ilgili temaların, iç problemlerimizin öne çıkacağı bir gündeyiz. Gergin açıların üst üste gelmesi, aradığımız huzur ve sakinliği bulmamızın biraz zor olacağını gösteriyor. Sabah erken saatlerde henüz Ay-Uranüs karşıtlığının agresif enerjisi devrede iken, Ay-Plüton karesinin gerginliği de ekleniyor. Duygularımızı doğru bir şekilde ifade etmekte zorlanabileceğimiz, agresyon ev çatışmanın dikkat çekeceği bir gündeyiz. Akşam saatlerinde yakınlaşan Ay-Güneş karşıtlığı (dolunay), karşı cinsle ilişkilerimizde, ebeveynlerimizle ilişkilerimizde, sosyal ilişkilerimizde türbülans işaretçisi olabilir, dikkat! Dolunaylar, yeniayda başlayan ama henüz ne olduğu belirsiz olan konuların belirginleşeceği, ortaya çıkacağı zamanlardır. Enerjik, ürün ortaya çıkaran, ama duygusal anlamda gergin dönemlerdir. 22 Mart’ta Koç burcunda gerçekleşen yeniay Uranüs ile birleşmekteydi. Dolayısı ile farkındalığımızı uyandıran, ama bizi biraz da gerginleştiren enerjilerin devreye gireceğini işaret ediyordu. Şimdi bu enerjinin boşalacağı, dışarı yansıyacağı zamanlardayız. Bu bağlamda 6 Nisan Cuma günü civarı duygularımız daha abartı ve taşkınlık içerebilir. Sıra dışı ve beklenmedik durumlar, hızlı ve sürpriz gelişmeler devreye girebilir. Daha önce kendimizde veya çevremizde fark etmediğimiz şeyleri hızlı bir şekilde fark edebilir “evreka” modunda farkındalıklar yaşayabiliriz.

Cumartesi gününün büyük çoğunluğunda Ay Terazi burcunda ilerliyor. Denge ve sakinlik arayışında olacağımız bir gündeyiz. Ülkemiz açısından, gençler ve çocuklarla ilgili konular özel önem kazanacak. Sabah saatlerinde etkinleşecek Ay-Satürn kavuşumu sayesinde şartları stabilize etmemiz daha mümkün olacak. Ama üzerinde uğraştığımız konular hızlı ilerlemeyebilir, sabır isteyebilir. Duygusal anlamda kendimizi engellenmiş, geciktirilmiş hissedebiliriz. Sakin, dikkatli ve sabırlı olduğumuz sürece sorun yok, üstesinden geleceğiz. 13:16-18:18 saatleri arasında Ay boşlukta ilerleyeceğinden, sabitlik, kalıcılık ve somut sonuçlar bekleyeceğimiz işleri bu zaman aralığına denk getirmesek isabet ederiz. 18.18’de Ay Akrep burcuna geçiyor. Duygularımızın öne çıkacağı, sezgilerimizin bize yol göstereceği, duygusal anlamda derinlik hissedeceğimiz bir akşam bizi bekliyor. Ay-Neptün arasındaki uyumlu açı, duygusal beraberlikler, organizasyonlar açısından güzel saatlerde olduğumuzu gösteriyor. Artistik ve sanatsal konulara, hayal gücü isteyen alanlara, ilahi, ruhsal ve manevi temalara yönelmek için güzel zamanlarda olduğumuzun farkına varıp, bunu iyi değerlendirebiliriz. Ay-Mars arasındaki uyumlu açı da birlikte yapılacak iş ve girişimlerde gerekli azim, güç ve enerjiyi beraberinde getiriyor.

Pazar günü boyunca Ay Akrep burcunda ilerliyor. Aşk ve cinselliğin, çocuklar ve gençlerle ilgili temaların, ülkemizin karakteristik özellikleriyle ve geleceğe yönelik temalarla ilgili yazı ve konuşmaların ön plana çıkacağı bir gündeyiz. Sabah saatlerinde Ay-Plüton arasındaki uyumlu açının etkin olması, duygusal anlamda güç destekleri alacağımızı gösteriyor. Akşam saatlerinde ise Ay-Jüpiter karşıtlığının duygusal abartılara açık hale getiren etkileri devreye giriyor. Yeme içme, eğlence aktivitelerinde abartırsak, kendimize zarar verebiliriz. Duygusal anlamda da uçlarda hissedebilir, gereksiz kırgınlıklara sebep olabiliriz, dikkat! Zira gün boyunca Venüs-Mars karesi etkin olacak. Bu gergin açı karşı cinsle ve sosyal ilişkilerde gerginlik işaretçisidir. Bu yüzden, ilişkilerimizde gereksiz tartışma ve rekabetten uzak kalmamız yerinde olacaktır.

Keyifli, huzurlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle…

Öner DÖŞER
Astroloji Uzmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER