@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 21.04.2014

21- 27 Nisan haftasının astrolojik yorumu

Gerçekçi olmak gereken bir haftadayız. Endişe etmeden ilerleyin; krizlere değil, fırsatlara odaklanın... Astroloji Uzmanı Asude Argun'dan haftanın astrolojik ipuçları Pudra.com'da.

21 Nisan Pazartesi

21- 27 Nisan haftasının astrolojik yorumu
Haftaya sorumluluklara başlıyoruz. Ay, Oğlak burcundayken daha disiplinle hareket edebilirsiniz. Çaba göstermeniz gereken işlere daha kolay odaklanabilirsiniz. Endişeleriniz biraz artsa da, adım adım ilerleyerek zirveye varabilirisiniz.

Ay ile yenilmez Pluto’nun kavuşumunda size güç verecek işlere yönelmenizi tavsiye ederim. Güç savaşlarından uzak durmalı, güç birliğine açık olmalısınız. Ay ile şanslı Jüpiter arasındaki karşıtlık, desteğin karşınızdan geleceğini anlatıyor. Sorumluluk aldığınızda daha kolay ilerleyeceksiniz. Ay ile savaşçı Mars arasındaki kare ise, sürtüşmeden kaçınmanız gerektiğini söylüyor. Ay’ın güzel Venüs’le yapacağı altmışlık gününüze olumlu etkiler katacak. Sevdiğiniz, değer verdiğiniz kişilerle görüşüp, yardım alabilirsiniz. Ay ile sorumluluk gezegeni Satürn arasındaki altmışlık ise, gösterdiğiniz çabaya değecek şeylerin karşınıza çıkacağını söylüyor. Yeter ki olayları önemseyin, endişe etmeden harekete geçin.

Günün son etkisi sıradışı Uranüs ile güçlü Pluto arasındaki sert kare açı olacak. Etkisi geçen haftadan başlayan, bu hafta boyunca yer alacak, toplumsal olaylar gündeme gelebilir. Halkı ve hükümeti ilgilendiren gergin olaylar ortaya çıkabilir. Değişim zamanından geçtiğimizi fark etmeliyiz. Kişisel olarak, bu hafta gökyüzünde büyük kare açı kalıbı gelişeceği için daha dikkatli olmanızı tavsiye ederim. 15 Nisan 2014 Ay Tutulmasının etkileri yazımda detaylara değinmiştim. 15’inde Ay Tutulması'nı yaşadık, 29’undaki Güneş Tutulması'na doğru gidiyoruz. Bu da haftanın önemini artırıyor, gündeminize dikkat etmelisiniz…

22 Nisan Salı
Bugün sabah saatlerinde Ay, değişikliği seven Kova burcuna geçiyor. Oğlak burcu ne kadar geleneksel davranmak isterse, Kova burcu da o kadar radikalliği sever. O yüzden dünden farklı bir enerjiye hazırlanmalısınız. Sosyal konular daha yakın olabilirsiniz. Arkadaşlarınızla daha fazla zaman geçirebilirsiniz.
Ay’ın bağlantılarına bakarsak, Merkür’le karesi, farklı fikirlere açık olmanız gerektiğini anlatıyor. Kararlı olmalı, ama değişik bakış açılarını yakalamalısınız. Ay ile Güneş arasında gerçekleşecek kare, Sondördün fazına girdiğimizi söylüyor. Ay başında başlayan işleri toparlamak, sonuca erdiremek için harekete geçebilirsiniz. Hafiflemek, geride bırakmak istediğiniz şeyleri bugünden itaberen gündeme alabilirsiniz. Kötü alışkanlıklar ve fazla kiloları terk etmek içn uygun bir zamana giriyorsunuz. Günün son açısı, büyük karenin oluştuğunu haber veren, savaşçı Mars ile genişleten Jüpiter arasında… Öfkenizi kontrol ederseniz olumlu gelişmeleri yakalayabilirsiniz.

23 Nisan Çarşamba
Ay, Kova burcunda… Daha yaratıcı, ama daha sıradışı, radikal olabilirsiniz. Duygularınızı engelmek istemeyeceksiniz. Sizi engelleyecek şeylere direnç gösterebilirsiniz. Bugün rutinlerden uzak durmalısınız. Aynı yerde kalmak, aynı şeyleri yapmak size iyi gelmeyecek. Değişikliğe açık olun ancak her şeyi bir anda altüst etmeyin.

Ay ile Uranüs arasındaki altmışlık, değişikliğin yakın olduğunu söylüyor. Olaylara farklı yönden bakıp, değişik çözümler üretebilirsiniz. Yaratıcılığınızı kullanmalısınız. Ay-Mars üçgeni ise kontrol etmeniz gereken yerleri gösteriyor. Fevri davranmamalı, dengeyi sağlamalısınız. Ay-Satürn karesi ise, sorumlulukları unutmamak gerektiğini söylüyor. Bu durumda ayaklarınız yere sağlam basmalı, ama farklı şeyleri de hayatınıza kalmalısınız. Duygusal olarak iniş çıkışlara açık olabilirsiniz.

Günün, hatta haftanın önemli bağlantılarını Mars yapıyor. Önce isyanların gezegeni Uranüs’le, sonra kuralların gezegeni Pluto ile kare yapıyor. Dünkü, genişleten Jüpiter karesi ardından, bugün yaptığı bağlantılarla büyük kareyi tamamlıyor. Etkisi birkaç gün önceden başlayan önemli olaylar hafta sonuna kadar etkili olacağa benzer. Özellikle Koç’lar, Terazi’ler, Yengeç’ler ve Oğlak’lar bu haftaya dikkat etmeliler. Tabii ki kişisel doğum haritasında bu burçlarda vurguları olanlar da…

Akşam 19:11’de boşluğa düşüp, açısız kalan Ay’ın etkisiyle, Perşembe sabah 09:56’ya kadar, kişisel konulara ağırlık vermenizi tavsiye ederim.

24 Nisan Perşembe
Bugün Ay, naif, hassas Balık burcunda olacak. Olaylara daha duygusal tepkiler verebilirsiniz. Sezgileriniz daha iş başında olacak. Fedakarlık, hassaslık gibi konular öne çıkabilir; kayıplar, dağılmalar, çözülmeler görülebilir. Ülkemiz haritasında da yönetimle ilgili konulara gündeme gelebilir.

Ay-Merkür altmışlığı, iletişime önem vermeniz gerektiğini söylüyor. Yakınlarınızla diyaloga girmeli, başkalarının fikirlerinden yararlanmalısınız. Ay-Güneş altmışlığı ise, önem verdiğiniz, sizin için değerli kişilerden destek alabileceğinizi gösteriyor. Ay kapanmakta olduğu için yapmanız, bitirmeniz gereken işleri kolaylıkla yoluna koyabilirsiniz. Aldığınız destekle rahatlayabilirsiniz. Ay-Neptün kavuşumu ise özellikle akşam saatlerinde romantizme yakın olduğunuzu anlatıyor. Aşk hayatınızda canlanma olacağa benzer. Daha romantik, hassas olacağınız saatleri değerlendirmelisiniz. Reel dünyadaki işlerinizi ise bir müddet ertelerseniz, hayal kırıklığından uzak durmuş olursunuz.

25 Nisan Cuma
Bugün de Ay, hassas balık burcunda olacak. Sezgilerinize önem vermenizi tavsiye ederim. Hassas, kırılgan olabilirsiniz. O yüzden de olaylara tepki verirken, alınganlığınıza dikkat etmelisiniz. Başkalarının sizi kırmaması için daha gerçekçi olmalınız yerinde olur.

Ay-Pluto altmışlığı, duygu dengenizi sağladığınızda her şeyin daha iyi olacağını anlatıyor. Sezgileriniz sayesinden güç kazanabilirsiniz. Ay-Jüpiter üçgeniyle, bereketli işlere adım atabilirsiniz. Yaptığınız fedakarlığın karşılığını beklemeseniz de, fırsat sizden yana olacak. Ay-Saturn üçgeniyle, su gruplarına şans veren büyük üçgen kalıbı oluşacak. Naifliğiniz sayesinde zorlukları aşıp, şans yakalayabilirsiniz.

Gün içinde Ay’ın dışında başka hareketlerde var gökyüzünde; Venüs-Satürn üçgeni ilişkilerden yana destek göreceğinizi söylüyor. Satürn’ün zorluklarını aşmak için ilişkilerinize önem vermelisiniz. Başkalarına kalbinizi açtığınızda sorunlar çözülecek. Aşkı yaşamak ve geliştirmek için adım atabilirsiniz. Sevdiğiniz kişiye destek vermelisiniz. Jüpiter-Pluto karşılığı, büyük kare açı kalıbının hikmetinin devam ettiğini gösteriyor. Bu süreci öncesinde iyi takip ettiyseniz şans yakalamak için zorlanmayacaksınız.

Türkiye saatiyle Cuma akşamı 23:03’te boşluğa düşen Ay’ın, cumartesi 13:01’e kadar açısız kalması sebebiyle, yapılacak işler konusunda beklemede kalmanızı tavsiye ederim.

26 Nisan Cumartesi
Günlük modumuzu anlatan Ay, sabah saatlerinde boşlukta olacak. Böyle zamanlarda, her hangi bir konuda net karar vermek zor olur. Ama öğleden sonra Ay’ın Koç burcuna geçişiyle olaylar hızlanıyor. Hafta sonunu oldukça hareketli geçireceğe benziyoruz. Koç burcunun verdiği girişkenlik, canlılık, savaşçılık normal zamanlarda iyi olabilir. Ancak gökyüzü bu kadar gerginken, yeldeğirmenlerine karşı savaş açabilirsiniz. Dikkatli olmalı, enerjinizi spor yaparak, yürüyüşe çıkarak akıtmalısınız. Her türlü kaza, beladan, sakarlıktan korunmanızı da tavsiye ederim.

Bugün Ay’ın burç değiştirmesinden başka açısı yok. Ancak başka gezegenler iş başında… Güneş-Merkür kavuşumu değişik fikirler verebilir size. Daha çok akıl karışıklığı, karar vermekte zorluk yaşayabilirsiniz. Başkalarının etkisinde kalarak adım atmanız da olası… Merkür-Neptün altmışığı da konunun devamını getiriyor sanki. Akıl karışıklığına açık olduğunuz bir gündesiniz. Dikkatli olmasanız, yanılma, aldanma, başka türlü sanma yüzünden, daha sonra verdiğiniz kararlarının yanlış olduğunu düşünebilirsiniz.

27 Nisan Pazar
Hafta sonunu ayaklarınızı uzatıp, tatil yaparak geçirmeyi planlıyorsanız bir daha düşünmenizi öneririm. Hızlı bir Pazar günü sizi beklemekte… Ay Koç burcundayken yerinizde durmanız pek kolay olmayacak. Kendinizi daha girişken, heyecanlı ve hızlı bulabilirsiniz. Ancak öfkeden, hırstan, kavgadan özellikle uzak durmalısınız. Her türlü sakarlık için korunmalısınız.

Ay ile savaşçı Mars karşıtlığı günün en önemli bağlantısı. Sizi kızdıracak şeylere karşı tahammüllü olmalısınız. Sabrınızın denendiğini fark etmelisiniz. Ay ile yenilmez Pluto karesi ise, sonuna kadar direneceğinizi gösteriyor. Ancak karşınızdakileri hafife almamalı, gereksiz mücadeleden sakınmalısınız. Ay’ın sürprizli Uranüs’le birleşiminde sıradışı olaylara açık olmalısınız. Bir anda kalbinizi yerinden oynatan, heyecanlandıran şeyler olabilir. Ya da tersine öfkenizi kontrol edemeyip, gözünüz hiçbir şey görmeyebilir. İlişkinizi koparabilirsiniz. Ay ile Jüpiter’in karesiyle kendinizi toparlayıp, fırsat yakalayabilirsiniz. Ancak bunun için kendinizi kontrol etmeye niyetli olmanız gerekir. Günün ve haftanın son bağlantısı Güneş ve gizemli Neptün’le altmışlık; isteklerinize varmak, hayallere ulaşmak için kendinizi geliştirmeli, olaylara değil, altında yatan gerçeklere bakmalısınız. Gözünüzü iyi açmalı, ancak gücünüzü sert bir şekilde ortaya koymamalısınız. Öğleden sonra 14:02’de boşluğa düşen Ay’la, kendinizi dinlemek için zaman bulabilirsiniz. Pazartesi 17:24’e kadar oldukça uzun bir zamanda, dış dünyadaki rutinlerin dışında kendinize yönelmenizi tavsiye ederim.

Astroloji Uzmanı Asude Argun
www.facebook.com/AstrolojiUzmaniAsudeArgun


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER