Habertürk 27.11.2011

28 Kasım haftasına astrolojik bakış

Astrolog Öner Döşer 28 Kasım 2011 haftasını yorumluyor.. Bakalım bu hafta bizi neler bekliyormuş.

Burcunuzun haftalık yorumu için tıklayınız..

28 Kasım haftasına astrolojik bakış

Astrolog Öner Döşer 21 Kasım 2011 haftasını yorumluyor..

İlişkilerin vurgu kazanacağı bir haftadayız. Hafta başından itibaren kendini gösterecek ve Perşembe günü kesinleşecek Venüs-Plüton kavuşumu ikili ilişkilerde tutkuların ve derinliğin öne çıkacağını gösteriyor. Aşkta aşırı ihtiraslı davranma riskimiz artıyor. İlişkilerde dönüştürücü krizler yaşayabiliriz. Bu kavuşumun başkalarını saplantı haline getirmek, kıskançlık gibi olumsuz etkileri de vardır. Olumlu yönden bakıldığında ise, çekiciliğimizi ve diğer kişiler üzerindeki etkimizi ortaya çıkarabilmek, sevgi bağıyla bağlandığımız insanları sonuna kadar desteklemek, onun için mücadele etmek, ilişkide gerekli dönüşümleri yapılandırmak mümkün olabilir. Venüs-Plüton irtibatları civarındaki günlerde etkin doğal afetler de görülebiliyor.

Haftanın ikinci yarısında etkin olacak Güneş-Mars arasındaki dik açı otorite figürleri için mücadeleli zamanlara işaret ediyor. Bu ikilinin gergin açılarında çatışmacı ve gergin etkiler ortaya çıkar. İddialı ve atak tavır almamız yüzünden, hiç farkında bile olmadan, diğer kişilerin öfkesini ve tepkisini üzerinize çekme riskimiz var. Kendimizi çok enerjik hissedeceğimizden, bu dinamik tavrımız fazla zorlayıcı ve baskılayıcı olabilir. Olaylara, sonuçlarını düşünmeden girer ve harekete geçersek zarar görebiliriz. Çabuk tepki vermemiz, sinirlenmemiz ve nedensiz kavgalara karışmamız, yanlış tanınmamıza neden olabilir. Daha ağırdan almayı, acele hareket etmemeyi, kendimizi kontrol etmeyi başarabilmemiz gerekiyor.

Pazartesi günü boyunca Ay Oğlak burcunda ilerliyor. Sorumlulukların öne çıkacağı, üzerinde çalışmakta olduğumuz işleri ciddiyetle takip etmemiz gereken bir gündeyiz. İş dünyası ve ekonomiyle ilgili konuların vurgu kazanacağı bu günde, parasal konularda stresler yaşanabilir. Günün ilk bölümünde daha rahat ilerleyebiliriz. Ama günün ikinci bölümünde yakınlaşmakta olan Ay-Satürn karesi hızımızı kesebilir. Akşam saatlerinden itibaren daha belirgin bir şekilde duygusal anlamda stres ve engellenme duygusu hakim olabilir. Biraz rutin dışına çıkmakta, değişik ortamlarda yer almakta fayda var. Ay-Satürn arasında gergin açıların etkin olduğu zamanlarda yeni risklere girişmek akıllıca olmayabilir. Klasik astrolojide bu açının etkin olduğu zamanlarda işe yeni çalışanlar almak, mali işler ve yatırımlar yapmak, başkalarından yardım istemek, tıbbi girişimler, ilaç tedavisine girmek, seyahat etmek, aşkla ilgili konular, yaşlı ve olgun kişilerle görüşmek açısından uygun görülmemiş. Bu günün akşam saatlerini biraz daha içe çekilmek, dinlenmek, eldeki işleri tamamlamak gibi aktivitelerle değerlendirmek tercih edilebilir.

Salı gününe boşlukta başlayacak olan Ay 09:02’de Kova burcuna geçiyor. Toplumsal ve insani konuların ön plana çıkacağı bir gündeyiz. Yaratıcılığımızı aktif bir şekilde kullanabilir, entelektüel konularda başarı sağlayabiliriz. Sabah saatlerinde etkinleşen Ay-Uranüs altmışlığı bu etkileri olumlu bir şekilde arttırıyor. İdari, politik ve kamusal kişilerle veya geniş büyük yetkilileriyle görüşmek, sosyal ortamlara katılmak, gizemli konularda ilgilenmeye başlamak, değişimler yapmak, alışılmışın dışında, yeni işlere girişmek için uygun saatlerdeyiz. Takip eden saatlerde Ay-Jüpiter arasındaki dik açının etkileri devreye giriyor ve bu etki öğle sonrasındaki saatlere de yayılıyor. Öğle sonrasındaki saatler spekülatif konular, yasal hareketlere girişmek, profesyonel kişilerle irtibata geçmek açısından uygun gözükmüyor. Akşam saatlerinde Ay-Güneş altmışlığının olumlu etkileri devreye giriyor ve gece saatlerinde iyice etkinleşiyor. Klasik astrolojide bu olumlu açı akşam saatlerinden itibaren etkin ve unvanlı kişilerle birlikte işlere girişmek, onlardan yardım görmek, yeni arkadaşlıklar, sosyal ilerleme sağlayacak durumlar, edebi veya dini konularla ilgili girişimler için uygun görülür.

Çarşamba günü boyunca Ay Kova burcunda ilerliyor. Yeni şeyler öğrenmek, fikir paylaşımlarında bulunmak, yaratıcı fikirleri tartışmak, münazara etmek açısından güzel bir gündeyiz. Bireysel konulardan ziyade toplumsal konulara ağırlık verir, başkalarıyla yardımlaşarak ilerlemeye çalışırsak daha başarılı olabiliriz. Henüz Ay-Güneş arasındaki uyumlu açının etkileri altında olduğumuzdan, sabah saatlerinden itibaren etkin ve unvanlı kişilerle birlikte işlere girişmek, onlardan yardım görmek, yeni arkadaşlıklar, sosyal ilerleme sağlayacak durumlar, edebi veya dini konularla ilgili girişimler için zamanlarda olacağız. Öğle sonrasındaki saatlerde etkisi devreye girecek ve akşam vakitlerine kadar sürecek Ay-Merkür altmışlığı, eğitsel çalışmalar yapmak, öğrenmek, zeki, entelektüel veya bilimsel kişilerle irtibat kurmak, ticari işler, kontrat ve anlaşmalar imzalamak için uygun zamanlarda olduğumuzu gösteriyor.

Perşembe gününün büyük çoğunluğunda Ay Kova burcunda ilerliyor. Üzerinde çalışmakta olduğumuz işlerin ayağını yere bastırabileceğimiz bir gündeyiz. Sabah saatlerinde Ay-Satürn arasındaki uyumlu açının etkisiyle girişeceğimiz işlerden somut gelişmeler elde etmek mümkün olabilir. Klasik astrolojide Ay-Satürn arasındaki uyumlu açılar inşa etmek, kazı yapmak, madencilik, tarım ve ziraatla ilgili işler, yaşça olgun insanlarla görüşmek, yargıç gibi hukukla alakalı veya idari kişilerle, memurlarla görüşmek için uygun görülmüş. Ay-Neptün kavuşumunun etkinleşeceği öğle saatlerinde sezgilerimizi daha etkin kullanabiliriz. Bu saatleri sosyal ilişkiler, artistik-müzikle alakalı ve psişik aktivitelere girişmek, ruhsal ve mistik öğretilerle ilgilenmek için kullanabiliriz. 13:27’de boşluğa girecek olan Ay, 16:46’da Balık burcuna geçiyor. Aradaki saatlerde girişeceğimiz işlerden etkin ve kalıcı sonuçlar almakta zorlanabiliriz. Ay’ın Balık burcuna geçişiyle birlikte, sezgilerimiz, hayal gücü ve yaratıcılığımız aktive oluyor. Özellikle Ay-Jüpiter altmışlığının etkin olacağı akşam saatlerinde yeteneklerimizden iyi istifade edebiliriz. Bu saatler her türlü yeni risklere girişmek, asil ve etkin kişilerle görüşmek, profesyonel kişilerle görüşmek açısından uygun gözüküyor. Gün boyunca etkin olacak Venüs-Plüton kavuşumu ikili ilişkilerde tutkuların ve derinliğin öne çıkacağını gösteriyor. Aşkta aşırı ihtiraslı davranma riskimiz artıyor. İlişkilerde dönüştürücü krizler yaşayabiliriz. Bu kavuşumun başkalarını saplantı haline getirmek, kıskançlık gibi olumsuz etkileri de vardır. Olumlu yönden bakıldığında ise, çekiciliğimizi ve diğer kişiler üzerindeki etkimizi ortaya çıkarabilmek, sevgi bağıyla bağlandığımız insanları sonuna kadar desteklemek, onun için mücadele etmek, ilişkide gerekli dönüşümleri yapılandırmak mümkün olabilir.

Cuma günü boyunca Ay Balık burcunda ilerliyor. Evrensel temaların, hayal gücü ve sanatsal konuların, insani ve duygusal konuların ön planda olacağı, ülkemizin uluslararası imajıyla ilgili temaların vurgu kazanacağı bir gündeyiz. Sabah saatlerinde henüz etkin olan Ay-Plüton ve Ay-Venüs uyumlu açıları sayesinde ilişkilerimizde olumlu gelişmeler yakalayabiliriz. Ay-Venüs arasındaki uyumlu açılar arasal aşka dair olaylar, evlilik, takılar veya benzeri kıymetli şeyler almak için uygun görülür. Öğle saatlerinde ise Ay-Güneş karesi ve Ay-Mars karşıtlığının gergin etkileri devreye giriyor. Duygusal tepkiler vermeye ve tartışmalara açık saatlerdeyiz. Gün boyunca etkin olacak ve öğle saatleri civarında tetiklenecek Güneş-Mars arasındaki dik açı otorite figürleri için mücadeleli zamanlara işaret ediyor. Bu ikilinin gergin açılarında çatışmacı ve gergin etkiler ortaya çıkar. İddialı ve atak tavır almamız yüzünden, hiç farkında bile olmadan, diğer kişilerin öfkesini ve tepkisini üzerinize çekme riskimiz var. Kendimizi çok enerjik hissedeceğimizden, bu dinamik tavrımız fazla zorlayıcı ve baskılayıcı olabilir. Olaylara, sonuçlarını düşünmeden girer ve harekete geçersek zarar görebiliriz. Çabuk tepki vermemiz, sinirlenmemiz ve nedensiz kavgalara karışmamız, yanlış tanınmamıza neden olabilir. Daha ağırdan almayı, acele hareket etmemeyi, kendimizi kontrol etmeyi başarabilmemiz gerekiyor. Akşam saatlerinde etkin olacak Ay-Merkür karesi, iletişimsel gerginliklere, sözlü tartışmalara açık olacağımızı gösteriyor.

Cumartesi günü boyunca Ay Balık burcunda ilerliyor. Duygusal temaların, fedakarlık ve vericilik hissinin, empati ve merhamet duygularının ön plana çıkacağı bir gündeyiz. Hissiyatımızı izleyerek doğruyu daha rahat bulabiliriz. Kendimizi ve olayları akışa bırakmamız, her şeyi kolaylaştıracaktır. Ay’ın aktif temel açısı olmadığından, olayların belirsiz kalabileceği bir gündeyiz. Sade ve gösterişten uzak, içten ve samimi duygularla davranmamız kazandıracak. Güneş-Mars karesinin henüz devrede olan gergin etkileriyle baş etmemizin en güzel yollarından biri, pasif davranmak ve mümkün olduğunca şartları zorlamaktan uzak kalmaktır. Bugünü her şeyi ve insanları olduğu gibi kabullenerek, mümkün olduğunca başkalarının hatalarını görmezden gelerek ya da affederek, sakin ve huzurlu bir şekilde akışa uyarak geçirebilir, bundan büyük keyif alabiliriz.

Pazar sabaha karşı 03:52’de Ay Koç burcuna geçiyor. Kendimizi aktif ve dinamik hissedeceğimiz, olayları kararlılıkla yönlendirme güdüsünün ön plana çıkacağı bir güne başlıyoruz. Sabah erken saatlerde Ay-Uranüs kavuşumu etkinleşiyor ve güne heyecanlı, dramatik, hızlı başlıyoruz. Duygularımızı yüksek oktavlı hissedebilir, ifade edebiliriz. Her koşulda yeni bir şeyler yaşama, günü sıra dışı yaşama ve değişiklikler yapma arzumuz yüksek olacak. Her zamankinden farklı bir yerde kahvaltı etmek, şehrin bilmediğimiz yerlerini dolaşmak, her zaman görüştüğümüz arkadaşlarımızın dışında sosyal aktivitelerde bulunmak, sanatsal konularla, entelektüel konularla ilgilenmek iyi fikir olabilir. Güneş-Merkür kavuşumunun gerçekleşeceği bu günde, Merkür’ün de geri hareketli olduğunu hesaba katarak, çok riskli ve kalıcı kararlar almamakta fayda var. Önemli fikirlerimizi ortaya çıkarmak yerine, şimdilik kendimize ayırmak ve üzerinde daha uzun düşünmek de isabetli olacaktır. Ay-Plüton arasındaki dik açının etkin olacağı akşamüzeri saatlerinde enerji gerginleşebilir. Ay-Plüton arasında gergin açı olduğu zamanlar güçlü ve etkin kişilerle görüşmek, somut sonuçlar ortaya çıkması beklenen işlere girişmek, mücadele ve risk gerektiren işlere girişmek, seyahat etmek, ameliyata girmek, hoşgörü ve esneklik gerektiren işlere kalkışmak için uygun değildir.

Keyifli, huzurlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle…

Öner DÖŞER
Astroloji Uzmanı



Burcunuzun haftalık yorumu için tıklayınız..


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER