Habertürk 28.05.2012

28 Mayıs haftasına astrolojik bakış

Astrolog Öner Döşer yorumluyor... Bakalım bu hafta bizi neler bekliyormuş.

Haftaya yeni fikirlerle başlıyoruz. Merkür ve Güneş’in Uranüs ile altmış derecelik uyumlu açının Pazartesi günü kesinleşmesi, yeni fikir ve görüşlere açık olacağımızı gösteriyor. Yaratıcılığımızın yüksek olacağı haftanın ilk yarısını yeni şeyler öğrenmek, yazmak, fikir alışverişlerinde bulunmak için kullanabiliriz. Ama Ay’ın Merkür-Venüs ve Mars ile gergin kontaklar kuracak olması görüşlerimizi ifade ederken dikkatli olmamızı ve ilişkilerimizi zorlamamamız gerektiğini de gösteriyor.

28 Mayıs haftasına astrolojik bakış

Haftanın ikinci yarısında gergin etkiler yoğunlaşıyor. Merkür’ün geri hareketli Venüs’ün Mars ile arasındaki kesinleşmek üzere olan dik açıyı tetikleyecek olması ikili ilişkilerde gerginliklere işaret ediyor. Özellikle hafta sonunda söz ve tavırlarımıza dikkat etmezsek ilişkimizi zedeleyebiliriz. Haftanın ikinci yarısında enerjilerin rahat aktığı ve işlerimizde daha olumlu gelişmeler kaydedebilmemiz açısından değerlendirebileceğimiz en uygun gün Perşembe olarak görülüyor.

Hafta sonundan itibaren, 4 Haziran Pazartesi günü gerçekleşecek parçalı ay tutulmasının etkilerini derinden hissetmeye başlayacağız. Duygusal anlamda dengeyi sağlamakta zorlanacağımızdan, dışarı yönelik olmaktan ziyade kendi içimizde kalmayı tercih etmemiz daha isabetli olabilir. Böyle zamanlarda yeme içmemize de dikkat etmemiz yerinde olur.

Pazartesi sabah saatlerinde Jüpiter ile yapacağı son açısından ayrılan Ay henüz Aslan burcunda ve boşlukta ilerliyor olacak. Ay’ın Başak burcuna geçiş yapacağı 09:07 öncesinde girişeceğimiz işler netleşmeyebilir. Sabah saatlerinde Başak burcunda ilerleyecek olan Ay başarıya ulaşmamız için gayret sarf etmemiz, düzenli ve planlı hareket etmemiz gerekeceğini gösteriyor. Merkür ve Güneş’in Uranüs ile altmış derecelik uyumlu açının bugün çok etkili olması ve kesinleşmesi yaratıcılığımızı ön plana çıkarıyor. Bu bağlamda öğle öncesindeki saatleri iyi değerlendirebiliriz. Ay-Neptün karşıtlığının etkinleşeceği öğle sonrasındaki saatlerde hayal gücümüz çok aktif olacak, fakat ayağı yere basan projeler üretmekte zorlanabiliriz. Duygusal dengesizlik ve hayal kırıklığı yaşama ihtimalimiz olan bu saatlerde net ve isabetli kararlar almakta zorlanabiliriz. Ay-Neptün arasında gergin açının etkin olduğu zamanlar seyahatler, spekülatif konular, yeni arkadaşlıklar kurmak, aşkla ilgili konular ve evlilik, kontratlar yapmak, müzikle alakalı, artistik veya ruhsal ve psişik konularla ilgili başlangıçlar yapmak, ameliyatlar ve tedavilere girişmek açısından uygun değildir. Ay-Güneş arasındaki dik açının kesinleştiği gece saatlerinde ikili ilişkilerde gerginlikler riskimiz güçlü. Ay-Güneş arasında dik açının etkin olduğu zamanlar yeni başlangıçlar, değişimler, etkin kişilerle görüşme yapmak açısından uygun görülmez.

Salı günü boyunca Ay Başak burcunda ilerliyor. Duygusal anlamda huzursuzluk ve her şeyin mükemmel olması arzusunun baskın olacağı bir gündeyiz. Mükemmelci olma eğilimimiz hem yeterince mutlu olmamızı ve hem de başkalarını gereğinden fazla eleştirme olasılığımızı tetiklememeli. Özellikle de Ay’ın Merkür ile dik açıdan ayrılıp Mars ile kavuşuma ilerlediği sabah saatlerinde buna çok eğilimli olacağız. Çatışma ve tartışma yaratacak ortamlardan uzak kalmamızda, sakarlık ve kaza risklerine karşı önlemci ve tedbirli hareket etmemizde fayda var. Öğle sonrasında gergin etkiler nispeten azalıyor. Ama akşam saatlerinde yakınlaşan Ay-Venüs dik açısı duygusal ilişkilerde gerginlik işaretçisi. Ay-Venüs arasındaki gergin açılar evlilik ve ikili ilişkilerde sorunlar yaşanması riskine işaret eder. Bu yüzden akşam saatlerinden itibaren duygusal alanda şartları fazla zorlamamak isabetli olur. Yeme içme konularında da abartılardan kaçınmalı, beslenme açısından doğru tercihler yapmaya çalışmalıyız.

Çarşamba gününün ilk yarısında Ay Başak burcunda ilerlemeye devam ediyor. Şartların nispeten yumuşamaya ve havanın olumluya dönmeye başlayacağı bir gündeyiz. Sabah erken saatlerde Ay’ın Jüpiter ile yüzyirmi derecelik uyumlu açısı yakınlaşıyor olacağından, Ay’ın boşluğa gireceği (açısının kalmayacağı) 08:51 öncesi girişeceğimiz işlerde güzel sonuçlar elde edebiliriz. Bu bağlamda konuşma ve yazışmalarımızı ya çok erken saatlere ya da Ay’ın boşluktan çıkıp Terazi burcuna geçeceği 13:46 sonrasına almamız daha isabetli olacaktır. Ay öğle sonrasındaki saatlerden itibaren gün boyunca Terazi burcunda ilerliyor olacak. Denge ve huzur arayışının öne çıkacağı, paslaşma ve birlikte hareket etmemizin kazandıracağı bir öğle sonrası bizi bekliyor…

Perşembe günü boyunca Ay Terazi burcunda ilerliyor. Huzur ve denge arayışının öne çıkacağı bu güzel günde aradığımız dengeyi ve huzuru elde etmemiz için özellikle gece yarısından sonra ve sabahın çok erken saatlerinde hayli çaba sarf etmemiz gerekecek! Ama Ay-Güneş yüzyirmilik çok olumlu açının kesinleşeceği 06:48 sonrasındaki saatler çok daha olumlu gelişmelere açık. Bu saatlerden itibaren gerek özel ve gerekse sosyal ilişkilerimiz açısından yapıcı etkilerin öne çıkacağı bir günde ilerliyor olacağız. Bu bağlamda özellikle de öğle öncesindeki saatleri iyi değerlendirebiliriz. Ay-Güneş arasında yüzyirmi derecelik açının etkin olduğu zamanlar terfi istemek, başkalarının işlerini idare etmek, yeni risklere girişmek, yatırım yapmak ve spekülatif konular, etkin ve önemli kişilerle görüşmek, toplantılar düzenlemek, ilerleme sağlamak için yardım almak açısından uygundur. Ay-Merkür yüzyirmiliğinin etkin olacağı öğle sonrasındaki saatlerde iletişimsel konuları aktive etmek çok isabetli olacaktır. Ay-Merkür arasında uyumlu açıların etkin olduğu zamanlar eğitsel konulara, yeni öğretilere, maharet ve esneklik isteyen işlere başlamak, zihinsel veya edebi konulara başlamak, avukatlarla, sekreterlerle ve edebi kişilerle irtibata geçmek için uygundur. Bu açının olumlu etkileri akşam saatlerine kadar devam ediyor. Ay-Venüs yüzyirmiliğinin etkinleşeceği akşam saatleri ise özel ilişkiler bakımından en şanslı zamanları gösteriyor. Bu açı aşkla ilgili konular, evlilik, yeni giysiler giymek, eğlenceler için uygun görülmüştür.

Cuma günü ilk yarısında Ay Terazi burcunda ilerlemeye devam ediyor. Politik ve diplomatik konuların ve ilişkilerin vurgu kazanacağı bir gündeyiz. Sabah çok erken saatlerde etkinleşecek Ay-Satürn kavuşumunun ardından Ay 04:41’de boşluğa giriyor ve Akrep burcuna geçeceği 15:32’ye kadar boşlukta ilerliyor. Bu saate kadarki süreçte kalıcı ve somut sonuçlar beklediğimiz işlere girişim yapmamamızda fayda var. Devam etmekte olan işlerimiz de henüz netlik ve belirginlik kazanmayabilir. Ama günlük rutin işlerimiz açısından çok da problematik bir durumdan söz etmiyoruz. Ay’ın Akrep burcuna geçişiyle birlikte 15:32 sonrasındaki saatlerde netlik ve kararlılık kazanmaya başlıyoruz. Sezgilerimiz bize doğru yolu gösterecek. Ay-Neptün üçgeninin etkinleşeceği akşam saatlerinde ilham ve yaratıcılık gerektiren aktivitelerde ve işlerde başarı elde edebiliriz. Sezgilerimiz ve hayal gücümüzün yanı sıra yaratıcılığımız da etkinleşecek bu saatlerde. Ay-Neptün uyumlu açıları sosyal ilişkiler, seyahatler, artistik-müzikle alakalı ve psişik aktivitelere girişmek, hastaneleri veya hemşireleri ziyaret etmek, ilaç tedavisine girişmek, ruhsal ve mistik öğretilere başlamak için uygun görülmüştür. Gün boyunca etkin olacak Merkür-Venüs kavuşumu da artistik ve sanatsal becerilerimizi, görüşümüzü güçlendiriyor. Dekoratif konularda, yazma ve ifade etme temalarında başarı sağlayabiliriz.

Cumartesi günü boyunca Ay Akrep burcunda ilerliyor. Şartları dönüştürme ve kendini yenileme arzusunun ön plana çıkacağı bir gündeyiz. Ülkemiz açısından gençler ve çocuklarla ilgili konular ön planda olacak. Sabah erken saatlerde henüz etkisi devrede olan Ay-Plüton altmışlık açısı duygusal anlamda destekleşmelere işaret ediyor. Bu uyumlu açı aynı zamanda duygularımızı etkin bir şekilde ifade etme şansı da getiriyor. Öğle sonrasındaki saatlerde etkin olacak Ay-Mars altmışlığı girişim cesaretimizi körüklüyor. Efor ve güç gerektiren işlerimizi bu saatlere denk getirebiliriz. Kendimizi daha aktif ve dinamik hissedeceğimiz bu güzel günde enerjimizi sportif aktivitelere yönlendirebiliriz.

Pazar günü ilk yarısında Ay Akrep burcunda ilerlemeye devam ediyor. Duygularımız keskinleşiyor, derinleşiyor. Sabah saatlerinde Ay-Jüpiter karşıtlığı etkisini göstermeye başlayacağından duygularımızı abartılı ve dengesiz bir şekilde ifade etme riskimiz yüksek olacak. Bu yüzden ilişkilerimizde dikkatli olmalı, sosyal alanda gereksiz abartılardan kaçınmalıyız. Yeme içme konusunda abartmamaya da özen göstermemizde fayda var. 12:30’da boşluğa girecek olan Ay 15:33’te Yay burcuna geçiyor. Duygularımızı daha coşkun ve kendimizi daha enerjik hissetmeye başlayacağımız öğle sonrasındaki saatlerde dolunay ay tutulmasının etkileri de kendini göstermeye başlıyor. Genişleme, değişim ve gelecekten umutlu olma arzumuz tavan yapmaya başlıyor. Ay-Neptün arasındaki dik açının etkin olacağı akşam saatlerinde duygusal dengesizlikler yaşayabiliriz. Netlik eksikliği ve kararsızlık çekebiliriz. Doğru ve isabetli kararlar almakta zorlanabiliriz. Ruhsal çalışmalara, ibadete ve sanatsal aktivitelere yönelmek açısından ise son derece verimli saatlerdeyiz.

Öner Döşer
Astroloji Uzmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER