Habertürk 29.04.2012

30 Nisan haftasına astrolojik bakış

Astrolog Öner Döşer 30 Nisan haftasını yorumluyor... Bakalım bu hafta bizi neler bekliyormuş.

Duygusal anlamda uç noktaları test edeceğimiz bir haftaya giriyoruz. Özellikle de hafta sonunda. Öte yandan, iki hafta kadar önce atmış olduğumuz yeni adımların somut sonuçlarını bu hafta sonundan itibaren almaya başlayacağız. Haftanın içi günlerde daha kolay ve hızlı ilerleyebileceğiz. Hafta sonunda ise mücadele ve zorlanmalar dikkat çekiyor.

30 Nisan haftasına astrolojik bakış

Perşembe günü etkileri belirginleşmeye başlayacak ve Cuma günü kesinleşecek Merkür-Venüs altmışlığı, ılımlı ve iyicil iletişim sayesinde haftanın getireceği zorlukları aşmamıza yardımcı oluyor. Bu açının olumlu etkileri sayesinde yapacağımız işleri daha neşeli hale getirebilir, olaylara mizahi yönünden bakabilir, eğlenceli aktiviteleri de işin içerisine katabiliriz. Bu ikili arasındaki uyumlu açıların en önemli özelliklerinden birisi de güzelliği ve artistik tasarımları akıcı bir şekilde ortaya çıkarabilmesidir. İyi konuşma ve yazma, diplomatik ifade gücünü de arttırır. Yazmaya veya tasarıma yönelik işlere girişmek açısından kullanılabilir.

Cumartesi gününden itibaren etkileri belirginleşmeye başlayacak ve Pazar günü kesinleşecek Merkür-Satürn karşıtlığı, karşıtlığı zihinsel anlamda da gerginliğe, düşünsel anlamda depresifliğe yönelik etki yaratabilir. Fikir ve görüşlerimize destek bulmakta zorlanabilir, ifade etmek istediğimiz şeyler konusunda geciktirilebilir, engellenebiliriz. Önemli konuşmalarımızı bu hafta sonuna denk getirmek pek de isabetli bir karar olmayabilir.

Pazar günü Akrep burcunda dolunay gerçekleşiyor. Dolunaylar duygusal anlamda uçlarda hissettiğimiz zamanlardır; özellikle de Akrep dolunayı. 6 Mayıs Pazar günü 06:35’te Akrep burcunda gerçekleşecek dolunay Jüpiter ile dizilim yapıyor. Dolunayın etkisini göstermeye başlayacağı Cumartesi gününden itibaren kendimizi duygusal anlamda abartılı bir şekilde ortaya koyma eğilimi gösterebiliriz. Yeme içme konusunda abartılara yatkın olacağımız hafta sonunda, müsrifçe harcamalara da açık olacağız. Öte yandan, dolunaylar daha evvelce atılmış adımların sonuçlarını almamıza da işaret ederler. Dolunayın Jüpiter ile dizilimde olması, iyicil sonuçların ortaya çıkmasına yardımcı olabilir.

16 derece Akrep burcunda gerçekleşecek olan dolunayın Zeben El Genubi adındaki sabit yıldızla irtibat kuruyor olması, toplumları etkileyen reformist girişimlerin, pozitif reformların dikkat çekebileceğini gösteriyor. Avustralyalı astrolog Bernadette Brady’e göre bu yıldız toplumsal olaylar konusunda bilinçli olmanın olumlu tarafıyla ilişkilendirilir. Bir başka astrolog Vivian Robson’a göre ise bu yıldız tehlikeli sonuçlara işaret eder. Robson’a göre bu yıldız Ay ile irtibat kurduğunda karşı cinsle ilişkilerde sorunlar, memnuniyetsizlik, zihinsel endişe, akraba kaybı ile ilişkilidir ve hayal kırıklıklarına sebep olur.

Haftanın günlerine göre detaylı değerlendirmelere gelince…

Pazartesi günü boyunca Ay Aslan burcunda ilerliyor. Dikkat çekmeyi, odak noktası olmayı başarabileceğimiz bir gündeyiz. Yöneticilik becerilerimizi ve irademizi güçlü bir şekilde ortaya koyabilir, cesaret ve kendine güven sayesinde girişeceğimiz işlerde başarı elde edebiliriz. Ülkemiz açısından daha ziyade ekonomi temaları öne çıkacak. Sabah saatlerinde Ay’ın Venüs ile altmış, Jüpiter ile doksan derecelik açıları etkin olacak. Bu açılar, haftaya iyimser başlayacağımızı gösteriyor. Gerek özel ve gerekse sosyal ya da iş ilişkileri açısından değerlendirmek yerinde olur. İş ve ticaret alanında fiyatlama yaparken abartıdan kaçınmakta fayda var. Öğle sonrasındaki saatlerde Ay-Satürn altmışlığının kalıcı ve somut adımlar atmaya yönelik yapıcı açısı devreye giriyor. Yaşlı ve olgun, işinin erbabı, bilge kişilerle görüşmeler yapmak açısından gayet uygun saatlerdeyiz. Ama akşamüzeri girişeceğimiz işlerden tam netice almakta sorun yaşayabiliriz. Zira 17:18’de Ay boşluğa giriyor ve takip eden saatler boyunca Ay boşlukta ilerliyor olacak. Bu hiçbir şey yapmayalım anlamına gelmiyor. Ama somut ve kalıcı sonuçlar beklediğimiz, netleşmek istediğimiz temaları fazla zorlamasak iyi ederiz.

Salı günü 02:03’te Başak burcuna geçecek olan Ay, gün boyunca bu burçta ilerleyecek. Detayları iyi incelemek, analitik, mantıklı, akılcı ve hesaplı hareket etmek gereken bir gündeyiz. Ama endişe ve vesveseden uzak durmamız gerekiyor. Sabah saatlerinde etkin olacak Ay-Neptün karşıtlığı duygusal anlamda kararsızlık ve karmaşa işaretçisi. Sabah erken saatlerde girişeceğimiz işlerde netleşmemiz zor gözüküyor. Ay-Mars kavuşumunun etkin olacağı öğle öncesi saatlerde tartışma ve gerginliğe açık olabiliriz. Öğle sonrasındaki saatlerde yakınlaşan Ay-Plüton üçgeninin olumlu etkileri sayesinde kendimizi duygusal anlamda daha güçlü hissedeceğiz. Yapacağımız işlerde güçlü ve etkin kişilerden destek alma olasılığımız gayet yüksek. Akşamın ilerleyen saatlerinde etkinleşecek Ay-Güneş üçgeni de benzer etkiler taşıyor. Ay-Güneş üçgenleri terfi istemek, başkalarının işlerini idare etmek, yeni risklere girişmek, yatırım yapmak ve spekülatif konular, etkin ve önemli kişilerle görüşmek, toplantılar düzenlemek, ilerleme sağlamak için yardım almak açısından uygundur. Kadın-erkek ilişkileri açısından da iyi değerlendirebileceğimiz akşam saatlerinde yapacağımız tüm girişimlerden olumlu sonuçlar alma olasılığımız hayli yüksek!

Çarşamba günü boyunca Ay Başak burcunda ilerliyor. Girişeceğimiz işlere iyi odaklanıp, detaylara hakim olabilirsek, gerçekçi ve ayağı yere basan projelere girişim yaparsak başarıyı daha garantici bir şekilde elde edeceğimiz bir gündeyiz. Ülkemizin yakın komşuları, yakın bölge ve sınırlarlarıyla ilgili konular dikkat çekecek. Medya ve iletişim, yazarlar ve medya mensuplarıyla ilgili konular ön planda olacak. Sabah erken saatlerden itibaren yakınlaşan Ay-Jüpiter üçgeninin olumlu etkileri sayesinde girişeceğimiz işlerde daha kolay ilerleyebileceğiz. Ay-Jüpiter üçgeni her türlü yeni risklere girişmek, asil ve etkin kişilerle görüşmek, profesyonel kişilerle görüşmek açısından uygundur. Bu açının kesinleşmesinin hemen ardından, öğle sonrasındaki saatleri etkileyecek şekilde ay-Venüs karesinin genel anlamda iyimser, ama özel ilişkilerde biraz zorlanmalara sebep olabilecek etkisi devreye giriyor. Bu etki müsrifçe harcama, yeme içme konusunda abartı ve gereğinden fazla duygusal davranma eğilimi sonrasında ilişkilerde uyumsuzlukları tetikleyebilir, dikkat! Ay bu son açısını yaptıktan sonra 13:58 itibariyle boşluğa giriyor ve günün geri kalanında boşlukta ilerliyor. Somut ve kalıcı sonuçlar beklediğimiz, netleşmek istediğimiz alanlarda zorlanabiliriz.

Perşembe günü 05.04’te Ay Terazi burcuna geçiyor. İlişkiler temasının ön plana çıkacağı, uyum ve denge sağlayabilmemiz sayesinde başarı elde edebileceğimiz bir gündeyiz. Başarı yolunda ilerlerken karşımızdaki kişileri daha fazla dikkate almamızda, diplomatik olmamızda fayda var. Ülkemizin iç koşulları, sınırlarımız, geleceğe yönelik temellerini atacağımız konular öne çıkıyor. Huzur ve sakinliği, dengeyi sağlamak zor olabilir. Zira Ay’ın gün boyunca gergin açıları var. Öğle saatlerine doğru Ay-Uranüs karşıtlığı etkinleşiyor. Ay-Uranüs açıları seyahatler ve taşınmalar, kamusal görevi olan kişilerle görüşmeler, ilerlemeler kaydetmek, arkadaşlık tahsis etmek (özellikle kadınlarla), evlilik, havacılıkla ilgili işler, elektrikle alakalı veya gizemli konularla alakalı işlere girişmek, tehlikeli işlere girişmek için uygun görülmez. Bu açı etkin iken girişeceğimiz işlerde beklenmedik yön değişiklikleri, dalgalanmalar, istikrarsızlıklar oluşabilir. Akşam saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başlayacak Ay-Plüton karesi de gergin etkileri körüklüyor. Ay-Plüton arasındaki gergin açılar güçlü ve etkin kişilerle görüşmek, somut sonuçlar ortaya çıkması beklenen işlere girişmek, mücadele ve risk gerektiren işlere girişmek, seyahat etmek, ameliyata girmek, hoşgörü ve esneklik gerektiren işlere kalkışmak için uygun zamanlarda olmadığımızı gösterir. Açının etkileri gece saatlerine de yayılıyor.

Cuma günü boyunca Ay Terazi burcunda ilerliyor. Huzur ve sakinlik arayışında olacağımız, şartları zorlamaya pek de gönüllü olmayacağımız bir gündeyiz. Gün boyunca etkin olacak Merkür-Venüs altmışlığı ılımlı ve iyicil iletişim sayesinde günün getireceği zorlukları aşmamıza yardımcı oluyor. Bu açının olumlu etkileri sayesinde yapacağımız işleri daha neşeli hale getirebilir, olaylara mizahi yönünden bakabilir, eğlenceli aktiviteleri de işin içerisine katabiliriz. Bu ikili arasındaki uyumlu açıların en önemli özelliklerinden birisi de güzelliği ve artistik tasarımları akıcı bir şekilde ortaya çıkarabilmesidir. İyi konuşma ve yazma, diplomatik ifade gücünü de arttırır. Yazmaya veya tasarıma yönelik işlere girişmek açısından kullanılabilir. Sabah saatlerinden öğle saatlerine kadar etkin olacak Ay-Venüs altmışlığı, bahsettiğimiz konularda ve genel olarak işlerimizde girişim yapmak açısından uygun zamanlarda olduğumuzu gösteriyor. Akşam saatlerine doğru ise biraz daha stresli açılar öne çıkıyor. Ay-Merkür karşıtlığının iletişimi sertleştiren etkileri devreye giriyor. Fikir ve görüşlerimizi, projelerimizi kabul ettirmekte zorlanabiliriz bu saatlerde. Ay-Satürn kavuşumunun etkinleşeceği gece saatlerinde kendimizi biraz depresif ve yalnız hissedebiliriz. Sosyal alanda yer almak, sevdiğimiz kişilerle bir araya gelmek bu etkiyi kolay atlatmamıza yardımcı olacaktır. Sağlığımıza da dikkat etmemiz iyi olur gece saatlerinde. 21:02’de Ay boşluğa giriyor ve gece boyunca boşlukta ilerliyor. Somut ve kalıcı sonuçlar beklediğimiz, netleşmek istediğimiz alanlarda beklentilerimiz karşılanmayabilir.

Cumartesi günü sabah 05:20’de Ay Akrep burcuna geçiyor. Duygusal anlamda daha derin ve uçlarda hissedeceğimiz bir gündeyiz. Sezgilerimiz ve güdülerimiz etkin olacak. Ay’ın Neptün, Mars ve Plüton ile açılar yapacağı bu günü metafizik konularla ilgilenmek, gizemli temalarda araştırmalar veya konuşmalar yapmak açısından kullanabiliriz. Çocuklar, gençler, sanatçılar ve sporcularla ilgili konuların ülkemiz gündeminde yer alacağını tahmin edebiliriz. Ay-Neptün arasındaki uyumlu açı, özellikle de sabah saatlerinde sosyal ilişkiler, geziler, artistik-müzikle alakalı ve psişik aktivitelere girişmek, yardıma muhtaç insanlara vakit ayırmak, hastaneleri ziyaret etmek, ilaç tedavisine girişmek, ruhsal ve mistik öğretilere başlamak için uygun zamanlarda olduğumuzu gösteriyor. Ay-Mars arasındaki altmış derecelik uyumlu açı girişeceğimiz işlerde ihtiyacımız olan enerji ve motivasyonu sağlıyor. Ay-Plüton arasındaki altmış derecelik uyumlu açı sayesinde güçlü destekler de alacağız. Ay-Plüton arasındaki uyumlu açılar fikirlerini harekete geçirmek ve somutlaştırmak, güçlü ve etkin kişilerden destek almak, ilişkilerde derinleşmek, irade gerektiren işlere girişmek, mücadeleye başlamak, ısrarla takip etmeyi gerektiren işlere kalkışmak için uygundur. Olumlu etkiler gece saatleri boyunca devam ediyor.

Pazar günü boyunca Ay Akrep burcunda ilerliyor. Bir gün öncesine nazaran zorlu etkilerin öne çıkacağı bir gündeyiz. Duygusal anlamda türbülanslar, uçlarda duygular, hırpalanmalar dikkat çekebilir. Gün boyunca etkin olacak Merkür-Satürn karşıtlığı zihinsel anlamda da gerginliğe, düşünsel anlamda depresifliğe yönelik etki yaratabilir. Fikir ve görüşlerimize destek bulmakta zorlanabilir, ifade etmek istediğimiz şeyler konusunda geciktirilebilir, engellenebiliriz. Önemli konuşmalarımızı bu güne denk getirmek pek de isabetli bir karar olmayabilir. 06:35’te Akrep burcunda gerçekleşecek dolunay, duygusal anlamda uçlarda hissedeceğimiz bir günde olduğumuzu gösteriyor. Ay-Jüpiter karşıtlığının etkinleşeceği öğle sonrasındaki saatlerde kendimizi duygusal anlamda abartılı bir şekilde ortaya koyma eğilimi gösterebiliriz. Yeme içme konusunda abartılara yatkın olacağımız öğle sonrasındaki saatlerde, müsrifçe harcamalara da açık olacağız. 15:15’te Ay boşluğa giriyor. Bu saat sonrasında girişeceğimiz işlerden somut ve kalıcı sonuçlar alamayabiliriz.

Keyifli, huzurlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle…

Öner Döşer
Astroloji Uzmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER