Habertürk 05.06.2012

4 Haziran haftası... Çok önemli bir haftadayız!

Astrolog Öner Döşer yorumluyor... Bakalım bu hafta bizi neler bekliyormuş.

Çok önemli, heyecanlı, hareketli bir haftaya giriyoruz. 4 Haziran Pazartesi günü gerçekleşecek Ay tutulması sonrasında 6 Haziran tarihinde Venüs geçişine şahit olacağız.

4 Haziran haftası... Çok önemli bir haftadayız!

4 Haziran 2012 tarihinde gerçekleşecek parçalı ay tutulması Avustralya’dan tam olarak gözlemlenirken, Asya üzerinden doğacak ve Kuzey Amerika’nın batısından batacak. Batı Kanada ve Amerika’da bulunanlar en iyi tutulma görüntüsünü ay batımında izleyebilecekler. Tutulmanın Venüs geçişine çok yakın bir zamanda gerçekleşiyor olması onu daha da ilginç kılıyor kuşkusuz. Zira Venüs geçişini de bir nevi ay tutulması gibi görebiliriz ve bu göksel olay ay tutulmasından çok kısa bir süre sonra (yaklaşık iki gün) meydana gelecek.

6 Haziran tarihinde Venüs’ün Güneş diskinin önünden yakın geçişine şahit olacağız. Venüs geçişleri ikili geçişler halinde 8 yıllık aralarla oluyor. İkili geçişten ikincisini takip eden geçiş 105,5 yıl sonra gerçekleşiyor. Türkiye için 6 Haziran 2012 tarihine denk gelen bu geçişten bir sonraki geçiş 11 Aralık 2117 tarihinde olacak. Bu şartlarda bizlerin göreceği son geçiş olacağını söyleyebiliriz. 6 saatten uzun sürecek geçiş dünyanın pek çok yerinden gözlemlenecek. Bizim bulunduğumuz bölgeden de güneşin doğuşunu takip eden yaklaşık iki saat boyunca gözlemlenecek

6 Haziran’dan itibaren Venüs’ü bir müddet için göremeyeceğiz (yaklaşık 8 gün). Ardından Venüs’ü sabahları doğu ufkunda görmeye başlayacağız. Yani Venüs artık sabah yıldızı olarak Güneş’ten önce doğmaya başlayacak. Venüs bu geçişi ile bize doğa ve birbirimizle uyum içerisinde yaşamamız, yıkıcı dürtüsel yönlerimizi aşmamız gerektiğini mesajını veriyor. Aksi takdirde kadim uygarlıkların bahsettiği gibi toplumsal üzüntüler yaşayabiliriz. Sevgi ve barış dolu bir dünya yaratmak elimizde, bunu her birimiz günlük hayatında çevresiyle nasıl ilişkiler yarattığına göre düzenliyor unutmayalım. Yani bu dönemde dünyada huzur ve barış mı, yoksa yıkım ve savaş mı olacağına bizlerin gündelik hayatımızda takındığı tavırlar ve izlediğimiz yollar belirleyecek. Ben ne yapabilirim ki demeyelim. Bunun önemli bir parçası olduğumuzun, geleceğimizi yaratırken çok önemli bir yer tuttuğumuzu bilelim. Hepimiz için hayırlı olmasını dileyelim, ama bu kadarla kalmayalım, bunu gerçekleştirmek için gayret gösterelim!

Haftanın günlere göre detaylı değerlendirmelerine gelince...

Pazartesi günü boyunca Ay Yay burcunda ilerliyor. Geleceğe yönelik vizyonların, umutların, global konuların vurgu kazanacağı bir gündeyiz. Gün boyunca etkin olacak Merkür-Satürn üçgeni (120 derecelik açı) düşüncelerimizi somutlaştırma, ayağını yere bastırabilme şansı veriyor, sorunlara gerçekçi çözümler üretebilme kabiliyetimizi arttırıyor. Sabah erken saatlerde etkinleşecek Ay-Uranüs üçgeni yenilik heyecanımızı tetikliyor ve yaratıcılığımızı körüklüyor. 14:11’de Ay-Güneş karşıtlığı kesinleşiyor: dolunay ay tutulması! Dolunaylar üretken zamanlardır ve ay tutulmasında bu etki ikiye katlanır. Tabii duygusal anlamda heyecan yüksektir bu yüzden de abartılı çıkışlar, türbülanslar yaşanabilir. Bu gayet doğal… Mümkün mertebe kendimize vakit ayırıp biraz içe çekilme şansı yakalayabilirsek çok iyi olur. Meditasyon, namaz, dua, tefekküre yönelmek isabetli olabilir. Böylelikle günün devamında dengeyi sağlayabilmemiz için kendimizi hazırlamış oluruz. Akşam saatlerinde etkin olacak Ay-Mars karesi gergin etkilere işaret ediyor. Sert ve tartışmalı ortamlardan uzak durmak, agresyon yaratmaktan kaçınmak gereken saatlerdeyiz. Kaza ve sakarlıklara açık olacağımızdan, aceleci ve dikkatsizce yapılan eylemlerden uzak kalmamızda fayda var. Ay-Venüs karşıtlığının da kesinleşeceği akşam saatlerinde özel ve sosyal ilişkilerimize dikkat etmeli, yangına körükle gitmemeliyiz. İlişkilerimizde nasıl davrandığımızı, karşımızdakilerden neler beklediğimizi, ilişkilerimizin ne yönde ilerlediğini gözden geçirmemiz için gergin ama dersler getiren bu dönemi bir fırsat olarak görebiliriz. Gecenin ilerleyen saatlerinde gerilemeye başlayacak Neptün de bize aynı mesajı vermekte. İçe çekilme, ruhsal temalara yönelme için ideal bir süreçteyiz aslında. Gezegen konumları içsel bilgeliğimizin ortaya çıkmasına ortam yaratıyorlar.

Salı gününün ilk yarısında Ay Yay burcunda ilerliyor. Hareketli, tempolu, heves ve heyecanın yüksek olduğu bir gündeyiz. Ama bu heyecanımızı iyi dengelemeliyiz. Zira gün boyunca etkin olacak Venüs-Mars karesi özel ve sosyal ilişkilerimizde aceleci ve düşüncesizce hareket etme güdüsünü tetikliyor, uyanık olalım. Estetik ve güzellikle ilgili aceleci kararlar almak ve uygulamak için çok da isabetli bir günde değiliz. Sabah saatlerinde etkin olacak Ay-Merkür karşıtlığı fikirsel zıtlaşma olasılığına da dikkat çekiyor. Fikir ve görüşlerimizi ortaya koymak için öğle sonrasını tercih etmemiz daha isabetli olur. Ay Merkür ile karşıt açısının ardından 08:09’dan itibaren boşlukta ilerlemeye başlıyor. Ay’ın Oğlak burcuna geçeceği 15:31 öncesindeki saatlerde girişimlerimizden beklediğimiz sonuçları alamayabiliriz. Belirsizlik ve kararsızlık enerjisi vurgu kazanabilir. Ay’ın Oğlak burcuna geçiş yapmasıyla birlikte öğle sonrasında kararlılık ve somutlaşma enerjisi de devreye giriyor. Akşam saatlerinde etkinleşecek Ay-Neptün altmışlığı ilişkilerde uyum ve dengeyi sağlamamıza yardımcı oluyor. Ay-Neptün uyumlu açıları sosyal ilişkiler, artistik-müzikle alakalı ve psişik aktivitelere girişmek, ruhsal ve mistik konularla ilgilenmek açısından uygundur.

Çarşamba günü boyunca Ay Oğlak burcunda ilerliyor. Sağlamcı adımlar atmak ve gerçekçi yaklaşımlar sayesinde başarı elde edebileceğimiz bir gündeyiz. 04:08’de Venüs-Güneş kavuşumu kesinleşiyor. Astronomik ifadesiyle Venüs geçişi saatlerindeyiz. Ülkemizde henüz karanlık saatlere denk geldiğinden Venüs geçişinin ancak bir kısmını gözlemleyebileceğiz. Bu sabah güneşin doğuşunu takip eden yaklaşık iki saatlik bir süre için mümkün olacak. Astronomik ve astrolojik açıdan çok heyecanlı bir olay! Bugünden itibaren Venüs’ü bir müddet için göremeyeceğiz (yaklaşık 8 gün). Ardından Venüs’ü sabahları doğu ufkunda görmeye başlayacağız. Yani Venüs artık sabah yıldızı olarak Güneş’ten önce doğmaya başlayacak. Venüs bu geçişi ile bize doğa ve birbirimizle uyum içerisinde yaşamamız, yıkıcı dürtüsel yönlerimizi aşmamız gerektiğini mesajını veriyor. Aksi takdirde kadim uygarlıkların bahsettiği gibi toplumsal üzüntüler yaşayabiliriz. Sevgi ve barış dolu bir dünya yaratmak elimizde, bunu her birimiz günlük hayatında çevresiyle nasıl ilişkiler yarattığına göre düzenliyor unutmayalım. Yani bu dönemde dünyada huzur ve barış mı, yoksa yıkım ve savaş mı olacağına bizlerin gündelik hayatımızda takındığı tavırlar ve izlediğimiz yollar belirleyecek. Ben ne yapabilirim ki demeyelim. Bunun önemli bir parçası olduğumuzun, geleceğimizi yaratırken çok önemli bir yer tuttuğumuzu bilelim. Hepimiz için hayırlı olmasını dileyelim, ama bu kadarla kalmayalım, bunu gerçekleştirmek için gayret gösterelim! Sabah saatlerinde Ay’ın Uranüs ile karesi (90 derecelik açı) ve Plüton ile kavuşumu var (aynı boylam derecesinde gözükmek). Bu şartlarda sabah saatlerinde şartları fazla zorlamasak iyi ederiz. Girişimlerimizin kararlı bir yön izlemesi zor gözüküyor zira! Öğle saatleri sonrasında enerjiler yuşumamaya, dengelenmeye başlıyor. Akşam saatlerinde etkinleşecek Ay-Mars sextili (60 derecelik açı) enerjimizi ve agresyonumuzu dengeleyebileceğimizi gösteriyor. Efor ve güç, cesaret ve girişkenlik gerektiren işlerimizi akşam saatlerine denk getirebiliriz.

Perşembe gününün büyük çoğunluğunda Ay Oğlak burcunda ilerliyor. Sorumluluk almamız, elimizi taşın altına koymamız ve işi ciddiye almamız gereken bir gündeyiz. Sabah saatlerinde etkin olacak Ay-Satürn karesi duygusal anlamda engellenmişlik, baskılanma hissine neden olabilir. Bunun geçici olduğunu bilmemiz yeterli, başa çıkabiliriz. Öğle sonrasındaki saatlerde rahatlayacağız. Ama öğle öncesindeki saatlerde hızlı ilerlememiz zor olacak. Önemli iş ve girişimlerimizi bu saatlere denk getirmemek isabetli olur. İlişkilerimizde de gerginlikler yaşamamak adına toleransı elden bırakmamalıyız. Zira Ay-Satürn sert açıları kuralcılık, katılık, eleştirellik, memnuniyetsizlik güdülerimizi tetikler. Öğle sonrasında etkin olacak Ay-Jüpiter üçgeni ise iyimserlik ve genişleme enerjisini aktif ediyor. Ay-Jüpiter uyumlu açıları her türlü yeni risklere girişmek, asil ve etkin kişilerle görüşmek, profesyonel kişilerle görüşmek açısından çok uygundur. Öğle saatlerinden 15:39’a kadarki süreyi her türlü girişim için kullanabiliriz. 15:39’da ise ay boşluğa giriyor. Bu saatten Ay’ın Kova burcuna geçeceği 17:17’ye kadarki süreçte somut ve kalıcı sonuçlar elde etmek istediğimiz işleri aktif etmemek isabetli olacaktır. Ay’ın Kova burcunda ilerleyeceği akşam saatlerinde yaratıcılığımız üst seviyeleri test ediyor olacak. Toplumsal konulara, sosyalleşmeye, zihinsel aktivitelere yönelmek açısından güzel saatlerdeyiz.

Cuma günü boyunca Ay Kova burcunda ilerliyor. İnsani konuların, ekip olarak hareket edebilme ve toplum ideallerine yönelik eylemlerin vurgu kazanacağı bir gündeyiz. Ay’ın açıları rahat olacağından, gün boyunca duygusal anlamda kendimizi daha rahat hissedeceğiz. Ama güne damgasını vuracak Güneş-Mars karesi otorite çekişmelerine işaret ediyor. İş hayatıyla, ideallerimizi gerçekleştirmemize yönelik girişimlerimizle ilgili işlerde rekabet ve çekişme güdüsü ön plana çıkıyor. Ego anlamında yüksekleri test edebiliriz. Önemli kişilerle, otorite figürleriyle zorlanmalar yaşayabiliriz. Bu yüzden iş görüşmelerinde, yeni projeleri ortaya koyarken, liderliğimizi veya yönetim becerilerimizi ortaya koyarken kendimizi iyi ayarlamamızda fayda var. Zira kendimizi kabul ettirmemiz zor olacak gibi gözüküyor. Sabah saatlerinde etkin olacak Ay-Uranüs altmışlığı yaratıcı ve yenilikçi enerjilerin aktif olduğunu gösteriyor. Yeniliklere yönelmek için güzel saatlerdeyiz. Hoş sürprizlere de açığız. Özel ve sosyal ilişkilerde güzel gelişmeler, ilerlemeler yakalama fırsatı sunan Ay-Venüs üçgeninin etkin olacağı akşam saatleri günün en olumlu, uyumlu etkilerinin ortaya çıkacağı saatler, değerlendirelim! Aşk ve ilişkilerden yana şansımızın bol olacağı bu saatlerde artistik ve sanatsal konular, dekorasyon ve düzenleme, giyim kuşamla ilgili konularda girişimler yapabiliriz. Gece saatlerinde Ay-Güneş’in yakınlaşan açıda olması özel ve sosyal ilişkilerimizde güzel fırsatları da beraberinde getiriyor. Uyum ve dengeyi sağlamakta zorlanmayacağız.

Cumartesi günü büyük çoğunluğunda Ay Kova burcunda hareket ediyor. Sosyal konuların ve bilgi alışverişlerinin ön plana çıkacağı bir gündeyiz. Günün genelinde olumlu etkiler mevcut. Gün boyunca etkin olacak Merkür-Neptün üçgeni iletişim ve haberleşme temalarında telepatikliği, algı benzerliğini, yaratıcı kapasiteyi arttırıyor. Fedakarlık ve duygudaşlık vurgu kazanıyor. Sabah erken saatlerinde henüz Ay-Güneş üçgeninin olumlu enerjisi devrede olacak. Kadın erkek ilişkileri ve sosyal ilişkiler açısından olumlu etkileri tetikleyen bu açıyı takip eden Ay-Satürn üçgeni ciddiyet ve mesuliyet gerektiren işlerde birlikte hareket edebilme ve mesuliyetlerin üstesinden daha kolay gelebilme şansı sunuyor. Bu olumlu etkiler öğle saatlerinde ve öğle sonrasında da devam ediyor. Akşam saatlerinde yakınlaşan Ay-Jüpiter karesinin etkisiyle yeme içmeyi abartma, duygusal heyecanı taşırma risklerimiz olsa da, iyimser ve olumlu etkiler ağırlık tutacak. 21:33’te ay boşluğa giriyor ve kısa bir müddet sonra 22:22’de Balık burcuna geçiş yapıyor. Aradaki yaklaşık bir saatlik süreçte kalıcı ve somut sonuç bekleyeceğimiz adımlar atmamakta fayda var. Ay’ın Balık burcuna geçişiyle duygusal, fedakarca, empatik ve yaratıcılığı tetikleyen etkiler vurgu kazanacak.

Pazar günü boyunca Ay Balık burcunda ilerliyor. Duygusal hassasiyetlerin egemen olacağı bir gündeyiz. Karşımızdaki kişilerin ruh halini daha iyi anlayabilir, değişen şartlara göre esnekçe yön kazanabiliriz. Sabah erken saatlerinde henüz Ay-Neptün kavuşumunun hassas ve yaratıcı enerjisi devrede olacak. Ardından Ay-Merkür üçgeni etkinleşecek ve bu yaratıcılığımızı iletişimimize yansıtma şansı bulacağız. Kendimizi çok iyi ifade edebileceğimiz, başkaları üzerinde etki yaratabileceğimiz bu saatlere önemli konuşma ve görüşmelerimizi denk getirebiliriz. Yazmak, çizmek kısacası yaratıcılığı yansıtmak açısından çok güzel enerjilerin hakim olacağı bu olumlu etkiler öğle sonrasında etkinleşecek Ay-Plüton altmışlığı sayesinde daha da güçleniyor. Duygusal anlamda desteklenmiş hissedeceğimiz, çevremizden yardım ve destek alabileceğimiz, duygularımızı güçlü ve etkin aktaracağımız uyumlu enerjiler akşam vakitlerine kadar uzanıyor. Ay-Venüs karesinin etkin olacağı geç akşam saatlerinde dengeyi sağlamakta zorlanabiliriz. Yeme içme konusunda abartıya kaçabiliriz. Sevgimizi dile getirirken, tavırlarımıza özen göstermemiz yerinde olur. Farkında olmadan abartılı duygusal çıkışlar yapabilir, alınganlık ve kırgınlıklara sebep olabiliriz. Ama yine de çok olumsuz ve gergin etkilerden bahsetmiyoruz…

Keyifli, huzurlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle…

Öner Döşer
Astroloji Uzmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER