@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 18.12.2015

Ayşegül Kuyumcu Türker'den 2016 yıllık oğlak burcu yorumu

Ayşegül Kuyumcu Türker, Pudra.com okuyucuları için 2016 yılında Oğlak Burçlarını nelerin beklediğini yazdı.

Sevgili Oğlaklar,

Ayşegül Kuyumcu Türker'den 2016 yıllık oğlak burcu yorumu
Geçtiğimiz Eylül ayından bu yana Jüpiter akademik gelişim, hukuki, uluslararası konular, seyahatler, medya, yayıncılık, inançlar, hayat felsefeniz ile ilgili alanda seyahat ediyor. Tüm zodyak’ı 12 yılda dönen şans ve gelişim gezegeninin bu alanda gelişim, şans ve sınırları genişletme fırsatları tanıyacak. Hayata bakış açınızı genişleten Jüpiter; felsefi, dini ve ruhsal konularda merakınızı arttırabilir.

Farklı kültürleri tanımak için uzak seyahatler yapılabilir; yabancılarla ilişkilerinizi arttırabilirsiniz. Bu dönemde uluslararası arenada işleriniz artabilir. Mevcut işlerinizde fazla detaycı veya mükemmeliyetçi davranabilirsiniz.

Akademik alanda eğitiminize ya da öğretime devam ediyorsanız, çalışma konularınızı daha detaylı araştırmak; derinlemesine uzmanlaşmak isteyebilirsiniz. Bir yandan öğrenme bir yandan bilgilerinizi başkalarına aktarma arzunuz oldukça yüksek olacak. Bu dönemde eğitimlere, seminerlere katılabilir; kendiniz de sahneye çıkabilirsiniz.

Çalıştığınız alanda medya ile ilgili fırsatlar söz konusu olabilir. Jüpiter’in şansı ve gelişime desteği ile kendinizi tanıtma fırsatı yakalayabilirsiniz. Sosyal ve geleneksel medyada yer alabilir; yayıncılıkla ilgili adımlar atabilirsiniz. Bilgilerinizi yazmaya başlamak bu dönemde harika bir fikir olabilir.

9 Eylül’e kadar olan bu süreçte hukuki konularda daha şanslı olacağınızdan, olumlu gelişmeler kaydedebilirsiniz. 7 Ocak-9 Mayıs arasında bu konularda yeni bir adım atmak yerine eski işlere konsantre olmak daha faydalı olacaktır. Yine iletişim ve bilgiyi sembolize eden Merkür’ün 5-25  Ocak tarihlerinde burcunuzda; 28 Nisan-22 Mayıs’ta yaratıcılık ve çocuklar ile ilgili alanda; 30 Ağustos-22 Eylül arası Jüpiter ile aynı alanda geri harekete geçerek yanlış anlaşılmalar, aksaklıklara yol açabileceği bilincinde olmalısınız.
 

Şan, şöhret, prestij ve saygınlık

Toplumsal platformda yıldızınız bu yıl parlayacak! 9 Eylül’de Jüpiter’in Terazi Burcu'na geçişi ile kendinizi dış dünyaya tanıttığınız her alanda olumlu fırsatlar yakalayacaksınız. Mesleğiniz, kariyer hedefleriniz ve sosyal statünüz ile ilgili şans sizden yana olacak. Bu dönemde kariyeriniz ile ilgili takdir, tanınma, başarılar elde edebilirsiniz. Yeni pozisyonlar, yeni kariyer fırsatları önünüze çıkabilir. İş ilişkilerinizde dengeyi, uyumu, harmoniyi sağlama beceriniz sizi bir üst adıma taşıyabilir. Önemli işler için daha adil ve politik davranmayı öğrenebilirsiniz. Bu dönemde kariyeriniz ile ilgili eğitim ve seyahat fırsatları da çıkabilir. Gelişiminiz için üstlerinizden destek görebilir; işinizi uluslararası arenaya taşıyabilirsiniz. Ayrıca bu dönemde evlenmeyi de düşünebilirsiniz. Özellikle iş ile ilgili sosyal organizasyonlarda tanıştığınız yeni bağlantılar vesilesi ile geleceğe birlikte adım atmak istediğiniz kişiyi bulabilirsiniz.
 

Olgunluk ve sert bir meyve

2015 Ekim’den bu yana Yay Burcu'nda seyahat eden Satürn ile kendi içinizde hayatın muhasebesini yapmaya başladınız. Satürn’ün tüm burçları ziyaret etmesi 28-30 yıl sürmektedir. Her geçtiği burçta hayatımızın bir alanında sınavlarla, engellerle, baskılarla karşılaşmamıza; sorumluluk alarak ciddileşmemize ve olgunlaşmamıza olanak sağlar. Bir burçtan/evden geçtikten sonra hayatımızın o alanı ile ilgili daha olgun, daha gerçekçi ve sağlam oluruz. Süreç zor olsa da sonuç somut olacak ve ferahlama getirecektir.

Satürn’ün 2015 Ekim-2017 Aralık sürecinde iç dünyanız ile ilgili alandan geçiyor olması ruhunuzu daraltabilir. Ancak bu dönem yeni hayatınızı inşa etmeye başlama öncesindeki planlama dönemidir. Bu süreçte kendinizi ne kadar iyi anlar; köklerinizle ilgili problemlerinizi, bilinç altınızdaki karanlık alanları, kendi kalıplarınızı ve endişelerinizi çözebilirseniz o kadar verimli bir süreç geçirebilirsiniz.

Bu dönemde kendi başınıza vakit geçirmeye özen göstermelisiniz. Özellikle ruhsal çalışmalar, belki psikolojik terapilere katılmayı arzu edebilirsiniz. Ezoterik öğretiler ya da metafizik konular, yaşamın tüm derinlikleri daha fazla ilginizi çekebilir. Kendi ilgi alanlarınızda dış dünyaya duyurmadan uzmanlaşmak için çalışmak bu sürecin verimli geçirilmesini sağlayabilir.

Diğer yandan belirsizlik, endişeler, sizden bağımsız durumların kontrol edilememesi hayatınızı zorlaştırabilir. Gizli korkularınızın ortaya çıkması ve size hizmet etmeyen tüm alışkanlıkların temizlenmesi bu dönemde elzemdir. Bu gizli, saklı ya da kontrol edilemez durumun üzerine giderek kontrol etmeye çalışmak hayatınızı zorlaştırabilir. Hayatı akışına bırakmak ve kendi içinize yönelmek bu dönemde daha faydalı olacaktır.

25 Mart-13 Ağustos arası Satürn’ün geri hareketi süresince geçmişiniz ile ilgili çalışmalara katılmak faydalı olabilir. Bu dönemde yeni bir şeylere başlamak; girişimlerde bulunmak pek uygun olmayacaktır. Korkularınız ve endişelerinizle yüzleşmek için meditasyon gibi yöntemlerle çalışabilirsiniz.

23 Mart ve 26 Mayıs tarihlerinde iş ile ilgili yakaladığınız bir fırsatı korkularınız sebebi ile askıya almak isteyebilirsiniz. Sağlamcı ve gerçekçi bakmalısınız. Arka planda gizli, saklı bir durumun olmadığından eminseniz adım atabilirsiniz.

18 Haziran ve 10 Eylül’de Satürn’ün Neptün ile etkileşimi hayatınızda iki farklı alanda etkisini ortaya koyabilir. Herhangi bir somut sebep olmadan kendi içinizdeki kuşku ve korkularınız sebebi ile yakın akrabalarınız, kardeşleriniz, eğitiminiz ya da iş ile ilgili kontratlarınızdan endişeye kapılabilirsiniz. Bildiklerinizin gerçek olmamasından korkabilirsiniz. Bir diğer senaryoda ise hayalini kurduğunuz, ilham aldığınız işleri tanımadığınız bir otorite figürünün desteği ile somutlaştırabilirsiniz. Ruhsal konular ile uğraşmak için harika dönemler olabilir. Gerçekçilikten uzaklaşmamaya özen göstermelisiniz.
 

Seyahatler, ben ve bildiklerim

2016 yılında yaşayacağımız Güneş Tutulmaları Balık ve Başak Burcu'nda gerçekleşecek. Eğitimler, seyahatler, akademik ve hukuki konular, kardeşler ve yakın akrabalar ön planda olacak. 9 Mart’ta Balık Burcu'nda gerçekleşecek Tam Güneş Tutulması eğitimler, kısa seyahatler, seminerler, kardeşler ve yakın akrabalarla ilgili bir ayrılık konusunun gündeme gelebileceğine işaret ediyor. Bir sevdiğinizin taşınması ya da sizin bir okul programı, iş seyahati ya da yakın çevreniz ile ilgili bir zorunlulukla ayrı kalmanız söz konusu olabilir. Her iki tarafın da iyiliği için atılan bu adımda tarafların iyiliği gözetildiği için büyük bir zorluktan bahsedemeyiz. Ancak yeni bir sayfa açmak söz konusu olabilir.

1 Eylül’de Başak Burcu'ndaki Güneş Tutulması ise hukuki, akademik, uluslararası ya da medya ile ilgili bir başlangıç yapabileceğinizi gösteriyor. Bilginiz ve idealleriniz konusunda daha gerçekçi olacaksınız. Yeni bir akademik programa yazılmak, bilginizi başkalarına aktarmak için bir girişimde bulunabilirsiniz. Bu yeni açılım ile farklı kültürler, felsefeler ilginizi daha fazla çekebilir.

Daha fazla seyahat etmek isteyebilirsiniz. Ancak bu dönemde Merkür Retro olacağından planlarınızı, yazışmalarınızı, konuşmalarınızı dikkatli yapmalısınız. Önceden planlanan işlerinizde bile aksiliklerle karşılaşabilirsiniz.
 
Kendinizi ifade edin
Zihin ve iletişim gezegeni Merkür’ün hareketleri günlük yaşantımızı en çok etkileyen ve zorlaştıran gökyüzü olaylarından biri. Anlaşmak, kendimizi ifade etmek en büyük ihtiyacımız. Kendimizi, bildiklerimizi karşımızdakine aktaramadığımız, anlaşılamadığımızı hissettiğimizde insan olarak bize bahşedilen en büyük özelliği, zihnimizi, yeterli kullanamıyor hissine kapılıveriyoruz. İşler göründüğü kadar aksi gitmese de çıkan aksaklıklar hayatımızı zorlaştırabiliyor.

2016’da Merkür, ocak ve aralık aylarında, burcunuzda geri harekette olacak. 5-25 Ocak arası yılın ilk retrosunda önce gelirleriniz ile ilgili sonra kendinizi ifade etmek ile ilgili aksaklıklar yaşayabilirsiniz. 9-25 Ocak arasında kendinizi ifade etmek, hedeflerinize ulaşmak, ikili ilişkilerde ilerlemek konusunda problemler yaşayabilirsiniz. Anlaşılabilir cümleler kurduğunuzdan emin olmanız gereken süreçler olacak. Bu dönemde hayatınız ile ilgili radikal kararlara imza atmamanız faydalı olacaktır.

28 Nisan-22 Mayıs arasında Boğa Burcu'nda geri harekette olacak Merkür aşk, romantizm, çocuklar, tatiller, eğlence, yaratıcılık alanlarında zorluklar yaratabilir. Bu dönemde geçmişten bir sevgiliden haber almak yüzünüzü güldürebilir. Bir sevgiliniz varsa yanlış anlaşılmalar yaşamanız mümkün. Yaratıcı konularda fikirlerinizin tükendiğini hissedebilirsiniz. Ayrıca çocuklarınızla ilgili eğitim konuları gündeminizi yorabilir.

30 Ağustos- 22 Eylül arasında Başak Burcu'nda Retro hareketi ile Merkür, Jüpiter’in bir sene boyunca seyri süresince hedeflerinizi ne kadar genişlettiniz; neler yaptınız kontrol etmek isteyebilirsiniz. Bu süreçte akademik, hukuki konularda aksaklıklar çıkabilir. Seyahat planlarınız varsa bilgilerinizi önceden kontrol etmelisiniz.



POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER