Milliyet 02.02.2011

Boğa burcu 2011 yıllık burç yorumu

Astrolog Hakan Kırkoğlu 2011'de boğalara, heyecan ve değişikliklere açık olmalarını öneriyor.

2011’e genel bakış


Siz Boğa’lar aniden gelişen olaylara pek açık olmasanız bile, 2011’de heyecana ve değişikliklere açık durmalısınız. Bu yıl önemli gezegen hareketleri var. Uranüs yedi yılın ardından Koç burcuna yerleşirken, Neptün’de Balık burcuna geçmeye başladı. Önce Uranüs’ten söz edelim zira bu gezegenin sizden bir önceki Koç’a yerleşmesi aslında tam olarak kontrol edemediğiniz olayların peşi sıra gelerek eski düzeninizi ve rahatınızı bozacağını söylemeliyiz. Kuşkusuz ilk başta meydana gelen tüm ani değişiklikler ürkütücü ve endişe doğurucu olabilir, özellikle bu değişiklikler parasal konular da olunca. Bu gelişen olayların türlü sebebi olabilir, ancak pek çoğunun dışsal nedenlerle, sosyal konulardan ya da değişikliklerden olduğunu söylemeliyiz. Ya da belki en azından siz artık sıkılmış hayatınıza yeni bir yön vermek de istiyor olabilirsiniz. Bu yıldan başlayarak önümüzdeki yedi yıl boyunca finansal konularda, para durumunuzdaki koşulların eskisi gibi olmayacağını siz de fark edebiliyorsunuz. 12. Evinize yani bilinçaltı alanına ilerleyen Uranüs istikrardan çok yenilik ve bir dizi kabullenme geliştirmeniz gereken koşullar getirmekte. Belki bu yeni süreçte süreklilik gösteren maddi imkanlar olmayabilir ancak bu durum yaratıcılığınızı köreltmeyecek, aksine sizi daha esnek ve cesur kılacak. Pek çok Boğa, özellikle yükselen burcu Boğa olanlar şimdiden hayatlarında ortaya çıkan ani gelişmelerle uyanmaya başladı.

2011 sadece ani şoklar ve değişiklikler getirmiyor aynı zamanda kendinizi yeniden güvende hissedebileceğiniz şans ve fırsatları da önünüze getiriyor. Özellikle yılın ikinci yarısında, 4 Haziran sonrasında Jüpiter’in bir yıllığına burcunuza yerleşmesi ile birlikte, kendinizi geliştirebileceğiniz, yeteneklerinizi parasal alana aktarabileceğiniz yepyeni başlangıçlar yapabileceksiniz. Bu gözle bakıldığında, yılın ilk yarısında daha çok beklemede ve hazırlık aşamasında olan imkanların daha sonra belirginleşeceğini söylemeliyiz. 22 Ocak – 4 Haziran arasında henüz düşünce aşmasında olan projelerinizi, atılımlarınızı yılın ikinci yarısında uygulamaya koyabilir, böyle maddi durumunuzu eskisine oranla yeni bir düzene oturtabilirsiniz. Uranüs’ün Koç burcuna ilerlemesi şimdiye kadar pek denemediğiniz alanlarda çok farklı düşünceler ve girişimler içinde olacağınızı anlatmakta. Kuşkusuz ani parasal çalkalanmalara karşı yine de sizi güvende tutabilecek imkanları bir kenarda bekletmeyi ihmal etmemelisiniz. Alacağınız hesaplı riskleri 4 Haziran sonrasında daha iyi kullanabilirsiniz.

2010’da Terazi burcuna ilerleyen Satürn, sizin iş ortamınızı, yeteneklerinizi ve çalışma koşullarınızı anlatan alana yerleşti. Satürn bu süreçte, 2012 Ekim’ine kadar iş yeteneklerinizi güçlendirmeniz ve özellikle ilişkilerden çok şey öğrenmeniz açısından bazı testler getirmekte. Çoğu zaman olayları fazla basite indirgeyip, ilişkilerinizde ya da diplomasi gerektiren konularda ihmalkar davranabildiğiniz için, bu dönemde Satürn iş ortamında daha dengeli olunması gerektiğini, ayrıca içerisinde ortaklıklar, anlaşmalar ve pazarlıklar olan konularda daha esnek ama soğukkanlı davranmanız gerektiğini anlatmakta. Böyle bir dönemde, özellikle pazarlama ve satış gibi alanlarda çalışan Boğa’lar sadece işin özüne değil, işi gerektiren ilişkilere ve anlaşmalara da önem vermeli. Benzer biçimde ortaklaşa bir konunun da fazlasıyla külfetli olduğunu hissediyor olabilirsiniz. Bu dönemde, iş ortamında yeniden yapılanma ve bu yapılanmanın gerektirdiği esneklikler de önem kazanmakta. Organizasyonel konular, iş yükünüzü daha iyi delege etmenizi gerektiren durumlar söz konusu. Bu nedenle, Satürn 2012 Ekim’ine kadar sizi oldukça yoracak ancak bu yorgunlukların semeresini yine bu tarihten sonra çok daha iyi bir şekilde almaya, kazanmaya başlayabileceksiniz.

4 Haziran’dan sonra burcunuza ilerleyecek olan şans gezegeni Jüpiter ise, yılın ikinci yarısında yabancılarla ilgili konuların, eğitimin, yolculukların önünüzü açacağını ve size daha büyük bir keyif ve tatmin getireceğini söylemeliyiz. Eğitim hayatında olan Boğa’lar özellikle bu dönemde daha rahat ilerlemeler elde edebilecekler. Bu arada 2008’den bu yana Pluton’un getirdiği yenilenmeyi ve size daha büyük adımlar atabileceğiniz olanakları da göz ardı etmemelisiniz. Bu yıl 25-28 Nisan doğumlu Boğa’lar Pluton’un dönüştürücü etkisinden yararlanabilirler. Büyük ölçekli işler size daha büyük bir güç ve zenginleşme olanağı getirebilir.

Ancak eğer burcun son günlerinde, 19-21 Nisan günlerinde doğmuşsanız, bu yıl genel olarak büyük bir arayış, kararsızlık ve maddi durumunuza, istikrarınıza belirsizlik getiren olayların tam ortasında olabilirsiniz. Sözünü ettiğimiz Neptün transiti daha çok çözücü ve dağıtıcı nitelikte görülüyor. Bugünlerde doğan pek çok Boğa artık eski motivasyonlarını kaybetmiş ve sanki içlerinin boşalmış olduğunu hissedebilirler. Daha önceden onları tatmin eden parasal kazançlar ya da maddi zenginlikler yerine daha ruhsal ve manevi açıdan doyurucu şeylerin önem kazanmaya başladığını görebiliyorlar. Bu durumda, bugünlerde doğanlar, 2011 yılında sadece maddi kazanç ve başarı arıyorlarsa kendilerini bir ölçüde kandırdıklarının farkına varmalılar. Benzer şekilde bu etki babanızın gözünüzde artık eskisi gibi olmadığını ve zayıfladığını gösteriyor olabilir. Onunla ilgili eski varsayımlarınız da haliyle değişmekte. Yine kadınlar açısından eşleri ya da erkek arkadaşları benzer bir dağılma ve güvenilmezlik durumuna yol açabilir.

İş, para ve kariyer olanakları

2011 değişik yönleri ile iş ortamına daha fazla odaklanacağınızı ve sorumluluklarınızın artacağını gösteriyor. Özellikle yükselen burcu Boğa’lar iş şartlarının getirdiği pek çok yükten sıkılabilirler ancak 2012 Ekim’ine kadar sürecek olan bu dönemde kazanacağınız pek çok yetenek olduğunu da söylemeliyiz. İş hayatındaki ilişkileri, iletişimi daha fazla önemsemelisiniz. Eğer işinizin büyük bir bölümü başkaları ile ortaklaşa durumları ve anlaşmaları içeriyorsa, bu durum daha da belirgin olabilir. Pazarlama yeteneğiniz, kendinizi nasıl daha iyi anlatabileceğiniz konusu üzerinde durmalısınız. İçerisinde hizmet, organizasyon, lojistik gibi unsurlar olan işler için yoğun bir çaba sarfedebilirsiniz. Böyle bir dönemde, sadece sorumlulukları yerine getirmek değil, başkalarını da memnun edebilmek büyük önem taşıyor. Bu yıl belki çok hızlı yükselmeler getirmiyor ancak 4 Haziran’dan sonra kendinizi çok daha iyi ifade edebileceksiniz. Jüpiter’in konumu eğitimin, yabancıların, uluslar arası konuların iş hayatınıza ve kariyerinize büyük etkisi olacağını göstermekte. Yeni iş olanakları elde etmeniz zor değil.

Parasal durumunuz, kişisel yetenekleriniz açısından yılın ikinci yarısı ve 2012’nin ilk yarısı çok daha olumlu gelişmelere işaret etmekte. Bu arada, 25-29 Nisan doğumlu Boğalar yurtdışından kaynaklanan gelişmelerden daha fazla etkilenebilirler. Bu dönemde doğanlar, kurumsal alanda kendilerine yeni yerler edinebilecekler.

Yıl içerisinde belirli dönemlerde Mars’ın burcunuzla uyumlu kaldığı zamanlarda enerjinizi daha akıcı ve başkaları ile çatışmaya girmeden ortaya koyabileceksiniz. Örneğin 15 Ocak’a kadar olan dönem böyle bir zaman dilimidir. Bu sürede yabancılarla ilişkiler, yolculuklar daha fazla dikkat çekebilir. Mars’ın burcunuzdan geçtiği 11 Mayıs – 21 Haziran dönemi de oldukça dikkat çekici olacaktır. Bu dönemde hırsınız yüksek ancak esas ilginizi parasal konulara ve birikimlerinize odaklayabilirsiniz. Bu konulardaki endişelerinizin üzerine gitmek durumunda olabilirsiniz. Mars yıl sonuna doğru yavaşlayacak ve 11 Kasım’da Başak burcuna girerek yine burcunuzla uyumlu kalacaktır. Ancak Mars’ın 2012 Ocak ayında geri gitmeye başlaması yüzünden bazı projelerin beklenilenden çok daha uzun sürebileceğini hesaba katmalısınız. Bu nedenle 11 Kasım civarında giriştiğiniz ya da önünüze gelen konuların aslında 2012 yılının ilk yarısına kadar sizi meşgul edeceğini söylemeliyiz. Mars’ın sert açılar kuracağı 15 Ocak – 23 Şubat, 19 Eylül – 11 Kasım tarihleri arasında ise öfkenizi daha iyi kontrol edebilmeli ve bu dönemlerde göstereceğiniz aşırı hırsın bazı çatışmalara ve huzursuzluklara da yol açabileceğini unutmamalısınız. Özellikle 15 Ocak – 23 Şubat arasında iş hayatındaki rekabet ve mücadele çok daha belirgin olabilir. Diğer dönemde ise kişilik çatışmalarından uzak kalmalı ve bu arada aşırı finansal risk içeren konular yüzünden önlemci davranmalı, harcamalarınızı en aza indirmeye bakmalısınız.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

Genel olarak değerlendirildiğinde 2011’in ikinci yarısı hayatın güzel yanlarına ve aşk hayatına daha fazla zaman ayırıp, keyif alabileceğinizi gösteriyor. Bu gözle bakıldığında aşk ve ilişkiler geçmiş yıllarla karşılaştırıldığında daha rahat bir görünüm sergilemekte.2011’in son aylarında, özellikle 11 Kasım sonrasında aşk ve keyif içeren konularda ilginç bir dönem başlıyor olacak. Zira aşk evinize ilerleyen Mars, aslında 2012 başında geri gideceği için, 11 Kasım civarında gündeme gelen konular, örneğin içerisinde tutku olan bir aşk konusu daha sonraki dönemlerde, yön değiştirerek sizi bir ölçüde fazlasıyla uğraştırabilir. Genel olarak bu dönemde keyif ve zevkler için yapabileceğiniz harcamalar yüzünden bütçenizi de daha iyi korumaya bakmalısınız.
Aşk gezegeni Venüs’ün burcunuzla uyumlu kaldığı dönemlerde, beraberlikleriniz daha akıcı ve zevkli olabilir. Bu dönemlerde yeni tanışmalar hayatınızı keyifli kılarken, süregelen beraberlikler de derinleşebilir. 2011’de 4 Şubat – 2 Mart, Venüs’ün burcunuzdan geçeceği 15 Mayıs – 9 Haziran, 21 Ağustos – 15 Eylül, 9 Ekim – 2 Kasım aşk hayatınızın hız kazanabileceği dönemler olabilir. Bununla birlikte, 2 – 27 Mart, 28 Temmuz – 21 Ağustos ve 20 Aralık sonrasında ortaklaşa konularda bazı görüş ve zevk ayrılıkları yüzünden huzursuzluklar gündeme gelebilir.

Sağlık

Bu yıl sağlığınıza daha fazla özen göstermeniz dönemler var. Özellikle Satürn sağlık evinizde ilerlediği için aşırı iş yükünün getirdiği zayıflıklar ya da kronik hale gelmiş durumlar, özellikle diyet gerektiren beslenme ile ilgili konulara önem vermelisiniz. Zira 4 Haziran sonrasında Jüpiter burcunuza girerek sizi korumaya başlamakla birlikte, zevklere aşırı düşkünlük ve zayıf irade yüzünden kilo alabilir ya da başı boş davranabilirsiniz. Yine bu dönemde, 20-21 Mayıs doğumlu olan Boğa’lar hareketsizlik, yön eksikliği, genel bir motivasyon kaybı yüzünden iyimserliklerini kaybedebilirler. Bu yönde doğal yollardan alacağınız desteklerle hayatınızı canlandırmaya bakmalısınız.
Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?

Merkür 2011’de Ateş elementi burçlarda geri gidecek. Merkür’ün geri gittiği 30 Mart-23 Nisan, 3 Ağustos- 27 Ağustos, 24 Kasım - 14 Aralık dönemlerinde, dikkatsizlikler yaşanabilir, harekete geçmekte zorlanabilirsiniz. Kafa karışıklığına ve eksik bilgilere dikkat. Ailevi işler gerektiğinden daha fazla zaman alabilir. Çoğunlukla Merkür geri giderken yapılan işleri yeniden yapmak gerekir. Yerleşime ve yatırıma ilişkin planlarınızı aceleye getirmemelisiniz. Ortak paralarda ise beklemeler söz konusu. Başkalarından beklediğiniz destekler ve yatırım planlarınızı ilerletmekte ısrarcı olmamalısınız.

Yükselen burcunuza göre 2011



Yükselen Koç
Parasal alanda hep dikkatli olmaya baksanızda, bu yıldan başlayarak hayata bakış açınızı değiştiriyorsunuz. Büyük bir yenilenme ve artan bir cesaret içerisindesiniz. Mart’tan itibaren hayatınızı etkileyen gelişmeler ve ilişkileri bağlayan konularla meşgul olacaksınız. Hayata bakışınız ve özgürlük arayışınız sizi bazı ikilemlere götürebilir.

Yükselen Boğa
Özellikle yılın ikinci yarısında çok daha şanslı olduğunuzu söylemeliyiz. İş ortamında sizi sıkı çalışmaya iten bir sürece girdiniz. Yeteneklerinizi geliştirmek, ilişkilerden yeni şeyler öğrenmek ve eksik yanlarınızı tamamlamak zorundasınız Satürn transiti yorucu olsa da çok öğretici olacaktır. 4 Haziran’da Jüpiter yükselen burcunuza girmekte. Gittikçe artan bir güven söz konusu.

Yükselen İkizler

2011 hayata bakış açınızı çok daha pozitif kılan bir yıl olacak. Yeni ümitler ve başlangıç hissi içerisindesiniz. Ocak ayında iş hayatı ile ilgili sürpriz genişlemeler ve fırsatlar çok dikkat çekici olacak. Yılın ilk yarısında gruplar, arkadaşlıklar ve yeni çevreler içine girebilirsiniz. Ancak, aşk ve çocuklarla ilgili konularda sorumluluklarınızın arttığı bir dönemdesiniz.

Yükselen Yengeç
Bu yıl eski düzeninizin ortadan kalktığını görebilir, kendinizi yeni alanlara yelken açarken bulabilirsiniz. Kuşkusuz hayatınızın pek çok cephesinde önemli değişiklikler devam ediyor olacak. Hayatınıza yeniden bir temel atmaktasınız. Ev ve aileyle ilgili artan yükler zorlamakta ancak artık çok daha akılcınız. Haziran ayında ise işten gelebilecek maddi destekler ve arkadaşlıklar sayesinde güven kazanabilirsiniz.

Yükselen Aslan
Her ne kadar son yıllarda hayatınıza çeki düzen vermiş olsanız da bu dönemde de, kendinizi geliştirebileceğiniz fırsatlar olacak. 2011’de size yeni ufuklar açacak çok güzel adımlar atabilirsiniz. Ufuklarınızı geniş tutmalısınız. Yabancılar, yurtdışına ait konular her bakımdan yenileyici olacak. Diğer taraftan Mart’tan başlayarak sizin için yenilikler ve ani sürprizler hazırlamakta.

Yükselen Başak
Son iki yıl oldukça yorucu ve zor geçmişti. Kendi değeriniz ve para kazanmak kapasiteniz üzerinde durdunuz. Şimdi 2011’de ortaklaşa konulardan elde edebileceğiniz iş fırsatlarını unutmamalısınız. Yılın ilk ayında ilişkiler, anlaşmalar, evlilik gibi konular ilginç sürprizler getirebilir. Bu yıl kişisel kazançlarınıza yönelik ani adımlar da söz konusu.

Yükselen Terazi
2011’de yükselen burcunuza yerleşen Satürn sizi daha aklı başında, sorumlu ve dikkatli kılmaya başladı. Pek çok konuda ve özellikle ilişkilerinizde sınırlarınızı yeniden çizmektesiniz. Evlilik ve ortaklıklar aniden yön değiştirebilir. Diğer taraftan sizi daha temkinli olmaya iten koşulları da unutmamalı. Miras, sigorta, yatırımlar, ortaklaşa işler ani sürprizler getirmekte.

Yükselen Akrep
Bu dönemde olayları çok fazla kontrol edemeyebilirsiniz. Nitekim bu yıldan başlayarak pek çok alanda sanki belirsizlikler ve içerisine ilişkileri alan gelişmeler önemli soru işaretleri taşımakta. Yinede Ocak ayı aşk ve duygusal hayatınız size iyimserlik getiriyor. Ayrıca çocuklarla ilgili konularda güzel gelişmeler yine bu süreçte yaşanabilir. Bahar aylarından itibaren iş ortamında daha özgür ve yepyeni koşullar içinde olabilirsiniz.

Yükselen Yay
2011’de kendinize daha fazla zaman ayırabileceğiniz fırsatlar var. Yılın ilk ayında ailevi konularda, eve ait durumlarda ani gelişmeler yaşayabilirsiniz. Özgürleşiyorsunuz. Ev ve yerleşimle ilgili gelişmeleri istediğiniz şekilde yönlendirebilirsiniz. Birikimlerinizle ilgili planlarınızı Ocak sonuna kadar tamamlama şansınız olacak. Yılın ilk yarısında hayatınıza girebilecek sürpriz bir aşk sizi çok mutlu edebilir.

Yükselen Oğlak
2011 her ne kadar yorucu bir yıl olacaksa da, yılın ikinci yarısında daha rahat koşullar var. İş hayatınızda kritik bir dönemden geçiyor olmalısınız. Kariyerinizde sizi bloke eden gelişmeler sürerken, istikrarlı biçimde ilerlemeye kararlısınız. Ancak artık eski yıllarda olduğu gibi hızlı yükselmek yerine daha yavaş ilerleyen bir süreç söz konusu. İşte görev değişiklikleri yeni sorumluluklar almanızı gerektirebilir.

Yükselen Kova
Bu yıl hayatınızı hareketli bir denge üzerine oturtabileceksiniz. Hayata daha pozitif bakıyorsunuz ve göstereceğiniz gayretlerin somut sonuçlarını almanız hiç de zor değil. Ocak ayı içinde parasal alanda önemli gelirler söz konusu. Yeni kazançlar elde edeceğiniz olanaklar öne çıkıyor. Bahar aylarında yakın çevrenizde gündeme gelen değişiklikler, belki kardeşlerle ilgili konular sizi hareketlendirecek.

Yükselen Balık
Kafanız her ne kadar kolayca karışabiliyor ve genelde olaylara pasif bir şekilde yaklaşıyor olsanız da, 2011’de yeteneklerinizi açığa çıkarmanız için çok güzel fırsatlarınız olacak. Ocak ayında ilişkiler ve kişisel başlangıçlar size yenilikler getiriyor. Kendinizi hala şanslı hissedebilirsiniz. Parasal alanda ise başkalarının sorumluluklarını almak önemli bir konu gibi gözükmekte.

Astrolog R. Hakan Kırkoğlu


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER