@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 07.12.2015

Astrolog Didem Şarman'dan 2016 yıllık yay burcu yorumu

Astrolog Didem Şarman, 2016 yılında Yay Burçlarını nelerin beklediğini anlatıyor.

Senenin ilk 9 ayında Jüpiter kariyer alanınızda ilerlerken, gökyüzünde oluşan Retro ve diğer görünümler, kariyer konusunda bir büyüme yerine, devam eden işlerinizde sabır sınavına tabi tutulmanıza sebep olabilirken, üstleriniz ve resmi kurumlarla ilişkilerinizde küçük şeyler göze batabileceği için daha sakin ve alttan alan taraf olmayı tercih etmelisiniz. Bu süreçte iş teklifleri alacak olsanız da dikkatle gözlemleyin ve emin olmadığınız işlere girmemeyi tercih edin. Bu zaman zarfında biten, geride kalan ilişkilerinizle de yüzleşmeler yaşayacaksınız. Ekim’den sonra kalan aylarda kariyer alanınızda gelir artışı görecek, teklifleri değerlendirecek ve doğru projelerde yer alıyor, geleceğe daha umutla bakıyor olacaksınız. Yıl genelinde en çok kendiniz, davranışlarınız, sağlığınız ve hayallerinizle sınanırken, gereken önlemleri alıp, umutlarınızı bir kenara bırakmazsanız, kesinlikle Ekim itibariyle çok kazançlı çıkacak ve sapasağlam bir kariyer, sağlam ilişkiler, oturmuş bir düzen elde etmiş olacaksınız.

Astrolog Didem Şarman'dan 2016 yıllık koç burcu yorumu
 

AŞK

Ocak 2016’da gökyüzünde Kova Burcu’ndan başlayarak Oğlak Burcu’nda Retro olan Merkür, ciddi ilişkiler ve evlilik alanınızın yönetici gezegeni olarak, finansal kaynaklar ve öz değerinizi ilgilendiren alanda geri giderken, evlilik, nişan gibi eylemleri planlamayın ve yeni başlayacak ilişkilerde ileride iletişim sorunlarının sıklıkla görülebileceğinin farkında kalarak, büyük umutlarla yaklaşmak yerine, sürecin tadını çıkarın. Bu zaman diliminde ilişkilerinizde finansal konular ve işle ilgili alanlar problem teşkil edebilir.

4 Ocak-6 Mart aralığında Mars karma ve kayıplar alanınızda ilerlerken, erkeklerle ilişkilerde kaotik durumlar, ilişkilerde karmaşa, iki kişi arasında seçim yapamama ve gizli ilişkilerle karşılaşma olasılığınız oldukça yüksek görünüyor.

17 Şubat-12 Mart aralığında, arkadaşlıklarınız ilişkiye dönüşebileceği gibi, devam eden ilişkilerinizde geleceğe yönelik planlar yapabilir, ilişkilerinizi kutlama kararı alabilirsiniz. Eğer bekarsanız mutlaka etkinlik, davet ve organizasyonları değerlendirmeyi tercih edin.

Senenin ilk Güneş Tutulması 18 derece Balık Burcu’nda 9 Mart 2016’da gerçekleşiyor. Bu tutulma, öncesindeki bir ay ve önündeki altı aya kadar etkilerini yayarak, uzun zamandır problemli giden ilişkilerin sona ermesini sağlarken, yaşamınızda sağlam ve köklü bir değişim süreci başlatmış olacaksınız. Burada giden gidecek ve kalan sizinle kalacak, dolayısıyla fazladan bir endişe hissetmenize gerek yok, zira bu etkiler altında sistem sizin için en doğru olanı planlayacak. Geçmiş ilişkilerin etkisinin yoğun olarak gözlemlenebileceği bu tutulma ile, uzun vadede geride kalan ilişkilerinize dönme planı yapabilir, güveninizi kıran herkesi ise hayatınızdan uzaklaştırabilirsiniz. Mart ayında oldukça duygusal, hassas ve depresif etkilere açık olsanız da, her değişim biraz sancılıdır ilkesinden yola çıkarak, yaşamınıza güzellik ve sevgiyi davet edin. Devam eden evliliklerde, yuva ve aile alanınız zorlanacağı için, bu süreçte eğer kaybetmek istemiyorsanız sorunların üzerine gitmeyin.

23 Mart 2016’da Terazi Burcu’nda gerçekleşen Ay Tutulması, artı eksi 15 günde yeni başlayacak ilişkiler anlamında size şans sağlarken, yaşamınızda yenilik yapma, önünüzü açma, kötü hissettiren her şeyi temizleme arzunuz doruk noktaya ulaşıyor olacak. Bu arzular ile kimseye fazladan bir tahammül göstermeyecek, ilişkilerinizi yeniden düzenleyecek ve yeni insanlarla flört edebileceksiniz. Devam eden evlilik ve uzun süreli ilişkilerde arkadaş çevresi ve çocuklarla ilgili konuların sorun yaratabilme ihtimaline karşı temkinli olun ve bu konularda yaşamınızdaki kişiyi dengelemeye çalışın. Tutulma haftasında ani ve fevri iletişim kurmayın ve ilişkilerde her zaman açık iletişim kurmanın bir çözüm yaratmadığını, yeri gelince bazı olayları daha yuvarlak anlatmanın etkili olabileceğini fark edin.

12 Mart-6 Nisan aralığında geçmiş ilişkilerinizle görüşme olasılığınız olduğu gibi, eğer bekarsanız ailenizin sizi biriyle tanıştırma arzusu olabilir. Devam eden ilişkilerde bu süreç, ruhsallığa ağırlık verilmesinin ilişkiye yararlı olacağını gösteriyor.

Senenin en önemli konularından biri; 25 Mart-13 Ağustos 2016 aralığında Yay Burcu’nda gerçekleşen Satürn geri Hareketi olacak: Satürn’ün burcunuzdaki geri hareketi ilişkiler ve ilişkilerdeki davranışlarınız açısından bir karma dönemine girdiğinizi göstermekte. Öncelikle devam eden ilişkilerde her ne olursa olsun kendi sınırlarınızı korumayı, önceki zamanlarda yaşadıklarınızın bir şekilde karşılığını almayı öğreniyor olacaksınız. Bu sebeple iyi düşüncede, iyi niyet ve iyi eylemde kalmanız son derece önemli olacak. İlişkilerle alakalı kafa karışıklıkları, ne yapacağını, nasıl bir adım atacağını bilmeme bu süreçte sıklıkla gözlemlenebilir. Birçoğunuz için eski sevgililere kendi isteğinizle dönme anlamı taşıyan bu süreçte, yeni tanışacağınız kişilerle aranızda geçmişten gelen bir karma olacağını söylemek gerekir. Bu bağlamda, ilişkiyi yoğun bir aşk ilişkisinden önce,”öğretici bir ilişki” olarak tanımlamak, bu zaman diliminde başlayan ilişkiler için doğru tanımlamadır. Satürn Retro’da boşanma kararı almak için uygun zaman değildir, çünkü sonraki zamanda bir şekilde bu kararınızdan vazgeçebilirsiniz. İlişkilerinizde  iyi niyet, ahlak ve dürüstlük sınavlarından geçireceksiniz.

Gökyüzünde 18 Nisan-30 Haziran aralığında Yay Burcu’ndan başlayarak, Akrep Burcu’na gerileyen Mars, 18 Nisan-28 Mayıs aralığında Yay Burcu’nda gerilerken cinsellik ve ilişkilerdeki arzulu tavrınızda bir nebze düşüş yaşayabilirsiniz. Bu süreçte geride kalan insanlarla karşılaşma olasılığınız yüksek olsa da, bu size iyi gelmek yerine üzerinizde tam tersi bir baskı yaratabilir ve ne yapacağınızı bilemeyebilirsiniz. Devam eden ilişkilerde ruhsal alan olduğu kadar, fiziksel uyumun da yüksek tutulmaya çalışması gereken zamandır.

28 Mayıs-30 Haziran aralığında Mars Akrep Burcu’nda gerilerken aşk hayatı alanınızın yöneticisi karma alanınızda olacağı için, hem karma alanınız aktif olacak hem de ilişkilerde geçici kaos ortamı yaşayabileceksiniz. Bu esnada aldatmayın, gerçeklerden kopmayın, hayal dünyanızla gerçek dünyayı iyi ayırt etmeye çalışın ve sizi 3.kişi pozisyonuna sokabilecek her ilişkiden eğer kendinize değer veriyorsanız uzak kalmayı tercih edin. Geçmişten bugüne aranızda ruhsal bağların yarım kaldığını düşündüğünüz bir sevgiliniz varsa burada tekrar birlikte olmaya başlayabilirsiniz. İlişkilerde gelgitlerin, fırtınalı atmosferin, ilgi ve sevgi ihtiyacının en üst düzeye çıktığı zaman aralığıdır. Rüyalar ve yaşamın içindeki tekrarlayan işaretler dikkat çekicidir.

24 Mayıs-18 Haziran aralığında, devam eden Satürn ve Mars Retro hareketine rağmen, Venüs ciddi ilişkiler alanınızda ilerleyerek, bu etkileri bir nebze bertaraf etmek, ilişkilerinizi yumuşatmak ve arayı düzeltmek istiyor. Yaşamınıza birden fazla partner adayı bu süreçte gelmek isteyebilir. Evlenmek, nişanlamak, ilişkiyi ciddileştirmek için devam eden Retrolar süreci sebebiyle kesinlikle uygun zaman değildir.

18 Ağustos 2016’da Kova Burcu’nda gerçekleşecek Ay Tutulması’nın artı eksi 15 günü (1 Eylül’e dek, evlilik, nişanlanma, kutlamalar ve yeni bir ilişkiye başlamak açısından oldukça iyi fırsatlarınız olacak. Bu güzel etkiler, ilişkilerdeki motivasyonunuzu arttırırken, geleceğe dair yeni başlangıçlar yapabileceksiniz. Bekarsanız iş ilişkileri aracılığı ile tanıdığınız biri ile flört edebileceğiniz gibi, organizasyon ve etkinlikler aracılığı ile de yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Uzun süredir devam eden ilişkilerde, bu tutulma zamanında kendinizi bir şekilde kapatarak, araya mesafe koymak isteyebilir, incinmiş ve kırgın olduğunuz tarafları hatırlayarak, bir yol ayrımına gelebilirsiniz. Ancak bu, bir tarafta oldukça olumlu etkileri olan bir zaman zarfında esasen düzeltilebilecek ve etkili iletişim ile üstesinden gelinebilecek sorunlar gibi görünmekte. Ancak bu iletişimi sağlayamazsanız, hemen arkasından gelen Eylül ayı, ilişkileriniz açısından oldukça zorlayıcı geçebilir.

1 Eylül 2016’da Başak Burcu’nda gerçekleşen Güneş Tutulması, önündeki altı ayı etkileyecek olsa da, atmosferi bir ay öncesinden hissedilmeye başlanacak ve olay anlamında kendini Eylül ayı içinde gösterecek. 16 Eylül’de Balık Burcu’nda yaşanacak olan Ay Tutulması ile güçlerini birleştiren tutulmanın zorlayıcı açıları, özellikle Eylül’de uzun süredir sorunlu devam eden ilişkiler açısından boşanma kararlarını gündeme getirebilirken, ev alanınızda gerçekleşebilecek olası bir değişim, taşınma, yer değiştirme gibi konular ilişkilerinizde zorunlu bir mesafeyi de gündeme getirebilecek. Bu esnada devam eden ilişkilerde, ilişkinin kalitesini, kendinize ne kattığını sıklıkla sorguluyor ve birtakım mesafeler alıyor olacaksınız. Bekar olanlarınız için, yanıltıcı insanlarla karşılaşma olasılığınız çok yüksek olduğu için, Eylül’deki etkiler devam ederken tanıştığınız yeni insanlarla ciddi bir ilişki zemini oturtmak için epey bir süre vermenizi öneririm. Aksi durumda bu ilişkiler kısa bir süre sonra sizde hayal kırıklığı olarak kayıtlara geçebilir. Her durumda Eylül’de sakinliğinizi koruyun ve yol bittiyse bitirin, ama henüz yürüyecek yolunuz varsa anlayış, açık iletişim ve hatta danışmanlardan yardım alarak süreci etkili yönetin.

18 Ekim-12 Kasım aralığında burcunuzda ilerleyen Venüs, dışarıya karşı her zamankinden yüksek bir ilişki frekansında olmanızı sağlarken, ilişkilerde uyum, barış ve dengelenmenin daha kolay geldiği, yeni başlangıçlar açısından da size şans veren ve sevgi duygusunu daha yoğun hissetmenizi sağlayacak etkiler sunuyor.

8 Aralık’tan yıl sonuna dek, internet, sosyal ortamlar, seyahatler, eğitimler ve arkadaş çevreniz aracılığı ile yeni insanlarla tanışabilir, ilişki yaşayabilirsiniz. Devam eden ilişkilerde bu süreç Satürn Uranüs üçgeni ile birlikte, hem yeni bir düzen oluşturmaya ve tekliflere hem de bekar olanlarınızın uzun süreli ve ciddi ilişkiye başlamalarını sağlıyor olacak.


SAĞLIK

2016 Haziran ve Eylül aylarında etkisini yoğun olarak hissettirecek olan Satürn Neptün karesi yaşanmadan önce, genetik rahatsızlıklar tetiklenebileceği için tam tarama yaptırmanızda fayda var. Bu süreçte depresif ve melankolik etkiler almanızın yanı sıra, düşünce dünyanızda gelgitler, odaklanamama ve ruhsal olarak hüzünlü olarak tanımlayabileceğiniz bir süreç yaşayabileceğiniz için, gerekirse danışmanlardan destek almanızda fayda olacak. Burcunuzun yönetici gezegeni Jüpiter, 8 Ocak-9 Mayıs aralığında Başak Burcu’nda Retro iken, şeker hastalıkları, hormonal rahatsızlıklar, sinir sistemi bozuklukları, geçmişte önemsenmemiş rahatsızlıklar, bağırsaklar, kas, iskelet ağrıları, deri, diş, tırnaklar ve ciltle ilgili rahatsızlıkları daha fazla göz önüne getirebilir. Eğer ilgili alanlarda rahatsızlığınız varsa önlem almayı tercih edin. Yılın ilk 9 ayında, önce Jüpiter ardından Mars ve Satürn tam da sizi ilgilendiren alanlarda retro olacağı için, genel bir geçmişe dönük ifade, melankoli, ruhsal sorunlar ve depresyon ile karşılaşabilirsiniz. Bunların önünü ise kişisel gelişim, yoga, spor, meditasyon ve psikologlardan destek alarak kesebilirsiniz. Mutlaka manevi yönünüzü geliştirmeniz şart olacak. 18 Ekim-12 Kasım ve 30 Nisan-24 Mayıs aralığında bünyeniz kilo almaya daha müsait olacağı için diyete girmeniz veya spor yapmanız bu süreçte yardımcı olacak.


KARİYER

Senenin ilk 3 ayında yeni bir iş yeri açmanız veya iş girişiminde bulunmanız, uygun sayılmazken, Mart ayındaki Güneş Tutulması zamanında özellikle yeni bir anlaşma, sözleşme, imza atacak veya bir iş kabul edecekseniz şartların kesinlikle güvenilir olduğundan tamamen emin olun ve bunu öyle yapın. Bu süreçte yanıltılma, işle ilgili konularda yanlış kararlar alma etkileriniz sözkonusu olduğu için dikkatli olmalısınız. 25 Mart-13 Ağustos 2016 aralığında Satürn burcunuzda geri giderken, bu süreci iş girişimlerinizle ilgili iyi bir hazırlık dönemi olarak kullanabilir, yazılarınızı, işlerinizi, hedeflerinizi oluşturabilir ve tamamlayabilirsiniz. Ancak spesifik başvurular, önemli iş kabullerinin bu döneme denk gelmemesi yine önemli (örneğin bir bankadan ayrılıp, tamamen başka bir sektöre geçmek gibi).

15-29 Ağustos aralığında işle ilgili her türlü girişiminizi gerçekleştirebilir, terfi alabilir, değişim yapabilir ve hatta yurtdışı veya şehir dışı iş olanaklarını da kullanabilirsiniz. Eylül 2016’da kariyerinizde önemli bir değişim sürecinde olacaksınız. Özellikle patronlar, üstünüzde çalışanlar, devlet ve resmi kurumlar önünüzde engel oluşturabilirler. Burada bir sabır sınavından geçecek ve eğer dayanamazsanız devam eden işlerinizi bırakarak Ekim’de yeni teklifleri değerlendirmek üzere yeni bir yaşam yolu seçmiş olacaksınız. Eğer devam edecekseniz de mutlaka alttan almanız son derece önemli. Kasım ve Aralık aylarında yaptığınız işlerden daha çok para kazanacak, istediğiniz değişimleri kolayca sağlayacak ve hatta daha fazla teklif alabileceksiniz.
 

MERKÜR RETRO TARİHLERİ

Her Merkür Retro her burç için evrensel olarak iletişim problemlerinin doğabileceği bir zaman olsa da, herkese eşit sonuçlar getirmez ve burçlara göre etkileri değişir.

6-25 Ocak 2016 Kova Burcu’ndan başlayarak Oğlak Burcu’nda Retro: (Durağan günleri ile 3-28 Ocak 2016) Bu Merkür Retro’da finansal konularda temkinli olun ve ilişkilerde yeni bir adım planlamayın. Alım satım işlerinizde karışıklıklar gündeme gelebilir. Yaşamınızdaki kişinin iletişim kalitesi düşebilir.

29 Nisan-23 Mayıs 2016 Boğa Burcu’nda Merkür Retro: (Durağan günleri ile 26 Nisan 26 Mayıs 2016)Bu Merkür Retro sizin iş hayatı ve sağlık alanınızda gerçekleşiyor. Yeni bir iş değişikliği planlamayın ve işle ilgili görüşmelerin askıda kalabilme olasılığını olağan görün. Boyun, boğaz bölgesi ile kadın hastalıklarına karşı temkinli olun.

31 Ağustos-22 Eylül Başak Burcu’nda Merkür Retro: (Durağan günleri ile 28 Ağustos 25 Eylül 2016) Bu Merkür Retro’da resmi kurumlar, devlet, aile büyükleri, yaşça büyük kişiler ve patronlarla anlaşmak zorlaşacağı için sabırlı olun ve yeni bir kariyer planından uzak durun. Geride kalan ilişkilerinizin geri gelebileceği bir zaman aralığı.



POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER