Milliyet 02.02.2011

Terazi burcu 2011 yıllık burç yorumu

Astrolog Hakan Kırkoğlu 2011'de terazilere, önemli tecrübeler ve kazançlar sağlayacaklarını belirtiyor.

2011’e genel bakış


Son iki yıldır süregelen belirsizlikler ve bitişler artık sona erdi ve siz de bu yıldan başlayarak hayatınıza çeki düzen vermeye başladınız. Özellikle yükselen burcu Terazi olanlar bu geçişi çok iyi hissetmiş olmalılar. Olgunlaştıran, sınırlayarak eğiten, kısıtlayan Satürn 2012 Ekim’ine kadar burcunuzda ilerleyecek ve size önemli tecrübeler ve kazançlar sağlayacak. Satürn’nden ürkmemelisiniz. Zira o sizi seviyor ve o yüzden de burcunuza kadar geldi. O halde hayata karşı daha olgun ve ciddi bir bakış açısı edinebilirsiniz. Zaten siz de bunun gerekli olduğunu biliyorsunuz. Satürn size sınırlarınızı çizmeniz ve ilişkilerinizi daha gerçekçi ve objektif kılmanız açısından kararlılık getirmekte. Zira daha öncesinde yumuşak doğanız ve her zaman uyum gösteren tutumunuzla başkaları tarafından kullanılıyor ve zorlanıyordunuz. Halbuki şimdi Satürn size hayır diyebilmeyi ve ayrıca kendinizle ilgili zayıflıkları da öğrenebilmeyi hatırlatmakta. Hayata bakış açınızda daha sorumlu bir görünüm sergilemeye başlayabilirsiniz. Kuşkusuz ilk başta bu deneyimler yüzünden kendinizi daha depresif ve mutsuz bulabilir, tüm bunlara ne gerek vardı diyebilirsiniz ancak böyle bir yaklaşım düpedüz tembellik olabilir. Her durumda siz kendinize çeki düzen vermezseniz, o zaman Satürn size bunu zorlayarak ve ruhsal açıdan acıtarak yapabilir. İyisi mi siz, bir an önce hayatınızı yeniden çeki düzene koyun. Nitekim geçtiğimiz altı aydan bu yana zaten büyük adımlar attınız.

Bu yıl sizin için o kadar çelişkili ve karşıt ögelerle dolu ki, aynı anda birbirine karşıt durumlarla da karşılaşabiliyorsunuz. Bu yıl 12 Mart’ta karşıt burcunuza geçen Uranüs ise Satürn’ün tam zıttı özelliklere sahip. Satürn düzen ve disiplin derken, Uranüs özgürlük ve başkaldırıyı savunuyor. Uranüs bizi uyandıran ve sarsarak gerçekleri gösteren gezegendir. Tıpkı bir yıldırımın üstümüze düşmesi gibi ani olabilir. Bu gezegen 2011’den itibaren önümüzdeki yedi yıl boyunca sizin evliliğinizi, ortaklıklarınızı, yakın arkadaşlıklarınızı gösteren alana girmekte. Durum böyle olunca, beraberliklerinizde ani uyanışlar içinde olacaksınız. Kimi zaman bu durum ani kopmalara ya da tam tersine yeniden bir araya gelmeye neden olabilir. Açıkça söylemek gerekirse pek çok konuda ipler sizin elinizde gözükse bile bu dönemde dışsal olaylar, ortaklaşa konular, eşinizin ya da iş ortağınızın sürpriz davranışları ile sarsılabilirsiniz. Ancak belki tam olarak bir kopma olmasa da, en azından bir özgürleşme ve uzaklaşma biçiminde de olabilir. Böyle bir dönemde, önümüzdeki yıllarda, karşınıza çok ilginç kişiler, eksantrik insanlar ve sizi şaşırtan, uyandıran kişiler gelecek. Bunların bazıları arkadaşınız, bazıları eşiniz ya da sevgiliniz de olabilir. Ancak onları kontrol edemediğinizi göreceksiniz. Zaten buna çalışmamalısınız. Zira Uranüs’le gelen Uranüs aniden gidebilir de. Bu yüzden önümüzdeki uzun dönemde ilişkilerden çok şey öğrenmeye hazır dururken, kendi içinizdeki bağımsızlık duygusunu da ortaya koymaya bakacaksınız. Sonuçta yine sınırlarınızı çok daha iyi korumayı öğrenmektesiniz.

2011’in ilginç yanı, 22 Ocak – 4 Haziran tarihleri arasında şans ve genişleme gezegeni Jüpiter de bu alanda olacağı için ilişkiler, evlilik ve anlaşmalardan yana yeni şanslarınız olacak. Başkalarından göreceğiniz sürpriz destekler, iş hayatında yeni kişilerle ve özellikle yabancılarla olan ortaklıklar önünüzü açmakta. Bu nedenle 2011 yılında tek başınıza değil, bir yandan da başkaları ile beraber hareket etmeye, çalışmaya özen göstermelisiniz. 4 Haziran sonrasında bu ortaklıklardan maddi destek görebilir, kredibilitenizi yükseltebilirsiniz. Bu arada eşinizin ya da ortağınızın maddi durumunun da iyiye gitmesi sizin için de avantajlar getirecek. Ortaklaşa stratejiler içinde durmalısınız.

Eğer 27 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında doğmuş bir Terazi iseniz, bu dönemde ayrıca yoğun bir Pluton transiti altında kalıyorsunuz demektir. Esasında Pluton’un etkisini 2008 yılından bu yana hissetmektesiniz. 2008’den bu yana bakarsanız, hayatınıza, özellikle evi, yerleşimi, ailenizi ilgilendiren konulara dikkat ederseniz, bu alanlarda çok güçlü dönüşümler, bitişler ve aynı zamanda sizi güçlü kılan, daha fazla mücadele getirmiş olan durumlarla karşılaştığınızı fark edebilirsiniz. Bu nedenle, bugünlerde doğanlar, Pluton baskısı altında daha stratejik, sorumlu ve planlı olmayı öğrenmekteler. Özellikle ev hayatında ve aile içi ilişkilerde kendi çıkarlarınızı korumak yönünde çok daha şiddetli tepkiler verebilirsiniz. Belki de karşılaştığınız bazı tatsız olaylar ya da baskılar sizi bu yönde davranmaya itiyor olabilir. Bu nedenle güçlü kalmaya, evinizle, toprakla, aile ile ya da babanızla ilgili konulara odaklanmaya devam edeceksiniz. Nihayetinde Pluton’un sizi çok daha fazla güçlendirdiğini görebilirsiniz.

Bu arada eğer 22-23 Ekim doğumlu bir Terazi iseniz Neptün’ün yumuşak açısı altında bu dönemde ruhsal konulara daha kolay açılabilir, size tolerans ve kabullenme getiren konulara duyarlı davranabilirsiniz. Bugünlerde doğanlar yaratıcı alanda, hayal güçlerini kullanabilecekleri pek çok konuda, sanatta ya da diğer ifade biçimlerinde çok daha üretken olabilirler. Tembelliğe kapılmayıp, olayları sadece pembe bir gözlükten seyretmediğiniz sürece Neptün’ün esin veren ve sizi sosyal konulara daha duyarlı kılan yönlerini değerlendirebilirsiniz.

İş, para ve kariyer olanakları

Satürn’ün burcunuzda ilerliyor olması ayaklarınızı yere daha sağlam basmak isteyeceğinizi ve bu yüzden de ciddi bir tutum içine gireceğinizi göstermekte. Bu gezegen sayesinde yeni sorumluluklar almaktan kaçınmayacaksınız. Hatta kendi başınıza giriştiğiniz tüm projelerde uzun vadeli düşünmelisiniz zira hiçbir şeyin acele ile olmayacağının farkındasınız. Böyle bir dönemde sabırlı olmanın yanı sıra, ortaklıkların, anlaşmaların ya da evli iseniz, eşinizle ilgili gelişmelerin de kariyer hayatınızı yakın etkilediğini görebilirsiniz. Eşinizden ya da ortağınızdan doğan yeni koşullar altındasınız. Bu nedenle ilişkilere ve ortaklıklara yapıcı biçimde bakmak isteyeceksiniz. Ancak diğer yandan Uranüs ve Jüpiter bazı yeni ortaklıkların ve anlaşmaların size sürpriz alternatifler getireceğini anlatmakta. Bu nedenle, yeni tekliflere açık durmalı ve dengeli bir yaklaşım içerisinde kalmaya özen göstermelisiniz.

Eğer 27 Eylül – 1 Ekim arasında doğmuşsanız, bu yıl kariyer alanında sizi dönüştürücü baskılar altındasınız demektir. Devletle ilişkiler ya da içerisinde kurumsallığın söz konusu olduğu alanlarda daha ciddi ve dikkatli bir yaklaşım sergilemelisiniz. Kimi manipülatif olaylar, üzerinizde kurulan baskılara karşı kendi yeteneklerinizi açığa çıkarmaya ve soğukkanlı olmaya gayret etmelisiniz. Bu arada 4 Haziran sonrasında yeni yatırım olanakları, içerisinde toprağın ya da maddi değerlerin olduğu kazanç imkanları gündeme gelecektir. Bu bakımdan yılın ikinci yarısında kendinizi daha fazla güvende hissedebileceksiniz.

Mars’ın burcunuzla uyumlu olduğu dönemlerde kariyerinizde daha hızlı ve çatışmasız ilerleme olanaklarının olduğunu görebilirsiniz. Bu dönemlerin ilki 15 Ocak – 23 Şubat arasındadır. Bu dönemde kişisel yaratıcılığınızı ortaya koyabileceğiniz, yaptığınız işe daha tutkulu yaklaşabileceğiniz imkanlar var. 21 Haziran – 3 Ağustos arasında ise yabancılarla ilgili hareketli bir dönem, bolca iletişim, yolculuklar ve düşüncelerinizi daha fazla yayma imkanı bulabileceğiniz olanaklar söz konusu. Bununla birlikte, 15 Ocak’a kadar olan dönemde çok daha sabırlı olmalısınız. 2 Nisan – 11 Mayıs arasında gereksiz çatışmalardan uzak durmaya bakmalı, ortaklıklarınızı harekete geçirmelisiniz. Bu arada 3 Ağustos – 19 Eylül arasında aşırı duygusal tepkiler, ailevi gerginlikler ya da sizi endişelendiren durumlar yüzünden daha soğukkanlı olmaya bakmalısınız.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

Evlilik ve ilişkiler açısından çok olaylı, çok fırtınalı bir yıla doğru ilerlemektesiniz. Zaten bu etkilerin bir kısmı çoktan ilişkilerinizi etkiledi ve 2010 içerisinde evlilik ya da ortaklaşa konular adına önemli kararlara imza atmış olmalısınız. Bu dönemde kendi kişisel sınırlarınızı koruduğunuz ölçüde daha dengeli ve sağlam, olgun beraberlikler kuracaksınız. Evliliğe ve aşka bakış açınız eskisine oranla çok daha ciddi ve sorumlu olmaya başladı. Eğer paslanmış ve ilerlemeyen bir beraberlik içinde iseniz, muhtemelen bu dönemde bitişler olacaktır. Ancak bu yeni beraberliklere açık olmadığınız anlamına da gelmiyor. Zira 22 Ocak’tan itibaren evlilik evinize girecek olan Jüpiter bu yıl çok sürpriz kararlar verebileceğinizi açıklamakta. Kısaca aşk ve evlilik alanında pek çok karar sizin seçimlerinize ve hayata nasıl baktığınıza göre şekillenecek ancak eski koşulların artık geçerli olmadığının da farkındasınız.

Venüs’ün burcunuzla uyumlu kalacağı dönemlerde aşkta ve size keyif veren konularda güzel zamanlar yaşanabilir. 2 – 27 Mart bu dönemlerin ilkidir. Bu dönemde aşka çok daha açık ve maceracı olabilirsiniz. 9 Haziran – 4 Temmuz arasında yeni kişiler, yabancılar, yolculuklar beraberliklerinize canlılık getirmekte. 15 Eylül – 9 Ekim arasında ise kendinizi çok daha olumlu bir biçimde ortaya koyabilir, ilgi uyandırabilirsiniz. Bu dönemde aşkta isteklerinize kavuşmanız hiç zor olmayacak. Bununla birlikte, 2 Nisan – 11 Mayıs arasında gereksiz çatışmalardan uzak durmalı, tahrik edici olmamalısınız. 3 Ağustos – 19 Eylül arasında da kıskançlıklar ve bazı düşmanlıklar gündeme gelebilir.

Sağlık


Bu yıl sağlığınıza özellikle dikkat etmelisiniz. Satürn burcunuzda ilerlerken, enerji düşüklüğü, yoğun baskılar ve sizi zorlayan deneyimler bedeninizi de zayıflatabilir. Bu nedenle yıl boyunca vücudunuzu takviye edecek vitaminler, düzenli hareket ve iyi bir beslenme gerekli olabilir. Özellikle 3 Ağustos – 19 Eylül arasında aşırı yorgunluklara dikkat etmeli ve bu arada 27 Eylül – 1 Ekim arasında doğmuşsanız, kendinizi aşırı yormamalı, depresif koşullardan uzak durmaya çalışmalısınız.

Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?

Merkür 2011 yılında ateş elementi burçlarda geri gidecek. Bu dönemde Merkür’ün geri gittiği 30 Mart-23 Nisan, 3 Ağustos - 27 Ağustos, 24 Kasım- 14 Aralık dönemlerinde, ilişkiler ve ortaklıklar açısından bazı dengesizlikler, kararsızlıklar ve gecikmeler yaşanabilir. Nisan ayın yeni anlaşmalar yaparken sabırlı olmalı, acele ile karar vermemelisiniz. Alacağınız önerileri bir kez daha düşünmeli, hemen karar verme aşamasında olmamalısınız. İleriye dönük planlarınız ve alacağınız kararlar rotanızı etkileyecek. Biraz beklemede kalarak grup çalışmalarının getirdiği konuları bitirmelisiniz.

Yükselen burcunuza göre 2011

Yükselen Koç
2011’de harekete geçiyor ve hayata bakış açınızı baştan sona yeniliyorsunuz. İlişkileriniz, evliliğiniz yeni kararlarla yön değiştirebilir. Kendi kişisel özgürlüğünüz açısından değişiklik ve özgürlük getiren gelişmeler olacak. Özellikle Mart ayından sonra sizi bağlayan durumlardan kurtulma çabası içine girebilirsiniz. Haziran ayı sonrasında kişisel gelirlerinizde artışlar var.

Yükselen Boğa
Bu yıl sizi finansal açıdan strese sokan bazı olaylar olsa da, yılın ikinci yarısında yepyeni olanaklar ve şanslar elde edeceksiniz. Artık kendinizi işle ilgili konulara odaklamanızda yarar var. İşle ilgili önemli yükleriniz söz konusu. Zira Mart ayından sonra daha fazla fedakarlık yorucu olabilir. 4 Nisan’dan sonra ise başkalarını içine alan ortak çalışmalar içinde yer alabilirsiniz.

Yükselen İkizler

Bu yıl size yeni ufuklar ve gruplarla ilgili yeni adımlar getirmekte. Öncelikle iş hayatınızdaki yenilenmeler Ocak’ta da devam ediyor. 22 Ocak tarihine kadar geniş imkanlar ve görev değişiklikleri yaşanabilir. Yaratıcı yönlerinizi geliştirmeye odaklanmalısınız. Aşk ve çocuklarla ilgili konularda sizi önemli sorumluluklar bekliyor olabilir.

Yükselen Yengeç
Bu yıl sizi öne çıkaracak ve cesur adımlar atmanıza neden olacak ani olaylar var. Aileye ait yükler ve yerleşime ilişkin konular sizi oldukça sıkıştırmakta. İlerlemekte zorlandığınız bu konularda sabırlı olmanız gerekecek. İş konularında ani gelişmeler 12 Mart’tan sonra sırayla gelebilir. Kendinizi özgür hissedeceğiniz yeni koşulları fark edebilmelisiniz.

Yükselen Aslan

Bu yıl zekanızı ve eğitim hayatınızı daha ciddiye alacak gelişmeler var. Kardeşler ve yakın çevrenizdeki gelişmeler sizi daha sorumlu ve ciddi davranmaya yöneltiyor. Finansal konularda daha dikkatli olmaya özen göstermelisiniz. Yaz aylarında bütçenizi yeniden gözden geçirmek iyi olacak. 4 Haziran sonrasında iş hayatınızda sizi çok daha pozitif etkileyen imkanlar içindesiniz. Üstlerinizden destek görebileceksiniz.

Yükselen Başak
Geçen son iki yılın yorgunlukları ardından bu yıl rahatlamaya başlıyorsunuz. Yeteneklerinizi geliştirmek yanında ortaklıklardan gelecek kazançlar öne çıkabilir. 22 Ocak tarihine kadar her açıdan size destek verecek ortaklıklar ve ilişkiler var. Bu yıl başkalarının, eşinizin kaynaklarından fayda görebilirsiniz. Ortaklı işler ön planda. Yılın ikinci yarısında hayatınızı genişletecek yeni kapılar açılabilir.

Yükselen Terazi
Yükselen burcunuzda ilerleyen Satürn sizi her bakımdan daha sorumlu ve ciddi kılmakta. Hayata gerçekçi bakmaya başladınız ve buna göre ilişkilerinizi de gözden geçiriyorsunuz. Sağlığınızı da ihmal etmemelisiniz. 12 Mart sonrası ilişkiler ve ortaklıklar açısından beklenmedik yeniliklere açık olmalısınız. Değişebilecek şartlar karşısında temkinli olmalı, ilişkilerde yaşadığınız karşıtlıkları dikkate almalısınız.

Yükselen Akrep
Bu yıl hayat yönünüzde belirsizlikler oldukça fazla ve tam olarak net bir karar alamıyor olabilirsiniz. Ancak 22 Ocak tarihine kadar aşk ve sevgi ilişkilerinde heyecanlı zamanlar olabilir. Ayrıca çocuklarla ilgili konularda son derece olumlu gelişmeler yaşayabilirsiniz. Hayatınızı yeniden kurmakta zorlandığınız bu dönemde bazı kabullenmeler sizi zorlayacak. Yılın ikinci yarısında ortaklaşa konulardan gelen önemli imkanlar size yeni bir güven duygusu getirmekte.

Yükselen Yay
2011’de üzerinizdeki sorumluluklardan sıyrılma imkanı bulabileceksiniz. Yaratıcı konulara yönelmeli, bireysel yönünüzü güçlendirmelisiniz. Doğal olarak, geleceğe dönük planlarınız ve beklentileriniz sizi temkinli adımlar atmaya itiyor. 12 Mart sonrası aşk ve duygusal ilişkileriniz hayatınıza yeni bir canlılık getirebilir. Çocuklarla ilgili konular ani değişiklikler öne çıkacaktır. Ani riskler taşıyan spekülatif konularda dikkatli olmalısınız.

Yükselen Oğlak

Bu yıl iş hayatınızı ve kariyer çizginizi yeniden planlamak ve ciddi düşünmek zorundasınız. Önceliğiniz kariyer ve mesleki konular olacak. Yaptıklarınızla başarı kazanabilir, yeni görevler konusunda tatmin elde edebilirsiniz. Ancak ağır yükler de söz konusu ve artık hiçbir şey yükselme yönünde gitmiyor. 12 Mart sonrasında eve, yuvaya, babanıza ait ani gelişmeler var. Geçmişinizle, yerleşiminizle ilgili ani olaylar yaşanabilir.

Yükselen Kova

2011’de kafanız daha rahat ve kendinizi daha iyi ifade edebileceksiniz. Geniş düşünmeli ve ufuklarınızı yenilemelisiniz. Yabancılarla ilgili konular, uzaklar, akademik imkanlar hayatınıza yeni bir denge getirmekte. 12 Mart’tan itibaren kardeşler ve yakın çevre ile ilişkiler ani olaylara sahne olabilir. Kendinizi daha özgür ifade edebilirsiniz.

Yükselen Balık

2011’de tembellik etmemeli, olayların maddi yönünü daha iyi değerlendirmelisiniz. Gerek kendi yeteneklerinizi değerlendirebilecek, gerekse başkalarından yeni imkanlar elde edebilecek bir yıldasınız. Aynı zamanda iş hayatında oldukça şanslı bir dönem yaşamaktasınız. Kariyerle ilgili beklentileriniz size hoş sürprizler getirebilir. Yılın ikinci yarısından eğitim olanakları, kendinizi daha iyi ifade edebileceğiniz fırsatlar ve maddi açıdan destekleyici çevresel koşullar olabilir.

Astrolog R. Hakan Kırkoğlu


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER