› 
 › 
ivillage.mynet.com 29.12.2009

2010 Astroloji Günlüğü çıktı!

Sabrı ve çalışkanlığıyla iş hayatında başarıyı yakalan İrem Su'nun kitabını 1 yıl boyunca yanınızdan ayırmayacaksınız.

Astroloji Danışmanı İrem Su'nun, 2010 yılı için öngörülerini içeren "2010 Astroloji Günlüğü" adlı kitabı çıktı.


Sizler için İrem Su'ya astrolojiye nasıl başladığından, günlük yorumları nasıl yaptığına, kitabında neler bulunduna kadar tüm merak edilenleri sorduk.


Astrolojiye merakınız nereden geliyor?
Benim astroloji ile tanışmam 1990 yılında gerçekleşti. Oldukça zorlu bir dönem geçiriyordum. Bedensel engelli oğlumun bana bire bir bağlı hayatının bir parçasıydım. Bir anne olarak oldukça kaygılıydım."Neden bu başıma geldi ve şimdi ne yapmalıyım" sorusu kafamın içinde sürekli tekrarlanıyordu.

Bir tesadüf benim gibi astrolojiyi seven birkaç kişiyle tanıştım. Bu şekilde başlayan bu yolculuk zamanla değerli hocalarla tanışarak onlardan feyz alarak kendimi geliştirme şeklinde devam etti. 2002-2004 yılları arasında Psikolojik Astroloji üzerine eğildim ve kendimi geliştirmeye çalıştım. Hala öğrenmeye devam ediyorum. Çünkü astrolojinin derinliklerini keşfetmek için bir ömür yetmez. 2005 yılından bu yana çalışmalarımı MynetAstroloji Danışmanı olarak sürdürmekteyim. Amacım, kehanet yöntemleri yerine hayatı anlamlı kılan, ufkumu genişleten, kendimi keşfetmemi sağlayan astrolojiyi insanlara sevdirmeye çalışmaktır.


Bir Astrolog hangi bilgilere sahip olmalı? Bu alanda gerçekten uzman olmak için ne kadar zaman gerekir?
Her işte olduğu gibi astrolojiyi öğrenmek için de, öncelikle sevmek, emek vermek gerekiyor. Astrolojiyle ilgili zamanla sahip olduğunuz bilgileri iyi analiz etmeniz mutlaka şart. Elinizdeki verilerden bir sentez oluşturarak bunları değerlendirebilecek ve bir neticeye ulaştırabilecek şekilde düşünmeniz lazım. Edindiğiniz sonuçları tarafsız ve gerçekçi bir şekilde değerlendirmeyi başardığınız an, astrolojinin kapısını aralamış oluyorsunuz. Bu kapıdan içeri girdikten sonra teknik bilgiler ediniyorsunuz. Doğum haritaları üzerinde yıllarca sebep-sonuçları anlayarak kendinizce sentezlerde bulunduktan sonra bir doğum haritasının nasıl çözümleneceğini anlamış oluyorsunuz. Tabii ki bütün bunlar, kişinin algılama ve bu işi sevme gücüne bağlı olarak belli bir sürede gerçekleşiyor. Ancak öğrenme aşaması hiçbir zaman bitmiyor. Çünkü astroloji bir derya,,o deryanın içine girdikçe derinine daha derinine inmeyi öğreniyorsunuz.


Gezegenler, ay, güneş kısacası evrendeki enerjiler hayatımızı, kararlarımızı nasıl etkiliyor?
İnsanoğlu olarak bilinmeyene duyduğumuz merak hakikaten çok fazla. Hepimizin kendimiz hakkında bir şeyleri önceden öğrenmek ve ona göre hayatımızı düzenlemek istiyoruz. Biz danışmanlar dünyayı merkez alarak Güneş sistemindeki gezegenlerin insanlar üzerindeki tesirlerini inceliyoruz. Astroloji 4000 yıldan beri kullanılan bir öngörü sanatı. Eski insanlar Ay ve Güneşin yansımalarının tabiat ve canlılar üzerindeki etkisini gözlemleyerek sonuca varmışlar. Günümüzde ise herşey bilgi işlem dünyası sayesinde kolaylaştı. Elimizde gezegenlerin seyirlerini milimi milimine gösteren astroloji programları bulunmakta. Bu programlar aracılığıyla edindiğimiz verileri değerlendirerek öngörülerde bulunuyoruz. Yani yorumlamış oluyoruz. Kısaca astrologlar gaipten haber veren kişiler değiller. İhtimalleri doğru şekilde değerlendirmesini bilen insanlar. Bu etkinin insanlar üzerindeki yansımasını doğduğunuz gün, ay, yıl, yer ve doğum saatinize göre hazırladığımız kişisel horoskopunuz vasıtasıyla anlıyoruz.


Günlük, aylık ve yıllık analizler yapıyorsunuz? Bunları nasıl hazırlıyorsunuz? Nelere dikkat ediyorsunuz?
Elimizde profesyonel danışmanların kullandığı programlar var. Bu program aracılığıyla gezegenlerin hangi rota üzerinde hangi burçta ne kadar süre seyredeceğini saniyesine kadar öğrenebiliyoruz. Ben de bu programlardan yararlanıyorum. Tespitlerimi yaptıktan sonra işin asıl önemli kısmı yorumlamaya sıra geliyor. İşte burada her danışmanın kendine göre bir yorumlama ve sizlere sunma yöntemleri var. Benim üzerinde en çok durduğum nokta önce sürecin neleri ihtiva ettiğini onlara teknik olarak sunmak ardından yaşanabilecek olasılıkları bildirmek ve sonrasında enerjileri olumlu şekilde kullanmaları için tavsiyede bulunmak ve en son olarak motivasyonlarını güçlendirerek günü, ayı ve yılı güzel geçirmelerini sağlamak.


Güneş burcumuz ile yükselen burç arasında ne fark var?
Güneş burcumuz kişiliğimizin özü, karakterimiz, bilinç yanımız. Benlik duygumuz. Yükselen burç ise ruhun giydiği maske. Eğilimlerimiz, mizacımız, dış dünyaya gösterdiğimiz yüzümüz. Bizi nasıl görmelerini istiyorsak yükselen burcumuzun niteliklerini ifade ederek kendimizi tanıtıyoruz. Fakat asıl gerçeğimiz güneş burcumuzdur.


Günlük burç yorumlarını takip eden biri güneş burcu yorumunu mu yoksa yükselen burç yorumunu mu okumalı?
Genelde bu yorumlar, burcunuzu yükselen gibi kabul edilerek hazırlanır. Yani Koç burcu olan kişiyi yükseleni koç gibi düşünerek hazırlarız. Bu nedenle önce yükselen burca göre okumanız, ardından ana burcunuzun yorumlarını gözden geçirmeniz gerekir.


Size gelip “gelecekte neler yaşayacağımı söyleyin” diye net cevaplar isteyenler olabiliyordur. Yıldız haritasına bakarak kesin ve net şeyler söylenebilir mi? Yani yıldız haritası kişinin tüm yaşamının bir dökümümüdür?
Astroloji size kesin bir şey söylemez. Yani şu olacak veya bu olacak demez. Bunu ben de söylemem. Çünkü astrolojinin amacı bu değildir. Size ancak geçtiğiniz süreci ve yapılması gerekenleri öneri şeklinde sunarım. Uyarsınız veya uymazsınız. Ancak şu var ki, kişiliğiniz kaderiniz gibidir. Yani o dönemde o enerjiye nasıl cevap verebileceğinizi o süreci nasıl geçirebileceğinizi danışmanınız uyarılarda bulunarak size bildirir.


Günlük yaşamımızda astrolojiden nasıl istifade edebiliriz?
Güne başlarken yorumlarda bildirilen saat aralıkları veya enerjilerinize göre işlerinizi önem sırasına göre düzenleyebilirsiniz. İlişkilerinizde doğru paylaşımlarda bulunabilirsiniz. Eğer önemli bir görüşmeniz varsa bunun o gün yapılmasında bir sakınca yoksa yerine getirebilirsiniz. Ben yorumlarımda kişisel motivasyonu güçlendirici önerilerde bulunuyorum. Bunları okuyarak günü daha olumlu bir şekilde geçirmeniz mümkündür.


Astroloji köşenizde şanslı katılımcının yıldız haritasını açıklıyorsunuz. Ay Takvimi SMS’leriniz ile günlük yaşamda yapılması uygun olan detayları veriyorsunuz. Bu çalışmalarınızdan bahseder misiniz?
Ay takvimi bu yıl uygulamaya başladığımız bir proje. Ay gezegeninin günlük hareketleri çerçevesinde hazırladığım özellikle kadın okurlarımızın güzellik ve bakımlarına yönelik tavsiyelerin yer aldığı, moral motivasyonlarını güçlendirici kısa bilgilerdir. Köşemizdeki yıldız haritası çekilişi ise, kişisel doğum bilgilerini gönderen okurlarımızın arasından her ay bir kişinin seçilmesi ve doğum haritalarının benim tarafımdan özel olarak yorumlandığı bir hizmetimizdir. Bu çalışma okurların fazlasıyla hoşuna gidiyor.


Astroloji çok derin ve binlerce sorunun akla gelebileceği bir alan. Bu sorulardan biri 2010 yılı nasıl geçecek? Bununla ilgili, 2010 Astroloji Günlüğü kitabınız Aralık ayında piyasaya çıktı. Kitabınızda neler yer alıyor?
Kitabım, 2010 yılı içinde etkili olacak gezegen hareketlerinin, burçlar üzerindeki yansımalarını her burç için 12 aylık yorum şeklinde hazırladığım bir rehber. Okurlarım benim aylık yorumlarımı bilirler. Yine aynı samimiyette, onlarla konuşur gibi paylaşımda bulunduğum pratik bir rehber özelliği taşıyor. Ayrıca pozitif ve negatif günlerini, aşk ve parayla ilgili şanslı günlerini önceden öğrenebilecekleri bir takvim bulunmakta. Aşk hayatınızdan iş ve kariyer yaşamınıza kadar hangi ay ve günde nelerle karşılaşacağınızı öğrenerek yaşamınızı yönlendirmenizi sağlayacak bilgilere ulaşabilirsiniz.



2010 Astroloji Günlüğü
İrem Su
Maya Kitapçılık


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER