› 
 › 
16.04.2012

Ahmet Ümit'in beklenen kitabı "Sultanı Öldürmek" çıktı

Polisiye ve cinayet türünün en sevilen yazarlarından Ahmet Ümit, çok satan kitaplar listesine girmeye aday yeni kitabı, "Sultanı Öldürmek"te kusursuz bir kurguyla cinayet-aşk-tarih örgüsünü sunuyor okuyucusuna.

Bugüne dek "İstanbul Hatırası", "Beyoğlu Rapsodisi", "Bab-ı Esrar", "Patasana" ve "Bir Ses Böler Geceyi" gibi pek çok başarılı kitaba imza atan usta yazar Ahmet Ümit'in merakla beklenen son kitabı "Sultanı Öldürmek" çıktı.

Ahmet Ümit'in beklenen kitabı

Son dönemin popüler konuları tarih ve aşkı içeren kitap, yıllardır aynı kadını bekleyen bir tarihçinin hikayesini anlatıyor. Tarih profesörünün işlediği ya da işlediğini zannettiği cinayetle başlayıp Fatih Sultan Mehmet’e uzanan bir serüveni içeriyor.

Serhazinlerin son temsilcisi Müştak Serhazin'in başından geçen dört günlük tuhaf bir macerayı anlatan kitap, Müştak Serhazin'in yıllardır beklediği, kendisi de bir tarihçi olan kadını sapında Fatih Sultan Mehmetin tuğrası bulunan mektup açacağıyla öldürülmüş bulmasıyla şu soruları sorduruyor: Bu bir aşk cinayeti mi? Yoksa kökleri "Ulu Hakan"ın şüpheli ölümüne uzanan bir entrika mı?

"Sultanı Öldürmek", Osmanlı Devleti'nin bir imparatorluğa dönüştüğü o zaferler ve ihanetlerle dolu günlere yapılan sıra dışı bir yolculuğa çıkarıyor okuyucuyu. Ve bu heyecan verici yolculuk boyunca kulaklardan eksik olmayan o kadim soru: Tarih, geçmişte yaşananlar mıdır, yoksa tarihçilerin anlattıkları mı?

İçinde barındırdığı gizemle kitap, elinizden bırakamayacağınız bir macereya dönüşüyor.

Kusursuz bir kurguyla ele aldığı bu cinayet-aşk-tarih örgüsünde Ahmet Ümit, edebiyat okurlarının gözündeki ayrıcalıklı yerini bir kez daha sağlamlaştırıyor.


Sultanı Öldürmek
Ahmet Ümit
Everest Yayınları
Fiyatı: 20 TL


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER