› 
 › 
Pudra.com 19.11.2014

Assouline'den Sevan Bıçakçı Kitabı

Assouline, dünyaca ünlü mücevher tasarımcısı Sevan Bıçakçı'nın hayat hikayesini konu edinen "Sevan Bıçakçı" adıyla özel bir eser yayınladı.

Kültürümüzü ve stilimizi yansıtan özel bir eser niteliğindeki "Sevan Bıçakçı" adlı kitap, ünü Türkiye sınırlarını aşan mücevher tasarımcısı Sevan Bıçakçı’nın on iki yaşında Kapalıçarşı’da başlayan hikayesini konu ediyor. Tasarımlarında tarihimizden ilham alan Sevan Bıçakçı'nın dünyasına doğru, bu kitap sayesinde büyülü bir yolculuğa çıkıyoruz.

Assouline'den Sevan Bıçakçı Kitabı

sevan bicakci assouline kitap

Mücevher tasarımcısı Sevan Bıçakçı, göz kamaştırıcı ve ödüllü tasarımlarında Bizans ve Osmanlı tarihini, görselliğini, hikayeciliğini ve mimarisini buluşturuyor. Kariyerine on iki yaşında, Kapalıçarşı’da ünlü bir mücevher ustasının yanında çırak olarak başlayan Bıçakçı, bugün büyük ve ihtişamlı sultan yüzüklerinden, elin tümünü kaplayan fantastik deniz canlıları gibi tek örnek tasarımlara uzanan bir yelpazede çalışıyor.

İmzası sayılan ters oyma tekniğiyle Bıçakçı, değerli taşlara Ayasofya gibi anıtları, mitoloji figürlerini, hayvanları, kuşları ve çiçekleri ayrıntı ile işliyor. Anlattıkları hikaye ve şaşırtıcı işçilikleriyle büyüleyen tasarımları, dünyanın en seçici ve sofistike koleksiyonerlerinden büyük ilgi görüyor. Sevan Bıçakçı’nın zamana meydan okuyan tasarımları, taşıyanın kişiliğinin bir parçası haline gelerek kimliğini biçimlendiren birer hazine nitaliğinde.

New York Sotheby’sde özel bir sergi ve davet eşliğinde dünya lansmanı yapılan "Sevan Bıçakçı" kitabını Assouline Bebek, Assouline City’s Mahalle ve Assouline Beymen Zorlu Center Butikleri'nden satın alabilirsiniz. Fiyat: 495 TL.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER