› 
 › 
Pudra.com 08.08.2012

Bir lokumcunun The Times'a çıkma öyküsü

Adanalı lokumcu Adnan'ın Türk lokumunu Rumlara kaptırmamak adına verdiği mücadeleyi girişimcilerin medyada nasıl yer alacaklarına uyarlayan Ercan Halıcı'nın "Lokumcu Adnan, Madonna ve The Times" adlı kitabı bestseller oldu.

Lokumculuk mesleği atalarından miras kalan Adanalı Lokumcu Adnan'ın, lokumun patentini almak isteyen Rumlara karşı başlattığı mücadelede Madonna ve The Times'a kadar uzanan hikayesi, girişimcilere kaynak niteliğinde kitap oldu.

Bir lokumcunun The Times'a çıkma öyküsü

Gazeteci-Yazar Ercan Halıcı, Anadolu Ajansı Adana Bölge Müdürlüğü yaparken tanıştığı Yeni Uğur Lokumları'nın sahibi Adnan Özdoğru'nun lokumun patentini Rumlar'a kaptırmamak adına verdiği mücadeleden etkilenerek Özdoğru ile bu konuda birkaç haber çalışması yaptı.

"Dileyen herkes, her işletme medyada çıkabilir"
Bu arada Madonna'nın çıkardığı albümde bir parçasının sözlerinde “Turkish Delight” ifadesinin geçmesi üzerine Adnan Özdoğru'nun Madonna'ya bir kutu lokumla teşekkür etmesi, ardından "Madonna" adı altında lokum üretmesinin kendisine medyanın kapılarını sonuna kadar açtığını anlatan Halıcı, şunları söyledi:

"Adana'nın eski mahallelerinin birinde lokum üreten Adnan Özdoğru, The Times dahil olmak üzere çok sayıda medyada yer alabiliyorsa, dileyen herkes, her işletme medyada çıkabilir. Çünkü herkesin, her işletmenin mutlaka ilgi çeken bir hikayesi vardır. Doğru muhabir, doğru zaman, doğru yer ile medyada kolaylıkla yer alabilirsiniz. Ben de bu konudan yola çıkarak medyada yer almak isteyen, ama cesaret edemeyen girişimciler başta olmak üzere çeşitli meslek gruplarına yönelik bir çalışma yaptım. Lokumcu Adnan, Madonna ve The Times adını verdiğim ikinci kitap çalışmamda medyada yer alabilmenin tüyoları, örnekleri ile anlatılıyor."

Medyada yer almanın zannedildiğinden kolay olduğunu aktaran Halıcı, "Yeter ki doğru hamleleri yapın, akıllı, kararlı ve sabırlı olun. Göreceksiniz ilk adımı attıktan sonra gerisi çorap söküğü gibi gelecek, siz sadece iş yaşamınızda başarılı olarak kalmayacaksınız, sosyal statünüz de yükselecek. İşte bu kitap girişimcilere medyada yer almanın püf noktalarını gösterecek ve sadece girişimcileri beslemekle kalmayacak, genç gazeteci arkadaşların da ufuklarını açacak" diye konuştu.


Lokumcu Adnan, Madonna ve The Times
Ercan Halıcı
Destek Yayınları
Fiyatı: 9 TL


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER