› 
 › 
pudra.com 17.11.2009

Boşanmış genç bir kadının hikayesi

İlk erkeğinden başkasının önünde soyunamayan kadınların romanı: ‘Boşanmış Genç Bir Kadının Başına Gelenler’…



“Adım Deborah Assouline, eski adım Deborah de Monetemarchay, çünkü birkaç ay önce boşandım.Yirmi sekiz yaşındayım ve biri dört diğeri iki yaşında iki küçük canavarın annesiyim: Heloïse ve Margot... Kumral orta boylu bir kadınım, ayrıca pek de çirkin sayılmam. Fear Factor benzeri bir yarışma olan Fort Boyard’ı seyredemeyen kadınların arasında ben de varım. Yarışmacıların o böcek dolu kavanozun içine ellerini soktukları iğrenç bölümü işkence altında olsam da seyredemem. Tiksintiden çırpınmam için televizyonda programın sadece jeneriğinin görünmesi bile yeterli. Psikoloji temalı dergilerde insanların tuhaf sinir hastalıklarının anlatıldığı köşede bana da özel bir yer ayrılabilirdi. Civcivleri yumurtadan erken çıksın diye külotunun içine saklayan adam, her yemekten sonra midesini temizlemek için taşları ısıran bir kadın… Işığın etrafında dönen sivrisineği görünce onu sokacağı korkusuyla donakalan kadın ve o benim…”




"Adım Deborah. 28 yaşındayım. Hayatıma tek erkek girdi ve o da gitti. 2 çocukluyum ve bir yıldan uzun bir zamandır hiçbir erkekle birlikte olmadım. Bikini mevsimi geliyor ama epilasyona bile gitmedim. Bir hamamböceğini bile öldürmeye cesaretim yok. IKEA’dan aldığım bir mobilyayı ancak iki haftada monte edebildim. Bir erkeğin peşine en son 11 yaşında düşmüştüm. İki kızım olmasa çoktan blumia krizlerine girerdim. Kız arkadaşlarım o kadar aptal ki zekâ yaşları 13’ü bile geçmiyor."

Yazar hakkında…
Agnès Abécassis, 16 Mart1972'de doğdu. Paris'te yaşıyor ve çalışıyor. İş hayatına bir kadın sağlık dergisinde illüstratör ve yazar olarak başladı. Canal + bünyesindeki bir çocuk kanalında senarist olarak görev alan yazar, gazeteci ve yazar olarak birçok dergiyle çalışıyor. BOŞANMIŞ GENÇ BİR KADININ BAŞINA GELENLER'ın başarısından sonra iki romana daha imza attı. İlk erkeği ve dolayısıyla eski kocasından başka bir erkeğin önünde soyunmaktan utanan kadınların hikâyelerini yazıyor.


Boşanmış Genç Bir Kadının Başına Gelenler
Agnès Abécassis
Dharma Yayınları, 2009
232 sayfa, 15 TL


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER