› 
 › 
Pudra.com 01.02.2012

Bu kitabın kırk yıllık hatırı var!

Prof. Emine Gürsoy Naskali tarafından hazırlanan "Kahve: Kırk Yıllık Hatırın Kitabı"nda kahvenin coğrafyasından telvesine, fincanından tarihine kadar olan tüm detayları bulabilirsiniz.

Kültür tarihi üstüne yaptığı çalışmalarla tanınan Prof. Emine Gürsoy Naskali’nin hazırladığı "Kahve: Kırk Yıllık Hatırın Kitabı" Yapı Kredi Yayınları'ndan çıktı.

Bu kitabın kırk yıllık hatırı var!

Kitap, 16. yüzyılın ikinci yarısından itibaren yaşadığımız coğrafyada içilmeye başlanan ve bugün olmazsa olmazımız haline gelen kahveyi pek çok yönden ele alan önemli bir çalışma.

Kahvenin mekânı olan kahvehaneler, kahvenin coğrafi yayılımı, halkın bilincinde yer ettiği folklorik yer, Osmanlı saray çevresinde kullanılan fincan formları, Bach’ın kahve için yazdığı kantat, Osmanlı nüfus kayıtlarında kahveci kayıtları, telvenin etimolojisi gibi konularda; tarihçi, sanat tarihçisi, müzikolog, halkbilimci vb. araştırmacıların yazılarının yer aldığı çalışma, gerek işlediği konular gerekse de zengin görsel kullanımıyla diğer kahve kitaplarından ayrılıyor.


Kahve: Kırk Yıllık Hatırın Kitabı
Prof. Emine Gürsoy Naskali
Yapı Kredi Yayınları
Fiyatı: 85 TL


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER